donkalski 16.03.17, 06:52 na co zwracać uwagę przy zakupie pianina i co jest najważniejsze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpulowiec Re: Kupno pianina ? 16.03.17, 08:48 Pierwsza sprawa, to zależy czy mówimy o instrumencie akustycznym czy cyfrowym, bo na trochę inne rzeczy się patrzy. Najważniejsze bez względu czy to akustyk czy cyfrówka jest klawiatura instrumentu i jego brzmienie. Kupując cyfrowe zawsze staramy się wybrać taki instrument, którego klawiatura i brzmienie będą w najbardziej realistyczny sposób odzwierciedlały akustyka. Przy wyborze akustycznego (używanego) ważny jest stan fizyczny. Czy skrzynia jest zdrowa, bez kornika, czy mechanizm jest sprawny i czy przypadkiem ewentualny remont nie przekroczy znacznie wartości samego instrumentu. Przy kupnie używanego akustycznego polecam udać się na zakupy z dobrym stroicielem, który w realny sposób oceni sytuację, bo nie znając się można niezły mebel sobie kupić :) Odpowiedz Link
donkalski Re: Kupno pianina ? 18.03.17, 06:47 Chodzi mi o piano cyfrowe, takie mnie interesuję. Patrzyłem już na niektóre modele m.in. na Kawai ES-110, który mi polecano czy to dobry sprzęt? A może coś innego, bo ten ponad 3000 zł kosztuje, a ja tyle to też nie mam. Odpowiedz Link
szpulowiec Re: Kupno pianina ? 18.03.17, 08:47 To dobre pianino i z tych budżetowych Kawai jest dobra opcją. Jest też starszy model es-100 za ok 2700, ale warto też sobie zobaczyć PX-160 Casio, który kosztuje 2500 zł. Pamiętaj, że to są ceny samych klawiatur, do tego trzeba kupić statyw i listwę pedałową, a to jest wydatek ok 500 - 900 zł i tutaj Kawai te dodatki ma dość drogie. Odpowiedz Link
matmat37 Re: Kupno pianina ? 14.04.19, 20:53 ja w tym sklepie kupiłem ostatnio pianino, za odpowiednią cenę poradziła mi zakup świetna obsługa elpa.info.pl/ Odpowiedz Link