Dodaj do ulubionych

Tak czytam to forum, czytam...

22.09.06, 17:05
Jak ktos z was ma jakies objawy typu zaburzenia widzenia albo dziwne bole stawow lub kosci bez zapalenia to od razu sie nasuwa rozpoznanie boreliozy bo tam sie to zdarza dosc czesto.

Artur737 zreszta kiedys pisal, ze polowa przypadkow zespolu przewleklego zmeczenia to zapewne niezdiagnozowana borelioza.

W boreliozie tez jest ciezko postawic diagnoze, bo badania wychodza czesto falszywie ujemnie. Jezeli Western blot (najbardziej zalecane badanie na borelioze) wyjdzie ujemnie to potwierdza sie diagnoze przez wykluczenie innych chorob oraz probe leczenia antybiotykiem. Bo wtedy powstaje silna reakcja tzw herx bardzo charakterystyczna dla boreliozy.
Obserwuj wątek
    • mildford Re: Tak czytam to forum, czytam... 22.09.06, 20:11
      moja droga. kazdy z nas przerabial juz borelke, candide i wiele innych. sorki,
      ale mozesz sobie odpuscic, bo raczej wszyscy to wykluczylismy lub przynajmniej
      dobrze znamy temat.
      tu sa w wiekszosci bardzo "doswiadczeni" i swiadomi chorzy, ktorzy "przerobili"
      sporo forow. dzieki za zainteresowanie.
      pozdrawiam
      • a_belka Re: Tak czytam to forum, czytam... 23.09.06, 19:30
        Przepraszam, tylko tak mi sie nasunelo po
        przeczytaniu niektorych postow.
        Skoro przerobione i wykluczone to pewnie przyczyna
        jest cos innego.
        • nastolat Re: Tak czytam to forum, czytam... 21.11.06, 15:35
          a przepraszam,jak to wykluczyliście,jest jakaś w 100%spradzona metoda?
          • nastolat Re: Tak czytam to forum, czytam... 21.11.06, 15:52
            Chroniczne zmeczenie jest objawem boreliozy,te wszytkie objawy októrcyh tu
            piszecie należa do tej właśnie choroby.Ja również mam te wszytkie dolegliwości o
            których tu piszecie,nie wiem czy mam boreliozę czy cos innego,bo niewiem jak to
            jednoznacznie wykluczyć.Badaniom nie można tez wierzyć w 100% to tylko
            świstek,objawy to druga rzecz.Jeszcze kilka mięsecy temu byłem przekonany że to
            wszytko sprawka Candidy(grzybów)teraz jest to mało prwdopodobne dla mnie,kto wie
            co to w człowieku siedzi,jak nie można w nic w 100% uwierzyć.Pomimo tego że
            niewiem nic o ukąszneiu przez kleszcza u siebie,myśle że to borelioza.Mój lekarz
            neurolog to stwierdził,bo stwierdza się to przede wszytkim na podstawie szeregu
            objawów.
          • marta.gora Re: Tak czytam to forum, czytam... 22.11.06, 08:35
            Ja np. poszłam po objawach CFS- korelacja zachorowania wirusowego z poczatkiem
            choroby i typowymi objawami w CFS. Jeśli poczytasz o CFS, to zobaczysz istotne
            różnice między borelka a CFS.
            Pomojam zupełnie fakt, że np. wydałam tez kase na WesterBlotta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka