emka_waw 22.09.10, 12:32 wyborcza.pl/1,94898,8408351,Czystka_przed_wyborami__Za_co_mozna_wyleciec_z_list.html Dziady kalwaryjskie. I tak zagłosuję na niego, niezależnie z jakiej listy wystartuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbkk Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 22.09.10, 12:56 przykro mi podobnie jak p.Pelca oto demokracja - kto nie z nami ten przeciw nam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.jmdi.pl 22.09.10, 13:27 Wstyd mi za PO! Mówię to jako jej wyborca. Jak nie będzie radnego Tumasza na listach, to w ogole olewam wybory, bo nie planuje uprawiać sztuki dla sztuki i glosować dla samego faktu głosowania. Nie znam żadnego radnego naszej dzielnicy, który zrobiłby cokolwiek. Żaden sie z wyborcami nie kontaktuje, ani nie odpowiada na kontakt (sprawdziłam na własnym przypadku). Wszyscy inni radni razem wzieci to jest szara masa, która ma gdzieś swoich wyborców i uaktywnia się tylko raz na 4 lata obwieszając swoimi plakatami nasze ulice i zawalając skrzynki pocztowe ulotkami. Więc i ja ich teraz będę miała gdzieś. A jeśli radny Tumasz bedzie kandydował z innej listy, to nawet jeśli będzie to PiS, to na niego zagłosuje. Taka jest właśnie specyfika wyborów lokalnych - powinniśmy glosowac na ludzi i ich konkretne czyny, a nie na partie wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 195.187.134.* 22.09.10, 13:30 Zgadzam sie z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
bergami9 Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 22.09.10, 13:52 To żart jakiś? Pozbywanie się z listy kogoś takiego to zdecydowanie strzał we własną stopę. Mam nadzieję, że PO jeszcze przemyśli sprawę. Pani Wojtku, za to jak Pan do tej pory dba o dzielnicę i mieszkańców - mój głos ma Pan na pewno, niezależnie od nazwy listy Odpowiedz Link Zgłoś
upi Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 22.09.10, 13:41 no to HGW może stracić parę punktów, bo Pan Wojtek jest najbardziej aktywnym radnym dzielnicy bez dwóch zdań. Ale widzę, że Pani Prezydent czuje się bardzo pewnie. Tak czy owak ma Pan mój głos, choćby startował Pan z listy Samoobrony :))) Mam również nadzieję, że obecne Pana problemy nie przełożą się na zmniejszoną aktywność w walce o to, by żyło nam się lepiej na Białołęce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emdikej Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 22.09.10, 13:58 Panie Wojtku, Niezaleznie z jakiej listy bedzie Pan kandydował to ma Pan mój głos. Tylko niech Pan Bedzie na jakiej kolwiek liście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 14:31 moja rodzina tez i tak odda głos na Pana, na nikogo innego i tyle mam do powiedzenia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 195.116.107.* 22.09.10, 14:59 Czy z PO, czy nie, głos mój będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polinka Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 178.73.49.* 22.09.10, 16:54 i mój też!!! oby więcej takich radnych!! wazeliną jedziemy, ale taka jest prawda, to jedyny radny, którego pracę widać Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 22.09.10, 16:54 Startuj Tarantulo, będziemy głosować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek0813 Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 22.09.10, 19:50 Dołączam się do przedpiśców! Ma Pan mój głos, niezależnie na jakiej liście wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.jmdi.pl 22.09.10, 21:19 Ja również, chyba nawet jakby z PiSu startował ;). Na poważnie - panie Wojtku na mój głos również może pan liczyć. A za PO się wstydzę, bo sam byłem i póki co jestem ich wyborcą (choć głównie z powodu braku realnej alternatywy). Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Dziękuję wszystkim 22.09.10, 21:43 Witam wszystkich, Wszystko okaże się w ciągu najbliższych kilku(nastu) dni. Na pewno będę startował z jakiejś listy. Chyba, że mnie nigdzie nie będą chcieli. Ale nie każdy będzie mógł na mnie zagłosować - tylko głosujący z 3 okręgu: radny.com.pl/robocze/bialoleka-okreg3.jpg Pozostałym z Was na pewno podpowiem na kogo warto zagłosować w innych okręgach w Białołęce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boone Re: Dziękuję wszystkim IP: 178.73.49.* 22.09.10, 22:45 Ewidentnie mieszczę się w 3. okręgu. Zatem - cytując Aragorna - "masz mój miecz". :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Dziękuję wszystkim IP: *.jmdi.pl 22.09.10, 22:49 Fajna mapka, taka jakby archiwalna;) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Dziękuję wszystkim 22.09.10, 23:20 Czasami mnie irytujesz, ale to nie zmienia faktu, że wycięcie Twojej kandydatury jest posunięciem skandalicznym i niedopuszczalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lkan Re: Dziękuję wszystkim 22.09.10, 23:59 Głosuję na Strumykowej, a więc ma Pan mój głos, a ściślej 4 głosy (idziemy całą rodziną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Wrocimowy Re: Dziękuję wszystkim IP: 188.33.41.* 23.09.10, 00:24 I bardzo dobrze że nie startuje Pan z list PO -tym samym zyskuje Pan głos mój i wielu moich sąsiadów a mieszkam w okręgu 3.Nareszcie,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Dziękuję wszystkim IP: *.home.aster.pl 25.09.10, 00:29 > I bardzo dobrze że nie startuje Pan z list PO -tym samym zyskuje Pan głos mój i > wielu moich sąsiadów a mieszkam w okręgu 3. Czyli ważniejsze od tego co ktoś zrobił jest to z jakiej listy startuje? Gratuluje podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Dziękuję wszystkim IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.10, 18:03 ..a ja uważam inaczej niz wiekszosc wpisow. Pan Tumasz jest młodym zadufanym zarozumialcem. PO dobrze robi pozbywajac sie takiej twarzy.. W Gospodarnosci Smoczynskiego jest dla niego idealne miejsce.. Wystawia go i pewnie zdobedzie sto moze dwiescie głosow ale z mandatem sie rozstanie... Czy to żle? Nie bo nabedzie POkory i troche madrosci zyciowej, moze stanie się strawniejszy... tego mu życzę sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Dziękuję wszystkim 26.09.10, 20:37 Najlepiej usiąść i narzekać, a każdego z inicjatywą, za dupę i niech cicho siedzi, przecież jak coś zrobi, to na co będziemy narzekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knorrr Re: Dziękuję wszystkim IP: *.chello.pl 23.09.10, 08:33 No to ja się nie mieszczę w okręgu. Mieszkam przy Świderskiej. Ale jest na to sposób - wezmę zaświadczenie z urzędu do głosowania poza miejscem zamieszkania zagłosuję we właściwym miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek742 Re: Dziękuję wszystkim 23.09.10, 08:58 > No to ja się nie mieszczę w okręgu. Mieszkam przy Świderskiej. Ale jest na to s > posób - wezmę zaświadczenie z urzędu do głosowania poza miejscem zamieszkania > zagłosuję we właściwym miejscu :) Tak to się na szczęście "nida" zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowodworzanin Re: Dziękuję wszystkim IP: 94.254.244.* 23.09.10, 09:35 Tym że nie startuje Pan z list PO tylko Pan zyskuje nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELKA Re: Dziękuję wszystkim IP: 82.177.9.* 23.09.10, 10:39 zielona białołeka pozdrawia i też zagłosuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knorrr Re: Dziękuję wszystkim IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 23.09.10, 11:01 > Tak to się na szczęście "nida" zrobić. A to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dziękuję wszystkim IP: 193.164.157.* 23.09.10, 14:08 A to dlatego, że w wyborach samorządowych możesz głosować TYLKO we własnym okręgu wyborczym. Wyobrażasz sobie głosowanie na prezydenta np. Szczecina, w Warszawie lub nawet jadąc na głosowanie do Szczecina, nie znając kandydata?! Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Dziękuję wszystkim 23.09.10, 12:27 to ja sie odezwe jak juz listy beda ustalone choc przyznam ze z Gospodarnoscia mi srednio 'po drodze' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrb Re: Dziękuję wszystkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:58 Wobec tego proszę o sugestie odnośnie kandydatów z okręgu, w którego zasięg wchodzi ulica Mehoffera(rondo z Ordonówny, przy Cmentarzu Tarchomińskim) :) Szanuję Pana pracę, jest Pan radnym przy wyborcach - udzielał się Pan nawet na forum osiedlowym mehoffera.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dziękuję wszystkim IP: *.home.aster.pl 27.09.10, 10:33 O, to nie mój okręg :-(. Czy jest jakiś inny Tumasz z sąsiedniego okręgu na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: Dziękuję wszystkim 27.09.10, 21:49 No to mój głos już jest pewny. Rodzinie i znajomym też podpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: Dziękuję wszystkim IP: *.171.108.82.static.crowley.pl 28.09.10, 13:18 Panie Tumasz, czekam na Pana rekomendację w 2-gim okręgu. Pomorska Odpowiedz Link Zgłoś
misiekka To gol do własnej bramki.... 23.09.10, 11:40 Wojtek jest tu człowiekiem rozpoznawalnym, z wielkim wkładem pracy jaki włożył w swoją dzielnicę. Inni radni nie są w stanie pochwalić się 10% ilości sukcesów jak właśnie Wojtek. Chociaż się z nim często nie zgadzam, mam inne poglądy na sprawy infrastrukturalne i komunikacyjne, to chylę głowę z szacunkiem widząc jego zapał i zaangażowanie. Dla Białołęckiego PO to gol do własnej bramki strzelonej przez struktury miejskie. Wojtek wystartuje teraz z innej listy i wygra o to jestem spokojny. Tyle, że PO straci rozpoznawalną twarz na Białołęce. A że Wojtek sięga po tematy trudne? To dobrze - PR-owcy PO niech się bardzo dobrze zastanowią co chcą zrobić. Przypominam, że Wojtek był przez kilka lat przede mną moderatorem forum Białołęki.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: To gol do własnej bramki.... IP: 178.56.131.* 23.09.10, 17:54 Po niespelnionych obietnicach HGW dotyczacych metra, czajki i szybkiego tramwaju- to fakt ze lepiej startowac z innej listy niz PO. Ja rowniez czasmi sie nie zgadzam z tarantulą - ale przynajmniej znam jego pogląd. Reszta radnych -jakby nieistniała (może to yetii są? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: To gol do własnej bramki.... IP: 195.117.162.* 24.09.10, 10:06 > Po niespelnionych obietnicach HGW dotyczacych metra, Od początku mówiono, że metra NIE BĘDZIE. > czajki Buduje się zgodnie z planem. > i szybkiego tramwaju Budowa trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To gol do własnej bramki.... IP: *.devs.futuro.pl 24.09.10, 11:36 > Budowa trwa. w którym miejscu jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polanka Re: To gol do własnej bramki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 13:56 > > Budowa trwa. > > w którym miejscu jeśli można spytać? Też mnie to ciekawi... Czajka - przed wyborami zdaje się HGW chętnie fotografowała się z protestującymi przeciwko budowie. Po już było inaczej... Zgodzę się z wcześniejszymi wpisami - jest Pan jedynym rozpoznawalnym radnym naszej dzielnicy. I w sumie cieszyłabym się, gdyby wystartował Pan z innej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: To gol do własnej bramki.... IP: 195.117.162.* 24.09.10, 14:35 > w którym miejscu jeśli można spytać? Młociny - przygotowywany jest wyjazd w kierunku Mostu Północnego. Odcinek mostowy tarchomiński czeka na uprawomocnienie się decyzji środowiskowej, która próbuje zablokować grupka roszczeniowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To gol do własnej bramki.... IP: *.devs.futuro.pl 24.09.10, 15:57 > Młociny - przygotowywany jest wyjazd w kierunku Mostu Północnego. Odcinek mosto > wy tarchomiński czeka na uprawomocnienie się decyzji środowiskowej, która próbu > je zablokować grupka roszczeniowców. czyli poki co sie NIE buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: To gol do własnej bramki.... IP: 195.117.162.* 27.09.10, 10:48 > czyli poki co sie NIE buduje. Czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie trudne? Prace po stronie bielańskiej są częścią inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: To gol do własnej bramki.... 24.09.10, 13:57 Gość portalu: Rurecki napisał(a): > > > czajki > > Buduje się zgodnie z planem. ale własnie miała się nie rozbudowywać, że nie wspomnę o spalarni! > > > i szybkiego tramwaju > > Budowa trwa. jak na razie budowa nie trwa a poza tym wypadło słowo 'szybki' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: To gol do własnej bramki.... IP: 195.117.162.* 24.09.10, 14:36 > ale własnie miała się nie rozbudowywać, że nie wspomnę o spalarni! Zapytaj pięknego Kazia czemu przedostatniego dnia rządów podpisał wszystkie decyzje nie zostawiając to nowym władzom miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as A kto skreśla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 23:08 Tak z imienia i nazwiska prosimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cris Re: A kto skreśla? IP: *.lewandow.net.pl 24.09.10, 23:28 Cóż, muszę przyznać że też często nie zgadzałem się z radnym (zwłaszcza bus-pasy), ale muszę stwierdzić, że facet ma cochones. Takich nam trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: A kto skreśla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 13:43 nie ma i nie będzie takiego, który by wszystkich zadowolił. Imć Tumasz miał parę wpadek, jego buspasów nie cierpię, ale jestem w stanie zrozumieć motywy. Ale to jest szczegół. Istotne jest to, że facet coś robił, a nawet często bywał skuteczny, choć momentami wnerwiający. A na ogół nie da się powiedzieć, żeby skuteczne były stada matołów przyspawanych do stołków z takiej czy srakiej "opcji". Dlatego interesuje mnie kto z imienia i nazwiska skreślił radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarchomin_nowodwor Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 188.33.29.* 25.09.10, 23:29 nie rozumiem skąd tyle głosów poparcia Tarchomińskiej strony Białołęki dla Pana T. To przecież głównie "dzięki" Panu T. planowane jest opóźnienie oddania linii tramwajowej, bo paru gości z ul. Poetów zostało podburzonych, aby oprotestować decyzję środowiskową. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 26.09.10, 11:41 Pewnie dlatego, że to jedyny rozpoznawalny i aktywny radny, a to, że nie każdemu dogdza, to inna bajka nie jest wróżką. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 errata, z przecinkiem;) 26.09.10, 11:54 > to inna bajka, nie jest wróżką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swietny pomysł Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.10, 18:12 Skoro nikt nic nie robi a jeden Tumasz robi wszystko to niech zrobi sobie własną liste SISKOMu! Wtedy okaze sie jak jest oceniany on i jego polityka... Zobaczymy czy ma jaja... czy też stracha! Znajac go stawiam na to 2gie Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 26.09.10, 20:48 Skoro taki otwarty jesteś, rzuć i swoim nazwiskiem, Ty pewnie masz jaja, conie? Odpowiedz Link Zgłoś
piojawor Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 26.09.10, 22:31 Nie mam w zwyczaju komentować tego typu kwestii ale to istotna sprawa. Koło PO Białołeka rekomendowało Wojtka do umieszczenia na listach wyborczych. Ostateczna decyzję w tej sprawie podejmuje Region PO, który jeszcze nie decydował o lisatch. Nie do konca wierzyłbym wszystkim stwierdzeniom w tym artykule - sa po prostu wysoce tendencyjne. Wojtek to często kontrowersyjny (vel sprawa tramwaju) ale świetny radny. PO jako jedyne przy otwartych kurtynach układa listy. Najciekawiej to podobało się kilka dni temu spotkanie Wspólnoty Samorządowej vel Gospodarność vel SD. Sciągnięci na siłę działacze w większości nie znający się albo widzący się ostatnio cztery lata temu albo ściągnięci przewodniczący wspólnot mieszkaniowych - którzy wpisywali się na listę kandydowania. Zero programu, ustalenia zasad, priorytetów - nic, poza faktem niesteśmy "niezalezni" chcemy zostać radnymi. Potem widac skutki - z 5 radnych Gospodarności sprzed 4 lat - mamy obecnie de facto dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 91.209.141.* 27.09.10, 10:09 > Wojtek to często kontrowersyjny (vel sprawa tramwaju) ale świetny radny. zanim zacznie się używać jakiegoś słowa warto sprawdzić jego znaczenie znaczenie: spójnik (1.1) książk. książkowy albo, czyli, albo też (używane tylko dla połączenia określeń synonimicznych, szczególnie nazwisk, pseudonimów tej samej osoby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław z Tarcho Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 212.160.172.* 22.10.10, 16:09 a co kontrowersyjnego w kwestii tramwaju reprezentuje pan Tumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 17:36 Co to znaczy de facto? Bo resztę radnych POdkupiliście? I teraz startują z listy PO, bo pewnie tak jest łatwiej: Monika Drojewska w 2006 Gospodarność, teraz PO (okręg 4) Marek Fronczak - tak samo, okręg 2 Gratuluję skuteczności w tych zabiegach! Zresztą, to działa w obie strony, bo dzięki skuteczności struktur partyjnych PO z list Gospodarności startują dotychczasowi radni PO Wojtek Tumasz i Krzysztof Pelc, więc jakby matematycznie się to wyrównało..... I o to chodzi, żeby sobie POrządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.spray.net.pl 16.11.10, 00:18 > PO jako jedyne przy otwartych kurtynach układa listy. ROTFL :))))) > Sciągnięci na siłę działacze w większości nie znający się albo widzący się ostatnio cztery > lata temu albo ściągnięci przewodniczący wspólnot mieszkaniowych - którzy wpisywali się > na listę kandydowania. Za to PO wsadziło na listy ludzi przyniesionych w kopertach i nieznanych mieszkańcom. > Potem widac skutki - z 5 radnych Gospodarności sprzed 4 lat - mamy obecnie de facto > dwóch. Klub PO stopniał wam mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Tumasz na burmistrza IP: *.home.aster.pl 27.09.10, 10:31 Głosowałem i nadal tego się trzymam, generalnie na PO. Ale ponieważ Pan Wojciech jest kandydatem... - tu nie będę się powtarzał po innych, wystarczy poczytać wątek, będę głosował choćby i a listę PiS jeśli będzie tam p. Wojciech. A tak w ogóle to Tumasz na burmistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Tumasz na burmistrza IP: *.u.itsa.pl 27.09.10, 14:14 Z jakiejkolwiek listy bedzie kandydował pan Tumasz i tak uzyska poparcie. To PO traci na wyrzuceniu go, a nie On. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tumasz na burmistrza IP: *.warszawa.mm.pl 28.09.10, 20:37 i Roszaka z Zielonej Białołęki usunęli: forum.gazeta.pl/forum/w,36264,116845826,116845826,RADNY_ROSZAK_USUNIETY_Z_LISTY_PO_NA_WYBORY_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Tumasz na burmistrza IP: 178.73.49.* 30.09.10, 20:16 popieram, Pan Tumasz na burmistrza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 193.111.166.* 29.09.10, 15:45 Mój głos Pan masz... Panie Tumasz.. :) ..żonę tez przekonam...i poagituję... chociaż chyba nie musze bo i tak do Pana przekonana. Powodzenia,!!! Odpowiedz Link Zgłoś
programistajava Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 30.09.10, 13:07 Panie Tumasz, ma Pan mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A pan Wojciech nabral wody w usta? IP: *.devs.futuro.pl 01.10.10, 09:43 Co dalej panie Tumasz? Dogadal sie pan z nimi czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: A pan Wojciech nabral wody w usta? IP: 195.117.162.* 01.10.10, 15:54 > Co dalej panie Tumasz? Dogadal sie pan z nimi czy jak? Jak będzie na liście to napewno da znać. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: A pan Wojciech nabral wody w usta? 01.10.10, 16:23 Chcę o tym porozmawiać z PO, a potem informacja na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: A pan Wojciech nabral wody w usta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 12:15 Na jednym z lokalnych forów już Pan napisał: "Witam, Na listach PO mnie nie będzie. To ostateczna decyzja, głównie moja. Znajdą mnie Państwo na liście Porozumienia Wyborczego Gospodarność zrzeszonego, podobnie jak i inne lokalne ugrupowania we Wspólnocie Samorządowej. Która pozycja? Nie wiem, ale nie będzie odległa." Gratuluję jasnego określenia się i trzymam kciuki za wybór na kolejną kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A pan Wojciech nabral wody w usta? IP: *.devs.futuro.pl 22.10.10, 16:05 Panie Wojtku wyboru juz za miesiac. Jak wygląda sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Gospodarność - III okręg 1 miejsce :) IP: 195.117.162.* 22.10.10, 17:50 Odpowiedz Link Zgłoś
stary_tarchomin Re: Gospodarność - III okręg 1 miejsce :) 23.10.10, 21:28 Lokalne ugrupowania partyjne, jak np. PO BIAŁOŁĘKA to nie bandy tzw. lokalnych FUNKCJONARIUSZY SPOŁECZNYCH co skrzykują się tylko na okres kampanii wyborczej jak np. GOSPODARNOŚĆ. Działają przez cały okres, mają w swoich szeregach dużo ludzi, spotykają się systematycznie, a nie tylko jak coś się dzieje (patrz Czajka i K. Pelc). Takim samym człowiekiem jest W. Tumasz, który traktuję samorząd dorywczo. Jak coś się pali to udaję, że próbuje ugasić pożar, robiąc np. śmieszne konsultację społeczne na skalę 60 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refju Re: Gospodarność - III okręg 1 miejsce :) IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 06:58 a mi cos tu pasuje, ze ten STARY TARCHOMIN, to reprezentant Platfusow z PO, ktory obawia sie, ze nie wskoczy do rady. Cale PO nic nie robilo przez cala kadencje, lansowali sie tu i tam, a teraz atakuja aktywnych: tumaza i wodkowskiego. Wodkowski jet organista na klasykow i idealnie wpasowal sie w aktywiowanie naszych dzieci w dzialalnosc kulturalna (cor, kajaki, przedstawienia, itp.); tmasza nie trzeba przedstawiac. Pozostale ŁOMOTY z PO do pieca i zapomniec. Nie glosowac. Jak nie znasz radnego, zeby ci cos pomogl, zrobil - to nie glosuj. Nie popieraj leni i lanserow. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_tarchomin Re: Gospodarność - III okręg 1 miejsce :) 24.10.10, 20:04 Widze mamy detektywa-inwektywa. Nic nie robila PO - zgadza sie. Tylko kase brala. A mieszkancy Bialoleki to tumany i znowu ich wybiora. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Brednie piszesz waść.... 29.10.10, 10:08 > Lokalne ugrupowania partyjne, jak np. PO BIAŁOŁĘKA To ekipa bez własnego zdania, sterowana przez zarząd powiatowy PO. Jak kazali im stulić pysk w 2007 roku, to grzecznie przegłosowali wszystkie uchwały skierowane przeciwko mieszkańcom, którzy ich wybrali. > skrzykują się tylko na okres kampanii wyborczej jak np. GOSPODARNOŚĆ Tak wyszło, że Gospodarność rządziła Białołęką przez dłuższy czas, więc warto wiedzieć co się obszczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cat Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 217.8.186.* 07.10.10, 12:41 W okręgu się mieszczę, choć na granicy :) przynajmniej wiem, na kogo głosować :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_tarchomin PO skreśla W.Tumasza - bardzo dobrze 23.10.10, 21:54 Moim zdanie PO zrobiła to co powinna zrobić nie wystawiając tego Pana. Jak można było wystawiać tak niepewnego człowieka. Wyobraźcie sobie: jesteś szefem masz pomysł, a tu Twój współpracownik na forum (patrz Rada Dzielnicy), rzuca się krzyczy i mówi, że ten pomysł jest do kitu. Rozumiem, że każdy ma własne zdanie itd. Ale są granice, takie rzeczy się wcześniej konsultuję, a nie wyskakuję. Ten człowiek nie jest stworzony do pracy w zespole, a samorząd klub radnych powinien być takim zespołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starynowodworzanin Re: PO skreśla W.Tumasza - bardzo dobrze IP: 188.33.222.* 24.10.10, 10:19 do Starego Tarchomina-i dlatego Pan Tumasz ma mój głos,a ty stylem platformerskim nie rób teraz nagonki i zadymy na Pana Tumasza za to że was po piętach nie całował i ma swoje zdanie.Takich lizodupców nam nie potrzeba,leć do Hanki u niej się wypłacz.Tarchomin żegna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowodworzanka Re: PO skreśla W.Tumasza - bardzo dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 11:37 Drogi Starytachominie, Szefem radnego jest MIESZKANIEC, a nie partyjniacka struktura. A prawdziwa cnota krytyk się nie boi - nawet na forum rady dzielnicy. Nieznoszę lizusów, którzy podporzadkowują się wszytkiemu, co powie przełożony - czy to w firmie, czy w samorządzie. Niektóre miernotki zawsze pozostaną miernotkami, uniżenie spełniającymi życzenia szefa. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_tarchomin Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 24.10.10, 12:25 Włodkowski aktywistą - dobre żarty. O nim coś wiem i mogę powiedzieć, ale nie to jest tematem tego postu moi drodzy. Róbcie dalej kampanię Panu Tumaszowi, napewno wam się odwdzięczy. Puści wam autobus, albo zrobi buspas... który będzie liczył kilka metrów i zrobi z tego wielki szum czego to nie zrobił. Tego już się o nim dowiedziałem, myślałem, że zrobił coś więcej ale... cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 17:43 Powiem jak Kennedy: Ty się nie pytaj, co Białołęka zrobiła dla Ciebie, ale co Ty zrobiłeś dla Białołęki! W tym kontekście chyba Wojtek Tumasz trochę zrobił, nieprawdaż? A stary_tarchomin tchnie jakimś podejrzanym smrodkiem partyjnym i sam sobie przeczy - na innym wątku który zaczął o Tumaszu napisał, że nic o nim nie wie, tak się chce dowiedzieć, a tu wychodzi, że wie i to sporo, tylko kręci dym. Idź dziadku sobie do PO, skoro tam twoje miejsce, i daj już innym spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 94.75.80.* 06.11.10, 20:23 Ale Wy ludzie naiwni jesteście. Pelc sam odszedł parę lat temu z PO. A Pan Tumasz miał szanse być na listach PO, ale woli blokować tramwaj na Nowodwory. Więc go za bardzo na listach PO nie chciano. A poza tym pan Tumasz otwarcie rozgłasza, że przeszedł do Gospodarności ponieważ zaproponowali mu 1 miejsce, a w PO miałby dalsze. I tak się robi karierę. Niezależnie która opcja, byle do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 195.117.162.* 09.11.10, 10:13 > A Pan Tumasz miał szanse być na listach PO, No był, ale został z nich skreślony przez zarząd powiatowy PO, bo trzeba było wsadzić swoich miernych, biernych, ale wiernych przyniesionych w kopercie. > Tumasz otwarcie rozgłasza, że przeszedł do Gospodarności ponieważ zaproponowali mu 1 > miejsce, Skoro został relegowany z PO, to nic nie stało na przeszkodzie żeby startować z innej listy. > a w PO miałby dalsze. PO się obudziła jak Tumasz zgodził się startować z Gospodarności proponując mu ... przedostatnie miejsce. I tak by się dostał do Rady Dzielnicy, ale za takie podstołowe zagrywki obrzydzają każdemu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek PO Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: 94.75.80.* 14.11.10, 15:58 Panie Rurecki, Pan to chyba jest członkiem zarządu PO, że Pan tak zorientowany. Gdyby Pan Tumasz chciałby startować z PO to mógłby, a jeśli jest tak dobrym radnym to i tak by został na druga kadencję niezależnie od miejsca. Podobna sytuacja była z radnym Roszakiem, ale on jednak został na listach PO bo chciał. Więc takie pisanie, że to my go nie chcieliśmy świadczy o Pana niekompetencji. Pan Tumasz wybrał sobie lepsze miejsce, bo mu wszystko jedno jaki program ma ugrupowanie z którego startuje. A my sobie poradzimy bez Pana Tumasza, mimo że jest dobrym radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
leksusik Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc 14.11.10, 16:07 co to za podszywanie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: PO skreśla radnego W. Tumasza ze listy wyborc IP: *.spray.net.pl 14.11.10, 23:57 > Gdyby Pan Tumasz chciałby startować z PO to mógłby, a jeśli jest tak dobrym radnym to > i tak by został na druga kadencję niezależnie od miejsca A po co swoim nazwiskiem ma wciągnąć do Rady jakąś miernotę z pozycji 1? > Więc takie pisanie, że to my go nie chcieliśmy świadczy o Pana niekompetencji. Coś mi się zdaje, że PO mocno żałuje wyrzucenia Tumasza, bo 3 okręg łyknie Gospodarność i to bez beknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 13:16 Na przełomie sierpnia i września na zebraniu białołęckiego koła PO członkowie koła przyjęli listy kandydatów na radnych i jednocześnie była to rekomendacja dla zarządu powiatu PO. Listy miały być zatwierdzane dalej w okolicach 10-12 września. Potem nic się nie działo, aż od dziennikarzy dowiaduję się, że zostałem skreślony, podobnie jak kilku innych radnych PO. Skreślenia dokonał zarząd powiatu, w którym moi dotychczasowi koledzy, np. Piotrek Jaworski, Robert Radzik zasiadają. Logiczne jest, że po skreśleniu, koledzy (gdyby byli lojalni) od razu by mi powiedzieli, że zostałem skreślony i że np. podtrzymana jest rekomendacja koła dla mojej osoby. Tak nie było - dowiedziałem się z zewnątrz. W ten sposób nie buduje się zaufania wewnątrz partii i to poziomie lokalnym (koło), zwłaszcza że PO mieni się wysokimi standardami postępowania. Po publikacji artykułu zostałem nagle zasypany telefonami typu: wiesz Wojtek, skreślili Cię na Zarządzie powiatu, może pójdź do Małgosi (Małgorzaty Kidawy-Błońskiej), porozmawiaj, aby Cię wpisano. Dopiero wtedy. Do dziś np. nie powiedziano mi oficjalnie i szczerze co spowodowało skreślenie. Do dziś nie powiedziano mi, na czyj wniosek skreślono (przypominam, że moi dobrzy koledzy z PO są w zarządzie powiatu), bo skreślenia dokonuje się na czyjś wniosek, który potem jest głosowany. Skoro tego nie zrobiono, to nie dziw się proszę mojej decyzji. A może w przypływie szczerości tutaj publicznie Piotrek mi powiesz z czyjego wniosku mnie skreślono? Przy okazji odpowiesz na pytanie jednego z internautów, którzy w tym wątku o to pytał. Bo za co, to ja się domyślam - za rzekome blokowanie tramwaju i chęć zatrzymania tej inwestycji. Oprócz telefonów od ważniejszych kolegów PO, rozmawiałem też z szeregowymi członkami PO i innymi zwykłymi radnymi PO - wszyscy się dziwili, gdy się dowiedzieli - bo też dowiedzieli się z gazet. Do Gospodarności nie poszedłem dla pierwszego miejsca. Po skreśleniu w PO, Gospodarność była dla mnie alternatywą. Poza tym do mniej więcej 15 października nie wiedziałem, że będę "1" w swoim okręgu 3. A program Gospodarność ma dobry! To stwierdzenie o programie z ust członka PO brzmi jakby Gospodarność miała startować do sejmu. Lokalnie liczy się budowa dróg, chodników, pomaganie mieszkańcom w sprawach, które ich denerwują. A w nadchodzącej kadencji będzie się liczyć przede wszystkim budowa nowych szkół w każdej części Białołęki, przedszkoli. Chciałbym, żeby żłobki też zostały zbudowane, ale fundusze na wszystkie te inwestycje w całym mieście są ograniczone. Mimo to uważam, że Białołęka może mieć zbudowane 4 nowe placówki oświatowe w 4 lata, może nawet 5. Z przyczyn demograficznych (najliczniejsze roczniki, tj. 2005 - 2008 są teraz w przedszkolach), muszą to być głównie szkoły - przypominam wszystkim, że 2012 rok za pasem (rozporządzenie minister Hall o obowiązkowej nauce w szkołach dla 6-ciolatków), kiedy pójdą do pierwszych klas niemal pełne dwa roczniki dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 15:34 z tym 2012 to bym nie demonizowala przeciez w naszej wspanialej dzielnicy od wielu lat 6-cio-latki sa w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 22:21 Ale te 6-ciolatki są w zerówce, a nie w pierwszej klasie. Moich dwóch synów wkrótce będzie miała tylko jeden rok (szkolny) różnicy w wieku "szkolnym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak IP: 195.117.162.* 15.11.10, 16:48 > logiczne jest, że po skreśleniu, koledzy (gdyby byli lojalni) od razu by mi powiedzieli, że > zostałem skreślony i że np. podtrzymana jest rekomendacja koła dla mojej osoby Logiczne, ale nie dla Jaworskiego. Więc już chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć jak zagrywa pan Jaworski i dlaczego PO trzeba w tych wyborach olać grubym sikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piojawor Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 18:09 Publicznie to Ja ci mogę napisać, że nakłamaleś, ale nie będę Cię prosił w odpowiednim trybie o sprostowanie. Nie jestem choćby i nie byłem członkiem Zarządu Powiatu warszawskiego PO. Także Zarząd tego powiatu nie skreślił Cię. Jest tego więcej ale szkoda gadać po takim poście .... Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 22:16 Rzeczywiście - wszędzie słowo Zarząd trzeba zamienić na słowo Rada. No to kto w końcu mnie skreślił i na czyj wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 23:31 > No to kto w końcu mnie skreślił i na czyj wniosek? Oczywiście maczał w tym łapy Jaworski, a teraz mu się pali grunt pod nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: Z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak 15.11.10, 23:30 > Publicznie to Ja ci mogę napisać, że nakłamaleś, To Pan jesteś KŁAMCĄ. > ale nie będę Cię prosił w odpowiednim trybie o sprostowanie. Bo doskonale Pan wiesz, że przegrasz i słupki PO spadną. Odpowiedz Link Zgłoś