GoĹÄ: evelayna IP: *.120.225.195.static.bait.pl 23.11.12, 11:13 Bajoro nadal oblegane....nic się nie zmieniło...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Echo Re: parking Strumykowa! IP: 78.133.161.* 23.11.12, 13:25 Bajoro trzeba ogrodzić, to nie będzie wjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mip Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.12, 17:05 ..i gdzie nasze biedactwa będą wtedy parkować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mili Re: parking Strumykowa! IP: *.devs.futuro.pl 24.11.12, 08:36 no jak to gdzie na myjni hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.11.12, 15:20 już słoiki obstawili parking przed kosciołem.. jeszzce nie dokończony a już zajete... kto pierwszy ten lepszy? a Bajorko jeszcze żyje hehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mikołaj Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 25.11.12, 18:33 Słupki przy wjeżdzie przez przejście dla pieszych przy rondzie obiecał p. radny Wojciech Tumasz , że będą w listopadzie - listopad się kończy. Panie radny czekamy. proszę wierzyć , że to dla naszego bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 27.11.12, 18:45 Obiecałem na podstawie informacji od urzędników. Dziś ustnie potwierdzono mi, że urzędnicy dziś zadzwonili do wykonawcy, który ma za zadanie zmienić oznakowanie, aby ten się pośpieszył, bo do urzędu dzwonią mieszkańcy z pytaniem: kiedy będą słupki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mikołaj Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 28.11.12, 07:52 Panie radny Tumasz, Dziękuję, proszę mieć na uwadze tą sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyborca Re: parking Strumykowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.12, 16:21 Jak się tym zajął ten radny, to na pewno będzie. Nie odpuści. Często po odpowiedziach urzędników widać, jak się wiją aby nie zrobić tego, co chce tarantula, ale potem i tak jakoś to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 24.11.12, 23:48 A ja nadal czekam na słupki, które uniemożliwią wreszcie wjazd do bajora od strony ronda... po chodniku. Przecież jazda po chodniku jest zabroniona, czy tak trudno policji lub SM zauważyć, że tam prawo jest nagminnie łamane i na parking ludzie wjeżdżają po chodniku, skutecznie go rozjeżdżając i błocąc? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.11.12, 11:40 nie zdziwiłbym sie gdyby w tym błotku parkował prywatnie jakis policjant po służbie:) i nawet om wjeżdża po chodniku... słoików nie brakuje, nawet pod mundurem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.12, 14:12 Powszechnie lub niepowszechnie wiadomo, że problemu by nie było gdyby nie Osiedle pod dębami. Ostatnio odwiedziłem to osiedle, wracając do domu z parku na Strumykowej. Te osiedle jest koszmarne. W życiu nie widziałem tak gęsto zabudowanego terenu. Na tym osiedlu nie ma pojęcia przestrzeni. Barc budując osiedle bez miejsc parkingowych i dogęszczając budynki, tylko pokazał, że jest zachłanną firmą, której nie zależy na komforcie mieszkańców, lecz tylko na maksymalny zysku. Te osiedle powinno być wzorem dla przyszłych architektów by wiedzieli jak można coś maksymalnie schrzanić. Współczuje ludziom, którzy tam mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.12, 20:14 dokładnie Tom, mam takie same odczucia. beznadziejne osiedle. Na samym początku jak powstawało byłem tam, i o mało nie kupiłem tam mieszkania. Osiedle wtedy było barrrrdzo przestrzenne i były tylko niskie bloki (kilka - nie pamietam już ile). Oczywiście w Barc'u nic nie nawet nie informowali ze to tylko poczatąk budowy osiedla i że powstanie swego rodzaju "moloch". Na szczęście jakoś nie kupiłem tam mieszkania i jak teraz to osiedle widzę to się cieszę ze swojej decyzji.... To osiedle to jakiś koszmar i tym ludziom trzeba tylko współczuć.... Beznadziejne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evelayna Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 27.11.12, 08:13 A ja uważałam, że skoro miasto wybudowało dla nich parkingi na przeciwko kościoła to automatycznie zastawi bajoro, które jest jego własnością. Nie mieści mi się to w głowie....Wczoraj jeden "kierowca" wpakował mi się przed nosem na przejściu dla pieszych, bo on chce wjechać na bajoro...Ci ludzie mają coś z głową... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ed Re: parking Strumykowa! IP: *.ip.netia.com.pl 27.11.12, 09:52 mają z głową mają... mnie by do głowy nie przyszło żeby tam parkować, rozjeżdżać trawniki (odpowiedzą że tam nie ma trawników - no nie ma bo porozjeżdżali). Czasami można samochód gdzieś dalej odstawić ale oni, nie .. uparcie w to miejsce... nawet matkę z dzieckiem rozjadą byle tam wjechac.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Skwer na miejscu bajora IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 11:01 Zróbmy skwer na miejscu bajora. Wyrównajmy teren, zasiejmy trawę, posadźmy drzewa, postawmy ławki. Może też da radę zrobić małą fontannę. Zainteresujmy tematem radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Skwer na miejscu bajora IP: *.jmdi.pl 12.04.13, 19:56 ?????????????? to trzeba mieć tępy umysł. Przepraszam, staram się nie obrażać ludzi, nie mogłam się jednak powstrzymać. Urzędnicze myślenie. Jeśli nie ma tam trawnika, bo mieszkańcy pobliskiego osiedla zrobili sobie z tego miejsca nieformalny parking, że względu na brak miejsc parkingowych tzn. ŻE POWINIEN TAM POWSTAĆ PARKING. 300 metrów od tego miejsca zieleni jest w bród. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Warszawiak Re: Skwer na miejscu bajora IP: *.jmdi.pl 12.04.13, 23:15 trzeba byc tępym by niszczyć zielen by tylko parkować za darmo hehe Sloiki jak wam sie nie podoba to wynocha na wioche tam rozjeżdżajcie trawniki pod wasza lepianką Brawo Dla Rodowitka Warszawskiego tak trzymaj !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kryśka Re: Skwer na miejscu bajora IP: *.jmdi.pl 01.05.13, 21:44 Rodowitek warszawski napisał do siebie pochwalny list . Brawo. Rodowitku pewnie teraz jesteś na długim wickendzie w rodzinnej wiosce. Powiedz jak tam prace polowe ziemniaki buraki i kapustę pewnie sadzisz no i czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Skwer na miejscu bajora IP: *.jmdi.pl 04.05.13, 21:51 Mogę być z Pcimia dolnego, z Londynu ew. Lądka Zdroju, bo miasta Londyn nie ma, mogę być.... Chcesz się wyżyć, proszę na Twoje życzenie stolicznyj słoik kłania się, bij zabij Warszawiaku. Mam tylko jedno pytanie, jeśli może Ci je zadać słoik od pokoleń, widziałeś jakieś inne miasta prócz swej ukochanej tarchomińskiej Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julka Re: Skwer na miejscu bajora IP: *.play-internet.pl 05.05.13, 10:19 tak własnie my warszawiacy znamy cos więcej niz nasze miasto i wiemy jak u was na wiochach sie parkuje i jakie chlewy macie. Wam to nie przeszkadza bo to wiocha nam też .Ale wiejskie nawyki zostaw na wiosce a nie będziesz nam brudzić w miescie.jak sie nie umiesz dostosować to wypadaj na swój chlew . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 3274 Re: Skwer na miejscu bajora IP: *.jmdi.pl 05.05.13, 20:58 Oj słoma wychodzi ci z lakierków i białych skarpetek. Faktycznie urodziłeś się w Warszawie gdyż w rodzinnej wiosce nie było akuszerki i powstał ł czosnek warszawski na zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Świetny pomysł! 16.05.13, 09:48 > mieszkańcy pobliskiego osiedla zrobili sobie z tego miejsca nieformalny parking Bo się skrobie tyłki szkłem i nie zapłaci 150 zł za stojący obok parking, albo nie chce się przejść 200 metrów gdzie są puste miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 27.11.12, 11:02 Dlatego nic tak nie pomoże, jak uzupełnienie słupków od strony ronda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mip Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.11.12, 19:28 ..u łojców parkowali traktorem w błocie to i teraz to uwielbiają.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evka Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 28.11.12, 08:29 Zastanawia mnie jeszcze, jak tych ludzi nie zmęczyło posiadanie wiecznie upier..ych butów. Bo wjazd do bajora to jedno, ale wyjście z auta to dla mnie zagadka. Ale może oni tak lubią.. hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 13:37 Nie chce być złośliwy i nie chce głupich dyskusji, ale prawda jest taka, że oni zostawiają buty przed drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.12, 14:19 hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 06.12.12, 08:45 Czuję, że słupki staną dopiero na wiosnę....ech Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: parking Strumykowa! 06.12.12, 09:01 > Czuję, że słupki staną dopiero na wiosnę....ech Ale rozsypane gwoździe mogą jeszcze zimą się pojawić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mika Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 11.01.13, 10:26 No i doczekaliśmy sie słupków na rondku na przejsciach dla pieszych hmm......"parsknęłam śmiechem" widząc imbecyla wjeżdżającego na bajoro tuż obok, bo jest przerwa między miejscami parkingowymi wzdłuż ulicy a prześciem dla pieszych. Jednym słowem nic się nie zmieniło. Utrudnienie dla " bajorowego towarzystwa" jest takie, że nie mają gładkiego podjazdu tylko próg w postaci krawężnika. Pozdrawiam i gratuluję głupoty urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Kto ma postawić płotki 11.01.13, 12:47 radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str110624ogrodzenie-trawnika-.pdf utrzymanie trawników jest drogie i trudne: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str110711ogrodzenie-trawnika_wos.jpg c.d.: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121022ogrodzenie-trawnika-.pdfmapka radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121022ogrodzenie-trawnika-zal.jpg A to ci problem: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121105ogrodzenie-trawnika_wos.jpg radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121130ogrodzenie-trawnika.pdf radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121204ogrodzenie-trawnika_wir.jpg Z której pozycji i w jakim wydziale to będzie wykonane... I tu Burmistrz zadziwia: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121207ogrodzenie-trawnika_dzb.jpg bo napisał o Wydz. Ochrony Środowiska, jakby ten wydział nie podlegał pod Burmistrza Dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evka Re: Kto ma postawić płotki IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 19:45 Panie Wojciechu, rzeczywiście ręce opadają na stosunek urzędników do tej sprawy, ale mnie nasuwa się podstawowe pytanie. Dlaczego bajoro ma być tylko odgrodzone od strony Strumykowej? Czy to oznacza, że nadal będzie ciche przyzwolenie na bezprawne parkowanie tylko w mniejszym zakresie? Przecież wjazd na bajoro od strony Pasłęckiej prowadzącej na osiedle też jest po chodniku, bardzo kiepsko w tym miejscu oświetlonym. Ludzie chodzą tędy do galerii, dzieciaki do szkoły angielskiego, która się tam mieści i jest to jedyny tam chodnik. Naprawde można ten skwer zagrodzić od wewnątrz, posadzić krzewy ( aby nie trzeba było kosić jak trawę i generować koszty). "Towarzystwo bajorowe" jest tak rozbestwione i czuje się bezkarnie, że mi ręce opadają. Jak wygląda ta okolica. Nigdzie nie ma takiej samowolki, gdzie po chodnikach swobodnie kursują auta, pomiędzy pieszymi, którzy maja prawo czuć się tam bezpiecznie, a nie w strachu, bo akurat jakiś baran chce z impetem (szybko, aby go nikt nie zauważył, jak łamie prawo) wjechać na swoje stanowisko postojowe. To jest skandal. Jak stanie się tragedia wtedy urzędasy coś zrobią.....ale po co do tego doprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Kto ma postawić płotki 15.01.13, 23:18 Powoli, etapami będę się starał, aby teren był ucywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 18.02.13, 21:18 Niestety na Strumykowej bez zmian. Chodnik już nie tylko w błocie, ale także całkiem zdezelowany. Idąc pieszo, można się potknąć. Teraz, nawet gdy pojawią się słupki, niezbędna będzie naprawa chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 18.02.13, 23:41 Trwa analiza celowości i gospodarności przedsięwzięcia: bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000de506/msgttsjcmgegdbanwgomahhrlkarvqev/6992tumasz.pdf Odrębną sprawą jest postawa Straży Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 19.02.13, 07:13 A co na to Pani radna ELŻBIETA ŚWITALSKA - tuż przed wyborami 2010 r obiecała rozwiązać ten problem, zbierała podpisy, ludzie jej zawierzyli i tylko dlatego zagłosowali na nią . ---- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JA Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 19.02.13, 08:00 no tak, ale wciąż mówi się o wygrodzeniu wąskich pasów trawnika, a gdzie mowa o BAJORZE... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Winnica Re: parking Strumykowa! IP: 78.133.161.* 19.02.13, 09:08 A ten problem nie rozwiąże się sam, gdy zagrodzi się dojazd do bajora? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: parking Strumykowa! 19.02.13, 09:23 Trzeba by na przejściu dla pieszych zrobić chyba furtki, bo teraz, mądrzejsi inaczej, przez przejście i chodnik wjeżdżają do owego bajora. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 19.02.13, 10:41 no własnie nie!! gdyż od strony wjazdu na osiedle pasłęcka nie ma wąskich trawników o których mowa, tylko CHODNIK, a tędy też wjeżdżają, na swoją kałużę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Winnica Re: parking Strumykowa! IP: 78.133.161.* 19.02.13, 11:30 To ludzie sobie "od wewnątrz" będą robić burdel, a nie pieszym na ogólnodostępnej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 19.02.13, 13:14 "od wewnątrz" również przejeżdżają nielegalnie po chodniku dostępnym o ile mi wiadomo dla pieszych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 19.02.13, 22:41 No właśnie chodzi o to, żeby zablokować fizycznie dostęp do bajora, a nie o to, żeby rekultywować trawniki. Ot, niezrozumienie. Osobiście nie będe płakał z braku tych półmetrowych trawników. Płaczę, bo chodnik przestał być chodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ursula Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 12.04.13, 20:30 Czemu zablokować dostęp? Może gdyby ktoś usiadł, i pomyślał to i wilk byłby syty i owca cała. Wystarczy zamienić bajorko w prawdziwy parking i uniemożliwić stawianie samochodu w niedozwolony sposób. Wjazd zrobić od ulicy Pasłeckiej. Zlikwidować tam chodnik, który i tak prowadzi donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warszawa12 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 12.04.13, 23:17 W tym miejscu był trawnik i bedzie trawnik to ze go zniszczyliscie to nie znaczy ze przejęliście swoimi wiesniackimi zachowaniami. Dostosujcie sie albo wypad !!! tu tu Warszawa a nie wioska spod lublina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ursula Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 04.05.13, 21:57 w Tym miejscu były pola. Zgadza sie, taki większy trawnik, dla Warszawiaków, od drugiego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julka Re: parking Strumykowa! IP: *.play-internet.pl 05.05.13, 10:21 w tym miejscu pola nie było tylko las jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 19.02.13, 22:44 Problemem nie jest brak rekultywacji lub ogrodzenia trawników poziomymi, małymi rurkami. Problemem jest brak dodatkowych słupków, pomiędzy istniejącymi od dawna, a tymi, dołożonymi ostatnio przy przejściu. Trzeba wreszcie UNIEMOŻLIWIĆ WJAZD na chodnik !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Optymista Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 19.02.13, 23:03 Jak dojdziemy do władzy teren zostanie szybko uporządkowany, posadzone róże , ustawione ławeczki kilka huśtawek dla dzieci a w srodku pomnik Naszego Prezydenta prof Lecha Kaczyńskiego - i wszyscy będą zadowoleni ale to nie wszystko. Zostanie również wybudowany duży podziemny parking - pod osiedlem - dla mieszkańców Osiedla Pod Dębami - oczywiście bezpłatny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 21.02.13, 20:09 Zapomniałeś napisać, którą partię reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 20:56 A jakie to ma znaczenie? Niezależnie od nazwy każda obiecuje gruszki na wierzbie a później ma wyborców w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Torpeda Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 27.02.14, 21:31 Ze strony p. Świtalskiej 17 lutego: "radni przyjęli uchwałę w sprawie wniesienia inicjatywy uchwałodawczej o zwiększenie środków w załączniku dzielnicowym do budżetu na 2014r., gdzie poza „kosmetycznymi” zwiększeniami wynikającymi ze zmiany kursu walut w projektach unijnych, czy środków na kampanię informacyjną dot. budżetu partypacyjnego, wpisana została również kwota na inwestycję budowy parkingu wraz z odwodnieniem na tzw. błocku pomiędzy ul. Strumykową i Pasłęcką. Budżet zostanie poddany pod głosowanie Rady m.st.Warszawy w pierwszym tygodniu marca." Światełko? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 04.03.13, 15:16 Wspaniała odpowiedź dzielnej Straży Miejskiej: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str130304ogrodzenie-trawnika_sm.jpg na: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str130219ogrodzenie-trawnika-.pdf radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str130219ogrodzenie-trawnika-zal.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: parking Strumykowa! 04.03.13, 18:22 No, to już wiemy dlaczego podpisujemy petycję w/s likwidacji Straży Miejskiej. Bywszy w Manchesterze, miałam przyjemność podziwiać szybką akcję wywożenia nielegalnie/nieprawidłowo postawionego samochodu. Podjechała laweta z wysięgnikiem, założono haki, podniesiono samochód, postawiono na lawetę i wiooo, akcja trwała z 10-15 minut, nikt nie szukał czyje i po co tam stoi, wystarczył zakaz. Póki w Polsce nie dojdziemy do tego etapu, i póki ktoś będzie miał prawo takie działania kwestionować, będzie burdel i parkowanie na trawnikach i chodnikach. Samochody dowożące towar do stoisk usytuowanych na ścieżce rowerowej przy przedostatnim przystanku przed pętlą Nowodwory, nadal bezkarnie będą wjeżdżały i wyjeżdżały przez przejście dla pieszych - pod okiem monitoringu rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evela Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 05.03.13, 07:37 Czyli już wszytko jest jasne...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz Re: parking Strumykowa! IP: 151.183.0.* 06.03.13, 10:39 Jeśli były doraźne kontroler pod kątem tego, czy ktoś wjeżdża przez trawnik to nic dziwnego, że SM nie wykryła takich przypadków. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wjedzie przez trawnik jeśli widzi SM w pobliżu. SM musiałaby siedzieć w ukryta w krzakach :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evka Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 07.03.13, 09:17 A co to za śmieszne tłumaczenie! Przecież skoro samochody stoją na wąskich pasach zajechanej zieleni to karze się ich tylko wtedy, kiedy wjeżdżają na ów pas, a jak stoją to już nie? Czy to oznacza że na ten pas przefrunęli swoimi autami? To skoro SM nie widzi problemu, to dlaczego ziemia po trawie jest zaorana przez koła samochodów.....tak samo tyczy się bajora....chyba wszyscy mają "autoloty" i SM jest ślepa na ewedentne łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.13, 11:55 precz z samochodami na chodnikach, precz z samochodami z bajorka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rodowitek_Warszaws Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 24.03.13, 03:55 Bierzemy łopaty u wykopiemy rowy większe ???? kto jest za to prosze pisac umowimy sie jak beda roztopy będzie łatwiej kopać :) zaoramy tak ze nie wjadą tam brudasy po czym sam kupie trawę by posiać !!! jak będziecie chcieli posadzimy drzewka hehe pogonimy te Wioskowe słoiki i ich nawyki Jestem ulubiencem brudasów z Pasłeckiej sprawi mi to wielka przyjemność jak utrzemy im nosa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysztof Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 24.03.13, 09:11 Masz wiele racji ale gdybyś zmienił swój język - ciągle obrazasz - to sporo osób przyłaczyłoby się i uporządkowało ten teren.Pomyśl nad tym. 2 sprawa. Gdybyśmy uporządkowali ten teren to Straż Miejska by NAS ukarała - nie jesteśmy właścicielami, pamiętam ludzie zrobili za własne pieniądze kilkanaście metrów chodnika aby nie brnąć po błocie a Ratusz za p-ośrednictwem swoich służb kazał rozebrać gdyż to była nielegalka. Ratusz nie chce aby ludzie cokolwiek robili dla poprawy wygody i estetyki .... "toż to władza"...... i nic nie wolno zrobić bez jej wiedzy nawet uporządkować teren a sami tego nie zrobią i nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.03.13, 15:11 popieram akcję, stać ich na samochody to chyba i na miejsce parkingowe? nie stać? to sprzedaj autko, Sa autobusy i łatwo wszedzie dojechać. Białołęka to nie wiocha jakaś spod Ciechanowa ze stawia sie autko gdzie sie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 12.04.13, 10:51 gazony postawili.....trzeba to nagrać co teraz bajorowe towarzystwo wyprawia aby zająć swoją kałużę...to już jest szczyt ...bezczelności Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.13, 11:45 a co wyprawiają wieśniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ech Re: parking Strumykowa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.04.13, 00:01 Prosto z ronda wjeżdżają pomiędzy przejściami dla pieszych. Miejsca na szerokość lusterek, ale co nie da się? Ścieżka przejazdu aut wspaniale wskazywały ślady na drodze i chodniku po ubłoconych kołach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 15.04.13, 09:27 Wniosek jest prosty - trzeba dostawić gazon lub dwa tam, gdzie brakuje. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ech Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 15.04.13, 14:18 Tu nie chodzi o dodatkowy gazon. Tu chodzi o mentalność tych ludzi, którzy mają za nic zakazy... Jak im zastawisz z jednej strony to wjadą z innej i tak bez końca. Trzeba by chyba mur postawić ... Tupet, arogancja i .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 16.04.13, 15:56 Zgadzam się z Tobą, ale jednocześnie będę trzymał się zdania, że w takich wypadkach skuteczne są tylko rozwiązania siłowe, tj. fizyczna blokada wjazdu. Nie bez powodu np. przed rynkiem w Poznaniu zainstalowano solidne słupki, które w razie potrzeby chowają się w ziemię, a może je schować Policja lub inne miejskie służby, które faktycznie na rynek wjechać potrzebują. W przypadku naszego bagna słupki nie muszą się chować, muszą być stałe i pancerne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mip Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.13, 00:28 ...taplają się w błocie, jak to kiedyś czynili razem z trzódką pod obórką. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 22.04.13, 13:55 W sobotę sam miałem okazję zobaczyć, jak pan w niebieskim aucie WA wpasował sę na bajoro wprost z ronda. Rodzina wysiadła w błoto i poszli do domu. Martwi to, że wjeżdżał wprost z ronda i ciął po chodniku jak po ulicy, aż dotarł w okolice upatrzonego miejsca. Kilka razy do przodu, do tyłu... i był zaparkowany. Komplet manewrów wykonany został na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.13, 14:11 a gdzie buty zaparkowali? przed klatką schodową albo przed drzwiami do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.itsa.net.pl 26.04.13, 15:31 Czytam te wpisy i własnym oczom nie wierze jak to możliwe że dorośli ludzie, którzy uważają się za ,,wielkich warszawiaków" nie mają za grosz szacunku do drugiego człowieka. Jak tak można obrażać kogoś kogo się nie zna a tylko dlatego że ma samochód na obcych numerach? Ludzie litości! Jak wam nie wstyd..... A tak na marginesie istnieje piękne przysłowie ,, Gdyby nie wieś, miasto nie miało by co jeść". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.itsa.net.pl 26.04.13, 15:40 i jeszcze jedno a propo tego pseudo parkingu wielkie oburzenie bo samochody stoja a to jak tabuny ludzi przemierza go codziennie to wam nie przeszkadza??? to jak ,, warszawiacy" parkuja pod blokami że nie można się do klatki przedostać to wam nie przeszkadza? to jak psy srają na chodniku a właściciel udaje ze nie widzi to wam nie przeszkadza? można by tak wiele wymieniać..... I jeszcze jedno: nie jeden tzw. słoik ma więcej kultury i szacunku dla drugiego człowieka niż ,, warszawiak" Miłego dnia życzę ,,warszawiakom" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rodowity_RAMBO Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 26.04.13, 23:23 nie badz smieszny brudasie z wioski :) jak ci sie nie podoba co warszawiacy mówią i opisują i to cie boli to zawsze możesz wrócić do siebie na wioche. MY JESTEŚMY U SIEBIE STOSUJ SIE DO ZASAD NASZYCH JAK NIE TO WYPITALAJ>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ze wsi Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 27.04.13, 11:56 Rodowitku Warszawski ps Rambo i tak z ciebie wychodzi słoma. z gnojowicy. A ten ostatni psychiatra to faktycznie nic ci nie pomógł i już nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkanka Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 09:11 Mieszkam w Warszawie ponad sześćdziesiąt lat, od urodzenie mieszka tu mój ojciec, dziadek też był Warszawiakiem, czytając te wpisy osób które uważają się za Warszawiaków, czuję niesmak i ciekawi mnie co oni takiego zrobili dla tego miasta że się tak puszą i w tak lekceważący a nawet chamski sposób traktują innych ludzi. W czasach PRL, nie będę się rozpisywać z jakiego powodu, powstało nawet powiedzenie " Warszawiacy to nie Polacy" pozostaje tylko mieć nadzieję że to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.itsa.net.pl 30.04.13, 12:15 nareszcie ktoś mądrzejszy się wypowiedział, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.itsa.net.pl 30.04.13, 12:21 Brudasem to może ty jesteś i na dodatek bez kultury. O sto razy wolę być wsiokiem, słoikiem czy jak wy nazywacie ale być takim człowiekiem jakim jestem niżeli takim warszawiakiem jak ty!!!! Za grosz kultury Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Baśka przyjezdna Re: parking Strumykowa! IP: *.play-internet.pl 30.04.13, 20:16 Sama jestem przyjezdna z miasta Rzeszów lecz sloikiem się nie czuje bo szanuje miejsce w którym mieszkam czyli Warszawę oraz szanuje Warszawiaków. Rodowitku naprawdę podziwiam twój patriotyzm lokalny i podzielam twoje zdanie temacie brudasów z wiejską mentalnością ,tak zwane sloiki nam przyjezdnym psuja opinie dorobkowicze którzy zazdroszczą wszystkiego wszystkim i oszczędzają na wszystkim mieszkają po 7 osób na 3 pokojach podatków nie płaca i zamiast normalnie parkować niszczą okolice swoimi bryczkami bo wydać 200zł na parking to za dużo :) Jako przyjezdna w 100% zgadzam sie z Warszawiakami ja też płace podatki w Warszawie i jak widzę wyjeżdżanie przez rado samochodów na rejestracji RPZ to az mnie ku...ca łapie. Mieszkam na Pasłęckiej 12C buty na klatce to standard smród z nich też. Ludzie dziwicie sie ze na was psy wieszają?? Dziekuje radnemu i takim jak rodowitek ze zablokowali to błotko bo wstyd jest znajomym pokazywać ten chlew. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.04.13, 23:07 100% racji. Niestety ideał nadal nie jest osągnięty, na co wciąż liczę...Mentalności ludzkiej tak szybko nie da się zmienić, a szkoda. Chyba szybciej ten płot i trawa urośnie Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 01.05.13, 20:57 O zablokowanie wjazdu bezpośrednio z ronda dalej będę męczył urzędników: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121022ogrodzenie-trawnika-.pdf radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str121022ogrodzenie-trawnika-zal.jpg bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000e0a5f/hnnhtysteuewsmtbjtyboevlridwsshs/7461tumaszZAP.pdf bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000e0df9/jijrlodtrpbdnqbfxpmgmaokfswuxfoa/7462tumasz.pdf bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000e1fa2/wuayrwconyvtapnavnrrcqfclwwptlfv/7611Tumaszzapytanie.pdf Przesunięcie kosza na śmieci: bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000e1f22/hfdzlagwwknfxiqohcpiosnbeqmuampt/7612Tumaszodpowied%C5%BA.pdf nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 02.05.13, 12:49 Bez względu na dalszy wynik dziękuję za pomoc. Za każdym razem idąc tamtędy na spacer z dzieckiem patrzę, czy nie trafi nas ktoś jadący akurat po chodniku. O błocie na tym (krzywym już) chodniku szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kryśka spod błotka Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 01.05.13, 21:30 Setki gazonów " wala" się przy FSO po wschodniej stronie Jagiellońskiej, Burmistrz Pragi Północ na prośbę p. Jaworskiego na pewno nieodpłatnie przekaże kilka gazonów na rzecz Białołęki celem ogrodzenie błotka. To wstyd, że władze Ratusza tak prostej sprawy nie mogą załatwić , Proponuję aby te gazony napełniane były gruzem a na wierzchu ziemią gdyż znając miłośników błota - gazony już ustawione niedługo dostaną "nóg"/ dzisiaj widziałem jednego co zamierzał przesunąć ale w dwójkę to już się da./ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.05.13, 23:16 Po odpowiedziach urzędasów widać, że jest przyzwolenie i tyle. Szkoda...Może nie mają tak wyrobionego poczucia estetyki, chęci mieszkania w przyjaznym otoczeniu...ale mieszkańcy tej okolicy TAK, dlatego żadają ostatecznych decyzji, aby sprawę bajora zamknąć raz a dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eko Białołęka Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 04.05.13, 22:57 Wyraz, słowo- estetyka -jest obce dla urzędników białołęckiego Ratusza dlatego też nie można od nich wymagać czegoś o czym nie mają pojęcia. Teren powinien być normalnie uporządkowany i posprzątany - ale widać również że i te wyrazy są ze "Słownika Wyrazów Obcych". Białołęka niczym nie może się pochwalić to chociaż niech będzie znana w stolicy , że jest czystą, ekologiczną dzielnicą ale wiem że to mrzonki- ale pomarzyć zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 11:12 Jest przyzwolenie urzędników, gdyż to oni zawinili. Deweloper w ramach budowy osiedla miał wybudować parking wielopoziomowy. Nie zrobił tego, a urzędnicy przyjęli robotę prawdopodobnie w zamian za łapówkę lub promocję kupna mieszkania po okazyjnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.itsa.net.pl 09.05.13, 15:11 zgadzam się w 100% to wszystko jest grubymi nićmi szyte... w gre wchodzą niemałe łapówki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lolek Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 09.05.13, 16:14 to zgloscie do prokuratury i nie parkujcie gdzie popadnie bo was 19 maja wyeliminujemy prawnie z błotka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Babcia Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 09.05.13, 18:23 Sprawa była badana przez Prokuraturę Rejonową - brak cech przestępstwa. Lolek vel rodowitek warszawski - 19 maja i w następne dni samochody na błotku będą stały chyba, że swojego grata zabierzesz na rejestracji lubelskiej i będzie jedno miejsce więcej dla innych. Ty se możesz palcem w nocniku i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lolek Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 09.05.13, 19:05 Macie schize na punkcie rodowitka głaby ale to dobrze :D moge byc i rodowitek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodowitek siedleck Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 09.05.13, 23:08 takie same błędy ortograficzne i składniowe popełniacie to jesteście 2 w 1. Czekam na 19 maja br. chacha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pasłęcka Re: parking Strumykowa! IP: *.itsa.net.pl 14.05.13, 10:34 uuu a co sie ma dziac ciekawego tego 19? heheh może bedzie na czym oko zawiesic :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ech Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 16.05.13, 07:46 wczorajszy obrazek! kolejka ludzi z dziećmi do budki z lodami włoskimi przy rondku (nawiasem mówiąc, mam wątpliwości co do umiejscowienia tejże budki), a tu z impetem wpierdziela się koleś bajorowy wprost z rondka, obok ludzi czekających na swoje lodziki. Czy urzędnicy naprawdę czekają na nieszczęście...brakuje dwóch gazonów...tylko lub aż... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miejscowy Re: parking Strumykowa! IP: *.devs.futuro.pl 16.05.13, 08:50 To jest pierwszy w Polsce Ice-drive. Wyjeżdża człowiek z błotka, podjeżdża pod budkę, kupuje loda i jedzie dalej. Lokalizacja budki przy drodze dla rowerów jest bardzo wygodna dla rowerzystów, wystarczy się tylko zatrzymać i kupić loda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 16.05.13, 22:57 przecież to wszystko dzieje się za zgodą władz Białołęki - widać , że PO tonie a w ostatnich drganiach żywota zacznie krzyczeć ratunku wyborcy ratujcie - wszystko dostaniecie tylko głosujcie na nas- no niestety zatonął - weżcie się do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 17.05.13, 14:10 To samo chciałem napisać - to dzieje się za cichym przyzwoleniem władz Dzielnicy!!! Do cholery, czy ustawienie dodatkowych gazonów lub słupków przekracza możliwości finansowe dzielnicy i mentalne urzędników? Wczoraj znów szedłem tamtędy z córką i przy budce z lodami przedzierał się chodnikiem autem koleżka białym pół-dostawczakiem z rejestracją RPR. Przejechał mi prawie po stopach i zaparkował obok budki z lodami. Jeśli dzielnica tego nie załatwi, proponuję zbiórkę w 3-4 ooby i doniesiemy w to miejsce jakiś spory kamień z okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: parking Strumykowa! IP: *.play-internet.pl 17.05.13, 15:35 pomogę z chęcią xxsms@o2.pl pisać jakoś się spikniemy i sami zadzialamy z tymi podlymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 21.05.13, 02:18 bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000e2971/vjstmwqumamvcvyfzzyahfntebacveap/7881tumasz.pdf bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000e2973/lbghthdglulhpnjamadgsmsobvgqpgla/7882tumasz.pdf Dziś byłem świadkiem, jak kierowca pewnego srebrnego forda trąbił na pieszych, bo chciał wjechać na swój parking. Na szczęście nie przechodziły dzieci. Na policję przesłałem zawiadomienie o konieczności częstych kontroli rano i popołudniu tego rejonu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mip Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.13, 18:55 nie no, super, kolejne parkingi.. jeszcze las wyciąć i zrobić tam parkingi dla państwa z osiedla pod dębami.. żenada.. może niech sobie sami sfinansują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 21.05.13, 20:20 Już lepiej żeby zbudowany został parking, byle nie z wjazdem/wyjazdem przez środek chodnika i ścieżki rowerowej. Choć pewnie normalnie zrobiony parking nie da w efekcie tylu miejsc, ile jest na dziko, więc bez dobrego zabezpieczenia nadal będzie parkowanie wszędzie i jeżdżenie po chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
kuwaka01 Re: parking Strumykowa! 22.06.14, 23:03 Barany rządzące tym miastem zamiast rozwiązać problem mocno i bezwzględnie będą budowały kolejny parking dla ludzi którym szkoda pare złotych na miejsce parkingowe. Po co kupować czy wynajmować jak dzielnica pobuduje za darmochę? A jak nie ma gdzie to wjedzie na trawnik czy do lasu? Jazda wzdłuż jednej z głównych ulic Tarchomina czyli Myśliborskiej a później Strumykowej nie przypomina jazdy po mieście- ma się wrażenie jak by się jechało po parkingu pod Auchan - wszędzie pełno darmowych parkingów fundowanych przez miasto. Zaiste piękna wizytówka tej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nareszcie Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 01.07.14, 21:02 Dzisiaj rozpoczęły się prace na błotku Strumykowa-Pasłęcka. Kopara jeździła między zaparkowanymi furmankami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 02.07.14, 08:57 Niemożliwe !!! to naprawdę się dzieje? I będzie skwer z ławkami czy też parking ...? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość co tam będzie? IP: *.ip.netia.com.pl 02.07.14, 09:10 jak w tytule. wie ktoś? mini park, mini plac zabaw...???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: co tam będzie -odp Re: co tam będzie? IP: *.jmdi.pl 02.07.14, 16:45 teren będzie zniwelowany, trawnik kilka ławek, kilka stolików pod parasolem oraz dwa trzy małe stylowe stoiska z owocami, warzywami, kwiatami, zostanie przesunięta budka z lodami, która stoi tuż przy scieżce rowerowej - no to mamy na Nowodworach XXI wek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evka Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 02.09.14, 07:56 wreszcie coś się ruszyło... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ech Re: parking Strumykowa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.05.13, 20:47 aaaaaaa czyli do czasu bliżej nieokreślonego (projekt parkingu, pozwolenia, środki, których wiecznie brak) wozy będą jeździć po chodniku bo szkoda inwestować w dwa gazony... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 22.05.13, 18:02 Jestem za parkingiem, ale do czasu budowy parkingu chodnik od strony Strumykowej powinien być zabezpieczony, tj. gazony powinny się pojawić. A tak na marginesie, to skoro już budować dla osiedla Pod Dębami parking ze środków nas wszystkich, to może później dzielnica powinna brać kasę za parkowanie? Czy da się? A proszę bardzo: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13958871,Koniec_parkowania_w_blocie__Buduja_platny_parking.html#TRLokWarsTxt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 29.05.13, 08:38 Wczoraj ok 17 Policja ostentacyjnie (radiowóz stał obok pomnika laszlo z włączonym kogutem) patrolowała rondko. Śmieszny to był widok, gdyż takie kilkunastominutowe dozorowanie miejsc zagrożonych to farsa. Błotny koleś zrobił kółko po osiedlu przeczekując nalot Policji i spokojnie wjechał na swoją kałużę. Ponadto wczoraj, przy deszczowej aurze chętnych na lodziki nie było. Takie akcje to ściema, nic więcej. Szkoda zachodu, a chłopaki tylko zmokli. W raporcie później napiszą, że zagrożenia w ruchu poprzez wjazd prosto z ronda na bajoro nie było. No jak miało być....bajorowe cwaniaki nie są idiotami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.13, 09:12 masz racje, stali z włączonym "kogutem" i ich z daleka było widać... amatorka przez duże "A" .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysztof Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 29.05.13, 11:04 Głowny księgowy policji białołęckiej akcję tą wycenił pewnie na 1500 zł / samochód , benzyna , zaangażowanie do akcji kilku policjantów, koordynacja, nadzór / natomiast dwa gazony kosztowałyby 250 zł. Czekam na następną inteligentną akcję policji tylko powinni przez internet powiadomić Buraki - kiedy i w jakich godz. będą organizowali. Brawo dla Policji. Jesteście wielcy, wnioski o nagrody Burmistrz już pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robciu Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 29.05.13, 19:44 Dziś miałem starcie z mistrzem z Peugeota Zielony srebrny metalik rejestracja WE. Nagrałem go i cała wymianę zdań gościu tłumaczy ze parkuje na błotku bo ma dzieci.Ja też mam i mam parking :) Nie wpuściłem go na blotko przez wjazd na rondo blokując go uderzył mnie samochodem w kolano wiec postanowiłem mu nie odpuścić stałem dobre 30 min by wiedział ze mu nie odpuszczę.Za drugim razem próbował z zaskoczenia tez mu się nie udało heheh. Groził mi ze mnie tez będzie nagrywał i ze pracuje na zlecenie tych z parkingu. Pan będzie miał więcej kontroli policyjnych to niech pomyśli o mnie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: knox Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 20:21 jak by mnie taki ciul dotknął tylko zderzakiem od razu wzywałbym Policję, przecież to napaść! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aborygen warszawsk Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 29.05.13, 20:25 Jak jego nagrałeś to pokaż, a dlaczego nie wezwałeś Policji jak chciał ciebie staranować, przecież uszkodził ci kolano i grzecznie odpuściłeś , heheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robcio Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 30.05.13, 10:47 kto powiedział ze odpuściłem nagranie przekazałem policji i dostał jobów na maxa:) kolana mi nie uszkodził tylko mnie popchną samochodem.Nagrania publikować nie będę. Ale dodatkowo przekaże je naszemu burmistrzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: parking Strumykowa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.13, 11:40 dzis rano widziałem jak burak serbą octavia wjeżdżał na teren tego bajorkowego parkingu od strony ronda.Nie spodobalo mi sie robienie z chodnika i sciezki rowerowej drogi na "parking". czemu nie wjeżdżają z drugiej strony od strony drogi na osiedle? pewnie stamtej strony wszystko poblokowane...?rano widzialem tez mistrza z wawa taxi czarny mercedes klasa B - ten mistrz zaparkowal za słupkami no i jak mysliccie jak tam wjechał... no zapewne po chodniku od ronda... no i mial szczescie bo strazy miejskiej nie było i zdążył czmychnąc... z drugiej strony ciekawe czy mistrz mial całe lusteko od strony chodnika...???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 12.07.13, 08:18 wow i gazony się pojawiły... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: traktorzysta Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 25.02.14, 15:56 musimy się przemęczyć do października gdyż na dwa tygodnie przed wyborami rozpocznie się budowa parkingu tak aby wszyscy pamiętali kto dał ten prezent./czytaj pan radny PO/ A względy bezpieczeństwa są nieważne, że samochody jeżdzą po chodniku trawniku, pasach dla pieszych prosto z ronda- między matkami z wózkami. Bezpieczeństwo jest nieważne - liczy się wynik wyborczy. Pamiętajcie drodzy wyborcy przy głosowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 03.06.13, 23:09 Straż Miejska nie zauważyła nieprawidłowości: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str130531ogrodzenie-trawnika_sm.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miś Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 04.06.13, 18:12 Czytam i nie wierzę. Aż się nóż w kieszeni sam otwiera. Ta odpowiedz przekonuje mnie , że zatrudnieni tam są ludzie bez jakiegokolwiek wykształcenia ,głusi i niewidomi. Wstyd, że tacy ludzie chodzą w mundurach i oni mają mieć poszanowanie wśród społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: parking Strumykowa! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.06.13, 21:32 ja też nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fred Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 20:16 Czyli co? Czas na naklejki w stylu "Parkuję jak ch..." z wizerunkiem członka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miś Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 06.06.13, 07:36 Zastanawiam się po co Straż Miejska przeprowadzała ustawicznie kontrolę tego miejsca jak z mocy ustawy nie są powołani do tego typu działań./ patrz pismo SM/ Samochody mogły setki razy przy nich--- Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 06.06.13, 13:29 Na ostatniej sesji Burmistrz Jaworski zadeklarował, że w narożniku ronda zostaną postawione jeszcze dodatkowe donice (ok. 4 szt.), aby nie można było wjeżdżać z ronda. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: parking Strumykowa! 06.06.13, 14:28 Teraz nocami będziemy polowali na przestawiających donice;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miś Re: parking Strumykowa! IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 00:00 Powiedzcie, po co jest ten parking? Właśnie, po co? Otóż to. Nikt nie wie po co. Więc nie trzeba się obawiać, że ktoś zapyta.. Wiecie co robi ten parking? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest parking na skalę naszych (Dzielnicy Białołęka) możliwości. Czy wiecie co my (Urz. Dziel. B.) robimy tym parkingiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie mówimy, to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić. Bo to jest parking społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie z czasem zgnije (w błocku). I co się wtedy zrobi? Zaora... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rtosx Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 07.06.13, 01:04 to nie jest parking to jest miejsce zawłaszczone przez brudasów którzy z trawnika zrobili chlew jak u siebie na wiosce. czas im to odebrac. Bo wiochmeny chca na nie swoim terenie darmowy parking bo im sie należy bo podatki płaca w LTM LLB LU LLU i jeszcze innych wioskach pod tymi miejscowosciami.BO DZIELNICA MUSI IM WYBUDOWAĆ hehehe NIC NIE MUSI BO WAS TU NIE MA BURAKI !!! WON NA WIOCHY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z Grójca Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 07.06.13, 15:22 rtosx = rodowitek warszawski z pod Grójca nazwany I słoikiem Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 10.06.13, 15:21 Po tym parkingu widać, że słoik to nie tablica rejestracyjna. To stan umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GUMIAKI NA KLATCE Re: parking Strumykowa! IP: *.play-internet.pl 10.06.13, 22:04 Niniejszym bajorko przy Strumykowej otrzymuje nominacje do SŁOIKA ROKU!Gratulujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TTX Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 11.06.13, 19:59 Za stan tego miejsca - NAGRODĘ W POSTACI SŁOIKA otrzymuje Pan Burmistrz Białołęki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 17.06.13, 14:54 ciekawe czy doczekamy się w końcu tych obiecanych gazonów. No chyba, że przetarg trzeba zrobić a potem czekać na wyprodukowanie.... to w następnym roku powinny już stać :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miejscowy Re: parking Strumykowa! IP: *.devs.futuro.pl 18.06.13, 00:31 Porzućcie wszelką nadzieję. Tym ludziom nie da się wytłumaczyć, że to nie jest parking i że nie można jeździć samochodem po chodniku. Nie pomogą nawet gazony bo wjadą przejściem dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: parking Strumykowa! IP: *.120.225.195.static.bait.pl 18.06.13, 08:10 Zastanawia mnie czym kierują się urzędasy decydując, które newralgiczne miejsce Białołęki ma pierwszeństwo w rewitalizacji. Przykładem jest trawnik przy Parku Henrykowskim od ulicy Klasyków. Tam cichaczem, bez silnych nacisków ze strony mieszkańców, wykurzono auta, wyrównano teren, zasiano trawkę i co ? i postawiono piękny czarny płotek. Na Strumykowej jest niewspłómiernie większe zagrożenie potrącenia przez bajorowców, ogromne oburzenie społeczeństwa i problemem jest postawienie gazonów, nie wspominając o płotku, którego zainstalowanie albo jest bezzasadne bądź jak kto woli nieekonomiczne. Jedyne co mi się nasuwa to to, że "bajorowym kolesiem" jest jakiś decydent, który skutecznie blokuje doprowadzenie tego koszmaru na Strumykowej do normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 28.06.13, 14:23 A to już rzeczywiście dobre pytanie do Urzędu Dzielnicy - skoro przy Parku Henrykowskim "się dało", to czemu przy Strumykowej "niedasię"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miejscowy Re: parking Strumykowa! IP: *.devs.futuro.pl 29.06.13, 14:36 Nie, bo nie. Ostatnio widziałem jak samochód wjeżdżał przez ścieżkę dla rowerów, między słupkami. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 12.07.13, 10:57 Donic do dziś nie ma, a dziś jest kolejna sesja Rady Dzielnicy, to się zapytam jak długo może trwać przesunięcie donic ze Strumykowej (koło kościoła stoi rządek 14 donic) na rondko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miejscowy Re: parking Strumykowa! IP: *.devs.futuro.pl 12.07.13, 23:59 Jak zabiorą sprzed kościoła to tam zastawią chodnik. Potrzebne nowe donice i dodatkowy słupek na ścieżce rowerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 26.07.13, 11:03 Jak tam "dzikoparking"? Widziałem kolejne donice od strony ronda. Jest ok, czy jeszcze została gdzieś jakaś dziura? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna WTF Re: parking Strumykowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 16:00 A to ? tik.fory.pl/fhs3 miałam tak i jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E-4 Re: parking Strumykowa! IP: 94.42.190.* 25.02.14, 14:00 Minęło pół roku, nadal brakuje 1 słupka. Widać ślady wjeżdżania przez ścieżkę rowerową od strony ronda. Po chodniku oczywiście. Tak w ogóle, to słupki powinny też stanąć pomiędzy chodnikiem, a "parkingiem", wszak jazda po chodniku jest zabroniona w świetle KD. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: parking Strumykowa! 25.02.14, 15:56 Gość portalu: E-4 napisał(a): > Minęło pół roku, nadal brakuje 1 słupka. > Widać ślady wjeżdżania przez ścieżkę rowerową od strony ronda. > Po chodniku oczywiście. > Tak w ogóle, to słupki powinny też stanąć pomiędzy chodnikiem, a "parkingiem", > wszak jazda po chodniku jest zabroniona w świetle KD. Jeszcze trochę cierpliwości: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_085-str131224ogrodzenie-trawnika_dzb.jpg radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_436-stru140108oznakowanie_dzb1.jpg radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_436-stru140108oznakowanie_dzb2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obywatel Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 25.02.14, 22:32 Tymczasem powstał podobny ,,parking" przy skrzyżowaniu Strumykowej ze Strumykową (okolice gimnazjum). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol Re: parking Strumykowa! IP: *.opera-mini.net 27.02.14, 08:34 W moim rodzinnym Łukowie stawałem moim volksvagenem tuż pod moim blokiem. Nie było też problemu z parkowaniem pod kościołem. Dlaczego więc wójt Tarchomina nie potrafi zrobić porządku z tym parkingiem? Przecież wystarczy gruz wysypać, trawnik zlikwidować i już będziemy mieli gdzie elegancko parkować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: offfff Re: parking Strumykowa! IP: *.jmdi.pl 27.02.14, 10:26 to błotko- to jest realne logo, wizytówka Nowodworów, gdyby ta niewielka część ziemi byłaby własnością prywatną od dawna przynosiłaby dochód właścicielowi jak również i ratuszowi i mieszkańcom. Mnie osobiście razi brak estetyki" warszawskiej "tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś