Dodaj do ulubionych

Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja

11.09.18, 11:54
Szukam opinii na temat prywatnych szkół podstawowych na Białołęce.
Od września syn pójdzie do "O" i zastanawiam się przede wszystkim nad 3 szkołami w naszej okolicy. STO na Dziatwy, STO na Toruńskiej i szkoła Inspiracja.
Podzielcie się swoimi doświadczeniami, obserwacjami na temat tych szkół.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • etruska Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 17.09.18, 14:03
      Mam doświadczenie tylko z Inspiracją i absolutnie nie polecam. Ogromna rotacja kadry, zatrudniane osoby w trakcie studiów, z zerowym doświadczeniem. Nikt nie sprawdza kwalifikacji tej kadry, nikt nie kontroluje, czy lekcje są prowadzone w sposób kompetentny. Częste absencje nauczycieli, brak zastępstw - zamiast lekcji oglądanie filmu lub zabawa. Dyrekcja nie przestrzega postanowień umowy, np. w sprawie liczebności klas lub organizacji opieki feryjnej (zgodnie z umową powinna być taka opieka, a nie było). Nikt nie odpowiada na maile od rodziców. W ciągu 3 lat dwukrotnie podniesiono czesne. W tym roku z klasy mojego dziecka odeszła ponad połowa uczniów (moje dziecko również), z równoległej klasy podobnie.
      • Gość: aa Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.19, 12:59
        Witam, zastanawiamy się nad tą szkołą od września...trochę zasmuciła mnie ta opinia :( Czy może ktoś jeszcze może coś napisać o szkole?
        • zastone Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 06.08.19, 20:39
          Dzień dobry. Czy zdecydowali się Państwo na Inspirację czy jednak na inna szkołę? Mnie taki wybór czeka w przyszłym roku.
      • zastone Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 06.08.19, 20:37
        Również rozwazalam Inspirację ale to.nie pierwsza taka negatywna opinia niestety...
        Czy przeniosła Pani dziecko do innej prywatnej czy do państwowej? Ja rozważ również STO na Dziatwy lub na Toruńskiej.
    • Gość: Martyna Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja IP: *.play-internet.pl 12.02.19, 16:06
      STO na Dziatwy ma niedługo Dni Otwarte - 2.03. Warto zajrzeć, można porozmawiać z uczniami i nauczycielami.

www.sto2.pl/images/20182019/plakat-STO-1.jpg
    • Gość: aaa Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.19, 09:54
      Słyszałam, że STO na Dziatwy nie ma sali gimnastycznej a to wydaje mi się dość dużym problemem....
      • martyna901 Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 14.02.19, 12:36
        Jest sala rekreacyjna, gdzie odbywa się wf, a oprócz tego starsze dzieci jeżdżą na siłownię. Są też wyjścia na łyżwy, w ładną pogodę na dwór. Ruchu nie brakuje :)
        • Gość: Borsi Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja IP: *.centertel.pl 08.09.20, 15:31
          na siłownie?Chodzimy do tej szkoły juz pare lat, ale pierwsze slysze zeby byly jakies wyjscia na siłownie:)
          • martyna901 Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 18.09.20, 09:56
            Klasy 7 i 8 chodzą. W tym roku będzie sprawdzana taka możliwość ze względu na pandemię.
    • esperantza Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 23.06.19, 17:32
      Pewnie już podjęłaś decyzję ale bardzo polecam sto Toruńska. My właśnie kończymy przygodę z ta szkoła po 9 latach i pomimo ze bywałych różne sytuacje to na koniec jesteśmy bardzo zadowoleni. Ale to zasługa również rewelacyjnej klasy, dzieciaków i ich rodziców .
      • zastone Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 06.08.19, 20:33
        Witam. Jestem zainteresowana podobnym tematem. Syn w przyszłym roku pójdzie do 1 klasy i rozważamy STO Na Dziatwy lub na Toruńskiej. Czy mogłaby Pani napisać więcej o Torunskiej tutaj lub na priv. Dziękuję.
        • esperantza Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 06.08.19, 21:12
          Pisz co Cię interesuje .

Myśmy odrzucili Dziatwy bo zależało mi na szkole która nie selekcjonuje dzieci na wstępie .
          • Gość: Borsi Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja IP: *.centertel.pl 08.09.20, 15:34
            potwierdzam. Sekelcja na wstepie jest duza. Dla jednych to zaleta dla innych wada. Na pewno warto wziac ten fakt pod uwage analizujac dobre wyniki szkoły w egzaminach. Czy te dobre wyniki sa zasługa swietnego nauczania w szkole czy tym, ze szkola wybrała do pracy tylko zdolne dzieci. Na pewno jednak jest tam duzo pracy. Prace domowe od pierwszej klasy w bardzo duzym zakresie. jesli ktos ma do pogodzenia jakas pozaszkolna pasje, angazujacy sport, to ciezko bedziemu mu to polaczyc, bo pracy poza lekcjami jest sporo.
            • jenna84 Re: Prywatna Szkoła-Dziatwy,Toruńska,Inspiracja 08.09.20, 16:39
              A co masz na myśli mówiąc, że jest duża selekcja? Wiesz jakie są brane czynniki pod uwagę? Zastanawiamy się nad tą szkołą dla córki... Trzeba się jakoś przygotować do tej rekrutacji?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka