bestjol
09.09.12, 22:24
Witam!
Czy ktoś na tym forum zetknął się może z maścią silikonową New Gel + E amerykańskiej firmy New Medical? Ostatnio dowiedziałam się o jej istnieniu od znajomej, której poparzona córeczka jej używała i świetnie zdała egzamin. Są też dostępne plastry silikonowe tej o nazwie Newgel. Mają oni także lubrykant do zakładania i zdejmowania odzieży uciskowej (co mnie bardzo kusi).
Niestety mam tylko jedną opinię i nie chciałabym zainwestować w coś, co może nie jest tego warte. Może brak świadomości o ich istnieniu wynika ze słabej dostępności. U nas w Poznaniu ma swoją siedzibę firma Eqenica.pl, która jest dystrybutorem tychże specyfików, ale nawet w przepastnym internecie nic więcej na ten temat nie udało mi się wygrzebać, jeśli chodzi o dostępność w Polsce innymi kanałami.
Póki co posiłkowaliśmy się plastrami i ubrankami z Tricomedu, ale musimy je zmienić. Przez przekładanie przez piętę (oparzenie jest na stawie skokowym) ubranko już jest porozciągane (nie ma nawet miesiąca), a plastry po niecałych trzech tygodniach już się strzępią.
Wiem, że są plastry Cica Care, Silon, ale mam pokusę spróbować tych Newgel.
Dzięki za odpowiedź.