Dodaj do ulubionych

pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto?

16.12.06, 12:06
Mam bliznę w bardzo widocznym miejscu tzn na nosie.Ma ona długość ok 1 cm a
szerokość 0.5cm.Zaznaczam ,że blizna nie jest wynikiem oparzenia (raczej
głupoty ludzkiej),miałam na nosie jakiś strupek który nie chciał zniknąć i
sama próbowałam się z nim uporać różnymi metodami indifferent.Wynik jest taki ,że od
około 2 lat mam tą bliznę,jest dość płytsza niż na początku-stosowałam na nią
wiele różnych specyfików np.tointex,krem no-scar i krem glyco a który ją
spłycił.Cepanu nie stosowałam bo podobno jest do tzw blizn wypukłych.(?)
Blizna nie jest już ,taka bordowa jak kiedyś ale nadal różowa.
Czy warto kupić veraderm w tym przypadku? chce żeby miała normalny
kolor ,marzy mi się wyjście bez podkładu na twarzy sad
Pytam bo zamierzam wydać na niego ostatnie pieniądze jakie mam .
Obserwuj wątek
    • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 20.12.06, 11:52
      Czy ktokolwiek może mi odpowiedzieć co sądzi? To ważne.
      Z góry dziękuję.
    • dwyrzyk Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 20.12.06, 14:15
      Szanowna Panno/Pani; Zele silikonowe, a więc np. Veraderm działają na blizny
      czynne, a wiec czerwone/różowe. Sadzę, że warto, bo to przyspieszy dojrzewanie.
      Jednoczesnie na suchy Veraderm mozna normalnie nałożyc makijaż.
      Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
      • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 20.12.06, 15:24
        Dziękuję serdecznie!!
        • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 21.01.07, 15:08
          Kupiłam veraderm miesiąc temu ,stosuję ale z przerwami bo w międzyczasie zeszła mi skóra,musiałam więc poczekać aż się zagoi.Mam wrażenie ,że blizna po smarowaniu veradermem robi się bardziej czerwona,czasem schodzi mi też skóra(tzn raczej się łuszczy).
          To dobre czy złe objawy,a może tylko mi się wydajeindifferent.
          Smarować dalej ?jak długo trzeba czekać na efekty? bo wątpie a zarazem wierzę.Liczę na ten preparat.
          Proszę o radę.
          • dwyrzyk Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 22.01.07, 22:27
            Objaw łuszczenia trochę nietypowy, ale skoro nic nie sączy to kontynuować.
            Leczenie zależnie od blizny 3-6-9-? miesięcy. Wkrótce powinien być widoczny
            efekt zmniejszenia intensywności zaczerwienienia. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
            • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 23.01.07, 01:00
              Wobec tego postaram się być dobrej myśli i cierpliwie czekać.
              Dziękuję za kolejną odpowiedź !
              • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 06.04.07, 15:49
                Witam ponownie.Veraderm wciąż stosuję choć niestety nieregularnie i nie zawsze
                2 razy dziennie ,ze względu, iż niekiedy muszę mimo wszystko podleczać to
                miejsce kremem gdyż czasami schodzi mi skóra(za mocno wcieram żel ?indifferent).
                Zdarza się to co jakiś czas,gdy jest w porządku stosuję Veraderm.
                Ostatnio jednak na stronie dystrybutora wyczytałam,że nie nadaje się on do
                blizn wklęsłych !!sad(. Czyli niepotrzebnie go stosuję?? Moja nie wydaje mi się
                głęboka ale na pewno jest wklęsła i w dodatku wciąż różowa sad.
                Co więc robić ,jakiego środka/metody użyć?? Laser coś innego??
                Kolejne lato się zbliża ,a ja wciąż musze ukrywać się pod warstwą podkładu indifferent.
                • dwyrzyk Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 06.04.07, 23:33
                  Szanowna Pani; Jeżeli blizna jest szeroka i "wklęsła" to prawdopodobnie jedynym
                  rozsądnym postepowaniem jest rewizja operacyjna blizny (wycięcie i zeszycie), a
                  nastepnie leczenie blizny. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
                  • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 07.04.07, 00:04
                    Dziękuje za kolejną odpowiedź .Otóż blizna nie jest szeroka,bowiem
                    szerokość to mniej niż 1 cm ! a długość właśnie ok 1 cm.Jestem nawet w stanie
                    udostępnić jakieś zdjęcie,jeśli to pomoże w jakiejś poradzie.
                    Zastanawia mnie czy stosować dalej veraderm czy sobie po prostu darować i
                    szukać innej metody(jakiej?).
                    • dwyrzyk Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 07.04.07, 01:13
                      Proszę przesłać zdjęcie w 2-3 projekcjach, zobaczymy. Pozdrawiam dariusz
                      Wyrzykowski
                      • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 08.04.07, 14:11
                        Mam zdjęcia ,jednakże niestety słabej jakości indifferentNiemniej jednak pozwoliłam
                        sobie wysłać je na gazetowego e-maila.
                    • dwyrzyk Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 09.04.07, 09:47
                      Szanowna Pani; Blizna poza kolorem nie wydaje się być
                      szczególnie "nieatrakcyjna". Proponuję utrzymać Veraderm skoro widać poprawę
                      koloru. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
                      • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 09.04.07, 12:28
                        Gdyby miała kolor normalnej skóry nie byłaby jakoś bardzo widoczna,więc mam
                        nadzieję,że uda mi się doprowadzic ją do takiego stanu.Na razie wobec tego w
                        dalszym ciągu będę stosowała Veraderm.
                        Jeszcze raz dziękuję bardzo za odpowiedź!Pozdrawiam.
                        • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 23.06.07, 19:21
                          Powoli poddaję się sad.Veraderm wcieram już pól roku i efekty nie są takie
                          jakbym chciała.Blizna nadal jest różowa( wklęsła to wiadomo ,tutaj to i
                          veraderm nie pomoże).Dermatolog polecił mi bym smarowała ją żelem lioton 1000,
                          (byłam wielce zdziwiona! )ale w cuda nie wierzę.
                          Mam wobec tego pytanie czy taka blizna nadaję się do usunięcia laserem? Jak
                          szukać dobrych namiarów na taki zabieg ?? i jaka jest orientacyjnie jego cena?
                          Jeżeli jest pan w stanie odpowiedzieć mi na te pytania to serdecznie dziękuję!
                          • dwyrzyk Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 23.06.07, 22:26
                            Niestety, może być tak, że owa zanikowa blizna pozostanie różowa (utrwalone
                            poszerzenie naczyń kapilarnych). Można spróbować laser (biostymulacyjny? lub
                            lepiej pulsacyjno-barwnikowy), ale może wart rozważyć rewizję operacyjną?
                            Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
                            • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 24.06.07, 12:41
                              Rozważam już naprawdę wszystko.Tylko kompletnie nie wiem od czego zacząć.
                              A czy ta blizna nie jest za mała żeby ją ciąć,nie będzie to pózniej gorzej
                              wyglądało??(nie znam się kompletnie!).
                              Gdzie szukać tej specjalistycznej pomocy??Czy mógłby Pan polecić kogoś w
                              okolicach-Białystok ,Warszawa,Łódź ??albo podpowiedzieć jak szukać.
                              Od czego zacząć??
                              A czy w ogóle jest jakiś sens smarować to tym liotonem 1000?Przepraszam za masę
                              pytań ale to dla mnie naprawdę ważne.
                              Dziękuję.
                              • na_chwileee Re: pytanie o veraderm i jego skuteczność,warto? 02.07.07, 13:40
                                Wystarczy chirurg ? czy to musi być chirurg plastyczny ? Prywatna klinika?
                                Od czego zacząć?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka