Dodaj do ulubionych

Nie bombardować Iranu!

31.03.12, 15:50
Jest tam pięknie.

https://i.imgur.com/XsHr8.jpg
Obserwuj wątek
    • wubecja Re: Nie bombardować Iranu! 31.03.12, 17:34
      hurysa1 napisała:

> Jest tam pięknie.
      >
      > [img]https://i.imgur.com/XsHr8.jpg

was hurysa1 skąd skąd przyniosło?
      Przecież wszędzie jest pięknie. I życie jest piękne i unikalne. Tylko ludzi durne, a faceci zboki. I tych to głupców trzeba uwiązać i pokory uczyć do piękna. Filmy irańskie piękne.
      • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 01.04.12, 01:49
        wubecja napisała:
        > Filmy irańskie piękne.

Bo są w istocie piękne anty-reżymowo. W PRL też powstawały przepiękne filmy.
    • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 01.04.12, 01:58
      To się Idiotko strój w burkę i w ogóle nie wyłaź z chaty bez faceta jako "ochrony". W ogóle żyj se wg kretyńskiego szariatu. Jak Ci się tak podoba, to ok., ale mordy se zasłaniać nie będziesz na ulicy!!! - przynajmniej w V Republique Francaise - mam nadzieję, że w całej UE. Fajnie w Szwajcarii - zakazano budowy minaretów!!! Tymczasem na Woli w Wawie budują... sad
      Ja szczerze pier... wszelkie religie, co wzywają do zabijania. Rom-kat już się wyrzekli, to zaczynam pomalutku szanować.
      Jak Iran będzie dalej nie uznawał Państwa Izrael, to ja będę wspierał zbombardowanie tego reżymu. Dzisiaj da się już coraz precyzyjniej walnąć w to, co sensowne - zakłady jądrowe i ajatollachów. Nie miałbym skrupułów przed poparciem ataku na Toruń - imperium Ojca Dyrcia trzeba zbombardować równie z ajatollachami irańskimi!
      • skoonk Re: Nie bombardować Iranu! 01.04.12, 09:50
        kolejar napisał:

> To się Idiotko strój w burkę i w ogóle nie wyłaź z chaty bez faceta

Dominacja fizyczna doprowadziła świat do absurdu. Tradycje pseudo religijne są tego pochodną.
        muzulmanki.blogspot.com/2009/04/aisza-bint-abu-bakr-zona-proroka.html

> Jak Iran będzie dalej nie uznawał Państwa Izrael, to ja będę wspierał zbombardo
        > wanie tego reżymu.

Nie tylko Iran nie uznaje Izraela. Tworzenie państw na sposób talmudyczny to eskalacja przemocy i faryzejstwa. Niech talmud upadnie, szariat też.
      • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 02.04.12, 10:45
        kolejar napisał:

> To się Idiotko strój w burkę i w ogóle nie wyłaź z chaty bez faceta jako "ochro
        > ny". W ogóle żyj se wg kretyńskiego szariatu. Jak Ci się tak podoba, to ok., al
        > e mordy se zasłaniać nie będziesz na ulicy!!! - przynajmniej w V Republique Fra
        > ncaise - mam nadzieję, że w całej UE. Fajnie w Szwajcarii - zakazano budowy min
        > aretów!!! Tymczasem na Woli w Wawie budują... sad
        > Ja szczerze pier... wszelkie religie, co wzywają do zabijania. Rom-kat już się
        > wyrzekli, to zaczynam pomalutku szanować.
        > Jak Iran będzie dalej nie uznawał Państwa Izrael, to ja będę wspierał zbombardo
        > wanie tego reżymu. Dzisiaj da się już coraz precyzyjniej walnąć w to, co sensow
        > ne - zakłady jądrowe i ajatollachów. Nie miałbym skrupułów przed poparciem atak
        > u na Toruń - imperium Ojca Dyrcia trzeba zbombardować równie z ajatollachami ir
        > ańskimi!

Niewychowanym chamem jesteś Panie Kolejarzu.

Przeczytaj człowiecze:
        www.bibula.com/?p=54503
        • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 03.04.12, 02:33
          hurysa1 napisała:
          Niewychowanym chamem jesteś Panie Kolejarzu.
          I potem był link.

Nie będę wielkimi literami i na czerwono pisał, co myślę o Hurysie (wszak nie Pani chyba? wink ). Za linka dziękuję - kolejne bredzenie kolejnego idioty religijnego. Zauważ jednak Huryso, że ja tak samo pier...lę Twoich ajatollachów, jak rabinów i księży-kapelanów rom-kat, ukr-biz-kat, czy orthodox, wszelkich innych równie.
          Odwalcie się z Waszymi religiami od wojny!!! A wojna niech się odpier... od religii - jedno z drugim ma się g... Jak uważam, że terroryści muslimscy to chore psychicznie pojeby, to tak jest i nic nie tłumaczy tego zbrodniczego procederu (ajatollachy podżegają do ich chorej ideologii "świętych" samobójstw - zupełnie jak u Japończyków sad ).
      • zbyleon Re: Nie bombardować Iranu! 11.04.12, 15:05
        kolejar napisał:

> Ja szczerze pier... wszelkie religie, co wzywają do zabijania. Rom-kat już się
        > wyrzekli, to zaczynam pomalutku szanować...................
        > Nie miałbym skrupułów przed poparciem ataku
        > na Toruń - imperium Ojca Dyrcia trzeba zbombardować równie
        > z ajatollachami irańskimi!

Jak da się zauważyć , kolega kolejar jest szczerym pacyfistą-stalinistą.
    • map4 Re: Nie bombardować Iranu! 02.04.12, 09:18
      hurysa1 napisała:

> Jest tam pięknie.

Ten krajobraz nie zmieni się po bombardowaniu. To nie 1945 rok, teraz bombowce operują zdecydowanie bardziej dokładnie.
      • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 03.04.12, 02:42
        map4 napisał:
        > Ten krajobraz nie zmieni się po bombardowaniu. To nie 1945 rok, teraz bombowce
        > operują zdecydowanie bardziej dokładnie.

Na dowód wynurzę się zaraz moim HMS "Trafalgar" na peryskopową i odpalę "Tomahawka" - precyzja walnięcia do +- 1 m - zapewniam!!!
        Jak chodzi o resztę tzw. amunicji precyzyjnej, to jest tak i już. Teraz nikt z zaskoku nie użyje czegoś innego - tylko Iran, albo tego typu reżymy autorytarne, a kiepskie techno (co dziwnie idzie w parze). Jeszcze tu ktoś będzie bredził o "nalotach dywanowych"? USAF tera za pomocą B-2 "Spirit" na takie cele - to już nie Viet-Nam nawet lata 60'...
    • wubecja Re: Nie bombardować Iranu! 02.04.12, 13:17
      broń boże nie bombardować, niech oni zbombardują nas !

https://missiledefense.files.wordpress.com/2010/04/iran-missile-test.jpg
      • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 02.04.12, 14:11
        wubecja napisała:

> broń boże nie bombardować, niech oni zbombardują nas !
        >

Hitler wojnę z Polską też rozpoczął prewencyjnie.
        • map4 Re: Nie bombardować Iranu! 02.04.12, 16:51
          hurysa1 napisała:

> Hitler wojnę z Polską też rozpoczął prewencyjnie.

Polska była niewygodną dla obydwu graczy strefą buforową rozdzielającą ich wojska i dlatego jesienią 1939 roku została zlikwidowana. Została zresztą zlikwidowana przez obydwu graczy jednocześnie, na podstawie porozumienia stron.
          • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 02.04.12, 22:38
            map4 napisał:

> Polska była niewygodną dla obydwu graczy strefą buforową rozdzielającą ich wojs
            > ka i dlatego jesienią 1939 roku została zlikwidowana. Została zresztą zlikwidow
            > ana przez obydwu graczy jednocześnie, na podstawie porozumienia stron.
            >
            Sądzisz, że Pakt Ribentrop-Mołotow to była kibolska ustawka?
            • map4 Re: Nie bombardować Iranu! 03.04.12, 06:27
              hurysa1 napisała:

> Sądzisz, że Pakt Ribentrop-Mołotow to była kibolska ustawka?

to była uwertura. Albo czyszczenie przedpola raczej.

Polecam książkę pod tytułem "Lodołamacz" Wiktora Suworowa.
              Tamteż dokładnie i sumiennie autor zanalizował t.z.w. "okres przedwojenny" z punktu widzenia jednego z graczy. I jeden i drugi chcieli panować nad światem, ich wzajemne zderzenie było zatem nieuniknione. Dlatego zanim wzięli się wzajemnie za łby razem i w zgodzie zlikwidowali strefę buforową pomiędzy nimi. Czechosłowacja, Rumunia, Pribałtika, Finlandia, Austria, Polska. Na małych, niezależnych graczy nie było wtedy w Europie miejsca.
              • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 04.04.12, 20:16
                G.Grass ma podobne zdanie jak ja na temat ewentualnych bombardowań
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11483560,Guenter_Grass_w_wierszu_krytykuje_Izrael__Odpowiedz_.html?lokale=warszawa
                • wubecja Re: Nie bombardować Iranu! 05.04.12, 09:11
                  hurysa1 napisała:

> G.Grass ma podobne zdanie jak ja na temat ewentualnych bombardowań
                  > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11483560,Guenter_Grass_w_wierszu_krytykuje_Izrael__Odpowiedz_.html?lokale=warszawa

Czy hurysia 1 też służyła w Waffen-SS ?
                  Czy w głównej kwaterze w kadin charakterze?
                  Dla każdego SSmana dobry atom dla Irana.
                  • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 05.04.12, 10:51
                    wubecja napisała:

> Czy hurysia 1 też służyła w Waffen-SS ?
                    > Czy w głównej kwaterze w kadin charakterze?
                    > Dla każdego SSmana dobry atom dla Irana.

Hurysa1, nie służyła. Twój niepokój Wubecjo jest niczym nieuzasadniony...
                    • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 05.04.12, 18:23
                      hurysa1 napisała:
                      > Hurysa1, nie służyła. Twój niepokój Wubecjo jest niczym nieuzasadniony...

Niepokój Wubecji jest uzasadniony! Ja też się niepokoję, kiedy obrońcy islamu powołują się na członków formacji zbrodniczych - jak Waffen-SS. Günter Graß w kwestiach żydowskich nie może być dla nikogo autorytetem. Do SS siłą go nie wzięli, przynależność do tej formacji zataił i zdenazyfikowany nie był. Coś do powiedzenia może mieć B16, bo Hitler-Jugend za organizację zbrodniczą nie uznano. Chociaż ciekawe może być, w ilu zestrzeleniach B-17 i Liberatorów brał udział? Tak więc ekspert od operacji bombowych...
                      • chlorofil1 Persowie mają tajną broń! 05.04.12, 19:52
                        https://i.imgur.com/jz8iq.gif
                      • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 05.04.12, 23:45
                        kolejar napisał:

> Niepokój Wubecji jest uzasadniony! Ja też się niepokoję, kiedy obrońcy i
                        > slamu powołują się na członków formacji zbrodniczych - jak Waffen-SS. Günter Gr
                        > aß w kwestiach żydowskich nie może być dla nikogo autorytetem. Do SS siłą go ni
                        > e wzięli, przynależność do tej formacji zataił i zdenazyfikowany nie był. Coś d
                        > o powiedzenia może mieć B16, bo Hitler-Jugend za organizację zbrodniczą nie uzn
                        > ano. Chociaż ciekawe może być, w ilu zestrzeleniach B-17 i Liberatorów brał udz
                        > iał? Tak więc ekspert od operacji bombowych...

Przed pańską chamowatą inteligencją nic się nie ukryje. Podczas drugiej wojny światowej byłam pilotem oblatywaczem takich oto prototypów:

https://th06.deviantart.net/fs71/PRE/i/2010/254/0/9/haunebu_iii_by_vitaloverdose-d2ydhc8.jpg
                        • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 12.04.12, 03:56
                          hurysa1 napisała:
                          > Przed pańską chamowatą inteligencją nic się nie ukryje. Podczas drugiej wojny ś
                          > wiatowej byłam pilotem oblatywaczem takich oto prototypów:
                          i tu było zdjęcie.

Jestem chamowato pełen podziwu!!! Czy Pani znała może osobiście Panie Hanę Reich i Beate Uhse??? Jeśliby... to może prosiłbym... żeby Pani Beate Uhse podarowałami jako fanowi awiacji i Jej osiągnięć narzeczoną z gumy ze swojego sklepu... Bo żadna Dam jakoś mnie nie chce jednak sad
                      • skoonk Re: Nie bombardować Iranu! 06.04.12, 10:29
                        kolejar napisał:

> hurysa1 napisała:
                        > > Hurysa1, nie służyła. Twój niepokój Wubecjo jest niczym nieuzasadniony...
                        >
                        > slamu powołują się na członków formacji zbrodniczych - jak Waffen-SS.

Hurysa1 nie służyła w SS, lecz w FSB. Ciekawe co robi w WBC? Może to przebrany agent.
                        MSZ Rosji - Ławrow poważne ostrzegł przed atakiem militarnym na Iran, mówiąc, że wyprzedzające uderzenie naruszałoby prawo międzynarodowe, ajatollaha Ali Chameneiniego, który w ubiegły czwartek wezwał do silnego Irańskiego oporu wobec obcej interwencji w Syrii, ślubując bronić Damaszku jako "centrum oporu przeciwko Izraelowi."
                        Tymczasem Arabia Saudyjska i Katar stworzyły międzynarodowy fundusz płacący rebeliantom stałą pensję. Moskwa i Teheran widzą to jako Arabską interwencję w syryjski konflikt.
                        • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 12.04.12, 03:58
                          skoonk napisała:
                          [...]
                          Całkiem ciekawa analiza...
                          • skoonk Re: Nie bombardować Iranu! 12.04.12, 07:36
                            kolejar napisał:

> skoonk napisała:
                            > [...]
                            > Całkiem ciekawa analiza...

Ta okolica staje się kumulacją chaosu, entropia rośnie. We wcześniejszym poście uciekło mi jedno słowo, powinno być: Ławrow poważne ostrzegł przed atakiem militarnym na Iran, mówiąc, że wyprzedzające uderzenie naruszałoby prawo międzynarodowe, poparł ajatollaha Ali Chameneiniego, który w ubiegły czwartek wezwał do silnego Irańskiego oporu wobec obcej interwencji w Syrii, ślubując bronić Damaszku jako "centrum oporu przeciwko Izraelowi."
                            (Rosja jest głównym dostawcą broni dla Damaszku).
                      • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 06.04.12, 11:00
                        kolejar napisał:

> slamu powołują się na członków formacji zbrodniczych - jak Waffen-SS. Günter Gr
                        > aß w kwestiach żydowskich nie może być dla nikogo autorytetem. Do SS siłą go ni
                        > e wzięli, przynależność do tej formacji zataił i zdenazyfikowany nie był. Coś d
                        > o powiedzenia może mieć B16, bo Hitler-Jugend za organizację zbrodniczą nie uzn
                        > ano. Chociaż ciekawe może być, w ilu zestrzeleniach B-17 i Liberatorów brał udz
                        > iał? Tak więc ekspert od operacji bombowych...

A co Ty Chamie na taką opowieść?

Cytat
                        Przywódca Irgunu, Menachem Begin i Sterna — Icchak Szamir

Z zimną krwią zaplanowano wymordowanie wszystkich arabskich mieszkańców Deir Yassin. Oficer Irgunu Ben-Zion Cohen wspomniał, że podczas narady dowódców terrorystycznych jednostek Irgunu i Sterna: “Większość opowiedziała się za likwidacją wszystkich mężczyzn w wiosce i jakiejkolwiek innej siły, która by się nam opierała, czy to byliby starcy, czy kobiety i dzieci“.

Masakra

W nocy z 8 na 9 kwietnia 1948 roku 132 mężczyzn (72 z Irgunu i 60 ze Sterna) zebrało się do planowanego ataku na wioskę arabską. W świetle tego, co później nastąpiło, możemy więc mówić o wcale niemałej grupie 132 bezlitosnych morderców. Ofiarą dokonanej przez nich rzezi padły głównie kobiety, dzieci i starcy, ponieważ przeważająca część młodych mężczyzn zdołała uciec w panice od razu, na początku ataku. Izraelski pułkownik Meir Pail, który przybył do Deir Yassin niewiele godzin po masakrze i dokładnie oglądał miejsce rzezi, wspominał: “Wchodziliśmy do domów. To były typowe domy arabskie (…wink. W kątach pokojów widzieliśmy martwe ciała. Prawie wszyscy zabici byli starcami, kobietami lub dziećmi. (…wink Większość arabskich mężczyzn uciekła. To jest dziwna sprawa, ale przy takim niebezpieczeństwie najzręczniejsi uciekają pierwsi“.

Na tle tej ucieczki jakże wielu młodych Arabów tym bardziej można podziwiać heroiczne poświęcenie nauczycielki Hayat Balabseh, która odrzuciła szansę ucieczki i spiesząc z pomocą rannym, sama padła ofiarą żydowskich morderców. Przez dwa kolejne dni terroryści Irgunu i Sterna zabijali w najokrutniejszy sposób swoje ofiary, niektórym z nich obcinając głowy. Według oficjalnego raportu głównego przedstawiciela Międzynarodowego Czerwonego Krzyża w Jerozolimie dr. Jacquesa de Reyniera, zamordowano 52 dzieci i rozcięto brzuchy 25 ciężarnych kobiet. Sam de Reynier znalazł m.in. ciało jeszcze żywej, potwornie okaleczonej dziewczynki. Licznym Arabom, masakrując ich, obcięto genitalia.

Jacques de Reynier z obrzydzeniem wspominał, jak piękna izraelska dziewczyna pyszniła się swym nożem ociekającym krwią (por. tekst o Deir Yassin w kanadyjskim “Globe and Mail” z 2 maja 1998 r.). W książce “Remembering Deir Yassin”, której współautorem był żydowski teolog i naukowiec Marc H. Ellis (Nowy Jork 1998, s. 48-51) przytaczano m.in. takie wstrząsające sceny masakry w Deir Yassin: “Jamil Ahmed (…wink wspominał dzień, gdy umarła jego wieś (…wink „Zabrano ich jako jeńców, zaprowadzono na skraj wsi w pobliżu mego domu i obsypano kulami. W ten sposób zastrzelono również niewidomego i siedmioletnie dziecko (…wink. ‘Operację oczyszczającą’ prowadzono, idąc z domu do domu, najpierw obsypując je kulami, a potem wrzucając granaty. Niewiele znaczyło, kto był w owym domu.Mężczyźni, kobiety i dzieci byli wyciągani z ich domów, stawiani pod ścianą i rozstrzeliwani. Zdziczenie zwiększało się wraz ze śmiercią każdego mieszkańca wioski. Halem Eid widziała, jak zastrzelono jej siostrę Shliyę strzałem w szyję”.

Shliya była w dziewiątym miesiącu ciąży. Morderca rozciął brzuch kobiety nożem rzeźniczym. Inna kobieta Aiecha Radvav została zastrzelona, gdy próbowała ratować niemowlę (…wink. Mohammed Jaber, który znalazł się w domu dzięki wcześniejszemu zamknięciu szkoły, oglądał scenę ze swego ukrycia pod łóżkiem. Widział, jak “Żydzi wdarli się do domu, wyciągnęli wszystkich na zewnątrz, postawili pod ścianą i zamordowali. Jedna z kobiet miała na ręku trzymiesięczne dziecko”.

12-letnia wówczas dziewczyna Fahimi Zeidan wspominała, jak wymordowano jej rodzinę i sąsiadów. „Zastrzelono już ranionego mężczyznę, a gdy jedna z jego córek krzyczała, zastrzelono również i ją. Potem zawołali mego brata Mehmuda i zastrzelili go w mojej obecności, a gdy moja matka zaczęła krzyczeć, pochylając się nad moim bratem (na rękach miała moją małą siostrę Khadrę, jeszcze karmioną piersią), zastrzelili również i moją matkę”.

Doktor Jacques de Reynier zanotował swe pierwsze wrażenia na widok miejsca masakry w Deir Yassin: “Wszystko, co mi przychodzi na myśl w tym kontekście, to wojska SS, które widziałem w Atenach” (cyt. za “Remembering Deir Yassin”, op.cit. s. 49). Towarzyszący de Reynierowi żydowski doktor Alfred Engel wyznał po latach: “Byłem doktorem w armii niemieckiej przez pięć lat w czasie pierwszej wojny światowej, ale nigdy nie widziałem wówczas tak potwornego widowiska” (cyt. za U. Milstein, op.cit., s. 279).

Fahimi Zeidan, wówczas 12-letni chłopiec, który zdołał przeżyć masakrę, opowiadał: “Żydzi nakazali całej rodzinie ustawić się rzędem przy ścianie i zaczęli nas rozstrzeliwać. Mnie trafili w ramię, ale uratowałem się wraz z większością dzieci, bo byliśmy ukryci za rodzicami. Kule trafiły moją siostrę Kadri (czteroletnią) w głowę, moją siostrę Sameh (ośmioletnią) w policzek, mego brata Mohammeda (siedmioletniego) w pierś. Wszyscy inni z nas postawieni pod ścianą zginęli: mój ojciec, moja matka, mój dziadek i babcia, moi wujkowie i ciotki oraz kilkoro z ich dzieci”. Arabka Um Mahmud, która w czasie masakry miała 15 lat, relacjonowała po latach: “Widziałam, jak zamordowano Hilweh Zeidan wraz z jej mężem, jej synem, bratem i rodziną Khumayyes. Hilweh Zeidan poszła, aby zabrać ciało męża. Zastrzelili ją i upadła na jego ciało (…wink. Widziałam również Hayat Bibeissi, pielęgniarkę z Jerozolimy pracującą we wsi, jak ją zastrzelono przed drzwiami domu Musy Hassana. Córka Abu el Abeda została zastrzelona w momencie, gdy trzymała na ręku swoją siostrzenicę – niemowlę. Niemowlę zastrzelono również”.

Rzezie i rabunek

Rzezi towarzyszył wszędzie rabunek. Żydowscy terroryści z Irgunu i Sterna po zasztyletowaniu kobiet zdzierali im złote kolczyki i bransolety (wg “Remembering Deir Yassin”, op.cit., s. 51). 41-letnia wówczas Safi yeh Attiyah relacjonowała straszne chwile wówczas przeżyte: “Jęczałam, ale wokół mnie gwałcono również inne kobiety. Niektórzy mężczyźni rozrywali nam uszy, by jak najbardziej zabrać nam kolczyki”.

Liczne kobiety zostały zgwałcone przed zamordowaniem. śledztwo brytyjskiej policji dowiodło, że popełniono wiele okrucieństw seksualnych” (wg raportu brytyjskiej policji z 9 kwietnia 1948 roku cytowanego w książce L. Collins i D. Lepierre ” O Jerusalem”, Nowy Jork 1972, s. 276). Zastępca inspektora generalnego brytyjskiej policji w Jerozolimie Richard C. Catling stwierdził: “Nie ma wątpliwości, że wiele okrucieństw seksualnych zostało popełnionych przez żydowskich napastników. Zgwałcono wiele młodych dziewcząt, a później zarżnięto (…wink. Był przypadek, że młodą dziewczynę dosłownie rozczłonkowano na dwie części, zarżnięto wiele dzieci (…wink. Kobietom ściągano bransolety z rąk i pierścienie z ich palców. Odcinano nawet części uszu kobiecych, aby zyskać kolczyki”.
                        • kolejar Re: Nie bombardować Iranu! 12.04.12, 04:12
                          hurysa1 napisała:
                          zacytowała opowieść.

To ja mógłbym kontr opowieści. Ale najdziwniejsza dla mnie była pewna sztuka teatralna na faktach autentycznych. Akcja miała miejsce w baraku w Auschwitz po selekcji. Bohaterowie w nocy przed poranną wizytą w komorze gazowej zrobili Sąd Rabiniczny przeciwko IHVH - oskarżonemu o złamanie Przymierza. Polecam obejrzeć, chociaż to cholernie ciężkie. Inscenizacja BBC-Theathre - może są inne.
                          • skoonk Re: Nie bombardować Iranu! 12.04.12, 10:47
                            kolejar napisał:
                            > To ja mógłbym kontr opowieści. Ale najdziwniejsza dla mnie była pewna sztuka te
                            > atralna na faktach autentycznych. Akcja miała miejsce w baraku w Auschwitz po s
                            > elekcji. Bohaterowie w nocy przed poranną wizytą w komorze gazowej zrobili Sąd
                            > Rabiniczny przeciwko IHVH - oskarżonemu o złamanie Przymierza.

To było "God on Trial", transkrypcja sztuki syjonisty Elie Wiesela o podobnym tytule, o pogromie żydów w Rzeczpospolitej ok. 1650 roku... Autor był świadkiem filozoficznej dyskusji rabinów w Auschwitz. Jakub został Izraelem za to, że walczył i wygrał z Bogiem. Hitler był katolikiem i nie został ekskomunikowany. Klamry "Got mit uns" polizei nosiło aż do 1970.
                            Według biblii Bóg niszczył narody zawsze. No i w Auschwitz spotkały się dwie religie wierzące w takie chucpy z Bogiem. Teraz spotkali się na Bliskim Wschodzie.
                            • zbyleon Re: Nie bombardować Iranu! 12.04.12, 23:03
                              skoonk napisała:

>
                              > To było "God on Trial", transkrypcja sztuki syjonisty Elie Wiesela o podobnym t
                              > ytule, o pogromie żydów w Rzeczpospolitej ok. 1650 roku... Autor był świadkiem
                              > filozoficznej dyskusji rabinów w Auschwitz. Jakub został Izraelem za to, że wal
                              > czył i wygrał z Bogiem. Hitler był katolikiem i nie został ekskomunikowany. Kla
                              > mry "Got mit uns" polizei nosiło aż do 1970.
                              > Według biblii Bóg niszczył narody zawsze. No i w Auschwitz spotkały się dwie re
                              > ligie wierzące w takie chucpy z Bogiem. Teraz spotkali się na Bliskim Wschodzie
                              > .

reductio ad Hitlerum !
                              • tsy Re: Nie bombardować Iranu! 13.04.12, 00:25
                                zbyleon napisał:

>
                                > reductio ad Hitlerum !

Wydaje mi się, że zbyt rozciągasz zakres Prawa Godwina.
                                • zbyleon Re: Nie bombardować Iranu! 13.04.12, 04:54
                                  tsy napisał:

> zbyleon napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > reductio ad Hitlerum !
                                  >
                                  > Wydaje mi się, że zbyt rozciągasz zakres Prawa Godwina.

Wręcz przeciwnie , dołożyłbym jeszcze :
                                  reductio ad Holocaust i załatwiamy każdego adwersarza.
                                  • skoonk Re: Nie bombardować Iranu! 13.04.12, 07:40
                                    zbyleon napisał:

> reductio ad Holocaust i załatwiamy każdego adwersarza.

wszelako nie można pominąć drugiej strony:

https://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634529801609299457.jpg

ogólnie - uczta demonów
                                    www.zbawienie.com/plan3wojen.htm
    • wubecja Re: Nie bombardować Iranu! 03.04.12, 10:35
      obywatele "demokracji" zachodnich protestują za i przeciw, a tymczasem pomalutku...

https://www.prisonplanet.pl/files/96577242/naval_update_032812_0.png
    • poloeschatolo zabójcom jezusa 06.04.12, 21:52
      ćwierć kaszeba dedykował:

"Dlaczego milczę, zbyt długo milczę o tym,
      co oczywiste i przećwiczone w grach symulacyjnych,
      na których końcu my, którzy przeżyliśmy,
      jesteśmy tylko przypisami.

Chodzi o rzekome prawo do uprzedzającego uderzenia,
      które mogłoby unicestwić
      ujarzmiony przez zarozumialca
      i regularnie zmuszany do owacji naród irański,
      dlatego że na jego terenie
      prawdopodobnie powstaje bomba atomowa.

Ale dlaczego zabraniam sobie
      wypowiedzieć nazwę innego kraju,
      w którym od lat - choć w tajemnicy -
      powiększa się arsenał nuklearny,
      lecz poza wszelką kontrolą, bo nikt nie jest do niego
      dopuszczany?

Powszechne przemilczanie tego faktu,
      które sprowokowało również moje milczenie,
      odczuwam jako ciążące kłamstwo
      i przymus, którego nie można zlekceważyć
      pod groźbą kary;
      oskarżenie o "antysemityzm" słyszy się często.

Ale teraz, gdy mój kraj,
      raz po raz wzywany i odpytywany
      przez własne zbrodnie,
      które są nieporównywalne,
      wysyła do Izraela z przyczyn wyłącznie ekonomicznych,
      choć zręczny język przedstawia to jako zadośćuczynienie,
      kolejną łódź podwodną, której specjalnością
      jest wystrzeliwanie wszystko pustoszących głowic
      tam, gdzie rzekomo istnieje
      jedna bomba atomowa
      (dowodem na jej istnienie jest tylko obawa)
      - teraz mówię to, co musi zostać powiedziane.

Dlaczego do tej pory milczałem?
      Bo sądziłem, że moje pochodzenie,
      związane z nigdy nie dającą się usunąć skazą,
      zabrania mi wypowiedzieć tę oczywistą prawdę
      wobec państwa Izrael, wobec którego mam
      i będę miał dług wdzięczności.

Dlaczego dopiero teraz, w podeszłym wieku
      i u schyłku mojego pisania, mówię,
      że mocarstwo atomowe Izrael
      zagraża i tak już kruchemu pokojowi na świecie?
      Dlatego, że musi zostać powiedziane to,
      na co jutro już może będzie za późno;
      i dlatego że my, Niemcy, wystarczająco już obciążeni,
      moglibyśmy stać się dostawcami zbrodni,
      którą łatwo przewidzieć, a więc naszej współwiny
      nie dałoby się zamaskować
      zwykłymi wymówkami.

I przyznaję: przerywam milczenie,
      dlatego, że dość już mam
      obłudy zachodu; poza tym można mieć nadzieję,
      że wielu wyzwoli się z milczenia,
      zmusi sprawcę widocznego niebezpieczeństwa
      do rezygnacji z przemocy
      i będzie nalegać, by rządy Izraela oraz Iranu
      zgodziły się na swobodną i nieprzerwaną kontrolę
      izraelskiego arsenału nuklearnego oraz irańskich urządzeń atomowych
      przez którąś z międzynarodowych organizacji.

Tylko w ten sposób można pomóc wszystkim,
      Izraelczykom i Palestyńczykom,
      więcej, wszystkim ludziom żyjącym obok siebie i nienawidzącym się w tym
      okupowanym przez szaleństwo regionie,
      a w końcu też i nam samym."

• poloeschatolo Re: Antysemici? 08.04.12, 10:24
          antysyjoiniści z pewnością

ale czy ci semici to antysemici?
        • wubecja Re: Antysemici? 09.04.12, 09:30
          W Iranie mieszka > 20tys żydów. Wielu ma sklepy w centrum i prowadzi biznesa bez problemow i ograniczeń. Widne hebrajskie napisy i zdjęcia rabich na szyldach sklepowych.
          Syjonisty w USA oraz Izrael starają się skłócić mniejszości narodowo-religijne Iranu.

• kolejar Re: Antysemici? 12.04.12, 04:06
            wubecja napisała:

> W Iranie mieszka > 20tys żydów. Wielu ma sklepy w centrum i prowadzi biznesa bez problemow i ograniczeń. Widne hebrajskie napisy i zdjęcia rabich na szyldach sklepowych.

Ciekawe... Żydówki po ulicach chodzą w chustkach? Chociaż... Tak, w sumie stosunek do kobiet u musli i ortodoksyjnych Izraelitów jest w zasadzie niewiele różny... sad

wubecja napisała:
            > Syjonisty w USA oraz Izrael starają się skłócić mniejszości narodowo-religijne Iranu.

Nu, może w tym jest jakieś ziarno prawdy. Z tym USA to akurat prawda, ale nie zaraz tam syjoniści. Ja się nie raz śmieję: Zjednoczone Żydostany Ameryki Północnej. Izrael to jedyny wiarygodny przyczółek USA na Bliskim Wschodzie. Gra jest bardziej skomplikowana i globalna niż takie tu rozważania...
      • map4 Re: zabójcom jezusa 09.04.12, 14:23
        poloeschatolo napisała:

> ćwierć kaszeba dedykował:

dzięki za przełożenie poezji na język polski.

A teraz niech każdy oceni, czy wiersz ten jest wystarczająco antyżydowski, żeby zabronić jego autorowi prawa wjazdu do państwa żydowskiego.
        • wubecja Re: zabójcom jezusa 09.04.12, 17:37
          map4 napisał:
          > A teraz niech każdy oceni, czy wiersz ten jest wystarczająco antyżydowski, żeby
          > zabronić jego autorowi prawa wjazdu do państwa żydowskiego.
          >

jednym tak innym nie. Oj, chyba Gross- man sięga po nobla pokojowego za naiwny postulat :

"... nalegać, by rządy Izraela oraz Iranu
          zgodziły się na swobodną i nieprzerwaną kontrolę
          izraelskiego arsenału nuklearnego oraz irańskich urządzeń atomowych"

Iran jawnie deklaruje użycie bomby, co Izrael wykorzystuje, więc obaj kręcą sprężyne w te same strone. Ale są wewnętrzne tarcia w obu stronach, czyli efektem będzie chaos na którym skorzysta NWO, bo Araby nie zorganizują własnej unii. A przy okazji odsunie się religiantów od władzy i pieniądza.
          • kolejar Re: zabójcom jezusa 12.04.12, 04:16
            wubecja napisała:
            > Iran jawnie deklaruje użycie bomby, co Izrael wykorzystuje, więc obaj kręcą sprężyne w te same strone. Ale są wewnętrzne tarcia w obu stronach, czyli efektem będzie chaos na którym skorzysta NWO, bo Araby nie zorganizują własnej unii. A przy okazji odsunie się religiantów od władzy i pieniądza.

Tu Wubecja słusznie prawi.
      • skoonk Re: zabójcom jezusa 11.04.12, 10:09
        poloeschatolo napisała:

> ćwierć kaszeba dedykował:
        >
        > "Dlaczego milczę,

Ja Panu odpowiem: bo jest Pan powieściopisarzem, który umie stosować timing, i kimś takim, co wie, w którą stronę wiatr wieje i gdzie są konfitury. Na koniec pochwalę Pana: dobrze, że Pan nie milczy. Niech Pan dalej obiera swoją cebulę i niech wszyscy w końcu wiedzą, kim Pan naprawdę jest.
        file:///C:/Users/MojKomputer/PRASA/9157,857947-List-otwarty-do-Guntera-Grassa.html
        • map4 Re: zabójcom jezusa 11.04.12, 10:38
          skoonk napisała:

> file:///C:/Users/MojKomputer/PRASA/9157,857947-List-otwarty-do-Guntera-Grassa.html

zlinkowałeś plik znajdujący się na Twoim lokalnym komputerze.
          Najpierw umieść ten plik gdzieś w internecie, a potem podrzuć do niego sznurek.
          Znaczy się: najpierw plik należy opublikować, a potem dopiero można robić mu reklamę. Na razie bowiem internet nie ma dostępu do plików na Twoim komputerze.
          • skoonk Re: zabójcom jezusa 11.04.12, 11:33
            map4 napisał:
            > Znaczy się: najpierw plik należy opublikować, a potem dopiero można robić mu re
            > klamę. Na razie bowiem internet nie ma dostępu do plików na Twoim komputerze.
            >
            staram się lecz czasem plączą mi się te wszystkie sznurki:
            www.rp.pl/artykul/9157,857947-List-otwarty-do-Guntera-Grassa.html
      • skoonk Re: Nie bombardować Iranu! 10.04.12, 07:43
        najglupszy-nick napisał:

> Iranu nie trzeba bombardować. Sami się wykończą
        >
        o to chodzi. Ale kto przejmie władzę?
        W Izraelu rozprawa z religią się już chyba zakończyła. Ortodoksi odsunięci, bo przeginali talmudyczne przegięcia, a najbardziej z trzema przysięgami wedle których tylko mesjasz może ustanowić nowy Izrael, a nie człowiek swoimi metodami. Izraelem rządzi jakiś klan zupełnie areligijny. W Iranie ma nastąpić to samo. W Europie zresztą też - NWO.
    • napoj.chmielowy Re: Nie bombardować Iranu! 15.04.12, 01:09
      Chyba powód bombardowań jest niebyły

www.youtube.com/watch?v=Ft0NWrvxZv8#t=26s
      • wubecja Re: bombardować rozum 15.04.12, 08:19
        napoj.chmielowy napisał:

> Chyba powód bombardowań jest niebyły

Chyba niebyły chyba nie znaczy bezpodstawny. Iran pragmatyczny, bo podzielony, ajatollahy spierają się o sunny i hadisy, lud patrzy i myśli, że problem niebyły. Ot co. Dupa musi upaść.
        I tu problem: dupa spada na dupę.
        • hurysa1 Re: bombardować rozum 19.04.12, 01:24
          Jak powstawał Izrael

• kolejar Iran - g... nie pięknie! 24.07.12, 07:22
      hurysa1 napisała:

> Jest tam pięknie.

Po prostu tam jest obrzydliwie!!! I wręcz mam bardzo uzasadnione podejrzenia, że znaczny procent tamtejszego społeczeństwa modli się do Allaha, żeby ktoś wreszcie ten obrzydliwy reżym zbombardował!!! Ale skutecznie!
      Tamtejszy reżym ajatollahów odmawia elementarnych praw kobietom i w ogóle wszystkim. Milicjanci religijni brutalnie biją kijami na śmierć okrutnie i strzelają do niewinnych ludzi. Więzienia to katownie w stylu może Gestapo, a na pewno gorszym niż NKWD. Masowe egzekucje publiczne - skazaną albo skazańca podnosi się na stryczku za pomocą dźwigu lub w wypadkach mniejszej rangi banalnym podnośnikiem "hds". Buty spadają, dziewczyna kiwa się na sznurze, gawiedź idiotów się onanizuje w uniesieniu do ajatollaha. Lud już usiłował powstać, to zaraz został niewiarygodnie brutalnie stłamszony. Ludzie żreć co nie mają, ale zachciewa się broni jądrowej w imię urojonego zagrożenia od Izraela. Identycznie jak w Pakistanie. Pieprzyć taki piękny kraj. Piękny to on na pewno krajobrazowo, ale poza tym prymitywny, brutalny reżym niby-teokratyczny, co usiłuje zaślepiać ludzi. Cenzura stalinowska, blokowanie netu itd. To nie spełnia żadnych norm elementarnej przyzwoitości. Ja tam się nie wybieram i fatalnie widzę, że takie coś w ogóle ma prawo istnieć i jeszcze usiłuje fikać reszcie świata. A przypomnijcie sobie wojnę iracko-irańską - co tam się działo? Kto miał rację? A no "przyganiał kocioł garnkowi", wart Saddam ajatollahów... No i potem ajatollahowie iraccy z zemsty własnoręcznie go powiesili wink big_grin
      • map4 Re: Iran - g... nie pięknie! 24.07.12, 09:37
        kolejar napisał:

> hurysa1 napisała:
        >
        > > Jest tam pięknie.
        >
        > Po prostu tam jest obrzydliwie!!! I wręcz mam bardzo uzasadnione
        > podejrzenia, że znaczny procent tamtejszego społeczeństwa modli się do Allaha,
        > żeby ktoś wreszcie ten obrzydliwy reżym zbombardował!!! Ale skutecznie!

Hurysa pisała o pięknie irańskiego krajobrazu a Ty piszesz o obrzydliwości formy aktualnych rządów w Iranie. Obydwoje macie jednocześnie rację, więc nie ma powodu się unosić.

Czterdzieści lat po rewolucji islamskiej w Iranie zaczyna brakować benzyny. To jest materiał na skecz. Komuna w PL wytrzymała lekko ponad 40 lat, więc teokracja w Iranie przez analogię (miejmy nadzieję) również zbliża się do wieku emerytalnego.

Komuna skończyła się, kiedy skończyły się towary na półkach. Oby "demokracja islamska" padła w sposób równie kontrolowany i cywilizowany jak "demokracja ludowa". Tego chyba mieszkańcom Iranu życzyć należy.
        • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 02:50
          map4 napisał:
          Czterdzieści lat po rewolucji islamskiej w Iranie zaczyna brakować benzyny. To jest materiał na skecz. Komuna w PL wytrzymała lekko ponad 40 lat, więc teokracja w Iranie przez analogię (miejmy nadzieję) również zbliża się do wieku emerytalnego.
          I jeszcze dalej fajnie Map napisał...

Oj Mapie!!! Żebyś miał rację!!! Ale po tym, co widziałem na offowych filmach doc, zrobionych przez Irańczyków, po ich wypowiedziach... tak... czuję, że masz rację - niech Allach tak sprawi!!! Bo Oni mówią, że ich iskry nie zdołali zgasić siepacze ajatollahów swoimi pałami, karabinami, więzieniami, torturami okrutniejszymi niż UB, zbrodniami...
      • hurysa1 Re: Iran - g... nie pięknie! 24.07.12, 09:38
        kolejar napisał:

>
        > Po prostu tam jest obrzydliwie!!! I wręcz mam bardzo uzasadnione
        > podejrzenia, że znaczny procent tamtejszego społeczeństwa modli się do Allaha,
        > żeby ktoś wreszcie ten obrzydliwy reżym zbombardował!!! Ale skutecznie!

A skąd Ty to wszystko wiesz? Byłeś tam? Mieszkałeś? Znasz osobiście wielu Irańczyków? Jestem pewna, że nie. Jestem pewna, że to co napisałeś jest efektem propagandy, którą bezmyślnie łykasz.
        • wubecja Re: Iran - g... nie pięknie! 24.07.12, 10:53
          hurysa1 napisała:
          > A skąd Ty to wszystko wiesz? Byłeś tam? Mieszkałeś? Znasz osobiście wielu Irańc
          > zyków? Jestem pewna, że nie. Jestem pewna, że to co napisałeś jest efektem prop
          > agandy, którą bezmyślnie łykasz.

Tam zakłamanie nie mniejsze niż u nas. Izreal tego nie naprawi, u nich ni lepiej.
          www.rp.pl/artykul/11,917676-Dramatyczne-samobojstwa-bankrutow.html
          Kryzys polityczny objawia deficyt prawdy i nadmiar kłamstwa z każdej strony.
          I uzdrowić to można uczciwą informacją. Niestety, kłamcy boją się prawdy.
        • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 02:44
          hurysa1 napisała:
          > A skąd Ty to wszystko wiesz?

Widziałem kilka offowych filmów dokumentalnych, zrobionych w Iranie przez Irańczyków - mnóstwo zdjęć z telefonów kom. Opowieści płaczących matek, wstrząśniętych ludzi... Tak, zasłaniali twarze, bo bali się reżymu!!! Ty wiesz, co ten reżym wyprawia z ludźmi???
          A weź i daj se spokój z obroną tych potworności... Jedź sobie do Iranu i zapewniam, że przy probie życia zaraz jako Obywatelkę RP Cię wydalą, a jako Obywatelkę Iranu powieszą, a przynajmniej dostaniesz niezły wpier... od Milicji Religijnej.
          PS: Te zdjęcia z tłumienia demonstracji są 20x gorsze niż najgorsze z wojny jaruzelskiej, nawet gorsze niż z grudnia 70... sad To coś jak Poznań 56?
          • hurysa1 Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 09:34
            Ty o filmach, a ja tam mieszkałam przez pół roku i utrzymuję stały kontakt z przyjaciółmi. Podaj źródło tych filmów, o których piszesz to skonsultuję ich treść z moimi znajomymi Irańczykami.
            • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 11:54
              hurysa1 napisała:
              > Ty o filmach, a ja tam mieszkałam przez pół roku i utrzymuję stały kontakt z przyjaciółmi. Podaj źródło tych filmów, o których piszesz to skonsultuję ich treść z moimi znajomymi Irańczykami.

Ja tam nie wiem, jakich masz przyjaciół, ale setki tysięcy ludzi wyszło na ulicę przeciwko reżymowi ajatollahów! Zostali brutalnie stłamszeni - gorzej niż w komunizmie sowieckim, no nie, porównywalny Budapeszt 1956? Może przesadzam, ale czerwiec 1956 w Poznaniu na pewno spoko!!!
              A źródło?
              Otóż jedyne dostępne źródło nie-anonimowe to jest tv Planete+. Francuska - jakby co, więc przecież bardzo przychylna Iranowi. Francja jest współautorką rewolucji przeciwko Szachowi Rezie i z Francji działał Chomeini.
              Filmy były nagrane kamerami amatorskimi, a nawet telefonami mobile (zdjęcia z demonstracji - dowody mordów na ludności) przez Iranki i Irańczyków. Filmowcy irańscy i osoby występujące potwornie boją się reżymu i nie chcą ujawniać swoich twarzy. Wszelkie szczegóły są dostępne w firmie "planete+", jak już pisałem.
              Poza tym dramatycznym tematem widziałem filmy z Dziewczynami irańskimi, które ujawniały swoje twarze. One wcale nie chcą chodzić w burkach, nie uczyć się, nie studiować i nie chcą być n-tą żoną musli-męża. Przepraszam, ale taka jest Prawda, czy to Ci się podoba czy nie.
              A Twoi znajomi może po prostu boją się powiedzieć, co myślą naprawdę o brutalnym reżymie ajatollahów? Bo ja pamiętam ludzi w PRL, którzy bali się kląć na komunę obcokrajowcom mimo 100x mniejszego zagrożenia represjami.
              • zbyleon Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 12:13
                kolejar napisał:

> A źródło?
                > Otóż jedyne dostępne źródło nie-anonimowe to jest tv Planete+. Francuska
                > - jakby co, więc przecież bardzo przychylna Iranowi. Francja jest współ
                > autorką rewolucji przeciwko Szachowi Rezie i z Francji działał Chomeini.
                No to znalazłeś idealny wzorzec uprawiania propagandy, bardziej doskonały niż nasza TVN.
                Mam drobną radę .
                Jeżeli oglądany film pokrywa się z Twoimi poglądami włącz ostrzegawczy filtr.
                Przy tych filmikach pamiętaj, że masz do czynienia z ostro antyreligijnym źródłem PRAWDY.
                • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 16:51
                  zbyleon napisał:
                  > Mam drobną radę .
                  > Jeżeli oglądany film pokrywa się z Twoimi poglądami włącz ostrzegawczy filtr.
                  > Przy tych filmikach pamiętaj, że masz do czynienia z ostro antyreligijnym źródłem

Zbyniu... Ciebie coś powaliło aż tak ostro "rydzykowo"???
                  • zbyleon Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 22:19
                    kolejar napisał:

> zbyleon napisał:
                    > > Mam drobną radę .
                    > > Jeżeli oglądany film pokrywa się z Twoimi poglądami włącz ostrzegawczy fi
                    > ltr.
                    > > Przy tych filmikach pamiętaj, że masz do czynienia z ostro antyreligijnym
                    > źródłem
                    >
                    > Zbyniu... Ciebie coś powaliło aż tak ostro "rydzykowo"???
                    Powiem delikatnie nieżle Cię pojebało od oglądania propagandy.
                    Albo Planete+TVN albo Rydzyk.
                    Już brak jakichkolwiek innych możliwości?
                    • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 13.08.12, 04:45
                      zbyleon napisał:
                      > Albo Planete+TVN albo Rydzyk.
                      > Już brak jakichkolwiek innych możliwości?

Ja czytam, słucham i oglądam też inne rzeczy, ale tu się zrównuje do śmiecia TVN i Planete+ versus tv Trwam i Nasz Dziennik. To wg Was nie ma nic innego. To Wy tu kreujecie Świat na czarno-biało - jako pacjent psychiatryczny ze schiz. paranoidalną - Antoś Macierewicz np. Ja mam dość światłych cytatów z "Naszego Dziennika", które mimo pozornej słuszności okazują się niezawodnie dotąd agit-bzdurami, przyznaję, że coraz bardziej fachowo skrojonymi.
                      Jakbyś pooglądał troszkę tv Planete+, to byś się zorientował, że zaprawdę tam nie ma propagandy. Po troszkę zdurniejesz i w ogóle mocno się zastanowisz, o co chodzi w tym durnym Świecie?
                      Po prostu w Planete+ są skrajności od lewa do prawa i wszyscy mają rację. A może w mediach nie chodzi o to, a tylko o jedyną rację w rodzaju, że w Tu-154M No 101 były dwa wybuchy na pokładzie na skutek sprastwa kierowniczego zdrajcy Donalda T. działającego wspólnie i w porozumieniu z Władimirem Władimirowiczem P.?
                      Jeśli tak, to gratuluję!
                      • zbyleon Re: Iran - g... nie pięknie! 13.08.12, 05:47
                        kolejar napisał:

>............................... w rodzaju, że w Tu-1
                        > 54M No 101 były dwa wybuchy na pokładzie na skutek sprastwa kierowniczego zdraj
                        > cy Donalda T. działającego wspólnie i w porozumieniu z Władimirem Władimirowicz
                        > em P.?
                        > Jeśli tak, to gratuluję!

Na temat katastrofy TU-154M #1 nabieram wody w usta i czekam na rozwój wypadków.
                        Widzę , że CZEKISTA #1 jest zadowolony z rozwoju wypadków w naszym biednym kraju.
                        Tyle i tylko tyle.
                        Planete+ , jest całkiem niezła gdy oglądasz takie dokumenty jakie zaliczyłem wczoraj.
                        Były to film o lutnikach i Kuracja .
                        • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 13.08.12, 07:48
                          zbyleon napisał:
                          > Planete+ , jest całkiem niezła gdy oglądasz takie dokumenty jakie zaliczyłem wczoraj.
                          > Były to film o lutnikach i Kuracja .

Lutników przegapiłem, ale pewnie jeszcze się załapię, bo powtarzają. "Kurację" widziałem troszkę "z boku", bo na boku cały czas miałem namiętną rozmowę z Ukochaną wink ale przyznaję, że filmik całkiem extra. W Planete+ mnóstwo takich. Polecam np. serial "Niebezpieczne Podróże", jej, mnóstwo ciekawych tam - o japońskiej rzezi delfinów, o nanotechnologii, świetny był serial "Closer to Truth" , fajny jest serial "zaimportowany" z ViasatHistory o taktyce na polu walki...
              • hurysa1 Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 12:14
                Kolejarzu.
                Pisałeś, że widziałeś coś off, a przywołujesz media fearstream-owe. Demonstracje, o których piszesz odbywały się po wyborach i były zorganizowane przez sztab przegranego kandydata. W wielu krajach takie rzeczy się dzieją i w wielu krajach policja bywa brutalniejsza.
                • kolejar Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 16:49
                  hurysa1 napisała:

> Kolejarzu.
                  > Pisałeś, że widziałeś coś off, a przywołujesz media fearstream-owe. Demonstracje, o których piszesz odbywały się po wyborach i były zorganizowane przez sztab
                  > przegranego kandydata. W wielu krajach takie rzeczy się dzieją i w wielu krajach policja bywa brutalniejsza.

Taaak, rozumiem... Jak w Polsce była Solidarność to też czasem ZOMO kogoś zabiło, ale eee... tam, przecież w USA tylu Negro policja zabiła... Potem niby w Polsce wygrał jakiś Wałęsa, ale to przecież i tak agent Policji (tw "Bolek"), tak więc zawsze rację ma Policja - w szczególności, jak reprezentuje skrajnie opresyjny reżym.
                  Tak więc Hurysko!!!, swoją ostatnią wypowiedzią totalnie się skompromitowałaś. Czy ktokolwiek tego nie widzi???
                  Ok., były tam jakieś demonstracje po sfałszowanych wyborach, a tam Policja coś niby, ale ucichło i Iran jest ok... Dzięki za zbrodnie - zabijanie ludzi przez szaleńców w imię Wadzy Irańskiej - jedynej możliwej. Nie... brak mi słów na taką hipokryzję!
                  • poloeschatolo Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 17:30
                    kolejar napisał:

> Ok., były tam jakieś demonstracje po sfałszowanych wyborach, a tam Policja coś
                    > niby, ale ucichło i Iran jest ok... Dzięki za zbrodnie - zabijanie ludzi
                    > przez szaleńców w imię Wadzy Irańskiej - jedynej możliwej. Nie... brak mi słów
                    > na taką hipokryzję!

skąd ty to wiesz drogi mechaniku społeczny? z obrazka (skądinąd ciekawego) planete, kamieni kałowych umysłu?

spróbuj może drogi książe na jakichś portalach randkowych zapoznać i zbajerować jakąś perskę (irankę), a wtedy twe bramy percepcji tego dziwnego miejsca uchylą się trochę...

memento mori kolego,
                    memento

https://flatrock.org.nz/static/frontpage/assets/money_politics_law/tower_of_silence.jpg
                  • hurysa1 Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 17:46
                    Kolejarzu.
                    Wsłuchiwałabym się uważnie w Twoje poglądy na temat praw człowieka (raczej wczytywałabym się) gdybyś potrafił stosować jedną miarę do wszystkich światowych reżimów. Ponieważ jesteś zadeklarowanym zwolennikiem rasistowskiej polityki państwa Izrael, Twoje zdanie na temat okrucieństw w Iranie jest dla mnie zabiegiem propagandowym, usprawiedliwiającym nadciągającą wojnę.

Reżim teherański doskonale, w swym okrucieństwie mieści się w średniej światowej, a wybory, o których piszesz, że były sfałszowane, według moich znajomych Irańczyków (nie są oni bynajmniej zwolennikami Ahmadineżada) wygrał Ahmadineżad - prowincja to jego wyborcy. Jeśli były tam jakieś fałszerstwa to pewnie mniejsze od fałszerstw, które wyniosły Busha Jr. na stanowisko Prezydenta USA. Jego na to stanowisko wybrali Sędziowie Sądu Najwyższego mianowani przez Busha Seniora, tatusia.
                    • kolejar To chyba nie da się dyskutować? 27.07.12, 18:58
                      W Polsce też były wybory i autentycznie jednak chyba wygrała "lista nr 3" mimo (a pewnie może trochę dzięki) mordów na wręcz masowych na działaczach PSL. Mikołajczyk uciekł i ok. Jasne!
                      W czerwcu 1956 przecież władza była zmuszona do strzelania do robotników HCP, bo i przecież w tym samym czasie Policja USA biła Afroamerykanów w stanach południowych i nie tylko. Nawet strzały też tam były. Gorzej - bestialsko zamordowano Pastora Martina Luthera Kinga.
                      W Pakistanie zamordowano Panią Benazir Bhutto. Wcześniej powieszono jej ojca.
                      W Izraelu dzieją się różne brutalne rzeczy z obu stron.
                      Nie rozumiem, dlaczego milicjanci religijni na motocyklach w Teheranie walili po głowach bezbronnych uczestników choćby niesłusznych demonstracji? Dlaczego agenci bezpieki reżymu irańskiego otwierali ogień do bezbronnego tłumu? Dlaczego reżym irański zablokował internet gorzej niż w Chinach?
                      Czy reżym ajatollahów jest już tak słaby, że musiał uciekać się do takich środków?
                      Czy Huryska zechce być moją żoną nr 4? Właściwie to pytanie jest akurat zbędne, bo to i tak będzie zależało od układów mojej Rodziny z Rodziną Huryski. Kasa zadecyduje.
                      Życzę miłego w czadorku big_grin
                      • kolejar Re: To chyba nie da się dyskutować? 27.07.12, 19:06
                        A jeszcze jedno.
                        Tak, rozumiem, że zdjęcia w tv Planete+ są jakoś sfałszowane, podrobione jako materiały Radia Wolna Europa kiedyś. Bo tv Planete+ "jest anty-religijna" - jak raczył napisać Zbyleon, więc z definicji wszelkie materiały tej tv należy uznać za sfałszowane. Rozumiem, że na dziś tv "Trwam" jest wiarygodna, bo z "Al Dżazirą" to już różnie może bywać - komu wiatr powieje?
                        Po prostu chodzi mi o to, że wiarygodność materiału jest oceniana (przez Was też, niestety) pod kątem "profilu" nadawcy. Po prostu Planete+ zamieszcza tendencyjne i kłamliwe materiały, bo jest +.
                        Tak wielkie dzięki Szanownym Dyskutantkom i Dyskutantom za demagogię.
                        • wubecja Re: To chyba nie da się dyskutować? 28.07.12, 10:59
                          kolejar napisał:
                          > Po prostu chodzi mi o to, że wiarygodność materiału jest oceniana (przez Was te
                          > ż, niestety) pod kątem "profilu" nadawcy. Po prostu Planete+ zamieszcza tendenc
                          > yjne i kłamliwe materiały, bo jest +.
                          > Tak wielkie dzięki Szanownym Dyskutantkom i Dyskutantom za demagogię.

No i widzicie wasze hipokryzju. Zanim wymyslili już pokłócili. Tymczasem trzeba pragmatyczno.
                          Nie moża kłócić sie o idee ani fakty medialne, bo to entropia dla manipulantow. Trzeba kombinować jak oligarchy - bez emocji slalomem do celu, robić swoje interesy, nie oglądać po innych. W Iranie jak w Jugoslawi pod Tito. Na wierzchu spokój, a głębiej wre. Sekty żrą sie od wieków w całej Persji, bo nie mają ciągłości kultury, wojna za wojną. Kiedyś najechały ich Mongoły, potem Osmany, Afgany, Brytania, Rosja... Islam pozorny, sztucznie narzucony. Nie warto spierać sie o fakty. Trzeba program populistyczny i biznesowy mieć. Co to dla nas WBC?!
                        • hurysa1 Re: To chyba nie da się dyskutować? 28.07.12, 12:09
                          kolejar napisał:

> A jeszcze jedno.
                          > Tak, rozumiem, że zdjęcia w tv Planete+ są jakoś sfałszowane, podrobione
                          > jako materiały Radia Wolna Europa kiedyś. Bo tv Planete+ "jest anty-religijna"
                          > - jak raczył napisać Zbyleon, więc z definicji wszelkie materiały tej t
                          > v należy uznać za sfałszowane. Rozumiem, że na dziś tv "Trwam" jest wiarygodna,
                          > bo z "Al Dżazirą" to już różnie może bywać - komu wiatr powieje?
                          > Po prostu chodzi mi o to, że wiarygodność materiału jest oceniana (przez Was te
                          > ż, niestety) pod kątem "profilu" nadawcy. Po prostu Planete+ zamieszcza tendenc

Są rzeczy i zdarzenia, których w Planet+ nie znajdziesz. To co poniżej nie zdarzyło się w Iranie.

• chlorofil1 Re: To chyba nie da się dyskutować? 28.07.12, 14:18
                          kolejar napisał:

> A jeszcze jedno.
                          > Tak, rozumiem, że zdjęcia w tv Planete+ są jakoś sfałszowane, podrobione
                          > jako materiały Radia Wolna Europa kiedyś. Bo tv Planete+ "jest anty-religijna"
                          > - jak raczył napisać Zbyleon, więc z definicji wszelkie materiały tej t
                          > v należy uznać za sfałszowane. Rozumiem, że na dziś tv "Trwam" jest wiarygodna,
                          > bo z "Al Dżazirą" to już różnie może bywać - komu wiatr powieje?

Lubię Planet+. Zamieszcza materiały fajnie zrobione i dość przekonywujące, ale bombardować Iranu nie należy. Nie daleko mieści się okrutny reżim, na który powinny posypać się te bombki przygotowane by zniszczyć Persów - Arabia Saudyjska. To jest właściwy cel dla niosących demokrację i prawa człowieka rakiet amerykańskich. Wystarczy poczytać o tym co tam się teraz dzieje by przycisnąć detonator...
                          www.aljazeera.com/news/middleeast/2012/07/201272713452985699.html#.UBLWEwaJ6oM.reddit
                      • hurysa1 Re: To chyba nie da się dyskutować? 28.07.12, 10:46
                        Uważasz zatem, że bombardowanie przez Amerykanów i Izrael przyniesie Irańczykom wolność?
                        • skoonk Re: To chyba nie da się dyskutować? 28.07.12, 14:37
                          hurysa1 napisała:

> Uważasz zatem, że bombardowanie przez Amerykanów i Izrael przyniesie Irańczykom
                          > wolność?

Wasza dostojność, bomby nie niosą wolności, tylko zniszczenie.
                          Celem bombardowań nie jest dar wolności, ani zniszczenie piękna.
                          Bomba produkcji irańskiej będzie piękna i uwolni wiele energii, jeśli czegoś nie zniszczy.
                          Na razie trwają ustalenia w kierunku dostępu do informacji, która może przynieść wolność.
                          • najglupszy-nick Re: To chyba nie da się dyskutować? 28.07.12, 17:36
                            Ale wybrzydzacie, przecież NATO przyniosło Wolność i Demokrację do Kosowa
                            lewica.pl/?id=26838&tytul=Tomasz-Formickisurprised%B6miornica-z-Kosowa
              • skoonk Re: Iran - g... nie pięknie! 27.07.12, 12:20
                kolejar napisał:

> hurysa1 napisała:
                > > Ty o filmach, a ja tam mieszkałam przez pół roku i utrzymuję stały kontak
                > t z przyjaciółmi.
                >
                > Ja tam nie wiem, jakich masz przyjaciół, ale setki tysięcy ludzi wyszło na ulic
                > ę przeciwko reżymowi ajatollahów! Zostali brutalnie stłamszeni

I ponownie zostaną stłamszeni przez kolejną władzę. Przecież lud nie potrafi kontrolować żadnej władzy. A wiele ponadnarodowych oligarchii tam działa i przygotowuje się do stołków. Nowa władza odpuści szariat, ale na odbudowę stolycy przyciśnie finansowo. A po dwóch latach, wobec kontrrewolucji , tymczasowo, tradycyjnie zaostrzy prawo. Obalenie władzy zawsze jest możliwe, ale obalenie mafii jeszcze się nie udało.
    • hurysa1 Re: Nie bombardować Iranu! 24.05.13, 07:59
      Jest tak
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4383229,00.html
      a powody są takie
      nowadebata.pl/2013/05/23/niewypowiedziana-wojna-stanow-zjednoczonych-przeciwko-iranowi/
      • wubecja Re: Nie bombardować Iranu! 24.05.13, 09:43
        hurysa1 napisała:

> Jest tak
        > <a href="www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4383229,00.html" target="_blank"
        > a powody są takie
        > <a href="nowadebata.pl/2013/05/23/niewypowiedziana-wojna-stanow-

no bo
        english.alarabiya.net/en/business/economy/2013/05/09/Sudan-grants-Iranian-firm-gold-exploration-licence-says-media.html
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka