Dodaj do ulubionych

Wyniki wyborów (znacie?)

22.11.10, 09:03
Czy znacie wstępne wyniki wyborów ?
Obserwuj wątek
    • stoper57 Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 09:15
      Rajkowski vs Zaręba
      zobacz na raszyn.net.pl
      • alicja-wawrzynska Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 09:53
        Wstępne wyniki:

Rajkowski - 35,84%
        Zaręba - 30,71%
        Chmielewski - 14,51%
        Wiśniewski - 9,99%
        Wysocka - 8,95%

• j.aranowski Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 10:26
        Tutaj bezpośredni link.. Wyniki oczywiście nieoficjalne. Nie ze wszystkich obwodów spłynęły wyniki cząstkowe. Tam, gdzie ich nie było, zaznaczyłem na czerwono tych, którzy uzyskali mandat radnego.
        • muszka61 Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 11:04
          gmina rajkowskiego, a dla kogo mandat do powiatu?
          • grocholica Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 11:49
            Dlaczego?

Przecież Ty chyba popierałaś Zarębę, moim zdaniem on ma dalej szansę, nie trać nadziei. Moim zdaniem byłoby ciekawie z taką radą i wójtem Z. - przynajmniej patrzyliby sobie na ręce; no i radni musieliby się wziąć do pracy, a nie podczepiać się pod działania gminy (czyli np. tłumaczenie, że ich osiągnięciem jest kanalizacja)

pozdr
            • muszka61 Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 14:34
              to jedynie stwierdzenie faktu - a wyniki też mnie rozczarowały - nic się nie zmieniło - muszę przyznać kww nasza gmina, że gmina rzeczywiście jest "ich" tzn rajkowskiego. wniosek - nie udało się z radą, zmieńmy wójta.
              • wygrarajkowski Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 15:10
                oj. zmieniło się wiele.

Tomaszek Szwed wypadł z gry. A to już duży plus dla Raszyna.
              • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 15:20
                Co taka cisza? Umarł ktoś, czy co?
                Główki do góry Panowie i Panie. Wszystko ciągle przed nami. To jest bardzo dobry wynik startowy. Trzeba się tylko mocno sprężyc, wesprzec właściwego konia a będzie Git!
                Za duzo starych nawchodziło do rady, ale przecież na to jest sposób. Albo będą współpracowali z nowym wójtem dla dobra gminy, albo....
                Mój optymizm podpowiada mi, że będzie bardzo dobrze.

Pozdrawiam wszystkich.
                • filip_bu Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 15:37
                  myśle,ze wszyscy odpoczywają po emocjach wyborczych i zbieraja siły na II turę w której poprą p.Zarębę.
                  • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 15:46
                    Też tak myślę.
                    Taki Kandydat jak Zaręba trafia się bardzo rzadko.
                    ZARĘBA TO BRYLANT TYCH WYBORÓW!!!
                    • wygrarajkowski Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 16:02
                      Brylant?
                      Raczej słaba cyrkonia.
                      Z drugiej strony mówienie tak o kimś, kto w Raszynie przegrywa, do powiatu nie wchodzi to i tak spore nadużycie.
                      Wiadomo o co chodzi. Kaska, kaska, kaska. Bo tam za rogiem brzydka ekipa już sie szykuje. Iwicki, Kwieciński... Brrr... Na drugą turę dla pana Zaręby proponuję hasło: "Kaska jest najważniejsza". Do tego różne wersje: 1. dla lokalnej prasy "ciepła posada dla Kwiatka jest najważniejsza"; 2. dla lokalnej telewizji "niezła fucha dla Iwana jest najważniejsza"; 3. dla mediów ogólnopolskich "Zaręba jest najpiękniejszy". Troche lukru się przyda, a co tam.
                      • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 16:29
                        A cóż to za brednie?
                        Tak bardzo ciężko rozstac się z korytem?
                        Nie martw się, twój pryncypał zadbał wcześniej o to aby spaśc na cztery łapy. pociągnie cię za sobą.
                        • wygrarajkowski Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 16:39
                          Co jest brednią?
                          Konkretnie?
                          • noxworld Re: Wyniki wyborów (znacie?) 22.11.10, 17:32
                            Widzę że się boją że już skończy się dojenie gminy jak w końcu Rajkowski będzie musiał oddać stołek Panu Zarębie ... wiem ze wam przykro ale trudno "rajkowszczacy" przestaniecie się bogacić jeśli chodzi o kasę bo Pan Zareba gminie nie zaszkodził a wy już dużo szkód narobiliście
                            • grocholica Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 00:00
                              Witamy zwolenników Rajkowskiego na forum, jakoś dotychczas nas nie zaszczycaliście za bardzo? czyżby nie został juz żaden pan spod sklepu do przekonania?

A zresztą możemy nie pójść na wybory, sprzedać dom, poprosic hrabiego Grocholskiego o przejęcie naszych ziem albo przyłaczyć się do Michałowic? A i jeszcze mały Sajgon mi przychodzi do głowy! Możliwości jest wiele...
                    • raszyniak Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 03:49
                      ccelofan napisał:

> Też tak myślę.
                      > Taki Kandydat jak Zaręba trafia się bardzo rzadko.
                      > ZARĘBA TO BRYLANT TYCH WYBORÓW!!!

Raszyniak:
                      Celofanie. Moze brylant, to przesada, ale kamienie szlachetne, to kwestia gustu i niestety mody.
                      Gdyby Zaręba startował jako Zaręba, to byc moze juz dzisiaj stałbym w kolejce do niego tak jak cztery lata temu wielu ludzi staneło w kolejce do Rajkowskiego, kiedy po ogłoszeniu wyników okazało sie że wygrał.
                      Mało tego. Stanałbym w kolejce do Zaręby jeszcze przed druga turą, nie wiedząc czy w drugiej turze nie wygra Rajkowski, bo nie mam zastrzeżeń do Zaręby jako radnego.
                      Niestety, Zaręba nie startuje jako Zaręba, a jako PIS.
                      Startowanie z listy PiS-u tez bym wybaczył Zarębie, bo sam w drugiej turze wyborów prezydenckich zagłosowałem na Jarka, właczajac sie w agitacje za nim w dwóch powiatach, a i mój idol Janusz Korwin-Mikke poparł Kaczyńskiego w drugiej turze.
                      Tyle, ze nasz raszyński PiS jest co najmniej dziwny, jesli nie fałszywy.
                      Byłbym skłonny zagłosować w drugiej turze na Zarębę, gdyby nie fakt, że został radnym z namaszenia Unii Wolnosci i zostajac ewentualnie wójtem odetnie sie od Iwickiego i Kwiecińskiego.
                      Czy Zaręba opowie się za JOW-ami? Czy odetnie sie od członków i synmpatyków Unii Wolnosci? Od Iwickiego w powiecie i od Bieleckiego startujacego w imieniu PiS na Prezydenta Warszawy? Czy zrezygnuje z poparcia szkodnika gminnego? Mało prawdopodobne, a wiec mało prawdopodobne, żebym mógł go poprzec nie tylko ja, ale takze wiekszosc raszyniaków.
                      A szkoda, bo po raz pierwszy od lat o stanowisko wójta walczyło trzech naprawde dobrych kandydatów.

• akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 07:41
                        Nie da się ukryć, że to co mnie odrzuca do Zaręby, to ten ogon, który sie za nim wlecze (Kwieciński et consortes).
                        Gdyby nie to, w drugiej turze głosowałabym na niego, a tak wcale nie będę głosować sad.
                      • somalijka Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 07:55
                        Myślę podobnie.
                        Gdyby nie to PISowskie popracie Pana Zaręby...
                        • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 08:35
                          somalijka napisała:

> Myślę podobnie.
                          > Gdyby nie to PISowskie popracie Pana Zaręby...

Każdy argument jest dobry byleby zostało po staremu.
                          Och ludzie skąd wy sie tu wzięliscie. A powtarzają wszem i wobec: MYŚLEC! to nic nie kosztuje.
                          • grocholica Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:02
                            No, ale to co się dzieje w PISie budzi nadzieję, że Ruch Kluzikowej będzie silniejszy niz na początku się wydawało. Nawet Dutkiewicz dzisiaj w trójce mówił, że mu do nich najbliżej.

I tak sobie myslę, że w sytuacji jakiegoś ostrego konfliktu zarębie bliżeje do Polska jest najważniejsza niż do Jarka.

Jesli chodzi o PIS to myslę, że ta partia przejdzie takie problemy wkrótce, że malutkim Raszynem nikt się interesować nie będzie.

• akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:19
                          Mnie nawet ten PiS by nie przeszkadzał, gdyby nie wlokły się za nim ogony z nieboszczki Unii Wolności, o których pisze Raszyniak. Cały problem w tym, że liczy się nie tylko wójt, ale i jego współpracownicy. A Kwieciński już przebiera nóżkami.
                          Natomiast Iwicki, taki pobożny katolik, ale nie przeszkadza mu brać wierszówki ze szmatławca GW, z którym nota bene PiS walczy.
                          • muszka61 Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:03
                            akkara pamiętasz jak w 2001 czy drugim roku powstawała po? właśnie z tonącej uw tysiące działaczy (licząc rodziny) na czele z piskorskim przeszło do stowarzyszenia tuska, płażyńskiego i olechowskiego - potem utworzono partię. po wewnętrznych wojnach, POzbyciu się niektórych mamy partię tuska - partię zdrowia, szczęścia, POmyślności.
                        • podkowianka Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:04
                          Uczciwie mówiąc, fakt ten też wywołuje u mnie mieszane uczucia. Gdybym nie znała osobiście Pana Zaręby, nie oddałabym na niego głosu. Jakoś on mi do tego Pisu nie pasuje, w przeciwieństwie do Pana Iwickiego.
                          Nie wiem też, czy to dobrze, mieć bliżej do formacji Pani Kluzik. Wszak ci ludzie budują coś nowego z gruntu opartego na kłamstwie - świadomie oszukiwali ludzi w kampanii prezydenckiej, a teraz robią z tego kapitał (wątpliwej jakości kapitał).

Niemniej Zaręba jest znacznie lepszą alternatywą. To naprawdę fantastyczny człowiek. Jestem pewna, że może zrobić coś dobrego dla gminy, coś zbudować, a nie słać na wszystkich donosy, ani nie zbijać kabzy "przy okazji".
                      • anulkazet Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:14
                        myślałam że teraz głosujemy na wójta a nie na partię. Ale macie argumenty ;/ Zawsze trzeba sobie jakoś wytłumaczyc...
                        Ja głosuję na człowieka nie na partię. Myślę że po 4 kadencjach wójt Rajkowski pokazał co potrafi. Np. generalny remont ulic tuż przed wyborami. I widac po wynikach że wielu przekonał. Ot, taka mentalnośc. Bo po co nam wójt, który mieszka w naszej gminie?
                        • akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:26
                          Argument o zamieszkiwaniu w innej gminie jest durny, skoro prawo wyborcze na to pozwala.

Zawsze był to jeden z podstawowych zarzutów Iwickiego przeciwko Rajkowskiemu (w domyśle brak powiązania z Raszynem).
                          Jeden z forumowiczów wpominał, ze znał ojca Rajkowskiego. Czy ktoś z tu bywajacych długoletnich Raszynian może poszczycić się wieloletnią znajomością z rodzicami Iwickiego?
                          Kto w takim razie jest bardziej związany z gminą Raszyn?

Nie odnoszę się tutaj do relacji Rajkowski -Zaręba.
                          • anulkazet Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:31
                            akkara napisała:

> Argument o zamieszkiwaniu w innej gminie jest durny, skoro prawo wyborcze na to
                            > pozwala.

Czy ja Ciebie obrażam? Czy napisałam że czyjeś argumenty są durne? Stres przedwyborczy? Brak kultury?
                            • akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:40
                              Tak obrażasz mnie używajac takich argumentów.
                              Słowo durny (mogło być bzdurny) odnosiło się li tylko do argumentacji, a nie do osoby jej używajacej.

Każdemu może się zdażyć, że w przypływie bezsilnosci na koniec dyskusji rzuci tekst typu
                              "a ty masz krzywe nogi".
                              • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:01
                                akkara napisała:
                                > Każdemu może się zdażyć, że w przypływie bezsilnosci na koniec dyskusji rzuci t
                                > ekst typu
                                > "a ty masz krzywe nogi".

No proszę, to są ci fachowcy pościągani z Polski : ZDARZYC! prymitywie i zjeżdżaj skąd przyjechałaś.
                                • akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:14
                                  "Zdażyć" również może się zdarzyć każdemu, zwłaszcza w ferworze dyskusji.
                                  A chamskie przepędzanie z forum osób mających inne zdanie niż Twoje świadczy tylko o Twoim poziomie (znowu ten brak argumentów).
                                  • somalijka Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:48
                                    Myślę, że to zwykły troll... i proponuję go ignorować.
                                    Nic nie wnosi do dysklusji poza zamętem i brzydkim zapachem...
                                • mkaiper Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 11:00
                                  Jestem nowa na tym forum, choć czytam je od dawna. Jestem bezpartyjna, skłaniam się ku uczciwym. Poparłam Jacka Wiśniewskiego, bo też taki jest.
                                  W II turze naszych wyborów nie powinniśmy odwoływać się do poglądów politycznych, czy przynależności partyjnej. Powinniśmy poprzeć tego, kto daje nam większą szansę na uczciwe, jasne działanie, kto szanuje nas a nie swój stołek. Odpowiedzmy sobie na pytanie: który z tych dwóch kandydatów bardziej na takie miano zasługuje.
                                  - Który z nich miał interes w niszczeniu plakatów wyborczych konkurenta? zniszczono plakaty Zaręby, Jacka - wręcz pozrywano.
                                  - Który ma taką dziwną właściwość, że nawet jeśli coś zrobi w gminie, to budzi to oczywiste wątpliwości, np. marmurowy rynek dla "obszczymurków", Lotnicza za 60 mln ( ma ok . 1 km), z rondem, które może tylko złościć, chodnik przy Starzyńskiego ( 1,8 km za 487 000), który zawęża tak ulicę, że autobusy wykonują ekwilibrystyczne sztuczki, itd. Nie bez powodu jego działania, mimo, że sądząc po pozorach moglibyśmy go chwalić, budzą tak ostrą opozycję.
                                  Uważam, że w najbliższe dni powinniśmy skupić się popieraniu tego faktycznie lepszego.
                                  Nasza obecna kampania powinna być kampanią przeciw, a nie za.
                                  Czy wyobrażacie sobie jak to będzie dalej pod rządami obecnie panującego?
                                  Wilkowyje do kwadratu.
                                  Super, nic dodać nic ująć
                              • anulkazet Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:45
                                Rozumiem że ogarnia Cię już bezsilnośc i brak argumentów. A patrząc na Twoje wypowiedzi to faktycznie, słowo "durny" często jest przez Ciebie używane....
                                Nie będę z Tobą dyskutowała, nie mój poziom.
                            • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 09:57
                              Tak, nie jest ważne, ze koles jest z innej gminy?
                              To po co sprowadza do Raszyna tych "fachofcuf" z całej Polski? Betko aż Krakowa (w Raszynie jest tysiące pań sto razy mądrzejszych od Betko), gościa podejrzanego o przestepstwo (na prezesa ECO) też z jakiejs odleglej dziury. Po co on to robi, e?
                              A kto wygrywa wszystkie przetargi na roboty inwestycyjne? Znowu jakieś męty z konców Polski, byle nie z Raszyna.
                              Co trzeba gorszego zrobic ludziom z Raszyna żeby zrozumieli, że R. nie nadaje się do rządzenia nawet wychodkiem. Tyle w temacie.
                              • podkowianka Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:08
                                To, że gość zamieszkuje sąsiednią gminę nie ma mz większego znaczenia.
                                Nie ma co się spinać na lokalny patriotyzm.
                                Dla mnie to mógłby pochodzić nawet z sealandii.
                                To, że nie zarządza a panuje, to już kwestia człowieka, jego charakteru i intencji.
                              • akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:20
                                A co robił swego czasu Iwicki?
                                Już zapomniałeś skargi mieszkańców na gminnych urzędników zatrudnionych przez niego, że nie znają wcale topografii gminy i samego Raszyna?
                                Dasz głowę, że Zaręba jako członek PiSu nie będzie musiał poupychać na stołkach swoich partyjnych kolegów z Polski (finansujących jego kampanię) jak zostanie wójtem?
                                • filip_bu Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:43
                                  akkara napisała:
                                  > Dasz głowę, że Zaręba jako członek PiSu nie będzie musiał poupychać na stołkach
                                  > swoich partyjnych kolegów z Polski (finansujących jego kampanię) jak zostanie
                                  > wójtem?

Ale Zaręba nie wprowadzi "prawa pierwszej nocy", ani nie będzie posiadał "szpicruty i ostróg"
                                • ccelofan Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 10:55
                                  akkara napisała:

> A co robił swego czasu Iwicki?
                                  > Już zapomniałeś skargi mieszkańców na gminnych urzędników zatrudnionych przez n
                                  > iego, że nie znają wcale topografii gminy i samego Raszyna?
                                  > Dasz głowę, że Zaręba jako członek PiSu nie będzie musiał poupychać na stołkach
                                  > swoich partyjnych kolegów z Polski (finansujących jego kampanię) jak zostanie
                                  > wójtem?

Popatrz jaka ty jesteś przewidujaca i jak daleko wybiegasz w przyszlkośc. Tak, dam głowe, że Zaręba nikogo z Polski nie poupycha w Raszynie, bo nie chłystek od przekrętasów, lecz człowiek z KLASĄ.
                                  Ty zaś jesteś włazid..ą Rajkowskiego i pleciesz kawałki. Lepiej zajmij się kulturą w Raszynie, bo tu bardzo niedomagasz, a kase bierzesz i to niezłą.
                                  • grocholica Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 11:42
                                    ,

Celofanie

może akkara tego nie napisała wprost, ale wydaje mi się, że ona wcale nie jest za Rajkowskim.

Jednak potrzebuje argumentacji dwustronnej. Owszem niestety do raszyńskiej większości trafia jednostronna, ale jest tu trochę osób, które potrafią rozpatrywać świat w kategoriach za i przeciw, no i niestety tzw. mniejszego zła.

Dla mnie mniejszym złem jest pan Andrzej, a na przyległości opozycyjna Rada plus PO, które raszyna sobie "nie odpuści" powinni wystarczyć

• akkara Re: Wyniki wyborów (znacie?) 23.11.10, 12:46
                                    celofan napisał:
                                    >Popatrz jaka ty jesteś przewidujaca i jak daleko wybiegasz w przyszlkośc.<
                                    Jak widać ty również popełniasz błędy językowe i mogłabym powiedzieć żeś prostak i prymityw, ale nie odbieram ci prawa głosu.

>Tak, dam głowe, że Zaręba nikogo z Polski nie poupycha w Raszynie <
                                    Pożyjemy zobaczymy. Ale uważaj, bo wcale nie jest wykluczone, że ją stracisz.

> Ty zaś jesteś włazid..ą Rajkowskiego i pleciesz kawałki.<
                                    Ciekawe skąd takie wnioski? Czy ja gdzieś napisałam, że jestem jego zwolenniczką? Wręcz przeciwnie, uważam, że żaden z kandydatów nie nadawał się na wójta i stosownie zagłosowałam.

>Lepiej zajmij się kulturą w Raszynie, bo tu bardzo niedomagasz,<
                                    To samo mogę powiedzieć o tobie. Między nami jest jednak różnica. Ja przez nieuwagę wysłałam post z błędem, a ty sypiesz inwektywami.
                                    Do oceny publice pozostawiam kto powinien zająć się kulturą (osobistą).

>a kase bierzesz i to niezłą.<
                                    I znowu pytanie: skąd takie wnioski? Snujesz tylko domysły i bierzesz mnie za kogoś innego

• matuza Re: Wyniki -jak to z kartami jest 23.11.10, 22:07
                                      patrząc na podsumowanie wyborów do rady gminy widać ,że wydano więcej kart niz potem wyjęto z urny róznica 16 kart wiadomo wyborcy wzięli na pamiątkę.
                                      Ale jak wytłumaczyć 1 kartę więcej w urnie niz wydała komisja? / okręg 10 wydane karty 766 oddane karty 767.
                                      Pytanie do p.beaty i co w takim przypadku?
                                      • beata103 Re: Wyniki -jak to z kartami jest 23.11.10, 22:14
                                        A co szanowna komisja napisała w uzasadnieniu?
                                        • matuza Re: Wyniki -jak to z kartami jest 23.11.10, 22:22
                                          wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/142106.html
                                          niestety na tej stronie nie umiem znaleść albo nie ma uzasadnienia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka