Dodaj do ulubionych

Powiatowy Iwicki

22.11.10, 17:13
Kolejny plus wyborów samorządowych. Jak najdalej od Raszyna smile
Z drugiej strony zastanawiam się, dlaczego Pan Piotr nie startował w wyborach do rady gminy? Ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • ccelofan Re: Powiatowy Iwicki 22.11.10, 20:57
      wygrarajkowski napisał:

> Kolejny plus wyborów samorządowych. Jak najdalej od Raszyna smile
      > Z drugiej strony zastanawiam się, dlaczego Pan Piotr nie startował w wyborach d
      > o rady gminy? Ktoś wie?

Gdybys chciał pomyslec, to nie potrzebowałbys zadawac tego pytania.
      Pan Iwicki i Pan Zaręba przez ostatnie 4 lata byli w opozycji. I to byli jedyni radni przygotowani do tej roli. Znali przedmiot każdej sesji, aktywni na każdej sesji, jedyni którzy przez cztery lata uczciwie i z nawiązką zarabiali na swoją "dietę". Bycie radnym opozycji wymaga od radnego niezwykłej wiedzy i osobowości, mocnego charakteru, zwłaszcza kiedy wójt miał większośc radnych w garści i wywijał nimi jak lalkami w teatrze dla dzieci. Nie bez powodu nazwałem tych dwóch radnych brylantami tej rady. Co ja ci tu będę tłumaczyc. Trzeba było trochę poobserwowac sesje rady, wszystko było jak na dłoni. Były w niej osoby, które nawet nie czytały materiałów, które radni otrzymują, a nie czytały bo i tak nic by z tego nie zrozumiały. Taki np. radny H. nie umiał nawet przeczytac sprawozdania komisji, której był przewodniczącym (zapewne napisał je ktoś za pieniądze). MASAKRA!
      • myslimy.i.glosujemy Re: Powiatowy Iwicki 22.11.10, 21:04
        Jaki ogrom wiedzy, jakie zasługi ojoj.
        Nie liczę bo się przeliczę.
        Radny bezradny Iwicki.
      • filip_bu Re: Powiatowy Iwicki 22.11.10, 21:06
        >Taki np. radny H. nie umiał nawet przeczytac sprawozdania komisji, której był przewodniczącym (zapewne napisał je ktoś za pieniądze). MASAKRA!>

Oj tam ccelofanie zaraz nie umiał po prostu się nie nauczył. Ale ma sznsę poprawić się w tej kadencji wink
        • maw01 Re: Powiatowy Iwicki 23.11.10, 12:02
          <Oj tam ccelofanie zaraz nie umiał po prostu się nie nauczył. Ale ma sznsę poprawić się w tej kadencji>

Czyżby zapisał się do szkoły lub ma takie plany? Proponuję do gimnazjum, poziom tak samo mizerny, jak w naszej radzie, nie będzie więc odstawał od reszty. Przy okazji na lekcjach mogą wspólnie pisać sprawozdania.
          • rodziczraszyna1 Re: Powiatowy Iwicki 23.11.10, 13:27
            Przepraszam, ale dlaczego maw01 sugerujesz, że w gimnazjum jest mizerny poziom?
            • grocholica Może dlatego! 23.11.10, 14:08
              W minionym roku część humanistyczna:
              32,08
              mat-przyr:
              24,09

Srednia pruszkowsk:
              hum:33
              mat-przyr: 26,78

To juz gorzej, a co dopiero gdy porównamy się z Warszawą, do której dojeżdżają nasze dzieci do liceum:
              34,43 i 28,41

• patrzacy.z.boku Re: Może dlatego! 23.11.10, 17:24
                Tak, statystyki statystykami.A czy są statystyki mówiące o tym do jakich szkół po raszyńskim gimnazjum uczniowie dostali się i może jaki procent z nich dostaje się na studia czy je kończy?Mam nadzieję, że nie wszyscy absolwenci zostali "menelami" bo mam dziecko w tej szkole.Większość z tych dzieci kończyła Szkołę Podstawową w Raszynie więc skąd ta "średnia" średnia?Może rodzice nie mają czasu odrabiać prac domowych za swoje dzieci a może materiał jest dla nich za trudny?Moje dziecko nie ma jak na razie problemów z nauką a do szkoły chodzi chętnie.
                • patrzacy.z.boku Re: Może dlatego! 23.11.10, 17:29
                  gimnazjum w raszynie jest najlepsze bo zbudowal je pan rajkowski i mowcie co chcecie.a ja umiem pisac z interpunkcjasmile
                • muszka61 Re: Może dlatego! 23.11.10, 17:49
                  najlepsi absolwenci raszyńskiej podstawówki odchodzą do szkół w warszawie - stąd te słabe statystyki. oglądałam kiedyś na stronie gimnazjum średnie poszczególnych klas - 2,9; 3,16 - a do tego jeszcze problemy wychowawcze i przepełnione klasy 30 osobowe. oczywiście co ambitniejszym nie przeszkadza to w uzyskiwaniu dobrych wyników i dostaniu się do najbardziej renomowanych warszawskich liceów - to jednak wyjątki, bo większość raczej równa w dół
                  • ccelofan Re: Może dlatego! 23.11.10, 20:44
                    Jeśli poziom raszyńskich szkół jest taki jak tu piszecie, to z tego wypływają dwa wnioski:
                    1. Jest to problem numer jeden naszej gminy.
                    2. Absolwenci tych szkół też nie będą potrafili kojarzyc faktów i wyciagac wniosków. Też będą narzekac, przeklinac i....głosowac na Rajkowskiego, bo "ten juz się nakradł, to może więcej nie będzie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka