Dodaj do ulubionych

Zaznania działacza nocą

25.01.14, 23:06
Witam, na wstępie chcę powiedzieć, że my się Rajkowskiego, Wiśniewskiego i Iwickiego nie boimy. Nasz Wójt Andrzej wygra te wybory. Wygra bo jest najlepszy. I ma super drużynę na wybory. W komitecie jest Mirek Zastępca Wójta, Michał, Kasia z GOS, Ania i ostatnio doszedł do nas Krzyś Będkowski. Takiej drużyny nic nie pokona. Wprawdzie spotkanie z posłem Błaszczakiem to była totalna porażka, ale pierwsze koty za płoty. Planujemy wizytę Jarka Kaczyńskiego. Już planujemy obowiązkową obecność wszystkich seniorów. Kto nie będzie na spotkaniu to nie pojedzie na wycieczki. Ala ma zadanie do wykonania. jak chce startować na radną to niech się stara.
Obserwuj wątek
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 27.01.14, 07:12
      Ach, co to był za bal. Tylko dyrektor jakiś taki..... Ale za to obiecał, że on sam dla Andrzeja załatwi wygraną w Ładach i Dawidach z różnicą 500 głosów. Tak jak kiedyś załatwił Rajkowskiemu. Tylko trzeba jego żonę dać na szefową komisji wyborczej w szkole. Nie wiem o co chodzi, ale to bardzo dobra wiadomość. Andrzej już ma wygraną w kieszeni. Za to Andrzej obiecał, ze syn dyrektora będzie dyrektorem w GOS. Ciekawe co obiecał Kasi za pomoc w wyborach? Rękę i połowę królestwa?
      A Ala niech się stara.
      • stoper57 Re: Zaznania działacza nocą 27.01.14, 10:04
        nawet nocą "mnożą" się przeciwnicy władz gminnej, coraz to inaczej się nazywający...
        Ma to chyba sprawiać wrażenie ilości oponentów, wobec niewystarczjącej jakości..
        wójt Piotr też się kiedyś dwoił i troił ....żeby wypromować .....Zarębę
        Zmienne koleje losu.
        Jacek W już w Ewangelii zasięgnął wsparcia; widmo klęski czy wszystkie ręce na pokład ?
        • muchomorek-pisiorek Nie znasz dnia, ani godziny ... 27.01.14, 14:16
          Protestuję. Nie jestem przeciwnikiem Wójta Andrzeja, Tyle osób z mojej rodziny pracuje w EKO i urzędzie, że nawet nie mogę być przeciw. Jestem ZA. A nawet bardziej niż ZA. I proszę mnie nie pomawiać.
          Przypomniało mi się, że w trakcie balu obiecałem Kasi pomóc w poszukaniu fotografa, który będzie robił sesję zdjęciową Wójtowi. Może ktoś by mi pomógł w poszukiwaniach. Kasia zamówiła zdjęcia, na których Wójt ma być wysokim, szczupłym i ładnym blondynem w eleganckim garniturze. Kto potrafi zrobić takie zdjęcie proszę o kontakt z Michałem. Z konkursu wyłączeni są: Sękler, Wiśniewski, Aranowski, bo robią złe zdjęcia Wójtowi. Niestety również Pani Kajper, bo jej zdjęcia nie są lepsze.
          Czyli konkurs na zdjęcia Wójta na wybory uważam za OTWARTY!
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 27.01.14, 22:26
      Koleżanki z komitetu mają do mnie ogromny żal, ze nic o nich nie piszę. Tylko ta Kasia i Kasia. Owszem muszę zaznaczyć, że nie tylko ona reprezentuje płeć piękną. Jest z nami Ania zwana AniadoprzytulAnia i Izuniabrzusiunia. Dziewczyny obiecuję, ze będzie i o was na tym wPiSie. Dziś dobranoc, bo zmęczyliśmy się szukaniem czegoś co zasłoni wpadkę Andrzeja z kasą z funduszu norweskiego na Nasz Ukochany Dom Kultury i Dziedzictwa Rzemieślniczego. I jutro ogłosimy hit. Ale będzie się działo. Otóż Michał wymyślił, żebyśmy ogłosili, ze Rajkowski, Wiśniewski, Iwicki i Sękler to osobnicy hetero. Hetero? Już nie pamiętam. No jakoś tam. Michał wie najlepiej.
    • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 28.01.14, 13:33
      Trzeba przyznać, że tą publikacją sięgnąłeś szczytu intelektu politycznego. BRAWO !!!!
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 29.01.14, 12:10
      Oj, zaspałem. Ale to przez spotkanie wieczorne w urzędzie. Oczywiście w sprawie wyborów Andrzeja na Wójta. Trochę się zasiedzieliśmy, a nawet tak się zasiedzieliśmy, ze nie wszyscy mogli wracać samochodami smile. Mirek, ty to prawdziwy kogut jesteś. Fajnie tak sobie spotykać się w gabinecie wójta, popijać sok z gumijagód i dyskutować o wyborach. Inni muszą się spotykać po domach, dzieci drą japy, żona wygania towarzystwo. A my? My luzik.
      Padło oczywiście pytanie, kto pisuje na tym forum pod nickiem muchomorek-pisiorek. Już miałem podnieść rękę, ale Michał wytypował, że to Wiśniewski, albo Iwicki. To się nie wychylałem Mają za karę napuścić naszego kolegę od samolotu, aby zrobił pikietę pod domami podejrzanych z makietą, flagą na wędce i transparentem "Tusku wstydź się za Iwickiego i Wiśniewskiego". Gdyby coś takiego pod moim domem ...... Dobrze, że się nie zgłosiłem.
      • patrzacy.z.boku Re: Zaznania działacza nocą 29.01.14, 20:17
        macie placone za nadgodziny?wink
        • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 29.01.14, 22:21
          W zasadzie to przed tym patrzącym to mnie ostrzegali i nie powinienem odpowiadać, ale odpowiem, bo i tak Andrzej - najlepszy kandydat wygra. O nadgodzinach myśleliśmy na pierwszym spotkaniu. Ale nie. Andrzej zaproponował, że wykorzysta fundusz na nagrody. W tym roku też załatwił duży. Powiedział jeszcze, że jak mu nie wystarczy to radny co jest prezesem rady gminy mu dołoży, a jak będzie marudził, to przekona go taki drugi, co żona pracuje dzięki umowie z gminą, a jego synowa i córka w gminnym przedszkolu.
          Tak wiec spoko smile. Poradzimy sobie.
          Tylko Ala niech się stara.
          • patrzacy.z.boku Re: Zaznania działacza nocą 29.01.14, 22:52
            muchomorku,czytam wlasnie na blogu seka,ze wojt na wniosek nauczycieli szkoly w ladach dostanie medal z ministerstwa.czy grzegorz odlecial na drugi krag czy to prawda?
            • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 29.01.14, 23:43
              Oj, nie wciągaj mnie w dyskusje patrzący, bo coś chlapnę. Pomysł z medalem, a raczej medalami to od Michałka. Do wyborów Wójt Andrzej ma mieć tyle medali, ze będzie wyglądał jak radziecki generał. Grzegorz to ksiądz Grzegorz? Bo nie wiem. Ten ksiądz też będzie z nami. Jeszcze oficjalnie nie jest ale parę inwestycji przy kościele w Ładach do wyborów i będzie smile.
              A jak co to Michałek odda nagrodę na kościół. Przynajmniej tak mówił. Ale jak mówił to się wszyscy śmiali. I nie wiem dlaczego smile
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 31.01.14, 06:53
      No wczoraj była sesja. Kto miałby wątpliwości, że Andrzej wygra to powinien widzieć osobiście jak nasz kandydat rozjechał opozycję. Radni klepali wszystko co dał na sesję. Pan Darek przewodniczący jak coś zmienić chciał w stanowisku, to zerkał czy przypadkiem Andrzej nie spogląda groźnie. Do tego Andrzej powiedział publicznie, ze radny z Nowych Grocholic nie zna znaczenia słowa ekspert. Wprawdzie po sesji sam Andrzej pytał się mnie, czy znam definicję, bo gdyby go ktoś zapytał to by poległ. Ale udało się. Tylko z tym Michałkiem nie jest dobrze. Bo kiedy ludzie dowiedzą się, że z jego wykształceniem i doświadczeniem to tylko może dalej nosić parasolkę ale bez tytułu P.O. to będzie obciach.
      Nowa Pani Sekretarz napisała lojalkę i wypełniła wniosek o przyjęcie do Prawa i Sprawiedliwości. Sprawdzimy ją. Na początek z kolegą Rędziakiem stanie pod kościołem z makietą samolotu i hasłem "Tusku wstydź się". Wprawdzie ktoś koledze podmienił transparent na hasło "Andrzej bój się Boga", ale w porę zauważyliśmy.
      I wiecie co, Ala się stara.
      • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 31.01.14, 12:19
        Nowe wybory za pasem, POpaprani zwierają nogi i szeregi. Piszą programy -co by tu jeszcze spieprzyć
        • popaprany1965 Re: Zaznania działacza nocą 31.01.14, 18:30
          Piszemy owszem. I mamy problem. Po obecnej władzy to chyba już nic spieprzyć nie można. Leży wszystko co do joty smile. A co do zwierania, to pierwszym punktem naszego programu będzie hasło, aby mieszkańcy Gminy Raszyn zwarli pośladki przed tym co chcieliby robić przez kolejne 4 lata Zaręba i koledzy Zaręby z partii zwanej PiS smile.
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 10.02.14, 11:12
      Zdradzono nas o świcie! Ktoś zaczyna ujawniać naszych kandydatów na radnych. Pierwszego ujawniono Irka z Falent. A to miała być nasza tajna broń, bo startował wcześniej od Rajkowskiego. Musimy wykryć kreta. I to nie tego o którym pisze ten Iwicki. A swoją drogę też naszemu Andrzejowi ta znajomość. Po co on tego Iwickiego ciągnął do polityki. Najpierw zrobił z niego radnego, a teraz ten mu tak odpłaca.
      Ale co tam. Oby nikt nie ujawnił reszty naszych kandydatów. To jest Góreckiego Andrzeja, Kowalczyka, Ewę z Nowych Grocholic, i Tadka co potrafi zameldować w domu 30 osób.
      Upss. Chyba wypaplałem sad.
    • popaprany1965 Re: Zaznania działacza nocą 22.02.14, 12:35
      No i co nadal prowadzimy w sondażach. Zaręba ma 36% poparcia. Idziemy po zwycięstwo. Ale uwaga, Michał ogłosił permanentną propagandę. Na imprezach, na koncertach, na mszach i na pogrzebach. WSZĘDZIE. Wszystkie będą pod patronatem "Umiłowanego, ukochanego przez seniorów i młodzież, Wójta Andrzeja". A do ostatniego biuletynu propagandowego będzie zdjęcie Wójta z przedszkolakami z Lotniczej, w Domu Kultury, jak trzyma makietę Centrum Medycznego w lewej i w prawej SP w Sękocinie i z medalem od Borsuka.
      Wszystkich wykończymy.
      • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 22.02.14, 14:25
        Oooo, ty, w Tuska! A kto tu się pode mnie podszywa? Zgłoszę do prokuratury, albo na policję. Protestuję!!! Takie są metody przeciwników PiS-u i Andrzeja. Bo się obrażę i stanę jutro pod kościołem z flagą na wędce.
        • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 24.02.14, 14:21
          No Michał wreszcie powiedział, że robi to co lubi. Czyli wyciąga haki na ludzi z urzędu. A wyciąga z ich teczek osobowych. Wiedziałem, że Michał ma duszę prawdziwego ideowego PiS-owca. I to jego motto: "cel uświęca środki". Gdyby nie ta jego chęć robienia porządku w Raszynie, to miałby pracę u Antka w komisji od zestrzelenia samolotu prezydenta.
          A Ala niech się stara.
          • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 24.02.14, 14:56
            Idą wybory - wzmaga się bełkot /i tylko bełkot/ lokalnych politykierów
            • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 03.03.14, 06:52
              Ach co to był za bal. Andrzej wylansował się do "bulu". Jak mówiłem, wybory mamy już dziś wygrane. Wprawdzie gdyby wszyscy wiedzieli, że my przy stoliku nr 1 nie płaciliśmy jako vip-y wejściówek, to może ktoś by się trochę zdenerwował. Ale co tam, zabalować charytatywnie (tzn. na krzywy ryj) może każdy. Jak ma układy. A tak organizator dostanie umowę na miejsca parkingowe do budowanego hotelu, ksiądz Grzegorz (całkiem fajny ksiądz) cegiełki na budowę a my głosy wyborcze dla Andrzeja.
              • stoper57 Re: Zaznania działacza nocą 03.03.14, 08:39
                nisko latacie...
                może z powodu (nad)wagi Wiśniewskiego..
              • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 05.03.14, 17:33
                Na zaczepki jako działacz PiS nie odpowiadam. Zwłaszcza jak robi to Wiśniewski (czyli stroper), bo go ujawniliśmy pod tym nickiem.
                Zaliczyliśmy dwie kolejne imprezy promujące wójta Andrzeja. Pierwsza to o jakiś żołnierzach wyklętych (nawet Andrzej nie wiedział o co chodzi) a druga to 8 marca tylko, ze trochę wcześniej. Na imprezie zrobionej przez naszego kolegę Krzysia (4 miejsce na liście do powiatu) promowali się też sołtys Andrzej (kandydat z Rybia II) i Darek Mqarcinkowski, którego poprzemy i nie wystawimy mu kontrkandydata. Ludzi było z 200 osób. Wielki sukces.
                Na drugiej imprezie zgrzytem był tylko Iwicki jako prowadzący. Niby uśmiechał się do wójta Andrzeja, niby podlizywał, ale tak wyglądało, ze zamiast całować gryzie w d.. Oj, Michał ma rację, ze trzeba go posunąć z GOK, bo niebezpieczny. Przekonamy Andrzeja.
                Panie czarujące, wójt wypromowany. Tylko Ali nie było.
                • starix62 Re: Zaznania działacza nocą 05.03.14, 18:34
                  Muchomorku, sołtys andrzej, to ten co napuścił policję, na mieszkańców ulicy Olszowej ? ( afera z mandatami ) Z tego co sobie przypominam, to zarzekał się, że nie będzie kandydować na radnego ! Oglądałem jego mglisto - pokrętne tłumaczenie się na sesji, ten człeczek to jedna wielka porażka. panie sołtys, przypomnę pańskie dokonania, wyborcom !!! Nara.
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 06.03.14, 12:52
      WIELKI SUKCES WÓJTA ANDRZEJA. Jak podają portale społecznościowe już wiadomo gdzie będzie ostatni przystanek Warszawskiego Metra. Tak, to nie kaczka (o pardon, KURA) dziennikarska. Na ul. Szkolnej pod rynkiem. Nareszcie!!!! Będziemy mogli dojeżdżać bez korzystania z autobusów MZA. Uruchomienie linii metra w listopadzie 2014. Wójcie Andrzeju, jesteś WIELKI! Wybory są nasze.
      • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 07.03.14, 17:49
        Nooooo. Po wczorajszej sesji musiała być narada. Na widowni siedział Rajkowski. Pełne zaskoczenie. Darek przewodniczący powitał go jak jakiegoś gościa. O dostanie po łapach. Chociaż od razu Andrzej go postawił do pionu. Po sesji sypał sobie popiół (z popielniczki) na głowę. Obiecał, ze więcej się to nie powtórzy. Zobaczymy. Andrzej dał mu żółtą kartkę. A 3 żółte kartki to wypad przez okno z 2 pietra i z listy radnych.
        Wczoraj wykupiliśmy dużą paczkę pampersów. Ale dziś po odprawie u Michała już się nie boimy Rajkowskiego. Wyyyygramy. Michał wymyślił, coś super. Andrzej rozdał dziś urzędniczkom kwiatki. Wprawdzie jedna burknęła, że jak Michałowi to 3 miliony nagrody, a im badyle, ale... podpieprzyłem do Michała niezadowoloną. Będzie miała za burczenie.
        A i jeszcze muszę dodać, ze my się Rajkowskiego nie boimy.
        Ten Wiśniewski to jakiś burak, bo śmiał się z Andrzeja że powinien banerem z reklamą zasłonić kiosk przy Cechu. Oj, weźmiemy się i za niego od stycznia. Oj, weźmiemy.
        • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 10.03.14, 14:50
          Wójt Andrzej wreszcie słucha Michała!!! Wybory są nasze. Będziemy mieli wójta i 21 radnych! Jakby ktoś nie wierzył, to zobaczcie na nagraniu u tego Ardanowskiego jak po sprawozdaniu Komisji Rewizyjnej na sesji Andrzej obsobaczył tego młodego POpaprańca Rafałka. Jak jest nasza piątą kolumną, to nie może pisywać w sprawozdaniach złego słowa na Andrzeja. A to winda, a to coś tam... Ma kasę na koszykówkę? Ma. To ma bić brawo. Bo od tego są radni, a nie od politykowania. Niech bierze przykład z Janusza, Irka i Darka.
          A Ala niech się stara.
          • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 10.03.14, 19:25
            NÓŻ W PLECY!!! Iwicki pokazał na swojej stronie ranking najbogatszych i najbiedniejszych gmin. I o zgrozo, Gazeta Wyborcza bierze na celownik naszego wójta Andrzeja. Jak? A tak, ze wśród najbogatszych gmin nie umieścili najlepszej gminy na Mazowszu, czyli ostoi PiS, czyli... Gminy Raszyn. Kanalie i żydokomuna!!! Przecież gmina rządzona przez najlepszego wójta powinna być na pierwszym miejscu. Michał już dostał z Gosią zadanie. W najbliższym numerze naszej gazety partyjnej, czyli Kuriera Raszyńskiego mają umieścić prawdziwy ranking. Raszyn będzie przed Kleszewem, czy czymś tam. Booo wójt Andrzej musi wygrać wybory. Za co będziemy żyć przez kolejne 4 lata? Po prostu musi!!!!
            • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 13.03.14, 06:51
              No, odzyskujemy w sondażach. Wójt Andrzej z Kasią i Michałem pojechali po kolejną nagrodę dla naszego wójta. Za szybkie układanie glazury. Ale co tam. Będą zdjęcia do biuletynu wyborczego. I to pierwsze, na których pojawią się w takim składzie w jakim będzie rządzona gmina za rok. Czyli zastępcy - Kasia i Michał.
              I nie pytajcie się co z Mirkiem, bo tak jak plotka niesie będzie zamiast obecnej kierowniczki inwestycji.
              Dlaczego Michał? No tu nie muszę się tłumaczyć. To nasz STRATEG od wyborów i walki z opozycją i byłymi zwolennikami.
              Dlaczego Kasia? Ano obiecała, ze każdy kto przychodzi na basen będzie głosował na Andrzeja. Ciekawe jak do tego przekona dzieci? Może będzie dawała lizaki? Co tam, jak obiecała to zrobi. Słowa dotrzyma. Tak jak ze zmniejszeniem kosztów basenu. Jak obiecała to dotrzymała. I nie ważne są liczby. Ważne jest to co Małgosia napisze w naszej partyjnej gazecie, czyli Kurierze Raszyńskim.
              Zima nasza, przedwiośnie nasze i gabinet wójta nasz!!!
              • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 13.03.14, 11:12
                Muchomorku-pisiorku, daj jedno a sensowne opowiadanko i nie zawracaj sobie i czytelnikom głowy
                • starix62 Re: Zaznania działacza nocą 13.03.14, 12:41
                  Tuurodzony, nie wiadomo gdzie, mów za siebie. Wszystko co jest nie przychylnie napisane na temat władzy, o jej " dokonań " ( kolesiostwo, przejadanie gminnych pieniędzy, nepotyzm, okłamywanie ludzi ) ty natychmiast negujesz, wydaje mi się, że masz coś wspólnego z w/w zjawiskami w naszej Gminie !
                  • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 13.03.14, 13:20
                    Nic nie mam wspólnego z obecną władzą w gminie. Wydaje mnie się jednak, że szkalowanie władzy powinno być jednak poparte jakimiś dowodami. Faktem jest że najostrzej krytykują ci którzy sami nic konkretnego nie potrafią zrobić.
                    • trakt_grocholicki Re: Zaznania działacza nocą 13.03.14, 17:30
                      Każdy rozumny mieszkaniec naszej gminy widzi, jakie układy panują we władzach i urzędach.
                      Wszędzie kolesiostwo i kumoterstwo, w związku z tym trochę krytyki i prześmiewczych komentarzy nie zaszkodzi.
              • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 15.03.14, 06:35
                Ta wredna opozycja zrobiła sesję i chciała żeby rada gminy podała Andrzeja do prokuratury! Skandal. Jaka prokuratura, jaki sąd. Andrzej wszystko robi dobrze dla nas - swoich kolegów i koleżanek. Więc jeżeli prawo na coś nie pozwala to trzeba zmienić prawo. Ale nie pozwoliliśmy. Andrzej najpierw przywołał do porządku kilku radnych. Jednemu przypomniał sprawę syna i że poszczuje na niego swojego kolegę, innemu coś tam obiecał i.... poszło jak zwykle. Tylko ten Rafał zagłosował tak jak opozycja. Coś niedobrze. Trzeba będzie tak jak Michał mówi zabrać kasę z koszykówki. Zawsze możemy dać więcej na siano dla konia Wrony. No i zaatakowali Naszą Partyjną Gazetę Kurier Raszyński. Chcieli mieć wpływ na to co tam pisze Małgosia. A raczej Michał, bo Małgosia to się tylko pod trym podpisuje. RĘCE PRECZ OD NASZEGO KURIERA. Jak raz wzięliśmy Kurier to go nie oddamy. Ale tu pokazał się z dobrej strony nasz koń wyborczy, a raczej muł wyborczy Darek. Załatwił z radnymi aby uchwała nie przeszła. A co? Kto nam podskoczy? Gmina Raszyn jest nasza przez kolejne kadencje. Będziemy sie zatrudniać, będziemy czerpać pełną ręką z kasy gminnej. Andrzej obiecał nam, ze w następnej kadencji oprócz pańszczyzny na naszą rzecz wprowadzi też jeszcze prawo pierwszej nocy. To taki rycerski przywilej ze średniowiecza. Wprawdzie większość z nas ma już po 70 lat, ale nie wiem dlaczego Mirkowi bardzo się spodobało to prawo. Zima nasza, przedwiośnie nasze i gabinet wójta nasz!!!
                • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 15.03.14, 17:35
                  A żeby wszyscy wiedzieli, że warto być "za" naszym kandydatem Andrzejem, to wiecie ile zarabia Michał? Prawie 7000 zł. Ale on bezgranicznie oddany jest sprawie. Nawet jak sypia to ma sny z Andrzejem. Wiemy, bo nam o tym opowiadał wiele razy. A jakby ktoś powiedział, ze to zbyt dużo dla kogoś kto nic innego niż mówienie jaki super jest Andrzej, to co z tego. Naszą gminę stać na to. Najwyżej weźmie się jakiś nowy kredyt.
                  • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 16.03.14, 16:02
                    No i mamy problem, bo Andrzej chce być na wszystkich mszach rezurekcyjnych w gminie bo wybory nie żart, a proboszczowie patrzą do kogo pierwszy po Bogu przyjdzie. Michał ma głowę nie od parady i wymyślił, że jak opłatek zaczyna się już w listopadzie bo wójt musi być na wszystkich opłatkach to można i msze rezurekcyjne poustawiać w gminie pod Andrzeja. W Rybiu będzie o godzinie 6, potem w Raszynie o godzinie 8, a w Ładach o 12 bo w międzyczasie Andrzej musi zjeść śniadanie. W Sękocinie rezurekcja będzie w lany poniedziałek bo wójt nie będzie przecież się przemęczać cały dzień. A z tej okazji Michał wymyślił, źe w Kurierze wydrukuje komplet tekstów kolęd, żeby wszyscy mogli śpiewać z Andrzejem. Ale mu wytłumaczyliśmy, że w kościele katolickim kolędy śpiewamy na Boże Narodzenie.
                    A Ala niech się stara.
                    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 16.03.14, 21:57
                      Wrogowie śmieją się z konkursu na Chmielewskiego. A Dominik to nowy oddany członek naszego komitetu. Obiecał wydziergać sobie sweterek z napisem "Kocham Andrzeja". Będzie w nim chodził do wyborów.
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 29.03.14, 10:56
      No, kolejny wielki sukces. Dziś możemy ogłosić początek kampanii wyborczej. Oczywiście dzięki Darkowi, który nie dopuścił do utrudnienia dostępu Michała i Małgosi do Kuriera Raszyńskiego, robionej za kasę gminną. Bo to nie sztuka wydawać swoją kasę na wybory. W najnowszym KR jest informacja, ze wójt zakłada "Raszyńską Fabrykę Inwestycji". Hura, hura, hura. Tak jak mówiłem WYGRAMY Z ANDRZEJEM WYBORY. I przez 4 lata będziemy mogli brać pensje i umowy zlecenia z kasy gminnej. Nie będziemy musieli nosić kartonów w magazynach. Tym niech się zajmują ci, którzy na nas zagłosują. A my: hura, hura, hura. I do przodu. To jest do gabinetu wójta na lata 2014 - 2018.
      Nawet po publikacji do tej fabryki inwestycji zgłosiła się jedna firma. FORMIKA, chyba z Rybia. Napisali, że chętnie będą się u nas rozwijali, czy coś tam. Radość z pierwszego chętnego ogromna. Andrzej ma im nawet jakąś nagrodę dać. Może nie nagrodę a dyplom.
      • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 01.04.14, 23:29
        Oj, dzieje się dzieje. Nasza koleżanka, ta młoda prawnik co tak działa na Andrzeja, że cały urząd się śmieje, jest na wylocie macierzyńskim. Wieść urzędowa niesie, że Andrzej może pójść na tacierzyński, więc mamy doła w naszej partii rządzącej. Może jednak Michał na pierwszego?
        Zwłaszcza, ze z Marzeną się zaczął dogadywać i ta po okresie separatyzmu wraca na łono ukochanej partii naszej. Pomimo problemów nie traćmy wiary! My te wybory wygramy! Amen. I do przodu, czyli do gabinetu wójta. Alleluja, i na kiełbasę wyborczą do kościoła w Rybiu.
        • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 03.04.14, 12:42
          A teraz UWAGA prostaczkowie. Na kolana. Michał wymyślił Radę Gospodarczą przy Wójcie Andrzeju. Boskie! Teraz to nie kolejna kadencja, ale 3 kolejne kadencje będą nasze. Radę teraz się zawiąże, zrobi się ze dwie popijawy dla rzemieślników a przed wyborami rada ma poprzeć Andrzeja na wójta. Słownie, głosami i kasą. Dostali wczoraj ci z tego cechu ultimatum. Albo Rada, albo zabierzemy im część budynku na lokal dla naszej partii.
          Więc, Ala niech się stara a my alleluja i do gabinetu wójta.
          Był tylko jeden zgrzyt na spotkaniu. W dokumentach miejscami zamiast Raszyn pojawiał się jakiś Wołomin. Ale to nie plagiat, jak mówił Michał. To nostalgia młodego działacza.
          • sztokfisz Re: Zaznania działacza nocą 03.04.14, 14:37
            Ale tam podobno kilkunastu członków, że się tak wyrażę tylko
            • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 03.04.14, 15:11
              Co do członków, to tak się w życiu ma, że nie ilość lecz jakość się liczy. Pozdo!
            • tuurodzony Re: Zaznania działacza nocą 03.04.14, 15:14
              Co do członków, tak jest od zarania, że nie ilość lecz jakość ma znaczenie
    • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 29.04.14, 13:43
      No nie, ten Będkowski przegiął na maksa. Nie dosyć, że Andrzej pozwala robić mu imprezy w kościele, nie dosyć, że zarabia po 4 tysiące albo więcej. Ba nawet chciał go wsadzić na listę do powiatu na pozycji 9! Ale koniec z Będkowskim. Za to co zrobił w niedzielę na koncercie w kościele w Raszynie jest wyautowany. Owszem podziękował Andrzejowi za to że mu nie przeszkadzał, ale zapomniał podziękować wójtowi Andrzejowi najlepszemu kandydatowi w najbliższych wyborach za pontyfikat Jana Pawła II. Prawdziwy skandal. Będkowski do kopania rowów!!!
      • b.czysty_motocykl Re: Zaznania działacza nocą 30.04.14, 15:22
        Jak ten muchomorek-pisiorek dowcipny. We wszystkim potrafi znaleźć jakieś zabawne momenty. Nawet w tak, wydawałoby się poważnym wydarzeniu jak uroczystość ku czci Św. Jana Pawła II i Jana XXIII, w związku z ich kanonizacją. To się nazywa mieć poczucie homuru!
        • muchomorek-pisiorek Re: Zaznania działacza nocą 01.05.14, 06:25
          Michał, przecież umówiliśmy się, że na swoich wątkach nie piszemy.
          Ty zamiast pisać głupoty na tym forum zrób to, co obiecałeś Andrzejowi. Czyli znajdź coś co mogłoby zamienić w sukces brak otwarcia naszego domu kultury do końca 2014 roku. Bo kasy na wykończenie i otwarcie nie ma. Ba nawet Andrzej nie umieścił pieniędzy na zapłacenie prądu.
          Ale pamiętaj, że ten twój ostatni pomysł, aby obwiesić dom kultury z każdej strony tablicami z nazwami, cztery razy uroczyście go otwierać i 4 razy ściągać na otwarcie prasę lokalną, czyli naszą Małgosię odpadł. Odpadł bo dom kultury na tylko 3 ściany. Więc myśl tym swoim "buskowiankowym" móżdżkiem intensywniej. Czas leci, a Andrzejowi nawet nie potrafisz poszukać dobrych radnych. Michał kampania wyborcza, obudź się.
          • b.czysty_motocykl Re: Zaznania działacza nocą 01.05.14, 18:55
            Sam Pan widzisz, że nie jestem Michał.
          • patrzacy.z.boku Re: Zaznania działacza nocą 10.05.14, 01:24
            wiec co z tym dom domem kultury i kiedy otwarcie nastapi?czy nowy wojt koncert w nim pon wygranych wyborach urzadzi?wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka