Dodaj do ulubionych

moralność Iwickiego

08.06.14, 07:04
po lekturze p-ostatniego wpisu eks-wójta - nie mam złudzeń - w Raszynie nie trzeba już cytować Sienkiewicza i biedny Kali będzie mógł odpocząć. Pan eks (mam nadzieję, że na zawsze) wójt, wcielił się znakomicie w rolę negatywnego przykładu pojmowania zasad moralnych.
Kiedyś napisałem " zapomniał wół - jak ...pluł"..
Chyba nie zapomniał, kampania wyborcza przyspiesza..
Straszenie paragrafami nie jest śmieszne, jest żałosne panie I. , szczególnie dla kogoś, kto czytał pańskie "rewelacje" przed czterema laty...
jak Iwicki kogoś opluwa to ...zwykła walka polityczna, jak Iwickiego ktoś opluwa.... to co to Panie I. ?
tak to wszystko pasuje do Gogola:
"jeden u nas porządny człowiek - [były wójt]; ale i ten, prawdę mówiąc, świnia..."
Obserwuj wątek
    • klefan Re: moralność Iwickiego 08.06.14, 10:22
      Bardzo trafne
      • starix62 Re: moralność Iwickiego 08.06.14, 11:10
        jeszcze do niedawna, stoperowi, czystemu 105, nie przeszkadzała twórczość radnego powiatowego. Dziś przejrzał na oczy i dlatego zrobił się be.
        • stoper57 Re: moralność Iwickiego 09.06.14, 08:07
          "twórczość" radnego powiatowego nie podoba mi się od czterech lat, z przerwą na okres prawie normalny, w okresie może 2011-2012.
          W 2010 roku pisałem co [ja] o tym myślę...
          PS
          "starix62" - sprytnie ! jak Stierlitz albo Konrad Wallenrod
          za pomysł szacunek, ale teraz sugeruję większą samokontrolę...
          • starix62 Re: moralność Iwickiego 09.06.14, 22:05
            Stoperanie, nie wiem o co ci biega, pojęcie " sprytne " to odnosi się do mnie ? chłopie, nigdy nie ukrywałem niechęci do radnego powiatowego, powtarzam; na dzień dzisiejszy jest obiektywny, co bardzo boli obecną ekipę ! ( i ciebie ) Obnaża obecną władzę, za kolesiostwo, nepotyzm, niebotyczne premie, umowy - zlecenia. No i co to ta " samokontrola" bo ja jestem na tyle młodym człowiekiem, że kartofelków nie gubie i stoperanu nie muszę nosić przy sobie.
        • manga70 Re: moralność Iwickiego 09.06.14, 08:45
          Stoperowi się podobało pisanie powiatowego jak pisaniem pogonił Rajkowskiego i został wójtem Zaręba a teraz jak pisaniem pogoni Zarębę, to pisanie jest złe. Gorzej, że jak oni są już pokłuceni to Rajkowski się cieszy.
          • stoper57 Re: moralność Iwickiego 09.06.14, 21:42
            "..tak to leciało"....
            tyle, że niewiele się zrozumiało....
    • manga70 Re: moralność Iwickiego 08.06.14, 11:27
      Jak czytam klefana i stopera to chyba konkurenci pana Iwickiego i przygadali jak kocioł garnkowi.
    • zorroczarny Re: moralność Iwickiego 09.06.14, 16:38
      Odezwał sie specjalista od świń.
      • patrzacy.z.boku Re: moralność Iwickiego 13.06.14, 19:39
        a czym wg was jest moralnosc?wink
        • stoper57 Re: moralność Iwickiego 17.06.14, 15:04
          coś pan Iwicki "wyszedł z nerw" na swoim blogu ... zaczyna obrażać..
          czyżby kryzys nadziei na reelekcję (po latach) ?

PS gdyby się tak pobawić...
          i Wicki...
          i Wacki...
          i Icki ?....
          festiwal trzech kultur, jak na artystę przystało...

PS1 to jednak tylko dla zabawy..
          pozdrawiam
          • manga70 Re: moralność Iwickiego 17.06.14, 15:23
            Dobrze napisał. Trafił w stopera57 jak nic. I widać że zabolało i to bardzo. A panu Góreckiemu nie zazdroszczę.
            • starix62 Re: moralność Iwickiego 17.06.14, 16:51
              Chodzi o tego gureckiego, sołtysa, od naprawiania służby zdrowia, nasyłania policji na mieszkańców ul. Olszowej o dewastacji majątku Gminy Raszyn, o jego nadaktywnej działalności w Komisji BezpieczeństwaJa. Jeśli mówiwy o tej samej osobie, to ja mu wierzę, jak powiedział, że nie będzie startował w wyborach na radnego,i z mordy nie zrobi cholewy to zapewne tak będzie ! Nara.
          • klefan Re: moralność Iwickiego 17.06.14, 20:13
            Ale artysta dostał do wiwatu I wacek
            • stoper57 Re: moralność Iwickiego 18.06.14, 08:20
              cytat z blogu "forum.gazeta.pl/forum/w,35660,151534064,151542006,Re_cos_o_poprzednich_wojtach.html starix62 zmienił ogląd mojej osoby! Co takiego się stało? W filmach nazywa się to nieoczekiwana zmiana akcji."
              A w Raszynie - ?
              zmienił lusterko przed którym się goli....
              I wypiękniał....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka