Dodaj do ulubionych

A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK

29.12.14, 08:51
i stworzą centrum Kultury to kiedy to Centrum rozpocznie działalność?
Bo rozumiem, że wszyscy pracownicy stracą pracę, zostanie rozpisany konkurs na dyrektora i on będzie zatrudniał nowych pracowników.
Czy zatem przed wakacjami coś ruszy w tym nowym budynku? I kiedy przestanie działać ten stary wraz ze wszystkimi zajęciami?

Obserwuj wątek
    • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 29.12.14, 09:55
      Tego samego dnia ma przejsc do historii GOK i rozpoczac dzialalnosc CKR. Masz to w materialach na sesje. Warto sciagnac, ciekawa lektura. Jest tez o dietach radnych i wojta. Jest o komunikacji gminnej.
      Plotka po wsi niesie, ze CKR ma na dobre ruszyc na wiosne, jak wszystkie sale wyposaza.
      • sztokfisz Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 29.12.14, 12:49
        no ale tego samego dnia co zacznie działać CKR nie będzie rozpisany konkurs na dyrektora, nie bedzie stworzona struktura i zatrudnieni prze nowego dyrektora pracownicy. ja tego w materiałach nie widzę. Ty oczywiście jesteś mądrzejszy, bo nawet co plotka po wsi niesie wyczytałeś w tych materiałach - wystarczy, że ktos 2 tygodnie na forum popisze, a już się staje arogancki
        • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 29.12.14, 13:29
          smile
      • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 29.12.14, 17:34
        Jeśli chodzi o GOK, to zapewne klamka już zapadła. Bo po co ma być jakaś komisja do " badania " pracy iwickiego i kuczary ? Widać, zareba robi porządki, powywala ludzi mu niewygodnych, a CK ma prawie 2 mln. budżetu rocznie, to i jest czym porządzić. Zaręczam, że nowo zatrudniony personel będzie składał się wyłącznie z samych " fachowców " i znajomków ! Nara.
        • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 30.12.14, 17:12
          Boże, to jest koniec GOKu, wPIS iwickiego to normalnie, zwykła granda ! Może ta kontrola jest niepotrzebna. ( gmina zaoszczędzi na opłacaniu i nagrodach dla komisyi ) Zaprasza na imprezę z poczęstunkiem, pod warunkiem, trzeba sobie samemu go zasponsorować i przynieść ! Takie dziadostwo, to tylko w Raszynie. Nara.
          • manga70 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 30.12.14, 20:51
            Zlikwidowali czy nie? Wie ktos?
            • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 30.12.14, 21:08
              nie zlikwidowali bo chyba coś na rzeczy jest... osobiście tego nie rozumiem ale może tak już być musi. Moi zdaniem (ale chyba nie tylko moim), że Zaręba nie wywali Iwickiego bo ten chyba coś na niego ma. W innym przypadku każdy... każdy kto by tak działał przeciw wyleciałby na zbity pysk a tu proszę... Ktoś dziś powiedział, że się nie zdziwi jak Ela i Piotr dostaną jeszcze podwyżkę... W sumie tak być powinno większy obiekt i jego zarządzanie powoduje, że trzeba więcej zarabiać.
              • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 30.12.14, 22:30
                Pani Kuczara spisywała się dobrze, więc powinna zostać. Pietrek w końcu też ostatecznie mógłby zostać, tyle że bez jakiegoś eksponowanego wysokopłatnego stołka dyrektorskiego. Wystarczy zwykły specjalista lub kierownik artystyczny za te 2-3 na reke. A moglby byc nawet jako konsultant zewnetrzny na umowe-zlecenie. Grunt, zeby pozytywnie wykorzystac jego doswiadczenie i zdolnosci w organizowaniu i prowadzeniu imprez artystycznych.
                • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 00:39
                  Pani kuczara, może i dobrze się sPISywała. Na pewno nie trafiła w obecny " trend " Popierając iwickiego, naraziła się zarebie. ( marzyła zapewne o wice wójtowaniu ) Iwicki przegrał z kretesem, to i pani dyrektor jest na wylocie co go popierała. Przed wyborami zareba obiecał dać swoim klakierom nowe, lukratywne stanowiska i zapewne " kontrola " w GOKu jest niezbędna, by oczyścić atmosferę. Nara.
                  • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 01:14
                    Przeprzaszam, że ogłosiłem zawczasu wynik kontroli. Nara.
                • 1raszynianka Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 11:10
                  Panu Iwickiemu dziękujemy...
                  • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 13:32
                    dziękujemy, znaczy że klamka już zapadła?
                  • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 13:56
                    1 raszyniaczko, wydaje mi się, że zostałaś wciągnięta na członka komisji, do " zbadania " i zasadności funkcjonowania GOKu, to co teraz robi zareba, to czysta zemsta za wybory ! Ekipa wójta, to zwykła klika od dojenia naszych podatków i zatrudnianiu kolesi, to ludzie, dla których liczą się tylko pieniądze ! Weźmy ostatni przykład, sesja; przewodniczący Rady Gminy podniósł sobie dietę, ( wiem co pisze ) oczywiście zaraz powiedzą radni, że to zgodne z prawem, przegłosowali, to i się należy, warto zastanowić się nad wynikami pracy przewodniczątego rady ! To on popiera nieudaczne, zarządzanie Gminą, to on steruje i manipuluje głosowaniem, to on jest za dalszą destrukcją ( kredyt goni kredyt) Raszyna ! Przykładów, jest mnóstwo. Nara.
                    • tuurodzony Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 17:53
                      starix62 - idź się wykąp dokąd strumyk w parku nie zamarzł, bo piszesz same głupoty
                      • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 31.12.14, 21:15
                        No dzięki tuurodzony, bo już myślałem żeś zszedł.
    • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 10:38
      Ciekawe, że wszyscy mówią o tym jak Pani Kuczara poparła Iwickiego i teraz Zaręba się na niej mści... Ale dlaczego nikt nie pomyśli dlaczego to zrobiła? Dlaczego bez powodu została odsunięta od otwarcia CKRu? Jako dyrektor GOKu przygotowywała się do tego całymi miesiącami, a tu nagle Zaręba zdecydował że nie jest godna prowadzenia takiej imprezy i powierzył ją Krzysiowi B. z programem papieskim i Pani Krysi S. Otwarcie było dużo wcześnie, a ulotka Iwickiego z poparciem P. Kuczary pojawiła się dopiero w czwartek 13.11 czyli 3 dni przed głosowaniem. W sumie się Pani Eli nie dziwię, bo jak ktoś całe 4 lata pracował na rzecz CKRu, (a trzeba jasno powiedzieć że CKR to był pomysł Kuczary i Iwickiego) i nagle zostaje pomijany przy otwarciu i innych decyzjach dotyczących kształtu nowej placówki staje się jasne dlaczego w ostatnich dniach kampanii Kuczara udzieliła Iwickiemu poparcie. Moim skromnym zdaniem decyzje o likwidacji GOKu zapadły dużo wcześniej, za dużo ludzi czeka na zapłatę od Wójta za wygrane wybory. Podobno Pani Makarska ma być szefową CKRu. Zdziwi Was jeśli tak się stanie? Pani Lechańska podobno będzie dyr. gimnazjum, bo musi wrócić do pracy w szkole żeby nie stracić przywilejów nauczycielskich ( 5 lat przerwy w pracy w zawodzie tym skutkuje ) a Pan Lechański będzie prezesem EKO Raszyn... O tym teraz ptaszki ćwierkają. Takiego jawnego kolesiostwa to chyba nawet za czasów Rajkowskiego nie było. Pan Zaręba chyba bierze przykład z wiecznie panującego Wójta sąsiedniej gminy Nadarzynsmile Pozdrawiam wszystkich myślących Raszynian!
      • j.aranowski Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 12:06
        Za tydzień Sesja w tej sprawie. Zapraszam do zapoznania się z materiałami.
        Zapowiedź III Sesji Rady Gminy Raszyn VII Kadencji
        • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 13:31
          A czemu nie można najzwyczajniej w świecie przenieść GOKu do nowego budynku? Oczywistym jest, że nie potrzebne są 2 instytucje w jednej gminie. Tylko po co nową powoływać? A jak Panie Jarosławie można powiedzieć, że gierki polityczne jako mieszkańca Pana nie obchodzą? Przecież to wszystko na nas się odbija. 2 miesiące po wyborach Rada Gminy, GOK nie pracują normalnie przez te gierki. Czy na prawdę priorytetem tej kadencji jest usunięcie Kuczary i Iwickiego? Wystarczyło poprzenosić komputery z jednego budynku do drugiego i wszyscy od 2 miesięcy powinni się zajmować tym co istotne. A tu całą gmina żyje zemstą Zaręby i jego kliki na kilku osobach. Ciekawe kto będzie następny?
          • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 16:05
            Nie nazywajmy kilku osób całą gminą. Jest jeszcze tutaj ponad 20 tys. ludzi myślących i żyjących normalnie smile
            • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 17:12
              Z czego ponad połowa nawet do wyborów nie chodzi....smile
              • grocholica Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 22:27
                Swoją drogą lechujarek to jedna z najbardziej fascynujących osób na forum. Przed wyborami jakoś obsesyjnie pisał o popieraniu Celiny Szarek. Po wyborach raptem stał się niemal rzecznikiem wójta z tym samym hasłem co kilku jego zacnych poprzedników, że on to jest tym prawdziwym głosem zwykłego mieszkańca co go żadna polityka nie interesuje.
                Nie rozumiem tej wolty, doprawdysmile

A jak ktoś już tak wszystko w gminie wie to ja jeszcze poproszę o informację kto będzie dyrektorem SP raszyn?
            • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 22:57
              grocholico, mylisz sie. nie popieralem i nie popieram pisu ani wojta. tylko celine szarek i psl. a ze wygral ten co wygral, to trzeba sie dostosowac do realiow, przeprosic z nimi i zyc normalnie. a czy ty zamierzasz byc obrazona na wygranych przez najblizsze 4 lata?

po wyborach nasze ulice, chodniki i budynki sa takie same. one nie pytaja kto to i co to ten pis, po, psl, sp i inne dziwne twory. one chca ludzi, pieniedzy, remontow. nie obchodzi mnie, czy zrobi je iksinski, igrekowski czy zarebski. wiekszosc spraw musi byc i bylaby zalatwiona przez dowolnego wojta czy wojcine. a pare procent to projekty dowolne, jak hala sportowa. i nie szufladkuj ludzi. postaraj sie byc bezstronnym moderatorem smile
              • grocholica Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 09.01.15, 23:14
                bezstronny moderator to ktoś kto nie kasuje wątków i nie banuje przeciwników
                Ale jednocześnie ma prawo do wyrażania swojego zdania czy zdziwienia
                to właśnie zrobiłam, dlatego nie uważam, że masz prawo zarzucać mi stronniczość
                ja niestety mam takie wrażenie, że ty ostatnio krytykujesz każdego kto krytykuje władze
                czy ja się zamierzam obrażać - niestety smutnie sądzę, że czy się obrażę czy nie to i tak w mojej wsi się nic nie zmieni, a wiąże się to z faktem, że tych zmian nie chcą mieszkańcy
                Dziurawe ulice, prowizoryczne kładki, brak koszy itp nikomu nie przeszkadza, więc cóż ja mogę
              • grocholica Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 11.01.15, 10:29
                Osobiście zaangażowałam się w cokolwiek w tej gminie tylko dlatego, że zależy mi na mojej rodzinie. X lat temu złożyłam podanie do przedszkola i oczywiście się nie dostało moje dziecko. Zadzwoniłam do wydziału oświaty w gminie i pani powiedziała mi, że mogę przecież składać podanie w Warszawie. W Warszawie odrzucono moje podanie, ponieważ byłam zameldowana poza Warszawą.
                I właśnie dla mnie te fakty, które wymieniasz są tym co motywuje do działania w lokalnej przestrzeni. Tak pracuję w Warszawie, tak jestem tam codziennie, a jednak nie dla mnie "devolaje i szanghaje". Widzimy jak Warszawa się zmienia, jak mieszkańcom przybywa przywilejów i korzyści i wszystko to dla nas jest za szybą.
                Dziś jestem w trzeciej ciąży i w związku z tym myślałam o szkole rodzenia. Ale w Warszawie w 90% są szkoły rodzenia bezpłatne - finansowane przez miasto, tylko, że trzeba udowodnić związki z Warszawą (choćby zamieszkiwanie w domu samotnej matkismile. Podobnie jest w ościennym Paiasecznie. Ja niestety zamieszkuję w gminie samotnego rodzica.
                Po roku zamierzam wrócić do pracy - myślałam o żłobku, tyle się o nich mówi, ale niestety w naszej gminie brak, a w Warszawie ... patrz poprzednie historie.
                Można powiedzieć, że jestem mega egoistyczna - interesuje mnie to czego doświadcza moja rodzina, ale wierzę, że jak ktoś taki jak ja działa, to skorzystają na tym także rodziny, które żyją obok nas, a nie mają odwagi narażać się na taką niechęć jakiej ja doświadczam od niektórych oponentów.
                to tyle o moich motywacjach
            • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 10.01.15, 00:09
              wskaż proszę, w którym poście bronię wójta albo go popieram wg ciebie? bo jedyne co, to krytykuje blogera seklera za jego styl pisania i plotki smile a to nie jest rownoznaczne z tym pierwszym. nie lubie iwickiego i nie podoba mi sie, ze sekler ma klapki na oczach, nie chce widziec jego wad i broni go zaciekle chyba tylko dlatego, ze ten opowiedzial sie przeciwko wojtowi.

powiem wam, ze niektorym ludziom to sie dziwie, ze zyja w stosunkowo bogatym kraju na swiecie, w najbogatszej metropolii, pracuja w miescie o najwyzszych zarobkach, a gminie o wysokim dochodzie na glowe i 100 mln budzecie rocznym, czy to za tego wojta czy innego. a jeszcze marudza, skacza sobie do gardel, a i tak najwazniejsze jest zdrowie nas i naszych bliskich, przyjaciele, a potem duzo dalej praca i mamona...
              • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 10.01.15, 01:28
                Lechu jarku ( z przerwą będzie lepiej ) Sękler pisze ostrożnie, by macki raszyńskiego PISu ( 16 wciągniętych na członka, w tym, chyba nawet kobieta ) znowu go nie zamkneły ! Pan bocian i jego kurczaki ( czyt. Pieski ) są mocno zawistne, ( jak guru ) dziś wiem, że takie metody, to szkoła SB, wyprać pusty łep, ( o mózgu nawet nie wspominam ) bród za paznokciami, dać sobie 500 złotych podwyżki i dostawać orgazmu otwierając sesję. Udawać, że za plecami nikt się ze mnie nie ŚMIEJE, to metody typu " trzy razy tak " takie numery to tylko w Raszynie ! Panie przewodniczący, oszczędź sobie i nam wstydu ! ( znaczy Raszynowi ) Nara.
                • 1raszynianka Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 10.01.15, 18:14
                  Przewodniczący Rady to naprawdę ciężki przypadek...
                  • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 10.01.15, 19:43
                    osobiście znam w Urzędzie 3 (słownie trzech) i to cięższe...
                    • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 10.01.15, 22:19
                      Dziś na WPR, podano informację o przyznaniu zarebie, najwyższego z możliwych uposażenia ! Jest tam też komentarz, bardzo trafny, szanowna rada, kierowała się tym, że " nasz " wójt to zarabia najmniej z wszystkich wójtów w powiecie, warto zastanowić się nad jego wynikami pracy. Dziś, nieopatrznie przyznaje się do nieskuteczności, zatrudnia kolejnego kolesia od pozyskiwania unijnych funduszy. Skoro było tak dobrze, to po co to zmieniać ? Było cztery lata jego pracy, wybudował wronika, przedszkole, dom kultury, zmodernizowa ośrodek zdrowia. I co, niech powie, ile dostał na te inwestycje pieniędzy unijnych. Nara.
                    • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 10.01.15, 23:56
                      A najlepsze jest to, że jak czytam uchwały dotyczące likwidacji GOKu (załączone przez Pana J. Aranowskiego) to sprawa staje się jasnasmile wszystko sprowadza się do tego że trzeba zlikwidować GOK bo nie ma kasy na utrzymywanie 2 instytucji propagujących kulturę... Tylko że wcale nie trzeba likwidować GOKu!! ludzie! GOK zmieniał w swej historii 3 razy siedzibę i wszystko odbywało się bez takich komplikacji jak teraz. Na wszystkich uchwałach widnieje podpis Pani M. Lechańskiej, przyszłej, niedoszłej Pani dyr. jednej z raszyńskich szkółsmile I tu pojawia się pytanie, czemu Pani Wójcina Lechańska, która od lat jest dobrą koleżanką Pani Eli vel GOK Kuczary tak bez żadnych skrupułów (sygnując to wszystko swoim nazwiskiem) popiera likwidację GOKu? Przecież razem i to skutecznie walczyły w sądzie przeciw nieuczciwym praktykom stosowanym przez byłego wójta Janusza! Kolejne pytanie co się samo nasuwa brzmi: Dlaczego przez 4 lata Pan Zareba Wójt, Pani Lechańska i cała reszta tak sobie chwalili współpracę z E.K i P.I? Co kieruje Zarębą, że na sesji rady gminy oskarżył Kuczarę o to, że za dużo zarabia, a nic nie robi? Przecież włos się jeży na głowie jak słyszy się takie teksty. Każdy kto zna Panią Kuczarę wie, że nie można jej zarzucić lenistwa! Ludzie Raszyna, mam jeden drobny apel! Przyjdźmy na sesję Rady Gminy 15.01.2015 (czwartek) i posłuchajmy co maja nasze władze do powiedzenia. Jak uzasadnią likwidację perfekcyjnie działającej instytucji użytku publicznego! Jeszcze raz powtarzam: Wystarczyło przenieść komputery, pianino itd... Jednak Andrzej ma inne plany... Andrzej WRC!!! ( Warcy Rycy Trzescy!!)
    • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 11.01.15, 22:20
      Czy chcecie tu powiedzieć, że miłościwie nam panująca władza zaplanowała likwidację GOK i powołanie RCK zamiast zmiany nazwy i adresu ośrodka po to, aby móc wszystkich zwolnić z powodu likwidacji miejsc pracy i zatrudnić na nowo nie wszystkich, np. bez Piotra Iwickiego i Elzbiety Kuczory?
      • manga70 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 11.01.15, 22:27
        Chyba tak to wyglonda
      • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 11.01.15, 22:37
        a jak lechu i jarku myślisz? Moim zdaniem tak właśnie jest... poczekajmy jeszcze trochę na finał. Jutro Kuczara do szpitala (wyjdzie) będzie na zwolnieniu ciągnęła ile wlezie... Potem jej podziękują. Iwicki dziś dwoił się i troił w Domu W. ale było czuć atmosferę, że jego nie tyle dni co godziny są policzone... Może to i lepiej bo wtedy Piotrek wróci do swej pasji pisania prawdy o tych co rządzą... kiedyś było sranie... a dziś może będzie sranie w banie (czyli we własne gniazdo) jak to na było z tą kandydatką od Lechańskiej...
        • manga70 Damski bokser likwiduje GOK 14.01.15, 20:50
          dokladnie tak dzisiaj uslyszala szwagierka w urzedzie: Zareba - damski bokser co rekoma Lechanskiej, Marcinkowskiego i potulnych radnych zniszczyl Kuczare.
          • stoper57 Re: Damski bokser likwiduje GOK 14.01.15, 21:04
            jak to - zniszczył ?!
            Człowieka nie można zniszczyć. To nie przedmiot.
            A poza tym przed wyborami wystąpiła przeciw (szefowi) więc....rewanż ?
            i komisja jakaś zdaje się była jakaś ?
            Stwierdzono coś przeciw pani dyrektor czy nie ?
            • starix62 Re: Damski bokser likwiduje GOK 14.01.15, 22:05
              Chłopie, o jakiej ty komisji mówisz, o tych klakierach ? A człowieka można zadręczyć i zniszczyć !
              • stoper57 Re: Damski bokser likwiduje GOK 14.01.15, 22:38
                człowieka można zadręczyć
                klakierzy czy nie klakierzy - coś tam chyba dodawali, i jak to wyszło chciałbym wiedzieć ?
                przesądzać o czyjejś winie jest tak samo łatwo jak domniemywać niewinności - zwłaszcza kiedy nie widać żadnych argumentów..
                • lechujarek69 Re: Damski bokser likwiduje GOK 14.01.15, 23:51
                  Każdy szef organizacji czy firmy mianuje sobie zaufanych i lojalnych dyrektorów, a nawet kierowników. Normalne jest, że niektórych cyklicznie zmienia się co kilka lat. Poza tym zdziwilbym sie wojtowi, jesli by tych: Panią i Pana nie zatrudnil z powrotem jako specjalistow czy ekspertow, bo szkoda byloby nie wykorzystac w RCK ich doswiadczenia i talentow.
                  • manga70 Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 10:04
                    He he, o czym ty piszech lechujarku? Jak zaufanych to po tym co czytalem u pana Seklera to
                    Lechanska powinna miec zakaz wejscia do urzedu a ona ma byc dyrektorkom gimnazjum od wrzesnia! A doswiadczenie i wiedza u Zareby zbyt sie nie licza bo on nie lubi madrzejszych od siebie, woli bmw, biernych miernych wiernych.
                • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 10:31
                  Panie stoper może warto przeczytać wcześniejsze wpisy, tam napisałem kilka słów o tym, że jednak kolejność była odwrotnasmile Znaczy się najpierw Pan Wójt odsunął Kuczarę i cały GOK od imprezy otwierającej nowy budynek.... Pytam jak można osunąć dyrektora od otwarcia placówki, którą ma zarządzać? ( chyba że juz wtedy Wójt wiedział że będzie likwidował GOK, ale o tym nie mówił)Było jeszcze wiele innych nieprzyjemności jakie spotkały Panią Elę ze strony Zaręby i Wójciny Lechańskiej w czasie kampanii (ale o tym innym razem). A poparcia udzieliła Kuczara Iwickiemu w ostatnich dniach kampanii, jeśli się nie mylę ok 13.11.2014. Wiec powtarzanie tłumaczeń władzy obecnej, że Kuczara się zachowała nie fair wydaje mi się czczym gadaniem. Trzeba zadać pytanie dlaczego to zrobiła? Odpowiedzi myślę poznamy niebawem, a może dziś się coś wyjaśni?
                  • manga70 Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 11:38
                    Nowy, ty masz racje! Zareba wiedzial ze zlikwiduje gok juz dawno jak odsunal ich od otwarcia centrum. On nie lubi madrzejszych od siebie, jak mowia. A plotka jest ze zaraz w urzedu zniknie Lechanska bo juz klamka zapadla.
                    • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 14:34
                      dziś zniknie Kuczara... Iwicki... jutro Lechańska oczywiste, że nie sama... Lechański też... mowa jest o Kowalu Krzysztofie... gdzieś pomiędzy sękler się zapodzieje... tylko pamiętajcie,że bo jak to powiedział przewodniczący Solidarności? Przyjdzie taki dzień już niebawem 2018 rok i znikną inni w zapomnienie wieczne...
                      • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 14:41
                        Panie Sękler, za każdym razem jak czytam Pana forum, to się zastanawiam skąd ma Pan te wszystkie informacjesmile Widzę, że to co Pan pisze to nie tylko ploteczki, ale fakty, które wiem że mogą być potwierdzone przez wiele osób smile Chęć likwidacji GOKu z czystej zemsty na Kuczarze i Iwickim, czy spotkania anty-andrzejowe organizowane przez Wójcinę to też prawda. I wiele innych spraw, o których Pan pisze to prawdasmile Pozdrawiam
                        • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 15:20
                          udowodnię to bardzo szybko... może nawet dziś na sesji
                        • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 15:27
                          od ludzi od ludzi którzy mają oczy i uszy... no i rozum. Prawda... tylko ta nas wyzwoli... a już niebawem coś więcej... oj sie będzie jak to Jurek O. mawia...
                          • lechujarek69 Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 19:18
                            Czy likwidacja GOK, zwolnienie kadry, po chwili otwarcie RCK i zatrudnienie calej kadry bez 2 osob nie nadaje sie do analizy przez prawnika pod katem sprawy w sadzie? Szczerze mówiąc, to ta zabawa wydaje się zbędna, bo w prawie pracy występuje pojęcie wypowiedzenia z powodu np. zamknięcia stanowiska pracy, nielojalności, niesubordynacji, utraty zaufania, etc. Powody można mnożyć...

Gdyby takie rzeczy dzialy sie w jednej z dzielnic warszawskich, GW, ŻW i TVN Warszawa już by huczały. Grzegorzu, może opisz to wszystko i wyślij do ww. mediów z adnotacją, że to dotyczy podwarszawskiej gminy równie bogatej, co niejedna stołeczna dzielnica.
                          • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 20:57
                            Nawiązując do Pana wpisu z bloga, po dzisiejszej rady gminy. Słusznie Pan zauważył, tę jawną manipulację dotyczącą niegospodarności w GOK. Według Pawlikowskiego z rocznej dotacji dla GOK z Urzędu Gminy, wynoszącej trochę ponad 900.000 PLN całe 736 000 PLN(!!!) jest przeznaczone na wypłaty dla 9 osób... Z tego wynika, że za pozostałe 200.000 GOK organizował wszystkie imprezy (ponad 100 rocznie ), opłacał artystów (niekiedy światowej sławy), wszystkich podwykonawców, instruktorów itd... Ludzie przecież to jest armia ludzi, którą trzeba było opłacić.... Ja bym się zgodził, że te 736.000 to suma jaką wypłacono wszystkim ludziom, którzy przez rok pracowali na rzecz kultury raszyńskiej, łącznie z przysłowiową budką piwną na dożynkach. Ale nie na pensje dla 9 osób.... To jest skandal na moje oko. Kłamstwo i manipulacja. Wójt Was ludzie robi w konia, a dramatem jest patrzeć jak radni włażą mu tyłek i pilnują, jeden drugiego żeby nie zadał Jaśnie Panu niewygodnego pytania... Wilkowyje pełną gębąsmile
                            • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 21:19
                              cieszę się, że mogłem pomóc... a to jeszcze nie koniec możecie mi zaufać...
                              • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 21:38
                                Fajnie, że będzie teraz nowy gmach i nowa instytucja!! I w ramach oszczędności, na każdej imprezie gminnej, będziemy słuchać zawodzeń Radnej Makarskiej, żeby nikt nie zarzucił nowym władzom CKR ( czytaj stary GOK), że wydają 736.000 PLN na artystówsmile Po co !!! Maryja zagra za free, dla własnej satysfakcji. Ludzie koniec z imprezami, zajęciami itd... Teraz tylko raz w roku dożynki!! Oj będzie się działo...
                              • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 15.01.15, 21:58
                                Panie Sękler, a co do Pani Wójciny Lechańskiej, to wydaje mi się że jest Pan w błędzie jeśli chodzi o powody jej odejścia z Urzędu Gminy. To nie jest zesłanie za karę. Pisałem już wcześniej, że nauczyciel po 5 latach przerwy w zawodzie traci wszystkie nabyte wcześniej przywileje. Ten czas u Wójciny się zbliżą, trzeba wrócić do szkoły. Ale przecież ambicja nie pozwala być "nauczycielem". Tylko kierownicze stanowisko wchodzi w grę, więc ktoś przestanie być dyrektorem niebawem. Ja stawiam na gimnazjum. Myślę, że Jaśnie Pan jeszcze nie uwierzył w to, że Wójcina knuła za jego plecami całymi miesiącami... Ale może, ktoś "życzliwy" (Wójcinie), a dla Nieomylnego wiarygodny ( bez obrazy Panie Sękler ) w końcu mu oczy otworzy. Czas pokaże. Myślę, że w najbliższych tygodniach, w kwestii GOKu, dotacji unijnych, nowych dyrektorów szkół i spółek gminnych, dużo się wyjaśni. Tylko żeby więcej mieszkańców gminy się tym interesowało...
                                • lechujarek69 Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 09:15
                                  Nie jest najwazniejsze, by dotychczasowi dyrektorzy trwali kolejne 4 lata na swoich stolkach. tylko, zeby doswiadczeni ludzie byli dalej "na chodzie" na rzecz gminy. Piotrowi wystarczy umowa na dzielo albo zlecenie per wystep, jak to artystom.
                                  • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 10:16
                                    wszystko rozumiem... tylko że jak przyjdzie nowy "z konkursu" a później przyjdzie Iwicki:
                                    - dzień dobry chciałem coś zrobić/zagrać/powiedzieć *...
                                    - a pan Iwicki... hmm no wie pan może za rok... a najlepiej po 2018 wpisać pana w terminarz?
                                    nie oszukujmy się z takim nazwiskiem nie ma żadnej szansy nie w Raszynie oczywiście dotyczy też Wiśniewskiego... sęlera... oraz wielu wielu tych co jawnie powiedzieli NIE Raszyn klaszcze... Raszyn tupie... ci co byli anonimowi (40%) mogą spać spokojnie... no chyba że się pochwalili, że też klaszczą... też tupią...

*nie potrzebne (wiecie co)
                                    • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 10:49
                                      Zachęcam do odwiedzenia strony www.raszyn.pl/ . Chyba co najmniej połowa ogłoszeń gminnych umieszczonych na stronie tytułowej to informacje o imprezach organizowanych przez GOK. Proszę wskazać jeszcze jedną, tak aktywną instytucję w gminie, będę wdzięczny. Pisze o tym bo wczoraj na sesji (Zd)rady Gminy wszyscy, na czele z Panem Pawlikowskim i Góreckim i Zarębą opowiadali jak to GOK nic nie robi, a 736.000 PLN przejada... Ciekawe jaki był podział... Ja proponuję taki: Kuczara z Iwickim po 200.000 PLN rocznie ( co daje razem 400.000 PLN ), a 336.000 PLN na pozostałych 6 etatowych pracownikówsmile myślicie , że to uczciwe? Czy 336.000 PLN to za duża kwota dla 6 osób? Może za mało zaproponowałem kierownictwu? To są tylko moje spekulacje... Zna ktoś prawdziwy podział ? Niestety Jaśnie Pan nie powiedział kto ile dostawał....
                                      • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 11:25
                                        wtymsek.blox.pl/2015/01/z-forum-Zachecam-do-odwiedzenia-strony.html
                                        • lechujarek69 Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 13:43
                                          736 tys. to caly budzet GOKu, czy tylko na pensje 8 pracowników?

Niech dyrektor osrodka ma 120tys. rocznie, kierownik artystyczny 80 tys, to wychodzi ze kazdy z pozostalych 6 pracownikow ma 89 tys rocznie, czyli 7400/m-c? Raczej nie. To chyba budzet na wszystko, wlacznie z pradem, ogrzewaniem i wynajmem artystow na kazdy wystep?
                                          • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 14:05
                                            wtymsek.blox.pl/2015/01/lechu-badz-jarek-pyta-bo-juz-sie-pogubilem-ktory.html
                                          • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 14:14
                                            Radni przekonywali że 736.000 PLN szło na pensje etatowych 9 pracowników GOK. Zresztą Jaśnie Pan też to potwierdził własnymi ustami... Czyli za pozostałe, niecałe 200.000 PLN GOK się utrzymywał i organizował wszystkie imprezy... I to nazywają niegospodarnością!! Jak by mieli na te imprezy ze 300.000 to by się w gminie działotongue_out
                                            • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 14:24
                                              Panowie dokładnie powiedzieli, że z 900.000 PLN dotacji jaką otrzymał GOK od Gminy na rok 2014, 736.000 zostało przeżarte (czytaj przeznaczone na pensje) przez 9 etatowych pracowników.... Nic dodać, nic ująć. Wypowiadając takie kłamstwa, naprawdę muszą się czuć bezkarni po tych wyborach...
                                              • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 16:27
                                                widziałem w WPR (gazeta) taką małą wzmiankę że Wójt Gminy Raszyn wcześniej zarabiał (według radnego Dawid "przeżerał") 10.000 pln-ów a teraz będzie trochę więcej o trochę 20% czyli 12.000 pln-ów "przeżerał" naszych pieniędzy. Ale pewnie Wójt nie przeżera... Wójt konsumuje...
                                                • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 23:12
                                                  Panie Grzegorzu, chciałbym się odnieść do Pana bloga i ostatniego wpisu. Po pierwsze Pan Marcinkowski to może sobie mówić co chce, bo podejrzewam, że podobnie jak cała (ZD) Rada Gminy nawet nie miał do końca pojęcia za czym i dla czego głosował... Niestety w (ZD)radzie Gminy decydują ludzie pokroju Pani Hejczyk, Górskiej itd... co przychodzą na sesję, żeby zjeść pączusia, napić się Coli i połechtać WIELKIE EGO JAŚNIE PANAsmile
                                                  Po drugie ( drugie odniesie się do początku Pańskiej wypowiedzi) to zaczynam wierzyć w Pana teorię, że Wójcina na wylocie... Przecież na sesji wczorajszej głosowane były uchwały, które sama z Panią mec. Świąder przygotowywała, ale czy słyszał ktoś jedno słowo z ust Wójciny uzasadniające jej decyzje? NIE!! Wszystko, zawile i używając NOWOMOWY (def. pl.wikipedia.org/wiki/Nowomowa ) tłumaczył Jaśnie Pan i Pani Mecenas przy ogólnym niezrozumieniu i aprobacie wszystkich ( z wyłączeniem dr Kran ) (ZD)radnych. Wójcina nie była do głosu dopuszczona nawet. Może żeby w nerwach jakieś bzdury czegoś nie palnęła, tak jak Pan Pawlikowski o tym, że szefem CKR wybranym z konkursu uczciwego będzie PAN ( czytaj: nie Panismile smile
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 23:14
                                                    Oczywiście w nawiasie chodziło mi o Panią dr Kuran, za pomyłkę przepraszam.
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 23:34
                                                    wypowiedź, do której się odnoszę jest z godziny 22:34 jak by cosmile
                                                  • manga70 Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 23:40
                                                    Nowynaforum przesadzasz. Pani doktor Kuran tak, ale Pawlikowski to bez pan. W urzedzie to sie smieja ze najpierw Pawlikowski i Marcinkowskim to Zarebie dali wynagrodzenie mniejsze od Iwickigo i Rajkowskiego a teraz ci sami mu dali najwieksze w okolicy. Ciekawe jak sie teraz odwdzieczy im.
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: Damski bokser likwiduje GOK 16.01.15, 23:48
                                                    Przepraszam, jam tu nowysmile Rzeczywiście myślę , że zamiast Pan, do kilu (ZD)radnych bardziej pasuje tytuł Cham.(Cham (hebr. ??? ?am), ? według biblijnej Księgi Rodzaju najmłodszy z 3 synów Noego, przodek ludów Kanaanu i Afryki. Od jego imienia wzięła się nazwa ludu Chamici. Za swoje zachowanie w stosunku do ojca został, wraz z potomstwem, przeklęty przez Noego (stąd chamem określa się człowieka źle wychowanego, gbura, prostaka). Uwzględnię to w przyszłych wypowiedziachsmile
                                                  • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 17.01.15, 00:02
                                                    no i zrobiło nam się wesoło...
                                                  • sztokfisz Re: Damski bokser likwiduje GOK 17.01.15, 11:37
                                                    no jak to czym - np. pewien mlody pan P. Marcinkowski bedzie jeszcze lepiej bawił się w urzędzie, spacerował, popijał kawkę, na pracę czasu nie znajdując. nie wiem w jakim wydziale on pracuje, ale jakby ktoś go zastał kiedyś przy biurku nad jakimś dokumentem to niech napisze o tym na forum. będzie to wszak wydarzenie w Raszynie niebywałe
                                                  • sekler Re: Damski bokser likwiduje GOK 17.01.15, 00:11
                                                    nowynaforum_raszyn napisał:

> Panie Grzegorzu, chciałbym się odnieść do Pana bloga i ostatniego wpisu. Po pie
                                                    > rwsze Pan Marcinkowski to może sobie mówić co chce, bo podejrzewam, że podobnie
                                                    > jak cała (ZD) Rada Gminy nawet nie miał do końca pojęcia za czym i dla czego g
                                                    > łosował... Niestety w (ZD)radzie Gminy decydują ludzie pokroju Pani Hejczyk, Gó
                                                    > rskiej itd... co przychodzą na sesję, żeby zjeść pączusia, napić się Coli i poł
                                                    > echtać WIELKIE EGO JAŚNIE PANAsmile
                                                    > Po drugie ( drugie odniesie się do początku Pańskiej wypowiedzi) to zaczynam wierzyć w Pana teorię, że Wójcina na wylocie... Przecież na sesji wczorajszej głosowane były uchwały, które sama z Panią mec. Świąder przygotowywała, ale czy słyszał ktoś jedno słowo z ust Wójciny uzasadniające jej decyzje? NIE!! Wszystko, zawile i używając NOWOMOWY (def. pl.wikipedia.org/wiki/Nowomowa ) tłumaczył Jaśnie Pan i Pani Mecenas przy ogólnym niezrozumieniu i aprobacie wszystkich ( z wyłączeniem dr Kran ) (ZD)radnych. Wójcina nie była do głosu dopuszczona nawet. Może żeby w nerwach jakieś bzdury czegoś nie palnęła, tak jak Pan Pawlikowski o tym, że szefem CKR wybranym z konkursu uczciwego będzie PAN ( czytaj: nie Panismile smile

wow połechtać WIELKIE EGO... nie wiedziałem, że tak teraz na to wołają...
                                                  • stoper57 obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 17.01.15, 19:15
                                                    opozycja zwiera szeregi !
                                                    Tylko bez przesady, bo ...prześwitujecie...
                                                    a chcielibyście obalić...

nie bardzo rozumiem kogo, czego i dlaczego bronicie,
                                                    nie bardzo rozumiem dlaczego likwidują..
                                                  • lechujarek69 Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 17.01.15, 22:32
                                                    Obstrukcja Grzegorza to pikuś. Mnie bardziej zastanawia, gdzie jest drugi największy opoz. czyli Wiśniewski, ten Jacek Wiśniewski? smile
                                                  • stoper57 Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 17.01.15, 22:48
                                                    obstrukcja Grzegorza to po prostu obsesja, a Jacek zbiera siły (argumentów), to jeszcze prawie cztery lata..
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 18.01.15, 11:10
                                                    Jaka opozycja ludzie? Na razie to kila osób opisuje na forach czy blogach swoje spostrzeżenia na temat nieprawidłowości m. in. podczas likwidacji GOKu. A jeśli Pan Panie stoper nie widzi w tym nic dziwnego, i dziwi się Pan oburzeniu kilku osób, to albo rzeczywiście nie rozumie Pan powagi sytuacji, albo celowo chce Pan ostatnie wydarzenia zbagatelizować. Jeśli nie widzi Pan nic niestosownego w tym, że władza obwinia 9 osób pracujących w GOKu, że przeżarły w ciągu roku 736.000 PLN, jeśli uważa Pan, że likwidacja GOKu nie jest decyzją polityczną, że władza zaczyna kadencję od walki ze wszystkimi przeciwnikami, od zemsty i usuwaniu niewygodnych osób ze stanowisk, od podwyższania sobie wynagrodzeń do maksymalnych możliwych ( jednocześnie zarzucając innym niegospodarność ) to albo jest Pan człowiekiem starego systemu i uważa że tak powinno być, że taka jest polityka, albo łączą Pana z obecną władzą jakieś nieznane nam, forumowiczom zażyłości ( czyt: interesy itd.. ). Zachęcam też to lektury raszyn.blox.pl/2015/01/Pismo-Pani-Elzbiety-Kuczary-Dyrektor-Gminnego.html . Nie mówię, że uwierzy Pan w każde słowo, ale może tych kilka zdań opisujących sytuację z punktu widzenia kogoś, kto nie jest z kliki zmusi Pana do zastanowienia. Pozdrawiam
                                                  • patrzacy.z.boku Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 18.01.15, 12:41
                                                    ty nowynaforum smiesz stawiac sie stoperowi?wink a pismo ktore przytaczasz jest bardzo ciekawe. i bardzo ciekawe jest to,ze glowna bohaterka poparla 4 lata temu obecnego wojta-czy za to zostala dyrektorem trzeba by sie jej zapytac? nie zostaje sie chyba dyrektorem ot tak z ulicywinkdzis przez niego zostala ponizona i wydalona.Chyba ze po calej aferze i naglosnieniu pisma w internecie wladza odwroci kota ogonem,pan ktory mial byc nowym dyrektorem nim jednak nie zostanie,tylko dalej bedzie obecna pani,a wladza dziwic sie bedzie o co cala afera raszynska wszak pani byla i jest najlepsza/najlepiej przezera/,czyli zostanie wszystko po staremuwink
                                                  • lechujarek69 Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 18.01.15, 14:56
                                                    Bardzo dobrze napisane! Dyrektorzy gminnych placówek publicznych zawsze i wszędzie byli nominowani z klucza politycznego. Nikt z rekrutacji z ulicy nie trafia na tak wysoki stolec. W końcu nie mówimy o referencje za 2 na rękę, czy kierownika za 4, tylko o całkiem dużych i słodkich konfiturach smile Także nie bądźcie naiwni i nie róbcie kolejny raz ludziom wody z mózgu. Oczywiście podobał wam się styl kampanii waszego ukochanego Piotra, a cała reszta kandydatów z wójtem na czele była be?
                                                    Ja tylko liczę po ludzku, że wójt wyjdzie z twarzą z tej sytuacji i zatrudni panią Kuczare w RCK jako specjalistę ds. artystycznych. O Iwickiego się nie martwię, grywa na garach tu i tam, wiec poradzi sobie.
                                                  • stoper57 Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 18.01.15, 15:24
                                                    właśnie to chciałbym wiedzieć
                                                    -jakie są nieprawidłowości podczas likwidacji GOK-u
                                                    -jakie były nieprawidłowości, że GOK zlikwidowano

PS pismo pani Kuczary nie wyjaśnia nic, nawet jej stanowiska
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 22.01.15, 09:34
                                                    Panie stoper, ja to pismo czytałem i wiele osób też. Ciekawe czemu tylko Pan uważa, że nie ma w nim nic ciekawego, że nic nie wyjaśnia? ( Jeszcze starixowi się łazienki nie podobają ) Ja się z niego bardzo wielu rzeczy dowiedziałem. Tym bardziej wierzę w tezę, że likwidacja GOKu to zemsta polityczna, a nie zmiana którą wymuszają procedury. Widać jak przez lata Wójt i vice ( obojga płci jak to zgrabnie ujął Pan Sękler) doskonale współpracowali z Kuczarą, że wszystko przygotowywane było do przeniesienia GOKu do nowej siedziby, tylko na kilka tygodni przed wyborami coś Wam o***** ( piszę Wam, bo zaczynem wierzyć w kolejną tezę P. Sęklera, że stoper to Pan Vice...smile. Pozdrawiam
                                                  • sekler Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 22.01.15, 10:17

> Panie stoper, ja to pismo czytałem i wiele osób też. Ciekawe czemu tylko Pan uw
                                                    > aża, że nie ma w nim nic ciekawego, że nic nie wyjaśnia? ( Jeszcze starixowi si
                                                    > ę łazienki nie podobają ) Ja się z niego bardzo wielu rzeczy dowiedziałem. Tym
                                                    > bardziej wierzę w tezę, że likwidacja GOKu to zemsta polityczna, a nie zmiana k
                                                    > tórą wymuszają procedury. Widać jak przez lata Wójt i vice ( obojga płci jak to
                                                    > zgrabnie ujął Pan Sękler) doskonale współpracowali z Kuczarą, że wszystko przy
                                                    > gotowywane było do przeniesienia GOKu do nowej siedziby, tylko na kilka tygodni
                                                    > przed wyborami coś Wam o***** ( piszę Wam, bo zaczynem wierzyć w kolejną tezę
                                                    > P. Sęklera, że stoper to Pan Vice...smile. Pozdrawiam

daj spokój z tym Panem... ostatni panowie to ponoć w Katyniu zginęli (nie mylić ze Smoleńskiem)... a już w temacie można tak zwyczajnie grzegorz... a jak nazwisko to poproszę z małej literki sękler z małej ładniej wygląda np przy Zarębie... Kucharskim... Chmielewskim... taki malutki się wtedy wydaje.

a co do dokumentu opublikowanego u mnie i u Piotrka u Jarka Aranowskiego na stronie również... tego dokumentu którego to nie życzył sobie przeczytania przewodniczący Marcinkowski Darek... w temacie również jest filmik u Aranowskiego jak to było. Co ciekawe dokumentu nie chciał czytać... może bał się, że długa treść (czytaj niewygodna dla władzy) nie wiem, za to wiem że nie zabronił koledze Pawlikowskiemu opowiedzieć historyjki takie bajki radnego z "1000-ca nocy nieprzespanych" o "przeżeraczach" raszyńskich. Ponoć już w Raszynie rodzice dzieci straszą...

- jak nie zjesz obiadku... to przyjdzie "przeżeracz" i zje ci wszystko...

tyle że dzieci się chyba nie bardzo boją bo chętnie chodzą do ów "przeżeraczy" na ZIMĘ w GOK-u. Gdyby nie to że straszna ciasnota... już o tym pisałem na blogu (skarga rodzica) to by było wszystko pięknie (jak na banerze w Raszynie... długów nie ma... Unia pomaga... żyć nie umierać)

masz rację nowy na forum... widać i tego Wójt nie zaprzeczy, że współpraca z Kuczarą była... nie rozumiem jednego że przez prawie 4 lata było całowanie w rączki... kwiaty... podziękowania... a dziś? Dziś Ela to "przeżeracz" panie Andrzeju bój się Boga!!! Ela wtedy jak całowałeś w rękę też według Pawlikowskiego "przeżerała" kasę Gminną... albo pan (całując "przeżeracza") albo Pawlikowski bajkę opowiadając nie wiedział co robi... Proponuję byście się naradzili jak zawsze po tzw godzinach w najbliższy piątek i ustalili co i jak? Przy butelce tego co najlepiej smakuje w piątek po ów godzinach szybciej dojdziecie do wniosku wspólnego. Raczej coś czuję, że Pawlikowski przeprosi za słowa no bo nie może tak być, że się "przeżeracza" po rękach całowało za to że takie fajne (czytaj dobre) imprezy robił... no bo wyjdzie na to, że Wójt wtedy (było mu to wygodne) "przeżeranie" tolerował...

oj nowy na forum... (i nie jestem to ja bynajmniej)... jak to ktoś powiedział stoperowi, przepraszam vicestoperowi SZACH i MAT...
                                                  • stoper57 Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 22.01.15, 12:42
                                                    a dlaczego zemsta ? Jeżeli występuje się przeciwko szefowi, to należy liczyć się z konsekwencjami, takimi jak brak zaufania, posądzenie o nielojalność . Czyli "nie widzi się możliwości dalszej ......"
                                                    Poza tym, pani dyr. chyba może przymierzyć się do konkursu na dyr. CKR ? Skoro to "tylko" procedularne zmiany organizacyjne...?
                                                    Może w tej grze chodziło też o co innego - Piotr jako wojt przestałby krępować* swoją współpracą panią dyrektor, zostaby szefem "na zewnątrz", a GOK-u pani dyr. miałaby spokój ?
                                                    Poza tym - jak ktoś tak naiwnie kładący głowę "pod topór" (poparcie konkurenta szefa), ma się sprawdzać jako dyrektor dużej placówki gminnej ? Na co pani dyr. liczyła ? Że stanie się cud Piotrowego wójtowania ?!
                                                    *że krępował - nie ma wątpliwości, on artysta, ona nauczycielka rysunków
                                                    I nie zmieniam zdania - pani. dyrektor coś opowiada, niczego nie wyjaśnia..
                                                    PS znaczy że zostałem zdegradowany - z wójta Rajkowskiego na vice Chmielewskiego ?
                                                    Nieładnie. Ale że pana Sęklera już od dawna nie traktuję poważnie, więc przeżyję..
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 22.01.15, 13:29
                                                    To co Pan pisze tym bardziej utwierdza w przekonaniu, że jest z władzą powiązany i to od dawna, skoro tak łatwo akceptuje Pan takie zachowania. Mamy demokracje i każdy może popierać kogo chce. W USA Obama w kampanii wyborczej mało z Panią Clinton się nie pozabijali, a potem w nagrodę została sekretarzem stanu. Wie Pan dlaczego? Bo tam liczą się kompetencje. Kuczara oczywiście, że może wystartować w konkursie, ale Pan dobrze wie jak to działa, i że nie miała by szans. Osobiści uważam, że naszej ciężko będzie w gminie znaleźć bardziej kompetentne osoby do zarządzania CKR, niż Kuczara i Iwicki. Te gadki o toporach i krępowaniu rzeczywiście pasują do obecnej władzy i jej metod, z tym się zgodzę. Doskonale Pan wie, kiedy Kuczara udzieliła poparcia Iwickiemu (dokładnie 13.11.2014), a Wójt od otwarcia CKR odsunął ją dużo wcześniej. Te gadki o poparciu to jest gadanie powtarzane przez Wójta od kilku miesięcy, a wystarczy sobie wszystko chronologicznie poukładać. Zajmijcie się lepiej tym kogo Wójcina zamierzała poprzeć, tu by bardziej pasowały Pana teksty o braku zaufania, lojalności itd...
                                                  • tuurodzony Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 22.01.15, 12:48
                                                    Forumowicze; Sekler i Nowynaforum, bardzo ciekawie piszecie. Gdybyście jeszcze od czasu do czasu napisali jasno o co Wam właściwie się rozchodzi, będzie ciekawiej
                                                  • nowynaforum_raszyn Re: obstrukcja broni GOK-u, dlaczego ? 22.01.15, 13:35
                                                    Mi tam o nic nie chodzi, staram się tylko pokazać jak działa obecna władza, wybrana przez 60% głosujących. Uważam, że jest dużo nieprawidłowości np: przy przetargach na obsługę prawną, czy zwalnianiu osób odpowiedzialnych za pozyskanie prawie 57 mln PLN dotacji z UE, czy przy likwidacji GOK. Jedni się zgodzą ze mną, innym da to przynajmniej do myślenia, a jeszcze inni jak stoper powiedzą że wszystko jest OK, bo taka jest władza itd...
      • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 29.10.15, 11:54
        lechujarku teraz możesz sam sobie odpowiedzieć na to pytaniesmile Bo stało się dokładnie to o czym pisaliśmy wszyscy w tym wątku...
    • j.aranowski Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 13:46
      Tutaj jest relacja z całej sesji. Dodatkowo listy w formacie PDF od Piotra Iwickiego i Elżbiety Kuczary które wpłynęły do Rady Gminy Raszyn i nie zostały odczytane przez Przewodniczącego.
      • g.sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 15:06
        dzięki Jarku i co się z tym wiąże...?
        • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 19:04
          Krew mnie zalewa, jak czytam wypociny pani dyrektor GOSu ! To chyba jakiś rzut na taśmę pani dyrektor, te opracowanie " abstrakcyjnego kompozycyjnego układu ułożenia glazury na ścianach w kiblu " zasługuje przynajmniej na jakiś Nobel. Pani dyrektor, trzymam za panią kciuki, może coś jeszcze pani wymyśli, tylko proszę coś, z wyższej półki.
          • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 19:59
            chyba chodzi o dyrektor GOK-u? a nie GOS-u starix...
          • starix62 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 20:10
            Tak, przepraszam, chodzi o GOK. Nara.
            • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 20:58
              no bop tak mnie tknęło starix co by się miała pani GOS wtrącać do wystroju kibla w GOK-u? Żeby mi to było ostatni raz wink
          • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 21:56
            Panie starix diabeł tkwi w szczegółach. A potem byś Pan narzekał, że w kibelkach się Panu nie podoba, że się Kuczarze nie chciało wybierać kolorów i nastrój nie taki jak trzebasmile
            • lechujarek69 Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 22:33
              panie sekler, napisz pan, ile zarabiala pani dyr goku w swojej kadencji?
              • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 23:02
                a ami nie możecie sprawdzić...
                ale skoro tak no POdaje...
                2013 - 95.385,00 pln-a na miesiąc 7948,75 jakby się komuś liczyć też nie chciało
                2012 - 88.645,00 pln-a na miesiąc 7387,08
                2011 - 70.174,25 + jakaś umowa w szkole 14.799,19 razem 84.973,44 na miesiąc 7081,12
                2010 - styczeń tylko 4140,55 więc mniej niż później...
                razem
                273.143,99 średnia miesięczna 7382,27
                a ja jakbyś tak mógł i chyba nie będzie to trudne to daj dla porównania ile zarobił pan który teraz zastąpi godnie Kuczarę w GOK-u vel CKM(R) może wyjść ciekawe porównanie dyrektor GOK i kierownik świetlicy.
                a jakby to było za trudne to ile w kadencji 2006-2010 za Rajkowskiego zarobił vice wójt a ile w kadencji 2010-2014 za Zaręby... Tu będzie jeszcze ciekawiej jak apetyt rośnie "przeżeraczy" jednej kadencji a drugiej... Czekam
            • sekler Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 19.01.15, 23:37

> Panie starix diabeł tkwi w szczegółach. A potem byś Pan narzekał, że w kibelkac
              > h się Panu nie podoba, że się Kuczarze nie chciało wybierać kolorów i nastrój n
              > ie taki jak trzebasmile

hmm nowy na forum a do czego ci w kiblu nastrój...? Masz wejść zrobić i wyjść... no chyba że są tacy co to do swego WIELKIEGO EGO nastroju potrzebują.
    • sztokfisz Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 22.01.15, 13:47
      A dlaczego wy tacy pewni jesteście kto zostanie dyrektorem GOK-u; przecież na tym forum ludzi z różnych stron niezbyt pozytywnie o nim pisali. W sumie przecież tam od 2 lat nic się nie dzieje - a on kręci się tam rozpaczając, że ma za mało pieniędzy. Zresztą nawet z problemem pijanych nastolatków nie umiał sobie poradzić, o czym nie raz pisaliście. To dlaczego on taki namaszczony?
      • nowynaforum_raszyn Re: A jeśli dzisiaj zlikwidują GOK 22.01.15, 14:20
        Ponieważ w Raszynie nie liczą się kompetencje... Dług zaciągnięty przed wyborami trzeba spłacić, obietnice złożone za udzielenie poparcie trzeba wypełnić... Proste jak drutsmile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka