Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą

23.01.15, 14:16
Przeczytałam właśnie o tym jak nasz wójt odwdzięcza się pani Elżbiecie Kuczarze za jej serce do tego co robi. Płakać mi się chce za taka niegodziwość. Seniorzy murem stali w wyborach za wójtem a teraz tak się odpłaca! Pani Ela serce oddała dla GOK, mamy trzy kluby seniora i nikt tego nie widzi? Jak tak można człowieka zniszczyć, że nawet nie będzie startować w konkursie? Jak tak można potraktować za cztery lata ciężkiej pracy, tak po prostu wyrzucić na śmietnik. Głosowałam na pana Zarębę, ale teraz już tego nie zrobię za to że nie szanuje porządnych ludzi. Nasza Pani Ela nie zasłużyła na to żeby ja traktować jak przedmiot. Jestem od pokoleń w Raszynie, pani Ela i jej rodzina to też nasi raszynianie, a pan wójt niedawno się do nas sprowadził i już pokazał jak można gardzić miejscowymi. Na te uśmieszki nie nabiorę się już nigdy więcej, a seniorów będę namawiać żeby pokazali co myślą o tym co wójt robi. Panie wójcie, pokazałeś teraz swoją prawdziwą twarz. Nie dziwię się, że po czymś takim pani Kuczara nie chce mieć z panem do czynienia. Porządny człowiek takiego traktowania nie zniesie. Tylko, że my seniorzy chcemy żeby pani Ela była dalej dyrektorem czy to GOK czy to centrum, jak zwał tak zwał. Ludzi trzeba szanować. Czym szybciej wójt to zrozumie tym dla niego lepiej.
Obserwuj wątek
    • lechujarek69 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 14:50
      To zbierzcie podpisy i pójdzcie na spotkanie z wójtem z ta petycją, że lud chce, aby została w Gok/CKR. Niekoniecznie jaki dyrektor, bo ci zmieniają się często w firmach i organizacjach. Niech będzie ekspertem czy głównym specjalista. Wykorzystajmy jej doświadczenie. Panie Wójcie, da się zrobić? Pamiętaj Pan, żeś dostał głos zaufania 60% ludzi, ale na mądre decyzję, a nie dowolne widzimisię...
      • manga70 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 15:29
        Pani Kuczara bedzie harować a pan Mariusz Smolicha dyrektorowac? a takim planie piszesz lechufujarku
    • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 16:03
      Pani oburzona! Zapytajcie też waszych koleżanek, Makarskiej i Turek, czemu za likwidacją GOKu były? Duże rozbieżności są w tym co Pani pisze, a tym co Wasi przewodniczący / reprezentanci wyrabiają...
    • michal-105 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 17:06
      A jak P.Kuczara i P.Iwicki będą dalej pracować w Centrum Kultury Raszyn to będzie chyba wszystkim łyso. Wójt mówił, że wszyscy dostaną w nowy Centrum pracę.
      • oburzona60 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 19:27
        Ośrodek Kultury nie miał nigdy takiej Pani dyrektor, a jak gminie się trafiła właściwa osoba na właściwym miejscu, to trzeba równać w dół i podcinać skrzydła. Ludzka podłość i zawiść. Kiedy ktoś darzony jest szacunkiem, zaraz znajda się zazdrośni.
        • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 19:45
          Dlatego jeszcze raz powtarzam: proszę zadać w imieniu oburzonych kilka pytań w/w przeze mnie Paniom, a odpowiedzi zamieścić najlepiej na forumsmile
        • lechujarek69 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 19:57
          >Ośrodek Kultury nie miał nigdy takiej Pani dyrektor, a jak gminie się trafiła właściwa osoba na właściwym miejscu, to trzeba równać w dół i podcinać skrzydła. Ludzka podłość i zawiść. Kiedy ktoś darzony jest szacunkiem, zaraz znajda się zazdrośni.
          Miałaby Pani rację, gdyby p.dyrektor robiła to, co do niej należy. Ale świadomie poparła przeciwnika wójta. Jak to, dlaczego?!? Musiała zdawać sobie sprawę co robi. Swoim krokiem dała wotum nieufności dotychczasowemu wójtow. Rozumie Pani? To,co zrobiła, wg mnie było brzydkie, tak się nie godzi sad
          Natomiast teraz jak i w każdej chwili wojt moze dobrac sobie nowego dyrektora. Tylko wg mnie nie powinien calkowicie rozstac sie z p.Kuczara, ale zdegradowac
          • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 20:17
            A Pan znowu swoje, tylko w innym wątkusmile Poparła bo się na nią wypiął. Odsunął od otwarcia CKR! Niech sobie Pan zada pytanie dlaczego się tak zachował? Kuczara udzieliła poparcie Iwickiemu 13.11 a otwarcie CKRu było 25.10, nie mówiąc już o przygotowaniach, które trwały o wiele dłużej, a pracownicy GOKu w nich nie uczestniczyli. Więc powiedział bym, że to wójt się brzydko zachował.
            • stoper57 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 20:56
              potężne gremium niezadowolonych - manga, nowy, obu żona i sękler - to z pół Raszyna...
              • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 20:58
                Coraz więcej smile zaraz będzie ze 40%tongue_out
              • balbina-z-raszyna Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 22:34
                Jest o wiele więcej, tylko nie każdy ma czas i ochotę wyrażać to na forum, ale chyba czas najwyższy uświadomić, że grono niezadowolonych się powiększa!
              • sekler Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 23:13
                stoper57 napisał:

> potężne gremium niezadowolonych - manga, nowy, obu żona i sękler - to z pół Ras
                > zyna...

stoper na Allaha a która to jest żoną obu... prawie jak na wschodzie... dalekim wschodzi. Ot szczęściara... słyszałem, że jedne ma dwie żony ale żeby żona obu? Nie słyszałem...
          • balbina-z-raszyna Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 22:31
            Wg mnie Pani Dyrektor robiła wszystko, co do niej należy, a że napisała krótką notkę nt kolegi, nie jest równoznaczne, że się się za kimś opowiedziała. Na ulotkach wyborczych jej nie było, nikogo oficjalnie nie popierała i nie słychać było, aby o Zarębie źle mówiła, a jeżeli wójt tego nie rozumie, to tylko o nim świadczy. Stanowisko publiczne wymaga dyplomacji, a Pan Zaręba najwyraźniej dyplomatą nie jest...
            • stoper57 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 22:38
              " a Pan Zaręba najwyraźniej dyplomatą nie jest..." - pani dyrektor niestety też nie.
              I nie zauważyła tego odpowiednio wcześnie...
              • manga70 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 23:01
                A Kowala i Makarska tez Kuczara poparla, a to chyba pisiory? Czyli od Zareby. W urzedzie to nie Zareba o takich rzeczach decyduje ale Kucharski. A o tym co teraz to tez Marcinkoski. Slynne jest pwoiedzenie Kucharskiego, ze wojt zrobi tak jak on mu powie. A najwieksza wada Kuczary i Iwickiego, ze tacy wyksztalceni. Marcinkoski tego nie znosi. Wyksztalciuchow. Kompleksy
                • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 23:25
                  Jak pan Marcinkowski taki do wyksztalciuchów uprzedzony to raczej zły kierunek rozwoju zawodowego i ambicji życiowych wybrałsmile Bo chce czy nie chce, na jego drodze będą się mądrzy i wykształceni ludzie pojawiali. Powinien już się zorientować dawno temu, że takie są uroki funkcji jaką pełni. W Raszynie Panie przewodniczący wielu jest ludzi z wyższym wykształceniem, a czasy takie, że i Pan może się do szkoły zapisać, dyplomik zdobyćsmile Ja nie mam dyplomu żadnego i ani się lepszy nie czuję, ani gorszy. Manga dobrze pisze, że to zwykłe kompleksy.
              • balbina-z-raszyna Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 23.01.15, 23:12
                Pani Dyrektor nie jest urzędnikiem. Ona ma być dobra w tym, co robi i dyplomacja nie jest jej do tego potrzebna, w przeciwieństwie do wójta.
                • ewa_z_raszyna Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.01.15, 12:04
                  Ja proponuję zrobić jedno by seniorzy podziękowali pani Eli tylko w jeden sposób by złożyli petycję do wójta by została ona z urzędu namaszczona na dyrektora GOS. Jak pisze płodny bloger Sękler skoro inni mogą w tajemniczych konkursach wygrywać to czemu nie dać pani Eli tego co sobie chyba wypracowała przez te lata. Prócz seniorów powinny kobiety stanąć murem za panią Kuczarą. Jak czytałam pisze że ma już dość i w żadnym konkursie brać udziału nie chce. Nie dziwie się po tym jak ją potraktował pan Zaręba. Myślę że będzie dobrze i pani Ela będzie jeszcze robić swoją kulturę w GOK. Może znajdzie się tam miejsce dla naszego płodnego? Już widzę jak z tą swoją ukochaną robią scenę Romea i Juli. Romeo jest Julia też i balkon czeka.
                  Panie Grzegorzu będzie dobrze niech pan rąk nie załamuje Elę obronimy my kobiety a potem Ela obroni pana bo dziś tylko jak wiedzę pan otwarcie pod swoim nazwiskiem broni tej damy. Prawdziwy gentleman z pana. My kobiety nie damy pan skrzywdzić. Kiedyś mówiło się ręce precz. Ręce precz od Kuczary i Sęklera!
    • lechujarek69 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.01.15, 12:57
      Hmm odkąd nasz gminny bloker powrócił z zaświatów, widzimy wysyp nowych loginów: jest sekler oprocz dawnego g.sekler, jest oburzona60, nowynaforum_raszyn, balbina-z-raszyna, ewa_z_raszyna.

Przypadek?
      • patrzacy.z.boku Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.01.15, 14:18
        a ty sie objawiles niedawno na forum lechujarze i dominujesz.no chyba ze jestes "starym forumowiczem" ale zmieniles nicka a do pisania na forum ciagnie...
        sek dobrze ze powrocil,wszak kontrola obywatelska musi byc skoro wladza spoczela w jednych rekach-choc czasem sie ona przerzuca-wojt wini rade,rada wojta-taka konkluzja moze z artykulu w kurierze poludniowym dotyczacym odwolania dyrektorstwa w gok kurierpoludniowy.pl/wiadomosci.php?art=14520 .nic tak nie psuje czlowieka jak wladza-w szczegolnosci wladza absolutnawink
      • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.01.15, 16:48
        Lechujarku oczywiście, że nie przypadek! Tylko twoje wnioski co do powodów tej aktywności są błędnesmile To nie powrót Sęklera z wakacji, a podejrzana działalność wójta i jego kliki po wygranych wyborach jest tego przyczyną.
        • lechujarek69 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.01.15, 16:53
          Okej rozumiem
          • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.01.15, 20:57
            W końcu dotarłosmile Jak mówią: kropla drąży skałę... smile
    • manga70 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 27.01.15, 00:05
      Nosil wojt razy kilka poniesli i wojta. Pic trzeba umić ,wiedzieć z kim albo i nie pic. Ja sobie mysle ze Zarebe ktos wystawiła ze tak padł w kosciele. Falenty aż huczały ze pili u Gromka. No.
      • starix62 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 27.01.15, 00:20
        Niech pije, a co ma lepszego do roboty !
    • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 16.02.15, 23:34
      Cofnę się kilka dni wstecz, do wpisu jaki się u Sęka pojawił na blogu 12 lutego. Sikorka z urzędu napisała cyt:" ?Witam, ostatnio w urzędzie jako pracownicy słuchaliśmy awantury, która zrobił przy otwartych drzwiach wójt pani eli z gok. To było coś okropnego. Na koniec wójt panią dyrektor po prostu wyrzucił z gabinetu. I pomyśleć że rok temu pani ela pisała wójtowi przemówienia na kościelne uroczystości". Jeśli to prawda to dla mnie Zaręba jest zwykłym, prostym, chamem, tylko że w garniturzesmile A do kościoła pierwszy co niedzielę pędzi, nawet na kacu, że przytomność traci... W tygodniu niszczy ludzi i znów do kościoła... 50zł na tacę i sumienie czyste...
      • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 17.02.15, 09:19
        A to, że Kuczara nie będzie już pisała przemówień Andrzejowi to nie wielka strata. Przecież jest Dariusz M., który chętnie skoryguje słabe punkty przemówień, które Andrzej sam napiszesmile
        • starix62 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 17.02.15, 16:46
          A to ten klakier, pośmiewisko Raszyna umie PISać, on z czytaniem ma problemy, jedno słowo przeczyta i natychmiast zerka na bociana ,czy go nie wku...a.
          • michal-105 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 18.02.15, 22:02
            Wstyd tak niszczyć ludzi, wstyd tak swoje kompleksy tłumić. Andrzej "Kompleks" Zaręba i jego Dariusz "Blacharz" Marcinkowski. Don Kichot i Sancho Pansa. Błędny rycerz wraz ze swym giermkiem - konik i osiołek do kompletu.
            • manga70 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 19.02.15, 10:18
              A co tak zdanie zmieniles michalku? Podwyzki nie dostales ze teraz wojt jest niedobry? Wojt juz nie jest idolem i bogiem najwyzszym?
              • 1raszynianka Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 19.02.15, 11:37
                Michał-105 Ty zakłamana bestio tongue_out .Przed wyborami dupę byś wylizał Swemu Panu -broniłeś Go jak pies Swego ,a teraz Go ośmieszasz? Jak pisałam o najbardziej ch...ch koloniach dzieci , to chyba kompa ze złości gryzłeś !!!! Same zakłamane darmozjady w tym naszym Urzędzie siedzą. Kto kuźwa na nich głosował? Dlaczego tak mało osób jest zainteresowanych tym ,co tak naprawdę na Szkolnej się dzieje? Nie chce mi się pisać i dyskutować ,bo mnie kur... szlak trafia przez tych tępych bufonów. Dobrze ,że Ty Sęku istniejesz ! Fajnie Ciebie poczytać a i myśl jak ich wszystkich szlak trafia przez Twój blog ,to aż się lżej człowiekowi w te ciężkie szare dni robi. smile
    • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 20.02.15, 10:37
      Oburzona powiedz jak zamierzacie zareagować, wy seniorzy na zwolnienie Pani Eli z pracy? Ja wiem co: NIC, jak zwykle będzie tylko gadanie i współczucie, ale nie zrobicie NIC!
      • oburzona60 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 22.02.15, 14:34
        Seniorzy powinni wymóc na Zarębie przywrócenie pani Kuczary. Jego polityczne zemsty na rodowitej mieszkance gminy Raszyn to policzek dla wszystkich co się tutaj rodzili. Osoba tak szanowana i lubiana jak pani Kuczara powinna być noszona na rękach prze wójta a nie poniżana i wzgardzona. Dla wszystkich mieszkańców nastąpił czas sprawdzianu, czy chcą takiego rządzenia gminą przez zastraszanie i niszczenie porządnych ludzi. I ciekawa jestem, czy seniorzy będą siedzieć pokornie czy też staną za panią Kuczarą. Bez niej jako dyrektorki GOK ta gmina jest gorsza, czy godzimy się na to? Ja nie.
        • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 24.02.15, 09:13
          Oburzona jak wam, seniorom idzie zwieranie szeregów? Będzie jakiś oficjalny protest do Jaśnie Pana za zwolnienie Kuczary, czy perspektywa objęcia stanowiska szefa CKR przez śpiewającą Izabelę powstrzyma was przed tym? Czy bardziej liczy się dla was zdanie radnej Turek, która nie rozumie nawet za czym głosowała?
          • patrzacy.z.boku Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 14.03.15, 10:11
            jak wynika z artykulu,wladze nie wiedza co zrobic... proponuje aby pani kuczara zostala powolana na pelnomocnika do spraw odbudowy austerii-napewno sobie poradzi. poradzila sobie z wybudowaniem centrum kultury w raszynie to i poradzi sobie z austeria.

wiadomosci.wpr24.pl/austeria-czyli-ogromne-wyzwanie;22953.html
            • manga70 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 14.03.15, 11:00
              Kuczara odbuduje Austerie a chwalic sie bedzie Zareba ze to on. Juz to widzielismy z Domem Kultury. Za to ze go zbudowala, wyleciala.
              • sekler Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 14.03.15, 13:18
                jak pozwolicie to coś w temacie wrzucę jak wrócę na swoim blogu do usłyszenia
                • manga70 Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 18.03.15, 08:57
                  W konkursie na dyrektora domu kultury podobno jest jakis warunek ktory eliminuje pania Kuczare ze startowania, ktos cos wie. Jak to prawda to dziwny to by byl "przypadek".
                  • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 18.03.15, 09:42
                    Wymagane jest posiadanie prawa jazdy kat. B, a Pani Kuczara go nie posiadasmile Jak to ktoś wcześniej napisał, szkoda że nie podali jeszcze marki samochodu jaki powinien mieć kandydat.
                    • patrzacy.z.boku Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 21.03.15, 21:35
                      przywrocona juz pani ela,czy jeszcze?a moze to jakis nowy raszynski pomysl na dojenie kasy...zwalnianie sie wzajemne za odszkodowaniem i ponowne zatrudnianie?wink
                      • nowynaforum_raszyn Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 22.03.15, 23:03
                        Cały ten cyrk co Zaręba rozpętał z GOK i Kuczarą jest z logicznego punktu widzenia całkowicie nie potrzebny, bo GOK już dawno powinien być przeniesiony do nowej siedziby i pracować na rzecz Raszyna. Wszystko to służy jedynie zaspokojeniu żądzy zemsty wójta, jego zastępców i Kucharskiego. To oni się nie liczą z kasą gminy. Jestem skłonny założyć że świadomie łamali prawo, wychodząc z założenia że najpierw działamy, a jak już zrobimy to się będziemy martwić. Niestety nie wzięli pod uwagę tego że się ktoś ( czyt. Wojewoda ) w końcu wk.... i ukróci tą samowolkę. Żeby Wojewoda musiał tyle razy interweniować w ciągu 4 miesięcy w jednej gminie... Wstyd. To tez pokazuje że dla Zaręby liczy się tylko cel, a nie metody. Ale koniec Panie Tymczasowy Wójcie. Teraz pod kloszem Wojewody do końca kadencjismile Pytanie tylko czy 4 letniejbig_grin Może jednak taczki będą potrzebnesmile
                        • patrzacy.z.boku Re: Wstyd mi za to co wójt robi z panią Kuczarą 14.04.15, 20:54
                          w innym watku podano zwyciezce konkursu na dyrektora ckr.czy bedzie on teraz laczyl funkcje dyrektorowania na swietlicy i w centrum czy tylko centrum?
                          btw...jesli nie, to czy w konkursie na dyrektora swietlicy tez bedzie klauzula posiadania prawa jazdy?wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka