Dodaj do ulubionych

żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn

15.11.06, 08:23
2 km od warszawy mentalność radomsko-kielecka, nikt nie pamięta bezgranicznej
korupcji i syfu jaki był za rajkowskiego, tej bylejakości dymiących śmieci o
zmroku i pompowanych gówien, domów stawianych jak kto chce i dróg, władzy bez
kręgosłupa jak kto chce gdzie nam do takiej lesznowoli czy nadarzyna dookoła
same radio maryja i moher
Obserwuj wątek
    • halibutt Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 09:27
      Hmm.. o ile i dobrze wiadomo korupcji żadnej nie było (no, może poza
      oskarżeniami Kuriera, ale to co innego) a szamba jak były tak są. No, oczywiście
      nie ma już "domów stawianych jak kto chce", bo domów nie stawia się teraz wcale.
      Klaro, każdy kij ma dwa końce...
      • korek222 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 09:36
        strasznie zdecydowane osądy raszynskiej rzaczywistosci ani nie było tak zle ani
        nie jest tak dobrze fakt Raszyn zmarnował pare lat na konflikty i tyle
        • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 09:42
          a może.....

wygrany w 2-giej turze bierze przegranego na zastępcę,

i niech współpracują

• patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 15:21
            ziggyksiazek napisał:

> a może.....
            >
            > wygrany w 2-giej turze bierze przegranego na zastępcę,
            >
            > i niech współpracują
            >

---------ireneusza czy dariusza?-obaj przegrali..
            *brakuje mi precyzji...-zmieniam zawod-zegarmistrz

• ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 15:47
              tańczący.z.wilkami to nie lada gracz... muszę precyzyjniej się wysławiać, bo
              złapie i nie puści jak 'muszkę'
              chodziło mi o PW i JR of course
              • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 20:28
                of course... no ja dumaju, szto ty chatiel skazat nie PW, tolka PI?ja
                aszibajus? ili ja nie znaju, szto ty chatiel skazat...sorry..

------
                *nie czepiajmy sie szczegolow-rzep
                • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 20:34
                  nu zajec, oszybałsia,
                  "Piotr i Wicki" jak to ktoś dopisał do plakatu reklamowego w zeszłym tygodniu.
                  przepraszam, w żadnym razie nie jest to moje stwierdzenie ani się z nim nie
                  utożsamiam, ale zabawna zbitka słowna
                  capisci
                  • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 23:22
                    pewnie juz nie wisi...

------
                    *co ma wisiec, nie utonie?
                • bendom2 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 19.07.07, 17:11
                  > of course... no ja dumaju, szto ty chatiel skazat nie PW, tolka PI?ja
                  > aszibajus? ili ja nie znaju, szto ty chatiel skazat...sorry..

ocień charaszo piszite mai druzja
              • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 20:30
                ziggyksiazek napisał:

> tańczący.z.wilkami to nie lada gracz... muszę precyzyjniej się wysławiać, bo
                > złapie i nie puści jak 'muszkę'
                > chodziło mi o PW i JR of course

------
                *niektorzy lubia byc lapani,a niektorzy lubia sie puszczac
      • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 12:40
        tak tak to były piękne czasy kiedy można było pójść po pożyczkę do pani z kasy
        (na zeszyt), szybko zarobić na transakcjach w ziemię od biednych rolników w
        Słominie co walili drzwiami i oknami by sprzedać choć kawałek nieużytecznego
        paseczka gruntu - tak my w raju rajkowskiego potrafiliśmy zrobić z tego użytek.
        poczucie bezpieczeństwa, wspaniała atmosfera , tyle znajomości, tyle
        przetargów...tyle wyniesionych segregatorów zanim przyszło nowe... ach
        • halibutt Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 12:50
          No, akurat rolnicy w Słominie to zrobili całkiem niezły interes. Wybacz że Cię
          budzę Muszko, ale w dzisiejszych czasach z kapusty czy żyta nawet i w sto lat by
          tyle nie zarobili, co na sprzedaży ziemi deweloperom. Zresztą wystarczy się
          przejechać po gospodarstwach które nadal próbują coś uprawiać na trzech czy
          czterech morgach i zobaczyć jak im się wiedzie. Ewentualnie zastanowić się
          dlaczego większość ziemi w okolicach Warszawy leży odłogiem.
          • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 17.11.06, 15:08
            Halibucie nie mam wątpliwości co do tego, że rolnicy zrobili niezły interes na
            sprzedaży swoich ziem, ale wiem, że z tytułu cywilizowania okolic Warszawy
            decydentom i innym wtajemniczonym dodatkowa renta się nie należała.Mówiąc
            delikatnie było to nadużycie tych przy korycie.
          • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 01:46
            Pewnie większość z Was czytając moje teksty uznała mnie za wielbiciela
            Rajkowskiego. Nic bardziej błędnego. Ja tylko uważam, że z dwojga złego trzeba
            wybrać Rajkowskiego.
            Akurat w przypadku Słomina się nie popisał. Gdyby był dobrym wójtem, chłopi ze
            Słomina mogli wziąć kilkakrotnie większą kasę za swoje pola, ale cóż to za błąd
            w porównaniu z zabieraniem działek ludziom na Grocholicach.....
            • 1ania12 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 29.11.06, 15:24
              nikt nie zabierał działek nikomu na Grocholicach, w całej sprawie zawinił tyko
              R bo jak twierdzi na swojej stronie internetowej czekał na lepsze przepisy
              dotyczące uwłaszczenia działek, 15 lat temu ceny działek do wykupu były
              znacznie niższe ale cóż pierwszeństwo mieli znajomi a nie szraki z Grocholic. A
              teraz co proponuje UŻYTKOWANIE WIECZYSTE HA HA HA
        • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 15:08
          "Mala muszka spod Łopuszki chciala miec rozowe nozki-rozdzka nozki czarowala,
          lecz wciaz nozki czarne miala.-Po coz czary moja muszko?Ruszze mozdzkiem,a nie
          rozdzka!wyrzuc wreszcie rozdzke wrozki i unurzaj w rozu nozki!"

ktos tu chce byc dobry dla wszystkich...ale czy tak sie da?...

--------
          *ktos zap....mi rozdzke!!!-wrozka
    • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 12:21
      klaro poprostu idź na wybory i zagłosuj ...
      • klara993 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 15:23
        pójdę i będę ciągnąć za łby tych co znam ale ponieważ pracuję blisko z urzędem
        nie poprę sposobu pracy rajkow. nie lubię też iwic ale wybiorę mniejsze zł
        czyli Iwic i tyle
        • beata103 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 15:27
          Brawo Klara.Gdyby każdy z nas wyciągnął choć jedną osobę z zacisza
          domowego,Iwicki wygrałby.Bo prawda jest taka ,że zadowoleni nie głosują,a
          Rajkowskiego elektorat zachowuje się sztywno jak komuniści-muszą iść głosować
          • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 20:00
            czy jest w naszej wsi i po ktorej stronie znajduje sie "zatoka czerwonych
            swin?"-taka nazwa funkcjonuje chyba za Wilanowem...w str.Konstancina?

-------
            *byly sobie swinki trzy,swinki trzy...
          • urzedasek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 00:21
            Oj, Beato, Beato. Ty to możesz wyciągnąć kilka głosów nawet z domu.Pamiętaj o
            moim mieszkaniu.
        • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 20:38
          klara993 napisała:

> pójdę i będę ciągnąć za łby tych co znam ale ponieważ pracuję blisko z
          urzędem
          > nie poprę sposobu pracy rajkow. nie lubię też iwic ale wybiorę mniejsze zł
          > czyli Iwic i tyle

-------
          *wzrost ma znaczenie.
          mniejszy wzrost-mniej widzialnego zla...wiekszy wzrost-wiecej widzialnego zla...
        • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 01:50
          Klaro.
          Musisz być albo bardzo młoda i dlatego tak po łebkach oceniasz rzeczywistość,
          albo bardzo stara i tęsknisz do socjalizmu z jego sekretarzami, wszystko jedno
          czy z PZPR czy z Unii Wolności.
    • raszynia Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 19:45
      klara993 napisała:

> 2 km od warszawy mentalność radomsko-kielecka,(...)

dodalabym jeszczeze mieszkaja tu brudasy -u siebie na podworku-porzadek, ale za
      plotem i na ulicy - co mnie to obchodzi! to chyba zasada wiekszosci- niestety.
      smieci wyrzucane gdzie popadnie (brak koszy na smieci w calym Raszynie!!!)-jak
      wiecie kiedy byly to wszyscy zamiast "wykosztowac sie" pare zl na wywoz smieci,
      to lup do kosza na ulicy.

- brak szacunku do mieszkancow!!! to w koncu z naszych, podatnikow,
      zameldowanych w tej wsi, PODATKOW sa finanse. a ja mam wrazenie jakby to gdzies
      umknelo uwadze "wladzom"

brak gospodarnosci - widze codziennie przez okno;a mam ten sam widok co wojt-
      a jak czytam jakies glupawe proby usprawiedliwienia sie obecnie rzadzacych, bo
      to sa zaleglosci (dodajmy z przed 4 lat) poprzedniej wladzy to :p ;p (chce mi
      sie wymiotowac),
      bo czuje sie jakby ci z urzedu traktowali mnie i reszte spolecznosci jak nie
      potrfiace czytac, pisac a co najwazniejsze MYSLEC , istosty.

zastanawia mnie tylko dlaczego w takiej Lesznowoli mozna i to duzo dobrego
      zrobic w tym samym czasie kiedy u nas .........szkoda pisac
      • raszynia Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 19:47
        i czy to bedzie iwicki czy rajkowski czy pan x to niestety "prywata" znowu
        wezmie gore a nie potrzeby raszyna i jego mieszkancow!!!!!!!!!!!!!!
      • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 15.11.06, 20:03
        smierdzaca sprawa...z pewnoscia nie bylo w tej sprawie -na pismie- zapytania do
        rzecznika prasowego urzedu....

-------
        *czeste mycie skraca zycie
        • halibutt Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 09:57
          patrzacy.z.boku napisała:

> smierdzaca sprawa...z pewnoscia nie bylo w tej sprawie -na pismie- zapytania do
          > rzecznika prasowego urzedu....

smile Było, było, i to dwa miesiące temu. A dokładniej jedno listowne 28 września i
          jedno telefoniczne dzień później. Zgadnijcie czy odpowiedział... Gdy
          przypomniałem o pytaniu ze dwa tygodnie później, odpowiedział że "o wszystkim
          dowiem się z Kuriera". Tylko że jakoś się nie dowiedziałem...
      • urzedasek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 00:24
        A żebyś wiedziała jaki pierdolnik na swoim ogródeczku ma klareczka ileś tam.
        Miodzio. Idź na głosowanie - czeka dla mnie mieszkanie ( komunalne ).
    • urzedasek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 08:55
      Bydgoszcz to też zadupiaste miasteczko. Bo tak na przykład PARYŻŻŻ ....
      Ale radzę ci pokochaj Raszyn. Ja swoją "warszawkę"; śmierdzącą, z brudnymi
      tramwajami, pełną straganów - po prostu kocham. Prawie tak, jak moje owieczki z
      Raszyna.I mojego Szefa.
      • raszynstraszyn Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 13:43
        klara co ty bredzisz że tu jest brzydko???!!!! Nie czytałaś Kuriera??Przecież wszystko jest super fajnie i
        mamy fajne władze i wszystko jest fajne i Krysztofik był fajny...A rynku nie ma -bo to wszystko przez
        Wiśniewskiego .....
        • maks115 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 19:32
          Faktycznie ( na podstawie ulotek i wypowiedzi na spotkaniach z Iwickim ) to on
          odpowiada za: rynek, kanalizacja po 3 800, wrzucenie bakterii coli ( ciekawe w
          jakiej formie ) do studni miejskiej, zniszczył schody w osrodku zdrowia,
          zatrudnił mężów dyrektorek w jakiejś szkole, doprowadził do deficytu na
          basenie, pozatrudniał w GOS cała swoją rodzinę ( wszystkie 5 żon ), załatwil
          odmownie wszystkie aplikacje składane przez Iwickiego na środki UE, zabronił
          budować wodociągi, zatrudnił w urzędzie kilku radców prawnych, namówił
          Iwickiego na sądzenie się z mieszkańcami Nowych Grocholic, podziurawił w
          urzędzie dach, codziennie w nocy robi dziury w gminnych drogach i chodnikach,
          zabronił Iwickiemu uchwalać plany miejscowe dla wsi w naszej gminie, zwolnił z
          Zakładu Energetycznego Warszawa Teren Kwiecińskiego, wymyślił najpierw
          Rajkowskiego a później Chmielewskiego, niektórzy mówią, że jest bliską rodziną
          Herowej i pierwszym mężem Jagny Ratyńskiej Guzek. No i oczywiście namówił
          Krysztofika do odejścia. Więc .... Dajmy zlecenie na wiśniewskiego
          jakimś "kilersom".Podajcie konto wyślę parę złtych ( tylko, żeby nie było to
          konto KW "Prawo i Sprawiedliwość". Oczywiście, jak zagwarantujecie ( w ulotce
          Iwickiego ), że jak "zniknie" wiśniewski to będzie u nas tak jak w Lesznowoli.
          Albo jeszcze lepiej.
          PS.
          Czekam na kolejne "zdemaskowanie". Tym razem mojej skromnej osoby.
          • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 16.11.06, 22:48
            maks115 napisał:

> Faktycznie ( na podstawie ulotek i wypowiedzi na spotkaniach z Iwickim ) to
            on
            > odpowiada za: rynek, kanalizacja po 3 800, wrzucenie bakterii coli ( ciekawe
            w
            > jakiej formie ) do studni miejskiej, zniszczył schody w osrodku zdrowia,
            > zatrudnił mężów dyrektorek w jakiejś szkole, doprowadził do deficytu na
            > basenie, pozatrudniał w GOS cała swoją rodzinę ( wszystkie 5 żon ), załatwil
            > odmownie wszystkie aplikacje składane przez Iwickiego na środki UE, zabronił
            > budować wodociągi, zatrudnił w urzędzie kilku radców prawnych, namówił
            > Iwickiego na sądzenie się z mieszkańcami Nowych Grocholic, podziurawił w
            > urzędzie dach, codziennie w nocy robi dziury w gminnych drogach i chodnikach,
            > zabronił Iwickiemu uchwalać plany miejscowe dla wsi w naszej gminie, zwolnił
            z
            > Zakładu Energetycznego Warszawa Teren Kwiecińskiego, wymyślił najpierw
            > Rajkowskiego a później Chmielewskiego, niektórzy mówią, że jest bliską
            rodziną
            > Herowej i pierwszym mężem Jagny Ratyńskiej Guzek. No i oczywiście namówił
            > Krysztofika do odejścia. Więc .... Dajmy zlecenie na wiśniewskiego
            > jakimś "kilersom".Podajcie konto wyślę parę złtych ( tylko, żeby nie było to
            > konto KW "Prawo i Sprawiedliwość". Oczywiście, jak zagwarantujecie ( w ulotce
            > Iwickiego ), że jak "zniknie" wiśniewski to będzie u nas tak jak w
            Lesznowoli.
            >
            > Albo jeszcze lepiej.
            > PS.
            > Czekam na kolejne "zdemaskowanie". Tym razem mojej skromnej osoby.

------------------
            czy to on jest sprawca wielu ciaz?

*atrakcyjny kazimierz.
            • adwokat12 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 17.11.06, 17:25
              To juz zrobili wyborcy. Klęska!
    • elementarz3 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 17.11.06, 01:11
      klara993 napisała:

> 2 km od warszawy mentalność radomsko-kielecka, nikt nie pamięta bezgranicznej
      > korupcji i syfu jaki był za rajkowskiego, tej bylejakości dymiących śmieci o
      > zmroku i pompowanych gówien, domów stawianych jak kto chce i dróg, władzy bez
      > kręgosłupa jak kto chce gdzie nam do takiej lesznowoli czy nadarzyna dookoła
      > same radio maryja i moher

jak żałujesz to won iwana........ przepraszam, przejęzyczyłem się won i wara mi
      stąd!!!
      • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 17.11.06, 14:09
        elementarz3 napisał:

> klara993 napisała:
        >
        > > 2 km od warszawy mentalność radomsko-kielecka, nikt nie pamięta bezgranic
        > znej
        > > korupcji i syfu jaki był za rajkowskiego, tej bylejakości dymiących śmiec
        > i o
        > > zmroku i pompowanych gówien, domów stawianych jak kto chce i dróg, władzy
        > bez
        > > kręgosłupa jak kto chce gdzie nam do takiej lesznowoli czy nadarzyna dook
        > oła
        > > same radio maryja i moher
        >
        >
        > jak żałujesz to won iwana........ przepraszam, przejęzyczyłem się won i wara
        mi
        >
        > stąd!!!

e panie falski bardzoś się pan przejęzyczył, pewnie abecadło z pieca spadło w
        tych nerwach
        • grocholica Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 19.11.06, 07:32
          Hej,

a ja nie żałuję. Widziałam wiele miejsc w Polsce parę lat temu i teraz i
          naprawdę niewiele trzeba by się zmieniły. Trzeba madrych ludzi. Wydaje mi się,
          że te najbliższe 4 lata nie napawaja optymizmem (może i ludzie są mądrzy, ale
          chyba już na wstępie pokłóceni).

A może te cztery lata należy wykorzystać do zbudowania przez kogoś (wokół
          kogoś) jakiejś grupy ludzi, którym się będzie chciało?

G.
          • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 19.11.06, 16:28
            o jakiej grupie piszesz?

------
            *grupy(kupy)nikt nie ruszy..
          • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 10:34
            oczywiście, że tak bo jeśli nawet wygra iwi to nie sądzę żeby trzymał się
            stołka jak poprzednia ekipa trzecią a nawet czwartą kadencję. Iwicki zrobił
            trochę porządku, raszyn się zmienia - a nawet robi się tu ładnie. masz rację
            czas rozglądać się za kimś nowym kto przyjdzie za cztery lata - sprawnym
            organizatorem - menadżerem z pomysłami i doświadczeniem , wyrazistego i
            naprawdę nie musi to być ktoś kto mieszka tu od dwudziestu - trzydziestu lat -
            to żadne kryterium. Zmiany zawsze są potrzebne i dlatego nie zagłosuję za
            powrotem - starego - nowego tylko dam szansę obecnej ekipie na kontynuację tego
            co z wielkim trudem rozpoczęła.
            • klara993 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 10:48
              bravo muszko nareszcie ktoś myśli podobnie do mnie, nie wiem skąd w tych
              ludziach to uparte trzymanie się tych samych schematów - ludzi, stawiajmy na
              nowość, stawiajmy na zmiany - z dwóch co mi nie pasują, wolę tego drugiego
              • kalin_a Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 14:59
                wiesz skąd.... chyba pokutuje starym pokoleniu mieszkańców raszyna taki pogląd
                (sama sie z nim spotkałam), że za czasów Rajkowskiego i ekipy wszystko można
                było załatwić, metody nie ważne ale po znajomościach ...
                • paw34 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 17:56
                  Ja też spotkałam się z takim poglądem .To straszne te układziki rajkowskiego
                  • kasia748 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 18:11
                    a o innych straszniejszych to niby nic nie wiesz???
                    • paw34 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 18:52
                      wiem ,ale nie powiem .Będziesz spokojniesza/szy
                      • mieszkaniecraszyna Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 19:18
                        paw34 napisała:

> wiem ,ale nie powiem .Będziesz spokojniesza/szy

NA ZASADZIE ..............NIE BO NIE ?? ?? GDZIEŚ TO JUŻ SŁYSZELIŚMY
                        • paw34 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 20.11.06, 20:12
                          nie nie na tej zasadzie.Prosze ,proszę wreszcie powrócił do nas mieszkaniec
                          Raszyna.witamy i pozdrawiamy.
                          • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 00:07
                            paw34 napisała:

> nie nie na tej zasadzie.Prosze ,proszę wreszcie powrócił do nas mieszkaniec
                            > Raszyna.witamy i pozdrawiamy.

------
                            eeee.musze stanac w obronie mieszkanca...to chyba paw34wrocilo....

*NIEBO NIE-wiec dlaczego spotkania wyborcze organizuje w kosciele?
                            • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 00:09
                              czemu wogole w kosciele?
    • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 01:42
      Widać, że nie jesteś raszynianką. Ja pamiętam te czasy, kiedy wszystko
      robiliśmy sami i byliśmy zżyci, a Raszyn był NASZ.
      Rajkowski nie był dobrym wójtem i dlatego go usunęliśmy. Ja też sie do tego
      przyłożyłem, ale nie po to, żeby nam wprowadzić socjalizm jakiego nie było u
      nas nawet za komuny.
      A co do szamba to kanalizacja za Rajkowskiego może była za droga, ale w
      majestacie prawa, a odkąd jest Iwicki obowiązuje ustawa zabraniająca gminom
      pobieranie za nią opłat, a jednak bierze. Rzeczywiście ma kręgosłup.
      Co do dróg, najczęściej robiliśmy je sami, nawet zwężając swoje działki, ale
      dobrowolnie. Dziś Iwan obcina działki po to, żeby udrożnić drogi przelotowe
      przez Raszyn, nie dla nas, dla Warszawy.
      • paw34 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 08:14
        Raszyniaku,widze że po nocach nie możesz spać.Czy to możliwe żeby ta walka
        odbierała ci sen?Wyluzuj!
        • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 18:21
          paw34
          Piszę po nocach bo długo pracuję.
          W przeciwieństwie do Iwana nie daję koncertów i nie piszę do wyborczej biorąc
          pensję z Raszyna większą niż Prezydent Warszawy, i w przeciwieństwie do
          Kwiecińskiego nie dostaję równocześnie pensji z gminy i zakładu energetycznego.

• ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 18:56
            'idzie grześ przez wieś, worek piasku niesie...'
            odpocznij grzesiu smile
            • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 19:01
              a cos z wlasnej tworczosci...?ja czasem probuje....posadka w kurierze chyba nie
              jest zla...
            • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 19:07
              Cześć Zbychu.
              Jak już napisałem w którymś z postów, lada chwila po kolei wszyscy zaczną mnie
              rozpować. Nie myślałem, że będziesz pierwszy. W końcu oszczędzam Darka, choć
              swoim startowaniem doprowadził do takiej a nie innej drugiej tury.
              Pewnine i Ty wolałbyś w drugiej turze wybierać między innymi kandydatami.
              A tak to i Darek ze swą niechęcią do Wiśniewskiego w drugiej turze odda głos na
              JR. Bo podobnie jak ja Z DWOJGA ZŁEGO WOLI RAJKOWSKIEGO....
              • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 21.11.06, 23:25
                megalomania, nie byłoby kłopotu gdyby nie osoby 'mijające się z prawdą', nigdy
                z takimi nie będzie mi po drodze...jak widać nie tylko mi bo MCH też o tym się
                przekonał
                zgadnij pod jakimi nickami pisze JW
                • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 09:05
                  O ile wiem MCh wcale się o tym nie przekonał. Trzecie miejsce dla mało znanego
                  kandydata (Wojtas startował chyba drugi raz, Wawrzyńska co najmniej dwa razy -
                  popraw mnie jeśli sie mylę) to świetny wynik. Darek-chodząca etyka był czwarty.
                  Gdyby nie start Darka w wyborach mielibyśmy w drugiej turze wybór między
                  Iwickim a Chmielewskim. Czy to nie byłoby lepsze dla Raszyna?
                  Ciągle nie przyjmujesz do wiadomości, że JW był dlatego, że Mirek próbował
                  zbudować jeden wielki wspólny komitet i nawet Darkowi proponował, najpierw,
                  żeby ktoś od niego, a później żeby to on sam został jedynym wspólnym kandydatem
                  na wójta, ale skoro Darek przy swoich wcześniejszych pomyłkach stawiał warunek,
                  że chce być wójtem i mieć SWOJEGO ZAUFANEGO WICEWÓJTA (czyżby Irka?) i do tego
                  pod warunkiem, że komitet Mirka wystartuje tylko ze wspólnotą, to wybacz, ale
                  nikt przy zdrowych zmysłach nie mógł się na to zgodzić.
                  Nawet Rajkowski zgodził się nie startować jeśli przeciwko Iwanowi stanie jeden
                  wspólny kandydat.
                  Darek "nie ma drygu" do polityki, a to jest szkodliwe dla gminy. Niech działa w
                  kółku różańcowym. Tam się ani nie ubrudzi, ani nie zaszkodzi.
                  raszyniak (dla Ciebie Zbychu może być Grzegorz)
                  • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 13:59
                    może być Grzegorz, więc Grzegorzu
                    nie obraź się ale powtarzasz kwestje jak 'zdarta płyta', do tego insynuujesz
                    coś o czym pojęcia nie masz.
                    Przyjmij do wiadomości fakty (ani ty ani JW w radzie gminy, ani Rajkowski się
                    nie wycofał) , nie obrażaj kółek różańcowych, a intencje komitetu "Razem"
                    cytuję za tobą "Tam się ani nie ubrudzi, ani nie zaszkodzi." - nie tak
                    chciałbym widzieć lokalną politykę, nie chce mi się wierzyć, że coś chciałeś
                    zasugerować
                    • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 14:20
                      Zbychu.
                      Nie napisałem, że ja albo JW jestem w Radzie Gminy, choć jeśli Twój ulubieniec
                      zostanie wójtem na drugą kadencję to w naszym okręgu będzie dogrywka o
                      zwolniony przez niego mandat radnego.
                      Nie napisałem, że Rajkowski się wycofał, tylko, że miał się wycofać, gdyby
                      udało się nam wystawić tylko jednego wspólnego kontrkandydata przeciwko
                      Iwickiemu.
                      "Tam sie nie ubrudzi, ani nie zaszkodzi" dotyczyło kółka różańcowego i innych
                      organizacji, gdzie działa się dla samego siebie. Jeśli stara sie o mandat od
                      sąsiądów to dla osiągnięcia ICH CELÓW czasem można, a nawet trzeba się
                      ubrudzić. Działaność społeczna nie polega na obiecywaniu złotych gór, a potem
                      pracowaniu wyłącznie według własnego widzimisię, byleby tylko się nie ubrudzić.
                      Jeśli polityka jest brudna, to włączając się w nią trzeba się liczyć, że się
                      ubrudzisz, byleby osiągnąć maximum dla tych, którzy oddali na Ciebie swój głos.
                      I to osiągnąć dokładnie to co chcą osiągnąć Twoi wyborcy, a nie to co Ty
                      uważasz za najlepsze dla nich.
                      Dla takich "samorządowców" jak Twój brat mam małą przypowieść.
                      "Jeśli dostajesz mandat zaufania społecznego, pamiętaj, że nie jest on Twój.
                      Dostałeś go tylko do realizacji celów Twoich wyborców. Jeśli Twoim zdaniem
                      lepszy byłby dla nich Dom Kultury, a większość z nich chce burdelu, to masz
                      dwie możliwości:
                      1. Możesz pomóc im zbudować ten burdel, albo,
                      2.Zawsze możesz oddać mandat radnego jeśli TWOJA PRYWATNA MORALNOŚĆ NIE POZWALA
                      NA BUDOWANIE BURDELU."
                      Koniec, kropka i wykrzyknik.
                      Tak długo jak długo do polityki, choćby gminnej będą pchać się ludzie, którzy
                      uważają sie za najmądrzejszych i będą forsować swoje pomysły wbrew woli
                      własnych wyborców, nie będzie prawdziwej samorządności.
                      Od edukowania społeczeństwa są szkoły lub stowarzyszenia. Mandat radnego służy
                      WYŁĄCZNIE REALIZACJI CELÓW ZADANYCH PRZEZ WYBORCÓW.
                      Grzegorz vel raszyniak
                      P.S.
                      Dlatego właśnie, że nie rozumie tego Iwicki, "z dwojga złego wolę Rajkowskiego".
                      Wolę się z nim spierać, ale jak samorządowiec z samorządowcem, a nie jak petent
                      z I-szym sekretarzem.
                      • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 14:39
                        Grzegorzu,
                        "Ale Rajkowski to nie Iwicki. Myślę, że dla dobra gminy, nawet w przededniu
                        wyborów w drugiej turze potrafi sie usunąć. Wygra wtedy Chmielewski. Gmina na
                        tym zyska, a Rajkowski zyska szacunek."
                        wiesz kto tak spekulował jakiś czas temu?
                        Włączając się do brudnej polityki aby się ubrudzić.....w burdelu?
                        czasem można a nawet trzeba się ubrudzić...?
                        nie tak postrzegam rzeczywistość

PS: myślę (to moje zdanie) dlatego Darekowi nie było z wami po drodze
                        • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 16:44
                          a moze udaloby sie zaprosic ziggiemu kogos na chata?moze kogos znajacego sie na
                          polityce...a moze po prostu jakiegos balwana,ktory wyjasnilby jak to jest z tym
                          zasniezaniem zima....moze narodzi sie nowa tradycja-bieg gminny na biegowkach -
                          ulicami raszyna-tylko trase nalezaloby wytyczyc odpowiednio-tam gdzie nie
                          odsniezaja...

-----
                          *turnieju narciarskiego to we wsi jeszcze chyba nie bylo....
                          • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 16:48
                            obawiam się że zostaje Nosal, bo górka raszyńska coś mniejsza ostatnio, chyba z
                            zimna
                        • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 19:28
                          Zbychu.
                          Jesteś cynikiem.
                          Jeśli moją przypowieść spłycasz do stwierdzenia "ubrudzić się w burdelu", to
                          mógłbym pomyśleć, że nic nie zrozumiałeś. Ale Cię znam. Wszystko zrozumiałeś,
                          ale bronisz brata, który "jak zdarta płyta" próbuje działać w samorządzie choć
                          mu to nie wychodzi.
                          Mój syn ma dopiero sześć lat a już dwa razy wrzucał za mnie głosy do urny.
                          Wierzę, że kiedyś polityka będzie czysta i to troche dzięki mnie. Twój brat
                          uważ, że dzieci należy chronić przed polityką, a więc chyba zakłada, że ona
                          zawsze będzie musiała być brudna?....
                          • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 20:20
                            Grzegorz,
                            -po pierwsze nieładnie jest się wypowiadać 'za kogoś' - tym bardziej
                            nieobecnego w dyskusji na forum, ale to już kwestja kultury
                            -po drugie - z całym szacunkiem nie działałeś do tej pory w radzie gminy, z
                            całym szacunkiem nawet nie uzyskałeś mandatu do postawienia jak to
                            nazwałeś 'burdelu'
                            - po trzecie - co uważa mój brat to jego sprawa i chyba nie uzyskałeś
                            upoważnienia, by w jego imieniu się wypowiadać

a trochę na wesoło, chyba na kartach do głosowania, wrzucanych przez syna, sam
                            dokonałeś wyboru wink))
                            • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 23:08
                              Zbychu.
                              Lepiej odpuść.
                              Zarzucasz mi, że wypowiadam sią za kogoś. Za kogo? Ja tylko cytuję, a to Ty w
                              imieniu brata prowadzisz całą tą internetową kampanię.
                            • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 23:27
                              Zbychu.
                              Lepiej odpuść.
                              Zarzucasz mi, że wypowiadam sią za kogoś. Za kogo? Ja tylko cytuję, a to Ty w
                              imieniu brata prowadzisz całą tą internetową kampanię.
                              "Z całym szacunkiem" rzeczywiście nie uzyskałem mandatu do Rady, ale jak wiesz
                              to jeszcze nie koniec wyborów. Poza tym ja nie muszę być w Radzie, żeby działać
                              na rzecz gminy. Całe cztery lata aktywnie działałem w radzie osiedla i w
                              stowarzyszeniu, a Twój brat przez trzy lata popierał wójta, potem się z nim
                              kłocił, tak jak przez całą poprzednią kadencję z Rajkowskim i co? Odda na niego
                              swój głos. I mimo to to nie ja miałem racji?
                              Co do burdelu to proszę nie odwracaj kota ogonem kiedy brakuje Ci argumentów.
                              Różnica między mną a Twoim bratem jest właśnie taka, że ja złożyłbym mandat
                              gdyby sumienie nie pozwalałoby mi zagłosować za czymś czego chcą ci, którzy
                              dali mi mandat zaufania, a Twój brat bez skrupułów zagłosowałby przeciw nim.
                              Nie wiem czy wiesz, ale formalnie nadal jestem członkiem Wspólnoty Samorządowej
                              (Twojego brata), tyle że ani razu nie zostałem poinformowany o spotkaniach (nie
                              ja jeden).
                              Kiedy na spotkaniach przed wyborami uzgadnialiśmy wspólne ze Wspólnotą
                              stanowisko, aktywiści Życia Raszyńskiego nie podejmowali decyzji ostatecznych
                              bez konsultacji z resztą stowarzyszenia, a Darek decyzje podejmował od ręki
                              osobiście. To od razu źle rokowało samorządności. Czy nie?
                              Pisząc, że mój syn już dwa razy wrzucał za mnie karty do urny chciałem Ci
                              pokazać, że uczę moje dzieci postaw obywatelskich i wierzę, że kiedyś polityka
                              będzie czysta, a Darek chroni swoje dzieci przed polityką, więc chyba zakłada,
                              że już nic się nie da zmienić. Skoro jest taki pesymistą to po co ciągle stara
                              sie o coraz wyższe stołki, nawet jak pokazały te wybory kosztem Raszyna.
                              Grzegorz
                              • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 23:32
                                Grzesiu, drogi Grzesiu,
                                nie chcemy jeszcze spać....była taka bajka na dobranoc

Kim jest J.Kurski w PiS?
                      • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 17:09
                        raszyniak ty to chyba jesteś z po - pozdrowienia dla europosła - znałam
                        kiedyś kółko różańcowe politycy plus ich żony oraz przyjaciółki żon plus kilku
                        oficerów - tam to były fajne zebrania - mentalnością i cynizmem bardzo do
                        ciebie zbliżeni - nie wiem tylko jak spełnianie obietnic wyborców bo
                        przeskoczyli do sejmu, sejmiku a inni do więzień - ci ostatni bo działali dla
                        siebie samych.
                        • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 19:14
                          muszko.
                          Nic nie rozumiem z tego co napisałaś.
                          Jedno co nie można o mnie powiedzieć to to, że jestem europosłem. Na spotkaniu
                          agitacyjnym przed referendum europejskim jakie zorganizował Iwicki wsparłem
                          Ligę Polskich Rodzin jako typowy UPR-owski eurosceptyk. Dziś kiedy jesteśmy już
                          w Związku Socjalistycznych Republik Europejskich ja popieram Chmielewskiego,
                          który ma realne pomysły na uzyskanie unijnych dotacji, a Iwicki ma w gminie
                          specjalną komórkę do ich pozyskiwania i ... pozyskuje ok. 0,5% naszego budżetu,
                          przy średniej krajowej 20% i prawie 100% dla takiego np. Żyrardowa. Dziwne nie?
                          Jakby specjalnie chciał tylko dopłacać podatkami do ukochanej UE skoro nie może
                          do nieboszczki UW.
                          Nie jestem cynikiem. Jako biznesmen jestem analitykiem.
                          Pozdrawiam.
                          Mimo wszystko cieszę się, że młodzi ludzie interesują się tym co dzieje sie w
                          naszej gminie. Szanuję nawet tych, którzy z braku wiedzy popełniają błędy.
                          cześć.
                          • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 24.11.06, 11:19
                            nazywasz siebie biznesmenem - analitykiem - faktycznie twoje rozważania na
                            temat pracy radnego zeszły na poziom abstrakcji dla mnie niezrozumiałej - w
                            imię spełniania obietnic i celów które wyznaczają wyborcy(? - czy na pewno oni)
                            radny musi się "ubrudzić", doradzanie uczciwej i doświadczonej w samorządzie
                            osobie żeby swoją działalność ograniczyła do kółka różańcowego i obarczanie jej
                            winą za przegraną pierwszą turę przez mch - wybacz, ale to nie na miejscu
                            • raszyniak Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 24.11.06, 23:41
                              muszko
                              Kiedy 8 lta temu cała ta grupa doświadczonych i uczciwych ludzi startowała do
                              Rady, żeby jak mówili odsunąć cwaniaków, powiedziałem im, że aby odsunąć
                              cwaniaków nie wystarczy być uczciwym. Trzeba być jeszcze sprytnym. Wykrakałem.
                              Zdobyli najwięcej mandatów i zostali opozycją.
                              W następnych wyborach rozbił ich i podebrał Iwicki.
                              To już osiem lat jak nam pomaga i na kolejne cztery lata zafundował nam
                              Iwickiego lub Rajkowskiego. Czy nie wystarczy?
                              Nawet Wojtas potrafił przyznać, że jego startowanie było błędem....
                              • ziggyksiazek Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 24.11.06, 23:57
                                grzesiu, rozumiem, że ci nie wyszło, teraz zastanów się dlaczego
                              • muszka61 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 25.11.06, 13:05
                                a pisałeś że najważniejsi są wyborcy i realizacja obietnic - a ty czytujesz
                                dzieła machiavellego
    • mahony2109 obrażamy Radom i Kielce a chcemy by nas szanowano! 22.11.06, 00:01
      > 2 km od warszawy mentalność radomsko-kielecka,

Eeee... obrażasz innych a wystawiasz sobie świadectwo. Nie wiesz, że Warszawa
      jest najgorzej zarządzanym miastem. Wielkim molochem, który ma problemy z
      inwestycjami, z zapchanymi sądami, obsługą ludności itd. W mniejszych miastach
      często jest znacznie lepiej i uczciwiej. Tego może nie wiesz.

Ale nawet jeśli wiesz, to nie masz prawa obrażać mieszkańców Radomia i Kielc
      (używając ich "mentalności" w sensie obraźlwym), bo to jest zwykłe chamstwo i
      wywyższanie się. A traktowanie w gminie Raszyn masz złe, pewnie dlatego, że
      urzędników tak samo chamsko atakujesz. A dla takich petentów nikt nie jest
      miły big_grin

Pzdr.
      • klara993 Re: obrażamy Radom i Kielce a chcemy by nas szano 24.11.06, 09:44
        bardzo cię zabolało ale cóż zrobić najgorsze, że bierzesz wszystko dosłownie a
        mnie chodziło raczej o kulturę niż obrażanie tych z kielc i z radomia- jestem
        od tego z daleka.Wiesz czasami żeby było krócej stosuje się takie porównania a
        dziadostwo jest wszędzie....
    • paw34 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 22.11.06, 07:52
      Pan Zbyszek mnie zainteresował swoją wypowiedzią.Nie po drodze mi ( w domyśle
      jak sądzę z Wiśniewskim i Rajkowskim?).Padło tez ciekawe stwierdzenie MCH też
      sie o tym przekonał?Co o tym myslicie?
    • syrena21 Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 29.11.06, 21:15
      zgadzam sie w pelni z toba!!! ale radia maryja i moherowych beretow w to nie
      mieszaj! posluchaj czasem rozmow niedokonczonych w tymze radiu, to dowiesz sie
      wielu ciekawych rzeczy o naszej polskiej rzeczywistosci!!!
      • patrzacy.z.boku Re: żałuję że zamieszkałam w gminie raszyn 29.11.06, 22:02

-----
        *kon jaki jest kazdy widzi
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka