korusiar 08.07.10, 20:22 ...mieści się w Starej Wsi na ul. Rumiankowej 6a. Bardzo proszę mamy, które zapisały tam swoje maluszki o opinie nt. tego przedszkola. Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korusiar Re: Centrum Rozwoju Dziecka Pępek Świata... 30.10.10, 20:51 Wygląda na to, że żadne mamy nie zaglądają na to forum więc sama napiszę kilka słów i osobistych wrażeń dot. Pępka Świata ;) Od września br. chodzi tam moja 2,5 letnia córeczka Zuzia. Miejsce to działa dopiero od ubiegłego roku więc nie jest jeszcze zbyt znane. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że absolutnie nie żałuję, że zapisałam tam córkę. Powody: - przedszkole działa przez okrągły rok (urlop letni trwa 2-3 tygodnie a wakacje 2 m-ce więc to idealne rozwiązanie), od 7:30 do 18:00 (wiadomo co to oznacza dla rodziców, którzy pracują w W-wie), - prawdziwie domowa atmosfera, - ciepłe, serdeczne, życzliwe panie opiekunki (z Panią Agatą - właścicielką na czele), - bardzo dobre warunki (czysto, kolorowo, osobne sale do różnych zajęć), - zdrowe, smaczne i urozmaicone posiłki, - nie ma problemu, jeżeli dziecko ma alergię pokarmową, panie dostosują się do potrzeb i możliwości żywieniowych malucha, - mnóstwo atrakcyjnych zajęć dostosowanych do wieku dziecka. To takie podstawowe rzeczy, więcej informacji znajdą Panie na www.pepekswiata.org Jeżeli chodzi o Zuzię, to obecnie mam problem z zabieraniem jej do domu, córka stanowczo protestuje i mówi, że chce zostać z dziećmi i spać w przedszkolu. To chyba najlepsza rekomendacja :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
2.mamcia Re: Centrum Rozwoju Dziecka Pępek Świata... 13.02.11, 22:29 Ciekawe co piszesz, przecież tam nie ma posiłków w ramach pobytu dzieci, trzeba przynosić swoje. Poza tym wydaje mi się że 4 osoby (w tym właścicielka która pewnie nie zawsze jest dyspozycyjna) na grupę 18 dzieci to stanowczo za mało! Odpowiedz Link
1mamacorki Re: Centrum Rozwoju Dziecka Pępek Świata... 17.10.12, 22:14 Nie polecam, Mało personelu jak do takiej dużej ilości tak małych dzieci. Panie zamiast opiekować się dziećmi muszą gotować i sprzątać bo właścicielka oszczędza na wszystkim. Brak książeczek i stare zabawki. Wiecznie ginące ubranka. Odpowiedz Link
arcykaplanka Re: Centrum Rozwoju Dziecka Pępek Świata... 17.11.12, 22:36 Proponuję wybrać się osobiście na próbę na dzień lub dwa i ocenić samodzielnie..dyrektorka na pewno chętnie na to przystanie:) Moje dziecko jest jeszcze nie chodzi ale powoli rozglądamy się za czymś w okolicy i po wizycie w Pępku odniosłam BARDZO pozytywne wrażenia. Bardzo serdeczna atmosfera, dzieci zadowolone, zaopiekowane, przytulne-domowe wnętrze i sympatyczne panie. A wspomnaina tu dyrektorka- właścicielka wydała mi się ciepłą, rozsądną babką. Jedno z fajniejszych miejsc w okolicy..ale wszystko zależy od tego czego kto szuka. Pozdrawiam i życzę satysfakcjonującego wyboru. Daj znać które przedszkole wybrałaś. Odpowiedz Link
7gutek Re: Centrum Rozwoju Dziecka Pępek Świata... 07.10.15, 16:11 Ja również nie polecam. Dziecko wypisałam po kilku miesiącach i żałuję, że zrobiłam to tak późno. Główne minusy: ginące i zamieniane między dziećmi ubranka, bardzo stare, brudne i zniszczone zabawki (głównie chłopięce, z których wyrósł syn właścicielki albo przyniesione przez rodziców), częste problemy żołądkowe po serwowanych tam posiłkach (wymioty i biegunki), mało zajęć rozwijających dziecko, częsta rotacja pań, opiekujących się dziećmi. Właścicielka ma niesamowite "gadane" i potrafi robić dobre wrażenie, na które ja również dałam się nabrać. Życie to jednak zweryfikowało - potrzebowałam niestety kilku miesięcy, żeby stwierdzić, że rzeczywistość nijak się ma do zapewnień właścicielki. Odpowiedz Link
anna_kowalska243 Re: Centrum Rozwoju Dziecka Pępek Świata... 07.12.17, 10:52 Też mam takie wrażenia. Dodatkowo mam poczucie, że dyrektorka zbytnio zabiega o uwagę facetów. Sama jeżdzę po dziecko, męża tam nie puszczam. Szukam innego miejsca. Odpowiedz Link