peterchec
26.07.17, 20:52
Borderline jako zaburzenie emocjonalne z pogranicza i jego charakterystyczne objawy opisuje wiele książek ,ale żaden opis nie daje realnego obrazu tej choroby (zaburzenia) i żadna osoba zdrowa psychicznie nigdy nie pojmie z samej tylko teorii na czym to wszystko polega i jaka jest tego moc. A moc jest olbrzymia i szczerze mówiąc to mam wątpliwości i to duże czy osoby dotknięte tym zaburzeniem są zwykłymi ludźmi czy może czymś więcej?!
Jestem nieszczęśliwie uwikłany własnie w taki związek od kilku ładnych miesięcy i myślę teraz intensywnie nad tym,żeby z tego jak najszybciej uciec,bo dalsze relacje z taką zaburzoną osobą niewątpliwie nie będą miały happy endu i teraz to wiem na pewno ! Jestem też przekonany,że w takich zaburzonych osobach jest potężna moc uwodzenia i manipulowania innymi ludźmi i moc ta nie pochodzi z tego wymiaru naszej rzeczywistości.Mądre książki psychologiczne podają,że osoby z tym zaburzeniem przechodzą różne procesy od idealizacji swojego partnera lub innych ludzi z najbliższego otoczenia do tzw, dewaluacji. Że często uciekają do rozszczepienia swojej osobowości w celu chronienia siebie przed całkowitą autodestrukcją. Prawda jest jednak taka,że ilu specjalistów i naukowców z tej dziedziny bada to zjawisko tyle powstaje suchych teorii na ten temat i zdania są podzielone.W konsekwencji zaburzenie to pozostaje nadal jedną z największych i niezbadanych do końca zagadek.
Moja osobista teoria wg, tego co do tej pory zaobserwowałem i co wyczuwam dość dobrze rozwiniętą intuicją wewnętrzną jest taka,że osoby dotknięte tym zaburzeniem nie są prawdziwymi ludźmi z krwi i kości a tylko posiadają opakowanie w formie przypominającej ludzką postać. Wewnątrz nie ma tam duszy a samo zaburzenie to demony ukrywające się pod nazwą zaburzenia z BPD (Bardzo Potężne Demony:-))
Więcej nie chcę niczego dodawać,bo nie chcę się nikomu narazić i nikogo nie mam zamiaru straszyć,ale jak ktoś ma w sobie jeszcze na tyle odwagi i rozsądku,żeby w porę się wycofać z takiego układu to niech spierdziela jak najszybciej i jak najdalej od takiej osoby !!!