Dodaj do ulubionych

Koszt ochrony!!!

13.03.11, 15:25
W sprawozdaniu finansowym polecam kwotę w rubryce "OCHRONA".

Tylko nie dostańcie oczopląsów.

Obserwuj wątek
    • sas101 ? 13.03.11, 15:30
      Ciekawe jaka będzie frekfencja na zebraniu. Zawsze było że zebranie za wcześnie bo o 18.00. Teraz jest o 20.00. Ja obstawiam 12%.
      • lyssy123 Re: ? 13.03.11, 19:07
        I znów czeka nas 2h pokrzykiwania, z którego zupełnie nic nie wyniknie (patrz "oferta" na malowanie parkingu za 8.500zł)...
        A "ochrona" bardzo ładnie podnosi szlaban - więc za ich usługi płacimy chyba uczciwie? smile
        • jac3k27 Re: ? 13.03.11, 23:03
          Ja w piątek dostałem tylko zawiadomienie o zebraniu ale nic więcej. Jak zwykle zarządca pokazuje nam w jak wielkiej d.... nas ma. Jak mamy głosować w sprawie uchwał o których tam piszą skoro ich nie znamy? Zawiadomienie zaczyna się od słów "Zgodnie z art. 30 ustawy z dnia 24 czerwca 1994 roku, o własności lokali..." itd. Pozwolę sobie zatem zacytować z ww. ustawy "Art. 32
          1. O zebraniu właścicieli zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, zawiadamia każdego właściciela lokalu na piśmie przynajmniej na tydzień przed terminem zebrania.
          2. W zawiadomieniu należy podać dzień, godzinę, miejsce i porządek obrad. W wypadku zamierzonej zmiany we wzajemnych prawach i obowiązkach właścicieli lokali należy wskazać treść tej zmiany."
          To jak to jest? Zarządca działa zgodnie z prawem czy nie?
          • rypioze Re: ? 14.03.11, 08:36
            Mieszkam tu od początku,zawsze otrzymywałem komplet dokumentów.Na to zebranie też już dawno mam komplet.Zawsze na zebraniu jest trzech krzykaczy,którzy krzyk zaczynają od tego,że nie dostali dokumentów.Wśród nich jest ten "przedsiębiorca",który miał pomalować numerację na parkingu za 8.500 zł.Nakrzyczał się chłopina i co?Przypuszczam,że będzie tak jak zwykle 12% i tak samo zebranie będzie wyglądało.
            • jac3k27 Re: ? 14.03.11, 09:37
              No to chyba nie jest normalne jeśli Ty twierdzisz że dostałeś dawno a jest wielu takich którzy jeszcze nie dostali. Ja na pewno oprócz zawiadomienia o zebraniu nie dostałem nic, a mieszkam tu na osiedlu i w domu codziennie ktoś jest przez cały dzień. Dostarczenie wszystkim dokumentów na czas to jest obowiązek zarządcy a nie jakaś łaska.
              Skoro mieszkasz od początku to pewnie w tych pierwszych blokach. Może jest jakiś klucz dostarczania takich dokumentów? Najpierw dostają Ci co siedzą cicho i przyklepią każdą decyzję zarządcy a potem dopiero ci co krzyczą na zebraniach?
              • lyssy123 Re: ? 14.03.11, 10:04
                Jeśli ktoś nie dostał powiadomienia do skrzynki, to zawsze moze przeczytać informację na tablicy ogłoszeń.
                Stwarzasz sztuczny problem (choć w istocie trudno nie przyznać Ci racji, ze powiadomienia powinny być dostarczone wcześniej), który niepotrzebnie będzie rozdmuchiwany na spotkaniu...
                • jac3k27 Re: ? 14.03.11, 10:08
                  Ale tu nie chodzi o zawiadomienie o zebraniu, tylko o sprawozdanie finansowe które mamy przyjąć na zebraniu i o treści uchwał nad którymi mamy głosować na zebraniu. Czy dla Ciebie to nie jest problem? Zagłosujesz w ciemno?
                  • lyssy123 Re: ? 14.03.11, 10:19
                    A sąsiedzi nie są w stanie pożyczyć?
                    Naprawdę, to jest niepotrzebnie rozdmuchiwany problem, dzieki któremu znów będzie można popisać się donośnym głosem...
                    • jac3k27 Re: ? 14.03.11, 10:25
                      No to w takim razię pożyczę od Ciebie, OK?
                      • qucyk Re: ? 15.03.11, 16:58
                        Na marginesie: nie dostaliśmy zawiadomień pocztą, bo... nasza "kompetentna" Pani zarządca pomyliła adresy smile Nie mieszkam na ul. Kobylarsiej w Radzyminie tylko Słowackiego. A mój sąsiad nie mieszka na Jasnorzewskiej tylko na Słowackiego smile Rozmowa z listonoszem znajomym właśnie mnie uświadomiła że JWC dostało zwroty z naszymi zawiadomieniami bo pomylono adresy zamieszkania. Hm.. to już idiota się domyśli, że jak ma pod sobą osiedle słowackiego - to wszyscy ze słowackiego mieszkają na słowackiego (z wyjątkami gdzie adres korespondencyjny jest inny) a nie na innych ulicach smile Jestem świnia, ale ciekawe z czyjej kieszeni pójdzie kasa na naprawienie nieudolności naszego zarządcy? A z innej beczki: ciekawi mnie ile jeszcze kasy będą nas kosztować pomyłki naszego zarządcy? Nie wspominam o "doskonałych" pomysłach (to sarkazm).
                        • necia27 Re: ? 15.03.11, 17:09
                          Ja dostałam pocztą , ale fakt ulica była inna przekreslona i poprawiona na słowackiego
                          • jac3k27 Re: ? 15.03.11, 22:55
                            I ja też dostałem dzisiaj list od JWC z którego wynika, że mieszkam na ulicy Bełdan 4 (?!) Być może za mało płacimy za zarządzanie? Zresztą czemu się dziwimy? Kto by chciał dobrze pracować za te marne 19341,00 miesięcznie. Dziękujemy Ci JWC że jeszcze nas nie porzuciłeś!
                            • qucyk Re: ? 16.03.11, 17:32
                              jac3k27 faktycznie smile Musimy dziękować JWC że nas nie porzuciło dla tak marnych groszy smile
          • elektrono Re: kupno mieszkania - blok 73 21.03.11, 17:48
            To nie bajki,tylko szczera prawda i proszę nie "ściemniać".W każdym bloku jest informacja o
            zadłużeniu i najczęściej są to wysokie cyfry.Może słowo "większość" jest przesadzone,ale jest spora grupa zadłużonych co mają nawet zamkniętą ciepłą wodę,by wymóc na nich jakąkolwiek
            reakcję.Są nawet heroiczne i absurdalne propozycje,że długi jeden z mieszkańców odpracuje,
            mimo,że stać go na bieżące utrzymanie,papierosy,auto,ale nie stać na opłacenie czynszu-to
            dopiero "ściema".Z takimi "propozycjami",wystąpił na ostatnim zebraniu mieszkaniec bloku
            67 i bynajmniej nie był zażenowany wobec swoich sąsiadów! Pozdrawiam.
          • elektrono zawiadomienia 21.03.11, 18:07
            Zawiadomienia nie dotarły z powodu błędu zarządcy,o czym sama na zebraniu powiadomiła
            mieszkańców.Brak właściwego zawiadomienia mógł skutkować zerwaniem zebrania a nawet
            odwołaniem zarządu.Jednak mieszkańcy poruszeni łzami i obietnicą przeprosin każdego z osobna
            osobiście(!),okazali się wielkoduszni i wszystko odbyło się jak zawsze.Frekwencja też była typowa
            dla naszego osiedla.
            • rypioze Re: zawiadomienia 22.03.11, 16:42
              Ta wielkoduszność wyraża się w konkretnej kwocie,kto za to zapłaci?Przez cztery lata wszystko było w porządku a teraz okazuje się,że mieszkam na ulicy Bełdan.Czy ta kobieta wie jakim osiedlem zarządza?Na jakiej ulicy to osiedle się znajduje?Teraz chyba będzie szukać winnych gdzie indziej.Ciągłe zmiany ekip powodują tylko bałagan.Ochrona winna być stabilna,żeby poznać mieszkańców i samochody.Przez cztery lata nie było tak nieporadnej ekipy sprzątającej.Zaczynać odśnieżanie o 8-ej ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka