amanna1 03.03.17, 16:53 Czy ktoś może mi wytłumaczyć czyj to pomysł?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 04.03.17, 19:23 Czy to ważne? Ważne żeby zdało egzamin.Jeśli będziemy pozwalali na wjazd za nami,to nie.Szlaban jest zbyt długo podniesiony. Odpowiedz Link
fiber12345 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 07.03.17, 10:47 Bzdura i kretynizm wtórny, nie dość że nie zdadzą egzaminu to mam wrażenie że komuś bardzo łatwo przychodzi wydawanie naszych pieniędzy, myślę że są bardzie pilne potrzeby niż zmiana systemu wjazdowego za kupę pieniędzy - pasowało by najpierw zapewnić miejsca parkingowe a potem myśleć o bramie. Zarządzanie tym osiedlem to totalna pomyłka, zamiast ułatwiać życie na osiedlu to tylko utrudniają. Odpowiedz Link
fiber12345 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 07.03.17, 11:00 kolejna sprawa dlaczego nie zostaliśmy poinformowani o kosztach jak w przypadku boiska ????? Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 16.03.17, 22:12 Zarządzanie to zbyt duże słowo. Ten twór pozostały po deweloperze przypomina swoją arogancją Alternatywy 4. Przypadek ten jest dość odosobniony ponieważ w znanych mi przypadkach mieszkańcy pozbywają się takiego zarządcy jeszcze w okresie obowiązywania gwarancji i rękojmi. Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 16.03.17, 22:17 Z moich obserwacji wynika, że w zarządzaniu tym osiedlem odwróciły się role. Zarządca ze swoją administracją zapomnieli, że to my jesteśmy właścicielami lokali a oni tu tylko pracują. Odpowiedz Link
obserwatorvictoria Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 00:02 jejku człowieku kup sobie działkę, wybuduj dom i dopiero rządź na tym osiedlu mieszka ponad 1 000 osób i każdy ma prawo żyć jak chce Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 12:15 Rodzaj ludzki obowiązują pewne prawa i zwyczaje.Prawda? Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 13:51 Myślę, że innego zdania będą ci dla, których drugi samochód jest koniecznością a dzisiaj rano otrzymali mandaty za parkowanie na zewnątrz osiedla. Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 15:55 Chyba parkowali na ścieżce rowerowej bo na Słowackiego chyba nie ma zakazu zatrzymywania się i postoju.Otrzymałem dane na zebranie (Ty chyba też) w których jest pozycja:planowane 47 miejsc do parkowania. Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 08.03.17, 10:16 Nadal samochody parkują pod znakami zatrzymywania się i postoju.Z naklejkami? Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 16.03.17, 22:39 Samochody stoją i stać będą. Ludzie czują, że to oni są właścicielami a o zdanie nikt ich nie pytał. Ja natomiast jestem ciekaw gdzie po tych zmianach są oznakowane miejsca do podjazdu dla osób niepełnosprawnych, pogotowia ratunkowego? Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 17.03.17, 09:58 "Ludzie poczuli się właścicielami" i "róbta co chceta"?Nie chodzą na zebrania a chcą by pytano ich o zdanie.Ja uważam,że wpuszczać pojazdy każdorazowo powinien ochroniarz.Ochroniarz siedzi w kanciapie i nie ma żadnego wpływu na wjazd np.dwóch samochodów po jednym podniesieniu szlabanu. Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 17.03.17, 12:55 No cóż problem frekwencji na zebraniach WSPÓLNOT MIESZKANIOWYCH jest często wynikiem bezsilności mieszkańców. Znam temat wyjątkowo dobrze. Pyskówki, zła organizacja zebrania zniechęcają do brania w nich udziału. Głosowanie na zebraniu to nie wszystko. Jest jeszcze tryb indywidualnego zbierania głosów przez zarząd. W tym przypadku jest pole do działania wszystkich, którzy w zebraniu nie uczestniczyli. Niestety jest to pole dość grząskie. W przypadku takiego głosowania trzeba zebrać 51 % głosów lub udziałów. Można tek te głosy zbierać, że wszystkie uchwały będą po myśli zarządu lub zarządcy. Wystarczy zebrać głosy tych, którym obojętny jest los osiedla lub szukać poparcia wśród popleczników zarządu. Pracownicy administracji mają w tym zakresie dobre rozeznanie. Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 17.03.17, 13:10 Administratorzy i zarządcy osiedli regularnie odwiedzają takie fora jak to. O ludziach zamieszczających krytyczne wpisy wyrażają się pogardliwie mówiąc o szczekaniu. Choć dobrze wiedzą, że szczekanie nie jest dla nich groźne. Ewenementem jest jednak osiedle Victoria, gdzie uchował się jeszcze deweloperski zarządca. Procedura odwołania zarządu jest stosunkowo prosta. Na początek trzeba zebrać głosy członków WSPÓLNOTY, którzy będą mieli 10% udziałów. To będzie podstawą do złożenia wniosku o ODWOŁANIE ZARZĄDU. Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 17.03.17, 14:02 I co dalej?Myślę,że już jest kandydat.Nawet domyślam się kto. Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 14:07 Oooooooooooo. Tak to ja. Jeśli współpracujesz z administracją bo na to wygląda to właśnie mnie chciał bić pracownik ochrony w czwartek gdy chorej bliskiej mi osobie przywiozłem zakupy i miałem tego kilka ciężkich paczek. Na 10 min. zaparkowałem na zakazie samochód. W czasie wyjazdu z osiedla do szyderstw pod moim adresem przyłączył się także inny pracownik, który przed szlabanem wykonywał jakieś prace. Ci ludzie w jakimś stopniu utrzymywani są także z moich pieniędzy. To co mnie spotkało jest czymś wyjątkowo przykrym czego długo nie zapomnę. To właśnie tego dnia zalogowałem się na tym forum po raz pierwszy. Odpowiedz Link
alf1955 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 13:48 Bez decydującego udziału administracji, zarządcy i zarządu takich kroków nikt nie mógł podjąć. Żeby było śmieszniej to oni wszyscy żyją z naszych pieniędzy i naszymi pieniędzmi szastają jak tylko chcą. Interes właścicieli lokali jest im obcy. Mamy bzdurne boisko i brak stanowisk parkingowych. Ciekaw jestem jak zareagują wszyscy ci, którzy parkowali na zewnątrz osiedla a dzisiaj otrzymali mandaty od policji. Odpowiedz Link
lewaszki Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 18.03.17, 22:43 Pomysł padł na ostatnim zebraniu, ponieważ ludzie już mieli dośc cwaniactwa i parkowania na zakazach. Na osiedlu przypada JEDNO miejsce parkingowe na mieszkanie, więc jeśli masz więcej samochodów to musisz się zatroszczyc o dodatkowe miejsca. Co się tyczy mandatów to pytanie kto je dostał ? * Osoby parkujące na ścieżce rowerowej * Osoby ograniczające widocznośc podczas wyjazdu z osiedla * a może wszyscy na ulicy Słowackiego. Daj trochę więcej informacji. Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 22.03.17, 11:30 Trochę się poprawiło,jest mniej parkujących gdzie popadnie.Nadal uważam,że szlaban jest uniesiony zbyt długo,za wjeżdżającym legalnie swobodnie wjadą jeszcze dwa samochody.Tak się dzieje,ochrona nie jest w stanie takiego cwaniaczka zatrzymać.Co jest z zadłużającymi wspólnotę,też dostali naklejki na wjazd? Odpowiedz Link
lyssy123 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 22.03.17, 20:46 Szkoda tylko, że efektem tej zmiany jest konieczność parkowania "ponadplanowych" samochodów na zewnątrz osiedla w dwóch wersjach: 1. parkowanie wzdłuż ulicy zgodnie z przepisami czego efektem jest konieczność stawiania aut częściowo na jezdni/chodniku ograniczając szerokość chodnika i jezdni a w efekcie zmniejszając bezpieczeństwo i przepustowość ulicy i chodnika Słowackiego 2. parkowania niezgodnie z przepisami pełną szerokością auta na ścieżce rowerowej lub chodniku ograniczając bezpieczeństwo pieszych/rowerzystów (lub wręcz uniemożliwiając im korzystanie z tych nawierzchni) pozostawiając pełną szerokość ulicy Słowackiego - ale narażając się na mandat. Obawiam się, że parkowanie jak w punkcie 1 będzie w krótkiej perspektywie codziennością dla mieszkańców i ich gości. Szkoda że gmina nie przewidziała rozsądnych miejsc na parkowanie wzdłuż ulicy Słowackiego. Odpowiedz Link
rypioze Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 07.04.17, 20:50 W miastach,o ile niema zakazu,samochody parkują na jezdni,przy chodniku.Na osiedlu trochę się poprawiło,ale Polak potrafi i większość nie przykleiła naklejek otwierających szlaban,a trzyma go w ręku i po wjeżdzie przekazuje drugiej osobie aby sobie też wjechała. Odpowiedz Link
k.sobieraj.78 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 05.12.17, 15:09 Witajcie. Chciałam przestrzec mieszkanców osiedla Centrum Park w Radzyminie czyli Armii Krajowej 4,6,8,10 a przedewszystkim panie mężatki jak ja. Do budynku Armii Krajowej 8 na parterze wprowadziła sie prostytutka tak zwana TIRÓWKA i dziwka na telefon. Ma okolo 175 cm wzrostu czarne krucze włosy w wieku okolo 30-35 lat wysolaryzowana .Z tego co sie dowiedziałam to wynajmuje ona mieszkanie od strony altan smieciowych. Będąc na placu zabaw widuje ją czasem jak sie pręży na tarasie i ogródku. Ta latawica podrywała mojego męża, zapewne tez i innych meższczyzn w sklepie i na ulicy. Nie rozumie jak mozna wynajmowac mieszkanie takiej osobie, trzeba by pogonic te latawice z naszego osiedla. Nastepnym razem napisze numer mieszkania krore wynajmuje. PANIE UWARZAJCIE NA SWOICH MEZSZCZYZN !!! Odpowiedz Link
k.sobieraj.78 Re: naklejka zamiast pilota do bramy wjazdowej 05.12.17, 15:09 Tak jak obiecałam, podajen numer lokalu ktory ta LADACZNICA wynajmuje. jest to lokal nr.15. Dokladny adres to: ALEJA ARMII KRAJOWEJ 8 lok. 15. Zróbmy coś i pozbądzmy sie tego kurestwa z naszego osiedła. Jeszcze tylko pragne zwrócić uwagę, iż w lokalu może dochodzić do przestępstw okołoprostytucyjnych takich jak stręczycielstwo, sutenerstwo czy kuplerstwo,a może i narkotyki. –Jakby tego było mało, to nawet nasze dzieci są zaczepiane przez panów dopytujących, gdzie tu mieszka pani prostytutka, bo już u niej był, ale nie pamięta gdzie. Nastepnym razem wrzuce tu zdjecia tej ladacznicy i jej kolezanek TIRÓWEK które tez tam przychodzą Odpowiedz Link