Dodaj do ulubionych

Opoznienia w odbiorach

24.05.06, 10:32
Witam.Jak u was z odbiorem nowego m?Jakie byly opoznienia w waszych blokach?
Obserwuj wątek
    • andrzej5219 Re: Opoznienia w odbiorach 24.05.06, 10:48
      około 2 miesięcy, tłumaczyli się zimą
    • 123j1 Re: Opoznienia w odbiorach 24.05.06, 10:51
      wasza czesc osiedla pieknieje karzdego dnia ,jest super pogoda .zycze aby nie
      bylo opoznien
    • andrzej5219 Re: Opoznienia w odbiorach 30.05.06, 18:56
      Sytuacja I Etapu nadal jest lekko zagmatwana. Budowa zwolnła zdecydowanie,
      porządkowanie terenu staneło w miejscu, mała architektura też. Na budynkach
      dzieje się niewiele, wykończeniówka zaczęła się strasznie ślimaczyć. Najgorsza
      sytuacja jest z energią elektryczną, stacja trafo nawet nie wyszła z ziemi
      więc mieszkania są przekazywane bez zasilania. Ponoć ma być
      podłączony "budowlany" ale on jest 3x droższy więc jak to będzie z
      rozliczeniami? Wyyraźnie widać że moloch jakim jest JWC nie radzi sobie z
      prowadzeniem tej inwestycji. Wszystko wskazuje, że ten etap złapie co najmniej
      3 miesiące opóźnienia i nie jest to efekt "zimy" lecz organizacji. Przysłym
      mieszkańcom II Etapu sugeruję dobrze zabezpieczyć się w umowach na wypadek
      opóźnień (patrz post palmy38) i nie wierzyć w zapewnienia handlowców co do
      terminu zakończenia. Temat ul. Słowackiego to kolejna wpadka, gmina nie
      wykupiła jeszcze ziemi i nie ogłosiła przetargu na wykonanie. Na mój gust
      moźemy zapomnieć o porządnej drodze w tym roku a co za tym idzie o pętli
      autobusowej też. Ale jest też coś pocieszającego....można pooglądać mecze
      Polonii, nowego nabytku JWC i tym teraz żyje ta firma. Skreśliłem te kilka zdań
      pod rozwagę ewentualnych nowych chętnych do zamieszkania na tym ładnym
      osiedlu...niestety jak na razie tylko na deskach projektantów i folderach
      reklamowych JWC
      • przeprowadzka1 Re: Opoznienia w odbiorach 01.06.06, 22:00
        Niestety to wszystko prawda. Ja odebrałam po wielkich trudach mieszkanie.
        Jestem na budowie codziennie o różnych porach. Nie dzieje się prawie nic poza
        garstką robotników snujących się bez wyraźnego celu. Niby coś robią ale wygląda
        to żałośnie. Podobno przygotowanych do odbioru jest 70 mieszkań, a za pół roku
        być może nie będzie nikogo do pracy.
    • michao Re: Opoznienia w odbiorach 02.07.06, 14:21
      Hmm zadzwonilem do JW bo mnie cisnal termin wyprowadzki z poprzedniego m (do
      konca maja mialem sie wyprowadzic) wiec dzwonie i slysze oczywiscie cos
      zaradzimy smile no fajnie.... pierwszy termin jaki uslyszalem to czerwiec (czyli
      miedzy 1 a 30). Ok jakos przebiduje do tego czasu jednak co sie okazuje?
      Mieszkanie ma byc napozniej oddane 30 wrzesnia, po interwencji telefonicznej w
      JW mam swidomosc ze moze zostane waszym sasiadem 15 sierpnia. Miesztake teraz w
      typowym POD (czyli na działce) i szczescie ze jest cieplo i mam tu jakies w
      miare ludzkie warunki bo jak nie to GRRRRR!
      • marti_h Re: Opoznienia w odbiorach 22.07.06, 20:13
        U nas akurat opóźnienia nie było. Mieliśmy odebrać mieszkanko w czerwcu i w
        czerwcu było gotowe. Odebraliśmy w lipcu ale tylko i wyłącznie dlatego bo
        czekaliśmy na wyliczenie waloryzacji i innych tego typu rzeczy a bez 100%
        wpłaty mieszkania odebrać nie można.
        • mila722 Re: Opoznienia w odbiorach 23.07.06, 22:23
          witam, a mozesz zdradzic mi co mnie czeka, jak juz jw dostanie kase. Calosc
          jedna transza z banku-znaczy to co mi zostalo do wplaty.
          Tak mniej wiecej w przyblizeniu jakie jeszcze zalatwaiania papierkow w jw i
          gdzies tam. wiem ze na pewno czeka mnie zrew w wolominie, a co jeszcze??
          Dzieki i pozdrawiam
          przyszla sasiadka z bloku I smile
          • marti_h Re: Opoznienia w odbiorach 25.07.06, 22:38
            Więc trzeba będzie wpłacić opłatę czynszową (jw wyliczy), waloryzację, ze
            wszystkimi dowodami wpłaty nalezy udac się do (raczej niezbyt sympatycznych)do
            jw na Radzymińskiej najlepiej gdziec po 2-3 dniach od ostatniej wpłaty
            (pieniądze musza dojśc na konto a u nich trwa to jak w średniowieczu). Jak już
            wszystko będziesz miała uregulowane to podpisujesz papierki w f-mie ZREW wyślą
            Ci pocztą i nie bedziesz musiała się nigdzie fatygowac natomiast z Gazownią
            czeka Cię droga do Wołomina. Podpiszesz umowę i wpłacisz pieniązki za
            zamontowanie licznika (ok 96zł) panowie do Ciebie oddzwaniają i przyjeżdzaja
            założyć Ci licznik (ale to juz po odebraniu mieszkania)
    • necia27 Re: Opoznienia w odbiorach 30.07.06, 10:43
      Witam i znow mamy opoznienia na Victori.Blok I moze byc oddany nawet na koniec
      pazdziernika a powinien w sierpniu.Niezle jak nie za zimno to za goraco.
      • anna.quality Re: Opoznienia w odbiorach 02.08.06, 13:55
        koniec pazdziernika!!!!! to jakies kpiny! i jestem ciekawa co teraz na to JW?
        bo jak ja sie spoznilam o 2 dni z transza pieniedzy (a raczej bank) to wielka
        afera i milalam juz niemile pismo z dzialu windykacji, ale jak oni dupy daja to
        jak jest odpowiedz? ''trudno, nic nie mozemy zrobic'', to chyba za malo! a
        dzwonilam do mojej Pani z JW prowadzacej kilka godzin temu i jak spytalam o
        odbiory to nawet sie nie spytala ktory blok tylko powiedziala ze lada moment!
        skandal po prostu. Wszyscy sa mili i obiecuja zlote gory jak chce sprzedac
        mieszkanie, a jak juz jest sprzedane to zmiana calkowita, nic ich nie obchodzi
        i tylko glupie odpowiedzi na odczepnego. Zla jestem ze szok! powinni
        odszkodowania placic! takie jest zycie, nie wyrobili sie trudno - ale moja wina
        to to nie jest, a jak sie popelnia bledy to powinno sie za nie placic, prawda?
        • oniemczuk Re: Opoznienia w odbiorach 02.08.06, 14:43
          Witam
          Obawiam się, że bez odpowiednich zapisów w umowach niewiele możemy zrobić z tymi
          opóźnieniami. Ja dopiero w sobotę wybieram się na victorię i zobacze co
          jacek-kierownik powie. Bo dwa tygodnie temu to mówił nam o wcześniejszym
          odbiorze mieszkanka (blok I), zobaczymy.A agenci jak wszędzie, mówią tylko to co
          chcemy słyszeć. Po podpisaniu umowy przez nas już im procenty z nas do kieszonki
          lecą i nie muszą być dalej mili.

Pozdrawiam
          Oktawia
          • maorsa Re: Opoznienia w odbiorach 02.08.06, 20:45
            ja tez byłam dzis w jw, Pani mi powiedziala, ze mieszkania beda do odbioru pod
            koniec sierpnia (w umowie mamy koniec września) i tak samo jak osobę powyżej,
            nawet nie spytała o to, który to blok...hmmm...dziwne...zobaczymy...
            • mila722 Re: Opoznienia w odbiorach 02.08.06, 21:31
              hej wszystkim, ja tez niestety bylam na budowie w zeszla sobote, rozmawialam z
              jakims facetem, ktory udostepnial mieszkania do wgladu. Blok J mimo ze ma byc
              gotowy do konca wrzesnia jest juz prawie, prawie, a blok I mimo obietnic ze
              bedzie do konca sierpnia jest na szarym koncu. Tak tez i facet powiedzial, ze
              bedzie szczescie jak oddadza w pazdzierniku. Normalnie mnie zalamal.
              • anna.quality Re: Opoznienia w odbiorach 18.08.06, 15:39
                ja chwilowo mieszkam w wolominie i dosc czesto wracajac z warszawy zajezdzam na
                osiedle, niestety teraz robie to rzadziej bo nerwow juz nie mam - ludzie tam od
                miesiaca sie nic nie zmienilo!!! az serce boli jak sie patrzy... robota stoi
                jak stala i nikt sie tym nie przejmuje, no chyba tylko my - przyszli
                mieszkancy. I niestey musze sie zgodzic z kolezanka, ze blok J jest w duzo
                lepszej kondycji niz nasz I, mimo ze w umowach ludzie maja 30.09 a my 30.08.
                Czas odbioru juz za 13 dni.... a blok nawet otynkowany z przodu nie jest, od
                kilku tygodni tylko styropien widac. W srodku tez za duzo sie nie dzieje, jak
                tak dalej pojdzie to nie wiem kiedy my to odbierzemy, a przeciez jeszcze tyle
                pracy potrzeba zeby wszystko wykonczyc! myslalam ze te swieta spedze we wlasnym
                mieszkanku, ale teraz czarno to widze. Chyba ze jakas afere zrobimy w JW - ja
                jestem gotowa, tylko ze sama to raczej nic nie zwojuje.
                • mila722 Re: Opoznienia w odbiorach 18.08.06, 16:18
                  Witam sąsiadkę
                  Dziś rozmawiałam z kierownikiem budowy
                  Okazało się, że są jakieś problemy z wykończeniem elewacji.
                  Pytałam się go o termin oddania, mówił, że sam jest zaskoczony pomyłką biura,
                  które w umowach podało datę oddania inwestycji bloku I na 31.08.2006 skoro ten
                  budynek od początku miał być niby oddawany na samym końcu czyli tak do 30 09
                  2006. Ale coś tam mówił, że mieszkania mają być może i w okolicach 20 któregoś
                  września. Może nie będzie tak żle, że do swiąt się nie spotkamy. Powiedział mi
                  też, że w środę ma się widzieć z jakimś tam inspektorem budowlanym i mają mieć
                  jakieś rozmowy z zarządem czy kimś tam na wyższym stanowisku. Będę sie z nim
                  wtedy też kontaktówać. Jestem też zniecierpliwiona tą sytuacją- bo do 31 08
                  mogę mieszkać w tym mieszkaniu co teraz, a potem ??? nie wiem gdzie iść z
                  dzieckiem- bo na wynajmem na taki jakiś niewiadomy czas to nie każdy chętny.
                  Więc napewno będę ich męczyć telefonami i odwiedzinami !!!!!
                  Pozdrawiam i oby Nam się udało jak najszybciej
    • necia27 Re: Opoznienia w odbiorach 03.08.06, 09:22
      Oniemczuk ty chyba blok J a nie I?A co do opoznien to niestety pewnie przyjdzie
      nam czekac na nasze mieszkanka.Pozdrawiam
      • oniemczuk Dzięki Aneta, wiesz że J:) 03.08.06, 11:22
        No tak ja blok J tylko to I mi w głowie bo się tak martwią wszyscy. Pozdrawiam
    • necia27 Re: Opoznienia w odbiorach 18.08.06, 21:51
      Jestem za zeby cos z tym zrobic,trzeba JW meczyc o te odbiory bo to jakies
      kpiny.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka