Dodaj do ulubionych

Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za brama

23.09.08, 17:18
My mieszkancy, dziekujemy kretynowi/kretynce za to ze nie mamy od kilku
miesiecy sklepu spozywczego pod brama. Dziekujemy Ci takze, za to ze od jutra
i warzywnego nie bedzie.
Co ci idioto oni przeszkadzali? Po cholere dzwonisz na straz i masz waty? Za
blisko miales do sklepu? gdzie znajdziesz takich milych sprzedawcow?
Moze jestes masohista i lubisz dymac z ciezkimi siatami do panoramy?
W glowie mi sie nie miesci co za glab, co za idiota, co za patafian byl taki
madry!!!!! Jesli sie dowiemy, wiedz "drogi mieszkancu" nie bedziesz mial
milych sasiadow!
Co teraz matki z dziecmi maja zrobic? i starsze osoby? - Pomyslales w tym
swoim buraczanym lbie o tym wszystkim? Nie po co? jestes kretynem zloosliwym,
chamem po maxie.
Pros kogo mozesz zeby ludzie sie nie dowiedzieli dzieki komu maja takie
"ulatwienie" bo pewnie zyc ci nie dadza. Mnie tam bez roznicy i tak kupuje w
wawie, ale zal mi tych matek i innych ludzi.
No w glowie mi si eniemiesci jak mozna byc takim debilem!
Obserwuj wątek
    • malgos.net Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 19:43
      I z którą jak którą ale akurat z tą wypowiedzią zgadzam się w
      100tach! Sama jestem matką i prawda jest taka że i tak zawsze zakupy
      się robiło w ramach spaceru w mieście ale są sytuacje kiedy nie
      można wyjść nigdzie dalej. I co my teraz mamy zrobić jak dziecko
      jest chore, leje albo nas śnieg zasypie?? Nie zawsze jest z nami
      ktoś kto może te zakupy zrobić! Czy ktoś kto nasyłał tą straż
      miejską na Pana z warzywami czy dopuścil do nie otworzenia sklepu na
      osiedlu pomyślał o tym??!! Czy ma to głęboko w poważaniu??!! To
      niech się wyprowadzi głęboko w las i tam rzeczywiście nic nie będzie
      miał jak tak lubi!To jest po prostu istny skandal!. Może w ogóle
      życzliwy zacznie chodzić z petycją o założenie jednej wilkiej
      wspólnoty i będziemy sobie tak żyli? Do jasnej cholery!!! - bo już
      słów brakuje - przeciez na tym osiedlu mieszka tyle ludzi i nawet
      głupiej wody mineralnej nie będzie można kupic bez trzykilometrowego
      spaceru!!!!
    • nurid Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 20:08
      Odpowiadając na post qucyk'a mogę powiedzieć, że tym idiotą/kretynem (na inne
      określenia szkoda miejsca) jest nikt inny jak właściciel panoramy! A mianowicie
      już tłumaczę. W Radzyminie funkcjonuje coś w stylu "zrzeszenia handlarzy",
      którzy stworzyli sobie uchwałę o zakazie handlu w nie wyznaczonych do tego
      miejscach, a także blisko drogi (czyli tak jak było to u nas). Przewodniczącym
      tego stowarzyszenia czy czegoś tak jest właśnie właściciel Panoramy! Straż
      miejska, która odwiedziła dzisiaj Pana z warzywami prawdopodobnie nie była
      "nasłana" przez kogoś z osiedla tylko przez miasto jako kontrola.
      A ponadto dowiedziałam się też dzisiaj, że nasz Pan z warzywami ponad rok temu
      pisał do JW list z pytaniem czy nie można by wydzielić jakiegoś miejsca na
      osiedlu żeby mógł przyjeżdzać ale podobno mieszkańcy osiedla złożyli pismo z
      podpisami że nie życzą sobie żadnego handlu na terenie osiedla. U mnie nikt nie był.
      Szkoda, że w tak beznadziejny sposób tracimy taki pożyteczny punkt...
      • rypioze Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 20:50
        Tak to jest bardzo prawdopodobne.Nie wierzę,że to ktoś z
        naszych.Może porozmawiajmy z Administracją,żeby wyznaczyć temu
        miłemu panu jakieś miejsce?
        • qucyk Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 20:56
          nurid nakreslila inny wymiar sprawy - bardzo niepokojacy.
          Do momentu, wyjasnienie - nie bede komentowal - byc moze "panorama" ma cos do tego.
          Jutro dowiemy sie co i jak - ktos zawita do burmistrza i do strazy - zobaczymy
          co wyjdzie.
          Dzis pytalem o miejsce na naszym osiedlu - niestety problem to mieszkancy. Byc
          moze, jesli udalo by sie zebrac 51% glosow - cos dalo by sie zrobic.
          • necia27 Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 21:22
            Dziś ta informacja kompletnie mnie załamała!!!
            Moje wymarzone m jest dla mnie koszmarem wśród buractwa.
            Chlip... chlip...
            Ale pan od warzywek dostał też info z JW że mieszkańcy nie chcą go
            tutaj,więc wierze w to że to nie tylko panorama POMOGŁA MU SIĘ
            SPAKOWAĆ!!!
            Matko boska skąd wy ludzie jesteście?
            • nurid Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 21:30
              Tak jak już pisałam wcześniej sprawa obecnego miejsca nie jest zależna od
              mieszkańców tylko od uchwały podjętej przez handlarzy Radzymina, straż miejsca
              wypełnia tylko swoje obowiązki.
              Ja o tej Radzie Handlarzy dowiedziałam się od naszego pana Bogdana
              "Warzywniaka". Dobrze by było dowiedzieć się co tu tak naprawdę jest grane.
              A co do miejsca na osiedlu, JW sie nie zgodziło po podobno 1,5 roku temu
              mieszkańcy powiedzieli że nie chcą pana z warzywami na osiedlu (to też wiem od
              pana Bogdana bo sam powiedział mi, że pisał takie pismo i mieszkańcy wnieśli
              sprzeciw).
            • malgos.net Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 21:31
              A ktoś pytał mieszkańców o zdanie??? Bo ja osobiście sobie nie
              przypominam.
              • necia27 Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 21:44
                Kiedy były zbierane podpisy u pana warzywnika pod prąd to było też
                na chęć zatrzymania pana u nas,ja się podpisałam ale pan mówił że
                mało kto się podpisuje.I to już była opinia ile osób chce tutaj taki
                sklep...
    • aikradz Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 21:47
      Nie szukajmy winnych na osiedlu.O tym, że przy osiedlu powstanie wielki sklep obiecywało JWC gdy kupowałem mieszkanie. A swoją drogą dziwię się, że do tej pory nikt z radzymińskich "biznesmenów" nie wyczuł tu biznesu. Mógłby powstać duży pawilon handlowy, jeszcze jedna pizzeria, a może nawet mały pub ? Na pewno mieliby klientelę i inwestycja szybko by się zwróciła.
      A swoją drogą to szkoda tego warzywniaka.
      • necia27 Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 22:09
        Aikradz chyba nie masz nadzieji na powstanie takich atrakcji w
        okolicy tego osiedla?
        Przecież każdego stąd wymiotą osiedlowe hieny!!!
      • rembel Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 22:12
        Pub ? Pizzeria ? Gość z warzywami nie zagrzal u Was miejsca, a co dopiero ktoś
        kto miałby setki tysiecy zlotych zainwestowac. Oj czuję że dzięki niektórym
        jeszcze poczekacie na cywilizacje....
        • nurid Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 23.09.08, 22:57
          Ja sobie też nie przypominam żeby ktoś chodził i zbierał podpisy na nasz
          warzywniaczek.
          A teraz może warto by było zebrać te podpisy na zgodę żeby pan Bogdan mógł
          przyjeżdzać tak jak teraz dwa razy w tygodniu i miał jakieś miejsce na osiedlu.
          Przecież to nie potrzeba dużo miejsca, hałasu też nie będzie to wkońcu tylko
          pare godzin a poza tym kupują u niego tylko mieszkańcy osiedla wiec obcych też
          nie będzie - do przemyślenia.
          • necia27 Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 24.09.08, 08:50
            nurid napisała:

> Ja sobie też nie przypominam żeby ktoś chodził i zbierał podpisy
            na nasz
            > warzywniaczek.
            > A teraz może warto by było zebrać te podpisy na zgodę żeby pan
            Bogdan mógł
            > przyjeżdzać tak jak teraz dwa razy w tygodniu i miał jakieś
            miejsce na osiedlu.
            > Przecież to nie potrzeba dużo miejsca, hałasu też nie będzie to
            wkońcu tylko
            > pare godzin a poza tym kupują u niego tylko mieszkańcy osiedla
            wiec obcych też
            > nie będzie - do przemyślenia.

Jestem jak najbardziej za tylko mam coraz mniej wiary,że cokolwiek
            uda się zrobić na tym osiedlu.O boże ja chcę cywilizacji!!!Czuje się
            troszku jakbym nie w tej epoce żyła...
            • marti_h Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 24.09.08, 09:28
              sklep za bramą???, pizzeria???? PUB?????? wszystko ale nie na tym osiedlu, gdzie
              mieszkają jacyś dziwni ludzie (nie wszyscy oczywiście bo na szczęście są też
              całkiem normalni)już widzę drakę i kłótnie o PUB przed osiedlem.... Ja wcale bym
              się nie pogniewała wink chociaż mogłabym gdzieś wyjść wieczorem i do domu blisko wink
              Nie rozumiem tych ludzie, nie mam pojęcia co ich kieruje... nie chcą sklepu na
              osiedlu, nie chca sklepu przed osiedlem... to co chcą??? może wykopmy jakąś fosę
              dookoła osiedla, wrzućmy tam krokodyle, i wybudujmy z 5m mur aby nikt nie mógł
              do nas wejść ani podglądać.... MASAKRA!!!!!!!!! Ludzie ogarnijcie sie!!!!! mamy
              XXI wiek a aby kupić sobie świeże bułki na śniadanie i mleko do kawy muszę
              poświęcić na to ok 45 minut a nie 5 minut.... Zacznijmy ułatwiać sobie życie, a
              jak komuś nie pasuje to naprawdę niech pomyśli o małym domku w środku lasu gdzie
              będzie miał wszędzie daleko a nam niech pozwoli normalnie żyć!!!!!!!
              Co do podpisów o warzywniak NA osiedlu ja również pierwsze słyszę, nikt u mnie
              nie był po żaden podpis...
    • lewaszki Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 24.09.08, 19:20
      Jak to czytam to aż mi się włos na głowie jeży.
      Sam byłem przeciwny sklepowi na osiedlu ale z tym warzywniakiem to już istne przegięcie. Co on komu przeszkadzał? Kto w ogóle zbierał podpisy? Kiedy?

Tym bardziej nie spodobała mi się przytoczona na forum wypowiedz właścicielki owego sklepu - że nie będzie tracić nerwów na bydło. Skoro mieszkańcy nie chcieli tutaj sklepu to po jasną cholerę się pchała drzwiami i oknami na to osiedle. Nie przypominam sobie również, żeby JWC informowało mnie, że na osiedlu zamiast jednego mieszkania ma powstać sklep.

Na koniec chciałem wspomnieć, że mam już dość, że ktoś za mnie podejmuje decyzję a ja o niczym nie wiem. Co to za paranoja jest? W żadnym cywilizowanym miejscu tak się nie dzieje jak na tym osiedlu. Ochrona zła, na zebraniach jest kilkanaście osób którym jeszcze zależy, głosować nie ma komu a do uprzykrzania życia to wszyscy są piersi.

Ludzie zastanówcie się nad tym co robicie - albo staniemy się jednością albo wszyscy będą nas olewali co już można zauważyć
      • qucyk Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 24.09.08, 21:03
        hm.. no wlasnie jestem po fascynujacych rozmowach.
        Oto czego sie dowiedzialem, nie tylko od wladz:
        1. nic wspolnego z tym wszystkim nie ma Pan wlasciciel panoramy
        2. zadzwoniono do strazy z osiedla - jeden z mieszkancow
        3. winny tez jest warzywniak: nie posiadal zezwolenia wlasciciela terenu na
        ktorym sie rozlorzyl - nie mial po0 prostu zwyklego pisma ze moze tam prowadzic
        handel
        To w skrocie bo juz mi sie pisac nie chce.

Co do wnioskow:
        jesli chcemy warzywniak i spozywke - to musimy zadzialac.
        Mianowicie, JWC - wyrazi zgode z checia (sic) n a to, zeby ktos na naszym
        osiedlu rozlorzyl tzw. stragan - warunek: ruchomy orza inny warunek: zgoda 51%
        mieszkancow na to, ze na osiedlu ktos bedzie handlowal.
        Co Wy na to? Pogadajcie prosze z sasiadami, a za 2 tygodnie zacznie ktos chodzic
        i zbierac podpisy pod tym. Chocbym mial sam chodzic i zbierac Wasze podpisy.
        Zorientujcie sie prosze wsrod sasiadow, jakie sa nastawienia na takie cos i
        dajcie znac.
        • nurid Re: Dzieki idioto za to ze nie mamy sklepow za br 24.09.08, 21:56
          Fajnie, ze ktoś zdobył pewne informacje. Ale teraz kiedy jest już jak jest i
          pewne zdarzenia miały miejsce może trzeba się wziąć do roboty i zebrać te
          podpisy? Może tym razem się uda, chyba warto spróbować...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka