rypioze Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 02.05.09, 08:28 Na ten pomysł wpadłaś po grilowaniu? Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 02.05.09, 17:54 popatrz nie grilowałam . Jednak przyznaj , że potrzebny jest nam sklep. Nie chce marketu . Tylko miły sklepik osiedlowy. Odpowiedz Link
izam7 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 02.05.09, 21:07 a w którym bloku proponujesz? Odpowiedz Link
sas101 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 02.05.09, 21:24 Na ostatnim zebraniu wspólnoty był ten temat poruszany. Mozna sie było dowiedzieć, że nie ma zgody miasta na zlokalizowanie sklepu w rejonie osiedla. Nawet na terenach przeznaczonych na usługi miasto da zgodę na budowę usług pod warunkiem że nie będzie to sklep spożywczy. Był kiedyś przy osiedlu sklepik na kółkach, ale go juz nie ma bo tutaj handlować spożywczymi nie wolno. Odpowiedz Link
brziszek Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 00:39 A jakie było uzasadnienie dla stanowiska rady gminy, jeżeli to prawda to chyba jakaś paranoja, największe osiedle w mieście bez sklepu spożywczego ze względu na stanowisko urzędników? Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 07:20 Sklep na terenie osiedla wolnostojący . Co do zgody ... raz urząd zgode wydał .. to wyda i kolejny raz. NIe ma żadnego zakazu sprzedaży. Odpowiedz Link
rypioze Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 09:44 Misiu,przemyśl to jeszcze raz z Misiem.Gdzie byś go zlokalizowała? Taki sklep to nie tylko sala z regałami i kasą,musi mieć zaplecze magazynowe,sanitariaty,kanalizację,wodę,ogrzewanie i drogę na dowóz towaru,i tp.i td.A teren?Musi być zgoda Wspólnoty. Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 11:28 To co całe życie mam chodzić kilometr do najbliższego sklepu? Cięzko jest samej z małym dzieckiem . Kupując mieszkanie tutaj paniusia z JW mówiła że będzie sklep , droga autobusy co 15 minut do Warszawy . Nie chce się wyprowadzać bo mi się tu podoba! Jednak jestem za tym by sklep był na osiedlu lub za ogrodzeniem bo jest to duże udogodnienie . Odpowiedz Link
eurodial Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 13:15 Żebyś miała blisko do sklepu to postuluj aby on powstał w twoim bloku,mieszkańcy twojego bloku napewno Cię poprą ,w jakim bloku mieszkasz może i ja w tym samym .Tak powaznie - jestem na nie ! Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 13:31 Szukam osób które są za tym żeby sklep powstał na naszym osiedlu a nie tych którym się wszystko nie podoba. Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 13:48 Z tego co pamiętam w planach osiela były przewidziane dwa wolnostojące pawilony usługowe. Dojazd był przez drugi wjazd, który tak praktycznie prawie niczemu nie służy. Zajrzyj do Pani Administratorki, na planie powinno to być zaznaczone. Sprawa upadła przy budowie osiedla bo nie było chętnego na sfinansowanie inwestycji ale plan jest i jak kto chętny to chyba droga otwarta ). Też bym chciał mieć wolnostojący sklepik osiedlowy Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 14:13 dzięki za info Odpowiedz Link
agamek12 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 19:29 Czy jestem za sklepem z wejściem poza osiedlem: TAK Czy jestem za sklepem w bezpośredniej bliskości osiedla: TAK Czy jestem ze sklepem na osiedlu: TAK, ale pod warunkiem, że wejście będzie niezależne od wejścia na osiedle Czy moja żona dyma każdego dnia 15-20 minut z wózkiem do najbliżsszego sklepu: TAK Czy dla mojej żony codzienny spacer do "miasta" (nawet w zimie) to jedyna "rozrywka": TAK Odpowiedz Link
eurodial Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 20:43 A może twoja żona w zimie dla rozrywki czytała by ksiązkę , a po piwko i chlebek biegałbyś ty agamku ? Odpowiedz Link
agamek12 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 21:21 Nie bierz tego do siebie Erodial, ale: ciemniak jesteś i masz najniższej jakości argumety. Moja żona ma czas zarowno na książkę, jak i na zakupy w "mieście", na wypad poza miasto, kino, teatr, itp... W tej chwili zajmuje się wychowianiem dziecka (a może niedługo i dzieci), ale za jakiś czas wraca do zawodu (prawnika)... Odpowiedz Link
agamek12 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.05.09, 21:22 Aha, duże zakupy robimy w każdy weekend w "warśawce'... Odpowiedz Link
necia27 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 04.05.09, 08:13 "Dojazd był przez drugi wjazd, który tak praktycznie prawie niczemu nie służy." Słuzy do wjazdu dla mieszkańców osiedla na parking! Ja jestem za sklepem na osiedlu,mały wolnostojący sklepik. Odpowiedz Link
chiptdi Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 25.06.09, 20:06 misioimisia napisała: > To co całe życie mam chodzić kilometr do najbliższego sklepu? Cięzko > jest samej z małym dzieckiem . A CO, JAK PRZEJDZIESZ SIĘ KILOMETR TO CI KORONA Z GŁOWY SPADNIE? SPACER DOBRZE ZROBI DLA CIEBIE I DLA DZIECKA!!! I DLACZEGO MASZ CHODZI CAŁE ŻYCIE? W DOBIE XXI WIEKU JEST ROWER, SAMOCHÓD ETC.!!! ALBO RÓBCIE ZAKUPY RAZ W TYGODNIU. Odpowiedz Link
necia27 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 29.06.09, 13:20 chiptdi napisał: > misioimisia napisała: > > > To co całe życie mam chodzić kilometr do najbliższego sklepu? > Cięzko > > jest samej z małym dzieckiem . > > > A CO, JAK PRZEJDZIESZ SIĘ KILOMETR TO CI KORONA Z GŁOWY SPADNIE? > SPACER DOBRZE ZROBI DLA CIEBIE I DLA DZIECKA!!! > I DLACZEGO MASZ CHODZI CAŁE ŻYCIE? W DOBIE XXI WIEKU JEST ROWER, > SAMOCHÓD ETC.!!! > ALBO RÓBCIE ZAKUPY RAZ W TYGODNIU. > > > > Moja miła w dobie XXI wieku wszędzie jest wszystko w zasięgu ręki a tutaj ludzie chcą powrócić do starozytności chyba, zero sklepów, kosiarek na osiedlu, autobusów itp... Paranoja ! Odpowiedz Link
legana Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 30.06.09, 14:04 OCZYWIŚCIE nie po to wyprowadzałem się na tą wioskę żeby mieć tu drugą Warszawę !!! sklepy NIE ! wózki NIE ! dzieci na pl zabaw NIE ! autobusy NIE ! kosiarki NIE ! a jak Wam się nie podoba to namioty i na Marszałkowską !!! na rondach dużo miejsc !!! Odpowiedz Link
necia27 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 30.06.09, 20:48 Wyszczekany jesteś!!! A może ty się przeniesz do jakiegoś buszu a nie wprowadziłeś się na osiedle liczące 1000 osób i oczekujesz zacofania od wszystkich innych mieszkających tutaj. Naprawdę tylko na tym osiedlu są tak problemowi ludzie,to co rodziny z dziećmi nie mają prawa już mieszkać wśród innych bo wózki,plac zabaw i piłka nam przeszkadza.? Odpowiedz Link
hope22 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 01.07.09, 09:11 w cywilizowanym świecie w XXI wieku ludzie powinni być na tyle mądrzy żeby wiedzieć jakie są zasady gry i je przestrzegać a u nas niestety wszystko stoi na głowie... Też się zastanawiam skąd się co niektórzy ludzie wzięli - być może z buszu - bo Ci co mieszkali w blokach to raczej potrafią się odnaleźć w tej społeczności Odpowiedz Link
antydekiel Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 02.07.09, 21:59 > OCZYWIŚCIE nie po to wyprowadzałem się na tą wioskę żeby mieć tu > drugą Warszawę !!! Ty warsiawiak, Warszawę to ty pewnie widzisz jak do kieratu jezdzisz, słomę z butów chowaj lepiej. Wioskę to masz tam gdzie krowy pasłeś. > sklepy NIE ! wózki NIE ! dzieci na pl zabaw NIE ! autobusy NIE ! > kosiarki NIE ! Kononowicz normalnie Pewnie też z wielkiego miasta Białystok. > a jak Wam się nie podoba to namioty i na Marszałkowską !!! na > rondach dużo miejsc !!! O, jaki mistrz ciętej riposty i topografii miasta w jednym. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link
ania-9999 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.07.09, 21:29 ja do pana LEGANA:to ty się wyprowadż do lasu,jak ci wszystko przeszkadza,dzieci na placu,wózki,jesteś nienormalny wprowadzając się na nowe osiedle,gdzie mnóstwo młodych ludzi z małymi dziećmi.Sklep potrzebny jest bardzo,oczywiście poza osiedlem.A ty gburze DO BUSZU!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ania-9999 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 03.07.09, 21:30 LEGANA do buszu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
legana Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 04.07.09, 21:14 HELLO !!! czy nie widzicie co sie dzieje na tym forum, moje wypowiedzi zazwyczaj bły sensowne, ale patrząc na wypowiedzi co poniektórych to aż zchciało mi się zażartować ... tak więc nie bierzcie tego do siebie pozdrawiam burzowo Odpowiedz Link
hope22 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 04.05.09, 09:35 Jestem za sklepem przy osiedlu, ale warunkiem dla mnie jest aby osoby robiące zakupy nie wchodziły na teren osiedla w przeciwnym wypadku nie ma sensu korzystania z ochrony osiedla bo i tak każdy wejdzie. Odpowiedz Link
marco3333 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 04.05.09, 12:02 Racja sklep tak bo fakt brak tu sklepu-sklepiku. Ale on musi być poza osiedlem.Budują obok nas bloki i każdy by wchodził kto chciał więc po co ochrona?? Inni zamkną się na osiedlu a my się otworzymy. Odpowiedz Link
moniab222 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 04.05.09, 12:35 Ja też chciałabym blisko mieć sklep ale tak jak moi przedmówcy raczej poza osiedlem - nie mam ochoty żeby na teren naszego osiedla wchodzili "obcy" po zakupy - a z pewnością tak by to wyglądało. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lewaszki Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 04.05.09, 14:10 Sklep - TAK Ale poza osiedlem. Odpowiedz Link
yaro391 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 06.05.09, 16:42 Sklep powinien być, tuż przy osiedlu lecz za ogrodzeniem... na osiedlu absolutnie. Odpowiedz Link
aikradz Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 06.05.09, 20:12 Ja też uważam, że sklep jest nam bardzo potrzebny, tylko, że nie wewnątrz osiedla. Odpowiedz Link
antydekiel Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 18.05.09, 15:47 Właśnie dowiedziałem się że właściciele 8 miejsc parkingowych wzdluż ogrodzenia od ulicy dogadali się z kimś i ponoć mają złożyć wniosek do adminisstracji a potem do UMIG o pozowlenie na wybudowanie pawilonu handlowego ze sklepem calodobowym - ponoć w planach bedzie tez alkohol. Oczywiście pewnie liczą na profity. Czy słyszeliście coś wiecej na ten temat ? Odpowiedz Link
sas101 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 18.05.09, 23:25 To miejsca parkingowe są własnością poszczególnych mieszkańców??? Od kiedy??? Z tego co się orientuję to miejsca parkingowe są nieruchomością wspólną i nie mają statusu własności dla konkretnej osoby. Odpowiedz Link
antydekiel Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 19.05.09, 06:06 Są własnością wspólną, z użytkowania której innni mieszkańcy poza danym lokatorem zrezygnowali przy podpisywaniu aktu notarialnego. Jeśli administracja- zarząd w imieniu ogółu wyrazi mieszkancowi/mieszkancom zgodę na inne użytkowanie takiej części nieruchomości to klops. Odpowiedz Link
aikradz Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 19.05.09, 20:14 Nie wiem czy to będzie możliwe bez zgody wszystkich mieszkańców. A sklep by się przydał. Ja to sobie wyobrażam , że ten pawilon byłby na osiedlu. Ale wejście do sklepu tylko na zewnątrz osiedla, żeby " nie mieszkańcy " Victorii nie wchodzili na nasze osiedle. Odpowiedz Link
g.osik Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 19.05.09, 20:51 marzenia ściętej głowy. Odpowiedz Link
vtec-net Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 22.05.09, 21:36 Skep poza osiedlem- dobry pomysł. Na terenie osiedla> melina Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 16.07.09, 23:51 a czemu na terenie osiedla melina? Znam dużo osiedli gdzie sklepy sa wewnątrz i jakoś nie ma melin. Tyle tylko , że widze sąsiadom to się nie dogodzi. Odpowiedz Link
srebrnywonsz KOMPLEKSOWE USŁUGI WYKOŃCZENIOWE 22.05.09, 21:58 -glazura, terakota -panele, -sufity podwieszane, -gładzie gipsowe, malowanie -montaż drzwi, -przeróbki hydr. i elektr. -biały montaż KOMPLEKSOWE WYKOŃCZENIA "POD KLUCZ" Krawczyk Waldemar tel. 692-143-274 Odpowiedz Link
yaro391 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 15.07.09, 23:26 Czy wiecie już, że będzie Tesco w Radzyminie? Odpowiedz Link
misioimisia Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 28.07.09, 08:43 jeśli będzie takie samo kiepskie jak w Wołominie to szkoda mojego czasu bym tam jezdziła Odpowiedz Link
staviski Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 12.08.09, 17:26 W bloku sklepu nie może być, bo lokal nie spełnia norm. Gdyby jednak wspólnota ogłosiła przetarg, któryś handlowiec pewnie zbudowałby w osiedlu sklep. Jest sporo wolnego miejsca. Nie sądzę, żeby miało się to dziać kosztem placów zabaw (skądinąd, jeden regularnie zalewany). Poza wszystkim, odbiłoby się to pozytywnie na cenach mieszkań, a raczej na popycie na mieszkania w Victorii, bo jak do tej pory nikt (czy prawie nikt) nie chce kupować. Powód? Brak sklepu (i dwa kilometry do przystanku, ale to odrębny problem). Odpowiedz Link
nowa320 Re: chciałabym sklep na osiedlu , kto jest za? 18.08.09, 19:56 czytam te wypowiedzi i zastanawiam się przyznaję mimo że byłam na "nie" zapragnęłam tego sklepu, (bo lubię ciepłe bułki i serek z masłem na nich) nawet sama chciałam go otworzyć, ale sama wiesz że chodzi o ceny!! więc ktoś kto się tu zdecyduje na otworzenie sklepu, weźmie ryzyko na siebie?: chleb, mleko, jajka... podstawowe produkty a po reszę do miasta... MOŻE SAMA ZARYZYKUJ!! Odpowiedz Link