Dodaj do ulubionych

Warszawska Grupa Wyjazdowa

26.06.12, 12:02
Jestem na tym forum od niedawna, ale przeglądając historię zdążyłam się zorientować, że było podejmowanych co najmniej kilka prób stworzenia takiej i podobnych grup:) Nie wiem co z tego wyszło, więc podejmuję kolejną:)

W piątek stworzyłam stronę: www.grupawyjazdowa.moonfruit.com
na której opisałam dokładnie na czym działanie grupy miałoby polegać. To nieformalna i oddolna inicjatywa. Po prostu sama mam ochotę na poznanie osób do wspólnego podróżowania:)

Jeśli chcecie się przyłączyć zapraszam na ognisko w Powsinie w najbliższą sobotę 30.06 o godzinie 16.00. Nie trzeba wysyłać potwierdzeń, po prostu przyjdźcie.
Do soboty postaram się zorganizować jakieś coś co ułatwi Wam odnalezienie na polanie odpowiedniej grupy. Może Polską flagę?:)

Jedzenie zapewniamy we własnym zakresie, tak więc zaopatrzcie się w kiełbasę, kanapki, sałatki, ciastka, picie itp.

Warto zabrać ze sobą również jakiś koc lub karimatę, na której będzie można usiąść w razie gdyby okazało się, że jest nas więcej niż miejsc siedzących.

Poza tym przydadzą się również:

+ ostre narzędzia do przygotowania kijków do kiełbasek
+ węgiel do grilla gdyby okazało się, że z innym opałem jest problem
+ grill?;)

Przy okazji bardzo proszę aby zgłaszały się do mnie również osoby, które pomogą mi w rezerwacji miejsca na polanie:)

Pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia:)
Obserwuj wątek
    • tomek197374 Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 26.06.12, 20:03
      Popieram taką inicjatywę.
      • 07fabli Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 26.06.12, 20:41
        Też popieram, fajnie że ktoś wpadł na ten pomysł. Nie mogę pomóc w organizacji, bo od rana jestem zajęta, ale przyjadę, pozdrawiam!
      • elzik Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 10:57
        Sprecyzuj dokładnie jak trafić na to ognisko z przystanku autobusowego, bo dawno tam nie byłem. No i jaki w końcu pomysł na wyróżnienie tej grupy?
        Czy są limity wiekowe dla uczestników spotkania? Czy można przynieść piwo do tych kiełbasek? I ciekawe czy dojdzie do skutku ten fajny pomysł?
        W razie co odwołaj tu na forum nawet i w sobotę, aby nie jechać na próżno.
        • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 13:54
          Elzik, jak wysiądziesz z autobusu, wchodzisz po schodkach na górę i idziesz tak jak droga prowadzi. Kiedy znajdziesz się przy takim drewnianym budynku skieruj się do ujęcia wody. Niedaleko ujęcia jest taka żwirowa droga, która prowadzi do polany, na której są ogniska. Na polanie szukaj po prostu polskiej flagi. Wezmę też jasno zielony koc. W razie gdybyś się zgubił spytaj kogokolwiek o drogę do polany z ogniskami. Może to jakoś Ci pomoże: www.parkpowsin.pl/Dojazd
          Limitów wiekowych nie ma, ale z tego co zdążyłam się zorientować dominować będą +/- trzydziestolatki. Co do piwa to zabierz ze sobą wszystko na co masz ochotę.
          Pomysł na pewno dojdzie do skutku. Na razie zgłosiło się do mnie ponad 30 osób!
          Zamierzam dużo wcześniej zarezerwować miejsce na polanie, więc w sobotę na pewno nie bedę odwoływać:)
          Do zobaczenia
          • elzik Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 14:34
            Dzięki za szybką i precyzyjną odp. Ja już rozpocząłem akcję propagandową wśród znajomych i w necie. Bo im więcej nas przyjdzie tym większa szansa na znalezienie pasujących destynacji i jednostek. Jeszcze raz dzięki za tą inicjatywę. A pogoda murowana, a nawet aż za bardzo :)
    • 27el Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 14:02
      Fajna inicjatywa. Jeśli pogoda pozwoli będę na spotkaniu. Mam nadzieję, że wezmę kiedyś udział w imprezie mającej za cel odwiedzenie miejsca marzeń, a możliwej do zrealizowania dla grupy nawet Aktywni 60+. Pozdrawiam. 27el
      • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 19:52
        27el, pogoda na pewno będzie:) W sobotę mają się zacząć upały! Przyjdź koniecznie ze swoimi marzeniami i opowiedz o nich innym. Na pewno znajdą się tacy, którzy będą chcieli się przyłączyć. A wiadomo, że co kilka głów to nie jedna. Razem łatwiej! Przeważnie;)
      • 27el Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 01.07.12, 11:24
        27el napisała:

> Fajna inicjatywa. Jeśli pogoda pozwoli będę na spotkaniu. Mam nadzieję, że wezm
        > ę kiedyś udział w imprezie mającej za cel odwiedzenie miejsca marzeń, a możliwe
        > j do zrealizowania dla grupy nawet Aktywni 60+. Pozdrawiam. 27el
        I stało się, zgodnie z moimi przewidywaniami. Burzy, co prawda nie było, jednak skwar, upał, żar z nieba, czy jak nazwać, odebrały mi całkowicie siły, po bardzo intensywnym dniu w pracy.
        Na przekór zdrowemu rozsądkowi, aby nie zawieść Kolegi, spieszyłam na umówione spotkanie. Autobus ugrzązł na światłach z parę razy, a zatrzymał się dalej, niż ostatnim razem. Byłam bez szans na punktualne dotarcie. Obiecałam, że dojadę kolejnym nr linii 519. Dojechałam. Po 40 minutach w autobusowym zaduchu ( O, Klimo Ma!), wysiadłam, zachłysnęłam świeżością powianą z Lasu Kabackiego, ujrzałam schodki, i zrobiło mi się jakoś dziwnie...Zawróciłam do tego samego autobusu...Przepraszałam w SMSach, i potem e-mailach kolegę. Jednak wyczułam, że ma do mnie żal... Nie zrozumiał mnie... Przykro mi.
        pozdrawiam Grupę. Będę w kontakcie. Pozdrawiam Wszystkich.
    • elzik Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 17:22
      Jeszcze taki pomysł wpadł mi do głowy.
      Nie wiem czy Ty Elle będziesz w stanie opanować chaos, jaki tam może zaistnieć przy ognisku?
      Czy masz tubę, jak ksiądz?
      A może niech każdy przygotuje sobie plakietkę, przywieszkę z krajami, kierunkami które go interesują? Wtedy łatwiej o nawiązanie kontaktu.
      Można też imię podać, tel. kontaktowy. Ułatwi to zawieranie znajomości.
      A może przesadzam? Ty i tak masz doskonały zmysł organizacyjny, skoro podjęłaś się takiego wyzwania.
      • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 19:50
        Elzik, super, promuj gdzie możesz:)Co do chaosu jaki może wyniknąć, to mam doświadczenie w ogarnianiu nawet 100 osobowych grup w pojedynkę;) Mam nadzieje, że tym razem nie będzie inaczej.
        Myślę, że na ognisku spotkamy 3 rodzaje osób. Tych, którzy poszukują towarzyszy na konkretne kierunki, takich, którzy ewentualnie mogą się przyłączyć i takich, którzy przyszli dla towarzystwa, tak sobie posiedzieć.
        Wyobrażam sobie to tak, że najpierw zaczniemy od poznania siebie nawzajem w formule fast date, czyli każdy z każdym rozmawia 2-3 minuty. Potem będziemy umawiać się na wyjazdy w formule open space. Polega to na takich swobodnych rozmowach w parach lub w grupkach w wyniku których powstają pomysły na wyjazdy. Wtedy taki pomysł spisuje się na kartce (wezmę ze sobą takie większe blokowe) i zbiera chętnych. Wygląda to tak, że kolejne osoby podchodzą do takiej grupki, czytają co jest na kartce i ewentualnie dopisują się. Nawet jeśli stworzyliśmy jedną propozycję wyjazdu nie znaczy, że nie możemy się dopisać do innych. Generalnie spacerujemy i szukamy fajnych propozycji. Potem zbiorę to wszystko, co najmniej sfotografuje i roześlę do zainteresowanych:) Myślę, że będzie fajnie i na pewno wyjedziemy z Powsina z masą wakacyjnych planów:)
        • tomek197374 Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 28.06.12, 22:46
          Szykuje się zajefajne spotkanko.
        • dzoana_jot Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 29.06.12, 12:49
          Hej, hej,
          bardzo fajna inicjatywa. Niestety jutro nie mogę się pojawić. Czy możesz po spotkaniu przesłać mailem propozycje wyjazdów. Chętnie dołączę.
          Wstępnie planuję objazdówkę z Almaturu, 11 dni, Albania, Macedonia, Serbia, Czarnogóra - termin lipiec-sierpień. Może ktoś ma ochotę dołączyć?

pozdr.
          A.
    • loginnieznany Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 29.06.12, 11:04
      Też szukam towarzystwa na wyjazd zagraniczny.
      Chętnie bym dołączyła ale niestety na weekend wybywam z Warszawy.
      Proszę o namiary na kolejne (ewentualne) spotkanie.
      • agurka82 Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 02.07.12, 16:25
        Niestety nie mogłam dotrzeć,a szukam osoby chętnej na wyjazd do Alanyi - Turcja na all inclusive, last minute do 2000zł
        kontakt: agurka@tlen.pl
        jacyś chętni?
        Agnieszka
    • nectar Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 01.07.12, 14:11
      eskploracja Europy wchodzi w grę?
    • anii.a Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 01.07.12, 16:31
      Hej,
      strona jak i sam pomysł są rewelacyjne :) GRATULUJĘ!!! Czekam z niecierpliwością na pierwsze pomysły i osobiści piszę się na wszystko, chyba :), między 04-27.08 :) Szkoda, że tak późno tu zajrzałam, kiełbaska mnie ominęła.... :)

Pozdrawiam pomysłodawce i wszystkich innych podróżników :)
      Ania
      • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 02.07.12, 10:39
        Hej, spieszę donieść, że spotkanie odbyło się:) Przyszło w sumie +/- 50 osób. Było bardzo sympatycznie. Wiele osób przyszło bez towarzystwa, ale wspólnie zadbaliśmy o to aby nikt nie czuł się osamotniony:) Zaczęliśmy od konkursu na zbieranie opału w lesie i w sumie nazbieraliśmy go tyle, że nie udało nam się wszystkiego spalić:) Graliśmy w 'sabotażystę', poznawaliśmy się i umawialiśmy na wyjazdy. Pierwszy, wycieczka rowerowa do tężni w Konstancinie odbyło się wczoraj:)
        Ognisko skończyło się ok 23.30 kiedy to postanowiliśmy przenieść się na plażę nad Wisłą, gdzie spora grupa została do wschodu słońca:) Byłam wśród nich:) Po powrocie do domu ok 6.00 wzięłam szybki prysznic i ruszyłam na wspomnianą wycieczkę rowerową do Konstancina:) Wieczorem umówiliśmy się na wspólne oglądanie meczu w strefie kibica.

Dla wszystkich, którzy nie byli i którzy chcieliby wpaść ponownie: szukajcie informacji o kolejnym spotkaniu za około 3 tygodnie. Myślę o tym aby zorganizować je na statku płynącym po Wiśle:) Potem możemy przenieść się na ognisko na plaży pod Stadionem Narodowym:)

27el, co to znaczy, że zrobiło Ci się dziwnie? Żałuję, że nie wymieniliśmy się wcześniej numerami telefonów, bo chętnie przyszłabym po Ciebie na pętle:) Następnym razem proponuję się tak umówić:)

Pozdrawiam

Ewa
        • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 02.07.12, 17:04
          Właśnie spisałam wszystkie pomysły na wyjazdy, które wygenerowaliśmy na ognisku i wysłałam do tych, którzy byli i zostawili mi maila. Jeśli ktoś z Was był, ale zmył się wcześniej, a również chciałby te pomysły przejrzeć i być może się przyłączyć, niech napisze do mnie w tej sprawie na casu.elle@gazeta.pl
          • tomek197374 Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 02.07.12, 23:41
            Może na następne spotkanie uda mi się przyjechać. Zdziwiła mnie liczba przybyłych osób. ---------
            P.S.
            Pojawiły się propozycje wyjazdu na wschód, do byłego ZSRR? Coś tam ciągnie mnie ciągle.
        • 27el Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 05.07.12, 08:47
          Ewuś!
          Dziękuję za troskę. Napiszę więcej na meila. Pozdrawiam serdecznie. 27el
          • strobli Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 06.07.12, 13:06
            27 el, czy jesteś może zainteresowana wyjazdem wakacyjnym? Pytam, bo ja też zareagowałam przed spotkaniem grupowym tak jak Ty, choć wcześniej byłam przekonana, że wezmę w nim udział i poznam fajnych ludzi. Pozdrawiam!
            • 27el Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 08.07.12, 09:11
              Strobli Miła ! Na dłuższe dystanse jeszcze nie mogę sobie pozwolić, przeszkodą praca, i chwilowy brak kasy. Na małe przedsięwzięcia, doraźne, i wokół Mazowsza, bardzo, bardzo chętnie. Proponowane ognisko, czy rejs statkiem bardzo mi odpowiada. Chętnie wezmę udział, i poznam ludzi z Grupy. Jaki rodzaj turystyki Ciebie interesuje? Pozdrawiam miło. Ela
              • strobli Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 08.07.12, 11:02
                Elu, aktualnie wybieram się na urlop i najchętniej gdzieś do ciepłego morza. Ogólnie rzecz ujmując, lubię poznawać nowe miejsca te w kraju, jak i te najbardziej odległe i fajnych ludzi. Interesuje mnie turystyka rekreacyjna, mam nadzieję, że się spotkamy i odważnie pośpieszymy na spotkanie z Grupą. Pozdrawiam!
                • 27el Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 08.07.12, 12:50
                  Dzięki za odpowiedź. Spieszę życzyć Tobie udanego urlopu, i jeszcze lepszego wypoczynku nad wielką, czystą wodą. Chętnie poznam Ciebie osobiście. Gdy coś będzie wiadomo o planowanym spotkaniu skrzykniemy się, i pogadamy. Do Miłego!
              • 27el Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 29.07.12, 09:59
                Witajcie! Rozmawialiśmy o rejsach statkiem. Spieszę Wam powiedzieć, że próbowałam nabyć bilety na rejsy do Serocka w czasie tego weekendu. Nie udało mi się. Wszystkie bilety do końca sezonu sprzedane, a szkoda. Pozdrawiam Grupę. 27el
    • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 02.08.12, 13:47
      Witajcie ponownie,
      dłuższy czas byłam nieco niedostępna z powodu wyjazdów i innych absorbujących spraw.
      W międzyczasie udało mi się zaliczyć kilka mniejszych spotkań grupy, jeden wyjazd do Budapesztu, zorganizowany dzięki spotkaniu w Powsinie i jedną wycieczkę rowerową, również umówioną właśnie tam. Na jednym z tych spotkań, siedząc przy stole z osobami, o których istnieniu 'chwilę' wcześniej nawet nie wiedziałam, pomyślałam jak to łatwo z dnia na dzień powiększyć grono swoich znajomych i nagle znaleźć się w gronie, rewelacyjnych osób, które łączą wspólne zainteresowania:) Po ognisku, w sprawie kolejnych wyjazdów, komunikowaliśmy sie głownie mailowo i telefonicznie. Wczoraj za radą kilku osób założyłam stronę grupy na facebooku i tam będę pisać o naszych planach wyjazdowych.
      www.facebook.com/pages/Warszawska-Grupa-Wyjazdowa/502480806444143
      W zakładce 'wydarzenia' mamy 5 takich, które na pewno dojdą do skutku, ponieważ już mamy bilety na przeloty. Większość udało się kupić wczoraj w rewelacyjnie niskich cenach. Od 2 zł za Sztokholm w obie strony, przez Mediolan za 18 zł, po Londyn i Rzym za 38 zł.
      Zachęcam do polubienia strony i śledzenia najnowszysch wątków.
      Postaram się również aktualizować na bieżąco informacje na stronie www.grupawyjazdowa.monfruit.com ale z tym jest nieco więcej zabawy
      • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 14.08.12, 15:43
        Ta wiadomość szczególnie zainteresuje tych, którym nie udało się dojechać na ognisko, czyli pierwsze spotkanie naszej grupy.
        Właśnie opublikowaliśmy informacje o kolejnym, które odbędzie się w klubie Podróżnik na Felińskiego 37. Więcej informacji na nowej stronie www.grupawyjazdowa.pl

Chcemy aby tym razem było jeszcze bardziej konkretnie i efektywnie, dlatego proszę o wysłanie zgłoszenia - zakładka 'weź udział w spotkaniu' oraz punktualne przybycie. Zaczynamy o 18.30

Będzie jak zwykle fajnie, więc zapraszam gorąco:)
        • konrad_eurotrip Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 15.08.12, 00:57
          Na fb powstala nowa grupa ludzi zwiedzajacych euorpe i nie tylko. Zawieraja sie na niej informacje o aktualnych promocjach tanich liniii lotniczych, przykladowe podroze itp Zapraszam do grupy jesli szukacie przygod a nie macie z kim leciec na weekend badz dluzszy wypad niewielkim kosztem po Europie. nazwa grupy "Eurotrip czyli zwiedzamy Europę" zapraszam :)
    • casu.elle Re: Warszawska Grupa Wyjazdowa 25.10.12, 09:36
      A teraz zapraszamy na spotkanie w nieco innej formule:) Żeby nikt nie mógł nam zarzucić, że cudze chwalimy, a swojego nie znamy, zanim ruszymy w świat, chcemy poznać lepiej swoje miasto i przy okazji siebie nawzajem:)
      W związku z tym już w najbliższą sobotę 27.10 o 9:30 możecie wziąć udział w Warszawskiej Grze Miejskiej, która jest organizowana dla członków i sympatyków Warszawskiej Grupy Wyjazdowej, czyli osób, które mają potrzebę poznawać innych do wspólnego podróżowania.

Na miejscu będziemy działać w 3 osobowych dobranych losowo zespołach, czyli będzie doskonała okazja na poznanie lepiej co najmniej 2 osób:) Także nie miejcie oporów przed pojawieniem się bez obstawy w postaci znajomych:)

Wcześniej prosimy o wypełnienie formularza i wpłatę 3 zł na przygotowanie i wydruk materiałów
      docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDdJTWhWa3RobTJiOEdEU0ttaEVRTWc6MQ
      Więcej informacji na stronie www.grupawyjazdowa.pl i naszym facebooku www.facebook.com/pages/Warszawska-Grupa-Wyjazdowa/502480806444143 i w samym formularzu

Zapraszamy bardzo
    • jelizawietka Śladami diabła Boruty 04.11.12, 07:30
      Zapraszam na weekendową wycieczkę śladami diabła Boruty. Szczegóły na www.termy.manifo.com
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka