Dodaj do ulubionych

Portal wymiany noclegowej

25.02.07, 13:28
Witam.
Czy jest gdzieś w necie portal w którym można znaleźć osoby chętne do wymiany
noclegowej? To znaczy ja ciebie przenocuję - ty mnie.
Chodzi mi nie tylko o pojedyncze osoby, ale np o rodzinę 3 osobową.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.aster.pl 25.02.07, 21:13
      cos dzisiaj o tym mowili z dzien dobry tvn rano ale jakos nie wiem co to za
      strona byla. cos couch sharing czy cos takiego.
      • volta2 Re: Portal wymiany noclegowej 26.02.07, 13:11
        ja coś kojarzę, typu exchanginghome, sprawdź w wyszukiwarce.
        • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 26.02.07, 20:00
          Ja o tym czytalam ...

To o "kanapie" to miejsce dla jednej osoby, po prostu noclegownia bez
          specjalnych warunkow.
          Przenocuje sie kogos kilka nocy w swojej kawalerce, chocby na materacu
          na podlodze czy na kanapie.

Jesli chodzi o cala rodzinae i DOBRE warunki pobytu to ta "wymiana domu".
          • czest Re: Portal wymiany noclegowej 27.02.07, 08:00
            Polecam stronkę typową o możliwości darmowego przenocowania się u kogoś:
            www.hospitalityclub.org Polecam i powiem, że sam korzystałem...Pozdrawiam.
            Michał

PS chętnie podpowiem, jak to się odbywa. Moja gg 4304538 lub
            michalek1021@tlen.pl
            • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 10.03.07, 12:05
              A ja bardzo chetnie dowiem sie cos wiecej, zglosze sie na gg.
              Pozdrawiam

czest napisał:
              > Polecam stronkę typową o możliwości darmowego przenocowania się u kogoś:
              > www.hospitalityclub.org Polecam i powiem, że sam korzystałem...Pozdrawiam.
              > Michał
              >
              > PS chętnie podpowiem, jak to się odbywa. Moja gg 4304538 lub
              > michalek1021@tlen.pl
              • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 11.03.07, 09:37
                jest tez portal

couchsurfing.com

O tym wlasnie czytalam, ze mozna nocowac u kogos w skromnych warunkach
                i na takich samych warunkach przenocowac kogos u siebie.

Na portal nie udalo mi sie wejsc, bo sie bardzo wolno otwiera ...
                • pia.ed Czest, napisalam na GG 12.03.07, 23:30
                  Nie wchodzisz tam?
                  • pia.ed Juz sie skontaktowalismy ... 14.03.07, 11:33
                    A czy nikt inny z forumowiczow nie probowal takiej formy noclegu?

Bo jak sie okazuje, jest wiecej osob niz myslalam, ktore otwieraja
                    swoj dom dla "ludzi w potrzebie" ...
                    • zewa11 wymiana 14.03.07, 22:23
                      Mieszkam we Wrocławiu i szukam wakacyjnej wymiany w Poznaniu lub w okolicach(z
                      dobrym dojazdem do stacji PKP}.Interesuje mnie też pobyt nad morzem lub na mazurach.
                      • pia.ed Re: wymiana 15.03.07, 11:09
                        Otrzymalam od michalka stronke

polski.hospitalityclub.org/indexpol.htm
                        Trzeba sie tan zapisac jako czlonek, rejestracja jest bezplatna.
                        Jeszcze tego nie zrobilam, ale dostalam od michalka wskazowki
                        wiec chyba dam sobie rade.
                        • pia.ed Zarejestrowam sie! 15.03.07, 11:38
                          Uwazam ze rejestracja jest uciazliwa ...
                          • pia.ed Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 15.03.07, 12:20
                            Pierwszy nick nie zostal uznany bo ktos jest juz jego posiadaczem,
                            wiec zarejestrowalam sie pod innym nickiem.
                            No i teraz mam dwa nicki ...
                            • asskela Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 23.03.07, 12:55
                              jesteś zarejestrowana tylko jeden raz, skoro odrzucono twój pierwszy nick, to
                              nie został on zarejestrowany...
                              • pia.ed Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 23.03.07, 13:27
                                W zasadzie masz racje.
                                Najpierw przyszlo potwierdzenie tych dwoch nickow i kazali czekac ...
                                Po tygodniu napisali, ze jestem juz zarejestrowana i moge zalogowac sie
                                do klubu na ten drugi nick.
                                • feiran Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 30.03.07, 15:01
                                  A może by tak na tym forum zorganizować taką " wymianę " ??
                                  • Gość: ff Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:50
                                    www.couchsurfing.com albo hospitality club wcale nie oznacza ze nocuje sie w
                                    bardzo skromnych warunkach itp - wszystko zalezy od tego kto ma jakie warunki,
                                    i ze u kogos byla tylko podloga wcale nie oznacza ze bedzie sie u kogos innego
                                    bedzie spalo sie na podlodze. raz mozna trafic tylko na materac a raz na cale
                                    mieszkanie - dlatego najpierw warto sie dowiedziec jakie sa mozliwosci hosta. a
                                    ja kozystalem wiele razy - bardzo polecam. a oszczednossci to drugozedna zaleta
                                    tych programow - najwazniejsze to sa super ludzie ktorych mozna w tych
                                    programach spotkac
                                  • berent10 Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 29.07.08, 09:40
                                    feiran napisał:

> A może by tak na tym forum zorganizować taką " wymianę " ??
                                    Niezly pomysl.Hanka
                      • Gość: zoi Re: wymiana IP: *.slowianin.pl 15.06.08, 10:50
                        Świnoujscie może być?
                        • pia.ed Swinoujscie? 30.06.08, 21:15
                          A co, masz dom w Swinoujsciu i chcialbys sie wymienic
                          na inny dom?
                          Twoje zapytanie jest troche niejasne ...

Re: wymiana
                          Autor: Gość: zoi IP: *.slowianin.pl 15.06.08
                          Odpowiedz:

Świnoujscie może być?

• Gość: BASIA Re: Portal wymiany noclegowej IP: 88.156.164.* 10.02.08, 13:19
                Ja też.Zależy mi na Krakowie i Warszawie.W zamian "daję"Rzeszów.
      • Gość: a78 Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:03
        polecam nowy portal w tej tematyce wymiany mieszkań www.domzadom.pl..ja własnie
        sie zarejestrowałam z czego sie bardzo cieszę bo jest darmowy i co najważniejsze
        całkowicie polski:))))
        uwazam ze to doskonały pomysł na wakacje..ja przynejmniej nie zamierzam w te
        wakacje płacic za nocleg,tylko skorzystac z wymiany domu.pozdrawiam i do
        zobaczenia na domzadom.pl
    • Gość: Aga Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:49
      Strony dla osób chcących korzystać z możliwości "Wymiany noclegowej" (ale nie
      tylko, liczy sie też wymiana kulturalna) to m.in:
      www.hospitalityclub.org
      www.couchsurfing.org
      www.bewelcome.org
      Z dwu pierwszych od kilku miesięcy korzystam czynnie (zarówno jako gość jak i
      gospodarz) - dla mnie bomba :-)
      • Gość: Aga Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:58
        Jeszcze dwa adresy dotyczące wymiany mieszkań:
        www.intervac.pl (należy zapłacić za udział w programie)
        www.itamos.com (angielskojęzyczny)
        Zapomniałam dodać w poprzednim poście, że zarówno HC jak i CS (dwa pierwsze
        adresy z poprzedniego postu) działaja raczej na zasadzie goszczenia kogoś w tym
        czasie gdy jesteśmy w domu (a nie równoległej wymiany mieszkań). Wymiana w tym
        samym czasie to raczej te adresy powyżej.
    • beduinka Re: Portal wymiany noclegowej 01.05.07, 23:12
      hospitalityclub
      couchsurfing
      bewelcome
      amigost
      ...
      • anmanika Moje doswiadczenia z Intervac 03.07.07, 13:53
        Przez 2 lata bylam czlonike Intervacu - nie udalo mi sie w tym czasie dokonac
        zadnej wymiany. Pelna entuzjazmu wyslalam ponad setke mejli do osob ktore w
        profilu wymienialy chec wymiany z moim krajem. Dostalam 3-4 odpowiedzi,
        niestety negatywne. Pozniej juz wysylalam gdzie popadlo z tym samym skutkiem.
        Drugiego roku myslalam, ze tym razem mi sie uda. Tydzien przed wymiana
        kontrahentka wycofala sie z wymiany. Wtedy wysylalam mejle do osob z tzw hot
        list (czyli do wymiany w najblizszym czasie) dostalam 1 slownie jedna odpowiedz
        z propozycja pobytu platnego (koszmarnie drogiego). Reasumujac wyrzucilam 800
        zlotych w bloto.
    • nadwor Re: Portal wymiany noclegowej 04.07.07, 12:02
      Już kiedyś na tym forum były propozycje założenia propozycji wymiany mieszkań,
      chociażby w Polsce, ale jakoś nie wyszło. Krakowa nikt nie chcial odwiedzić.
      • czest Re: Portal wymiany noclegowej 04.07.07, 13:22
        Prawie zawsze mam problem ze znalezieniem noclegu u kogoś w Krakowie, chocby ze
        strony hospitalityclub.org. Osoby dają na swoim profilu info, że można się u
        nich przenocować, a jak przychodzi co do czego to akurat wszyscy
        wyjeżdżaja...Czasem jest trudno, więc jeszcze jedno forum wymiany noclegowe na
        pewno by sie przydało...
        • almahler Re: Portal wymiany noclegowej 03.08.07, 18:17
          powiem tak: non stop praktycznie kogos u siebie mam, sama tez korzystam jako
          gosc, ale nie jest to "portal wymiany noclegowej". Tutaj chodzi o poznawanie i
          zaprzyjaznienie sie z ludzmi z calego swiata, przelamywanie i poznawanie barier
          kulturowych, a moze raczej utwierdzanie sie w przekonaniu, ze wszyscy jestesmy
          tacy sami, poza oczywiscie drobnymi tradycjami i nawykami kulturowymi. Ok, wg
          mnie. Nocleg to sprawa raczej drugorzedna, niektorzy kontaktuja sie ze mna nawet
          gdy maja juz nocleg u kogos innego lub w schronisku, chca sie spotkac, pogadac,
          poznac. wkurzaja mnie ludzie, ktoczy mysla, ok, pojade przespie sie i czesc.,
          takich ludzi raczej nie przyjmuje, tani nocleg to w schronisku, nie u mnie
          pzdr
          • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 07.08.07, 12:05
            A ja uwazam, ze nocleg to nie zadna DRUGORZEDNA sprawa,
            tylko pierwszorzedna!

Nocleg samotna osobe najwiecej kosztuje, i bez mozliwosci
            przespania u kogos jednej czy dwoch nocy, wyjazd po prostu
            moze nie dojsc do skutku ...

Poza tym nie jest pewne, ze wszystkie osoby znaja tak dobrze
            jezyk angielski, ze moga prowadzic dyskusje z gospodarzem
            w tym wlasnie jezyku.
            "Turystyczny angielski" raczej na dyskusje sie nie nadaje,
            choc pomaga wybrac sie w swiat.

Ja osobiscie moge zapewnic tylko NOCLEG, bo nie mam czasu
            zajmowac sie goscmi, oprowadzac ich, czy dyskutowac do polnocy
            i to pisze w swoim profilu.

almahler napisała:
            Nocleg to sprawa raczej drugorzedna, niektorzy kontaktuja sie ze mna
            nawet
            > gdy maja juz nocleg u kogos innego lub w schronisku, chca sie
            spotkac, pogadac,
            > poznac. wkurzaja mnie ludzie, ktoczy mysla, ok, pojade przespie
            sie i czesc.,
            > takich ludzi raczej nie przyjmuje, tani nocleg to w schronisku,
            nie u mnie
            > pzdr
            • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 07.08.07, 12:16
              Tu wyraznie napisano, ze moze byc TYLKO NOCLEG

" ...Członkowie Hospitality Club na całym świecie pomagają sobie
              wzajemnie w czasie podróży - oferując
              na przykład nocleg LUB prezentując swoje miasto ..."
              • almahler Re: Portal wymiany noclegowej 14.08.07, 14:52
                ja niwe opieram swoich wiadomosci, na artykule z GW. Ok, mowie o
                sobie, lecz takze o ludziach, ktorcyh goscilam u siebie, a takze z
                ktorymi zetknelam sie w czasie moich wyjazdow i mysle, ze milej jest
                przenocowac u kogos, z ktorym mozna porozmawiac, nawiazac znajomosc,
                a moze nawet przyjazn, co mi sie zdarzylo. Gdybym szukala tylko i
                wylacznie noclegu, to bym poszla do schroniska, ale to moje prywatne
                zdanie - klubu nie traktuje tylko i wylacznie jako darmowego
                noclegu. Osoby, z ktorymi rozmawialam, takze mysla o tym w ten
                sposob. Po to sa profile, zeby znalezc sobie osobe/osoby o podobnych
                zainteresowaniach. Wiele z osob w klubie nie odpowiada nawet na
                tzw "puste profile", lub na profile bez komentarzy. Oczywiscie nie
                zawsze, ale czesto sa one swiadectwem na to, ze wlasciciel takiego
                profilu traktuje klub jako mozliwosc darmowego noclegu. Pozdrawiam.
                No, ale oczywiscie, kazdy robi jak chce
                • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 16.08.07, 11:22
                  Fragment ktory zamiescilam wzielam ze stronki glownej klubu,
                  a nie z artykulu Gazety Wyborczej.

" ...Członkowie Hospitality Club na całym świecie pomagają sobie
                  wzajemnie w czasie podróży - oferując
                  na przykład nocleg LUB prezentując swoje miasto ..."

Mieszkam poza granicami Polski i wielokrotnie uzyczalam noclegu
                  ludziom ktorych znam tylko z netu.
                  Zawsze lepiej miec wlasny, a do tego bezplatny, pokoj do dyspozycji,
                  niz placic za lozko w schronisku!

• pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 16.08.07, 11:39
                    Zapisalam sie do Hospility Club, choc nie zdazylam duzo o sobie
                    napisac. Mialam to uzupelnic, ale sie ciezko dostac na stronke,
                    i w koncu zapomnialam swojego nicka!

Bede musiala zapisac sie jeszcze raz ...
                    • Gość: smakosz55 Re: Portal wymiany noclegowej - IP: *.dyn.optonline.net 21.08.07, 02:58
                      witam Was erdecznie,jestem pierwszy raz na tej stronie i szok,ze
                      jest cos tkiego .Ja mieszkam w centrum Polski ,jestem sama,mam 3
                      pokojowe mieszkanie i chetnie sama podrozuje itaka forma jest dla
                      mnie super sprawa.Moge isc na wymiane i na noclegi. z wielka
                      przyjemnoscia wejde w ta grupe wspanialych ludzi.
                      • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 21.08.07, 21:28
                        Czy juz sie gdzies zarejestrowalas?

Gość portalu: smakosz55 napisał(a):

> witam Was erdecznie,jestem pierwszy raz na tej stronie i szok,ze
                        > jest cos tkiego .Ja mieszkam w centrum Polski ,jestem sama,mam 3
                        > pokojowe mieszkanie i chetnie sama podrozuje itaka forma jest dla
                        > mnie super sprawa.Moge isc na wymiane i na noclegi. z wielka
                        > przyjemnoscia wejde w ta grupe wspanialych ludzi.
                        • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 30.10.07, 10:35
                          Zapisalam sie do dwoch klubow, i niedlugo potem dostalam wiadomosc
                          z KLUBU, ze ktos chce nawiazac ze mna kontakt.
                          Otrzymalam adres internetowy i nick tego kogos, abym mogla
                          przeczytac jego prezentacje.
                          Okazalo sie, ze jest to sympatyczny 22-letni student architektury
                          z Berlina, ktory juz byl w Kopenhadze - w drodze do Norwegii
                          i potrzebowal na kilka dni noclegu w Malmö.

Wymienilismy kilka sms-ow, ostatni z dworca w Kopenhadze ktorym
                          pociagiem jedzie do Malmö.
                          Odebralam go na dworcu i przywiozlam do siebie.
                          Dowiedzialam sie, ze ma w Malmö kolege, z ktorym jednak nie udalo mu
                          sie skontaktowac, stad ta nagla prosba do mnie.
                          Poniewaz bylo pozno, wiec przenocowal u mnie,
                          a nastepnego dnia udal sie na szukanie kolegi.
                          Wrocil po paru godzinach z wiadomoscia, ze odnalazl kolege
                          i jezeli nie mam nic przeciwko temu, to chcialby sie do niego
                          przeprowadzic i bardzo przeprasza za klopot ...

Zaprosil mnie tez do Berlina gdzie moge sie zatrzymac u niego,
                          albo pomoze mi poszukac kwatery gdybym sobie tego zyczyla.

Bardzo sie ciesze, ze go poznalam, bo tak sympatycznych ludzi rzadko
                          sie spotyka!
                          • Gość: b Re: Portal wymiany noclegowej - IP: *.rzeszow.mm.pl 04.11.07, 12:38
                            Należę do HC od sierpnia. Skorzystałem z gościny 2 razy w Rumunii -
                            było super. Tam są naprawdę świetni, otwarci ludzie, często jest
                            tak, że wchodzi się w to dla oszczędności, a potem zauważa się że
                            najważnejsze jest poznawanie ludzi z innych miast, krajów.
                            • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 30.12.07, 01:19
                              Ja jeszcze nie skorzystalam, ale przyczyna jest to,
                              ze moj angielski jest slaby i boje sie o problemy
                              z porozumiewaniem sie ...
      • berent10 Re: Portal wymiany noclegowej 29.07.08, 09:52
        nadwor napisała:

> Już kiedyś na tym forum były propozycje założenia propozycji wymiany mieszkań,
        > chociażby w Polsce, ale jakoś nie wyszło. Krakowa nikt nie chcial odwiedzić.
        Ja bym chetnie Krakow odwiedzila w zamian Köln/Colonia/.Hanka
    • karezza Re: Portal wymiany noclegowej 01.01.08, 23:29
      Jest też Servas, który jest pewnie pierwszym tego typu klubem
      podróżników i gospodarzy. Rejestracja nie odbywa się w internecie,
      ale trzeba odbyć rozmowę na żywo i mieć psemne polecenie od choć
      jednej osoby. Tym sposobem eliminowane są osoby przypadkowe, które
      zapisują się od niechcenia, a potem nie chcą gościć, czy nie
      odpisują na maile.

W Polsce członkami Servas są głównie ludzie w średnim wieku (ale nie
      tylko) i szacownych profesji, prawdziwi globtroterzy. Często lubią
      przyjmować całe rodziny z dziećmi. Polska strona
      www.servas.pl/ Informacyjna, choć tak naprawdę bardzo mało
      aktywna.

Inną opcją, na dłuższe wyjazdy, jest tzw. "house sitting", czyli
      odmiana baby-sitting, ale opiekujemy się czyimś domem, a nie
      dzieckiem ;-))
      Za zarejestrowanie się w serwisie są zazwyczaj opłaty, choć można
      tylko poczytać i zobaczyć co ludzie oferują.
      Strony po angielsku na całym świecie:
      housesitads.com.au
      housecarers.com
      housesitworld.com
      caretaker.org
      www.mindmyhouse.com
      www.itamos.com
      • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 08.01.08, 20:35
        Na takie "house sitting" zglosilabym sie bez namyslu ...
        • Gość: mimi52 Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 14:52
          witam ! jestem czlonkiem "womenwelcomewomenworldwide" i moglabym
          napisac ksiazke o moich doswiadczeniach....obecnie szukam noclegu we
          wroclawiu, 2 noce (w lutym lub marcu lub w kwietniu)..w zamian
          oferuje nocleg w w-wie
          pzdr
          mimi
          • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 22.01.08, 06:52
            A czy probowalas w tych klubach o ktorych wyzej pisalam?
            Mnie sie niezbyt udaje ... Napisalam do trzech osob do Szczecina,
            ale nawet nie dostalam odpowiedzi.

Wydaje mi sie, ze trzeba pisac do ludzi, ktorzy juz mieli wielu
            gosci, bo ci ktorzy nikogo nie mieli prawdopodobnie sie rozmyslili
            albo zbyt przebieraja.

• irrrysek Re: Portal wymiany noclegowej 21.02.08, 23:18
            Myślę, że mogłabym Ci pomóc jesli nadal szukasz noclegu we
            Wrocławiu. Ja potrzebowałabym noclegu w maju w Warszawie.
          • Gość: ada Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:20
            tak,tak ,tak!!!www.domzadom.pl
    • Gość: Edi Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.aster.pl 26.01.08, 19:55
      Prosze o nazwe portalu wymiany miejsc noclegowych na wczasy, ferie
      np w górach czy nad morzem, Ja posiadam domek w górach...
      • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej ................ Edi 09.02.08, 18:21
        O tym byla juz mowa w dyskusji!
        .............................................................

Gość: Aga 03.04.07
        Jeszcze dwa adresy dotyczące wymiany mieszkań:
        www.intervac.pl (należy zapłacić za udział w programie)
        www.itamos.com (angielskojęzyczny)

..............................................................
        Moje doswiadczenia z Intervac
        anmanika 03.07.07
        Przez 2 lata bylam czlonike Intervacu - nie udalo mi sie w tym
        czasie dokonac
        zadnej wymiany. Pelna entuzjazmu wyslalam ponad setke mejli do osob
        ktore w
        profilu wymienialy chec wymiany z moim krajem. Dostalam 3-4
        odpowiedzi,
        niestety negatywne. Pozniej juz wysylalam gdzie popadlo z tym samym
        skutkiem.
        Drugiego roku myslalam, ze tym razem mi sie uda. Tydzien przed
        wymiana
        kontrahentka wycofala sie z wymiany. Wtedy wysylalam mejle do osob z
        tzw hot
        list (czyli do wymiany w najblizszym czasie) dostalam 1 slownie
        jedna odpowiedz
        z propozycja pobytu platnego (koszmarnie drogiego). Reasumujac
        wyrzucilam 800
        zlotych w bloto.
        ...................................................................

Odpowiadasz na:
        Gość portalu: Edi napisał(a):

> Prosze o nazwe portalu wymiany miejsc noclegowych na wczasy, ferie
        > np w górach czy nad morzem, Ja posiadam domek w górach...

• uwdec Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed 18.02.08, 22:14
          Posiadam luksusowy domek na Mazurach chętnie wymienię się na góry
          • Gość: esi Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:18
            posiadam dom w górach i chętnie pojadę na Mazury badż nad morze..
            zapraszam na moje ogloszenie na domzadom.pl ,nowym serwisie o ktorym juz ktoś
            tu pisał..Rejestracja i czlonkostwo jest darmowy a serwis ma system
            security!!!jeśli dołaczy Pan tam swoje ogłoszenie to moze sie zamienimy w te
            wakacje??pozdrawiam
          • Gość: darek.zzz Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:58
            Ja posiadam miłe mieszkanko 2-pokojowe w Ustroniu blisko Wisły
            chęteni się wymienię czekam na propozycję mój e-mail
            darek.zzz@interia.pl

Pozdr.
            Darek
        • Gość: a78 Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:15
          fakt..szkoda kasy,ja mam podobne doświadczenie z tym portalem..
          dlatego teraz pelna nadziei zarejestrowałam sie w nowym,bezplatnym serwisie
          domzadom.pl
          rejestracja i członkostwo sa darmowe,a jesli juz dojdzie do wymiany to koszt
          25zł,chyba fair?!nie??dodałam ogłoszenie i czekam na więcej propozycji w tym
          portalu gdzyz dopiero ruszył ale juz o nim głośno..
          polecam swoje ogłoszenie i zapewniam ze JA CHETNIE SIE WYMIENIE!!!!
          a wiec do zobaczenia w domzadom.pl
      • berent10 Re: Portal wymiany noclegowej 29.07.08, 10:06
        Gość portalu: Edi napisał(a):

> Prosze o nazwe portalu wymiany miejsc noclegowych na wczasy, ferie
        > np w górach czy nad morzem, Ja posiadam domek w górach...
        Czy taki domek mozna wynajac.Prosze o podanie namiaru.Hanka
    • Gość: licek Re: Portal wymiany noclegowej IP: 82.141.166.* 14.03.08, 18:25
      www.couchsurfing.com
      www.hospitalityclub.com
    • Gość: a78 Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:11
      polecam nowy całkowicie polski (i darmowy)serwis wymiany domow www.domzadom.pl
      My własnie dodalismy swoje ogłoszenie i chetnie się wymienimy w te wakacje(lub
      wczesniej)
      Jesli ktos jest zainteresowany zchecam do rejestracji i dodania
      ogloszenia..czekam na propozycje i do zobaczenia!!!!
      • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 04.08.08, 13:48
        Jestem od roku czlonkiem www.hospitalityclub.org
        i zdzylam przenocowac wiele osob z Polski i zagranicy.
        Niestety, kiedy sama chcialam pojechac do Szczecina,
        to nikt sie nie odezwal na moje maile!

Osoby ktore u siebie nocowalam maja jednak dobre doswiadczenia
        z klubu.

Autor: czest☺ 27.02.07

"Polecam stronkę typową o możliwości darmowego przenocowania się u
        kogoś:
        www.hospitalityclub.org
        Polecam i powiem, że sam korzystałem...Pozdrawiam.
        Michał"

PS chętnie podpowiem, jak to się odbywa.
        Moja gg 4304538 lub
        michalek1021@tlen.pl

• Gość: Pan_Janek Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 22:08
      Chcesz kogoś przenocować aby w zamian przenocować u niego - czyli
      masz ofertę. Pozostaje ją tylko zamieścić. Gdzie? Na www.dajoferte.pl

Jest to miejsce na każdą ofertę, nawet najbardziej nietypową. I za
      darmo, co jest wielim plusem.
      • pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 19.10.08, 10:36
        Nocowalo u mnie duzo osob. Przyjelam rodzine z malymi dziecmi
        z Drezna, ktorzy byli tu przejazdem i nie znalezli hotelu.

Zadzwonili do mnie o 21 00, natychmiast po nich pojechalam i
        podholowalam ich do mego mieszkania bo byli samochodem.

Szalenie sympatyczna rodzina, wiem ze kiedy bede na przyszly rok
        bede jechac do Drezna to moge sie u nich zatrzymac, choc ze wzgledu
        na malutkie dzieci raczej bym nie chciala ...
        Ale oni moga mi pomoc w zalatwieniu noclegu u innych czlonkow
        hospitalityclub.org co jest dla mnie cenne ze wzgledu na slaba
        znajomosc jezyka niemieckiego.
        Oni mnie juz znaja i moga rekomendowac.
        • pia.ed Niekoniecznie musi byc wymiana ... 19.10.08, 10:41
          Bardzo interesuje mnie Berlin w ktorym dawno nie bylam.
          Mam juz kilka adresow, pod ktorymi bede sie mogla zatrzymac.
          Jeden z adresow jest u rodzicow chlopaka ktory u mnie nocowal
          ze swoja dziewczyna w sierpniu,
          inne to nowe adresy u ludzi z ktorymi prowadzilam juz
          korespondencje, i wiem ze chetnie mnie przyjma.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka