feiran 25.02.07, 13:28 Witam. Czy jest gdzieś w necie portal w którym można znaleźć osoby chętne do wymiany noclegowej? To znaczy ja ciebie przenocuję - ty mnie. Chodzi mi nie tylko o pojedyncze osoby, ale np o rodzinę 3 osobową. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.aster.pl 25.02.07, 21:13 cos dzisiaj o tym mowili z dzien dobry tvn rano ale jakos nie wiem co to za strona byla. cos couch sharing czy cos takiego. Odpowiedz Link
volta2 Re: Portal wymiany noclegowej 26.02.07, 13:11 ja coś kojarzę, typu exchanginghome, sprawdź w wyszukiwarce. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 26.02.07, 20:00 Ja o tym czytalam ... To o "kanapie" to miejsce dla jednej osoby, po prostu noclegownia bez specjalnych warunkow. Przenocuje sie kogos kilka nocy w swojej kawalerce, chocby na materacu na podlodze czy na kanapie. Jesli chodzi o cala rodzinae i DOBRE warunki pobytu to ta "wymiana domu". Odpowiedz Link
czest Re: Portal wymiany noclegowej 27.02.07, 08:00 Polecam stronkę typową o możliwości darmowego przenocowania się u kogoś: www.hospitalityclub.org Polecam i powiem, że sam korzystałem...Pozdrawiam. Michał PS chętnie podpowiem, jak to się odbywa. Moja gg 4304538 lub michalek1021@tlen.pl Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 10.03.07, 12:05 A ja bardzo chetnie dowiem sie cos wiecej, zglosze sie na gg. Pozdrawiam czest napisał: > Polecam stronkę typową o możliwości darmowego przenocowania się u kogoś: > www.hospitalityclub.org Polecam i powiem, że sam korzystałem...Pozdrawiam. > Michał > > PS chętnie podpowiem, jak to się odbywa. Moja gg 4304538 lub > michalek1021@tlen.pl Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 11.03.07, 09:37 jest tez portal couchsurfing.com O tym wlasnie czytalam, ze mozna nocowac u kogos w skromnych warunkach i na takich samych warunkach przenocowac kogos u siebie. Na portal nie udalo mi sie wejsc, bo sie bardzo wolno otwiera ... Odpowiedz Link
pia.ed Juz sie skontaktowalismy ... 14.03.07, 11:33 A czy nikt inny z forumowiczow nie probowal takiej formy noclegu? Bo jak sie okazuje, jest wiecej osob niz myslalam, ktore otwieraja swoj dom dla "ludzi w potrzebie" ... Odpowiedz Link
zewa11 wymiana 14.03.07, 22:23 Mieszkam we Wrocławiu i szukam wakacyjnej wymiany w Poznaniu lub w okolicach(z dobrym dojazdem do stacji PKP}.Interesuje mnie też pobyt nad morzem lub na mazurach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: wymiana 15.03.07, 11:09 Otrzymalam od michalka stronke polski.hospitalityclub.org/indexpol.htm Trzeba sie tan zapisac jako czlonek, rejestracja jest bezplatna. Jeszcze tego nie zrobilam, ale dostalam od michalka wskazowki wiec chyba dam sobie rade. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 15.03.07, 12:20 Pierwszy nick nie zostal uznany bo ktos jest juz jego posiadaczem, wiec zarejestrowalam sie pod innym nickiem. No i teraz mam dwa nicki ... Odpowiedz Link
asskela Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 23.03.07, 12:55 jesteś zarejestrowana tylko jeden raz, skoro odrzucono twój pierwszy nick, to nie został on zarejestrowany... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 23.03.07, 13:27 W zasadzie masz racje. Najpierw przyszlo potwierdzenie tych dwoch nickow i kazali czekac ... Po tygodniu napisali, ze jestem juz zarejestrowana i moge zalogowac sie do klubu na ten drugi nick. Odpowiedz Link
feiran Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 30.03.07, 15:01 A może by tak na tym forum zorganizować taką " wymianę " ?? Odpowiedz Link
Gość: ff Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:50 www.couchsurfing.com albo hospitality club wcale nie oznacza ze nocuje sie w bardzo skromnych warunkach itp - wszystko zalezy od tego kto ma jakie warunki, i ze u kogos byla tylko podloga wcale nie oznacza ze bedzie sie u kogos innego bedzie spalo sie na podlodze. raz mozna trafic tylko na materac a raz na cale mieszkanie - dlatego najpierw warto sie dowiedziec jakie sa mozliwosci hosta. a ja kozystalem wiele razy - bardzo polecam. a oszczednossci to drugozedna zaleta tych programow - najwazniejsze to sa super ludzie ktorych mozna w tych programach spotkac Odpowiedz Link
berent10 Re: Zarejestrowam sie -- dwa razy 29.07.08, 09:40 feiran napisał: > A może by tak na tym forum zorganizować taką " wymianę " ?? Niezly pomysl.Hanka Odpowiedz Link
pia.ed Swinoujscie? 30.06.08, 21:15 A co, masz dom w Swinoujsciu i chcialbys sie wymienic na inny dom? Twoje zapytanie jest troche niejasne ... Re: wymiana Autor: Gość: zoi IP: *.slowianin.pl 15.06.08 Odpowiedz: Świnoujscie może być? Odpowiedz Link
Gość: BASIA Re: Portal wymiany noclegowej IP: 88.156.164.* 10.02.08, 13:19 Ja też.Zależy mi na Krakowie i Warszawie.W zamian "daję"Rzeszów. Odpowiedz Link
Gość: a78 Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:03 polecam nowy portal w tej tematyce wymiany mieszkań www.domzadom.pl..ja własnie sie zarejestrowałam z czego sie bardzo cieszę bo jest darmowy i co najważniejsze całkowicie polski:)))) uwazam ze to doskonały pomysł na wakacje..ja przynejmniej nie zamierzam w te wakacje płacic za nocleg,tylko skorzystac z wymiany domu.pozdrawiam i do zobaczenia na domzadom.pl Odpowiedz Link
Gość: Aga Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:49 Strony dla osób chcących korzystać z możliwości "Wymiany noclegowej" (ale nie tylko, liczy sie też wymiana kulturalna) to m.in: www.hospitalityclub.org www.couchsurfing.org www.bewelcome.org Z dwu pierwszych od kilku miesięcy korzystam czynnie (zarówno jako gość jak i gospodarz) - dla mnie bomba :-) Odpowiedz Link
Gość: Aga Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:58 Jeszcze dwa adresy dotyczące wymiany mieszkań: www.intervac.pl (należy zapłacić za udział w programie) www.itamos.com (angielskojęzyczny) Zapomniałam dodać w poprzednim poście, że zarówno HC jak i CS (dwa pierwsze adresy z poprzedniego postu) działaja raczej na zasadzie goszczenia kogoś w tym czasie gdy jesteśmy w domu (a nie równoległej wymiany mieszkań). Wymiana w tym samym czasie to raczej te adresy powyżej. Odpowiedz Link
beduinka Re: Portal wymiany noclegowej 01.05.07, 23:12 hospitalityclub couchsurfing bewelcome amigost ... Odpowiedz Link
anmanika Moje doswiadczenia z Intervac 03.07.07, 13:53 Przez 2 lata bylam czlonike Intervacu - nie udalo mi sie w tym czasie dokonac zadnej wymiany. Pelna entuzjazmu wyslalam ponad setke mejli do osob ktore w profilu wymienialy chec wymiany z moim krajem. Dostalam 3-4 odpowiedzi, niestety negatywne. Pozniej juz wysylalam gdzie popadlo z tym samym skutkiem. Drugiego roku myslalam, ze tym razem mi sie uda. Tydzien przed wymiana kontrahentka wycofala sie z wymiany. Wtedy wysylalam mejle do osob z tzw hot list (czyli do wymiany w najblizszym czasie) dostalam 1 slownie jedna odpowiedz z propozycja pobytu platnego (koszmarnie drogiego). Reasumujac wyrzucilam 800 zlotych w bloto. Odpowiedz Link
nadwor Re: Portal wymiany noclegowej 04.07.07, 12:02 Już kiedyś na tym forum były propozycje założenia propozycji wymiany mieszkań, chociażby w Polsce, ale jakoś nie wyszło. Krakowa nikt nie chcial odwiedzić. Odpowiedz Link
czest Re: Portal wymiany noclegowej 04.07.07, 13:22 Prawie zawsze mam problem ze znalezieniem noclegu u kogoś w Krakowie, chocby ze strony hospitalityclub.org. Osoby dają na swoim profilu info, że można się u nich przenocować, a jak przychodzi co do czego to akurat wszyscy wyjeżdżaja...Czasem jest trudno, więc jeszcze jedno forum wymiany noclegowe na pewno by sie przydało... Odpowiedz Link
almahler Re: Portal wymiany noclegowej 03.08.07, 18:17 powiem tak: non stop praktycznie kogos u siebie mam, sama tez korzystam jako gosc, ale nie jest to "portal wymiany noclegowej". Tutaj chodzi o poznawanie i zaprzyjaznienie sie z ludzmi z calego swiata, przelamywanie i poznawanie barier kulturowych, a moze raczej utwierdzanie sie w przekonaniu, ze wszyscy jestesmy tacy sami, poza oczywiscie drobnymi tradycjami i nawykami kulturowymi. Ok, wg mnie. Nocleg to sprawa raczej drugorzedna, niektorzy kontaktuja sie ze mna nawet gdy maja juz nocleg u kogos innego lub w schronisku, chca sie spotkac, pogadac, poznac. wkurzaja mnie ludzie, ktoczy mysla, ok, pojade przespie sie i czesc., takich ludzi raczej nie przyjmuje, tani nocleg to w schronisku, nie u mnie pzdr Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 07.08.07, 12:05 A ja uwazam, ze nocleg to nie zadna DRUGORZEDNA sprawa, tylko pierwszorzedna! Nocleg samotna osobe najwiecej kosztuje, i bez mozliwosci przespania u kogos jednej czy dwoch nocy, wyjazd po prostu moze nie dojsc do skutku ... Poza tym nie jest pewne, ze wszystkie osoby znaja tak dobrze jezyk angielski, ze moga prowadzic dyskusje z gospodarzem w tym wlasnie jezyku. "Turystyczny angielski" raczej na dyskusje sie nie nadaje, choc pomaga wybrac sie w swiat. Ja osobiscie moge zapewnic tylko NOCLEG, bo nie mam czasu zajmowac sie goscmi, oprowadzac ich, czy dyskutowac do polnocy i to pisze w swoim profilu. almahler napisała: Nocleg to sprawa raczej drugorzedna, niektorzy kontaktuja sie ze mna nawet > gdy maja juz nocleg u kogos innego lub w schronisku, chca sie spotkac, pogadac, > poznac. wkurzaja mnie ludzie, ktoczy mysla, ok, pojade przespie sie i czesc., > takich ludzi raczej nie przyjmuje, tani nocleg to w schronisku, nie u mnie > pzdr Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 07.08.07, 12:16 Tu wyraznie napisano, ze moze byc TYLKO NOCLEG " ...Członkowie Hospitality Club na całym świecie pomagają sobie wzajemnie w czasie podróży - oferując na przykład nocleg LUB prezentując swoje miasto ..." Odpowiedz Link
almahler Re: Portal wymiany noclegowej 14.08.07, 14:52 ja niwe opieram swoich wiadomosci, na artykule z GW. Ok, mowie o sobie, lecz takze o ludziach, ktorcyh goscilam u siebie, a takze z ktorymi zetknelam sie w czasie moich wyjazdow i mysle, ze milej jest przenocowac u kogos, z ktorym mozna porozmawiac, nawiazac znajomosc, a moze nawet przyjazn, co mi sie zdarzylo. Gdybym szukala tylko i wylacznie noclegu, to bym poszla do schroniska, ale to moje prywatne zdanie - klubu nie traktuje tylko i wylacznie jako darmowego noclegu. Osoby, z ktorymi rozmawialam, takze mysla o tym w ten sposob. Po to sa profile, zeby znalezc sobie osobe/osoby o podobnych zainteresowaniach. Wiele z osob w klubie nie odpowiada nawet na tzw "puste profile", lub na profile bez komentarzy. Oczywiscie nie zawsze, ale czesto sa one swiadectwem na to, ze wlasciciel takiego profilu traktuje klub jako mozliwosc darmowego noclegu. Pozdrawiam. No, ale oczywiscie, kazdy robi jak chce Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 16.08.07, 11:22 Fragment ktory zamiescilam wzielam ze stronki glownej klubu, a nie z artykulu Gazety Wyborczej. " ...Członkowie Hospitality Club na całym świecie pomagają sobie wzajemnie w czasie podróży - oferując na przykład nocleg LUB prezentując swoje miasto ..." Mieszkam poza granicami Polski i wielokrotnie uzyczalam noclegu ludziom ktorych znam tylko z netu. Zawsze lepiej miec wlasny, a do tego bezplatny, pokoj do dyspozycji, niz placic za lozko w schronisku! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 16.08.07, 11:39 Zapisalam sie do Hospility Club, choc nie zdazylam duzo o sobie napisac. Mialam to uzupelnic, ale sie ciezko dostac na stronke, i w koncu zapomnialam swojego nicka! Bede musiala zapisac sie jeszcze raz ... Odpowiedz Link
Gość: smakosz55 Re: Portal wymiany noclegowej - IP: *.dyn.optonline.net 21.08.07, 02:58 witam Was erdecznie,jestem pierwszy raz na tej stronie i szok,ze jest cos tkiego .Ja mieszkam w centrum Polski ,jestem sama,mam 3 pokojowe mieszkanie i chetnie sama podrozuje itaka forma jest dla mnie super sprawa.Moge isc na wymiane i na noclegi. z wielka przyjemnoscia wejde w ta grupe wspanialych ludzi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 21.08.07, 21:28 Czy juz sie gdzies zarejestrowalas? Gość portalu: smakosz55 napisał(a): > witam Was erdecznie,jestem pierwszy raz na tej stronie i szok,ze > jest cos tkiego .Ja mieszkam w centrum Polski ,jestem sama,mam 3 > pokojowe mieszkanie i chetnie sama podrozuje itaka forma jest dla > mnie super sprawa.Moge isc na wymiane i na noclegi. z wielka > przyjemnoscia wejde w ta grupe wspanialych ludzi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 30.10.07, 10:35 Zapisalam sie do dwoch klubow, i niedlugo potem dostalam wiadomosc z KLUBU, ze ktos chce nawiazac ze mna kontakt. Otrzymalam adres internetowy i nick tego kogos, abym mogla przeczytac jego prezentacje. Okazalo sie, ze jest to sympatyczny 22-letni student architektury z Berlina, ktory juz byl w Kopenhadze - w drodze do Norwegii i potrzebowal na kilka dni noclegu w Malmö. Wymienilismy kilka sms-ow, ostatni z dworca w Kopenhadze ktorym pociagiem jedzie do Malmö. Odebralam go na dworcu i przywiozlam do siebie. Dowiedzialam sie, ze ma w Malmö kolege, z ktorym jednak nie udalo mu sie skontaktowac, stad ta nagla prosba do mnie. Poniewaz bylo pozno, wiec przenocowal u mnie, a nastepnego dnia udal sie na szukanie kolegi. Wrocil po paru godzinach z wiadomoscia, ze odnalazl kolege i jezeli nie mam nic przeciwko temu, to chcialby sie do niego przeprowadzic i bardzo przeprasza za klopot ... Zaprosil mnie tez do Berlina gdzie moge sie zatrzymac u niego, albo pomoze mi poszukac kwatery gdybym sobie tego zyczyla. Bardzo sie ciesze, ze go poznalam, bo tak sympatycznych ludzi rzadko sie spotyka! Odpowiedz Link
Gość: b Re: Portal wymiany noclegowej - IP: *.rzeszow.mm.pl 04.11.07, 12:38 Należę do HC od sierpnia. Skorzystałem z gościny 2 razy w Rumunii - było super. Tam są naprawdę świetni, otwarci ludzie, często jest tak, że wchodzi się w to dla oszczędności, a potem zauważa się że najważnejsze jest poznawanie ludzi z innych miast, krajów. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej - 30.12.07, 01:19 Ja jeszcze nie skorzystalam, ale przyczyna jest to, ze moj angielski jest slaby i boje sie o problemy z porozumiewaniem sie ... Odpowiedz Link
berent10 Re: Portal wymiany noclegowej 29.07.08, 09:52 nadwor napisała: > Już kiedyś na tym forum były propozycje założenia propozycji wymiany mieszkań, > chociażby w Polsce, ale jakoś nie wyszło. Krakowa nikt nie chcial odwiedzić. Ja bym chetnie Krakow odwiedzila w zamian Köln/Colonia/.Hanka Odpowiedz Link
karezza Re: Portal wymiany noclegowej 01.01.08, 23:29 Jest też Servas, który jest pewnie pierwszym tego typu klubem podróżników i gospodarzy. Rejestracja nie odbywa się w internecie, ale trzeba odbyć rozmowę na żywo i mieć psemne polecenie od choć jednej osoby. Tym sposobem eliminowane są osoby przypadkowe, które zapisują się od niechcenia, a potem nie chcą gościć, czy nie odpisują na maile. W Polsce członkami Servas są głównie ludzie w średnim wieku (ale nie tylko) i szacownych profesji, prawdziwi globtroterzy. Często lubią przyjmować całe rodziny z dziećmi. Polska strona www.servas.pl/ Informacyjna, choć tak naprawdę bardzo mało aktywna. Inną opcją, na dłuższe wyjazdy, jest tzw. "house sitting", czyli odmiana baby-sitting, ale opiekujemy się czyimś domem, a nie dzieckiem ;-)) Za zarejestrowanie się w serwisie są zazwyczaj opłaty, choć można tylko poczytać i zobaczyć co ludzie oferują. Strony po angielsku na całym świecie: housesitads.com.au housecarers.com housesitworld.com caretaker.org www.mindmyhouse.com www.itamos.com Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 08.01.08, 20:35 Na takie "house sitting" zglosilabym sie bez namyslu ... Odpowiedz Link
Gość: mimi52 Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 14:52 witam ! jestem czlonkiem "womenwelcomewomenworldwide" i moglabym napisac ksiazke o moich doswiadczeniach....obecnie szukam noclegu we wroclawiu, 2 noce (w lutym lub marcu lub w kwietniu)..w zamian oferuje nocleg w w-wie pzdr mimi Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 22.01.08, 06:52 A czy probowalas w tych klubach o ktorych wyzej pisalam? Mnie sie niezbyt udaje ... Napisalam do trzech osob do Szczecina, ale nawet nie dostalam odpowiedzi. Wydaje mi sie, ze trzeba pisac do ludzi, ktorzy juz mieli wielu gosci, bo ci ktorzy nikogo nie mieli prawdopodobnie sie rozmyslili albo zbyt przebieraja. Odpowiedz Link
irrrysek Re: Portal wymiany noclegowej 21.02.08, 23:18 Myślę, że mogłabym Ci pomóc jesli nadal szukasz noclegu we Wrocławiu. Ja potrzebowałabym noclegu w maju w Warszawie. Odpowiedz Link
Gość: ada Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:20 tak,tak ,tak!!!www.domzadom.pl Odpowiedz Link
Gość: Edi Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.aster.pl 26.01.08, 19:55 Prosze o nazwe portalu wymiany miejsc noclegowych na wczasy, ferie np w górach czy nad morzem, Ja posiadam domek w górach... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej ................ Edi 09.02.08, 18:21 O tym byla juz mowa w dyskusji! ............................................................. Gość: Aga 03.04.07 Jeszcze dwa adresy dotyczące wymiany mieszkań: www.intervac.pl (należy zapłacić za udział w programie) www.itamos.com (angielskojęzyczny) .............................................................. Moje doswiadczenia z Intervac anmanika 03.07.07 Przez 2 lata bylam czlonike Intervacu - nie udalo mi sie w tym czasie dokonac zadnej wymiany. Pelna entuzjazmu wyslalam ponad setke mejli do osob ktore w profilu wymienialy chec wymiany z moim krajem. Dostalam 3-4 odpowiedzi, niestety negatywne. Pozniej juz wysylalam gdzie popadlo z tym samym skutkiem. Drugiego roku myslalam, ze tym razem mi sie uda. Tydzien przed wymiana kontrahentka wycofala sie z wymiany. Wtedy wysylalam mejle do osob z tzw hot list (czyli do wymiany w najblizszym czasie) dostalam 1 slownie jedna odpowiedz z propozycja pobytu platnego (koszmarnie drogiego). Reasumujac wyrzucilam 800 zlotych w bloto. ................................................................... Odpowiadasz na: Gość portalu: Edi napisał(a): > Prosze o nazwe portalu wymiany miejsc noclegowych na wczasy, ferie > np w górach czy nad morzem, Ja posiadam domek w górach... Odpowiedz Link
uwdec Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed 18.02.08, 22:14 Posiadam luksusowy domek na Mazurach chętnie wymienię się na góry Odpowiedz Link
Gość: esi Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:18 posiadam dom w górach i chętnie pojadę na Mazury badż nad morze.. zapraszam na moje ogloszenie na domzadom.pl ,nowym serwisie o ktorym juz ktoś tu pisał..Rejestracja i czlonkostwo jest darmowy a serwis ma system security!!!jeśli dołaczy Pan tam swoje ogłoszenie to moze sie zamienimy w te wakacje??pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: darek.zzz Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:58 Ja posiadam miłe mieszkanko 2-pokojowe w Ustroniu blisko Wisły chęteni się wymienię czekam na propozycję mój e-mail darek.zzz@interia.pl Pozdr. Darek Odpowiedz Link
Gość: a78 Re: Portal wymiany noclegowej ................ Ed IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:15 fakt..szkoda kasy,ja mam podobne doświadczenie z tym portalem.. dlatego teraz pelna nadziei zarejestrowałam sie w nowym,bezplatnym serwisie domzadom.pl rejestracja i członkostwo sa darmowe,a jesli juz dojdzie do wymiany to koszt 25zł,chyba fair?!nie??dodałam ogłoszenie i czekam na więcej propozycji w tym portalu gdzyz dopiero ruszył ale juz o nim głośno.. polecam swoje ogłoszenie i zapewniam ze JA CHETNIE SIE WYMIENIE!!!! a wiec do zobaczenia w domzadom.pl Odpowiedz Link
berent10 Re: Portal wymiany noclegowej 29.07.08, 10:06 Gość portalu: Edi napisał(a): > Prosze o nazwe portalu wymiany miejsc noclegowych na wczasy, ferie > np w górach czy nad morzem, Ja posiadam domek w górach... Czy taki domek mozna wynajac.Prosze o podanie namiaru.Hanka Odpowiedz Link
Gość: licek Re: Portal wymiany noclegowej IP: 82.141.166.* 14.03.08, 18:25 www.couchsurfing.com www.hospitalityclub.com Odpowiedz Link
Gość: a78 Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:11 polecam nowy całkowicie polski (i darmowy)serwis wymiany domow www.domzadom.pl My własnie dodalismy swoje ogłoszenie i chetnie się wymienimy w te wakacje(lub wczesniej) Jesli ktos jest zainteresowany zchecam do rejestracji i dodania ogloszenia..czekam na propozycje i do zobaczenia!!!! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 04.08.08, 13:48 Jestem od roku czlonkiem www.hospitalityclub.org i zdzylam przenocowac wiele osob z Polski i zagranicy. Niestety, kiedy sama chcialam pojechac do Szczecina, to nikt sie nie odezwal na moje maile! Osoby ktore u siebie nocowalam maja jednak dobre doswiadczenia z klubu. Autor: czest☺ 27.02.07 "Polecam stronkę typową o możliwości darmowego przenocowania się u kogoś: www.hospitalityclub.org Polecam i powiem, że sam korzystałem...Pozdrawiam. Michał" PS chętnie podpowiem, jak to się odbywa. Moja gg 4304538 lub michalek1021@tlen.pl Odpowiedz Link
Gość: Pan_Janek Re: Portal wymiany noclegowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 22:08 Chcesz kogoś przenocować aby w zamian przenocować u niego - czyli masz ofertę. Pozostaje ją tylko zamieścić. Gdzie? Na www.dajoferte.pl Jest to miejsce na każdą ofertę, nawet najbardziej nietypową. I za darmo, co jest wielim plusem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Portal wymiany noclegowej 19.10.08, 10:36 Nocowalo u mnie duzo osob. Przyjelam rodzine z malymi dziecmi z Drezna, ktorzy byli tu przejazdem i nie znalezli hotelu. Zadzwonili do mnie o 21 00, natychmiast po nich pojechalam i podholowalam ich do mego mieszkania bo byli samochodem. Szalenie sympatyczna rodzina, wiem ze kiedy bede na przyszly rok bede jechac do Drezna to moge sie u nich zatrzymac, choc ze wzgledu na malutkie dzieci raczej bym nie chciala ... Ale oni moga mi pomoc w zalatwieniu noclegu u innych czlonkow hospitalityclub.org co jest dla mnie cenne ze wzgledu na slaba znajomosc jezyka niemieckiego. Oni mnie juz znaja i moga rekomendowac. Odpowiedz Link
pia.ed Niekoniecznie musi byc wymiana ... 19.10.08, 10:41 Bardzo interesuje mnie Berlin w ktorym dawno nie bylam. Mam juz kilka adresow, pod ktorymi bede sie mogla zatrzymac. Jeden z adresow jest u rodzicow chlopaka ktory u mnie nocowal ze swoja dziewczyna w sierpniu, inne to nowe adresy u ludzi z ktorymi prowadzilam juz korespondencje, i wiem ze chetnie mnie przyjma. Odpowiedz Link