Dodaj do ulubionych

DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :)

31.01.08, 10:17
Polecam osobę z której pomocy w doborze odpowiedniej diety skorzystały prawie wszystkie moje znajome, a miało skończyć się tylko na mnie :) Doświadczenie, miła atmosfera, profesjonalizm i przystępne ceny. Tak najkrócej można opisać to czego można sie spodziewać. Poniżej namiary.

Dietetyk Dyplomowany mgr Aleksandra Banaszkiewicz-Filipiak
44-100 Gliwice Młyńska 3( budynek w podwórzu w trakcie remontu, ale przy wejściu jest domofon)

tel. do rejestracji 608-38-57-57

Godziny pracy Pani dietetyk:
===========================

od poniedziałku do czwartku 9.00 - 17.00
w piątki: 11.00 - 19.00
w soboty: 10.00 - 14.00

Indywidualne plany żywieniowe układane są w każdej jednostce chorobowej z szczegolnym uwzględnieniem leczenia dietetycznego otyłości prostej i wtórnej oraz czegoś co dla mnie było nowością - grzybicy układu pokarmowego.

Cennik:
========

Wizyta: 80 zł ( zazwyczaj każdego pacjenta obowiązują trzy)

Komputerowa analiza składu ciała z pomiarem min. tempa przemiany materii, jakości mięśni, ilości wody i tłuszczu w organizmie: 20 zł.

Pacjenci otrzymują bezpłatne testy, dzienniki żywieniowe i inne materiały edukacyjne.

Gorąco polecam !

Obserwuj wątek
    • mamalucynki Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 02.01.09, 15:18
      Faktycznie pani dietetyk godna polecenia i to nie tylko dla
      dorosłych. Ja byłam u Pani Oli razem z moją 10 letnią córą. Problem
      znany dla wielu mam - nadwaga. Dziecko polubiło ją od pierwszej
      chwili. Pani doktor zamiast krytykować - rozmawia. Często się śmieje
      i daje wiele pomocnych rozwiązań. Na efekty diety nie czekałyśmy
      długo, a dziecko jest tak zmotywowane, że na wizyty kontrolne
      przechodzimy co 2 togodnie a nie co miesiąc ...

Dwie rzeczy chciałabym sprostować.

Od 1 listopada gabinet jest czynny pięć dni w tygodniu od 8 do 19 i
      pań jest dwie! Pani Aleksandra Banaszkiewicz-Filipiak przyjmuje od 8
      do 15, a Pani Marzena Okoń ( druga pani dietetyk) od 15 do 19.

Ceny są też inne. Do tej pory płaciłyśmy 100 zł za wizytę raz w
      miesiącu, a 60 zł za wizytę kontrolną. Od 1 stycznia będziemy płacić
      o 20 zł więcej.

Widząc uśmiech mojej Lucynki wiem , że warto :)

• stokrotka-41 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 20.03.09, 18:13
        Do mamy Lycynki

Ja też zdecydowałam się na leczenie u Pani mgr Aleksandry Banaszkiewicz-Filipiak w Centrum Dietetycznym Ventis. Napisałam "leczenie", bo Pani Ola jest dyplomowanym dietetykiem medycznym, a to ważne jak się ma niedoczynność tarczycy... Łączymy dietę z lekami od mojego endo i jest lepiej niż super.

Pani dietetyk urocza, z szeroką wiedzą medyczną. Swoim optymizmem zaraża każdego kto się z nią spotka. Nie stosuje schematów i nie uznaje słowa "kiedyś". Jest tylko "tu i teraz" oraz "chcieć to móc". Bardzo mi się podoba, bo słowo "kiedyś" było moim ulubionym.

Jedno muszę przyznać - Pani Ola jest bardzo ostra w swoich wymaganiach, ale za to cholernie skuteczna. Wiem co mówię, bo mam porównanie. To trzecia placówka dietetyczna do której chodziłam, zazwyczaj bez efektów.

Nie wiem o jakim wzroście cen piszesz, bo ja miałam wizytę informacyjną w cenie 100 zł.

Oddając dokumenty mogłam zdecydować na pakiet konsultacji i jadłospisów. Miałam do wyboru:

- PAKIET MINI czyli pogram profilaktyczny dla osoby zdrowej wymagającej drobnych korekt w codziennym jadłospisie.

- PAKIET MEDIUM czyli program diety leczniczej i stabilizacyjnej dla osoby z lekką nadwagą lub niedowagą z niewielkimi problemami zdrowotnymi.

- PAKIET MAXI - program diety leczniczej, stabilizacyjnej i diety na resztę życia dla osoby z znaczną nadwagą lub otyłością, z zaawansowanymi problemami chorobowymi przewodu pokarmowego, układu sercowo-naczyniowego, metabolicznymi, hormonalnymi, alergicznymi lub skórnymi.

W ofercie są też programy specjalne dla dzieci, kobiet w ciąży oraz dieta przed ślubem.

W razie problemów z motywacją, stresem i takimi tam różnymi innymi mogę skorzystać z wizyty u psychologa.

Jestem w trakcie realizacji PAKIETU MAX i mam nadzieję zakończyć go pomyślnie jeszcze przed latem.

A jak zdrowie Twojej córeczki?

• mamalucynki Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 28.06.09, 20:59
          stokrotka-41 jak Ci leci? Dalej jesteś w pakiecie MAXI?

Skończyłyśmy z Lucynką wszystkie wizyty i teraz dbamy o utrzymanie
          efektów. Oj było czasem ciężko, oj było ... Ale dietę mamy już za
          sobą. Jestem bardzo wdzięczna Pani Oli za cierpliwość, stały kontakt
          mailowy i za to, że wizyty przeciągały się nam czasem do dwóch
          godzin zajmując całą przerwę jedzeniową Pani dietetyk :)

Panią Olę Banaszkiewicz-Filipiak mogę polecić z czystym sumieniem
          każdemu, dla kogo liczą się efekty poparte rzetelną wiedzą i
          doświadczeniem.

• miska-31 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 06.08.09, 22:07
          witam wszyskie panie. ja wlasnie zaczynam diete u pani Marzeny i boje sie
          cholernie czy dam rade. juz prubowalam wiele diet i nic nie wyszlo
    • marikaaaaaaa Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 29.04.09, 11:24
      ja też polecam!!!
    • monikas.online Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 02.02.10, 11:53
      Tak panie polecacie tą panią Banaszkiewicz że aż się dziwię.. Jestem zupełnie niezadowolona z wizyt u niej! Nie wystarczy usmiech i mowienie duzo lecz nie na temat, oczekiwałam konkretnych informacji w sprawie mojego zdrowia i diety a tymczasem miałam wrażenie ze spotkałam sie z niewłaściwą osoba. W dodatku dieta zupelnie niedostosowana do mnie a podobno miala byc indywidualna, dopiero po moich uwagach dosalam lepszy jadlospis, bo poprzedni to jakby zupelnie innej osoby, to oburzajace ze za tak wysoka cene otrzymalam diete z produktami ktorych nie lubie (dodam ze wymienilam ze w wywiadzie zywieniowym na podstawie ktorego podobno jest ukladania dieta),poza tym musialam dwa razy upominac sie o odpowiedz na maila, ktora dostałam po 3 tygodniach. Nie polecam!
      • paulinaaaa.pl Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 15.03.10, 19:20
        monikas.online dałaś taki sam post na wszystkich forach i portalach. Dziwne
        nie?

Tym razem zapomniałaś dodać ostatniego zdania Twojje powielanej wypowiedzi,
        że schudłaś 10 kilo a chciałaś więcej.

Skoro jadłospis był dobry trzeba było jadłospis powtarzać nawet po
        zakończeniu przychodzenia do dietetyka. Tyjemy kilka, czasem kilkanaście lat,
        a schudnąć chcemy wszystkie w tydzień :)

Ja jak mi ktoś nie odpowiada na mail to dzwonię. Telefony mają tam dwa i trzy
        dietetyczki Godziny pracy mają bardzo długie - od 7.30 - 20.00 W soboty 9.00-
        13.00.A poza tym są za darmo w Forum w każdy drugi weekend miesiąca na
        Jarmarkach zdrowia. Zawsze można pogadać, zrobić analizę zdrowia i figury na
        analizatorze za 5 zł.

Chcieć to móc! Jak ci nie odpowiadała Pani Banaszkiewicz i jej metody pracy z
        pacjentem to trzeba było zmienić na inną dietetyczkę. A nie potem narzekanie
        wszędzie gdzie się da i to na zasadzie "kopiuj - wklej" .... Ona pracuje już
        od wielu lat. Z takim doświadczeniem chyba wie co mówi.

Jakieś to wszystko dla mnie dziwne i śmieszne....
        • mala_ksiezniczka2 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 28.05.10, 16:08
          Ja również korzystałam z usług Pani Banaszkiewicz i jestem niezadowolona. Nie
          twierdze, że nikomu nie pomaga, ale widać nie ze wszystkimi "przypadkami" sobie
          radzi... strata pieniędzy, jak dla mnie. Troszkę mało się angażowała w moją dietę..
          • mario-1981 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 14.06.10, 08:45
            Może nie wszystkim pomaga ale większości znam osobiście mnóstwo osób
            które korzystały bądź korzystają z usług Pani Banaszkiewicz i są
            bardzo zadowolone.JA POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • sza-ram Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 24.07.10, 21:20
              Ja także bardzo sobie chwale wspolpracę z Centrum Dietetycznym Ventis. Chodziłam do Pani Banaszkiewicz-Filipiak przez kilka miesięcy. Byłam w ciąży. Chciałam zadbać o siebie i dzidzię już od początku. Dzięki pani Oli nie przytyłam zbyt wiele, a tego nie ukrywam bałam się najbardziej ( z pierwszym dzieckiem przytyłam prawie 22 kilo). Przez całą ciażę czułam się świetnie ( no prawie, bo humory i smaki na ogórka kiszonego z powidłami oczywiście miałam) wreszcie nie wyszły mi żylaki, a syneczek przyszedł na świat zdrowy jak rydz.

Teraz chodzą do niej moje koleżanki. Nie wszystkie sa mega zachwycone, bo pani Ola ciągle im przypomina, żeby nie przeginać z apetytem na słodkie, zmusza do częstych spacerów, do picia soków najlepiej z skowirowki a im to czasem nie pasuje ... Ale ja patrząc wstecz wiem, że to mialo sens. Wszyscy gratulują mi pięknej sylwetki a ja spokojnie mogę pomyśleć o powrocie do pracy.

Centrum Dietetyczne Ventis - OSOBIŚCIE POLECAM !
              • mista.4 Polecam tę poradnię 24.08.10, 19:44
                Mam bardzo pozytywne odczucie, po wizytach u Pani dietetyk Aleksandry
                Banaszkiewicz - Filipiak. Przygotowana dieta była niezwykle prosta i
                skuteczna, zmieniła moje nawyki żywieniowe i co chyba najważniejsze
                pomogła mi na systematyczne, ale skuteczne zbijanie zbędnych
                kilogramów. Juz pierwsza wizyta robi wrażenie, badanie na analizatorze
                który pokazał 14 wyników mojego zdrowia i nic nie mogło się ukryć ...
                Pani magister ciepła, serdeczna, życiowa i bardzo kompetentna. Gorąco
                polecam.
    • marc44 bardzo dobry dietetyk 07.11.10, 13:58
      profesjonalna obsługa, dieta działa :) polecam !
    • ludwika4 Centrum Dietetyczne Ventis sprawdzone ! 18.02.11, 10:28
      Wlaśnie zakonczyliśmy z naszym Kacprem program DZIECKO. Mały miał grzybice i milion przejść z antybiotykami. W zasadzie mało co na niego działało. Do tego przyplątała się alergia, no i brzusio, bo apetyt na słodkie miał naprawdę niezły ...
      Moja opinia - pani Banaszkiewicz-Filipiak to specjalista pod każdym względem, dobry, madry dietetyk. Ma fantastyczne podejście do dzieci, a to chyba najważniejsze, aby mały pacjent czuł się bezpiecznie i pewnie. Polecam gorąco każdej mamie która zastanawia się jak pomóc swojemu maluszkowi. Usmiech którym wita pacjenta, pełna kultura i super podejście do swojej pracy.
    • lunatic-asylum Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 06.04.11, 00:13
      Bardzo dobrym dietetykiem z Gliwic jest p.Aleksandra Bednarz.
      Jeśli ktoś naprawdę chce schudnąć to mogę ją z czystym sumieniem polecić. Dieta ułożona przez nią jest profesjonalna, indywidualna a pytania postawione via mail nie pozostają bez odpowiedzi (choć czasem trzeba trochę poczekać i się "przypomnieć"). Dietetyk z pasją, można jej zaufać bo ta osoba wie, czym jest zdrowe żywienie. Polecam a kontakt to: abcdiety.vipserv.org - 607 088 103
    • iccc Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 17.04.11, 19:15
      Od trzech miesięcy jestem pacjentką Centrum Dietetycznego Ventis w Gliwicach. Kompleksowa porada, smaczna dieta, stały kontakt mailowy. Pani dietetyk Banaszkiewicz - Filipiak jest bardzo zaangażowana z ogromną, praktyczną wiedzą w ciężkim nowotworze jelita. Pomimo wielu pytań dokładnie wyjaśnia co i jak. Dzięki Pani Oli lepiej znoszę skutki chemii i trzymam stałą wagę. Szczerze polecam.
      • joannna75 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 01.04.12, 18:15
        ja z kolei skorzystalam z porady u www.inteligentneodzywianie.pl i jestem bardzo zadowolona z tego kontaktu. klada tam bardzo duzy nacisk na indywidualne podejscie. dieta zostala przygotowana dokladnie pod moje preferencje! smacznie i zdrowo! pozytywne efekty juz widze, namawiam teraz meza zeby wybral sie do nich ze swoim cholesterolem :)
        • joakasia Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 16.07.12, 18:21
          swoją walkę toczę z Panią mgr Marzeną Okoń i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona, chociaż nie ukrywam, że są gorsze dni i imprezy na których kusi do zjedzenia czegoś niedozwolonego. Najważniejsze jest to że widać efekty i inni też je zauważają. Polecam Panią Marzenę z Poradni Amarena.
    • jadwi-ga78 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 31.01.13, 13:34
      Byłam na programie u Pani Marzeny z AMARENY i jestem zachwycona wynikami!!!! Poszłam z polecenia koleżanki, bo chciałam schudnąć przed ślubem. Udało się 12 kg za mną. Samą dietą można zdziałać dużo ale dodatkowo ćwiczeniami to już cuda ;) Żadnej głodówki czego się bałam, teraz czeka mnie najprzyjemniejsza rzecz czyli przymiarki sukienki - dobrze, że nie zrobiłam tego wcześniej bo bym musiała ją przerabiać:). Polecam, bardzo kompetentna osoba - mgr Marzena Okoń.
      • agamatu Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 10.07.13, 18:16
        Byłam w Poradni Amarena ale u Pani MARTY a nie Marzeny. Bardzo ciepła osoba i wegetarianka jak ja:)>. Poświęciła mi wiele czasu w gabinecie tym samym czułam, że skupia się na mnie i moim problemie a nie jest tam ze mną z przymusu. Więc ja polecam Panią MARTĘ :)
    • sarakas Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 29.07.13, 21:02
      mufa-patufa napisała:

> Dietetyk Dyplomowany mgr Aleksandra Banaszkiewicz-Filipiak
      > 44-100 Gliwice Młyńska 3 ( budynek w podwórzu w trakcie remontu, ale przy wejści
      > u jest domofon) tel. do rejestracji 608-38-57-57

Fantastycznie przygotowana osoba z dużym doświadczeniem. Polecam współpracę z panią mgr Aleksandra Banaszkiewicz , ponieważ jest dietetykiem z specjalizacją psychologiczną i terapeutyczną. Zdiagnozowała u mnie psychologiczne przyczyny moich zachowań jedzeniowych, zaplanowała poszczególne kroki terapii dostosowane do mojej sytuacji życiowej, wspiera moją motywację do zmiany, przeprowadza przez nieuchronne kryzysy czy załamania a ich przez te 6 miesięcy trochę jest...

Wczesną wiosną wybieram się do niej na warsztaty zdrowia i oczyszczanie wątroby, które organizuje dwa razy w roku. Jest tylu chętnych, że już teraz zaczęły się zapisy!

Nowy adres przyjęć pacjentów ( tam chodzę od kilku miesięcy ) to prywatny, remontowany budynek z wejściem na parterze przy ul. Daszyńskiego 187 w Gliwicach.

Info na www.aleksandrabanaszkiewicz.eu
    • maniekpi Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 21.11.13, 13:46
      Witam serdecznie!
      Jestem bioenergoterapeutą,i zajmuję się doradztwem żywieniowym.
      Choroby,z którymi nie radzą sobie lekarze,są niemal w każdym przypadku wyleczone przeze mnie.Mówiąc "niemal",mam na myśli np.chorych na nowotwory,których organizmy są na tyle spalone chemią,że nie są już w stanie podjąć walki.
      Natomiast np.ALERGIA,której doświadcza coraz więcej dzieci,jest w brew opinii lekarzy,W PEŁNI WYLECZALNA.
      To samo tyczy się cukrzycy.
      "Wiedza wyklucza możliwość popełniania błędów",jak mawiał Hipokrates.
      Co do nadwagi,to spadek masy ciała jest możliwy tylko w tedy,gdy przestaje się mieszać paliwa,i już nigdy nie dochodzi do ponownego tycia.
      Zainteresowanych zapraszam.

maniekpi@interia.pl
      tel.533 919 695

Opole.
    • ania.szczucka74 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 18.06.16, 14:39
      Ja polecam dietetyka z Naturhouse na Bytomskiej 8. Pani Marcelina jest pierwszą osoba, dzięki której udało mi się zrzucić wagę i teraz ją utrzymuję, aż sama jestem zdziwiona :O. Poradnia czynna 5 dni w tygodniu, tel. 531271522, wizyty konkretne, atmosfera bdb. Koszty moim zdaniem odpowiednie do efektów, pewnie można znaleźć tańsze kuracje, ale tu przynajmniej jest efekt. Konsultacje, pomiary itp. są darmowe, tylko częścią kuracji są suplementy, które trzeba zakupić, tu koszt różny od 50-130 zł w zależności od wizyty i ustaleń, nic na siłę się nie dzieje. Moim zdaniem warto.
      • zosia1976gliwice Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 15.07.17, 21:40
        Też byłam i chudnę o dziwo... Sie płaci ok.100 za wizytę, ale dostaje się suple. Tej pani MArceliny już nie ma, ale jest inna super dietetyczka, moim zdaniem b.pomocna. Tu się można zapisać online na bezpłatną konsultację, potem już się płaci niestety...
        naturhouse-polska.pl/adresy-centrow-nh/slaskie/gliwice/centrum-dietetyczne-naturhouse-bytomska/
    • anka_aneczka Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 13.12.17, 23:31
      Ja polecam Karolinę Macha legalnakaloria.pl/

Miałam zdrową, smaczną dietę - jadłam tylko rzeczy, które lubię;) Schudłam i czułam się dobrze. A sam wizyty były bardzo przyjemne. :)
    • kuba.kraczek123 Re: DIETETYK GLIWICE - BARDZO DOBRY :) 11.05.18, 14:30
      Witam,
      Polecam umówić się w Misja Dieta w Katowicach
      www.misjadieta.pl
      Pozdrawiam ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka