Dodaj do ulubionych

praca zawodowa a fibromialagia

27.06.11, 18:32
Witam! od niedawna mam stwierdzony zespół suchości i niestety również fibromialagię .Jestem od trzech miesięcy na zwolnieniu lekarskim bo bóle uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie.Do tego brak koncentracji i ogólne złe samopoczucie.Zapewne większość odwiedzających forum spotkała się w większym czy mniejszym stopniu z ignorancja lekarzy.Problem z wystawieniem L4 bo przecież nikt nie dowierza że nie można wstać z łóżka !!!! i tak dalej.O specjalistów w naszym kraju trudno.Po wielkich bojach stwierdzono u mnie te choroby mam je wymienione na wypisie ze szpitala ale i patrząc na to znajdują się lekarze potrafiący podważać diagnozę poprzedników.Do pracy wrócić teraz nie będę w stanie bo pracuje ciężko fizycznie i mam dużą odpowiedzialność psych.A z uzyskaniem zwolnienia jest bardzo trudno reumatolodzy nie bardzo chcą leczyć fibromialagię .Może ktoś coś poradzi.Proszę
Obserwuj wątek
    • mj-markowski Re: praca zawodowa a fibromialagia 01.01.18, 22:13
      Ja w cudzysłowie jestem w lepszej sytuacji,ponieważ prócz bólu ,ścięgien,mięśni.Sztywności palców rąk puchną mi kostki,kolana.Mam mimowolne skurcze mięśni brzucha, inaczej mioklonie tułowia trwające z małymi przerwami od początku marca.Na ich podstawie obecnie lekarze wypisują mi zwolnienia. Poza tym byłem w Wojskowym Instytucie Medycznym. Trzy tygodnie na obserwacji psychiatrycznej w Drewnicy by wykluczyć lub potwierdzić podłoże nerwowe tych skurczy.Psychiatrzy wskazują podłoże somatyczne.Ostatnio przez tydzień miałem przeprowadzane badania w Szpitalu Bródnowskim. Neurolodzy podejrzewają chorobę reumatyczną .Miałem pobraną krew na badania reumatologiczne.Tylko mnie nie bolą stawy tylko ścięgna i mięśnie.Uczucie mam naderwania ścięgien i mięśni.Po za tym leczę się trzy lata na depresję .Radzę Ci iść do szpitala na neurologie, do reumatologa,psychiatry,albo do neuropsychiatry by mieć jak najwięcej wyników badań.Grozi ci długie zwolnienie.No i ta nieszczęsna komisja lekarska. Jak nie będziesz miał się czym udokumentować to będzie kiepsko. Kompletuję właśnie dokumentacje medyczną do zasiłku rehabilitacyjnego , ponieważ przekroczyłem 182 dni zwolnienia na tę jednostkę chorobową.Życzę powodzenia,ale masz sporo przed sobą
    • wozny1234 Re: praca zawodowa a fibromialagia 11.10.21, 17:03
      Jeśli jesteś z Wrocławia lub z okolic to polecam ci gabinet Herbasol. Robią tam diagnostykę całego organizmu i może powiedzą ci jaka bakteria lub coś innego powoduje u ciebie taki ból.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka