Dodaj do ulubionych

gdzie jestescie?

18.01.07, 05:01
Obserwuj wątek
    • budryska1 Re: gdzie jestescie? 23.01.07, 00:22
      Jesteśmy w domu, cierpimy w samotności. Pozdrawiam i zapewniam, że śledzę cały
      czas nasze forum!
      • myalgan Re: gdzie jestescie? 23.01.07, 04:07
        czesc no ja tez sledze nasze forum
        cienko odzie
        troche czytam oboreliozie bo te objawy pasuja tez do tej chotoby
        w tym tygodniu mam miec wyniki z badania krwi na borelioze
        wszystko sie wyjasni mam nadzieje
        wszyscy chyba czujemy sie podle ta pogoda i wogole cos lata w powietrzu bo nic
        nie da sie zdzialac w jakiejkolwiek dziedzinie jestem wypalona psychicznie i
        fizycznie
        jedyne co mi nie dokucza to chyba zoladek jestem wiecznie glodna jem i spie i
        oczywiscie tyje
        ale naprawde nie mam sily na nic ostatnie resztki sil wydaje na podnoszenie
        widelca do buzi nie nie teraz to przesadzam ale jest ciezko pozdrawiam
        • ewax100 Re: gdzie jestescie? 23.01.07, 10:07
          Ja zupełnie podobnie jak Wy.Sledzę codziennie forum jednak widze ze nic sie tu
          nie dzieje.Wiecie dlaczego?mysle ze dlatego ze nie mamy w tej fibromialgii
          nawet zadnej nadziei na leczenie.Ostatnio znów bardzo bardzo cierpię nie mam
          sił dosłownie na nic nawet pisać cięzko.Nie wychodze z domu i czekam na lepsza
          chwilę zeby załatwic to badanie na boreliozę.Mysle ze skoro objawy mam
          identyczne to jednak musze to wykluczyć.
          • ewax100 Re:do myalgan 23.01.07, 10:11
            Powiedz czy Ty masz te bolesne miejsca na ciele pod stawami ok.10cm?takie ze
            przy nacisku potwornie bolą nie do wytrzymania bardziej niz w miejscu obok?To
            sie wyczuwa naciskają palcem mocno i tak jest przy wszystkich stawach-wiesz te
            punkty co sama pokazywałas tu.
            • ewax100 Re:do myalgan 23.01.07, 10:12
              Czekam na Twój wynik WB Pozdrawiam
            • myalgan do ewax 24.01.07, 06:45
              no wlasnie wyniki sa ujemne ciesze sie choc liczylam na jakas namacalna chorobe
              teraz przestudjuje watki w boreliozie i wio do lekarza pierwszego kontaktu
              i sie zobaczy nie bede siedziec z rekami w kieszeni bede dzialac nooo taki mam
              plan a jak bedzie to zobaczymy a badania kosztowaly 70 zl obie klasy
              ale cosik mi sie wydaje ze jakies niepelne
              zadnych tam paskow nie ma tak jak to pisali na forum o boreliozie musze sie tam
              poradzic artur737 co z tym fantem zrobic pozdrawiam
              • ewax100 Re: do myalgan 24.01.07, 11:07
                To musiały być Elisa
                • myalgan Re: do ewax100 24.01.07, 13:29
                  no i calkiem zglupialam juz sama nie wiem jak ma wygladac igg i igm musze
                  wpasc
                  na forum borelioza i poczytac dokladnie
                  no rabia w konia na kazdym kroku
    • jagoda85 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 12:53
      Hej, witam was po dłuższej przerwie. Ewax, odnosząc sie do twojego pytania o
      bolesność punktów koło stawów, to potwierdzam to w 100%. Ja mam nie tylko
      bolesne te 18 punktów, które zazwyczaj badają lekarze, ale przy każdym stawie.
      Jest to niesamowite. Teraz czuję się bardzo źle, ale cóż się dziwić, przez 2
      miesiace przebywałam nad morzem i w dodatku przez cały czas padał deszcz, a
      kilka razy śnieg. Podczas całego mojego pobytu tylko przez 5 dni było pogodnie.
      Koszmar, teraz zaatakowało mi mięśnie i zaczepy żeber, i dalej rolało się to
      jeszcze na plecy. Czuję się tak jak po stłuczeniu żeber i okrutnym obiciu
      pleców. Pozdrawiam.
      • ewax100 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 13:31
        myalgan powiedziano mi ze trzebazrobić obie klasy /dr.Beata/wiec zrobiłam
        obie./220zł/
        Jagoda-fajnie ze juz wróciłaś ale jak Ty tam wytrzymałaś?czy tam Cię nie bolało
        moze?Jeśli chodzi o punkty to myslę ze chorzy na fibro je mają ale moze i
        zdrowi mają?Popytajscie wród znajomych.Ktoś pisał chyba artur że to jedna
        wielka bzdura.Nie wiem co o tym sadzić.Przeciez lekarze na pdstawie tych
        punktów stwierdzają fibro prawda?
        • jagoda85 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 16:43
          Hej Ewax, wytrzymałam, ale ostatnie 3 tygodnie byłam na Tramalu 3 razy
          dziennie. Na szczęście jestem już w domu. Co do Artura, to sama nie wiem co o
          tym sadzić, Jest lekarzem, tak przynajmniej pisze. Raz pisał, że fibromialgia
          to ciężka choroba, a drugi raz, że to jest choroba wyimaginowana, i trudno to
          uznać za chorobę. Moja reumatolog mówiła mi, że jest fibromialgia pierwotna i
          wtórna. Ja mam podobno wtórną, i chyba mam szczęście w nieszczęściu. Ona ma
          taką jedną młodą pacjętkę, która już ledwo chodzi o kulach, tak ma tą chorobę
          zaawansowaną. Czytając to co ty piszesz o swoich dolegliwościach można by
          przypuszczać, że ty masz fibromialgię pierwotną. Obym się myliła. Pozdrawiam.
          • ewax100 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 16:49
            Czym sie rózni pierwotna od wtórnej bo nie słyszałam o tym?
            • jagoda85 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 17:06
              Tak dokładnie to nie wiem, przypuszczam, że ma ona cięższy przebieg, większe
              dolegliwości. Jak będę w najbliższym czasie u lekarki to się jej zapytam i
              napiszę ci.
              • jolac171 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 19:07
                Mnie bardzo bolą barki, szyja , ramiona oraz przycfzepy mięśni wzdłuż górnego
                kręgosłupa ale te bóle mam od roku , a wcześniej miałam ogromne bóle nóg przede
                wszystkim od kolan w dół wraz ze stopami. Te nogi to moja najgorsza bolączka.
                Czy ktoś z Was też ma takie rwące, szrpiące bóle w stopach.?Jak w nocy pr€bóję
                się przekręcic na bok, to wręcz się budzę ,siadam i ostrożnie przekładam nogi
                na bok( z poduszką pomiędzy , by nie przyciskac za mocno nóg i nie obciążac
                jadnej drugą)po czymkładę się również ostrożnie by nie złapał mnie kurcz
                biodra.I tak jest z 10 razy w ciągu nocy!!!Ale to i tak dobrze,że już w ogóle
                mogę się położyc na boku, bo jeszcze niedawno było to niemożliwe . Całą noc
                spałam sztywno niemalże bez ruchu z ciągłym wybudzaniem z powodu bólu pleców, a
                rano...sztywnośc, ani się ruszyc i po prostu horror!Musiałam bardzo powoli
                wracac do życia ,bardzo, bardzo powoli.
                • jagoda85 Re: gdzie jestescie? 05.03.07, 19:37
                  Chyba wszystkie mamy podobne dolegliwości. Bóle pojawiają się i znikają w
                  różnych mięśniach i stawach. Rano wstaje się sztywnym i trzeba czasu, żeby się
                  rozruszać. Czasami ból jest tak wielki, że nie daje zasąć, albo spać. Ja
                  ostatnio nie mogłam zasnąć bez tramalu, tak duży miałam ból. W ciągu dnia też
                  zażywałam tramal, bo czasem było mi poprostu niedobrze z bólu, i robiło mi się
                  słabo, tak duże miałam bóle. Teraz jest trochę lepiej, bo już nie pracuję tak
                  ciężko, jak przez ostatnie dni, i mam nadzieję, że już nie będę musiała.
                  Pozdrawiam i życzę ulgi w bólu.
              • gohaa_p Re: gdzie jestescie? 16.04.07, 19:45
                "Istnieje podział na fibromialgie pierwotną i wtórną. O Fibro. pierwotnej mówimy
                wtedy gdy oprócz jej obiawów nie stwierdza się żadnych odchyleń w badaniach
                dodatkowych. U chorych z zakażeniami bakteryjnymi(szczególnie Borrelia
                burgdorfen),chorobami reumatycznymi,(...),chorobami nowotworowymi czy
                zaburzeniami endokrynologicznymi(...) rozpoznajemy postać wtórną fibromialgii"to
                artykuł ze str. esculap.pl
                Moim zdaniem bycie zakażonym boreliozą może wcale nie wykluczać
                fibromialgii...ja mam dodatnie badania na borelioze leczyłam sie i nie pomogło,
                może po prostu mam wtórną postać fibro....
                • gohaa_p Re: gdzie jestescie? 16.04.07, 19:51
                  a co do tender points to bolą też ludzi zupełnie zdrowych i moim zdaniem na tej
                  podstawie nie powinno sie stwierdzać fibromialgii!! ta choroba to zespół
                  chorobowy na który składa się wiele czynników m.in.ból,biegunki, zespół
                  niespokojnych nóg, zespół przewlekłego zmeczenia itd.oczywiście te punkty sa
                  bardziej tkliwe niz u zdrowych ale tylko na ich podst. nie mozna stwierdzic czy
                  ma sie fibro. czy nie.
        • myalgan Re: gdzie jestescie? do ewax 06.03.07, 03:56
          no witam jestem dumna z ciebie ze zdecydowalas sie na te badania
          jak tylko otrzymasz wyniki to dawaj znac ok
          pozdrawiam

a niedlugo wiosna...
    • myalgan Re: gdzie jestescie? 02.04.07, 04:45
      halunio
      chyba pogoda wam przypasowala
      wlasciwie to mi tez ale z rana lubie sobie tu poskakac po watkach
      hm a tu nic
      milego dnia
      pozdrawiam

mamy wiosne...
      • jagoda85 Re: gdzie jestescie? 02.04.07, 17:27
        Hej. Pogoda jest naprawdę piękna i sprzyjająca nam. Wszyscy chyba myślą już o
        świętach. Ja też. Wpadam tu tylko na chwilę, żeby zobaczyć co słychać.
        Wieczorem to jestem już padnięta. Pozdrawiam.
        • baska192 Re: gdzie jestescie? 15.04.07, 23:30
          Jestesmy,jestesmy tylko sa takie dni ,ze gadac sie nie chce.Ja ostatnio
          zrobilam wyniki i po dwoch latach ciaglych chorob i oslabienia wyszlo mi
          podwyzszone ASo(bole stawow i ogolnie fatalne samopoczucie-od antybiotyku do
          antybiotyku)....no wiec biore te debecyline po dwoch zastrzykach ASO skoczylo
          mi strasznie do gory ale pani z labolatorium powiedziala,ze tak jest.i juz.Ale
          generalnie mysle,ze robi mi sie lekko lepiej.Pozdrawiam.Mysle,ze ta
          fibromialgia to choroba polaczana z choroba stawow,zapaleniem,U mnie chyba z
          luszczycowym.Pamietajcie,ze macie duzo czytac i nie liczyc na lekarzy.Oni
          wiedza malo.Nie chce im sie kojarzyc.To lenie.
          • budryska1 Re: gdzie jestescie? 15.04.07, 23:52
            Piszesz Basko, że bolą Cię stawy, czy robiłaś badania na boreliozę? pozdrawiam
    • myalgan Re: gdzie jestescie? 16.04.07, 04:56
      ej a gdzie ten szympek88
      halo co tam u ciebie
      jak zdrowko
      bo juz dlugo cie u nas nie bylo
      • ewax100 Re: gdzie jestescie? 16.04.07, 08:57
        "Pamietajcie,ze macie duzo czytac i nie liczyc na lekarzy.Oni
        wiedza malo.Nie chce im sie kojarzyc.To lenie." no niestety zgadzam się z Tobą
        Baska192 Każdy człowiek musi być lekarzem dla siebie,musi duzo czytać bo to
        uczy i kształci.Irytujące to jest jak często pacjent wie więcej niz lekarz.
        Myalgam jesli chodzi o Szympka to musicie mu wybaczyć nieobecność -on ma teraz
        gorący okres nauki przed maturą.Zeby dobrze zdac i dostac sie na studia to
        naprawdę trzeba poswięcić na naukę duzo czasu.Życzę mu wytrwałości i
        wszystkiego dobrego.Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka