Dodaj do ulubionych

Gratulacje !!!

16.03.07, 16:51
Obserwuj wątek
    • ewjan60 Re: Gratulacje !!! 16.03.07, 17:01
      Tak się zagalopowałam .
      Gratuluję Ewie i Szympkowi, Myalgan , Zazule i innym ,których znam z forum
      borelioza.Robicie kawał porządnej roboty.Szczególnie podziwiam Ewę, bo wiem jak
      cierpi i ile lat a Szympek to przecież za prawie dwa miesiące będzie zdawał
      maturę [kiedy Ty masz czas chłopie ?]Mam syna w Twoim wieku ale on nie działa
      na dwóch forach jak Ty i nie jest na nic chory a jednak na nic nie ma czasu.A
      na naukę zwłaszcza.Zazule bardzo dobre teksty .
      Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę powodzenia.
      Ewa
      • ewax100 Re: Gratulacje !!! 16.03.07, 17:31
        Dzięki Ewa-to taka wiadomość ze niewiadomo czy się śmiac czy płakać-sama wiesz
        jak wygląda leczenie.Napisz jaki miałas wynik WB.Ja dopiero wiem telefonicznie
        i to tyko w jednej klasie IGG dwa prązki dodatnie P31 i P83.Na cały wynik
        jeszcze musze poczekac.Nie wiem czy to bedzie sie kwalifikowało do leczenia
        moze powiedzą znów ze to przebyta borelioza.Ostatnio trafiam na dziwnych
        lekarzy.Dlaczego ludzie i to lekarze potrafią być tak nieżyczliwi-czy ja mam
        takiego pecha?Byłam dzisiaj w poradni leczena bólu i przeżyłam to
        bardzo.Usłyszałam ze nie tylko mnie boli kazdego dzisiaj coś boli mnie tez-
        powiedziała pani dr.a jak Pani nie ma sił to prosze wyjśc.Dalej nie pisze bo...
        • zazule Re: Gratulacje !!! 16.03.07, 18:29
          Ewax

Nie przejmuj się lekarzami idiotami.
          Jestes chora wiec jestes słaba nie tylko fizycznie ale i psychicznie jak
          poczujesz się lepiej to sam bedziesz sie dziwić ze kiedys się tak się dalaś
          dołować lekarzom.
          Poradnie bólu, reumatologia i choroby zakżne( w wiekszości to biegunki:)) to
          nie jest szczyt marzen w Polsce więksozści lekarzy ( tylko nieliczni wybrali te
          spacjelizacje z powołania) są tam bo na nic wiecej niebyło ich stac. Siedzą tam
          i obrazając pacjentów lecza swoje kompleksy.
          Masz diagnoze i to jest najważniejsze. Jak przetłumacze tekst (obiecuje ze juz
          niedługo) amerykanskiego lekarz to zaobaczysz jak wiele mikroorganizmów moze
          spowodowac objawy fibromialgi w tym borelioza.
          pozdrawiam
          zaz
          • jagoda85 Re: Gratulacje !!! 16.03.07, 19:59
            Zazule, trzymamy za słowo i czekamy cierpilwie. Pozdrawiam.
            • myalgan Re: Gratulacje !!! 17.03.07, 04:04
              no i tez hm gratulacje
              masz diagnoze to cos czego potrzebowalas najbardziej
              teraz musisz to madrze rozegrac
              i na dzien dzisiejszy nie mysl z gory ze ci nie pomoga
              napewno uda ci sie dostac do dobrego lekarza
              w dodatni wynik tez nie wierzylas a jednak
              teraz juz tylko bedzie lepiej
              widzisz nieraz warto zainwestowac w swoje zdrowie
              ciesze sie ze wiekszosc z nas i ci na boreliozie namowili cie na te badania
              pozdrawiam
              wszystko bedzie juz ok
              • ewjan60 Re: Gratulacje !!! 17.03.07, 14:00
                Mnie leczyli na podstawie dodatniej ELISY.WB nigdy nie robiłam.
                Ewa
                • ewjan60 Re: Gratulacje !!! 17.03.07, 14:03
                  Myalgan a czy Ty dalej szukasz, czy na PCR [-] skończyłaś zmagania z boreliozą ?
                  • ewax100 Re: Gratulacje !!! 17.03.07, 14:32
                    Ewa wysłałam maila-odpowiedz proszę-pozdrawiam
                  • myalgan Re: Gratulacje !!! 18.03.07, 05:40
                    ewjan60 napisała:

> Myalgan a czy Ty dalej szukasz, czy na PCR [-] skończyłaś zmagania z
                    borelioza?

szukam szukam
                    nigdy nie przestane az mi ktos nie pomoze

teraz bede robic badanie wb wiem ze po pcr ale moze prawie cos wyjdzie
                    a i tarczyce mam zamiar jeszcze raz przebadac i wyniki oddac innemu
                    endokrynologa do oceny

zamierzam tez zrobic badania na grzybki bodajze zazula mowila o podobnych
                    objawach w chlamydi

narazie kasa sie zaciela ale jak cos zaoszczedze to biore sie dalej za szukanie
                    przyczyny mojego stanu zdrowia
                    pozdrawiam
                    • ewjan60 Re: Gratulacje !!! 18.03.07, 11:50
                      O tarczycę koniecznie zadbaj.Ja ze swoja mam kłopoty od kilku lat. Najpierw
                      nadczynność, pożniej leczenie jodem promieniotwórczym a teraz niedoczynność.W
                      trakcie leczenia boreliozy zaczęła znowu szaleć.Wyniki TSH, fT3 i FT4 niby w
                      normie ale jadnak TSH jak dla mojego przypadku za duże. Całe szczęście że
                      wizytę mam już w poniedziałek [ a bagatela rejestracja była pod koniec
                      listopada ]W ubiegłym roku udało mi się załapać "aż" na jedną wizytę.Dobrze, że
                      pani doktor dopuszcza kilka razy w roku konsultacje telefoniczne [ ja podaję
                      wartości z wyników badań a ona ustala dawkowanie leków ].Recepty zostawia mi w
                      karcie w rejestracji.Dobre i to.
                      Jak zrobisz wyniki daj znać.
                      Ewa
                      • ewjan60 Re: Gratulacje !!! 18.03.07, 18:11
                        Jeszcze jedno!
                        Osoby chorujące na tarczycę powinny często kontrolować stan swoich kości pod
                        względem osteoporozy [ dotyczy to także osób młodych ].Dowiedziałam się o tym
                        nie od lekarzy i tycio za późno. Mam zmiany, które wyszły na zwykłym zdjęciu
                        RTG stóp, na kolanach jeszcze nie.Muszę zrobić jeszcze pomiar gęstości kości.
                        Ewa
                        • myalgan Re: Gratulacje !!! 18.03.07, 18:59
                          ewjan60 napisała:

> Jeszcze jedno!
                          > Osoby chorujące na tarczycę powinny często kontrolować stan swoich kości pod
                          > względem osteoporozy [ dotyczy to także osób młodych ].Dowiedziałam się o tym
                          > nie od lekarzy i tycio za późno. Mam zmiany, które wyszły na zwykłym zdjęciu
                          > RTG stóp, na kolanach jeszcze nie.Muszę zrobić jeszcze pomiar gęstości kości.
                          > Ewa

powitanko
                          dzieki za info
                          badanie robilam 2 tygodnie temu jest ok
                          zrobilam przypadkiem bo za 15 zl
                          to sie zdecydowalam
    • mayka00 Re: Gratulacje !!! 18.03.07, 19:22
      Cześc...Ewo...jestem naprawde w szoku,ze jednak u Ciebie to borelioza...nie
      pozostaje nic innego jak jednak zrobic te testy....pewnie sie w koncu do tego
      zabiore....zycze Ci powodzenia w terapii...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka