Dodaj do ulubionych

opis mojej choroby

10.06.07, 17:56
Witam wszystkich forumowiczów.Objawy mojej choroby zaczęły się jakieś niecałe
dwa miesiące temu.Czułam ogromny,tępy i nie do wytrzymania ból
stawów,szczególnie całych nóg i palców u dłoni.Poza tym cierpły mi ręce i
nogi,do tego dochodziły dreszcze drgawki jak przy grypie,zawroty głowy,uczucie
pieczenia w różnych częściach ciała.Poza tym sztywność mięśni jeszcze bardziej
potęgująca dolegliwości stawowe.Czułam też przyspieszone bicie serca,jakbym je
miała w przłyku.Lądowałam w przeciągu miesiąca na pogotowiu cztery razy gdzie
dostawałam zastrzyk uspokajający z diagnozą nerwicy wegetatywnej.Udałam się do
mojego lekarza rodzinnego,który zlecił badanie krwi.Wszystkie wyniki miałam
dobre,tylko podwyższone ASO do 400 jednostek(norma 200).Diagnoza-gorączka
reumatoidalna.Zażywałam penicilinę przez 10 dni po 3 tabletki dziennie,jednak
moje dolegliwości nie przechodziły,spadło tylko ASO.Dostałam skierowanie do
reumatologa,który stwierdził u mnie fibromialgię.Jak zapytałam co to za
choroba to powiedział,żeby poczytać w internecie.Tak się natknęłam na forum o
fibromialgii i boreliozie.Nie uwierzyłam w to,że mam fibromialgie.Postanowiłam
zrobić sobie testy na boreliozę,gdyż moje objawy wskazują nie tylko na
fibromialgię,ale również na borelioze,nawet bardziej.szczególnie,że mam
nawracające stany zapalne gardła i migdałków.Pozdrawiam wszystkich!
Obserwuj wątek
    • ewax100 Re: opis mojej choroby 11.06.07, 14:34
      Twoje objawy bardzo mi przypominają moje.Wiem ze masz wynik wprawdzie Elisę ale
      napisz o wyniku.No i cóz rób badanie WB- szkoda tylko ze odrazu nie zrobiłaś
      ale zawsze to kroczek do przodu.Pozdrawiam
      • baska192 Re: opis mojej choroby 11.06.07, 17:50
        Czesc.Nie daj sobie wmowic fibromialgii.Masz jakies zapalenie stawow.Cos Ci
        sieje po organizmie(podwyzszone ASO) ja mam to samo.ASO 400 a jak sobie
        zrobilam po 2 zastrzykach debecyliny to poziom ASO wzrosl jeszcze bardziej.Mam
        caly czas problemy z gardlem.Stany podgoraczkowe.Jesli taka choroba jak
        fobromialgia w ogole istnieje to raczej nie ma przy niej stanow
        podgoraczkowych.Ja przynajmniej sie z taka opinia nie spotkalam,Zrob
        WB.Szczerze sie dziwie ,ze po antybiotyku doustnym spadlo Ci miano ASO.Ja
        jestem przekonana ,ze moje Aso jest wysokie.Bo mnie jak sie czepi chorobsko to
        ciagnie sie i ciagnie.Jaki antybiotyk bralas.Osspen....czy cos takiego???
        • jolac171 Re: opis mojej choroby 11.06.07, 21:20
          Jeśli postanowiłaś zrobic testy WB na boreliozę, to zaczynazs super! To chyba
          jest baza całego naszego problemu, do niej prowadzą wszystkie drogi i jeśli ją
          możemy wykluczyc, to juz mało zostanie do szukania, same ściezynki tylko.
          Powodzenia!
        • blondi82100 Re: opis mojej choroby 13.06.07, 20:17
          Tak,to był ospen,ale nie czułam poprawy.Nie wiem,jutro sie wybieram na WB,musze
          wiedzieć.Pozdrawiam wszystkich!
      • blondi82100 Re: opis mojej choroby 13.06.07, 20:34
        Moje wyniki Elisy:IgG-1,87-ujemny,IgM-10,43-wątpliwy.Nie ma co oszczędzać,tylko
        trzeba zrobić metodą WB.Czy ktos wie ile mogę czekać na wynik??oby jak najkrócej.
        • baska192 Re: opis mojej choroby 13.06.07, 22:23
          elisa jest niewiarygodna ale pewnie juz o tym wiesz.nie wiem jak dlugo czeka
          sie na wyniki ale cos obilo mi sie o uszy ,ze okolo 2 tygodni.Pozdrawiam.
        • baska192 Re: opis mojej choroby 13.06.07, 22:27
          Jezeli ten twoj wynik jest watpliwy w sensie ,ze malo dodatni to juz
          kwalifikujesz sie do leczenia.Ja tez zrobie sobie badania.
          • blondi82100 Re: opis mojej choroby 15.06.07, 15:07
            Zrobiłam badania WB we środę,ale tylko IgM,tak mi tam doradziła ta
            babeczka,która mi poboerała krew.Mówiła,że zawsze mogę sobie później dorobić
            IgG.Narazie jakby druga stówa w kieszeni.Na wyniki,czeka się około2-3
            dni,przynajmniej w Krakowie,więc b.szybko.Wynik w poniedziałek.Wtedy daje wam
            wszystkim znać.Pozdrawiam serdecznie.
            • blondi82100 Re: opis mojej choroby 18.06.07, 17:58
              Dzisiaj odebrałam wyniki na boleriozę.Są dodatnie!W klasie IgM mam dodatni
              prążek p31.Czy to świadczy napewno o boleriozie?Błagam doradźcie mi dobrego
              lekarza w Krakowie.
              • ewax100 Re: opis mojej choroby 18.06.07, 21:19
                Masz szczęscie ze jestes z Krakowa bo jak Ci mówiłam lekarza masz na miejscu.
                Napisz najpierw do Beaty maila bo nie jestem pewna ale mysle że nawet jeden
                prążek dodatni decyduje o wyniku dodatnim-chyba tak masz w interpretacji.Ja
                miałam tez 31 tylko że jeszcze 83 w klasie IGG a u Ciebie wygląda że jest to
                swieże.Pozdrawiam
              • mayka00 Re: opis mojej choroby 18.06.07, 22:02
                Cześc blondi...wiec teraz Cię walka z konkretną chorobą...zycze Ci sił i
                wytrwałosci...pozdrawiam:)))
                • baska192 Re: opis mojej choroby 18.06.07, 22:20
                  Rany!!!!!!!!Jednak!!!!!Masz szczescie.szybko wykrylas.Najlepszy lekarz w tym
                  kraju tuz obok.Pojdzie Ci dobrze z leczeniem.
                  • baska192 Re: opis mojej choroby 18.06.07, 22:26
                    Wlasciwie wszystkie osoby ktore trafily na to forum to wiele zawdzieczaja
                    Ewiex100 bo to ona na wlasnym przykladzie pokazala droge.Jakby nie ona to
                    wiekszosc nadal wierzylaby w ta fibromialgie(ja w nia nie wierze).Tobie tez
                    lekarz stwierdzil fibromialgie.Oni tak stwierdzaja jak im pasuje.
                    • mayka00 Re: opis mojej choroby 18.06.07, 22:56
                      To prawda...gdyby nie to forum,które Ewa załozyła.. nie wiedziałabym,ze
                      istnieje cos takiego jak candida :))
                      • myalgan Re: opis mojej choroby 19.06.07, 03:19
                        masz juz co leczyc teraz tylko sila i wytrwalosc ktorej ci zycze
                        ja nadal mam fibromialgie narazie tego sie trzymam
                        co innego moge zrobic

pozdrawiam
                        mamy wiosne...
                        • blondi82100 Re: opis mojej choroby 19.06.07, 19:32
                          Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie.Wiem już na co jestem chora.I chcę
                          powiedzieć osobom,które mają stwierdzoną fibromialgię,żeby w to nie wierzyły!Ja
                          osobiście nie wierzę nawet w istnienie tej choroby.Jeśli macie podobne do mnie
                          objawy róbcie badania WB w kierunku boleriozy,jeśli wynik będzie negatywny to na
                          mykoplasmy i chlamydie pneumonia i na candide.Jestem już umówiona z doktor Beatą
                          na czwartek.Jeszcze pewnie długa droga przede mną,ale już chce mi się
                          żyć!Pozdrawiam Was kochani i to Wy musicie wziąć sprawy w swoje ręce!Nie
                          wierzcie lekarzom!mało jest takich jak Beata!Powodzenia!
                          • ewax100 Re: opis mojej choroby 20.06.07, 09:15
                            No juz znam kilka osób które skorzystały z moich doswiadczeń szukania przyczyny
                            objawów i badanie WB wyszło dodatnie.Myslę że przykład mój,Blondi i innych
                            powinien Wam pozostałym szukającym przyczyny bólów dać do myślenia.
                            Cieszę się że poznałaś własnego wroga i możesz się leczyć.To już krok do
                            przodu.Pozdrawiam
                            • blondi82100 Re: opis mojej choroby 21.06.07, 11:37
                              Dziękuję Ci Ewa,bo to Twoja zasługa!Jestem i będę Ci za to wdzięczna do końca
                              życia.To właśnie Ty skłoniłaś mnie do zrobienia badań na bolerioze i dzięki
                              Tobie znalazłam dr.Beatę.Pozdrawiam!
                              • ewax100 Re: opis mojej choroby 01.08.07, 14:32
                                Cieszę się że sie leczysz i poczułas sie lepiej.Pozdrawiam i zycze zdrówka
                                • ewax100 Re: opis mojej choroby 01.08.07, 14:40
                                  Jak widzicie w leczeniu nie ma reguły.Ja cierpiałam wiele lat i miałam silne
                                  bóle a teraz się leczę i jest coraz lepiej.Nie miałam tych herxów tak cały czas
                                  tylko może ze 12 razy w ciągu 2 pierwszych miesięcy ale takich
                                  jednodnówek.Blondi wprawdzie objawy poczuła od maja a wiec nie tak długo ale
                                  charakterystyczne były - równie intensywne jej
                                  objawy-własnie te bóle stawów,mięsni,dreszcze,poty,jakby omdlenie czy umieranie.
                                  Ona leczy się dopiero miesiac miała herxy,bardzo cierpiała ale jest juz lepiej
                                  i wierzę że wyjdzie z tego paskudnego choróbska.Wam tez tego życzę -tylko
                                  szukajcie przyczyny swych objawów.Pozdrawiam
                                  • blondi82100 Re: opis mojej choroby 04.08.07, 11:20
                                    Witam wszystkich.To prawda co pisze Ewa,leczę się drugi miesiąc,zmieniałam
                                    zestaw i czuję się dużo lepiej.Jestem trochę zabiegana
                                    teraz(przeprowadzka)więc,gdy nadchodzi wieczór padam na twarz.Boli mnie wtedy
                                    wszystko,mięśnie,stawy ale nie tak jak wcześniej.Nie z tym uczuciem jakby
                                    umierania.Myślę,że dużą rolę odgrywa w tym przypadku zmęczenie.Ja też wszystkim
                                    radzę,żeby szukali przyczyny swoich objawów.Fibro nie istnieje.
    • myalgan Re: opis mojej choroby 13.08.07, 04:27
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka