olcikowska 21.01.06, 21:32 jak w temacie jestem na etapie szukania, bede wdzieczna za kazda rade z gory dzieki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ostrodzka Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 22.01.06, 19:05 Nie znam tego tematu, ale pewnie znajdziesz kilka informacji na poniższych forach: eDziecko - Przedszkola. Przedszkola na Tarchominie. Przedszkole najlepsze w okolicy. Przedszkole FunnyKids. Przedszkole- namysłowsa, ratuszowa, Sznajcy, szyma. Przedszkole Magiczne pianino przy Głębockiej. PUCHATKOWY ŚWIAT - Przedszkole na Zaciszu. Wydaje mi się, że na osiedlu Agromana chyba jest też przedszkole. Możesz też poczekać, aż zbudują to słynne nowe super-hiper przedszkole przy Korzona za 8mln. Oto jego wizualizacja. )) Odpowiedz Link
olcikowska Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 22.01.06, 21:07 oooo!!! dzieki! zyj sto lat!) a do tego przy korzona to sama sie zapisze) Odpowiedz Link
ostrodzka Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 23.01.06, 09:08 Cieszę się, że być może byłem pomocny... Mam do Ciebie wielką prośbę. Te wszystkie wątki powyżej zajmują się tym tematem, patrząc z perspektywy Tarchomina czy też Bródna. Napisz koniecznie na naszym forum o Twoich (jako mieszkanki okolic Ostródzkiej) doświadczeniach w szukaniu odpowiedniego przedszkola. Myślę, że będzie to bardzo pomocna informacja dla naszych innych sąsiadów. Przydadzą się pewnie dokładne namiary no i... Twoje opinie oczywiście. Odpowiedz Link
ewoz Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 23.01.06, 11:09 Cześć! Ja mam bardzo pozytywne doświadczenia w szukaniu i znajdywaniu przedszkola, kiedy w październiku musiałam oddać dzieci do przedszkola rozpoczełam poszukiwania. Praktycznie bez problemu znalazłam kilka. Od zaraz mogłam zostawić dzieci w przedszkolu na ulicy Berensona czy w publicznym na Turmonckiej. W innych było jedno miejsce a ja potrzebowałam dwa ale dawano mi nadzieję, że może coś się zwolni. Jeśli chodzi o przedszkola publiczne to obawiałam sie, że problemem będzie to że mieszkam w innej dzielnicy niż przedszkole się znajduje, naszczęście nie był to problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kazik_1983 Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 28.01.06, 19:36 jest przedszkole na osiedlu agromana ale niestety dojazd przez zablokowany mostek ewentualnie na okolo. na berendsona tez cos widzialem przy wyjezdzie z osiedla derby powodzenia Odpowiedz Link
olohalski Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 30.01.06, 21:58 Mój 6-letni syn chodzi do przedszkola "Miasto dzieci" na osiedlu Agromana (chodzi to zle powiedziane - trzeba go wozic, a jak wiadomo barykada troche to wydluza). Jest OK. Sale przyjemne, panie mile i nieglupie, wiec dzieci dobrze sie czuja. Kucharki - po prostu rewelacja. Nawet tort na urodziny moga zrobic. W porownaniu do panstwowego przedszkola przy szkole na Berensona, gdzie posylalismy starsze dziecko - nie, no po prostu nie ma porownania. Niebo a ziemia. Minus to czesne - ok. 800 zl na miesiac. Odpowiedz Link
tsampika2 Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 04.02.06, 22:56 Nasza córka chodzi do przedszkola integracyjnego na Bródnie, ul.Tokarza (kawałek za CH Targówek). Dojazd z Vikinga zajmuje nam poniżej 10 min. samochodem. My, a zwłaszcza córka jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo miłe Panie, przyjazna atmosfera, bardzo operatywna Pani Dyrektor. Przedszkole jest integracyjne - w grupie może do 5 dzieci niepełnosprawnych (na 25 dzieci). Do tej grupy przypisane są 2 panie (lub Pan) przedszkolanki, nauczyciel wspomagający i 2 Panie, które pomagają dzieciom jeść ubierać się itp. Wszyscy naprawdę bardzo zaangażowani. Dodatkowo przedszkole zatrudnia psychologa i logopedę. Przedszkole stawia na współpracę z rodzinami - mniej więej raz w miesiącu są spotkania integracyjne dla dzieci z rodzicami. Przedszkole jest Państwowe, więc to wszystko kosztuje ok 250 pln miesięcznie. Odpowiedz Link
ostrodzka Nowe super przedszkole przy Korzona 10.02.06, 16:23 ostrodzka napisała: > Możesz też poczekać, aż zbudują to słynne nowe > super-hiper przedszkole przy Korzona za 8mln. Oto jego > wizualizacja. Dzisiejsza Gazeta Wybocza donosi, że "wczoraj zawieszono na nim wiechę" i "ma być gotowe we wrześniu". "W budynku będzie pięć sal oraz sala gimnastyczna ze sportowym parkietem. Przed nim powstanie nowoczesny plac zabaw z huśtawkami, zjeżdżalniami, małpim gajem i karuzelą". "Świetlica będzie mieć kształt gigantycznej dyni wystającej ponad dach przedszkola. W jednym z pomieszczeń stanie sztuczna żyrafa naturalnych rozmiarów". Całość artykułu: Gazeta Wyborcza, 2006-02-09 Wiecha na nowoczesnym przedszkolu na Targówku Dla przypomnienia, wizualizację tego przedszkola znajdziecie TUTAJ Odpowiedz Link
olcikowska Re: Nowe super przedszkole przy Korzona 13.02.06, 10:26 dziekuje za odpowiedzi na razie poszukiwania przerwalam, poczekam az... zrobi sie cieplej!) oczyiwscie jak tylko bede miala jakies info, napisze! Odpowiedz Link
ostrodzka Olcikowska wrócila! 13.02.06, 10:37 Witam ponownie olcikowską! Długo Cię nie było. Już myślałam, że nas opusciłaś... Odpowiedz Link
olcikowska Re: Olcikowska wrócila! 13.02.06, 12:27 witam!)) nie opuscilam!!! jakbym mogla?) padl mi komp i bylam odcieta od swita( Odpowiedz Link
olcikowska Re: Olcikowska wrócila! 13.02.06, 12:29 ostrodzka, nie bylabym soba gdybym nie zapytala! ty jestes pan czy pani ostrodzka? raz piszesz "bylem" , potem "myslalam" ... pytam, bo lubie wiedziec z kim rozmawiem Odpowiedz Link
ostrodzka Re: Olcikowska wrócila! 13.02.06, 13:06 Ostrodzka to jednak kobiece nazwisko, prawda? ))) Ale dajmy już z tym spokój, bo ten wątek to miejsce dyskusji o przedszkolach. Odpowiedz Link
z_babinicza Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 14.02.06, 11:03 Ja zawoze mlodego do przedszkola na Zoliborz (przy stacji metra Marymont), przedszkole nazywa sie Akademia Usmiechu (www.przedszkola.pl). Jest ok, ja mam po drodze do pracy, a dziecko wie jak wyglada zwarta miejska zabudowa! Odpowiedz Link
ostrodzka Rz: PRZEDSZKOLA. Rusza nabór. Najlepiej blisko dom 20.02.06, 09:00 olcikowska napisała: > na razie poszukiwania przerwalam, poczekam az... zrobi sie cieplej!) Jeśli szukasz w państwowym, to nie czekaj na ocieplenie. Rzeczpospolita, 2006-02-20 PRZEDSZKOLA. Rusza nabór. Najlepiej blisko domu (wklejam cały artykuł, bo za tydzień będzie już "płatny") PRZEDSZKOLA Rusza nabór Najlepiej blisko domu Jeśli chcemy od września posłać dziecko do przedszkola, musimy zapisać je już teraz. Dziś rozpoczyna się rekrutacja. Na maluchy w wieku od 3 do 6 lat czeka ponad 33 tys. miejsc w 339 warszawskich przedszkolach. W tej liczbie jest 13 placówek specjalnych i z oddziałami specjalnymi. - W czasie rekrutacji rozpoczynamy tzw. program adaptacyjny. Przedszkole jest otwarte dla rodziców. Każdy może wejść, poznać personel i specyfikę danej placówki - wyjaśnia Karolina Sąntolak, wychowawczyni z Przedszkola nr 395 przy ul. Na Uboczu. - Chodzi o to, by rodzic nabrał pewności, że jego dziecko będzie pod dobrą opieką. Ciasno w młodych dzielnicach Kartę zgłoszeniową należy złożyć do 31 marca w wybranym przedszkolu. Formularz można pobrać u dyrektora placówki albo ściągnąć ze strony internetowej dzielnicy lub miejskiego Biura Edukacji (www.edukacja.warszawa.pl). Rekrutacja zakończy się w połowie kwietnia. Jednak nie w każdej dzielnicy równie łatwo można dostać się do przedszkola. Największe kłopoty mają co roku dzieci z obrzeży Warszawy - Ursusa, Ursynowa i Białołęki. Rozbudowującej się Białołęce przybywa rocznie około 5 tys. mieszkańców. W przeważającej większości są to młode małżeństwa z dziećmi. W zeszłym roku zabrakło dla nich blisko 300 miejsc w pięciu publicznych przedszkolach w tej dzielnicy. Podobnie jest na Ursynowie, gdzie miejsca odmówiono około 200 maluchom. Gdy chętnych jest więcej niż miejsc, priorytetowo traktowane są dzieci 6-letnie objęte rocznym przygotowaniem przedszkolnym, dzieci samotnych lub niepełnosprawnych rodziców i maluchy z rodzin zastępczych. W dalszej kolejności m.in. rodzeństwo dzieci, które już chodzą do przedszkola. - W poprzednich latach miałam średnio czworo dzieci na jedno miejsce. Najchętniej przyjęłabym wszystkie, ale w dużej mierze musiałam przyjmować te uprzywilejowane - mówi Anna Zabielska, dyrektor przedszkola przy ul. Wilczy Dół, jedynej publicznej placówki na Kabatach. Pusto w centrum Ci, dla których zabraknie miejsc, muszą zdecydować się na przedszkole niepubliczne lub na dojazdy do innej dzielnicy. Co miesiąc na stronie internetowej Biura Edukacji publikowane są dane o liczbie wolnych miejsc w stołecznych placówkach. W lutym było ich blisko 1200. Najmniej dzieci uczęszcza do przedszkoli w Śródmieściu, na Mokotowie, Ochocie i Woli (tu jest aż 171 wolnych miejsc). Dlatego miasto chce zlikwidować dwa wolskie przedszkola - przy ul. Leonarda i Rabsztyńskiej. - Rodzice mogą zdecydować o przeniesieniu dzieci indywidualnie lub grupowo do okolicznych placówek - informuje Renata Bontron, dyrektor przedszkola przy ul. Leonarda. Agata Madaj -------------------------------------------------------------------------------- Harmonogram rekrutacji > 20 lutego 31 marca wydawanie i przyjmowanie kart zgłoszeniowych przez dyrektorów przedszkoli >do 7 kwietnia praca komisji rekrutacyjnych w przedszkolach > 10 kwietnia wywieszenie list przyjętych dzieci > do 14 kwietnia składanie odwołań od decyzji rekrutacyjnej do dyrektora przedszkola > 21 kwietnia przekazanie rodzicom decyzji w sprawie odwołań Odpowiedz Link
ostrodzka Nowe przedszkole przy ul. Odkrytej 25.02.06, 13:09 Echo Białołęckie Przedszkole dla co dziesiątego Przedszkole dla 150 dzieci powstaje przy ul. Odkrytej. Ma być gotowe 15 lipca. Sześciooddziałowa, parterowa placówka będzie miała ponad 1500 metrów kwadratowych, dach wielospadowy o niewielkim nachyleniu połaci i wypiętrzoną część nad holem głównym. Pomieszczenia dla dzieci to sześć zespołów oraz sala rekreacyjna. Każdy z zespo- łów składa się z sali dydaktycznej o powierzchni ok. 64 m2, pomieszczeń sani- tarnych, schowka porządkowego, składu leżaków, szatni i tarasu z bezpośrednim wyjściem na plac zabaw. Pomieszczenia dydaktyczne dostosowane będą do wieku dzieci, będą miały wydzielone i odpowiednio wyposażone tzw. kąciki (przyrody, lekarski, lalek, książ-ki, kuchenny). W każdym z tych pomieszczeń będzie po pięć stołów z kolorowymi blatami o regulowanej wysokości, po 30 kolorowych krzeseł, kolorowe szafki, półki, pojemniki na zabawki, tzw. biurko menadżera z zestawem komputerowym oraz telewizor, magnetowid lub DVD, tuner + wzmacniacz + CD. Do zabawy na podło-dze wykonanej z parkietu jesionowego będzie położony dywan o wymiarach 3x3 m. Sala rekreacyjna będzie miała powierzchnię 114 m2 i wyposażona będzie w pianino, sprzęt telewizyjny, ławeczki gimnastyczne, drabinki przyścienne i inne. Teren zewnętrzny przedszkola będzie ogrodzony - mur, cokoły i słupki wyko-nane zostaną z cegły klinkierowej pełnej, przęsła, skrzydła bram, furtki i słupki ze stali ocynkowanej. Na zewnątrz budynku usypana będzie górka saneczkowa oraz w sąsiedztwie tarasów rekreacyjnych dwa place zabaw (dla dzieci młodszych i starszych) wypo-sażone w 3 piaskownice, domki do zabawy, bujaki na sprężynie, karuzelę, zwie-rzęta na biegunach, huśtawki i inne. Budynek przedszkola przystosowany będzie do potrzeb osób niepełnospraw-nych. Wejście główne oraz wszystkie tarasy będą wyposażone w pochylnie tere-nowe. Zaprojektowano specjalną łazienkę przystosowaną i wyposażoną dla osób niepełnosprawnych oraz obok niej specjalny aneks pełniący rolę szatni dla nie- pełnosprawnych. Obecnie na Białołęce do przedszkoli publicznych uczęszcza około 800 dzieci, do prywatnych ponad 1200. Dzielnica nie posiada danych, jak dużo dzieci jest dowożonych do przedszkoli w innych rejonach miasta. Nie wiadomo także, jak duża grupa rodziców jest zmuszona do korzystania z usług opiekunek. Pewne jest jedno, wybudowanie przedszkola dla 150 dzieci rozwiązuje zaledwie około 10% problemu na dziś. Wiadomo, że na Białołęce dzieci rodzić się będą tak długo, jak długo oddawane do użytku będą nowe mieszkania. Wolnych terenów jest wiele. Już dziś wobec większej grupy mieszkańców miasto nie jest w stanie zreali-zować swoich ustawowych obowiązków. Wysyp prywatnych przedszkoli w naszej dzielnicy jest efektem ślamazarności i bezradności samorządu wobec rozwoju Białołęki. Przedszkola niepubliczne są niestety dla rodziców znacznie droższe niż publiczne. Posyłanie do nich dzieci nie jest efektem świadomego wyboru, lecz koniecznością. Tak będzie jeszcze wiele lat. A przecież można stworzyć program dofinansowywania dzieci w placówkach niepublicznych, który spowoduje, że niezależnie od rodzaju placówki, każde dziecko otrzyma tyle samo. Wtedy wybór przedszkola będzie świadomą decyzją rodziców. Jeżeli nie zostanie stworzony sprawiedliwy system dofinansowywania, samo-rząd będzie wydawał miliony i zaspokajał potrzeby zdecydowanej mniejszości oby- wateli, większość pozostawiając na lodzie. Publikujemy bardzo znamienny list matki, porównujacy wydatki na dzieci w przedszkolu publicznym i niepublicznym. Zgłaszany od dawna przez dziennikarzy "Echa" problem nieudolności samorządu wobec białołęckiego wyżu demogra-ficznego, nie powoduje niestety żadnej reakcji ani radnych dzielnicy, ani radnych miasta. Odpowiedz Link
ostrodzka GW: Niejasne zasady rekrutacji do przedszkoli 27.02.06, 08:51 Gazeta Wyborcza, 2006-02-27 Niejasne zasady rekrutacji do przedszkoli Daria Dziewięcka Ledwie od tygodnia można zapisywać dzieci do warszawskich przedszkoli, a na internetowych forach już wrze. Ludzie żalą się, że nie chcą one przyjmować dzieci, które nie skończyły trzech lat - W jednym z przedszkoli w Ursusie usłyszałam, że aby w ogóle rozpatrywano wniosek o przyznanie dziecku miejsca, musi 1 września mieć skończone trzy lata - opowiada jedna z matek. - Synek jest z grudnia, a więc do trzecich urodzin będzie mu brakować kilku miesięcy. Czy naprawdę może się to okazać przeszkodą? Inna w podobnej sytuacji dodaje: - Mnie powiedziano, że córkę przyjmą do maluchów dopiero od jesieni następnego roku, kiedy będzie miała prawie czztery lata. Problem dotyczy młodych dzielnic, gdzie dzieci jest dużo, a przedszkoli mało: Ursynowa, Białołęki i Ursusa. W przedszkolu przy Lokajskiego na Kabatach wprawdzie wszyscy mogą złożyć wniosek, ale od razu słyszą, że w zeszłym roku z powodu dużej liczby chętnych przyjmowano tu tylko dzieci, które trzy lata skończyły w pierwszej połowie roku. Podobnie jest przy Strumykowej na Białołęce. Czy przedszkola mają prawo tak selekcjonować dzieci? - Zgodnie z ustawą wychowaniem przedszkolnym objęte są dzieci w wieku trzech-sześciu lat. Tak więc dyrektor może odmówić miejsca tym, które nie skończyły trzech lat. Może je też przyjąć pod warunkiem, że maluch zacznie chodzić po trzecich urodzinach - wyjaśnia Ewa Krawczyk, wicedyrektor miejskiego biura edukacji. Jednak nie wszystkie przedszkola się tego trzymają. Do placówki nr 263 na Woli można bez problemu zapisać nawet 2,5-latka. - To żadna przeszkoda - uważa Anna Czarkowska, jej dyrektor. - Dziś nie ma między dziećmi dużych różnic rozwojowych i 2,5-latki świetnie sobie radzą. Przyznaje jednak, że w przedszkolach na Woli są wolne miejsca. Ta dzielnica podobnie jak Śródmieście, Mokotów i Ochota starzeje się. - Rozumiem, że w dzielnicach, w których mieszka dużo młodych ludzi z dziećmi, jest trudniej. I pewnie dlatego najpierw przyjmuje się trzylatki - dodaje. Odpowiedz Link
olcikowska Re: GW: Niejasne zasady rekrutacji do przedszkoli 03.03.06, 23:33 dziekuje wszytskim za zainteresowanie! jako ze wciaz zimno, to niczego nie szukam w naszym przypadku w gre wchodzic moze tylko przedszkole prywatne, bo moj syn w niedziele skonczy dwa lata, wiec do panstwowego sie nie nadaje, bo za maly z poszukiwan internetowych, wpadlo mi w oko przedszkole w markach, ale dopiero po obejrzeniu go osobiscie, bede mogla napisac cos wiecej Odpowiedz Link
mwarszaw1 Przedszkole na ul. Berensona 31 09.03.06, 13:58 Czy Wasze dzieciaczki tam chodza?? Jeśli wiecie coś o tym przedszkolu to prosze napiszcie. Chce tam zapisac moj smerfy, ale nigdzie nie moge znaleść żadnych "plotek" o tej placówce. Odpowiedz Link
mieszbia Re: Przedszkole na ul. Berensona 31 19.03.06, 19:52 Powyższe przedszkole jest filią przedszkola przy Strumykowej.Znajduje się w tym samym budynku, co SP 112. Są tam 2 grupy: 3 i 4 latków oraz 5 latków.Grupę młodszą obowiązuje leżakowanie. Opłaty: stała-85zł wyżywienie-6zł/dzień(śniadanie,obiad i podwieczorek) rytmika-25zł(obowiązkowo) składka na Radę Rodziców-20zł angielski i gim. korekcyjna-płatne dodatkowo. 2 razy w miesiącu rozmowy z psychologiem,jest takze logopeda. Są rózne wyjścia np. do Muzeum Techniki,Drukarstwa,stadniny koni itp. Teatrzyki przyjeżdzają kilka razy,niedawno był bal karnawałowy. Osobiście jesteśmy zadowoleni z tego przedszkola. Odpowiedz Link
agatka731 Re: Przedszkole na ul. Berensona 31 31.03.06, 20:41 Wiem ze słyszenia. Przedszkole jest filią ze Strumykowej.Podobno bardzo miła atmosfera, miłe panie, ciekawe zajęcia,plac zabaw no i na uboczu. Odpowiedz Link
bielian Re: Przedszkole na ul. Berensona 31 31.03.06, 23:13 Jeśli chcecie przeczytać coś więcej na temat tego przedszkola wejdzcie na stronę www.przedszkole226.waw.pl. Dwie ostatnie grupy (Motylki i Leśne Ludki) to grupy Filii z ul. Berensona. Na stronie tej można sprawdzić co będą robiły nasze pociechy w danym miesiącu, jak również przeczytać sprawozdanie z ubiegłego miesiąca i obejrzeć zdjęcia. Moje dziecko chodzi do tego przedszkola i jest zadowolone - a na tym nam chyba najbardziej zależy. Odpowiedz Link
mieszbia Re: Przedszkole na ul. Berensona 31 28.04.06, 11:48 W projekcie budowy/rozbudowy SP112 sa przewidziane 4 oddziały przedszkolne. Odpowiedz Link
przedszkolenizapominajka PRZEDSZKOLE"NIEZAPOMINAJKA" UL.KĄTY GRODZISKIE 117 19.03.06, 20:08 ZAPRASZAMY DZIECI OD 2 DO 6 LAT. ZAPEWNIAMY TROSKLIWA I FACHOWA OPIEKE W GOZDZ. 7-18,DOMOWE POSILKI,REALIZACJE PROGRAMU ABC XXI WIEKU,GLOTTODYDAKTYKĘ,JEZYK ANGIELSKI,RYTMIKĘ,GIMNASTYKĘ KOREKCYJNA.RAZ W MIESIACU TEATRZYKI,IMPREZY MUZYCZNE ITP.WSZYSTKO W RAMACH CZESNEGO. BLIŻSZE INFORMACJE POD NR.TEL.880902689 Odpowiedz Link
ostrodzka Re: PRZEDSZKOLE"NIEZAP (napisane przez olcikowska) 20.03.06, 08:30 *** to jest przeniesiony post *** data: 18.03.2006 autor: olcikowska ********** dzieki za info czy macie Panstwo jakas strone internetowa? ********** Do Olcikowska Post musiał zostać przeniesiony z powodu skasowania wypowiedzi znajdującej się bezpośrednio przed informacją od Ciebie Odpowiedz Link
dg77 Krasnal w Ząbkach 22.03.06, 12:29 Ja swoją pociechę wożę z Osiedla Brzeziny do Ząbek do Krasnala(graniczna 30d)- jest dosyć blisko i oboje jesteśmy zachwyceni. Duży dom, dobrze wyposażony, wspaniałe wychowawczynie, urozmaicone zajęcia. Czynne do 18.00 - no i czesne 550 zł-niewygórowane, a jakość najwyższa. Odpowiedz Link
compet_pl ŻW: Stołeczne przedszkola niepubliczne 11.04.06, 09:50 Życie Warszawy, 2006-04-11 Stołeczne przedszkola niepubliczne Maciej Czerski Twoje dziecko nie dostało się do publicznej placówki? Sięgnij po listę Życia Warszawy. Prezentujemy w niej ofertę 113 prywatnych przedszkoli, które działają na terenie naszego miasta. Warszawskie przedszkola publiczne wywiesiły wczoraj listy przyjętych do nich dzieci. Niestety, wielu rodziców nie znalazło na nich nazwisk swoich pociech. Z myślą o nich przygotowaliśmy listę placówek niepublicznych w stolicy. Rodzice nieprzyjętych do przedszkoli dzieci mają czas do 14 kwietnia na złożenie odwołania. Dla rodziców, którzy nie chcą już biegać po całym mieście i składać dokumentów do kolejnych placówek publicznych, alternatywą pozostaje zapisać malucha do przedszkola prywatnego. Tych w Warszawie nie brakuje. Niestety, pobyt w takiej placówce kosztuje i to niemało. Standardem jest 200-300 złotowe wpisowe i kilkusetzłotowe miesięczne czesne. Najdroższe przedszkola kosztują nawet półtora tysiąca miesięcznie, za to oferują bogaty program edukacyjny, często prowadzenie zajęć w dwóch językach. Dodatkowo są otoczone opieką psychologa. Uwaga! Chcesz zapisać swoje dziecko do placówki prywatnej – pospiesz się, bo wiele z nich już w kwietniu kończy rekrutację. Osobom, które się nie zdecydują na to rozwiązanie, pozostaje więc pisanie odwołania. Należy w nim szczegółowo opisać sytuację rodzinną, swój status finansowy i podać argumentację, dlaczego dziecko powinno chodzić do tego, a nie innego przedszkola. Rzadko jednak zdarza się, by zostało ono pozytywnie rozpatrzone. Na ogół placówki tworzą listy rezerwowych, na których wpisywane są dzieci oczekujące, aż zwolni się jakieś miejsce. Każde przedszkole wywiesza też informacje o tym, czy są wolne miejsca w sąsiednich placówkach. Często jednak najbliższe przedszkole, w którym są jeszcze miejsca, znajduje się w innej dzielnicy. Podczas uzupełniającego naboru, podobnie jak i pierwszego, pewne grupy dzieci są uprzywilejowane. Pierwszeństwo mają sześciolatki, maluchy wychowywane przez samotne matki, rodziców niepełnosprawnych lub rodziny zastępcze. Pod uwagę jest brany również meldunek dziecka – w pierwszej kolejności są oczywiście przyjmowane maluchy z dzielnicy, na terenie której działa placówka. Odpowiedz Link
compet_pl BIAŁOŁĘKA (ŻW: Stołeczne przedszkola niepubliczne) 11.04.06, 10:03 Poniżej znajdziecie listę NIEPUBLICZNYCH PRZEDSZKOLI NA TERENIE BIAŁOŁĘKI przygotowaną przez Życie Warszawy, o której pisałem tutaj. Lista zawiera dane teleadresowe, opłaty oraz krótki opis. Akademia Maluchów”, ul. Marcina z Wrocimowic 10, tel. 022 424 33 66, www.akademiamaluchów.pl. Czynne 7-20. Grupy do 20 osób. Czesne 750 zł, wpisowe 200 zł. Ang., korektywa oraz rytmika, jest psycholog. Płatne dodatkowo: taniec, plastyka. Plac zabaw. Uwaga! W placówce są kamery internetowe umożliwiające rodzicom śledzenie zajęć dziecka. „Konradek”, ul. Podróżnicza 19, tel. 022 811 56 02. Czynne: 7-18. Grupy do 25 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 200 zł. Nauka angielskiego, rytmika, gimnastyka korekcyjna. Nie trzeba leżakować. Opieka logopedy. Jest własny plac zabaw. Placówka organizuje przedstawienia teatralne. Uwaga! Jubilatom wyprawiane są urodziny z prezentem. „Klub Przedszkolaka Misio Bo”, ul. Światowida 47, tel. 022 446 37 52. Czynne: 6.30-19. Grupy do 10 osób. Czesne 480 zł (godz. 6.30-14) albo 560 zł (6.30-19), wpisowe 300 zł. Angielski, korektywa, rytmika. Leżakowanie – tylko maluchy. „Misio”, ul. Modlińska 248D, tel. 022 819 05 50. Przedszkole działa w godz. 6.30-18. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 300 zł. Angielski, rytmika. Psycholog i logopeda. Ogród z placem zabaw. „Miasto Dzieci”, ul. Małej Brzozy 12, tel. 022 423 15 00, www.miastodzieci.com. Czynne: 7-19. Grupy do 15 osób. Czesne 820 zł, wpisowe 500 zł. Angielski. Płatne: zajęcia teatralne, francuski, judo. Dzieci nie leżakują, za to mają własny plac zabaw. „Plastuś", ul. Jagmina 16, tel. 022 744 53 05. Czynne: 7-18. Grupy do 15 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 300 zł. Zajęcia obejmują angielski, korektywę, rytmikę. Leżakowanie obowiązkowe. Własny ogród. „Plastuś", ul. Mehoffera 57, tel. 022 814 35 77, www.u-cioci-gosi.pl. Czynne: 7- 18. Grupy najmłodsze do 20 osób, pozostałe – 24 osoby. Czesne 700 zł plus wpisowe 300 zł. W programie zajęć: rytmika, angielski, gimnastyka, religia (w grupach 5-6- latków). Jest plac zabaw oraz boisko tartanowe. Przedszkole Sióstr Rodziny Maryi, ul. Wałuszewska 48, tel. 022 811 04 77. Czynne: 7-17. Grupy maks. 16 osób. Czesne 400 zł. Nauka angielskiego, ćwiczenia plastyczne i rytmiczne. Ogród i plac zabaw. Przedszkole Zgromadzenia Sióstr Służebniczek NMP Niepokalanie Poczętej, ul. Mehoffera 2, tel. 022 614 99 25. Przedszkole pracuje w godz. 7-16. Grupy do 20 osób. Czesne 150 zł, bez opłaty wpisowej. Część zajęć opłacana jest dodatkowo. Nie ma leżakowania, za to placówka ma własny ogródek. „Skrzat”, ul. Uczniowska 10, tel. 022 614 48 17. Pracuje w godz. 6.30-18. Grupy do 10 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 300 zł. Zajęcia z angielskiego, rytmiki, nauka tańca i gimnastyka korekcyjna. Ekstra płaci się za: judo – 60 zł, basen – 110 zł. Uwaga! Stomatolog bada dzieci dwa razy w roku. „Smerf”, ul. Nowodworska 22, tel. 022 676 68 35, 022 889 80 86. Przedszkole działa w godz. 6.45-18. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 400 zł. Bez leżakowania, za to z angielskim, nauką tańca, plastyką. Raz w miesiącu teatrzyk. Logopeda i psycholog. Plac zabaw na miejscu. „Smerf”, ul. Odkryta 41G, tel. 022 676 68 35. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł miesięcznie, wpisowe 400 zł. Warunki identyczne jak w innych „smerfach”. „Smerf”, ul. Odkryta 41H, tel. 022 889 80 86. Czynne: 6.45-18. Warunki identyczne jak w innych „smerfach”. „Smerf”, ul. Odkryta 61, tel. 022 676 68 35. Czynne: 6.45-18. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 400 zł. Angielski, zajęcia plastyczne i muzyczne, są logopeda i psycholog. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw własny. „Smerf”, ul. Świderska 135, tel. 022 670 36 86, www.przedszkolesmerf.pl. Pracuje w godz. 6.45-18. Grupy 12 do 15 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 400 zł. Angielski, taniec, korektywa, opieka psychologa. Bez leżakowania. Plac zabaw. „Stonoga”, ul. Skarbka z Gór 45, tel. 022 814 53 66. Pracuje w godz. 6.30-18. Grupy do 12 osób. Czesne 650 zł, wpisowe 450 zł. Angielski, taniec, korektywa, zajęcia plastyczne. Bez leżakowania. Plac zabaw. „Stonoga”, ul. Topolowa 8, tel. 022 498 86 80. Przedszkole pracuje w godz. 6.30- 18. Czesne 600 zł, wpisowe 400 zł. „W Stumilowym Lesie”, ul. Na Przełaj 5A, tel. 022 676 68 91. Czynne: 7-19. Grupy do 16 osób. Czesne 1,2 tys. zł, wpisowe 1,2 tys. zł. Warsztaty plastyczne, muzyczne i teatralne, opieka psychologa i logopedy. Płatne zajęcia: balet, taniec, jujitsu, pianino, basen. Zajęcia jednocześnie z wychowawcą polskim i angielskim. Plac zabaw. Pełną listę przeszkoli niepublicznych z całej Warszawy znajdziecie w poniższym artykule. Życie Warszawy, 2006-04-11 Przedszkola niepubliczne PA, MJC, MAP Odpowiedz Link
compet_pl TARGÓWEK (ŻW: Stołeczne przedszkola niepubliczne) 11.04.06, 10:05 Poniżej znajdziecie listę NIEPUBLICZNYCH PRZEDSZKOLI NA TERENIE TARGÓWKA przygotowaną przez Życie Warszawy, o której pisałem tutaj. Lista zawiera dane teleadresowe, opłaty oraz krótki opis. „Akademia Krasnoludków”, ul. Łukasiewicza 4, tel. 022 678 92 16, www.akademia- krasnoludkow.republika.pl. Czynne: 7-17.30. Grupy do 15 osób. Czesne 690 zł, wpisowe 690 zł. Religia, gimnastyka, zajęcia komputerowe, opieka pediatry i psychologa. Płatne: zajęcia plastyczne, teatralne, rytmika, basen, szachy, angielski. Bez leżakowania. Ogródek. „Krasnal”, ul. Łasińska 7, tel. 022 678 98 88, www.krasnal.waw.pl, czynne: 7- 18. Grupy po 10-15 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 600 zł. 2 razy w tygodniu jest rytmika z elementami gimnastyki korekcyjnej, nauka angielskiego. Plac zabaw, ogród. Płatne dodatkowo: karate, logopeda, teatr, plastyka, taniec. Tęczowe Przedszkole, ul. Motycka 17, tel. 022 678 17 51, www.teczoweprzedszkole.pl. Czynne: 7-18. Grupy 10-15 dzieci. Czesne 670 zł, wpisowe 500 zł. Gimnastyka, warsztaty twórczego myślenia. Opieka psychologa oraz logopedy. Płatne dodatkowo: angielski, plastyka, rytmika, warsztaty teatralne. Leżakowanie dla najmłodszych. Ogród, plac zabaw. Uwaga! Są dni adaptacyjne. „Zielona Ciuchcia”, ul. Uranowa 24, tel. 022 678 20 51, www.zielona- ciuchcia.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18. Grupy do 16 dzieci. Czesne 810 zł, wpisowe 800 zł. Płatne wszystkie zajęcia (od 200 do 360 zł miesięcznie): angielski, umuzykalnienie, balet, szachy, taniec, plastyka. Ogród, plac zabaw. Pełną listę przeszkoli niepublicznych z całej Warszawy znajdziecie w poniższym artykule. Życie Warszawy, 2006-04-11 Przedszkola niepubliczne PA, MJC, MAP Odpowiedz Link
compet_pl Pełna lista z całej W-wy - CZĘŚĆ 1 (ŻW: Stołeczne) 11.04.06, 10:51 Za jakiś czas zniknie pewnie bezpłatny dostęp do artykułu z Życia Warszawy. Poniżej zamieszczam więc jego pełną treść z całą listę 113 PRZEDSZKOLI NIEPUBLICZNYCH Z TERENU CAŁEJ WARSZAWY. O ile mi wiadomo, część dzieci uczęszcza do przedszkoli w innych częściach miasta, np. w pobliżu miejsc pracy rodziców. Może więc to komuś się przyda. Lista zawiera dane teleadresowe, opłaty oraz krótki opis. Lista jest dość długa a długość jednego postu na forum jest niestety ograniczona. Dlatego trzeba będzie podzielić artykuł na kilka części. * * * * * C Z Ę Ś Ć 1 * * * * * Życie Warszawy, 2006-04-11 Przedszkola niepubliczne PA, MJC, MAP BEMOWO „Jelonek”, ul. Okrętowa 26A, tel. 022 665 94 10, www.przedszkole-jelonek- bemowo.neostrada.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 12 dzieci. Czesne 550 zł, wpisowe do negocjacji. Uwaga! Dwutygodniowa bezpłatna adaptacja dziecka. - „Mały Europejczyk”, ul. Okrętowa 57, tel. 022 666 10 84. Czynne: 7.30-17.30. Grupy po 16 osób. Czesne 970 zł, wpisowe 800 zł. Angielski, taniec, rytmika. Raz w miesiącu teatrzyk lub koncert. Sala gimnastyczna, ogród, plac zabaw. - „Zielona Ciuchcia”, ul. Dostępna 60, tel. 022 666 94 68, www.zielona- ciuchcia.pl. Przedszkole pracuje w godz. 7.30-18. Grupy do 16 osób. Czesne 810 zł, wpisowe 800 zł. Płatne dodatkowo: angielski, balet, szachy, taniec, plastyka, ceramika, gimnastyka, warsztaty teatralne. Nie trzeba leżakować. Jest ogród i plac zabaw. BIAŁOŁĘKA -„Akademia Maluchów”, ul. Marcina z Wrocimowic 10, tel. 022 424 33 66, www.akademiamaluchów.pl. Czynne 7-20. Grupy do 20 osób. Czesne 750 zł, wpisowe 200 zł. Ang., korektywa oraz rytmika, jest psycholog. Płatne dodatkowo: taniec, plastyka. Plac zabaw. Uwaga! W placówce są kamery internetowe umożliwiające rodzicom śledzenie zajęć dziecka. - „Konradek”, ul. Podróżnicza 19, tel. 022 811 56 02. Czynne: 7-18. Grupy do 25 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 200 zł. Nauka angielskiego, rytmika, gimnastyka korekcyjna. Nie trzeba leżakować. Opieka logopedy. Jest własny plac zabaw. Placówka organizuje przedstawienia teatralne. Uwaga! Jubilatom wyprawiane są urodziny z prezentem. - „Klub Przedszkolaka Misio Bo”, ul. Światowida 47, tel. 022 446 37 52. Czynne: 6.30-19. Grupy do 10 osób. Czesne 480 zł (godz. 6.30-14) albo 560 zł (6.30-19), wpisowe 300 zł. Angielski, korektywa, rytmika. Leżakowanie – tylko maluchy. - „Misio”, ul. Modlińska 248D, tel. 022 819 05 50. Przedszkole działa w godz. 6.30-18. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 300 zł. Angielski, rytmika. Psycholog i logopeda. Ogród z placem zabaw. - „Miasto Dzieci”, ul. Małej Brzozy 12, tel. 022 423 15 00, www.miastodzieci.com. Czynne: 7-19. Grupy do 15 osób. Czesne 820 zł, wpisowe 500 zł. Angielski. Płatne: zajęcia teatralne, francuski, judo. Dzieci nie leżakują, za to mają własny plac zabaw. - „Plastuś", ul. Jagmina 16, tel. 022 744 53 05. Czynne: 7-18. Grupy do 15 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 300 zł. Zajęcia obejmują angielski, korektywę, rytmikę. Leżakowanie obowiązkowe. Własny ogród. - „Plastuś", ul. Mehoffera 57, tel. 022 814 35 77, www.u-cioci-gosi.pl. Czynne: 7-18. Grupy najmłodsze do 20 osób, pozostałe – 24 osoby. Czesne 700 zł plus wpisowe 300 zł. W programie zajęć: rytmika, angielski, gimnastyka, religia (w grupach 5-6- latków). Jest plac zabaw oraz boisko tartanowe. - Przedszkole Sióstr Rodziny Maryi, ul. Wałuszewska 48, tel. 022 811 04 77. Czynne: 7-17. Grupy maks. 16 osób. Czesne 400 zł. Nauka angielskiego, ćwiczenia plastyczne i rytmiczne. Ogród i plac zabaw. - Przedszkole Zgromadzenia Sióstr Służebniczek NMP Niepokalanie Poczętej, ul. Mehoffera 2, tel. 022 614 99 25. Przedszkole pracuje w godz. 7-16. Grupy do 20 osób. Czesne 150 zł, bez opłaty wpisowej. Część zajęć opłacana jest dodatkowo. Nie ma leżakowania, za to placówka ma własny ogródek. - „Skrzat”, ul. Uczniowska 10, tel. 022 614 48 17. Pracuje w godz. 6.30-18. Grupy do 10 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 300 zł. Zajęcia z angielskiego, rytmiki, nauka tańca i gimnastyka korekcyjna. Ekstra płaci się za: judo – 60 zł, basen – 110 zł. Uwaga! Stomatolog bada dzieci dwa razy w roku. - „Smerf”, ul. Nowodworska 22, tel. 022 676 68 35, 022 889 80 86. Przedszkole działa w godz. 6.45-18. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 400 zł. Bez leżakowania, za to z angielskim, nauką tańca, plastyką. Raz w miesiącu teatrzyk. Logopeda i psycholog. Plac zabaw na miejscu. - „Smerf”, ul. Odkryta 41G, tel. 022 676 68 35. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł miesięcznie, wpisowe 400 zł. Warunki identyczne jak w innych „smerfach”. - „Smerf”, ul. Odkryta 41H, tel. 022 889 80 86. Czynne: 6.45-18. Warunki identyczne jak w innych „smerfach”. - „Smerf”, ul. Odkryta 61, tel. 022 676 68 35. Czynne: 6.45-18. Grupy do 12 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 400 zł. Angielski, zajęcia plastyczne i muzyczne, są logopeda i psycholog. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw własny. - „Smerf”, ul. Świderska 135, tel. 022 670 36 86, www.przedszkolesmerf.pl. Pracuje w godz. 6.45-18. Grupy 12 do 15 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 400 zł. Angielski, taniec, korektywa, opieka psychologa. Bez leżakowania. Plac zabaw. - „Stonoga”, ul. Skarbka z Gór 45, tel. 022 814 53 66. Pracuje w godz. 6.30-18. Grupy do 12 osób. Czesne 650 zł, wpisowe 450 zł. Angielski, taniec, korektywa, zajęcia plastyczne. Bez leżakowania. Plac zabaw. - „Stonoga”, ul. Topolowa 8, tel. 022 498 86 80. Przedszkole pracuje w godz. 6.30-18. Czesne 600 zł, wpisowe 400 zł. - „W Stumilowym Lesie”, ul. Na Przełaj 5A, tel. 022 676 68 91. Czynne: 7-19. Grupy do 16 osób. Czesne 1,2 tys. zł, wpisowe 1,2 tys. zł. Warsztaty plastyczne, muzyczne i teatralne, opieka psychologa i logopedy. Płatne zajęcia: balet, taniec, jujitsu, pianino, basen. Zajęcia jednocześnie z wychowawcą polskim i angielskim. Plac zabaw. BIELANY - „Akademia Małych Smoków”, ul. Conrada 7, tel. 022 423 34 34, www.happycentre.pl. Działa w godz. 7.30-19. Grupy do 15 osób. Czesne 450 zł, wpisowe 100 zł. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw powinien być gotowy od maja. - „Chatka Puchatka”, ul. Brązownicza 17, tel. 022 669 62 29. Czynne: 7-17. Grupy do 25 osób. Czesne 300-420 zł. W programie zajęć jest korektywa, rytmika, jęz. angielski, plastyka, taniec, zajęcia teatralne, karate. Leżakowanie obowiązkowe dla trzylatków. Duży ogród z placem zabaw. - „Dębowy Raj” ul. Cegłowska 13A, tel. 022 834 08 03. Przedszkole pracuje w godz. 7-17. Grupy do 25 osób. Czesne 300 zł. Dodatkowo płatne: rytmika i gimnastyka korekcyjna, angielski, taniec, komputer. Leżakowanie w najmłodszych grupach. Ogród z placem zabaw. - „Leśne Ludki”, ul. Balaton 8A, tel. 022 864 93 00, www.lesneludki.pl. Czynne: 7-18.30. Grupy do 12 osób. Czesne 750 zł, wpisowe 750 zł. Korektywa, logopeda, psycholog, plastyka. Nauka angielskiego. Są zajęcia adaptacyjne. - Przedszkole Sióstr Imienia Jezus, ul. Smoleńskiego 31, tel. 022 833 73 00. Czynne: 8-16. Grupy do 22 osób. Czesne 150 zł. Płatne: angielski, rytmika, gimnastyka. Leżakują dzieci 3- i 4-letnie. Plac zabaw. - Przedszkole przy ul. Lindego 10, tel. 022 834 65 12, Czynne: 7-18. Grupy do 18 osób. Czesne 800 zł, wpisowe 770 zł. Angielski, rytmika, gimnastyka ogólna. Płatne dodatkowo: warsztaty teatralne i plastyczne, balet, karate, taniec, zajęcia z logopedą i psychologiem, basen, gimnastyka korekcyjna, nauka gry na pianinie i zajęcia z religii. - Społeczne Przedszkole Integra Odpowiedz Link
compet_pl Pełna lista z całej W-wy - CZĘŚĆ 2 (ŻW: Stołeczne) 11.04.06, 10:56 * * * * * C Z Ę Ś Ć 2 * * * * * Następny fragment postu z listą przedszkoli. Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 1 - Społeczne Przedszkole Integracyjne, ul. Wolumen 3, tel.: 022 663 55 21, 022 663 74 64. Przedszkole pracuje w godz. 9-15. Świetlica do 16. Czesne 400 zł, wpisowe 800 zł. Zajęcia: rytmika, gimnastyka korekcyjna, angielski. Płatne: zajęcia naukowe, taneczne, sportowe. Bez leżakowania. Przedszkole integracyjne. - „Śpiewające Brzdące”, ul. Estrady 75B, tel. 022 817 94 26. Pracuje w godz. 7- 17. Grupy do 20 osób. Czesne 500 zł, wpisowe 150-200 zł. Angielski, rytmika, psycholog, logopeda. Duży ogród z placem zabaw. Uwaga! Przedszkole jest otwarte także w sierpniu. - „Zielona Ciuchcia”, ul. Klaudyny 32, tel. 022 833 66 75, czynne 7.30-18. Grupy do 16 osób. Czesne 810 zł, wpisowe 800 zł. Płatne dodatkowo (od 240 do 360 zł): język angielski, umuzykalnienie, balet, szachy, taniec, plastyka, teatr. Bez leżakowania. Ogród z placem zabaw. MOKOTÓW - Angielskie Przedszkole, ul. Dąbrowskiego 84, tel. 022 842 32 81. Czynne: 8.30- 14.45. Grupy do 20 osób. Wpisowe 350 funtów, czesne: trzy- i czterolatki – 1750 funtów za semestr, pięcio- i sześciolatki – 2055 funtów za semestr. Plastyka, muzyka, sport. Ma własny plac zabaw. - Angielsko-Polskie „Oliver”, ul. Bukietowa 9A, tel. 022 646 11 58, www.oliver.com.pl. Czynne: 7.30 -18.30. Grupy do 15 osób. Czesne grupy dwujęzycznej 1300, podstawowej 1000 zł, wpisowe 850 zł. Plastyka, muzyka, tańce, korektywa. Plac zabaw i boisko na miejscu. Okresowe wizyty lekarza i stomatologa. - „Chatka Małolatka”, ul. Orężna 45, tel. 022 842 28 87. Czynne: 7.30-17.30. Grupy do dziewięciu osób. Czesne i wpisowe po 800 zł. Rytmika, zajęcia plastyczne, edukacyjne. Płatny dodatkowo język angielski. - Przedszkole Francusko-Polskie „Trampoline”, ul. Skrzetuskiego 17A, tel. 022 847 93 91. Przedszkole działa w godz. 7.45-18. Grupy do 12 osób. Czesne 1050- 1250 zł, wpisowe 1250 zł. Zajęcia plastyczne, muzyczne, francuski. Płatne dodatkowo: język angielski, gra na pianinie, zajęcia z logopedą. Nie trzeba leżakować. Przedszkole dwujęzyczne francusko-polskie. - Przedszkole Językowe „Bajkowa Kraina”, ul. Idzikowskiego 39, tel. 022 853 72 91, www.bajkowakraina.pl. Czynne: 7.30-18.30. Grupy do 14 osób. Czesne 840 zł, wpisowe 750 zł. Płatne dodatkowo: basen, szachy, balet, ju-jitsu. W placówce nie ma leżakowania. - Przedszkole Językowe „Baśniowy Dom”, ul. Irysowa 1A, tel. 022 853 66 23, 022 853 66 24, www.basniowy-dom.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 14 osób. Czesne 980 zł, wpis. 750 zł. Zajęcia plastyczne, muzyczne, teatralne, origami, taniec, angielski. Płatne dodatkowo: tenis, zespół muzyczny. - Przedszkole Językowe „Tęczowy Ogród”, ul. Miłobędzka 2, tel. 022 848 04 35, www.teczowyogród.com.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18.30. Grupy do 14 osób. Czesne 1,2 tys. zł. Angielski, zajęcia plastyczne, rytmika. Płatne dodatkowo: piłka nożna, warsztaty plastyczne i teatralne, szachy, niemiecki. Leżakowanie. Plac zabaw. Lekarz odwiedza raz w tygodniu. - Przedszkole przy ul. Noskowskiego 10/64, tel. 022 847 72 35. Czynne: 8-17. Grupy do 10 osób. Czesne 700 zł, bez wpisowego. Leżakowanie nieobowiązkowe, nauka angielskiego tak. Tylko osiedlowy plac zabaw. - Przedszkole przy ul. Bruna 18/31, tel. 022 825 19 58, www.przedszkolak.waw.pl. Czynne: 8-17. Grupy do 15 osób. Czesne 700 zł, wpisowe 400 zł. Angielski, rytmika. Uwaga! Posiłki dla alergików. - Waldorfskie Przedszkole „Pod Myszką", ul. Dąbrowskiego 84B/90 m. 28, tel. 022 845 05 34. Czynne: 8.30-14. Grupy do 18 osób. Czesne i wpisowe po 400 zł. Nie ma leżakowania, dzieci przynoszą ze sobą drugie śniadanie. Wyjścia na osiedlowy plac zabaw. OCHOTA - „Motylek”, ul. Włodarzewska 71, tel. 022 659 53 66. Czynne: 7.30-18. Grupy do 17 osób. Czesne 660-720 zł, wpisowe 500 zł. Angielski, rytmika, zajęcia ortofoniczne. Dodatkowo rodzice płacą za: tańce, gimnastykę, zajęcia plastyczne i karate. Plac zabaw na miejscu. - „Piotruś Pan”, ul. Filipinki 6, tel. 022 668 97 16, www.piotruspan.swiatedukacji.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 12 osób. Czesne 800 zł, wpisowe 400 zł. Angielski, zajęcia plastyczne, muzyczne, korektywa. Płatne: ju-jitsu. Bez leżakowania. Duży ogród. Opieka pielęgniarki. PRAGA POŁUDNIE - Anglojęzyczne „ABC Play & Learn”, ul. Genewska 27, tel. 022 616 20 66, www.abc.org.pl. Czynne: 7.30-19. Grupy po 12 dzieci. Wpisowe: 1 tys. zł, czesne 1,2 tys. zł. Uwaga! Dzieci na dietach mają specjalne wyżywienie! Plac zabaw, sala gimnastyczna, sypialnia. Pielęgniarka. Bez leżakowania. - Artystyczne „Akademia Sztuk Dziecięcych”, ul. Nobla 3, tel. 022 617 31 73, www.dzieciaki.prx.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18. Grupy do 12 osób. Czesne 1 tys. zł, wpisowe 800 zł. Angielski, psycholog, logopeda. Nie ma leżakowania, za to jest duży ogród. - Dla Najmłodszych Dzieci „Pinokio”, ul. Fieldorfa 12/5, tel. 022 671 08 49, www.pinokio.info. Czynne: 7.30-17. Jedna grupa 12-osobowa (wiek 2-4 lata). Czesne wynosi 800 zł za dziecko poniżej 2,5 roku życia i 750 zł za dziecko powyżej 2,5 r.ż., wpisowe 350 zł. Nauka angielskiego, rytmika, raz w miesiącu teatrzyk. - „Kolorowe Przedszkole”, ul. Lotaryńska 18, tel. 022 617 06 93. Czynne: 8- 16.30. Grupy do 9 osób. Czesne 800 zł, wpisowe 800 zł. Angielski, zaj. teatralne, taneczne, plastyka, rytmika. Płatne: ju-jitsu. Bez leżakowania. Plac zabaw. - „La Maternelle Francaise”, ul. Nobla 16, tel. 022 616 14 99. Czynne: 8.15-16. Grupy do 20 osób. Czesne 350 euro, wpisowe 1,6 tys. euro. Zajęcia muzyczne, basen. Leżakowanie tylko w najmłodszych grupach. Zajęcia prowadzą dwie nauczycielki. Uwaga! Językiem wykładowym jest francuski. - Przedszkole przy ul. Berezyńskiej 37/4, tel. 617 52 11, www.przedszkole.madzia. glt.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18. Grupy do 6 osób. Wpisowe i czesne – brak danych. Uwaga! Przedszkole dla dzieci wrażliwych, również dla alergików. - „Rośnij z Didasko”, ul. Mińska 65, tel. 022 810 18 40, www.didasko.com.pl. Czynne: 7.30-17.30. Grupy do 16 osób. Czesne 750 zł, wpisowe 1600 zł. Plastyka, muzyka, angielski, psycholog. Ogródek, plac zabaw, mały zwierzyniec. - „Skrzat”, ul. Paryska 33/7, tel. 022 617 00 34. Czynne: 8-16. Grupy do 10 osób. Czesne 620 zł, wpisowe 350 zł. Angielski, rytmika, zajęcia plastyczne, komputerowe. Plac zabaw. - „Trampoline” (placówka integracyjna), ul. Zakopiańska 12A, tel. 022 616 18 92, www.trampoline.edu.pl. Czynne: 7.30-17. Grupy do 8 osób. Uwaga! Czesne w zależności od obywatelstwa od 1050 do 1450 zł, wpisowe 1250 zł. Płatne: język angielski, ju-jitsu, logopeda. Przedszkole polsko-francuskie, dzieci spędzają pół dnia z nauczycielem polskojęzycznym, a drugą połowę z francuskojęzycznym. Plac zabaw i ogród. - „Tygrysek”, ul. Perkuna 54/2, tel. 022 613 86 88. Przedszkole działa w godz. 8-16.30. Grupy do 15 osób. Czesne 660 zł, wpisowe 330 zł. Angielski, plastyka, muzyka. Bez leżakowania. Plac zabaw, domowe posiłki. PRAGA PÓŁNOC - Językowo-Muzyczne „Czarodziejski domek” (integracyjne), ul. Szernera 5, tel. 022 676 23 04, www.czarodziejski-dworek.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 13 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 350 zł. Zajęcia muzyczne, gimnastyka, angielski. Opieka psychologa i logopedy. Leżakowanie. Plac zabaw. Język francuski – nauka płatna dodatkowo. REMBERTÓW - „Biedroneczka”, ul. Paderewskiego 83, tel. 022 612 89 28, www.przedszkole.biedroneczka.webpark.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 12 os Odpowiedz Link
compet_pl Pełna lista z całej W-wy - CZĘŚĆ 3 (ŻW: Stołeczne) 11.04.06, 10:58 * * * * * C Z Ę Ś Ć 3 * * * * * Następny fragment postu z listą przedszkoli. Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 1 Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 2 - „Biedroneczka”, ul. Paderewskiego 83, tel. 022 612 89 28, www.przedszkole.biedroneczka.webpark.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 12 osób. Czesne: 550 zł, wpisowe 200 zł. Bez leżakowania. Plac zabaw. - „Delfinek”, ul. Kordiana 85, tel. 022 673 46 54. Czynne: 7-17. Grupy do 17 osób. Czesne 580 zł, wpisowe 250 zł. Muzyka, plastyka, teatr, angielski. Bez leżakowania. Własny ogródek. - „U Kubusia Puchatka”, ul. Bombardierów 13, tel. 022 612 96 67. Działa w godz. 7-17. Grupy do 12-14 osób. Czesne 570 zł. Rytmika, gimnastyka korekcyjna, angielski, plastyka, warsztaty teatralne, karate. Leżakowanie. Jest ogród. ŚRÓDMIEŚCIE - Przedszkole Integracyjne, al. 3 Maja 7 m. 2, tel. 022 621 06 95, www.przedszkole-krasnal.webd.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 10 osób. Czesne 700 zł, bez wpisowego i leżakowania. Angielski, rytmika, korektywa. - Przedszkole Wegetariańskie „Puchatek”, ul. Sienkiewicza 4/8, tel. 022 826 93 12, www.wegetarianskie.waw.pl. Czynne 8-17. Grupy do 22 osób. Czesne 800 zł, bez wpisowego. Zajęcia plastyczne, muzyczne, angielski, logopeda. Leżakowanie obowiązkowe. Uwaga! Wyżywienie jest tylko wegetariańskie. TARGÓWEK - „Akademia Krasnoludków”, ul. Łukasiewicza 4, tel. 022 678 92 16, www.akademia- krasnoludkow.republika.pl. Czynne: 7-17.30. Grupy do 15 osób. Czesne 690 zł, wpisowe 690 zł. Religia, gimnastyka, zajęcia komputerowe, opieka pediatry i psychologa. Płatne: zajęcia plastyczne, teatralne, rytmika, basen, szachy, angielski. Bez leżakowania. Ogródek. - „Krasnal”, ul. Łasińska 7, tel. 022 678 98 88, www.krasnal.waw.pl, czynne: 7- 18. Grupy po 10-15 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 600 zł. 2 razy w tygodniu jest rytmika z elementami gimnastyki korekcyjnej, nauka angielskiego. Plac zabaw, ogród. Płatne dodatkowo: karate, logopeda, teatr, plastyka, taniec. -Tęczowe Przedszkole, ul. Motycka 17, tel. 022 678 17 51, www.teczoweprzedszkole.pl. Czynne: 7-18. Grupy 10-15 dzieci. Czesne 670 zł, wpisowe 500 zł. Gimnastyka, warsztaty twórczego myślenia. Opieka psychologa oraz logopedy. Płatne dodatkowo: angielski, plastyka, rytmika, warsztaty teatralne. Leżakowanie dla najmłodszych. Ogród, plac zabaw. Uwaga! Są dni adaptacyjne. - „Zielona Ciuchcia”, ul. Uranowa 24, tel. 022 678 20 51, www.zielona- ciuchcia.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18. Grupy do 16 dzieci. Czesne 810 zł, wpisowe 800 zł. Płatne wszystkie zajęcia (od 200 do 360 zł miesięcznie): angielski, umuzykalnienie, balet, szachy, taniec, plastyka. Ogród, plac zabaw. URSYNÓW - „Akademia Małych Artystów”, ul. Braci Wagów 1, tel. 022 649 11 54, www.maliartysci.edu.pl. Czynne: 8-17. Grupy do 14 osób. Czesne 960 zł, wpisowe 1000 zł. Angielski. Bez leżakowania. - Akademia Przedszkolaków, ul. Puchaczy 41, tel. 022 855 45 57, www.akademia- przedszkolakow.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 15 dzieci. Czesne 790 zł, wpisowe 700 zł. Angielski, rytmika, plastyka, gimnastyka, zajęcia z glottodydaktyki, teatrzyki, koncerty, bale. Plac zabaw, ogród, sąsiedztwo Lasku Kabackiego. - „Domowe Przedszkole” (integracyjne), ul. Górska 7, tel. 022 644 47 30. Działa w godz. 7.30-17.30. Grupy 12-osobowe. Czesne 1 tys. zł, wpisowe 700 zł. Rozszerzony angielski, rytmika, taniec, zajęcia logopedyczne, teatr, muzeum, wycieczki. Opieka medyczna. - Eukindergarten-Przedszkole Europejskie (integracyjne), ul. Klubowa 7, tel. 022 894 42 00, www.eukindergarten.pl. Czynne: 7.30-17. Grupy do 16 osób. Czesne 1,650 tys. zł, wpisowe 1,8 tys. zł. Język francuski, plastyka, korektywa, zajęcia umuzykalniające. Płatne: basen, taniec, tenis, jazda konna, pianinio. Plac zabaw. - Europejskie Dwujęzyczne, ul. Chłapowskiego 2, tel. 022 644 15 14, www.epd.waw.pl. Czynne: 7.30-18.30. Grupy do 16 osób. Czesne 1,4 tys. zł, wpisowe 1,2 tys. zł. Angielski, zajęcia sportowe, muzyczne i plastyczne. Płatne: niemiecki, francuski, basen, ju-jitsu, taniec. Nie trzeba leżakować. Dwa ogrody. - „Jacek i Agatka”, ul. Pod Lipą 4, tel. 022 648 16 25, www.jacekiagatka.edu.pl. Przedszkole działa 7-17.30. Grupy do 15 dzieci. Czesne 680 zł, wpisowe 200 zł. Angielski, zajęcia z logopedą, gimnastyka, rytmika. Bez leżakowania. Ogródek. Uwaga! Przedszkole dla trzy- i czterolatków. - „Jacek i Agatka”, ul. Stryjeńskich 10, tel. 022 648 16 25, www.jacekiagatka.edu.pl. Czynne: 7-17.30. Grupy do 15 osób. Czesne 680 zł, wpisowe 200 zł. Angielski, logopeda, korektywa. Bez leżakowania. Ogródek. Uwaga! Przedszkole dla pięcio- i sześciolatków. - Kanadyjskie Anglojęzyczne „Liść Klonowy”, ul. Żołny 16, tel. 022 816 57 98, www.canadiaschool.edu.pl. Otwarte: 8-17. Grupy do 15 osób. Czesne 900 – 1,4 tys. zł (zależnie od wieku dziecka i czasu przebywania w placówce). Angielski, plastyka, muzyka, sport, teatr. Płatne dodatkowo: basen, joga, francuski. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw. - Przedszkole Artystyczno-Językowe „Magia”, ul. Mielczarskiego 1, tel. 022 648 86 88, www.republika.pl/magia_przedszkole. Czynne 7.45-17. Grupy do 12 osób. Czesne 700 zł, wpisowe 700 zł. Angielski, rytmika, korektywa. Jest opieka pielęgniarki. Tylko osiedlowy plac zabaw. - Przedszkole Integracyjne „Baśniowy Świat Dziecka”, ul. Dunikowskiego 4, tel. 022 644 66 32, www.basniowy.waw.pl. Czynne 8.30-16. Grupy 18 osób. Czesne 600 zł, wpisowe 350 zł. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw. - „Przedszkole Leśne”, ul. Bażancia 25, tel. 022 643 95 20, 0 502 58 83 30, www.przedszkole-lesne.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 16 osób. Czesne 750 zł, wpisowe 500 zł. Zajęcia muzyczne. Płatne dodatkowo: angielski, korektywa, zajęcia teatralne, taneczne i plastyka, judo, szachy. Bez leżakowania. Ogród na miejscu. - „Przedszkole Leśne”, ul. Żołny 63A, tel. 022 643 95 20, 0 502 588 330, www.przedszkole-lesne.pl. Czynne: 7.30-18. Czesne 750 zł, wpisowe 500 zł. Płatne: angielski, korektywa, zajęcia teatralne, taneczne i plastyczne, judo, szachy. Ogród. - Przedszkole Przymierza Rodzin, ul. Kulczyńskiego 16, tel. 022 498 34 69. Czynne 7.30-17. Grupy do 15 osób. Czesne 690 zł, wpisowe 1000 zł. Religia, angielski, muzyka, taniec, gimnastyka, plastyka. - Przedszkole Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich, ul. Przy Bażantarni 3, tel. 022 816 85 21. Czynne 7.30-17.30. Grupy 13 osób. Czesne 400 zł, wpisowe 600 zł. Angielski, rytmika, religia. Plac zabaw. - Przedszkole przy ul. Grzegorzewskiej 6 m. 24, tel. 022 641 37 52. Czynne 8- 16. Grupy do 12 osób. Czesne 630 zł, wpisowe 100 zł. Angielski, rytmika, gimnastyka, zajęcia z logopedą. Bez leżakowania. Osiedlowy plac zabaw. - Przedszkole przy ul. Sarabandy 28, tel. 022 643 95 62, www.przedszkole- smyk.pl. Przedszkole działa w godz. 7-18.30. Grupy do 15 osób. Czesne 550 zł, wpisowe 400 zł. Francuski, korektywa, plastyka. Płatne dodatkowo: angielski, rytmika, logopeda. Plac zabaw na miejscu. - „Zielona Ciuchcia – Ursynów”, ul. Pelikanów 23/25, tel. 022 644 06 08, www.zielona-ciuchcia.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18. Grupy do 16 osób. Czesne 810 zł, wpisowe 800 zł. Płatne dodatkowo: angielski, umuzykalnienie, balet, szachy, taniec, plastyka, warsztaty teatralne. Ogród, plac zabaw. - „Żyrafa” Polsko-Angielskie Przedszkole Muzyczne, ul. Urwisko 19, tel. 022 644 39 34, www.zyrafa.edu.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 13 osób. Czesne 1,5 tys. zł, wpisowe 1 tys. zł. Dzieci mają m.in. balet, muzyk Odpowiedz Link
compet_pl Pełna lista z całej W-wy - CZĘŚĆ 4 (ŻW: Stołe 11.04.06, 11:00 * * * * * C Z Ę Ś Ć 4 * * * * * Następny fragment postu z listą przedszkoli. Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 1 Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 2 Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 3 - „Żyrafa” Polsko-Angielskie Przedszkole Muzyczne, ul. Urwisko 19, tel. 022 644 39 34, www.zyrafa.edu.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 13 osób. Czesne 1,5 tys. zł, wpisowe 1 tys. zł. Dzieci mają m.in. balet, muzykoterapię, jazdę konną, basen. Plac zabaw na miejscu. WAWER - „Milusin”, ul. Ogórkowa 49, tel. 022 872 22 16, www.milusin.xo.pl. Przedszkole działa w godz.: 7.30-17.30. Grupy do 15 osób. Czesne 800 zł, wpisowe 400 zł. Plastyka, muzyka, ang., logopeda. Nie trzeba leżakować. Ogród z placem zabaw, wycieczki. - „Okienko”, ul. I Poprzeczna 8A, tel. 022 812 16 95. Przedszkole działa w godz. 8-14. Grupy do 20 osób. Czesne i wpisowe po 400 zł. Zajęcia plastyczne, techniczne. Bez leżakowania. - „Pod Poziomką" (integracyjne), ul. Rzeźbiarska 28, tel. 022 815 45 68. Czynne 7.30-18. Grupy do 15 osób. Czesne 680-770 zł, wpisowe 150 zł. Angielski, rytmika, korektywa, basen. Płatne dodatkowo: zajęcia plastyczne, sesje z logopedą. Plac zabaw i boisko. - Przedszkole przy ul. Lubianej 13A, tel. 022 615 54 85. Czynne: 7.30-16.30. Grupy do 18 osób. Czesne 600 zł, wpis. 300 zł. Zajęcia muzyczne, plastyka, angielski. Uwaga! Przedszkole ma profil muzyczny. Plac zabaw i ogródek. - Przedszkole przy ul. Wilgi 31, tel. 022 615 76 88. Czynne 8-16.30. Grupy do 10 osób. Czesne 570 zł, wpisowe 300 zł. Gimnastyka korekcyjna, rytmika, angielski, karate. Logopeda i psycholog. Plac zabaw jest na miejscu. - Przedszkole przy ul. Wiązanej 6F, tel. 022 615 86 76. Czynne: 7.30-16.30. Grupy do 15 osób. Czesne 650 zł, nie ma wpisowego. Angielski, rytmika, korektywa. Nie trzeba leżakować. Ogródek. - Prywatne przedszkole „Prymulka”, ul. Prymulki 33, tel. 022 872 08 06. Czynne: 7.30-17. Czesne 600 zł, bez wpisowego. Rytmika, korektywa, muzykoterapia. Płatne dodatkowo: angielski. Lekarz, psycholog, plac zabaw, ogród. - „Przy lesie”, ul. Wolęcińska 28, tel. 022 615 33 09, www.przy.lesie.prv.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-17. Grupy do 8 osób. Czesne 525 zł. Bez wpisowego. Nauka angielskiego i – uwaga! – rosyjskiego. Bez leżakowania. Ogródek z placem zabaw. - Stowarzyszenia Sternik „Strumienie”, ul. Lokalna 51, tel. 022 872 50 22, www.sternik.pl. Czynne: 8-16. Grupy do 24 osób. Czesne 410 zł, bez wpisowego. Angielski, rytmika, plastyka, korektywa. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw. WESOŁA - „ABC”, ul. Wspólna 35, tel. 022 773 52 04. Czynne: 7-18. Grupy do 16 osób. Czesne 800 zł, wpisowe 500 zł. Rytmika, gimnastyka, angielski (część zajęć całkowicie po angielsku), teatr, opieka psychologa, logopedy i ortopedy. - „Jaś i Małgosia”, ul. Kilińskiego 44, tel. 022 773 52 09. Grupy 8-10 osób. Czynne 7.30-17.30. Czesne 650 zł, nie ma wpisowego. Angielski, rytmika, zajęcia z logopedą, niemiecki. - „Robuś”, ul. Magnolii 6, tel. 022 773 28 91. WILANÓW - „Jasia i Małgosi”, ul. Husarii 34, tel. 022 642 65 07. Czynne: 7.30-17. Grupy do 10 osób. Czesne 850 zł, bez wpisowego. Angielski, rytmika, zajęcia z psychologiem, gimnastyka. Ogród z placem zabaw. - „Jasia i Małgosi”, ul. Marconich 3F, tel. 022 858 20 38. Czynne: 7.30-18. Grupy do 8 osób. Czesne 600 zł, bez wpisowego. Angielski, psycholog, logopeda, rytmika. Opieka lekarska, ogród. - „Milusin”, ul. Ogórkowa 49, tel. 022 872 22 16, www.milusin.xo.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-1730. Grupy do 15 osób. Czesne 800 zł, wpis. 400 zł. Plastyka, muzyka, ang., logopeda. Nie trzeba leżakować. Ogród z placem zabaw. - „Mini Przedszkole”, ul. Kosiarzy 26, tel. 022 642 54 05. Działa w godz. 8.30- 17. Grupa do 15 osób. Czesne 900 zł, wpisowe 500 zł. Angielski, gimnastyka, zajęcia z logopedą. Bez leżakowania. Plac zabaw na miejscu, opieka pielęgniarki także. - Przedszkole przy ul. Bruzdowej 22C, tel. 022 642 20 68, www.przedszkolak.edu.pl. Działa w godz. 7.30-17.30. Grupy do 22 osób. Czesne 600 zł, bez wpisowego. Plastyka, muzyka, teatr. Dzieciom czytane są bajki. Uwaga! Przedszkole mieści się na terenie gospodarstwa rolnego. - „Zielona Ciuchcia – Wilanów”, ul. Vogla 11, tel. 022 642 69 93, www.zielona- ciuchcia.pl. Przedszkole działa w godz. 7.30-18. Grupy do 16 osób. Czesne 800 zł, wpisowe ok. 800 zł. Płatne dodatkowo: angielski, umuzykalnienie, szachy, plastyka, ceramika, gimnastyka, teatr – w sumie opłaty sięgną 360 zł. Bez leżakowania. Plac zabaw. WŁOCHY - Anglojęzyczne Integracyjne „Polish-Canadian Preschool”, ul. Czereśniowa 31A, tel. 022 863 77 56, www.canadianpreschool.fr.pl. Przedszkole pracuje w godz. 8- 17. Grupy do 15 osób. Czesne 1,1 tys. zł, wpisowe 500 zł. Płatne dodatkowo są zajęcia z ju-jitsu i z logopedą. - Artystyczno-Językowe „Iskierka”, ul. Świerszcza 74, tel. 022 498 49 58, www.iskierka. com.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 10 osób. Czesne 650 zł, wpisowe 300 zł. 3 razy w tygodniu dzieci uczą się angielskiego. Plac zabaw. - Muzyczno-artystyczne „Promyczek”, ul. Zapustna 32, tel. 022 423 15 80. Czynne: 7-18. Grupy do 15 dzieci. Czesne 800 zł, wpisowe 500 zł. Angielski, rytmika, taniec towarzyski, korektywa. Bez leżakowania. Plac zabaw na miejscu. -„Promyk”, ul. Hynka 4A, tel. 022 868 22 23, www.przedszkole-promyk.pl. Czynne: 7-18. Grupy 10 osób. Czesne 700 zł, bez wpisowego. Rytmika, jazda konna, basen, angielski. Nie trzeba leżakować. Ogród. - „Słoneczko” (muzyczno-artystyczne), ul. Płomyka 13, tel. 022 863 98 80, www.przedszlolesloneczko.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 15 dzieci. Czesne 800 zł, wpisowe 500 zł. Angielski, rytmika, taniec towarzyski. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw na miejscu. - „Zielona Ciuchcia – Włochy”, ul. Śląska 36, tel. 022 863 27 45, www.zielona- ciuchcia.pl. Czynne: 7.30-18. Grupy do 16 osób. Czesne 800 zł, wpis. 800 zł. Wszystkie zajęcia płatne dodatkowo (do 360 zł mies.). Ogród, plac zabaw. WOLA - „Akademia Uśmiechu”, ul. Krochmalna 3, tel. 022 654 91 16, www.przedszkola.pl. Przedszkole pracuje w godz. 7-18. Grupy do 18 osób. Czesne 930 zł, wpisowe 900 zł. Angielski, gimnastyka, rytmika. Płatne dodatkowo: taniec, basen, karate, balet, religia, logopeda, psycholog, pianino. Leżakowanie nieobowiązkowe. - Lauder-Morasha (żydowskie), ul. Wawelberga 10, tel. 022 862 10 96, www.lauder- morasha.edu.pl. Czynne: 8-15.30. Grupy do 15 osób. Czesne 550-700 zł, wpisowe 750 zł. Angielski, rytmika, zajęcia międzykulturowe, taniec, tradycja kultury żydowskiej. Tenis płatny. Leżakują najmłodsze grupy. Ogródek. Uwaga! Zapewniona opieka pielęgniarki, logopedy, psychologa. - „Poziomka”, ul. Obozowa 86/1, tel. 022 877 29 18. Czynne: 7.30-18.30. Grupy do 12 osób. Czesne 630 zł, wpisowe 300 zł. Rytmika, angielski, plastyka. Płatne ekstra: joga, szachy, teatr, taniec. Mały ogródek, wycieczki do ekogospodarstwa. - Przedszkole Steinerowskie (integracyjne), ul. Żytnia 79, tel. 022 632 49 04. Przedszkole pracuje w godz. 8.30-13.30. Grupy do 25 osób, czesne 320 zł, wpisowe 400 zł. Zajęcia artystyczne. Bez leżakowania. Jest ogród. - „U cioci Gosi”, ul. Obozowa 85, tel. 022 836 08 96, www.u-cioci-gosi.pl. Pracuje w godz. 7-18. Grupy do 20 osób. Czesne 600 zł, wpis. 300 zł. Angielski, korektywa. Nie trzeba leżakować. P Odpowiedz Link
compet_pl Pełna lista z całej W-wy - CZĘŚĆ 5 (ŻW: Stołeczne) 11.04.06, 11:03 * * * * * C Z Ę Ś Ć 5 * * * * * Następny fragment postu z listą przedszkoli. Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 1 Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 2 Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 3 Tutaj znajdziesz CZEŚĆ 4 - „U cioci Gosi”, ul. Obozowa 85, tel. 022 836 08 96, www.u-cioci-gosi.pl. Pracuje w godz. 7-18. Grupy do 20 osób. Czesne 600 zł, wpis. 300 zł. Angielski, korektywa. Nie trzeba leżakować. Plac zabaw. ŻOLIBORZ - „Akademia Uśmiechu”, ul. ks. Popiełuszki 16, tel. 022 833 98 08, www.przedszkola.pl. Czynne: 7-18. Grupy do 18 osób. Czesne 930 zł, wpisowe 900 zł. Angielski, gimnastyka, rytmika. Płatne dodatkowo: zajęcia z logopedą oraz psychologiem, nauka gry na pianinie, taniec, basen, karate, balet, religia. Nie trzeba leżakować. Kamery internetowe. - „Kajtuś Czarodziej”, ul. ks. Popiełuszki 14, tel. 022 832 42 94, www.przedszkole.most. org.pl. Czynne: 7.30-17.30. Grupy do 18 osób. Czesne 580 zł, wpisowe 580 zł. Angielski. Leżakowanie nieobowiązkowe. Uwaga! Przedszkole wegetariańskie wzorujące się na programie „Porozumienie bez przemocy”. - Przedszkole przy ul. Broniewskiego 11B, tel. 022 633 81 33. Przedszkole czynne: 9-14. Grupy do 20 osób. Czesne 210 zł, bez wpisowego ani leżakowania.Jest rytmika i angielski. Ogródek z placem zabaw. - Przedszkole przy ul. Pogonowskiego 21/2, tel. 022 839 40 72. Pracuje w godz. 7.30-16.30. Grupy do 10 osób. Czesne 600 zł, bez wpisowego. Język angielski, zaj. muzyczne, gimnastyka. Przedszkole działa od 1964 r., zapewnia dzieciom domowe posiłki oraz ogród z placem zabaw. Odpowiedz Link
olcikowska Re: Pełna lista z całej W-wy - CZĘŚĆ 5 (ŻW: Stołe 12.04.06, 23:08 compet_pl dzieki!!!))) Odpowiedz Link
mieszbia Przedszkole na Ostródzkiej-projekt. 21.04.06, 21:30 - Wykonano dokumentację projektowo - kosztorysową na budowę 6-oddziałowego przedszkola dla 150 dzieci, z zapleczem administracyjno - gospodarczym i technicznym, placem zabaw, przyłączami do infrastruktury technicznej. ... - Z powodu przedłużającej się procedury związanej uzyskaniem prawa do dysponowania terenem na cele budowlane nie został ogłoszony przetarg na realizację inwestycji,... . Odpowiedz Link
mamanatki1 Re: Przedszkole na Ostródzkiej-projekt. 30.05.06, 20:07 Na Zaciszu ma byc też od września Akademia Maluchów , info jest na ich stronie. www.akademiamaluchow.pl Odpowiedz Link
compet_pl Nowe przedszkole przy Korzona otwarte od września 29.07.06, 23:58 Od września ma być czynne nowe super-hiper przedszkole dla 140 dzieci przy ul.Korzona na Targówku, o którym pisano na forum TUTAJ. Dla przypomnienia, TUTAJ znadziecie wizualizację tego przedszkola. Życie Warszawy, 2006-07-29 Przedszkole i centrum rehabilitacji na Targówku DAZ Już we wrześniu na Targówku otwarte zostanie nowoczesne przedszkole przystosowane dla dzieci niepełnosprawnych. W przyszłym roku w tej dzielnicy powstanie jeszcze basen do rehabilitacji, a w latach następnych przychodnia oraz szkoła. Przedszkole przy ul. Korzona jest właśnie wykańczane. Po wakacjach do placówki zacznie chodzić 140 dzieci, także niepełnosprawnych. Z myślą o najmłodszych przygotowany jest ogród zimowy, plac zabaw przed budynkiem oraz sale wielofunkcyjna i gimnastyczna. Budynek został zaprojektowany przez renomowaną pracownię architektoniczną. Jeszcze większa inwestycja na Targówku przygotowywana jest przy ul. Balkonowej 2/4. Trwa tam budowa największego w Warszawie centrum rehabilitacji dla dzieci niepełnosprawnych. W skład kompleksu wejdzie basen, do którego osoby poruszające się na wózkach będą mogły swobodnie wjechać po pochylni (otwarcie wrzesień 2007) oraz przychodnia lekarska (2009 rok). Wyremontowane zostaną istniejąca już szkoła i boiska (2008 rok). Wszystkie budynki będą ze sobą połączone. Dlaczego takie inwestycje są realizowane akurat na Targówku? – W tej dzielnicy mieszka ok. 12 tys. ludzi z różnym stopniem niepełnosprawności. Co dziesiąty mieszkaniec potrzebuje rehabilitacji – mówi Rafał Lasota, rzecznik prasowy Targówka. – Centrum rehabilitacji będzie służyło nie tylko mieszkańcom dzielnicy, ale wszystkim warszawiakom. Odpowiedz Link
beatap75 Re: Nowe przedszkole przy Korzona otwarte od wrze 29.08.06, 11:54 córka chodzi do tego przedszkola teraz bedzie w starszakach i napewno otwarcie w październiku. pozdrawiam Odpowiedz Link
szb.waldek.roszak GW: Opóźnia się otwarcie przedszkola na Targówku 29.09.06, 17:14 Gazeta Wyborcza, 2006-09-29 Opóźnia się otwarcie przedszkola na Targówku Renata Czeladko Setka przedszkolaków z Targówka zapisana jest do przedszkola, do którego nie może chodzić. Opóźnia się bowiem oddanie przedszkola przy ul. Korzona - Wszyscy zazdroszczą dzieciom z Targówka nowego przedszkola, do którego zostały zapisane. Tylko że nikt już nie wspomina, że z tygodnia na tydzień powiadamia się rodziców o opóźnieniach w oddaniu obiektu do użytku - zaalarmowała "Gazetę" pani Małgorzata, mama trzylatka. Nowoczesne przedszkole przy ul. Korzona stanęło na gruzach starego budynku. Ma mieć pięć dużych sal, salę do zabaw i gimnastyczną oraz ogród zimowy. Prace budowlane zakończono w połowie sierpnia. Mimo to rodzice zostali powiadomieni, że przedszkole we wrześniu nie będzie czynne. - Bo była mroźna zima, bo brakowało rąk do pracy. Takimi tłumaczeniami nas zasypywano. Obiecano, że dzieci będą mogły pójść do przedszkola od października. Kilka dni temu znów zostaliśmy telefonicznie powiadomieni, że przedszkole się nie otworzy - opowiada pani Małgorzata. Gmina tłumaczy opóźnienie potrzebnymi odbiorami technicznymi budynku, które muszą trwać, bo każde pomieszczenie, gdzie będą dzieci, trzeba uważnie sprawdzić. - Zakończył się odbiór przeciwpożarowy. Straż nie miała zastrzeżeń. Teraz możemy zgłosić obiekt do odbioru nadzorowi budowlanemu - tłumaczy Rafał Lasota, rzecznik prasowy urzędu dzielnicy Targówek. Zapewnia, że dla wszystkich zapisanych do przedszkola przy Korzona dzieci (jest ich 140) przewidziano miejsca w innych placówkach do czasu zakończenia budowy. - Jeśli ktoś ma problem ze znalezieniem miejsca, to wystarczy jeden telefon do urzędu i sprawa będzie załatwiona - zapewnia. Dzielnica obiecuje, że przedszkole będzie otwarte na przełomie października i listopada. Odpowiedz Link
waldek_roszak Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 21.08.07, 12:50 Wrzesień tuż, tuż... "Odświeżam" więc ten ciekawy wątek. Odpowiedz Link
pazurek3 Re: przedszkola w okolicy. mozecie cos polecic? 21.08.07, 16:52 To chyba trochę za późno. Przedszkola się wybiera na wiosnę, no w przypadku prywatnych (bo tylko w takich można wybierać) może do czerwca. Teraz to już pewnie trzeba by zrobić wątek "ratunku, gdzie są jeszcze miejsca". Bo taką mamy przedszkolna sytuację na ZB. Odpowiedz Link
danciodancio Przedszkola w okolicy. 23.10.07, 08:04 Witam, Czy ktoś z Was wie może coś na temat znajdujących się w okolicy przedszkoli. Chodzi mi m.in. o: 1. Przedszkole "Miasto Dzieci" przy ul. Głębockiej 2. Przedszkole nr 226 przy ul. Berensona 31 3. Przedszkole "Stonoga" przy ul. Skarbka z Gór lub ewentualnie inne w tych okolicach. Pozdrawiam Daniel Odpowiedz Link
hasta_manana Re: Przedszkola w okolicy. 24.10.07, 17:37 Czesc, moge sie podzielic opiniami na temat dwoch z wymienionych przez Ciebie przedszkoli. Moja corka przez poltora roku chodzila do Stonogi na Skarbka. Rozstalismy sie z tym przedszkolem na wyrazna prosbe corki Kiedy pojawily sie pewne problemy wychowawcze poczatkowo kadra im zaprzeczala, a potem bagatelizowala. Skonczylo sie na tym, ze corka dostawala histerii na samo slowo przeszkole, wiec nie bylo sensu meczyc dalej jej i siebie. Plusem tego przedszkola bylo to, ze zapisalismy corke na 4 godziny dziennie, zeby miala kontakt z dziecmi i mogla sie wyszalec. Tzw "pol etatu" bylo tez stosunkowo tanie. Poza tym przyjeto tam 2 latke. Minusem - katering zewnetrzny, jak na moja ocene slaba edukacja, no i budowy wokol, wiec wyjscie na dwor bylo brodzeniem w kurzu. Generalnie w skali od 1-5 ocenilabym to przedszkole na 2,5. Zaznaczam jednak, ze moje opinie sa sprzed dwoch lat, wiec wiele moglo sie tam zmienic. Teraz moja corka rozpoczela trzeci rok w przedszkolu "Miasto dzieci". Jak dla mnie rewelacja. Swietny budynek (obecnie) rewelacyjna kadra, mnostwo zajec edukacyjnych, realna opieka psychologa. Wlasna kuchnia, ciekawy i bezpieczny plac zabaw, swietne zajecia dodatkowe (nawet francuski ) Minus - bardzo wysokie czesne miesieczne. Ale warto. Ja jestem bardzo zadowolona, inni rodzice z tego co mi wiadomo tez. Polcam kk Odpowiedz Link
danciodancio Re: Przedszkola w okolicy. 25.10.07, 10:03 Dziekuje za informacje, napewno bedą cenne. Nasza pociecha idzie do przedszkola najwcześniej na wiosne przyszłego roku więc mamy jeszcze trochę czasu. Zastanawiamy się też nad przedszkolem publicznym. Jezeli ktoś z Was ma jakieś informacje o takich przedszkolach, to będę naprawdę wdzięczny. Pozdrawiam Daniel Odpowiedz Link
tusowka Re: Przedszkola w okolicy. 03.12.07, 14:03 Rzeczywiście - przedszkole MIASTO DZIECI jest super! Działa od ponad 4 lat (poprzednio mieściło się na piętrze budynku przy ul. Małej Brzozy). Teraz ma całkiem nowy budynek na osiedlu Lewandów. Moja córka chodzi tam od ponad 3 lat i jesteśmy bardzo zadowoleni. A co do ceny - rzeczywiście 870 zł to chyba najdrożej w okolicy ale naprawdę warto - poziom opieki jest bardzo wysoki. A gdy porównać czesne z innymi przedszkolami podobnej klasy w Warszawie, nie jest jeszcze najgorzej.... Cóż, Białołęka to nie Ursynów... Odpowiedz Link
dzoanka3 Re: Przedszkola w okolicy. 10.12.07, 18:44 Mój synek chodzi trzeci rok do Wesołego Smoka na Ruskowym Brodzie, bardzo fajne kameralne przedszkole (20 dzieci), świetne zajęcia edukacyjne, sympatyczna kadra - jesteśmy bardzo zadowoleni. Czynne w godzinach 8:00 - 17:30, czesne 700 zł. Odpowiedz Link
kanna Re: Przedszkola w okolicy. 11.12.07, 15:41 Moje dzieci chodza do Niezpominajki (Kąty Grodziskie) - jestem bardzo zadowolona pozd Ania Odpowiedz Link
kamilliaa Re: Przedszkola w okolicy. 16.12.07, 11:09 Oprócz wymienionych (Stonoga, Miasto dzieci, Niezapominajka, Wesoły Smok)jst tu jeszcze kilka przedszkoli. W rejonie Derb jest jeszcze Słoneczny Domek (mój synek jest z niego zadowolony) i Skarb Malucha. Oba maja strony internetowe. Na Ostródzkiej w połowie drogi miedzy Warzelnicza a Zdziarska jest jeszcze ogłoszenie noweprzedszkole@o2.pl. Kamila Odpowiedz Link
olida Re: Przedszkola w okolicy. 08.01.08, 23:03 Mam pytanie na temat Nowego Przedszkola. Ono nazywa się chyba Cypisek - czy ktoś z was korzysta z tego przedszkola? Będę wdzięczna za komentarze. Odpowiedz Link
z_babinicza Re: Przedszkola w okolicy. 16.01.08, 18:16 Znam kilka osob, które posylaja tam dzieci. Na razie sa zadowoleni. Dosyc duzy budynek i plac zabaw. Odpowiedz Link
olida Re: Przedszkola w okolicy. 18.01.08, 14:58 ja już się zdecydowałam na Cypiska, mam zamiar podpisac w przysżłym tygodniu umowę. Podoba mi się tam i baardzo podoba mi sie dyrektor przedszkola odpowiedzialna za program itp. Super kobieta. Odpowiedz Link
olcikowska Re: Przedszkola w okolicy. 23.02.08, 21:23 alez ten czas pedzi! juz nawet nie pamietalam, ze zalozylam taki watek... moj Syn nie zostal przyjety do przedszkola publicznego, wiec zmuszona bylam znalezc placowke prywatna. po wielu, wielu odwiedzinach wielu przedszkoli wybralam "sloneczny domek" i jestem bbbb zadwolona! swietna opieka, sliczne przedszkole, syn uczeszcza do niego z wielka przyjemnoscia, extra panie dbajace o maluchow pod kazdym wzgledem. no i jak na warszawskie warunki, czesne przystepne. zdecydowanie polecam! Odpowiedz Link