sibeliuss 15.04.07, 00:10 JW Construction zaczyna sprzedaż mieszkań w sporym osiedlu, które powstanie koło pętli na Mańkach-Wojdach Mają to być 2-3 kondygnacyjne bloki. www.jwconstruction.pl/inwestycje.php?skin=grey&lang=pl&id=53 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarbo Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 15.04.07, 20:50 Najlepsze w ogloszeniu to że DOBRA KOMUNIKACJA ktoś kto to pisal chyba nadlużył narkotyków Odpowiedz Link
olida Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 15.04.07, 22:09 słabo mi się robi. Cholera, jak tam w okolicach domu buduję! Bede tamtedy do domu jeździć!! Odpowiedz Link
piotrm74 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 16.04.07, 08:04 Niech w ramach budowy, (starając się o pozwolenie) inwestor coś wykona dla okolicznych mieszkańców (może: media, remont nawierzchni dróg, budowa nowej pętli autobusowej, oświetlenie ulicy), inaczej niech urząd nie wydaje zezwolenia.... Odpowiedz Link
asio75 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 16.04.07, 08:14 W 100% pewien nie jestem, ale lokalizacja też jest nadużyciem. Z tego, co mi wiadomo, to JW kupiło trochę terenu po drugiej stronie Długiej, mniej więcej połowę paska między Zdziarską a Mańkowską. Będzie to całkiem pokaźne osiedle, biorąc pod uwagę już choćby powierzchnię. Odpowiedz Link
waldek_roszak Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten temat 16.04.07, 08:54 sibeliuss napisał: > JW Construction zaczyna sprzedaż mieszkań w sporym osiedlu, które powstanie > koło pętli na Mańkach-Wojdach > Mają to być 2-3 kondygnacyjne bloki. Zaczęło się. Czyli już nie tylko okolice Głębockiej. Przy skrzyżowaniu Zdziarska/Ostródzka jest obowiązujacy plan miejscowy. To jest już kolejna taka inwestycja przy Ostródzkiej. Kilka bloków DD planuje zbudować w okolicach Haduczka przy Aptece. (( Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten temat. Pozdrawiam smutno... Waldek Odpowiedz Link
mpy007 Re: Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten tem 16.04.07, 09:31 ładnie się ten tydzień zaczyna. kolejne inwestycje zaczynają przybywać w tempie 1 inwestycja/1 dzień roboczy. nie lubię jak ponure przepowiednie spełniają się w takim tempie... Marcin Odpowiedz Link
jogger007 Re: Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten tem 16.04.07, 13:10 A jak się to wszystko ma do "terenów o przewadze zabudowy jednorodzinnej...". Coraz większą liczbę z nas dotykają bezpośrednio plany budowy blokowisk. Czy w końcu się obudzimy i zaczniemy coś robić czy też każdy z nas w momencie kiedy dostanie zawiadomienie, że po sąsiedzku wyrośnie mu blokowisko będzie osobno zmagał się z urzędem i developerem? Niestety doświadczenie uczy, że sprawa zaczyna nas interesować dopiero w momencie gdy inwestycja jest już nieuchronnie postanowiona. A przecież WSPÓLNYM działaniem jesteśmy jeszcze w stanie dużo wywalczyć. Odpowiedz Link
mpy007 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 16.04.07, 09:37 temat był już ruszony w wątku budowy, budowy... stan wiedzy o osiedlu na dzień dzisiejszy źródło: www.eurobuild.pl w dziale news Nowe osiedla J.W. Contruction 11-04-2007 Firma J.W. Construction rozpoczęła sprzedaż mieszkań na dwóch warszawskich osiedlach, Zielonej Dolinie (u zbiegu ul. Ostródzkiej i Zdziarskiej) oraz Górczewskiej Park (na warszawskiej Woli). Na terenie pierwszego kompleksu mieszkaniowego powstanie 63 trzykondygnacyjnych budynków. Łącznie powstanie na osiedlu 1491 mieszkań (612 w pierwszym etapie inwestycji), których cena wynosić będzie ok. 5,5 tys. zł za metr kwadratowy. Lokale będą miały powierzchnię od 28 do 88 mkw. Odpowiedz Link
kimirsen1981 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 16.04.07, 10:39 z moich wiadomości te osiedle ma powstać przy ul Zdziarskiej przy mostku nad rzeka Długa Swoja droga fajne jest sprzedawanie czegoś czego jeszcze nie ma Odpowiedz Link
indefinite2 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 16.04.07, 22:22 a jednak warto walczyć i nie przespać odpowiedniego momentu do walki. Przykładen może być os. Wiśniowy Sad - pierwotnie miały być bloki i bliźniaki ale wszystko wskazuje na to (obecnie zmieniony jest projekt i wyłożony dla osób zainteresowanych bezpośrednio do wglądu), że będzie wyłącznie zabudowa jednorodzinna bliźniacza. Odpowiedz Link
pazurek3 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 11:19 Indefinite2, czy Ty widziałeś te nowe plany? Bo jakieś wieści hiobowe zostały zamieszczone w wątku o tym osiedlu i sa zgoła sprzeczne z tym co napisałeś. Nie wiesz gdzie dokładnie (numer pokoju w PKiN-ie) i do kiedy mozna je oglądać. Teoretycznie powinnam dostać informację na ten temat, bo mieszkam w bezpośrednim sąsiedztwie tego planowanego osiedla, ale z listami różnie bywa... Z góry dziękuje za informacje! Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link
corfu Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 12:09 Mam dla Was plany Zielonej Doliny, jeżeli chcecie mogę wysłać je Wam mailem. Wynika z nich że jest to dopiero początek wielkiej inwestycji. Najciekawsze jednak jest to, że dużemu wolno więcej. JWC nie tylko nagina przepisy, lecz także je łamie wchodząc z projektem w strefę ochronną kanału. Co to by było gdyby to ktoś z nas chciał tak zaprojektować swój dom? Corfu Odpowiedz Link
pazurek3 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 12:11 Ja poproszę o te plany. Podaję maila: mon.bad@interia.pl Dziękuję i pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link
volak68 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 12:30 ja tez poproszę volak68@gazeta.pl Odpowiedz Link
mpy007 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 12:46 też poproszę mpy007@wp.pl pzdr Marcin Odpowiedz Link
varsava Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 12:52 ja też poproszę te plany; z góry dziękuję Odpowiedz Link
corfu Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 13:11 Proszę bardzo, Wysłałem tym osobom które podały maila Wieczorem mogę wysłać kolejnym zainteresowanym Corfu P.S. Chętnie bym przyszedł jutro na spotkanie, lecz już mam inne plany. Jestem ciekaw co uzgodnicie. Gdybym mógł w czymś pomóc, pytajcie. Odpowiedz Link
varsava Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 13:29 corfu napisał: > Proszę bardzo, > Wysłałem tym osobom które podały maila > Mógłbyś jeszcze raz na varsava@gazeta.pl - nie doszło Odpowiedz Link
mpy007 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 15:17 ja dostałem, dzięki wnioski na szybko: 1) nie udało im się kupić wszystkich działek, które chcieli kupić (osiedle jest podzielone na dwie części) 2) rzeczywiście jest tam 63 budynki (i wcale nie wszystkie są małe) 3) ilość miejsc parkingowych jest obliczona prawie jako 1 mieszkanie = 1 miejsce parkingowe (dla przykładu część górna - liczba mieszkań 879, liczba miejsc parkingowych 930) 4) położenie osiedla a) zachodnia granica - Kanał Markowski b) północna granica - na południe od Mańkowskiej, mniej więcej na wysokości miejsca, gdzie Ostródzka dochodzi do Kanału Markowskiego (aby później stać się Mochtyńską); patrząc od drugiej strony - na wysokości Jarzębinowej c) wschodnia granica - od 100 do 250 metrów od Ruskowego Brodu (w tym miejscu Ruskowy Bród idzie łukiem) d) południowa granica - 250 do 300 metrów od Zdziarskiej 5) wjazd na osiedle (a raczej osiedla) - przez mostki (nowowybudowane) nad Kanałem Markowskim 6) ilość mieszkań 1491 7) powierzchnia działki ponad 146 000 m2 pzdr Marcin Odpowiedz Link
jogger007 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 14:28 Chętnie się zapoznam - jogger007@gazeta.pl. Odpowiedz Link
buczynek Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 23:33 ... to ja też poproszę plany totutaj@vp.pl Z góry dzięki Odpowiedz Link
jkoles Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 25.04.07, 12:48 Ja także bardzo poproszę o te plany. Mail: jkoles@poczta.onet.pl Radek Odpowiedz Link
slavecky4 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 13:22 to ja bym bardzo prosił na maila ten paln - slavecky@go2.pl Odpowiedz Link
kimirsen1981 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 21.04.07, 10:23 ja tez proszę o plan Zielonej Doliny kimirsen1981@gazeta.pl Odpowiedz Link
volak68 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 11:28 indefinite2 napisała: > a jednak warto walczyć i nie przespać odpowiedniego momentu do walki. > Przykładen może być os. Wiśniowy Sad - pierwotnie miały być bloki i bliźniaki > ale wszystko wskazuje na to (obecnie zmieniony jest projekt Wątek: Budowy, budowy... tam próbujemy się umówić na spotkanie w najbliższą sobotę... Odpowiedz Link
sawicewa1 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 22:00 Wg. czwartkowego Echa Miasta ma być 1500 mieszkań w 63 domach 3-piętrowych. Ja też poproszę o ten plan na adres - sawicewa.wp.pl Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 20.04.07, 22:07 sawicewa1 napisała: > Wg. czwartkowego Echa Miasta ma być 1500 mieszkań w 63 domach 3-piętrowych. Ja > też poproszę o ten plan na adres - sawicewa.wp.pl I ja poproszę o plan: sibeliuss@gazeta.pl Odpowiedz Link
waldek_roszak MPZP DLA TEGO TERENU 21.04.07, 04:06 Witam! W TYM MIEJSCU znajdziecie informacje o Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzennego (MPZP) dla terenu, na którym ma być budowane osiedle Zielona Dolina. Plan został uchwalony 6 lat temu, w 2001 roku. Jest tam dopuszczona zabudowa jednorodzinna i WIELORODZINNA niska wraz z usługami z zakresu: handlu, usług bytowych i publicznych. Wysokość zabudowy: dla budynków mieszkalnych WIELORODZINNYCH DO 12M od poziomu terenu (DO 3,5 KONDYGNACJI), dla budynków jednorodzinnych do 2,5 kondygnacji, dla obiektów usługowych do 3 kondygnacji. Minimum 40% (TYLKO!) powierzchni biologicznie czynnej. Minimalna wielkość działki (bez pełnego uzbrojenia): 1000m2 dla jednego budynku jednorodzinnego lub 800m2 dla połowy bliźniaka. Jak widać, w MPZP nie ma praktycznie ŻADNYCH OGRANICZEŃ PRZECIWKO BUDOWIE WIELKICH OSIEDLI MIESZKANIOWYCH. Osiedle znajduje się zaraz przy Rzece Długiej. W jej pobliżu jest obszar ochronny (patrz mapka) o wymaganej minimalnej 80% powierzchni biologicznie czynnej. Linia zabudowy znajduje się 10m od wałów rzeki. Pozdrowienia Waldek Roszak Odpowiedz Link
tomasso70 Re: MPZP DLA TEGO TERENU 22.04.07, 11:27 dla przykładu: w 8 pietrowym bloku na Chomiczówce o długości ok 1000m jest około 300 mieszkań. 1490 mieszkań to 5 takich bloków. Gdzie oni chcą to wcisnąć, jeżeli bloki mają mieć 3 kondygnacje. To nie Derby bis tylko Derby do kwadratu. Odpowiedz Link
tomasso70 Re: MPZP DLA TEGO TERENU 22.04.07, 13:40 Z tego co piszecie wynika, że JW Destruction wchodzi tu na jakieś tereny chronione (nie mam dokł. informacji). Może w takim razie napuścić na nich ekologów ? Odpowiedz Link
diesel111 Re: MPZP DLA TEGO TERENU 18.05.07, 11:50 witam od dawna śledzę rozwój forum i naszej ZB temat ten bardzo mnie interesuje ponieważ mieszkam w poblizu planowane inwestycji jeśli się ona rozbuduje w stronę ulicy Zdziarskiej to bedę ją widział ze swoich okien. O ile mi wiadomo to zgodnie z obowiązującym prawem wodnym linia zabudowy wzdłuż rzeczki Długa jest 50 m od wałów (10 m jest jak rzeczka jest bez wałów) wiem to z własnego doświadczenia bo chciałem postawić altanę bliżej to mi nie pozwolono, wymagana jest zgoda Wojewody Mazowieckiego a w jego imieniu Wojewódzkiego Zarzadu Melioracji i Urządzeń Wodnych pozdrawiam Odpowiedz Link
kimirsen1981 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 22.04.07, 19:08 moze ktoś przesłać mi plan tego osiedla kimirsen1981@gazeta.pl Odpowiedz Link
jkoles Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 25.04.07, 12:51 Ja także bardzo poproszę o te plany. Mail: jkoles@poczta.onet.pl Radek Odpowiedz Link
piojawor Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 01.05.07, 11:47 Poproszę o plany Zielonej Doliny na adres pjaworski@kig.pl Odpowiedz Link
pafnula Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 22.05.07, 10:39 też poproszę o plany tego osiedla -pafnula @ gazeta.pl Odpowiedz Link
ptr_i Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 23.05.07, 16:28 Czy ja też mogę dostać te plany? właśnie się buduję przy Zdziarskiej..cholera ptr_i@gazeta.pl Odpowiedz Link
mjromanek1 Re: Zielona Dolina zabetonuje Mańki-Wojdy 12.06.07, 23:47 oto link pod którym można zobaczyć w którym miejscu będzie osiedle Zielona Dolina: www.j.w.construction.krn.pl/web/php/show_photo.php?foto=/foto/ipages/ip_3071_2.jpg Odpowiedz Link
qnegunda Rychło w czas - pętlę Mańki-Wojdy kasują 03.07.07, 12:45 JW Destruction rulezzz Odpowiedz Link
olida Re: Rychło w czas - pętlę Mańki-Wojdy kasują 03.07.07, 23:43 poprosze o plany na gazetowego a swoją drogą - mam pozwolenie z 2006 na wybudowanie domu który wchodzi w pas 50 m od rzeki Długiej. Kosztowało mnie to ekspetyze oraz kontakt z Marszałkiem województwa. Ponoć dostałam jedno z ostatnich odstępstw... Odpowiedz Link