Dodaj do ulubionych

przed wyborami to na ty forum było głośno..

06.06.07, 14:56
a teraz cisza, nic się nie dzieje, nudy...
Forum umiera........

Pozdrawiam

PS. A może by tak wybory co dwa lata .....
Obserwuj wątek
    • zbogdanca Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 10:07
      Kolejny głos na ten temat i co charakterystyczne pozostał przez długi czas bez
      reakcji. Ostatnio wchodzę na stronę aby odczytać pocztę i nic, nuda. A szkoda.
    • gienek76 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 10:48
      no fakt było głośno bo przyszli radni a szczególnie jeden roztaczał piękne wizje
      rozwoju ZB. Wizji już nie ma ale rozwój blokowisk i spalarni jest wink

Pozdrawiam
      Gienek
      • jogger007 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 11:35
        Nigdy nie byłem "głaskaczem" władzy, ale z drugiej strony trzeba też wymagać od
        siebie samego. To, że akurat obecny radny utworzył to forum wcale nie
        przeszkadza temu żebyście to Wy na nim zabierali głos. Forum jest tak aktywne
        jak jego uczestnicy. Tymczasem sądząc po obserwacjach i własnych
        doświadczeniach mogę napisać, że próby zrobienia czegokolwiek przy czym
        pożądana jest pomoc ze strony forumowiczów spotykały się ze znikomym
        zainteresowaniem. M.in. takie właśnie postępowanie skutecznie zniechęciło tych,
        którzy byli najbardziej aktywni.
        Mam nadzieję, że się nie obrazicie tylko znajdziecie jakieś ciekawe tematy do
        dyskusji smile.
        • gienek76 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 12:38
          Jogger oczywiście mam nadzieję, iż nikt się nie obrazi wink
          tak jest skonstruowana nasza demokracja, iż raz na 4 lata my wyborcy coś możemy,
          a potem przez te 4 lata możemy liczyć na naszych przedstawicieli m.in w
          samorządzie.
          Przed wyborami było głośno na forum bo i pomysłów było dużo, wybory minęły
          zaczęła się kadencja i plany/pomysły zostały zweryfikowane. W ten sposób
          powstanie spalarnia, w ten sposób powstają kolejne blokowiska na ZB., w ten
          sposób nie buduje się ulic.
          Ale jestem pełen nadzieji bo już niedługo kolejna kadencja i planów/listów HGW/
          pomysłów będzie dużo wink i wówczas forum ożywi się.

Pozdrawiam
          Gienek
          • zbogdanca Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 15:01
            Jogger007 ma rację, najłatwiej jest narzekać szczególnie na obecną władzę. Z
            obecności tematu na forum sadzę, że nawet tak błacha sprawa jak sprzątanie
            okolic kanałku nie doszło do skutku.
            NA wypadek gdybyś mnie chciał powtórnie potraktować jak dwór Waldka Roszaka
            informuję Cię,że w ostatnich wyborach oddałam głos na Piotra Łokcia, bo lubię
            PIS.
            • gienek76 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 16:03
              to się zebrali sami sympatycy PIS, w tym Pana Piotra wink, ale może o sympatiach
              nie piszmy bo dwór czuwa wink
              apropo sprzątania społecznego to jak najbardziej jest to słuszna inicjatywa -
              tylko nie wiem dlaczego mamy w obecnych czasach zastępować powołane do tego
              służby. Mam takie wrażenie, iż służby sprzatające sprzatają tam gdzie są
              najczęściej kierowane przez swoich przełożonych i w tym jest niestety problem.

Pozdrawiam,
              Gienek
              ps. jednak zaczyna być głośno na forum wink
              • hajduczka20 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 23:18
                To może zamiast narzekac na władze czy brak inicjatyw sam coś zaproponujesz.
                Żeby służby zaczęły coś robić czasem trzeba napisac parę pisemk lub gdzies się
                udać. Nistety bezwład urządniczy ma długą tradycję (cały PRL + kilkanascie lat)
                a w naszej dzielnicy zwłąszcza po poprzednich 12 latach rządów.
                Obywa się kilka inicjatyw np. w zakresie zmian w naszym łądzie przestrzennnym,
                ale jakoś nie zauwazyłem większego zaangażowania w akcje np. joggera.

Grunt to ponarzekac - najprosciej. reszta się sama zrobi. A jeden czy dwóch
                radnych tez dużo zrobi bez naszych propzycji i wsparcia (np. wg sugestii
                radnych czasem dobrze jest póśc na sesje rady dzielnicy i wygłosić swoją
                opinię).

Pozdrawiam

Maciek
                • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 12.06.07, 23:20
                  A swoją drogą to szkoda, że p.Roszak nie ma nam nic do napisania.
                  Barwa szuka domu poza Białołęką etc.
                  • piotrm74 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 13.06.07, 07:41
                    Widzę że jeszcze żyjemy smile
                    Miło że jeszcze ktoś zagląda tutaj na forum ZB.
                    Skończmy z polityką, pomyślmy o społeczności lokalnej, nie szukajmy win wśród
                    elit rządzących, i tak tego nie zmienimy. Wina zawsze leży po obu stronach.
                    Czy ktoś ma jakiś ciekawy pomysł jak można wykorzystać organizacje EURO 2012
                    dla naszej ZB.
                    Pozdrowienia dla W. Roszaka jeśli czyta.....
                    Piotr M. z Głębockiej

• pazurek3 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 13.06.07, 12:01
                      Co do Euro, to gdybyśmy powalczyli o wybudowanie hoteli dla kibiców (a trochę
                      ich będzie potrzebne), to i na jakieś drogi moglibyśmy się załapać, a może i
                      tramwaj? Co Wy na to?
                      • jogger007 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 13.06.07, 13:34
                        No, jak się Was pogoni to zaczynacie cos pisać smile.
                        A jeżeli gdybamy co do Euro 2012 to najchętniej widziałbym na ZB jakiś stadion
                        treningowy, ośrodek odnowy biologicznej - no nie, ale się rozmarzyłem przecież
                        wiadomo, że szkoda terenu. Lepiej wybudować 5-tyś. osiedle Betonowy Bunkier.
                        • varsava euro 13.06.07, 15:52
                          pisałem o tym o tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36264&w=61017738&a=61086551
                          pozdr.
                        • kynast1 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 13.06.07, 20:37
                          Witam,
                          ciągle słyszę te zarzuty ze strony kliku osób na tym forum, aby samemu coś
                          zrobić dla ZB. Padają na forum różne pomysły mniej lub bardziej realne. Wydaję
                          mi się jednak, iż w czasie trwania kadencji w samorządzie jest DOSKONAŁY czas
                          aby Radni, którzy zasiadają w radzie, dzięki naszym głosom REALIZOWALI swój
                          PROGRAM, dzięki któremu uzyskali mandat radnego. W PROGRAMIE wyborczym Pana
                          Roszaka czytamy:
                          Po pierwsze:
                          Wybudować linię tramwajową na Zieloną Białołękę
                          Rozwinąć komunikację i rozbudować infrastrukturę drogową
                          Po drugie:
                          Zbudować nowe szkoły, przedszkola i żłobki
                          Po trzecie:
                          Utworzyć parki i tereny rekreacyjne, wspierać działania proekologiczne
                          Po czwarte:
                          Sprowadzić kulturę na Zieloną Białołękę
                          Po piąte:
                          Uchwalić Miejscowe Plany Zagospodarowania Przestrzennego

NIC WIĘCEJ ZB nie potrzebuje wystarczy tylko, aby został zrealizowany wskazany
                          PROGRAM. NIC więcej......

W programie znalazłem taki oto fragment: "Myślę, że przebudowa Trasy Toruńskiej
                          powinna rozpocząć się za około 2 lata. Co więc do tego czasu? Uważam, że należy
                          wykonać prowizoryczny „prawoskręt” z Głębockiej w TT. Równocześnie proponowałbym
                          wykonanie drugiego wyjazdu z Osiedli Brzeziny (Agroman), bardziej na północ, w
                          okolicy używanej już drogi gruntowej, co dodatkowo „odkorkowałoby” nasze
                          nieszczęsne skrzyżowanie."

Minęło już parę miesięcy a nawet prowizorki nie ma, a korki coraz dłuższe.

Tak więc uważam, że nowe pomysły można jak najbardziej zgłaszać, ale za rzecz
                          bardziej istotną uważam przypilnowanie radnych,czyli tych którzy mają realny
                          wpływ na to co się robi w gminie/mieście aby REALIZOWALI SWÓJ PROGRAM.
                          Pozdrawiam
                          Gienek

• zbogdanca Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 14.06.07, 09:50
                            Jestem przekonana, że Waldek Roszak to poważny człowiek i dlatego siś nie
                            odzywa, bo działa na rzecz wprodzenia w życie programu wyborczego. Wydaje się,
                            że kiedy ludziom ufamy a nie ganimy, oni starają sie sprostać naszym
                            oczekiwaniom. Poza wszystkim, mają w tym również swój interes-prestige. Bądzmy
                            cierpliwi, i tak mamy lepiej, bo stoimy z boku.
                  • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 16.06.07, 11:32
                    sibeliuss napisał:

> A swoją drogą to szkoda, że p.Roszak nie ma nam nic do napisania.
                    > Barwa szuka domu poza Białołęką etc.

A co ma do tego Barwa?I co Ci do tego, gdzie szuka domu, bo ja nie rozumiem?
                    • f.l.y Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 17.06.07, 20:39
                      chyba mu się pomylili radni ze stowarzyszeniem...

albo chciał zabłysnąć, że gdzieś dzwoni, tylko nie wie w którym kościele....

jak zwykle zresztą....
                      • jogger007 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 12:01
                        Niestety trzeba stwierdzić, że ani SZB ani radny nie dają znaku życia. I to
                        jest fakt niezaprzeczalny.
                        A swoją drogą to ilu mamy w końcu radnych wybranych z obszaru Zielonej
                        Białołęki? Chyba więcej niż jednego, więc dlaczego tylko jednego się
                        uczepiliśmy? Może czas zacząć rozliczać kolejnego?
                      • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 19:39
                        Jadwigo, ja rozróżniam radnych i stowarzyszenie.
                        Chciałaś klasnąć, a wyszło tylko bzyknięcie smile
                        • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 20:24
                          sibeliuss napisał:

> Jadwigo, ja rozróżniam radnych i stowarzyszenie.
                          > Chciałaś klasnąć, a wyszło tylko bzyknięcie smile

Twoje aluzje są żenująće, poza tym powtarzasz się...
                    • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 19:40
                      Dima, nie wcinaj się w rozmowy których sensu nie rozumiesz. Wiem, że jesteś
                      przyjaciółką Wspomnianej, ale to przecież nic nie znaczy.
                      • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 20:23
                        sibeliuss napisał:

> Dima, nie wcinaj się w rozmowy których sensu nie rozumiesz. Wiem, że jesteś
                        > przyjaciółką Wspomnianej, ale to przecież nic nie znaczy.

Dobrze, że Ty wszystko rozumiesz. Piszesz na foum otwartym i żądasz, by ktos się
                        nie wcinał...
                        • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 20:50
                          Wiem, że koleżanki z forum są Twoimi jedynymi przyjaciółkami i zrobisz wiele,
                          żeby tylko mieć z kim wypić kawę i poplotkować. Zatem w tym świetle doceniam te
                          Twoje dopisywanie się.
                          Kiedyś J. podśmiewała się ze Skieli i Fridy, a teraz kto inny jest buldogiem ze
                          szczekającym szczeniakiem. Jak to się sytuacja potrafi szybko zmienić.
                          • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 20:57
                            sibeliuss napisał:

> Wiem, że koleżanki z forum są Twoimi jedynymi przyjaciółkami i zrobisz wiele,
                            > żeby tylko mieć z kim wypić kawę i poplotkować. Zatem w tym świetle doceniam
                            te Twoje dopisywanie się.
                            > Kiedyś J. podśmiewała się ze Skieli i Fridy, a teraz kto inny jest buldogiem
                            ze szczekającym szczeniakiem. Jak to się sytuacja potrafi szybko zmienić.

Wcale mi nie zależy, by mieć się z kim napic kawy czy jak to ująłeś
                            poplotkować... Jestem bardzo skrytą osobą, małó mówię o sobie i nie musze
                            przebywać z ludźmi za wszelką cenę...Chyba przypisujesz mi czyjeś cechy, ale nie
                            moje...Może swoje???Po prostu nie podoba mi się, że czepiasz Się Barwy, a potem
                            Igi - tak po prostu, by się czepić...
                            • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:03
                              A jeśli chciałeś mnie obrazić to Ci się nie udałó, ponieważ bardzo lubie
                              psysmileidę walczyć z kierowcami korkującymi ulice...
                            • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:09
                              A mi się nie podoba, że na ich temat w realu masz zupełnie inne zdanie, wcale
                              nie takie fantastyczne. No, ale nie będę o tym pisać, bo mogę napisać za dużo.
                              A J. się nie czepiam, powiedziałem Ci chyba wyraźnie, że mimo forumowych
                              wygłupów bardzo ją lubię i nadal szanuję. Zaprzeczysz moim słowom? W Tobie
                              zachwytu nad J. nie zauważyłem, choć mimo skrytości mówiłaś o niej wiele.
                              Grajmy w otwarte karty skoro tak bardzo tego chcesz. Mam dość kłamstw na mój
                              temat i przekręcania moich słów. W ten niewyrafinowany sposób kilka wirtualnych
                              osób zrobiło ze mnie w oczach J. potwora. Inna sprawa, że łyknęła to jak kaczka
                              bułkę, a Ty byłaś neutralna jak Szwecja w 1941 roku. Wiesz, powinno być Ci
                              przynajmniej głupio, że pozwoliłaś zrobić z przyjaznego Ci człowieka obiekt
                              plotek i kpin. Czy jesteś wobec mnie w porządku? Nie musisz odpisywać, bo czego
                              nie odpiszesz w to i tak nie dam wiary.
                              Rozczarowałaś wszystkich, tylko jeszcze o tym nie wiedzą, jesteś jak chorągiew,
                              nie masz swojego zdania. Z kim Ci miło z tym trzymasz, przykre, ale prawdziwe.
                              Zapewne do tego wpisu będą dopisywane pyskówki pod moim adresem - nie dbam o to.
                              Zwyczajnie mi się ulało i mam dość.
                              ps. zależy Ci na tych kawach, sama o tym mówiłaś, że musisz z nimi trzymać.
                              Amen.
                              • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:32
                                To Ty coś przekręcasz, ja mówiłam, że muszę z nimi trzymac? Ja coś w ogóle
                                muszę??? poza tym spięliście się bez mojego udziału...Teraz to Ty robisz ze mnie
                                potwora w czyichś oczach...
                                • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:36
                                  Nie robię z Ciebie potwora, przecież napisałem, że nie jesteś winna, bo masz
                                  słabą wolę.
                                  • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:41
                                    sibeliuss napisał:

> Nie robię z Ciebie potwora, przecież napisałem, że nie jesteś winna, bo masz
                                    > słabą wolę.

Słabą wolę? No tak, przeciez mnie podobno zmanipulowano...Co do plotek na swój
                                    temat to chyba siebie przeceniasz, uważasz, że nie mamy nic ciekawszego do roboty???
                                    • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:50
                                      dimanche napisała:

> mamy

Pisz za siebie.
                                • sawicewa1 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:43
                                  Widzę tu dużo osobistych wycieczek, chyba całkiem niepotrzebnych (pewne słowa
                                  są czasem nieodwracalne).
                                  Rzeczywiście SZB popadło w pewne wiosenne rozprężenie, Waldek Roszak ( często
                                  na forum wspominany, jakby byl jedynym decydentem i sprawcą wszystkich
                                  mozliwych zmian)osttnio się nie odzywa - może dużo pracuje zawodowo i
                                  społecznie i nie ma czasu?
                                  sawicewa1
                                  • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:51
                                    Pracuje społecznie i za darmo, chyba przeceniasz ludzi.
                                    • f.l.y Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 22:10
                                      czy Wy kiedyś przestaniecie?
                                      • sibeliuss Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 22:14
                                        Fajnie, że w końcu jesteś. Myślisz, że p. Waldemar nie zarabia ani grosza tylko
                                        24/24 pracuje społecznie za darmo?
                                        Ułańska fantazja. W piątek będę gościł w UD. Białołęka to popytam. Może ktoś mi
                                        powie o jakimś osiągnięciu tego miłego obywatela.
                                        • piotrm74 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 19.06.07, 07:25
                                          SZOK i pozwólcie mi jeszcze raz...... SZOK.
                                          Widzę, że wczoraj ktoś tu miał ciężki wieczór, widać po wpisach że byliście
                                          mocno zmęczeni po całym dniu pracy.
                                          Mam nadzieję że już po kłótni. A tak na marginesie, kto się czubi ten się (nie
                                          dokończę, bo jeszcze do sądu za pomówienie trafię...)
                                          A może Stowarzyszenie zorganizuje jakiś piknik.
                                          Coś sobie przypominam, że przed wyboramy do Samorządu odbył się piknik (ach te
                                          kampanie wyborcze, już za nimi tęsknię...)

Piotr M (piotrm74)
                                • sawicewa1 Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 18.06.07, 21:43
                                  Widzę tu dużo osobistych wycieczek, chyba całkiem niepotrzebnych (pewne słowa
                                  są czasem nieodwracalne).
                                  Rzeczywiście SZB popadło w pewne wiosenne rozprężenie, Waldek Roszak ( często
                                  na forum wspominany, jakby byl jedynym decydentem i sprawcą wszystkich
                                  mozliwych zmian)osttnio się nie odzywa - może dużo pracuje zawodowo i
                                  społecznie i nie ma czasu?
                                  sawicewa1
                                  • spanielpoczta Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 01.07.07, 22:04
                                    Wstydzcie się! Zadzwońcie do siebie i wyjaśnijcie problemy, bo jak ktoś
                                    przeczyta ten wątek to mu się odechce wszystkiego z czytaniem forum ZB
                                    włącznie. Pzdr
                                    • zbogdanca Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 02.07.07, 08:40
                                      Zastanawiam się tylko dlaczego ten wątek nie zniknął z forum, czyżby
                                      adminisrator postanowił w ten sposób ukarać "piorących brudy" nieszczęśników.
                                      • varsava Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 02.07.07, 09:07
                                        a może to takie memento ZB
                                        • zbogdanca Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 02.07.07, 09:16
                                          varsava napisał:

> a może to takie memento ZB

Sposób poruszania spraw w tym wątku i ich wymowa może innych zniechęcić do
                                          działania na rzecz społeczności lokalnej, w tym sensie jest szkodliwy
                                          społecznie.
                                          • varsava Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 02.07.07, 10:22
                                            zbogdanca napisała:

> Sposób poruszania spraw w tym wątku i ich wymowa może innych zniechęcić do
                                            > działania na rzecz społeczności lokalnej, w tym sensie jest szkodliwy
                                            > społecznie.

racja
                                            • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 04.07.07, 19:41
                                              Przepraszam, żę dałam się wciągnąć w prywatę...ale nie lubię kiedy ktoś czepia
                                              się kogoś, byle tylko się czepić...
                                              • dimanche Re: przed wyborami to na ty forum było głośno.. 04.07.07, 19:43
                                                czyli tylko za prywatę, za swoją opinie na temat czepiania sie niektórych osób,
                                                od której cała ta dyskusja się zaczęła, nie przepraszam...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka