krzysieks1984 20.07.07, 11:27 news.ztm.waw.pl/singlenews.php?newsnr=2755&lang=en&layout=def&category=2 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 20.07.07, 12:12 6 tygodni wytrzymam, byle nie dłużej. Mam nadzieję, że po tym czasie 407 wróci na starą trasę, chociaż po MZA można się wszystkiego spodziewać. Odpowiedz Link
l.kk Re: Berensona zamknięta -komunikacja 20.07.07, 16:03 O! 132 powinno tak jezdzic. Wiekszy pozytek. Super Odpowiedz Link
diesel111 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 23.07.07, 11:08 Zgadzam się mogłoby tak zostać Ulice Kąty Grodzieńskie (ta dalsza część) Zdziaeska i Otródzka ponownie miały by bezpośrednie połączenie z metrem (Berensona i Głębocka maja 407) Odpowiedz Link
matbarty Re: Berensona zamknięta -komunikacja 23.07.07, 13:23 Mi też podoba się takie rozwiązanie - jest b. logiczne - dzięki temu jedni mają 407 a drudzy 132 do metra. Odpowiedz Link
slawekc71 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 23.07.07, 16:24 Tak i jeszcze puścić w te strony ze trzy autobusy!A co nas obchodzą inni.132 i 407 muszą wrócić na stare trasy - niestety mieszka tam więcej ludzi,czy to się komuś podoba,czy nie. Odpowiedz Link
l.kk Re: Berensona zamknięta -komunikacja 23.07.07, 22:36 Niech cie zaczna obchodzic egoisto! PEwnie mieszkasz w W-wa od jakies 4 lat, dotkneles kultury miejskiej i juz odrazu w glowie sie poprzewracało! Pff... lecz sie Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 08:59 l.kk napisał: > Niech cie zaczna obchodzic egoisto! PEwnie mieszkasz w W-wa od jakies 4 lat, > dotkneles kultury miejskiej i juz odrazu w glowie sie poprzewracało! Pff... > lecz sie Nie dość, że tak ostro, to jeszcze nie po polsku. A w Polsce żałoba narodowa, TRZEBA CHOCIAŻ NA CHWILĘ POWSTRZYMAĆ EMOCJE. Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 09:05 lkk ma rację - buractwo trzeba piętnować a propozycja rzeczywiście ciekawa - tym bardziej, że rzeczywiście dalsze okolice ZB nie mają bezpośredniego połączenia z metrem, a bliższe mają dwa bezpośrednie autobusy zbogdanca napisała: > l.kk napisał: > > > Niech cie zaczna obchodzic egoisto! PEwnie mieszkasz w W-wa od jakies 4 l > at, > > dotkneles kultury miejskiej i juz odrazu w glowie sie poprzewracało! Pff > ... > > lecz sie > Nie dość, że tak ostro, to jeszcze nie po polsku. A w Polsce żałoba narodowa, > TRZEBA CHOCIAŻ NA CHWILĘ POWSTRZYMAĆ EMOCJE. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 22:31 konostr napisał: > lkk ma rację - buractwo trzeba piętnować A w czym się ono przejawiło? Zanim się przeprowadziliście "nieburaki" zachwycając się bobrami, zaskrońcami i ptaszkami trzeba było pomyśleć, że nie samym śpiewem ptaków i wiciem zaskrońców "nieburak" żyje. Jeśli burak przewidział, że z pracy człowiek żyje a praca jest w centrum miasta i zamieszkał blisko w miarę dobrze zorganizowanej komunikacji miejskiej i większego skupiska ludzi przewidując, że będzie mu łatwiej żyć, to ja jestem burakiem o którym piszecie. Serdecznie Was pozdrawiam nieboraki-nieburaki. Odpowiedz Link
l.kk Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 22:51 Nie wiem co Ty "palisz" lub ale mocno klepać! ps. Daj namiary<lol> Odpowiedz Link
l.kk Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 22:59 Nie wiem co Ty "palisz" ale mocno klepać! ps. Daj namiary<lol> co za duzo to nie zdrowo! Odpowiedz Link
l.kk Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 23:00 ...klepie. Idę chyba spac... juz pora Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 08:31 l.kk napisał: > Nie wiem co Ty "palisz" lub ale mocno klepać! > > ps. Daj namiary<lol> Ja palić w kominku lub ale jeść orzechy, po tym myśl jak strzała. Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 09:25 zbogdanca napisała: > A w czym się ono przejawiło? To przeczytaj jeszcze raz ten post. A teraz do rzeczy - tam też jest Warszawa i miasto ma taki sam obowiązek zapewnić tam dojazd - tyle. Poza tym czy ja pisałem coś o ptaszkach, czy jakichś bobrach? Pozdrawiam Boraczkę Nieborak Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 09:48 konostr napisał: > zbogdanca napisała: > > > A w czym się ono przejawiło? > > To przeczytaj jeszcze raz ten post. > > A teraz do rzeczy Przeczytałam, zamiast przejść do rzeczy-zaczynasz od obrażania. Zamiast obrażać pisz do ZTM, ja tak robiłam, kiedy Ostródzką kursował jedynie 134 co 50 minut w szczycie. Szkoda pary na obrażanie ludzi, bo może jej zabraknąć na właściwe działanie. Problemy z cywilizacją mają Ci którzy od niej świadomie uciekają. Wasz wybór, niczyja wina. Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 10:24 zbogdanca napisała: > pisz do ZTM, ja tak robiłam, kiedy Ostródzką kursował jedynie 134 co 50 minut w Pewnie, że piszę - i nie ja jeden. 132 do Olesina Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 12:09 konostr napisał: > Pewnie, że piszę - i nie ja jeden. 132 do Olesina I żeby wracał przez Ostródzką prosto do metra)) Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 12:57 zbogdanca napisała: > I żeby wracał przez Ostródzką prosto do metra)) Oczywiście - do tego będzie kursować częściej, niż obecnie. W zamian ZTM może zlikwidować 134 - ma więc zysk i zadowolonych mieszkańców. Myślę, że na to pójdą. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 25.07.07, 13:16 konostr napisał: > Oczywiście - do tego będzie kursować częściej, niż obecnie. W zamian ZTM może > zlikwidować 134 - ma więc zysk i zadowolonych mieszkańców. Myślę, że na to > pójdą. Jestem za. Jeśli w ciągu dnia dzisiejszego nie odezwą się niezadowoleni z tego pomysłu, jutro napiszę maila w tej sprawie do MZA. Odpowiedz Link
l.kk Re: Berensona zamknięta -komunikacja 26.07.07, 09:23 Nie popieram! a 134 nie zlikwidują. A jezeli zlikwidują to 132 bedzie musiala jezdzic po Bródnie. Dziękuje. Obecnie jest dobrze i moglo by tak zostać. Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 26.07.07, 09:31 obecnie, czyli jak? 132 robi pętlę Berensona, czy 132 dojeżdża do Mańki-Wojdy? Bo jeśli to drugie, to musisz wiedzieć, że na Mańkach Wojdach nie ma możliwości przedłużenia istnienia pętli, bo właściciel ziemi nie chce jej dłużej dzierżawić... A kto mówi, że 132 ma jeździć po Bródnie - może od razu do metra i o to nam chodzi. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Berensona zamknięta -komunikacja 26.07.07, 11:06 konostr napisał: > A kto mówi, że 132 ma jeździć po Bródnie - może od razu do metra i o to nam > chodzi. Wczoraj wracałam do domu 134 i uświadomiłam sobie, że to jedyny autobus, który obecnie kursuje Ostródzką w kierunku na północ. Nawet w czasie kiedy 407 wróci na Ostródzką, w sobotę i niedzielę mieszkańcy Ostródzkiej i ulic prostopadłych do niej mają tylko 134 aby wrócić z miasta. Nasz pomysł "bije" w ich interes. Odpowiedz Link
slawekc71 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 27.07.07, 12:19 Słuchaj burakiem to chyba ty jesteś.Jeżeli nie zrozumiałeś mojego posta to się nie odzywaj.Chodziło mi tylko o to,że jak są już jakieś chwilowe zmiany to juz zaczyna to być wykorzystywane dla własnych interesów.A odnośnie kto ,ile mieszka w Warszawie to nie chcę się wypowiadać,bo jeszcze bym cię zaskoczył. Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 27.07.07, 12:35 hmmm, coś ci się chyba pomyliło - o buractwie pisałem ja, a odpowiadasz lkk Odpowiedz Link
slawekc71 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 27.07.07, 15:48 To widać pomyliłem się.W każdym razie nie odpowiada mi taki poziom dyskusji. Odpowiedz Link
konostr Re: Berensona zamknięta -komunikacja 27.07.07, 16:47 Jeśli piszesz, że nie interesują cię inni, to musisz być przygotowany na konsekwencje, czyli "taki poziom dyskusji". Odpowiedz Link
slawekc71 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 27.07.07, 17:02 Ale to było powiedziane z ironią.Chodziło mi o to,że są osoby,które martwia się tylko o siebie.Ledwie zmienili trasę 132 a już najlepiej by było aby na stałe jeździł do Olesina.Dlatego napisałem,że jeszcze dać na tą trasę ze trzy autobusy,miałem na myśli,że są jeszcze inni mieszkańcy oprócz tych z Olesina. Odpowiedz Link
blue_jean Re: Berensona zamknięta -komunikacja 22.07.07, 22:05 Strona aktualnie się nie otwiera. Czy mogę prosić o streszczenie? I czy jest coś o ruchu samochodowym na Berensona, do Skarbka z Gór?? Odpowiedz Link
blue_jean Re: Berensona zamknięta -komunikacja 23.07.07, 09:28 OK, strona już się otwiera, ale na wszelki wypadek - gdyby znowu były problemy - cytuję...: "Zamknięcie ul. Berensona Od dnia 23.07.br. (poniedziałek) od początku kursowania linii dziennych do odwołania (na ok. 6 tygodni) zamknięty będzie przejazd ul. Berensona na odcinku od ul. Ostródzkiej do ul. Kąty Grodziskie. Autobusy linii 132, 407, N11 skierowane zostają na trasy objazdowe: Linia 132: (kierunek SKARBKA Z GÓR) od skrzyżowania ul. Kąty Grodziskie / Berensona ulicami: Kąty Grodziskie, Zdziarska, Ostródzka do tymczasowego krańca MAŃKI- WOJDY 03. (kierunek HUTA) od tymczasowego krańca MAŃKI-WOJDY 03 ulicami: Ostródzka, Toruńska i dalej własną trasą. Linia 407: (kierunek SKARBKA Z GÓR) od skrzyżowania ul. Głębocka / Toruńska ulicami: Głębocka, Lewandów, Oknicka, Berensona, Głębocka do tymczasowego krańca GRODZISK 01. (kierunek CH ARKADIA) od tymczasowego krańca GRODZISK 01 dotychczasową stałą trasą. Linia N11: (kierunek SKARBKA Z GÓR) od skrzyżowania ul. Ostródzka / Berensona ulicami: Ostródzka, Zdziarska do tymczasowego krańca MAŃKI-WOJDY 54. (kierunek DW.CENTRALNY) od tymczasowego krańca MAŃKI-WOJDY 54 ulicami: Zdziarska, Kąty Grodziskie, Berensona, Głębocka i dalej własną trasą. Uruchomione zostają dodatkowe przystanki: - MAŃKI-WOJDY 54 obowiązujący jako kraniec dla linii N11 na ul. Zdziarskiej za skrzyżowaniem z ul. Ostródzką, - GRODZISK 01 obowiązujący jako kraniec dla linii 407 na ul. Głębockiej przed skrzyżowaniem z ul. Lewandów. Kursowanie linii: 132, 407, N11 odbywać się będzie według specjalnych rozkładów jazdy. Utrudnienia związane są z budową kanalizacji na ul. Berensona." Odpowiedz Link
sawicewa1 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 24.07.07, 21:07 A szkoda, bo dziś wyczytałam na stronie dzielnicy, ze są przeznaczone środki na inwestycje drogowe w tym rejonie ( bez szczegółów) i już myślałam, że chociaż ta droga sie poprawi. Odpowiedz Link
piotrm74 Re: Berensona zamknięta -komunikacja 27.07.07, 15:15 Czytając wypowiedzi niektórych z Was to odnoszę wrażenie że ostatnie upały odznaczyły się bardzo dużą szkodliwością. Gdzie w Was jedność lokalna. Jedni chcą kij, inni marchewkę, a to co nas upodabnia to że wszyscy jesteśmy osłami. Kłócimy się o linie autobusowe, która ZTM zmienia często jak niemowlakowi - pieluszki. Zamiast wystosować wspólne pismo do ZTM to kłócimy się kto jest burakiem, robakiem, nieborakiem i czym kolwiek co skacze lub lata. Wstyd mi. Miszkam na Głębockiej od 11 lat i mam prawo czuć się tubylcem, ale pochodzenie innych mi nie przeszkadza. Nieważne skąd, ważne co sobą reprezentuje. STOP Głupocie. Pozdrawiam Wszystkich Piotr z Głębockiej Odpowiedz Link