Dodaj do ulubionych

Nareszcie zaczynamy być widoczni

23.11.07, 11:05
Poniżej fragment dyskusji na forum PragiPłn, Targówka i Białołęki.
Pomimo jednoznacznie negatywnej wymowy wszystkich wypowiedzi, cieszy
fakt iż dzięki m.in. działaniom Partnerstwa Ulic i Stowarzyszenia
zaczęliśmy być widoczni w "krajobrazie" dzielnicy. Może jest to
pierwsza jaskółka, która przyczyni się do tego żeby władze zaczęly i
nasz teren traktować z należytą uwagą.

"Re: Jestes juz nudny. Czajka na leb ci sie rzucil
herox 22.11.07, 10:27 Odpowiedz
Jaka społeczność lokalna takie jej traktowanie.
Wszyscy mają wszystko w d.., to ratusz spokojnie robi swoje
rozgrywki.
Biedna dzielnica, biedny lud napływowy, zaścianek i ciemnogród.

Re: Jestes juz nudny. Czajka na leb ci sie rzucil
ciociapolcia 22.11.07, 11:42 Odpowiedz
Herox, niestety masz rację.
Trochę ciężko mi to przyznać, ale im dłużej tu mieszkam, tym
bardziej to odczuwam. Wiem, że nie wszyscy są tacy, ale to co
dzieje się na moium osiedlu, to się w pale nie mieści... przestałam
mieć jakiekolwiek złudzenia, że jest inaczej.
Oczywiście "władza" robi swoje, znaczy dla siebie... rozumiem $$$,
ale to chyba nie wszystko?
Obserwuj wątek
    • alopan Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 11:53
      Ale prawda z tych wypowiedzi niestety jest smutna.
      HGW i PO potrafią dużo obiecywać i w wiadomym celu.
      Bardzo dobrze ,że ZB i Partnerstwo jest zauważane. Myślę ,że w następnych
      wyborach będziemy się kierować rekomendacją z forum.
      • skoczek.1 Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 14:14
        alopan napisał:
        >
        > wyborach będziemy się kierować rekomendacją z forum.

A na forum rekomendację dostaniecie od radnego Roszaka z PO,
        wypowiedzi nieprzychylne PO wykastruje i zakarze dyskusji
        politycznych dla tzw. świetego spokoju. A potem wszyscy, jak pokorne
        stado pójdzie do wyborów i zagłosuje tak rekomendował radny, chociaż
        jest bezradny, jak każdy radny, bo nie ma mocy sprawczej tylko
        opiniującą.
        • varsava Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 16:30
          Sylwetki radnych przedstawimy przed wyborami również na stronie Moja
          Białołęka - będą to subiektywne opinie oparte na odzewie z ich
          strony na nasze inicjatywy. I nie będą się liczyły barwy partyjne,
          bo Partnerstwo to ludzie o różnych poglądach i zapatrywaniach.
          Zresztą Partnerstwo to wszyscy mieszkańcy ulic, gdzie mamy już
          lidera i wszyscy ci, którzy podpisali listy poparcia. Bo formalnej
          struktury nie mamy.
      • mk_2 Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 15:37
        Jakby kogos interesowało to mogę powiedzieć ilu radnych odpowiada na
        nasze inicjatywy. Dla ciekawości - jeżeli chcecie mogę Wam zadać
        zagadkę.

Do urzędu zostało złożone do pismo w sprawie boiska do 16 osób, w
        tym 8 radnych z naszego okręgu (bo mamy ich 8) byli to:

1. Jacek Kaznowski - Burmistrz Dzielnicy Białołęka
        2. Paweł Trybuc - Przewodniczący Rady Dzielnica Białołęka
        3. Jerzy Smoczyński - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
        4. Piotr Jerzy Smoczyński - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
        5. Waldemar Jan Roszak - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
        6. Monika Drojewska - Radna Okręgu Wyborczego nr. 1
        7. Krzysztof Nalbert - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
        8. Dariusz Dominik Dolczewski - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
        9. Anna Marianna Woźniakowska - Radna Okręgu Wyborczego nr. 1
        10. Marek Jerzy Sztorc - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
        11. Krzysztof Nalbert - Przewodniczący Komisji Oświaty, Kultury i
        Sportu
        12. Krzysztof Pelc - Przewodniczący Komisji Ochrony Środowiska
        13. Andrzej Półrolniczak - Przewodniczący Komisji Inwestycyjnej
        14. Małgorzata Kozieł - Wydział Kultury UD Białołęka
        15. Andrzej Kiryluk - Wydział Ochrony Środowiska

Zagadka brzmi:
        Ile osób odpowiedziało na piśmie ?
        Ile osób interesuje ta inicjatywa ?
        • varsava Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 16:26
          mk_2 napisała:

> Do urzędu zostało złożone do pismo w sprawie boiska do 16 osób, w
          > tym 8 radnych z naszego okręgu (bo mamy ich 8) byli to:

Nasz okręg to nie tylko ZB - de facto z Zielonej Białołęki jest 3
          radnych - pozostałych 5 reprezentujących nasz okręg jest z
          Tarchomina.

• mepss Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 17:17
          ciekawy jestem odpowiedzi Agnieszki na zagadkę ale obawiam się że
          niewielu?Posty które wrzucił Jogger rzeczywiście mocne dają sporo do
          myślenia jak nas traktują.
          • mk_2 Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 23.11.07, 17:55
            niewielu, czyli ilu? Jak myślicie ile z 16 osób - urzędników pod
            parą, na etacie odpowiedziało nam na piśmie?

Nie będę mówić, że mamy 3 radnych. Mamy 8 z naszego okręgu. Jeżeli
            im jest wygodniej tak mówić, to nas to nie powinno obchodzić. Okrąg
            to okrąg. Z okręgu jest 8 i niech spełnią obietnce wyborców z tego
            okręgu.
            • mk_2 ułatwienie dla zagadki 23.11.07, 18:06
              Dla ułatwienia podam, dane na temat wkładu - czyli co zostało
              złożone na 16 biurkach każdej z tych osób:
              - pismo przewodnie (2 str)
              - propozycja lokalizacji (1 str)
              - list o przekazniu nam ogrodzenia przez SZB (1 str)
              - podpisy mieszkanców 7 ulic ok. 100 osób (teraz jest nas 16 ulic,
              he he) (5 str)

Razem: 9 kartek w komplecie
              Czyli Razem w Urzędzie wylądowało w jednej sprawie: 144 kartek
              formatu A4

Jeżeli was dziwi ta dokładna kalkulacja, złóżcie proszę pisma w
              jakiejś sprawie w takim nakładzie.
              Ile odpowiedzi dostaliśmy na piśmie?
              • blue_jean Re: ułatwienie dla zagadki 23.11.07, 20:15
                Pytanie dodatkowe: jaka jest data złożenia tych dokumentów?
                • mk_2 Re: ułatwienie dla zagadki 23.11.07, 21:35
                  19.09.2007 smile
                  • blue_jean Re: ułatwienie dla zagadki 24.11.07, 08:16
                    Eeee... to jeszcze nie minęły 3 miesiące. smile
                    Zgaduję - jedna osoba (a dokładniej mówiąć WR)? wink
                    • mk_2 Re: ułatwienie dla zagadki 24.11.07, 13:25
                      Poczekajmy jeszcze na głosy innych. Ponieważ, zalezy mi aby ktoś
                      wygrał, wprowadźmy tolerancję + - jednego głosu, ok?
                      • mk_2 Re: ułatwienie dla zagadki 24.11.07, 13:31
                        tzn. nie głosu, ale jednej pisemnej odpowiedzi, sorki
                        + - 1 można się pomylić i ta osoba rozwiąże zagadkę, ale odpowiem po
                        kilku odpowiedziach (jak będą, smile
                        • jogger007 Re: ułatwienie dla zagadki 24.11.07, 21:37
                          Agnieszko,
                          Podaj jeszcze tego 16-go anomima, żebyśmy mieli pełną listę do
                          zapamiętania na przyszłość.
                          Co do mojej odpowiedzi: na 90% jestem przekonany, że było zero
                          zainteresowania, ale żeby zwiększyć swoje szanse na wygraną dam 1
                          (czyli obstawiam przeedział od 0 do 2).
                          • mk_2 Re: ułatwienie dla zagadki 24.11.07, 21:42
                            16 osoba - 21.09.2007 - p. Anny Różańskiej Naczelnik Wydziału
                            Infrastruktury

smile
                            • spanielpoczta Re: ułatwienie dla zagadki 25.11.07, 20:42
                              Sądzę optymistycznie że odpowiedziała 1 osoba - niestety - żenua -
                              demokratycznie przez nas wybrani przedstawiciele samorządowi i
                              podlegli im urzędnicy! Spaniel
                              • alopan Re: ułatwienie dla zagadki 26.11.07, 08:49
                                Realistycznie oceniam ,że NIKT nie odpowiedział.
                                • mk_2 Rozwiązanie zagadki 26.11.07, 10:56
                                  odpowiedzi na piśmie - 0
                                  sptkania w Urzędzie w tej sprawie - vice burmistrz Smoczyński
                                  (sekretariat zadzwonił po 3 dniach i umówił się na spotkanie po
                                  tygodniu)
                                  miłe rozmowy, że fajna inicjatywa - z dwoma radnymi W.Roszak i
                                  D.Dolczewski

Efekt: żadnych zobowiązań, ale pokazanie drogi, którą można pójść.
                                  Też sposób osiągnięcia celu. Ale nie mniej jednak mnie to dziwi, że
                                  na 16 osób na etacie żadna nie odpowiedziała na piśmie.
                                  • mepss Re: Rozwiązanie zagadki 26.11.07, 11:55
                                    jaśniepaństwo"urzędniki"będą sobie zawracać głowę jakimiś
                                    petycjami.Przykre ale prawdziwe,myślalem że będzie większy odzew ehh!
                                    Przypomnijcie sobie post Tatara15,pisał samą prawdę!

www.mojabialoleka.pl/
                                    • mepss Re: Rozwiązanie zagadki 26.11.07, 12:04
                                      "nareszcie zaczynamy być widoczni" dla kogo,chyba tylko na forum nie
                                      dla urzędasów.Bez urazy Jogger użyłem tytułu pozdrawiam

www.mojabialoleka.pl/
                                      • mepss Re: Rozwiązanie zagadki 26.11.07, 12:15
                                        zbierałem podpisy pod petycjami,cmentarze ,boiska,zagroda itp,pewnie
                                        wszystko wylądowało w koszu.Szkoda mi Agnieszki wkłada w to tyle
                                        serca a 16 osób poprostu ją zlekceważyło.Sorry ale trochę mnie
                                        poniosło,przeraża mnie ta bezradność.

www.mojabialoleka.pl/
                                        • jogger007 Re: Rozwiązanie zagadki 26.11.07, 13:32
                                          Kochani! Gdybyż to wszystko było takie proste to ZB byłaby krainą
                                          mlekiem i miodem płynącą! Niestety nie wystarczy napisać jednego
                                          pisma i to nawet popartego wieloma podpisami mieszkańców, żeby
                                          spowodować reakcję urzędu - a zwłaszcza UD Białołęka. Urzędnik wie
                                          lepiej, a poza tym jak można nic nie robić to po co się angażować.
                                          Ta sama zasada obowiązuje zresztą także mieszkańców ZB, z których
                                          większość niestety potrafi tylko narzekać. Nawet wielu z tych,
                                          którzy byli aktywni na forum i próbowali coś zrobić też się
                                          zniechęciło. Jak widać nawet Agnieszka (mk_2) mimo iż cierpliwa
                                          niczym Matka Teresa z Kalkuty też czasami traci swój spokój. Ale
                                          kropla drąży kamień. Bądźmy cierpliwi, składajmy kolejne pisma i
                                          nade wszystko trzymajmy się razem próbując coś zmienić. Tylko tak
                                          możemy wygrać. Jeżeli choć raz przedrzemy się przez mur urzędniczej
                                          niemożności następnym razem będzie już łatwiej. Rozpoczynając ten
                                          wątek napisałem o jednoznacznie negatywnej jego wymowie, ale jak
                                          widać jest już pierwsza jaskółka poprawy. Skoro mieszkańcy Białołęki
                                          zaczęli sobie zdawać sprawę, że w jej granicach istnieje takie
                                          terytorium jak ZB to ta wiedza prędzej czy później dojdzie też do
                                          świadomości władz. A my możemy działać aby ten moment przyśpieszyć.
                                        • antyk.x Bądzmy widoczni. 26.11.07, 13:44
                                          mepss napisał:

> zbierałem podpisy pod petycjami,cmentarze ,boiska,zagroda
                                          itp,pewnie
                                          > wszystko wylądowało w koszu.Szkoda mi Agnieszki wkłada w to tyle
                                          > serca a 16 osób poprostu ją zlekceważyło.Sorry ale trochę mnie
                                          > poniosło,przeraża mnie ta bezradność.

Za kilka dni sesja w ratuszu na Białołęce.Kilkanaście osób z
                                          transparentami na sali i co jakiś czas głośne hasła:Chcemy żyć
                                          normalnie,Też jesteśmy mieszkańcami Warszawy,Chcemy sportu i
                                          kultury, itp. zwróci zapewne uwagę.
                                          Można także zwrócić się imiennie do tych 16 osób z prośbą o
                                          odpowiedz,dlaczego zlekceważyli swoich wyborców?
                                          • mk_2 Re: Bądzmy widoczni. 26.11.07, 15:05
                                            Dzięki za słowa otuchy. Przyznam, że wyję teraz do księżyca, bo ta
                                            sytuacja bardzo mnie ruszyła. Boję się agresji i cały czas muszę się
                                            przekonywać, że racjonalne metody są lepsze. Ale z drugiej strony -
                                            spójrzcie na Czajkę. Krzyczą, krzyczą i trzy place zabaw dostali. My
                                            tez dostaniemy, za 10 lat jak będą nas przepraszać za to, że nie
                                            możemy się ruszać.
                                            Jedno w tym wszystkim jest pewne : musimy być razem, musimi mieć
                                            różne metody i musimy być widoczni. Jeżeli transparenty nam pomogą,
                                            jestem za. Niech widzą, że na ZB jest ktoś. Do tej pory widzieli nas
                                            pojedyńczo, parami - niech zobaczą silną grupę.

Mało tego - powiem wam moim marzeniem aby siedzieć im na ogonie cały
                                            czas. Metodycznie, aby nie mogli się ruszyć by nas nie zobaczyli.
                                            Być na każdej sesji, z transparentem, cały czas zadawac te same
                                            pytania.

Powiem szczerze - nie wierzę, że nie mają kasy. Powiem więcej - już
                                            na nas zarobili - za sprawą załatwienia sprawy cmentarzy
                                            ewangelickich dostali ok. 10 mln. złotych (3 tereny cmentarzy
                                            zostały mi oficjalnie przekazane przez kościół ewangelicki) Ja wiem,
                                            że nie po to aby na tych terenach zarobić, ale w końcu ziemia ma
                                            wartość prawda?

Poza tym powiedzmy sobie szczerze - co to za wartość dla miasta
                                            jeden plac zabaw? Żadna. Po prostu moim zdaniem nikt o to nie
                                            walczy. Nikt tak na prwdę nie rozwiązuje spraw kompleksowo. I mogę
                                            to potwierdzić swoimi działaniami na rzecz Białołęki, które zajęły
                                            mi pół roku. Nie ma co liczyć na radnych, trezba liczyć na siebie.

Nasze dzieci nie mogą czekać. Za pięć lat to moje dzieci będą
                                            potrezbowały boisko, dyskotekę. To co całe życie mam spędzić na
                                            zapewnianiu infrastruktury w tym miejscu? To jest na prawdę kpina.
                                            Ja tak na prawdę wolę czytać książki i chyba do tego wrócę.

• mk_2 podpisy daly 26.11.07, 15:26
                                          Podpisy bardzo się przydały.
                                          Jeżeli chodzi o cmentarze - to cały czas nie ma oficjalnej
                                          odpowiedzi, ale władze ewangelickie przekazaly juz oficjalnie tereny
                                          dzielnicy. Myślę, że na wiosnę będą porządkować teren i
                                          niewykluczone, że będzie lapidarium. Natomiast o co możemy walczyć i
                                          iść za ciosem - że chcemy miejsca do spotkań z historią dla dzieci i
                                          młodzieży. To byłaby pierwsza na ZB neutralna przestrzen społeczna.

Zagroda - nie będę nic mówić, bo nie mogę, ale trzynajcie kciuki.
                                          Jak do tej pory podpisy robią wrażenie, poarcie pocztówkowe, i
                                          zagrody i cała nasza akcja. Trzeba się teraz umówic do Pani
                                          Prezydent.

Jeżeli chodzi o wątek zielono, i zabudowę miasta - mam nadzieję, że
                                          zaprezentujemy ją na specjalnej sesji 3 grudnia, gdy nasz
                                          przedstawiciel będzie miał wystąpienie, wraz ze zdjęciami z naszych
                                          okolic obrazujących naszą bezpieczną "infrastrukturę"

Tylko w sprawie boiska się nic nie dzieje. POza tym, zę przewozimy w
                                          sobotę ogrodzenie i akcja ta bardzo ludzi jednoczy. To jest ta
                                          wartość najważniejsa w tej chwili.

>
        • piojawor Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 28.11.07, 13:49
          mk_2 napisała:

> Jakby kogos interesowało to mogę powiedzieć ilu radnych odpowiada
          na
          > nasze inicjatywy. Dla ciekawości - jeżeli chcecie mogę Wam zadać
          > zagadkę.
          >
          > Do urzędu zostało złożone do pismo w sprawie boiska do 16 osób, w
          > tym 8 radnych z naszego okręgu (bo mamy ich 8) byli to:
          >
          > 1. Jacek Kaznowski - Burmistrz Dzielnicy Białołęka
          > 2. Paweł Trybuc - Przewodniczący Rady Dzielnica Białołęka
          > 3. Jerzy Smoczyński - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 4. Piotr Jerzy Smoczyński - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 5. Waldemar Jan Roszak - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 6. Monika Drojewska - Radna Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 7. Krzysztof Nalbert - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 8. Dariusz Dominik Dolczewski - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 9. Anna Marianna Woźniakowska - Radna Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 10. Marek Jerzy Sztorc - Radny Okręgu Wyborczego nr. 1
          > 11. Krzysztof Nalbert - Przewodniczący Komisji Oświaty, Kultury
          i
          > Sportu
          > 12. Krzysztof Pelc - Przewodniczący Komisji Ochrony Środowiska
          > 13. Andrzej Półrolniczak - Przewodniczący Komisji Inwestycyjnej
          > 14. Małgorzata Kozieł - Wydział Kultury UD Białołęka
          > 15. Andrzej Kiryluk - Wydział Ochrony Środowiska
          >
          >
          > Zagadka brzmi:
          > Ile osób odpowiedziało na piśmie ?

Witam

Z chęcią zapoznam się z tym pismem skoro jestem na liście.
          Z przykrością pozwole sobie tylko stwierdzić, że nic nie otrzymałem.
          W jaki sposób skierowaliście to pismo ? Dla mnie wystarczy wysłać je
          w formie mailowej - np pjaworski@kig.pl

> Ile osób interesuje ta inicjatywa ?
          >
          >
          >
          • mk_2 Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 28.11.07, 14:57
            Dzień Dobry,

Dziękujemy za zainteresowanie. Cieszę się z kontaktu. Jeżeli chodzi
            o zaintersowanie mieszkańców to mamy 16 ulic, które jest
            zaintersowane tym boiskiem. Do dzisaj podpisało listy ok. 300 osób,
            ale cały czas do nas ludzie przynoszą nowe.
            Przekażę kontakt do Pana liderowi tej inicjatywy - Piotrowi i będzie
            wysyłał pisma.

Pozdrowienia smile
            • piojawor Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 28.11.07, 16:22
              Dziękuje i proszę o dopisanie do listy mailingowej maila
              pjaworski@kig.pl
              • mk_2 Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 28.11.07, 16:25
                smile dziękuję i do miłego kontaktu
    • mepss dziwne wrazenie 26.11.07, 20:11
      zapraszam do lektury same ciekawostki
      www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/B-2007-11_23-1
      www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/B-2007-11_23-13
      www.http://www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/B-2007-
      11_23-6 gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/B-2007-11_23-4
      • mepss Re: dziwne wrazenie 26.11.07, 20:14
        nie wszystko mi weszło zapraszam na stronę
        www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/start
        • pazurek3 Re: dziwne wrazenie 27.11.07, 09:34
          Co się dziwisz mepss. Przecież to widać gołym okiem, że dla naszego
          (???) Ratusza Białołęka to Tarchomin. No tym razem ktoś zauważył też
          Choszczówkę, ale to pewnie dlatego, że o Czajce tak głośno... Może
          by temu Panu Radnemu mapkę CAŁEJ Białołęki podesłać? Tak dla
          uświadomienia...
          • mepss Re: dziwne wrazenie 27.11.07, 10:21
            szczera prawda,mapka by się przydała a nie "pompować"wszystko w
            Tarchomin
          • jogger007 Re: dziwne wrazenie 27.11.07, 13:08
            pazurek3 napisała:

> Co się dziwisz mepss. Przecież to widać gołym okiem, że dla
            naszego
            > (???) Ratusza Białołęka to Tarchomin. No tym razem ktoś zauważył
            też
            > Choszczówkę, ale to pewnie dlatego, że o Czajce tak głośno... Może
            > by temu Panu Radnemu mapkę CAŁEJ Białołęki podesłać? Tak dla
            > uświadomienia...
            Biedny radny P.Oracz!!! On chciałby konsultacji z mieszkańcami i
            żeby w przyszłości planować inwestycje zgodnie z potrzebami! Tylko
            dlaczego kiedy sygnalizowałem mu te potrzeby i zwracałem uwagę na
            problemy (dostał m.in. list otwarty) nie raczył mi nawet w
            odpowiedzi wysłać maila.
            • mk_2 Re: dziwne wrazenie 27.11.07, 14:22
              Zostawcie go w spokoju. Akurat właśnie ten radny bardzo nam pomaga.
              Organizuje specjalną sesję dzielnicy 3 grudnia na której wypowie się
              człowiek z Partnerstwa.

Uwaga - na tą sesję musicie przyjść. Trzeba się liczyć z tym, że
              będą ludzie z Czajki z transprentami. My musimy mieć swoje. Warto,
              aby wszyscy którzy będą z Zielonej Białołeki mieli latarki -
              czołówki na głowie. Będą media i ludzie, w końcu pokażcie się, bo
              kilka osób nie zwojuje nic, jak Wy się w końcu nie pokażecie.
              Wszystkich chętnych do pomocy proszę o kontakt na
              redakcja@mojabialoleka.pl

Oficjalne zaproszenie niedługo umieszczę.
    • mk_2 statystyki 27.11.07, 09:58
      Pilnie potrezbujemy informację
      - ile mamy ulic
      - na ilu ulicach jest oświetlenie
      - na ilu ulicach jest chodnik
      - na ilu jest miejsce parkingowe
      - sciezka rowerowa
      - ile jest domów na ulicy
      - ile jest osiedli - jakie i ile w nich mieszkańców

Wszystkie osoby, które mogą nam pomóc w opisaniu jakiegoś rejonu,
      proszone są o pilny kontakt na adres redakcja@mojabialoleka.pl
      • mepss Re: statystyki 27.11.07, 10:50
        bardzo chętnie,teren od pętli 104 do Kobiałki tylko przydała by się
        mapka żeby to jakoś zaznaczyć.Z rarytasów które wymieniłaś mamy tylko
        ścieżkę rowerowąsmile)).Szczególy poproszę na maila
        • mk_2 Re: statystyki 27.11.07, 11:34
          xero mapki zostawiam w sklepie na Ruskowym, - dla innych też
          dzięki wielkie - na bazie tych ststystyk, będziemy mogli mieć dane
          do rozmów i powstanie mapka naszej Białołeki - jak jest i co
          potrezbuje.

Czy np. zdajecie sobie sprawę, że w 2013 roku, będziemy mieć 98 tys.
          mieszkańców i jak wynika z planów inwestycyjnych - w tym czasie
          będziemy mieć trzy szkoły podstawowe, dwa gimnazja i dwa
          przedszkola ? Trzecie przedszkole będzie planowane- czyli projekt.

Czy na przykład wiecie co oznacza rok 2013? Zmianę władzy - więc Ci
          którzy przyjdą nie będą nam potrafili pomóc, bo problemy leżą po
          tych co teraz są. A Ci co teraz są liczą na to, że problemy wezmą Ci
          później. Myśleliście o tym w ten sposób?
          • kamilliaa Re: statystyki 16.12.07, 11:30
            żeby dodac pikanterii tej sprawie przytoczę ustną niestety odpowiedź
            z Naszego Urzędu w sprawie organizowania parku i placu zabaw na ZB
            sprzed 3-4 lat.
            "Nie mamy terenów do przekazania na place zabaw, ani funduszy które
            mozna na ten cel przeznaczyć, ale jeśli stowarzyszenie (wówczas
            jeszcze nie istniejące) taki teren bedzie posiadało to my mamy
            pieniądze na zagospodarowanie go..."

Kamila
    • jogger007 Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 25.01.08, 19:25
      Ukazał się artykuł w "Nowej Gazecie Praskiej"
      www.ngp.pl/str/tekst2531.html
      • kamilliaa Re: Nareszcie zaczynamy być widoczni 27.01.08, 06:59
        Szkoda ze pod lupą dopiero...