jaro1433 16.09.09, 08:32 Nigdy nie próbowałem takiej mieszanki, słyszałem jednak że jest naprawde wybuchowa, chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami ze mną . Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwanopulo Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 30.09.09, 19:14 raczej nie polecam - działanie i skutki podobne jak po amfetaminie. Może Ci nawet wysiąść serce. To były słowa zaprzyjaźnionego lekarza, gdy zadałem mu podobne pytanie... Odpowiedz Link
karo-zax Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 30.09.09, 20:34 eeeetam pilam wiele razy. ja i moje kolezanki. super :) oczywisce wszytsko w ilosciach przemyslanych. :) Odpowiedz Link
p.aulinka Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 14.10.09, 17:21 Ja nie lubie bo ja wódki nie lubię. Ale nie wierze ze po zestawie wódka+redbull u zdrowej osoby moze wysiaść serce i ze taki drink równa sie efektom przyjecia amfetaminy. Odpowiedz Link
matthias_88 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 14.11.09, 20:39 ja nie lubie wodki, ale akurat zmieszana z red bullem mi nie przeszkadza. nie zauwazylem jakichs szczegolnych wlasciwosci, a juz na pewno nie takich jak po amfetaminie Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 28.11.09, 21:04 porównanie do amfetaminy to gruba przesada. efekt jakby się uprzeć jest podobny choć na mniejszą skalę i w inny sposób uzyskiwany. redbull podnosi ciśnienie krwi, zmniejsza objętość żył i tętnic. tutaj istnieje niebezpieczeństwo walnięcia serca przez zwykły zawał. dodatkowo wódka w szybkim tempie rozprowadzany jest po organizmie co jest dodatkowym szokiem, więc podwójne niebezpieczeństwo. No i druga sprawa, że takich drinków możemy wypić mniej niż normalnych gdyż szybciej się wchłaniają. jeśli jesteś zdrowy to nic ci się nie stanie, ale z sercem jest tak, że nigdy nie wiadomo czy jesteś zdrowy. osobiście bardzo lubię:) podobna zasade działania ma wódka + pepsi ale tu znowu na dużo mniejszą skalę niż redbull;) wracając do amfy to ona generuje pobudzenie przez przytępienie systemu nerwowego. redbull osiąga ten efekt (na mniejszą skalę) przez działanie na układ krwionośny. Odpowiedz Link
war-on Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 28.11.09, 21:45 Właściwie najważniejsze rzeczy już padły. Warto dodać,że są kraje gdzie takich drinków w ogóle nie można sprzedawać. Poza tym dochodzi jeszcze jeden aspekt : kofeina sprawia,że zupełnie inaczej odczuwamy upojenie alkohole (słabiej), przez co wydaje nam się, że można wypić więcej, a kończy się to właśnie tak.Kilka razy zresztą piłem i bez rewelacji. Tak samo jak wszystkie inne dwuskładnikowe drinki z wódką (z colą,sokiem pomarańczowym itp.) Odpowiedz Link
easy321 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 25.01.10, 13:43 Pilam, cala impreze, ok 10 drinkow takich moglam wypic.I nie poczulam roznicy, serce mi nie wysiadlo,do amfetaminy tego porownywac raczej nie mozna, drink jak drink.I smaczny :) Odpowiedz Link
al-kochol-8 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 28.01.10, 06:20 uwazam ze to dobry pomysl, jako ze samego redbulla nie da sie pic, bo to wyjatkowo niesmaczne swinstwo Odpowiedz Link
anthonyb Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 16.04.10, 16:19 Ja bardzo lubie. Pol puszki na 50 ml vodki. Tak robia w pubach we Wroclawiu. Pewnie , ze nie nadaje sie do picia hurtowo ze wzgledu na to , ze red bull jest napojem z wysoka zawartoscia kofeiny. Ale 1 , 2 ,3 jak najbardziej z plasterkiem cytryny. Odpowiedz Link
nanana_2 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 31.05.10, 12:56 glupota jedno bije na serce a drugie to poteguje Odpowiedz Link
hard_2_imagine Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 29.07.10, 01:03 zgadzam się z nanana-picie wódki z red bulem jest czystą głupotą, chyba, że komuś nie zależy czy dostanie zawału lub czegoś podobnego..wódka+red bull-dziecinada, żenada, głupota i bez klasy.. Odpowiedz Link
martitaxx Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 15.06.10, 09:09 w smaku jest dobre ale słyszałam, że niebezpieczne podobno mocno skacze ciśnienie. Odpowiedz Link
wielki_szuwarek Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 20.06.10, 21:58 kazda pasuje z redbullem Odpowiedz Link
tromtadrator Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 30.10.10, 15:44 Wchodzi gładziutko tylko potem bebechy napierniczają. Odpowiedz Link
grenzoid Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 02.01.11, 20:25 Cholernie niezdrowe. Odradzam każdej osobie o słabszej kondycji. Każdy lekarz Ci to powie. Alkohol+kofeina to masakra dla serca! Odpowiedz Link
jamesonwhiskey Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 14.01.11, 16:29 > i to powie. Alkohol+kofeina to masakra dla serca! to kawa z koniakiem tez jest masakra ? pilem pare razy, zawalu nie dostalem jedyne co moge powiedziec to "bomba" jest strasznie dziwna bo ani pobudzony ani pijany tylko jakies takie niewiadomo co Odpowiedz Link
jacek31_gazeta Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 09.10.11, 12:01 jamesonwhiskey napisał: > > i to powie. Alkohol+kofeina to masakra dla serca! > > to kawa z koniakiem tez jest masakra ? tutaj raczej chodzi o to, że w energetykach masz jeszcze taurynę. to połączenie tauryna + vodka +kofeina jest niezbyt ok > > pilem pare razy, zawalu nie dostalem > jedyne co moge powiedziec to "bomba" jest strasznie dziwna > bo ani pobudzony ani pijany tylko jakies takie niewiadomo co Odpowiedz Link
lalula23 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 01.10.12, 21:51 Ano, ponoc nawet kluby zaczynaja powoli rezygnwoac ze sprzedazy energy drinkow na taurynie i zastepuja je takimi bez tego jak np golddubai. Sama jestem fanka wodka z energetykami dlatego na poczatku jak o tym uslyszalam to mnie strach ogarnal bo zadna inna mieszanka tak na mnie nie dziala ale na szczescie zawsze na rynku znajdzie sie rozwiazanie ;) Odpowiedz Link
my.norka Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 13.05.11, 11:18 Raz jeden w życiu i nigdy więcej nie powtórzę. Nie powinno się łączyć redbulla( lub innych podobnych napojów) z alkoholem. Jest to makabrycznie niezdrowe. Co prawda dzięki temu człowiek jest jakoś taki bardziej rześki, ale to morderstwo dla serca i wątroby Odpowiedz Link
magdaalena.e Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 13.05.11, 16:30 Uważam, że może to być niebezpieczne. Jest tyle fajnych drinków nie szkodzących tak bardzo zdrowiu. Po co ryzykować Odpowiedz Link
maraekjarek34 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 20.06.11, 13:41 Powiem Ci szczerze,że jak dla mnie to niestety,ale nie zrobiło to żadnego wrażenia. Wódka z red bullem to także jeden z drinków i można sobie tak sączyć i sączyć... O wiele lepsze są nalewki,ostatnio wypatrzyłęm nawet dobry sklep zdrowe Nalewki.pl gdzie jest spory wybór. Odpowiedz Link
jacek31_gazeta Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 09.10.11, 11:58 szkodliwe jest dla zdrowia więc częste picie takiej mieszanki nie powinno wchodzić w ogóle w rachubę. Odpowiedz Link
jacek31_gazeta Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 09.10.11, 11:59 szkodliwe jest dla zdrowia więc częste picie takiej mieszanki nie powinno wchodzić w ogóle w rachubę. Odpowiedz Link
kukowska Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 21.10.11, 15:43 Niestety któregoś razu po takim drinku nie dosyć, że nie mogłam spać, to serce mnie bardzo mocno bolało. Od tamtej pory unikam, jak ognia. Taka mieszanka ma bardzo zły wpływ na serce. Odpowiedz Link
mieciuszczecin Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 21.10.11, 18:50 Ogólnie smaczne, ale jak da w łeb, to w 70% kończy się to urwanym filmem :D Odpowiedz Link
sylwesteroka Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 25.10.11, 16:41 Nie polecam :( Szkoda zdrowia :( Odpowiedz Link
keepsmiling3 Re: Co sądzicie o piciu czystej z redbullem ?? 29.04.13, 09:45 smak to jedno, a zdrowie to zdrowie, po co ma Ci pikawa wysiąść?! Lepiej połącz wódeczkę z czymś innym, co również smakuje dobrze, np. goo.gl/66Tqx + goo.gl/OLIcj + goo.gl/ albo poprostu poszukaj inspiracji na stronach z różnymi drinami, np. tutaj goo.gl/n0p4j Odpowiedz Link