szalona_mama 29.12.10, 14:35 Macie jakieś? Może podajcie przepisy. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mymanta Re: Wasze ulubione drinki? 04.02.11, 10:40 ostatnio znajomi podali mi drinka z... wina! pierwszy raz w życiu coś takiego piłam i przyznam, że byłam zaskoczona smakiem! pyszne, orzeźwiające. a była to mieszanka białego wina ze spritem.:) tylko nie jestem pewna, jakie wino to było... chyba wytrawne. Odpowiedz Link
oxygane Re: Wasze ulubione drinki? 03.04.11, 16:58 Ja lubie drinka Grasshopper Grasshopper 40 ml likieru miętowego 40 ml likieru kakaowego, koniecznie białego 40 ml śmietany Tego wiele innych znalazłem na stronie www.WesoleAlkohole.pl maja tam naprawde ciekawe przepisy na drinki. Odpowiedz Link
miskaaaa86 Re: Wasze ulubione drinki? 07.02.11, 20:15 moje dwa drinki absolutnie the best zoladkowa + sprite + lod + ogorek swiezy oraz świeżej wody kokosowa + sok z limetki + rum + pokruszony lod wode kupuje tutaj: www.vivalife.pl/sklep/ obydwa cudownie orzezwiajace, wchodza jak soczek :) Odpowiedz Link
claw7 Re: Wasze ulubione drinki? 18.04.11, 22:45 tylko jeden i tylko z lodem miodzio :)) alkoholewhisky.blogspot.com/ Odpowiedz Link
galgenbaum Re: Wasze ulubione drinki? 19.04.11, 13:33 claw7 napisał: > tylko jeden i tylko z lodem miodzio :)) > alkoholewhisky.blogspot.com/ Jak whisky to Macallen. www.google.de/search?hl=de&lr=&as_qdr=all&tbm=shop&q=macallen&aq=f&aqi=&aql=&oq= Odpowiedz Link
zettrzy Re: Wasze ulubione drinki? 19.04.11, 16:43 przepisow nie znam, ale taka caipirinha, albo cosmo, albo wspomniany wyzej grasshopper... mniam mniam... Odpowiedz Link
my.norka Re: Wasze ulubione drinki? 13.05.11, 11:15 Nie bawię sie w przygotowywanie drinków domu. Zawsze wychodziły mi jakieś takie "koślawe" i nijak się miały do tego co można zamówić w restauracji. Do moich ulubionych drinków należy bez wątpienia mojito. Bardzo je lubie, szczególnie jak jest gorrrąco. Wylatkowo dobre podają w le scandale w Krakowie Odpowiedz Link
mrowca77 Re: Wasze ulubione drinki? 27.07.11, 09:46 tutaj sa przepisy na kilka fajnych drinków nocnyszejker.pl/?pwid=5b4086a332eb469482bc710971317887 Odpowiedz Link
muszu155 Re: Wasze ulubione drinki? 23.05.11, 13:42 Daiquiri (momja wersja) 100ml rumu 25ml syropu cukrowego (można zrobić samemu - podgotować 1l wody z 1kg cukru) 25ml soku z limonki (cytryna tez daje rade ale pewnie zaraz się ktoś oburzy) Odpowiedz Link
njante Re: Wasze ulubione drinki? 30.06.11, 21:00 Daiquir w wersji Nigeli z truskawek albo arbuza i Long Island Ice Tea Odpowiedz Link
galgenbaum Re: Wasze ulubione drinki? 27.05.11, 11:50 szalona_mama napisała: > Macie jakieś? Może podajcie przepisy. :) Absinth Kamikaze 1 cl Absinth 1 cl Bourbon Whiskey 1 cl Cointreau 1 cl Dry Gin 1 cl Rum 1 cl Tequila 1 cl Wodka 1 cl Grenadine Odpowiedz Link
ludewik11-88 Re: Wasze ulubione drinki? 20.06.11, 13:35 Ostatnio bardzo polubiłem żubrówke z sokiem jabłkowym,ale nie można jej wypić za dużo,podobnie jak wódki z colą. Polecam nalewki smakowe z oryginalna recepturą. Ciekawe przepisy są na Zdrowe Nalewki.pl Odpowiedz Link
mateo930 Re: Wasze ulubione drinki? 11.08.11, 13:38 Malibu z sokiem wiśniowym 1/4 szklanki wypełniamy w/w alkoholem 50 ml. rumu ( nie jest konieczne) zalewamy to sokiem wiśniowym dorzucamy kilka kostek lodu smacznego Odpowiedz Link
nektarniczka Re: Wasze ulubione drinki? 14.08.11, 15:09 Ja ostatnio eksperymentowałam z sokiem z kiwi i najbardziej smakował mi sok z dodatkiem likieru brzoskwiniowego i rumu: www.2drink.pl/?p=585 Odpowiedz Link
kal_ho_naa_ho Re: Wasze ulubione drinki? 06.10.11, 12:21 ja niestety nie mam jakoś smykałki do tego, żeby robić drinki i zdecydowanie wolę iść do jakiegoś fajnego klubu, gdzie drinki przygotuje mi profesjonalista. A do tego, jak jestem w miejscu, gdzie panuje miła atmosfera to picie drinków jest jeszcze lepsze w moim mieście jest dużo fajnych i klimatycznych miejsc, ale najbardziej chyba lubię chodzić do Scandali serwują tam wyśmienite drinki :D Odpowiedz Link
plancton Re: Wasze ulubione drinki? 14.11.12, 23:32 żubrówa (ta zielona, z trawką) i sok jabłkowy. No i lód. Mi to wystarczy do szczęścia - cenię prostotę ;) Odpowiedz Link
justynawach Re: Wasze ulubione drinki? 06.02.13, 11:08 Na takie zimno to tylko grzaniec mojekulinarnewariacje.blogspot.gr/2013/02/rozgrzewajace-wino.html Odpowiedz Link
kryfka Re: Wasze ulubione drinki? 21.03.13, 22:05 mój zbiór przepisów na drinki pinterest.com/kryfka/cocktails/ Odpowiedz Link
keepsmiling3 Re: Wasze ulubione drinki? 29.04.13, 09:39 kryfka - pięknie to wygląda, ale ja jestem za lewa żeby zrobić np. takiego kolorowego drinka paradise... za to ostatnio, skoczył mi się rum i do mohito wykorzystałam czystą wódkę goo.gl/66Tqx smakowało nieźle, choć wiadomo, to nie to samo ;) Odpowiedz Link