Dodaj do ulubionych

Najmocniejszy alkohol świata

21.02.11, 11:17
Do nie dawna, za najmocniejszy alkohol uważałem śliwowice, aż natknąłem się na wódkę Everclear - 95 proc. Podobno efekt po wypiciu porównywalny jest do strzału w płuca. Pił ją może ktoś z was? Czytałem na menstream.pl, że w stanach można kopić jej łagodniejszą wersję 75,5%, ale wiadomo, oni nawet piwo mają mniej procentowe.
Obserwuj wątek
    • galgenbaum Re: Najmocniejszy alkohol świata 29.03.11, 15:47
      leon2233 napisał:

> Do nie dawna, za najmocniejszy alkohol uważałem śliwowice, aż natknąłem się na
      > wódkę Everclear - 95 proc. Podobno efekt po wypiciu porównywalny jest do strzał
      > u w płuca. Pił ją może ktoś z was? Czytałem na menstream.pl, że w stanach można
      > kopić jej łagodniejszą wersję 75,5%, ale wiadomo, oni nawet piwo mają mniej pr
      > ocentowe.

Jaki on tam najmocniejszy?

SPIRYTUS 96%
      To wysokiej jakości spirytus konsumpcyjny
      o łagodnym, prawie neutralnym zapachu i smaku. Wykorzystywany jest m.in. do sporządzania domowych nalewek, wódek, likierów, a także
      do ciast i do celów leczniczych.

Dostępne pojemności: 100 ml, 200 ml, 500 ml,
      1000 ml
      Moc: 96% obj.

• jan-w Re: Najmocniejszy alkohol świata 08.06.11, 23:39
        Najmocniejszy jaki piłem? Alkohol absolutny - 99,8%. Oczywiście nie czysty. W czasie pierwszej wizyty Papieża kiedy była zupełna prohibicja, trzeba był ratować się zapasami laboratoryjnymi ;-)
    • anthonyb Re: Najmocniejszy alkohol świata 17.04.11, 20:49
      Nie pilam ani everclear ani spirytusu nie rozcienczonego.
      Czasami strzelam sobie kieliszek ziolowej wodki z Abrucji. Ma tylko 70% - Centerba Toro
      www.centerbatoro.it/prodotti.html
      • galgenbaum Re: Najmocniejszy alkohol świata 18.04.11, 10:29
        anthonyb napisała:
        .
        > Czasami strzelam sobie kieliszek ziolowej wodki z Abrucji. Ma tylko 70% - Cente
        > rba Toro

To sprobuj moze kiedys
        www.abtshof-shop.de/absinthe/absinth-80-gold-edition/
    • ludewik11-88 Re: Najmocniejszy alkohol świata 20.06.11, 13:34
      95% alkohol? No przyznam że bałbym się spróbować czegoś takiego. Np Śliwowica ma 70% i już po jednym kieliszku czuć wielką moc. Inne wyższe procentowo to czysty spirytus i nie warto się truć. Lepiej zaopatrzyć się w sklepie Zdrowe Nalewki,właśnie w jakąś fajną naleweczke na różne okazje.
      • romantic5 Re: Najmocniejszy alkohol świata 22.06.11, 13:34
        ZALGIRIS (GUNWALD) z malej gorzelni na Litwie. Ma 70 obrotow (gwarantowanych!), robiony z miodu pitnego. Bardzo fajny trunek (nie slodki), dorzewa w beczkach najmniej 10 lat. Ale i cena jak za bardzo dobry konjak francuzki - 100 zlotych za flaszke. Warto sprobowac, polecam.
    • magdzie Re: Najmocniejszy alkohol świata 28.11.11, 08:57
      wódka Balkan, 88% mocy
    • mak0s a najsmaczniejsza wodka? 05.12.11, 23:41
      Po mojej stronie bezkonkurencyjnie Soplica orzechowa i do popicia sok pomaranczowy, idealna kombinacja ;)
      • mrelliot Re: a najsmaczniejsza wodka? 13.12.11, 21:23
        Ja się ostatnio bardzo rozlubowałem w smakowym wódkach Soplicy
        Wchodzą jak kompocik :D !
    • pikadooor Re: Najmocniejszy alkohol świata 10.01.12, 19:38
      nie pilem ale balbym sie nawet go sprobowac... hehe najmocneijsza wodka najmocnieszy kac :D
    • annniul Re: Najmocniejszy alkohol świata 07.05.12, 19:38
      mi się link nie otwiera:(:( ja w sumie kaca miewam najgorszego po piwie, a nie jest najmocniejszym alkoholem;P:P
    • armandoso Re: Najmocniejszy alkohol świata 07.05.12, 20:27
      Toż to czysty spirytus!

---

Sklep Hummel
      geolog warszawa
      fotograf Białystok
      zabawki edukacyjne
      • annniul Re: Najmocniejszy alkohol świata 09.05.12, 21:08
        spirytus może i najmocniejszy, ale nigdy czystego nie próbowałam;) a rum owszem, ale tylko ze spritem:)
        • malgosia20000 Re: Najmocniejszy alkohol świata 10.05.12, 14:52
          ja raz łyknęłam spirytusu bo myślałam, że to woda. Ojjj teraz dokładnie sprawdzam co piję bo nie chcę powtórzyć takiej sytuacji. Strasznie mnie po tym paliło w buzi, gardle, żołądku:(
    • malgosia20000 Re: Najmocniejszy alkohol świata 09.05.12, 15:15
      moim najmocniejszym alkoholem jaki kiedykolwiek piłam był rum-80%. ale to i tak nie dla mnie po jednym kieliszku już miałam trochę do niego taki niesmak ;) lecz słyszałam także że rum jest dobry jak się go doleje do soku pomarańczowego. Próbował to ktoś kiedyś?
      • annniul Re: Najmocniejszy alkohol świata 21.05.12, 20:59
        z sokiem nigdy nie próbowałam, ale ja ze sprite lubię:) i z cytrynką jeszcze
        • malgosia20000 Re: Najmocniejszy alkohol świata 22.05.12, 20:03
          ja ze spritem jescze nie próbowałam ani z cytrynką ale myślę że byłoby to bardzo dobre, bo ta witaminka c chyba zapobiegła by trochę kacu:) lecz i tak nic ni dorówna 2kc.
          • annniul Re: Najmocniejszy alkohol świata 22.05.12, 21:00
            hehe spróbuj spróbuj, a 2kc jest nie zastapione:)
            • malgosia20000 Re: Najmocniejszy alkohol świata 22.05.12, 21:13
              tez tak uważam , tylko narzekają na niego Ci którzy źle go spożywają.. .ech, ich sprawa:p
              • pikadooor Re: Najmocniejszy alkohol świata 16.07.12, 11:43
                może i to prawda, ale jakby ktoś wypił ten alkohol 95% to nawet 2kc nie pomoże, bo jakby opróżnił butelkę to by się chyba pożegnał z tym światem;D A pod Absynth, który też nie jest wcale taki słaby 2kc dałoby radę sądzicie?
                • notoco55 Re: Najmocniejszy alkohol świata 17.07.12, 10:09
                  95% to jak dla mnie przynajmniej troche za duzo, przeciez to paliwo rakietowe a nie alkohol!! :P a czy 2kc dałoby rade? Nie mam pojecia, ale trzeba by bylo sprobowac :P Przy piwie i zwykłej wódce na mnie działa za kazdym razem. Chociaż ogólnie kac to kac, mechanizm jest ten sam niezaleznie ile % ma alkohol, po prostu takiej nalewki 80% wypijesz mnie niz zwyklej wodki.
                  • pikadooor Re: Najmocniejszy alkohol świata 17.07.12, 10:19
                    w sumie racja, także może i by sobie 2kc poradziło z takim alko, ale tylko w ilości odpowiadającej 0,5 normalnej 40% wódeczki;D
                    • jasiuu21 Re: Najmocniejszy alkohol świata 17.07.12, 11:21
                      To ja może przynajmniej po częsci rozwiąze wasz problem :P Na ostatnim weselu, na którym byłem podawali bimberek. 70%.. I tak nam posmakował, ze pilismy głównie ten trunek, łykając przy tym 2KC. Efekt? Nastepnego dnia byłem tylko troche niewyspany, kaca nie miałem w ogóle!
                      • notoco55 Re: Najmocniejszy alkohol świata 19.07.12, 10:26
                        O widzisz, dobrze wiedzieć :) Czyli w sumie niewazne wodka, piwo czy bimber, wazne 2kc odpowiednio stosowac, zgodnie z ulotka :)
                        • pikadooor Re: Najmocniejszy alkohol świata 19.07.12, 12:06
                          No tak, 2kc trzeba po prostu łykac w trakcie picia, zresztą wszystko jest dokładnie na ulotce napisane, zastosujmy się do niej i kaca na drugi dzień nie będzie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka