polisemia 12.01.06, 13:11 To jest dobre pytanie. Dużo moich znajomych raczy się wódkami smakowymi, a ja wolę czystą i ewentualnie dodać coś do niej. Jak to jest u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korsarz3 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 12.01.06, 13:18 Jak dla mnie to musi być czysta wódka. Te smakowe to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link
simian-raticus na co ma się ochotę ot co :-))))))))))) 19.05.06, 13:10 raz żubrówka raz żołądkowa innym razem czyściochy i tak to się kręci :-))))))))))) Odpowiedz Link
hubar Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 13.01.06, 13:16 Też wolę czystą, choć nie pogardzę dobrą wódką smakową - np absolut vanilia Odpowiedz Link
jimmyjazz Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 13.01.06, 14:37 Zdecydowanie czysta. Od czasu do czasu może byc jakaś aromatyzowana cytrynką. Zawsze mnie ciekawiło kto kupuje te wódki brzoskwniowe czy ananasowe. brrr Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 13.01.06, 14:44 Jakaś konkretna cytrynówka? Odpowiedz Link
jimmyjazz Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 14.01.06, 12:20 korsarz3 napisał: > Jakaś konkretna cytrynówka? Jakoś nie mam żadnej ulubionej. A jest coś wartego polecenia? Odpowiedz Link
cioccolato_bianco Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 13.01.06, 22:51 jesli sama, to czysta. moze byc czysta smakowa ale zmieszana w drinku np. absolut kurant z sokiem pozeczkowym, albo vanila lub citrus z cola. Odpowiedz Link
polisemia Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 02.02.06, 17:15 Wanilka z colą cherry - pyszności Odpowiedz Link
andrzej.sawa Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 02.02.06, 17:17 Kiedyć się mówiło biała lub kolorowa Odpowiedz Link
hubar Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 23.05.06, 13:51 Tak, ta mieszanka jest pyszna! Odpowiedz Link
kropek_oxford W ostatecznosci czysta, ale u nas wodki to babski 14.01.06, 07:04 drink, stad i te smakowe wynalazki:) Odpowiedz Link
simr1979 Pytanie świadczy o.... 17.07.06, 13:06 ..kompletnym braku pojęcia :-o Przecież wódki smakowe pije się zupełnie inaczej niż białe - do czego innego, kiedy indziej i w inny sposób ! Odpowiedz Link
cioccolato_bianco Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 02.02.06, 22:59 czysta. z kolorowych to tylko zubrowka w drinkach lub 'na raz' zoladkowa. no, kiedys jeszcze czerwona finlandia:) Odpowiedz Link
kolorowa_diablica Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 05.02.06, 14:04 finlandia limonkowa... (zielona) jak dla mnie the best :) ogólnie smakowe nie są złe... jeszcze te żurawinowe ujdą... ananasowej nie piłam :) nawet nie wiedziałam, ze taka jest :) czysta tez może być, ale wolę czystą pić z jakimś sokiem np. pomarańczowym, albo grejfrutowym :) Odpowiedz Link
kejcak Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 05.02.06, 14:16 Zdecydowanie czysta. Smakowa to 1-2 kieliszki, a pozniej to juz tylko i wylacznie czysta. Chociaz gorzka zoladkowa, szczegolnie w odmianie mietowej (bardzo zimna - z zamrazarki) mi podchodzi :) Odpowiedz Link
untochables Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 05.02.06, 20:41 wychodze z założenia że albo piwo albo wino albo wódka a wódka smakowa błe potem mu sie dwa dni jeżynami odbija ;) Odpowiedz Link
lilarose Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 08.02.06, 09:45 Ze smakowych lubie żubrówkę oraz smakowe finlandie (żurawinowa, limonkowa) Odpowiedz Link
hubar ODRADZAM! 11.04.06, 01:22 Absolut mandarynkowy i Finlandia mango - zbiera na wymioty po wypiciu. Odpowiedz Link
foxie777 Re: ODRADZAM! 28.05.06, 19:57 Ja tez czysta, bo mozna robic rozne kombinacje. natomiast lubie wodki slodkie np wisniowka lub zurawinowka. pozd Odpowiedz Link
kolczatka Re: ODRADZAM! 07.06.06, 22:05 Czysta ma być czysta, żadnych sztucznych dodatków w postaci zapachów lub sztucznych barwników. Jedyne co toleruję to żubrówka lub dębowa /czyli wytrawne wódeczności/ słodkie zapachowe nie zachęcają mnie do spożycia, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
witek200 Re: ODRADZAM! 25.06.06, 19:38 Też zdecydowanie preferuje czystą bez żadnych dodatków. Ze smakowych tylko Żubrówka ,no ewentualnie Finlandia Żurawinowa. www.pieknekobiety.glt.pl Odpowiedz Link
ardavena krupnik 17.07.06, 08:19 to moja ulubiona wódeczka, może być żołądkowa, balsam wileński, z tym, że kolorowe w ilościach "na smak" - po kilka kieliszków, a do ściorania się tylko czyściocha, a najlepiej rozparchana 1 dzień wcześniej i dobrze schłodzona. Drinów nie pijam - nie lubię i szkodzą mi. Odpowiedz Link
erloor pewnie miał na myśli 23.11.06, 12:08 rozparchana, czyli spirytus rozcieńczony przegotowaną wodą pół na pół, chyba. Odpowiedz Link
hubar Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 11.09.06, 15:18 Smirnoff waniliowy stwierdzam, że też jest dobry. Choć nie wiem jak ten produkowany na Polskę, czy nie jest podrabiany jak inne tej marki. Odpowiedz Link
maverick777md Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 29.10.06, 16:18 Bardzo lubię żołądkowe, również balsamy, ale gdy przypomnę sobie pewien poranek z abstynentem bananowym... Wchodził bardzo dobrze, wraz z żoną wypiliśmy 0,5L, ale dzień po - obudziłem się z kacem-gigantem i wystarczyło mi, bym popatrzył na pustą butelkę by zwymiotować. NIGDY więcej abstynenta!!! Odpowiedz Link
sara.24 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 05.11.06, 01:44 Jak dla mnie, tylko dobra czysta. Czasem trafi się żubrówka, ale raczej jednorazowo i z soczkiem jabłkowym ;-) Odpowiedz Link
hubar Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 05.11.06, 22:05 A Żubróweczkę na inne sposoby: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36320&w=41005266 Odpowiedz Link
wojtus-fajny Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 07.11.06, 21:30 Jeżeli wódka to tylko czysta lub naturalna smakowa, czyli właśnie Żubrówka. Odradzam sztucznie barwione i aromatyzowane czyli wszelkie wspomniane wsześniej. Polecam Luksusową jako chyba jedyną gatunkową robioną z ziemniaków. Ponoć jest najmniej szkodliwa. (chciałem napisać najzdrowsza :))) Acha, pamiętam jeszcze znakomitą Śliwowicę Paschalną, ale produkowaną w Zielonej Górze. Teraz robią ją chyba w Bielsku Białej i nie wiem czy jeszcze jest tak dobra. Ale uwaga, śliwowica ma 70%! Odpowiedz Link
przemas211 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 25.01.07, 23:21 zdecydowanie czysta po takich kolorowych muli i kac jest niemiłosierny Odpowiedz Link
tunczyk7 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 02.04.07, 17:59 u mnie zalezy od okoliczności - czysta pije przy suto zakrapianych imprezach, kolorowa dla rozgrzania sie zima, ale generalnie najbardziej lubie sam dorabiac spirytus dodajac skorki cytrynowej/pomaranczowej/limonkowej... z kupnych smakowych najbardziej lubie zurawinowke, miodowke i orzechowke z polmosu lublin... Odpowiedz Link
kawaiwuzetka Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 03.04.07, 21:08 Jakiś czas temu degustowałam Finlandię ananasową - to najlepsza ze smakowych, jakie piłam, żal było popijać:) Niestety już jej nie ma. Finlandia mango też jest w porządku. Absolut raspberry - pozytywne zaskoczenie, ale to refleksja po jednym kieliszku, nie wiem jak byłoby z większą ilością. Absolut mandarin to jakaś pomyłka, kojarzy się z płynem do mycia naczyń. Waniliowy aromat Absoluta też mnie nie przekonuje. Żołądkowa gorzka miętowa jest pyszna popijana Redd'sem:) Najnowsze odkrycie: Nemiroff honey+pepper - ostra! Najpierw pali, później czuć delikatną słodycz. Odpowiedz Link
dserq93 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 12.08.14, 16:49 ja wolę smakowe alkohole, taki sznaps na przykład :) dobry sznapsik nie jest zły Odpowiedz Link
rozowemajtki Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 22.06.15, 22:33 Ja osobiście wolę eksperymentować z alkoholami. Polecam bloga rozowemajtki.blog.pl można tam znaleźć fajne przepisy, blog dopiero powstaje, więc obecnie jest ich niewiele, ale wkrótce się to zmieni. Odpowiedz Link
santo222 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 31.08.15, 20:35 to zależy od gości ale często w męskim gronie pijemy właśnie czystego Absolwenta Odpowiedz Link
alkohol.malinowy Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 03.10.15, 11:38 Co kto lubi. Jedni uważają, że wódki smakowe to profanacja, inni nie przełkną czyściocha. Przyznam że od wódki wolę wino lub whisky, ale moi znajomi nie pogardzą cytrynówką, absolwentem czy żubrówką. Wódki używam raczej do drinków, pod tym względem lubię eksperymentować. Generalnie trzeba pić to co się umie i co nie szkodzi. Od czasu do czasu można łyknąć kieliszeczek domowej nalewki, jak to mówią ?dla zdrowotności? :D Odpowiedz Link
amareta30 Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 04.10.15, 22:36 czysta jest bardziej dla facetów, chociaż zauważyłam u nas na imprezach ze często faceci poją smakowe, ale jeśli chodzi o wódki, prawdzwe wódki. Bo nie mówmy teraz o tzw napojach spirytusowych, które maja np. 25 ? 3o procent . Odpowiedz Link
martytynana Re: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? 16.11.15, 10:24 Nie lubię smakowych wódek, jak już mam pić wódę ze smakiem, to robię sobie drina. Jak ktoś chce pić i czysta mu się widzi za ostra to niech pije jakąś delikatniejszą. Lubuski robi wódkę, która wchodzi jak złoto, nawet bez popity. A jak nie to delikatniejsze alkohole. Tylko nie to smakowe badziewie! Odpowiedz Link