korsarz3 16.01.06, 19:38 Czy alkohol ma jakiś wpływ na tuszę? Bo coraz częściej dochodzą mnie słuchy, że jednak alkohol działa na przybieranie na wadze. Prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flamengista za dużo piwa - na pewno 17.01.06, 18:57 dlatego lepie pić drinki;) Nie, moim zdaniem to totalna bzdura. Odpowiedz Link
hubar Re: Wpływ alkoholu na tuszę 17.01.06, 23:21 Z tego co wiem, to alkohol w połączeniu z jedzeniem ma takie a nie inne działanie. Ot sobie lubi wiązać tłuszcz. Ale alkohol sprawia że się przybiera na wadze? Myślałem że wyniszcza. Odpowiedz Link
polisemia Re: Wpływ alkoholu na tuszę 18.01.06, 18:00 Że niby się tyje od picia? Co za bzdury! Alkohol sam w sobie nie ma kalorii Odpowiedz Link
andrzej.sawa Re: Wpływ alkoholu na tuszę 19.01.06, 03:39 Poza piwem,bo brzuszek,to wszystko zależy czym zakąszasz/i ile/ Odpowiedz Link
leslaw_m Re: Wpływ alkoholu na tuszę 22.01.06, 12:42 to co najlepsze jak zawsze jest niezdrowe:/ Odpowiedz Link
ugly_bad Re: Wpływ alkoholu na tuszę 25.01.06, 20:36 alkohol ma bardzo duzo kalorii i to pustych. ja przez trzy lata popijania % przytylam 10 kilo!! a tryb zycia mi sie nie zmienil i ilosc spozywanego zarcia tez sie nie zwiekszyla... tak wiec radze sie zastanowic nad piciem jak ktos nie chce przytyc ;-) Odpowiedz Link
tlen4 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 25.01.06, 21:58 A może te "słuchy" wzięły się z tego, że poprostu alkohol zaostrza apetyt :) Odpowiedz Link
atob Re: Wpływ alkoholu na tuszę 30.01.06, 17:52 tlen4 napisała: > A może te "słuchy" wzięły się z tego, że poprostu alkohol zaostrza apetyt :) Tez tak mysle Szczegolnie ze przynajmniej u mnie te zaostrzenie apetytu nadchodzi w nie najlepszym czasie jak na jedzenie;) Odpowiedz Link
pozycja77 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 30.01.06, 18:15 po alkoholu chce sie jesc:( alkohol jest kaloryczny:( dwie prawdy z których nikt nic sobie nie robi i dobrze:) Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 30.01.06, 23:07 Alkohol jest kaloryczny? Ja słyszałem coś zupełnie innego. Odpowiedz Link
pozycja77 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 31.01.06, 08:23 tyle kalorii jest w 100g piwka, www.activelife.pl/kalkulator_Kal.php tu ile kalorii w wódeczce:)blubit.com.pl/science/09/ nie mało:( ps. czy Korsarz pochodzi z Łodzi;P? Odpowiedz Link
desi45 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 31.01.06, 08:32 POLISEMIA napisala ze alkohol nie ma kalori.......Alkohol specjalnie super alkohole jak whisky, rum, gin, wodka itp itp.....maja ogromny procent kalori. Odpowiedz Link
hubar Re: Wpływ alkoholu na tuszę 11.04.06, 01:19 Alkohol sam w sobie nie ma! Ty mówisz o tych wszystkich dodatkach, cukrach itd dodanych do trunku. Odpowiedz Link
tullamore Re: Wpływ alkoholu na tuszę 17.07.06, 09:20 Ktoś gdzieś kiedyś napisał, że alkohol tych z tendencją do tycia utuczy, a tych szczupłych odchudzi. W moim przypadku to się zgodziło; swego czasu piłam codziennie piwo (2-3) lub whisky (2-3 drinki z colą) zamiast kolacji i bardzo schudłam. I moje zdanie jest takie, że sam alkohol (dotyczy także piwa) NIE TUCZY. Odpowiedz Link
lilarose Re: Wpływ alkoholu na tuszę 12.04.06, 12:31 Piwo jest kaloryczne, poza tym wzmaga apetyt. Od piwa brzucha przybywa:)) Odpowiedz Link
hubar Re: Wpływ alkoholu na tuszę 13.04.06, 13:30 No niestety, u mnie działanie niemal natychmiastowe. Odpowiedz Link
untochables Re: Wpływ alkoholu na tuszę 22.04.06, 14:29 cóż jestem smakoszem piwa potrafie trochę go naraz przyjąć nawet mniej jem ale waga idzie w góre - w tej chwili około 100 kg ;) ale w lecie rowerkiem jeżdże do okoła jeziorka na piwko i chudne ;) połaczenie przyjemnego z pożytecznym ;) Odpowiedz Link
kaczeniec21 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 22.04.06, 21:52 Alkohol nie powoduje tycia tylko wzrost apetytu. Zauważcie, że nazajutrz po dużej bibie nie jecie tylko, za przeproszeniem, żrecie i właśnie dlatego się tyje. U mnie tak jest, niestety i do wyjątków nie należę.Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
ankarski Re: Wpływ alkoholu na tuszę 22.04.06, 23:54 właśnie piję drugiego drinka ( spirytus + pepsi light). jest 23.45. i zarzekałem się że nic nie zję do rana, a teraz wcinam drugą kromę z pieczonym schabem - tak mnie zassało!! Talerzyk już pust i schodzę do lodówki. Widuję często menelików pod supermarketami - nie grzeszą nadwagą, a od rana są "dobrzy". Odpowiedz Link
murowany Re: Wpływ alkoholu na tuszę 23.04.06, 12:29 no bo oni sa juz w takim stadium choroby alkoholowej, w ktorym nastepuje razace chudniecie i wyniszczenie organizmu. Odpowiedz Link
pietrzj1 Re: Wpływ alkoholu na tuszę 24.04.06, 11:51 Działa, działa - bo ma dużo 'pustych kalorii'. I o ile od picia wódki sie zanadto nie przytyje to już wódka + zakąska to niebezpieczne połączenie. Alkohol do organizmowi energię, a zakąska się odłoży na lepsze czasy.... Pozdrawiam Odpowiedz Link
brookie Re: Wpływ alkoholu na tuszę 24.04.06, 15:38 Wlasnie, sprawa zakasek. Pijac alkohol jem sporo i stad czesto te pare kilo mi przybywa. Deska serow, pieczywo wloskie, pizza to u mnie normalka. Odpowiedz Link
mac_bakos Re: Wpływ alkoholu na tuszę 08.08.06, 01:03 im wiecej pije tym mniej tyje -kwestia przemiany ;) Odpowiedz Link