korsarz3 28.01.06, 14:50 Z czym nie wolno, bo grozi to zdrowiu? Z czym nie wolno, bo skutki mogą być różne? Z czym nie powinno się mieszać? A z czym to brednie, że nie wolno? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 28.01.06, 22:25 Jest pogląd,że nadmiar wody nie jest właściwy. Odpowiedz Link
jimmyjazz Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 21.02.06, 09:16 andrzej.sawa napisał: > Jest pogląd,że nadmiar wody nie jest właściwy. Nie słyszałem o tym, ale chyba raczej na odwrót bo alkohol powoduje odwodnienie. Odpowiedz Link
kauzyperda Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 01.08.06, 13:02 właśnie, jak mawiał Grzesiuk "po co się niepotrzebnie szprycować wodą". Odpowiedz Link
hubar Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 29.01.06, 03:06 Mieszanie z redbullem czy innymi energetykami. Nie jest zdrowe, ale też nie jest bardzo szkodliwe. Odpowiedz Link
pozycja77 Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 29.01.06, 11:41 skąd te informacje,że nie mozna z red bullem? Odpowiedz Link
untochables Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 29.01.06, 12:49 na puszcze jest to napisane ale z tego co wiem Red Bull po cichu wspiera taką formę zażywania jego tauryny nie raz mieszałem wsyztsko ze wszystkim ;) moja wątroba przepuściła różne experymenty - ale chyba najgorzej jednak wódka + piwo w hurtowych ilościach powoduje największe ścioranie Odpowiedz Link
hubar nieprawda 29.01.06, 16:21 untochables napisał: > na puszcze jest to napisane > ale z tego co wiem Red Bull po cichu wspiera taką formę zażywania jego tauryny == Przy najbliższej okazji zobacz na puszkę RedBulla i znajdź tam taki zakaz, czy sugestię. Nie ma! Kiedyś ponoć było cos napisane, ale już od dawien dawna nie ma. Ale fama poszła i jak widać nadal tkwi w świadomości. Odpowiedz Link
untochables Re: nieprawda 29.01.06, 16:41 może tak jest dawno red bulla puszki w rękach nie miałem ;) kiedyś był chyba nawet o tym program w radiu Z Odpowiedz Link
hubar Re: nieprawda 29.01.06, 18:21 Być może i był. Ja puszki RedBulla widuję dość często i też padłem kiedyś ofiarą tej teorii o zakazie mieszania. Dopiero znajoma mnie "nawróciła" i kazała przeczytać napisy na puszce. Odpowiedz Link
pozycja77 Re: nieprawda 30.01.06, 08:29 nie ma tam napisu ze nie mozna stosowac razem- był ale sie zmył:) Odpowiedz Link
kauzyperda Re: nieprawda 01.08.06, 13:06 był był, sam widziałem, co oczywiście skłoniło mnie do szybkiego "ciekawe co się stanie jak to wypiję" i już mi zostało jako jeden z lepszych drinków na imprezę tak gdzieś od 2-giej w nocy. Z lepszych miksów jaki nam kiedys wyszedł to absynt z red-bullem - maksymalna ohyda ale respekt wśród współkonsumujących za potencjalną szkodliwość. Odpowiedz Link
tlen4 Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 29.01.06, 19:03 hubar napisał: > Mieszanie z redbullem czy innymi energetykami. > Nie jest zdrowe, ale też nie jest bardzo szkodliwe. Powiedz to tym, którzy całe wakacje jadą przed imprezami na tego typu mieszankach. W wielu lokalach wódka z redbullem zaklasyfikowana jest jako drink (dodajmy: popularny drink). Odpowiedz Link
desi45 Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 31.01.06, 09:23 Z czym nie wolno mieszac?.........Kto jest na kuraci depresyjnej i przyjmuje leki antidepresyjne......to trucizna. Antybiotyki.........Mieszanie alkoholi.....Ilosc nikotyny polaczona z alkoholem.....Picie alkoholu w goracych temperaturach- latem.....narkotyki i alkohol..... Odpowiedz Link
angels_dont_kill Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 15.02.06, 16:09 alkoholu to sie chyba w ogole z samym soba nie powinno mieszac. przynajmniej ja wychodze z takiego zalozenia Odpowiedz Link
framberg Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 21.02.06, 00:03 A czemuż to? Zawsze mieszałem bez żadnych ograniczeń. I nic. Legendy takie, i tyle. Odpowiedz Link
lilarose Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 17.02.06, 16:01 Na pewno nie mozna z antybiotykami. Natomiast słyszałam, że bzdurą jest fakt, że nie wolno mieszać alkoholi ze środkami przeciwbolowymi zawierającymi paracetamol oraz z aspiryna. Alkohol jedynie wzmaga ich działanie. Odpowiedz Link
999s Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 21.06.06, 03:42 Aspirynę regularnie zażywam przed i w czasie picia. Dzięki temu kac mnie tak nie męczy. Odpowiedz Link
maverick777md Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 08.11.06, 21:57 NIE, NIE, NIE!!! NIGDY, przenigdy alkohol z paracetamolem, apapem, panadolem itp! Alkohol wpływa zmieniając metabolizm tego leku, zwiększa ilość toksycznych związków zeń tworzonych - i cholernie uszkadza wątrobę. Jeśli chodzi o antybiotyki - nie wszystkie, ale np klasyczne penicyliny wywołują reakcję disylfiramową (czyli działają tak jak esperal) Alkohol+papierosy=rak krtani, niestety:( Odpowiedz Link
el_bigos ostatnio stało się popularne mieszanie wódki z 20.02.06, 20:14 RedBullem. Dla tych, którzy lubią - nie róbcie tego, to destrukcja dla wątroby!!! Nie od parady jest na redbullu napisane dużymi literami "NIE MIESZAć Z ALKOHOLEM"!!! Odpowiedz Link
hubar Re: ostatnio stało się popularne mieszanie wódki 25.04.06, 02:17 Nie ma tego napisu, już to ustaliliśmy. Odpowiedz Link
el_bigos Re: ostatnio stało się popularne mieszanie wódki 28.06.06, 17:03 nie ma go już jakiegoś czasu, ale był, jestem pewny, bo sam na własne oczy go widziałem:) Odpowiedz Link
jimmyjazz z gazowanymi 21.02.06, 09:21 korsarz3 napisał: > Z czym nie wolno, bo skutki mogą być różne? Na pewno nie z piwkiem czy szampanem. Generalnie nie zaleca się mieszania z gazowanymi bo CO2 przyspiesza wchłanianie się alkoholu - no chyba że ktoś właśnie tego chce :-) Odpowiedz Link
brookie Ja pijam na antybiotykach 24.04.06, 15:57 ale nie mieszam win bialych z czerwonymi, kaaaac! Odpowiedz Link
simian-raticus wódki z piwem nie mieszać 19.05.06, 13:01 na bank łeb wysiądzie na drugi dzień - ale jest na to rada - znowu się piwa napić :-)))))))))))))) Odpowiedz Link
paulinaa Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 22.06.06, 20:46 z red bullem, bo nastepnego dnia.... :P Odpowiedz Link
hubar Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 22.06.06, 23:21 Już o tym pisaliśmy, że to o RB to plota Odpowiedz Link
buterfly5 Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 27.06.06, 09:56 z lekami typu relanium i rypnol bo strrrrasznie w główkę wali, nawet po 1 kieliszku... Dla niektórych to sposób na tanią imprezkę:( Odpowiedz Link
paulinaa Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 02.07.06, 19:46 hubar napisał: > Już o tym pisaliśmy, że to o RB to plota nie chodzi mi o to o czym pisaliscie. chodzi o to,ze po mieszaniu wodki z redbullem nastpnego dnia samopoczucie jest nienjaciekawsze:) Odpowiedz Link
kauzyperda Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 01.08.06, 13:08 > nie chodzi mi o to o czym pisaliscie. chodzi o to,ze po mieszaniu wodki z > redbullem nastpnego dnia samopoczucie jest nienjaciekawsze:) > to trzeba zaklinować ;) Odpowiedz Link
experience80 Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 09.08.06, 11:25 To chyba jednak indywidualna sprawa każdego,ja czesto mieszam z red bullem i mam wrażenie,że wtedy wolniej sie upijam i samopoczucie także duzo lepsze. Odpowiedz Link
999s Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 07.08.06, 21:34 korsarz3 napisał: > Z czym nie wolno, bo grozi to zdrowiu? > Z czym nie wolno, bo skutki mogą być różne? > Z czym nie powinno się mieszać? > A z czym to brednie, że nie wolno? Z cyjankami nie wolno!!! Odpowiedz Link
mac_bakos Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 08.08.06, 00:46 z kobietami nienajcięższych obyczajów ;) Odpowiedz Link
bogulo Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 27.09.06, 16:16 fakt, alkohol nalezy wypic wczesniej, a smietane zjesc pozniej :D Odpowiedz Link
hubar Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 28.09.06, 22:02 Poważnie? Cholera to teraz będę uważał na weselach ;-) Odpowiedz Link
crossi Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 20.11.06, 12:55 u nas na redbullu bylo napisane nie mieszac z alkoholem a za granica polecamy z alkoholem. pewnie ktos zle przetlumaczyl i teraz juz wszyscy wiemy dlaczego u nas juz nie ma zadnego napisu na redbullu..:) Odpowiedz Link
kawaiwuzetka Re: Z czym alkoholu nie wolno mieszać? 03.04.07, 22:01 Z aviomarinem. Nie polecam takiego duetu. Działa wybitnie nasennie, a przy okazji występują wszystkie opisane w ulotce działania niepożądane/skutki przedawkowania. Za to avio dzień po - ratuje życie. Odpowiedz Link