korsarz3 28.01.06, 14:56 Czy sa takie, a jeśli tak to jakie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 28.01.06, 21:19 Ukraińska bieriozka żurawinowa, zdaje się :( Odpowiedz Link
szakal_el Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 28.01.06, 23:56 Absynth - trzeba na Słowacje jechać:( Odpowiedz Link
hubar Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 29.01.06, 03:01 No co Ty gadasz, a "Zielona wrószka"? Odpowiedz Link
jan-w Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 30.01.06, 21:58 Poza absyntem prawdziwym ( z thujonem), niestety obecnie także angostura. Jakiś idiota od przepisów, wymyślił że zawiera zbyt dużo chininy, jak na Polskie normy. Nie pomyślał tylko o tym że angostury dodaje się kilka kropel do koktjalu... I jeszcze cidr. Zdarzają się w Polsce dziwadła typu cidr bezalkocholowy w IKEA, albo w małych buteleczkach, ale normalnego cidru Normandzkiego się nie spotyka. W kraju, gdzie jabłka gniją na pobczach dróg ! Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 30.01.06, 23:12 Co do angustury to ciekawe co prawisz, bo ja to kupiłem w Polsce. Od kiedy te zmiany w przepisach? A jeśli chodzi o Cidr, to niedawno w pokazało się coś takiego jak www.upcider.pl ale smakuje paskudnie - wino musujące z posmakiem jabłka. Odpowiedz Link
jan-w Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 31.01.06, 16:13 Mi dawniej też się udawało. Ale od kilku miesięcy nie ma. Jeżeli wiesz gdzie można kupic nadal, podaj namiary e-mailem. Czy to była angostura oryginalna, czy rozlewana w Niemczech ? Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 05.02.06, 18:46 Zrób sobie samemu absynt ;) hyperreal.info/drugs/go.to/art/5508 Powodzenia! Odpowiedz Link
hubar Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 29.01.06, 03:05 Tej chyba też się nie dostanie w Polsce www.alandia.de/absinth/images/product_images/popup_images/cannabis%20vodka.jpg Odpowiedz Link
miedzylesianin1 w Polsce nie można kupić - FRIS 31.01.06, 18:53 Niestety tej wódki nigdzie nie ma. Jestem nie pocieszony :-((( Odpowiedz Link
lilarose Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 08.02.06, 09:46 Taka odmiana Finlandii, która jest prawie czarna w kolorze Odpowiedz Link
jan-w Produkty domowe 09.02.06, 16:13 Chyba powinien powstać nowy wątek: Do it Yourself. A właściciel forum powinien skopiować i wkleić tam wypowiedzi (usuwając je z tego wątku). ;-) Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Produkty domowe 11.02.06, 02:35 Nie ma możliwości przeklejania postów. Niech autor napisze wątek raz jeszcsze, a ja te posty zwyczajnie skasuje. Odpowiedz Link
anula36 Re: Produkty domowe 12.02.06, 16:25 najpierw "do it yourself" a potem "drink yourself":) Odpowiedz Link
el_bigos w Polsce nie mozna kupić tequilii z robaczkiem 20.02.06, 20:16 który żyje na kaktusie peyotl Odpowiedz Link
jan-w Re: w Polsce nie mozna kupić tequilii z robaczkie 20.02.06, 20:25 Po polsku, to się nazywa mescal. Ale zalewanie robaka jest tu bardzo znane ;-) Odpowiedz Link
jan-w Re: w Polsce nie mozna kupić tequilii z robaczkie 20.02.06, 20:27 I niech ci się nie kojarzy ;-) To tylko nazwa wódki/ Odpowiedz Link
el_bigos hmm, z tym mescal to chyba nie bardzo 21.02.06, 12:50 peyotl to kaktus na którym żeruje larwa jakiejś gąsienicy, a kaktus zawiera narkotyk meskalinę, ale pewnie to tylko zbierzność nazw Odpowiedz Link
jan-w Re: hmm, z tym mescal to chyba nie bardzo 21.02.06, 18:32 Bardzo, bardzo. Osobiście zakupiłem Mescal gdzieś za granicą. Miał robaka, a mescaliny oczywiście nie zawierał ;-) Cytuję: Tak wiec z robakiem jest tylko i wyłącznie Mezcal Lajita. "Mezcal wytwarza się z soku kilku gatunków agawy o długich, grubych, stożkowatych kwiatostanach strzelających spod ziemi. Tequila jest wyrabiana jedynie z Agave tequilana weber, która rośnie głównie w stanie Jalisco. Do każdej butelki mezcalu wrzuca się gusanito de maguey, jadalną gąsienicę żerującą na liściach agawy." A drugi napój z tym robaczkiem to: meksykańska wódka zbożowa "Villa Lobos". Odpowiedz Link
framberg Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 21.02.06, 00:01 Baskijskiego Izaro. Odpowiedz Link
h8red greckie cipuro 21.02.06, 18:25 Nie widziałe i w sumie nie żałuję, bo ochydne jest ;p Odpowiedz Link
sutekh1 Re: greckie cipuro 10.03.06, 15:00 aaaa piwo marihuanowe - jest podobno cos takiego w szwajcarii.. Odpowiedz Link
veeto1 Re: greckie cipuro 25.03.06, 21:54 wswoim czasie było go sporo na półkach w polskich sklepach, ale nie widziałam ostatnio. Odpowiedz Link
pepperann Re: greckie cipuro 21.04.06, 21:58 Piwo marhuanowe niedawno widziałam w CH Targówek w Warszawce, w takim sklepie ze zdrową żywnością, żeby było śmieszniej. Odpowiedz Link
hubar Re: greckie cipuro 21.04.06, 22:17 Matko jedyna, a co to za specyfik że w takich sklepach sprzedają? Odpowiedz Link
kim_bar_tek Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 14.03.06, 21:23 nie kupicie żmijówki, ja mam flaszke z Korei Północnej. Na Okęciu zabierają coś takiego ze względu na konwencje waszyngtońską o ochronie dzikich zwierząt :) tutaj macie fote jaką wrzuciłem na inne forum na GW bi.gazeta.pl/o/a/forum/302/4/302482.jpg smakuje obrzydliwie - 3 dni jedzie po tym z paszczy gadem Odpowiedz Link
veeto1 Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 25.03.06, 21:55 Jest jeszcze podobne badziewie z konikiem morskim w środku. Błłllleeeeeeee! Odpowiedz Link
paolo630 Kubańska... 22.04.06, 00:14 ..kaktusówka z guarany guanajabita kontra do rumu - wielokrotna destylacja, wersja sweet i dry świetna zamiast Martini do koktajlowania Odpowiedz Link
jan-w Martini d'oro 22.04.06, 19:39 Nie ma bo to nowość. Cienki vermouth na grappie? Nie sądzę aby było to smaczne. Biorąc jednak pod uwagę niską zawartość alkoholu (9%), akcyza będzie niska (jak dla wina), więc powinno się z czasem pojawić. Jeśli Martini Polska, uzna że znajdą się amatorzy na coś takiego. Odpowiedz Link
xing Re: Alkohole, których w Polsce nie można kupić 24.04.06, 17:26 Ultimat Vodka - Polska ale w Polsce nie spotykana jesli nie liczyc prywatnego importu. Odpowiedz Link