atob 05.02.06, 10:37 Zdaza sie Wam nie pic alkoholi z innych powodow niz smakowe? Ja nie pijam piwa Lech i innych wyrobow KP .I to nie dlatego ze mi nie smakuje:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejcak Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 14:17 Ja na przyklad czasem nie pije, bo nie mam ochoty, a dla wielu to juz jest wystarczajaco dziwny powod ;) Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 18:24 Bycie kierowcą, albo powszedniej "autem", to dla wielu głupi powód do niepicia. Odpowiedz Link
anula36 Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 18:30 no to ja mam najgorzej kiedy szczerze powiem " nie pije bo nie lubie" mam tylko kilka ulubionych trunkow od reszty mnie odrzuca. Odpowiedz Link
atob Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 20:07 Nie chodzilo mi o to . Bo akurat nie picie jak jest sie kierowca w swietle niektorych wypadkow smieszne co najmniej nie jest. Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 20:10 Dla mnie nie jest to śmieszne, ale tragiczne, że wielu tego nie rozumie, a wielu się łamie i poddaje woli pijących. Szkoda, że potem nie rezygnują z jazdy. Odpowiedz Link
atob Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 20:14 A to wszystko jasne. Odpowiedz Link
tlen4 Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 05.02.06, 21:02 Gdy pracowałam za barem często klienci prosili o Lecha, gdy zamiast tego proponowałam im Tyskie odmawiali argumentując że Tyskiego nie lubią... Choć jak pokazuje (niechlubna) praktyka, niejednokrotnie klienci tych dwóch piw najzwyczajniej nie rozróżniają. Kiedyś klient poprosił kufelek Lecha (niestety z chwilowego braku odpowiedniego kega, dostał Tyskie, którego tak ponoć nie lubił), usiadł przy stoliku, wziął łyk i głośno pochwalił Leszka za smak :) Tak więc uważam, że część powodów nie picia różnych alkoholi wynika z utartych opinii/ uprzedzeń wobec nich... ps. przy czym biorę pod uwagę, że mogę się mylić :) Odpowiedz Link
lilarose Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 08.02.06, 09:44 Wymówki moich różnych znajomych - Nie pije, bo prowadzę (kogoś:P) - Nie piję, bo biorę antybiotyk - Nie piję, bo jest post (adwent, itp.) - Nie piję do sylwestra (matury, końca sesji, wakacji itp.) - Nie piję, bo mam uraz do danego rodzaju alkoholu Odpowiedz Link
polisemia Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 08.02.06, 15:40 Nie mam kasy Odpowiedz Link
kasiakos1 Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 12.02.06, 14:51 Ja ostatnio często muszę !!!!!- niestety odpwoadać że nie mogę bo:w przypadku piwa, i wielu gatunków wódek jestem na diecie bezglutenowej ( choroba Duhringa). A tak lubię piwo. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Nie picie alkoholu z roznych dziwnych powodow 27.02.06, 01:56 Atobson ,nie pije piwa bo potem mam z brzucha balon. Ostatnio nie pijam za duzo...bo jakos dziwnie wczesnie dostaje zaciekow na pamieci. Odpowiedz Link
simian-raticus balon na brzuchu 19.05.06, 13:30 no fakt jak 10 się w siebie wleje człek to na drugi dzień wydyma heheh Odpowiedz Link