wisi.mi.to
05.02.06, 21:33
do dziś z rozrzewnieniem wspominam urlop spędzony na słowacji
wysokie tatry, sprzyjająca pogoda, niewielu turystów i PIWO.
co za wybór...
każdy browar dostępny jest w 3 odmianach, ze względu na zawartość ekstraktu,
każdy dostępny w wersji ciemnej (również x 3 )
jedyne ogólnodostepne wpolsce ciemne piwo to okocim palone
nawet portery (za którymi już nie przepadam)widuję na półkach coraz rzadziej..
pytanie;
nie lubicie ciemnego piwa -> dlatego browary go nie produkują
czy też może;
browary go nie produkują -> nie wiecie co tracicie -> nie macie potrzeby
picia ciemnego piwa?
czemu łatwiej jest tu sprzedać zaprawiany spirytem piwopododny sikacz 9,5%,
niż łagodne, ciemne piwko?
ps. witam na forum
to dla mnie niezła okazja do odświeżenia tego nicka...