Dodaj do ulubionych

INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto?

20.05.14, 11:09
Witam
zamierzam kupić mieszkanie od dewelopera INVEST BUD, który buduje osiedle Żyzna na ul. Boryszewskiej. Chciałabym kupić mieszkanie w nowej inwestycji na ul. Armii Krajowej.
oferta jest interesująca tylko mam wątpliwości czy to dobra decyzja.
bardzo proszę może ktoś tam mieszka lub chciał kupić mieszkanie o informację na temat czynszów, jakości budowy bloków, współpracy z deweloperem, na co powinnam się uczulić i co powinnam zastrzec sobie wcześniej i czy wogóle warto. Każda inofrmacja jest dla mnie cenna i za wszystkie dziękuję.
bardzo też proszę o niemylenie dewelopera z fimą INBUB Stefan Karczewski na ulicy żyznej
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: 83.143.138.* 20.05.14, 15:56
      Proponuję przenieść temat do tego działu
      Tekst linka
      • Gość: aga Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: *.157.c65.petrotel.pl 12.07.14, 17:01
        Witam, moja przyjaciółka kupiła mieszkanie na ulicy Boryszewskiej. Ogólnie chwali sobie ciszę i spokój. Wybrali sobie fajne mieszkanie i z tego co wiem nie mieli żadnych problemów z tą firmą. Osobiście mi się tam podoba, dużo zieleni, więc jak wyglądasz przez okno nie widzisz sypialni ssąsiada z bloku naprzeciwko. Sama chcę kupić tam mieszkanie w przyszłym roku.
        Jedyny mankament to taki że jak na razie to osiedle dla zmotoryzowanych (nie ma tam jeszcze autobusu). Reasumując jeśli nie kożystasz z komunikacji miejskiej to polecam.
        Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: *.157.c65.petrotel.pl 12.07.14, 17:05
      Witam, moja przyjaciółka kupiła mieszkanie na ulicy Boryszewskiej. Ogólnie chwali sobie ciszę i spokój. Wybrali sobie fajne mieszkanie i z tego co wiem nie mieli żadnych problemów z tą firmą. Osobiście mi się tam podoba, dużo zieleni, więc jak wyglądasz przez okno nie widzisz sypialni sąsiada z bloku naprzeciwko. Sama chcę kupić tam mieszkanie w przyszłym roku.
      Jedyny mankament to taki, że jak na razie to osiedle dla zmotoryzowanych (nie ma tam jeszcze autobusu). Reasumując, jeśli nie korzystasz z komunikacji miejskiej to polecam.
      Pozdrawiam
    • Gość: Mika Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: *.205.112.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.15, 21:09
      Witam,
      Podbijam pytanie. My również jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania do Invest Bud'u na Boryszewskiej (osiedle Żyzna). Czy ktoś podzieli się informacjami na temat jakości u tego dewelopera? Jak wygląda kwestia zarządu i wysokość czynszu?
      Będę wdzięczna za każdą informację
      • nenia3 Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? 04.02.15, 08:55
        Z tego co kojarzę (znajomi kupili), to ten deweloper tylko buduje, zarząd, czynsze itp. są potem przekazywane, i albo lokatorzy tworzą własną wspólnotę mieszkaniową, albo podpinają się pod jakąś Administrację miejską (znajomi mają swoją administrację chyba na ul. Polnej, mogę się dokładnie dopytać jak ci zależy). I wtedy jest ustalana wysokość czynszów.
        Ale mieszkanie znajomi mają ładne. Dostali w stanie surowym, wykańczali wszystko sami, ściany stoją, więc jakość murów raczej dobra :)
    • Gość: lokator Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.15, 15:57
      Z całego serca NIE POLECAM. Proszę przyjechać na osiedle w godzinach przed południowych. Wszystkim lokatorom wymieniają okna. Dlaczego? Wszystkie okna są wadliwe. Na 26 mieszkańców nie ma ani jednego dobrego okna. Zimą w każdym oknie musiałbyc koc, tak wiało, niektórzy mieli zamarzniete okna od środka. Ściany i sufity pękają. Ściany są takie cienkie, że słychać kichanie i chrapanie sąsiada, w łazience też wszystko słychać. Ale wybór należy do Was czy kupicie. Wrażenie jest takie jak by ścian nie było ;)
      • Gość: XXXXX Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: *.046.c90.petrotel.pl 31.07.15, 08:47
        Moim zdaniem to dobrze, że firma zareagowała na usterki i wymienia stolarkę. Materiał z jakiego wykonano ściany to silikat, z którego budują wszyscy deweloperzy i nie tylko. Ja z firmą nie mam problemu zawsze chętnie odpowiadają na pytania i są dostępni w razie potrzeby.
        • Gość: Bezsciemiania Re: INVEST BUD osiedle Żyzna (Boryszewska) warto? IP: *.dynamic.mm.pl 28.01.16, 23:00
          A Pani/Pan jest z tej firmy czy jak? Prosimy tylko o szczere opinie. Znam spos?b w jakim normalni ludzie wyrażają swoje opnie a w jakim specjaliści bądź sami zainteresowani

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka