Gość: ja IP: *.dynamic.mm.pl 04.06.14, 12:00 Szukam ubezpieczenia bez karencji z tytułu urodzenia dziecka. Szukałam w internecie ale znalazłam tylko takie z karencją od 9 do 12 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hryniu Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.30.51.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.14, 19:13 najpierw się ubezpiecza a potem robi dzicko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 10:43 ja bylam ubezpieczona z pracy ubezpieczenie grupowe P PLUS w PZU. Kiedy zaszłam w ciaze i pytałam swojej kadrowej ktora zapisala mnie na to ubezieczenie to powiedziala mi ze jest karencja 9 m-cy i niestety nie dostane funduszy w przypadku urodzenia dziecka bo do karencji 9 m-cy brakowały mi 2 miesiace,. ale zadzwoniłam do PZU i jakis facet powiedział ze mam ubezpieczenie bez karencji. Po urodzeniu dziecka złożyłam wniosek i kase mi przyznali. Wiec nie wiem jak to jest z ta karencja. Kiedy ona obowiazuje. Dodatkowo wyplacili jeszcze za cesarke i pobyt w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.159.c80.petrotel.pl 15.09.14, 12:38 W przypadku ubezpieczenia grupowego w zakladzie zatrudniajacym powyżej 15 pracowników zwykle karencji na urodzenie dziecka nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc251 Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.14, 12:43 to ja już nie wiem jak z tym jest,chciałamprzystapić teraz bedac juz w ciazy i w kadrach mi powiedziano ze jest okres karencji 9 miesiecy i nic nie dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.14, 12:57 Jesli przystąpisz do ubezpieczenia w ciągu 3 miesięcy od zatrudnienia bądź modyfikacji ubezpieczenia to nie ma karencji do ubezpieczenia podstawowego czyli m.in. urodzenia dziecka. Jak przystąpisz po tym czasie to niestety jest 9 miesiecy karencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: 217.153.235.* 03.10.14, 09:03 Jestem w 32tc i mój mąż we wrześniu zmienił prace(byliśmy zatrudnienie w tej samej firmie,ubezpieczeni grupowo w PZU) i chce przejść na ubezpieczenie indywidualne,czy będzie musiał miec okres karencji i czy dostanie pieniazki za urodzenie dziecka po przejściu na indywidualne ubezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.14, 09:22 Wydaje mi sie ,że w tym przypadku nie ma okresów karencji. Nie podpisuje nowej polisy, ale kontynuuje grupowe. Będzie ciągłość. Ale jeśli chodzi o to czy dostanie za urodzenie dziecka to nie wiem jakie warunki będzie miał. Na pewno będą to mniejsze kwoty. A nie może pogadać z osobą prowadzącą ubezpieczenie w pracy żeby opłacał składki i ewentualnie po porodzie przejdzie na kontynuację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.18, 19:37 Nie można mieć ubezpieczenia grupowego pracowniczego nie będąc pracownikiem danej firmy. Taki zapis widnieje w większości o ile nie wszystkich umowach z towarzystwem. Jest to możliwe tylko w momecie jeśli żona/mąż pracuje w tym zakładzie pracy. Innej opcji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: ubezpieczenie bez karencji na urodzenie dziec IP: *.dynamic.mm.pl 22.06.18, 10:31 Odświeżam wątek. Planujemy z mężem dziecko i szukamy ubezpieczenia bez karencji lub z karencjà 9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś