Dodaj do ulubionych

Najnowszy Mac OS X "gubi" dane użytkowników

IP: *.era.pl 13.10.09, 13:34
Gubienie danych? Phi.
Wyznawcy Apple przejdą nad tym do porządku dziennego. Gdyby ich komputery
wybuchały z siłą bomby atomowej, to może by się zaczęli niepokoić. Może...
Obserwuj wątek
    • Gość: o la Re: Najnowszy Mac OS X "gubi" dane użytkowników IP: 87.204.10.* 13.10.09, 13:46
      beta-testerzy? phi, wszystkie firmy tak robią i to niestety od dawna.

      strategia majkro(...) znana odkąd pamiętam (windows3? w 92 roku?) polegająca na
      sprzedaży niedopracowanego produktu stała się już normalna. niestety nie ominęło
      to apple, ale każdy szanujący siebie - nie appla - użytkownik nie instaluje
      snowleoparda wcześniej niż 3 - 4 miesiące po premierze. wtedy będzie naprawdę
      dobry. lanserzy wykonają za firmę ciężką pracę testowania systemu na żyjącym
      komputerze.
    • Gość: pocalujta_wujta Akurat scenariusz nie jest pewny IP: 204.153.88.* 13.10.09, 17:43
      tak sie sklada ze sledze co sie dzieje w Apple w USA i siedze na kilku forach
      blisko Apple (w tym takze na forum samego Apple). Do konca nie wiadomo jaki
      scenariusz to powoduje bo nie wszyscy potwierdzaja ze opisane spowodowaly
      problemy. Jedyne czego mozna byc pewnym to ze jest to zwiazane z kontem
      Goscia.... ale nawet jego zablokowanie przed instalacja nowego systemu nie
      gwarantuje unikniecia problemu.


      Apple ma problemy ze znalezieniem konkretnego scenariusza i jego potwierdzenia.
    • Gość: hadzhadz Jak zawsze brak precyzji IP: 195.149.118.* 13.10.09, 19:01
      Problem może mieć miejsce tylko i wyłącznie u użytkowników, którzy dokonali
      update'u z Leoparda na Snow Leoparda - uaktualnili system bez reinstalacji.

      Konto gościa musi być uaktywnione podczas reinstalcji. Domyślnie system, po
      wylogowaniu gościa usuwa wszelkie ślady jego działalności na komputerze. Błąd
      powoduje wymazanie danych ze wszystkich kont użytkownika, jednak z tego co
      pamiętam ma miejsce tylko i wyłącznie podczas pierwszego logowania po
      reinstalacji systemu.

      Innymi słowy trzeba mieć solidnego pecha aby skasować sobie dane.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka