Dodaj do ulubionych

Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie?

IP: *.eu.sun.com 13.09.04, 16:43
To jest kurde granda
Obserwuj wątek
    • Gość: Bulion Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:44
      Są paranoje... No cóż... Wstyd za MONOPOLISTE!!!
      • Gość: Prawa Reka Kata Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szczescia IP: 63.227.76.* 13.09.04, 21:35
        Ale jej w Polsce powszechnie NIE MA. Zas Rzad Polski nie robi NIC, aby ten
        wygodny dla nich stan rzeczy zmienic. P)o co 'konkurencje" jakies? Jest
        jeden ZLODZIEJ - Telekomunikacja Polska. "-My jestesmy".
        Niespotykane to juz dzis na swiecie - jeden Telekom?..
        • Gość: fiuuu...fiuuu... Re: Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:22
          Konkurencja jest. I nie śpi. Patrz Netia. Jakby na taką okazję czekali.
          A fajnie było w neostradzie. Cóż. I numer telefonu trzeba będzie zmienić.
          • Gość: Prawa Reka Kata Re: Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szcz IP: 63.227.76.* 13.09.04, 22:31
            Zle pojmujecie w Polsce slowo "konkurencja". To nie jest mozliwosc
            dla NIEKTORYCH, ale minimum dwoch providerow dostepnych DLA WSZYSTKICH
            (nie koniecznie tych samych). Jako ze zaraz ide do domu zacytuje
            siebie z innego miejsca - tylko facty:
            "A wogle akurat sie sam przeprowadzam. Nie bylo to decydujace, ale
            w USA TRUDNO ZNALEZC miejsce gdzie nie byloby co najmniej
            trzech-pieciu operatorow kablowych (phone, cableTV) i drugie tyle
            radiowych (DirectNet). Instalacja jest ZAWSZE za darmo czasami jak
            masz wymagania i z katalogu dodatki chcesz to placisz za sprzet.
            Porownaj to z dola przeprowadzajacego sie Polaka.".
            Komentowac nie bede, bo i co komentowac?
          • Gość: Monia Re: Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:44
            no tak, tylko, że moją piękną podwarszawską miejscowość (Józefów k. Otwocka)
            obsługuje tylko TP. I to też niechętnie. Inni operatorzy jakby śpią czy co...
            • Gość: qwert Głupoty wypisujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:18
              W Józefowie działa również Netia.
          • Gość: Mati PRZECIEŻ TO TYLKO DLA NOWYCH JEST!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:26
            Po pierwsze to telekomunikacja nie podwyżyszyła transferu z 640 do 1024 itp.
            tylko wprowadziła trzy nowe, relatywnie tańsze taryfy (za to z tymi 5-gigowymi
            ograniczeniami).

Jeśli ktoś ma neostradę to przechodzić na jej nową wersję z limitem nie musi,
            tak stoi na stronie tpsa, więc nie rozumiem tego txtu i nie rozumiem komentarzy.
            • Gość: Prawa Reka Kata A Ty nie jestes "NOWY"? !!! IP: 63.227.76.* 14.09.04, 16:39
              Czyzby moim Rodakom wyzarlo cos mozgi? Komunizm z Polski nie odszedl?
              Czy wiesz, ze sieci ktore UKARADLA za zgoda Panstwa (ktore tym samym
              syalo sie paserem) TP budowali przez pol wieku m.in. Twoi Rodzice,
              Dziadkowie, krewni, znajomi, itd? Czy wiesz ze jest to WLASNOSC WSPOLNA
              bowiem "TP" jeszcze wtedy wogole nie istniala, nawet w planach. Byla
              tylko "Poczta Polska Telegraf Telefon" (taka firme pamietam). Jakie
              prawa do wlasnosci tejze ma jakas tam "TP"? Sprawdzal to ktos SPOLECZNIE?
              Na to zas abys Tuy mial cos "za zlotowke" inni wydali miliardy zlotych -
              po kilkadziesiat tysiecy 'za przylaczenie telefonu' (plus 20-cia lat
              czekania), kilkaset zlotych miesiecznie za "impulsy" zrywajaceo modemu,
              tysiac zl za "dzierzawe terminala SDI". Dzis Ty, ktory masz dostep
              TYLKO dzieki poswieceniu tym wyzej piszesz o innych "nowi"???..
              Zaiste, czlowieku, czy mozesz odwiedzic szybko psychoanalityka? Poprops
              o gruntowna terapie. Moze nie jest za pozno jeszcze.
              Aha. Nie sluchaj lewusow. To bandyci.
              • Gość: Mati Nie jestem, dlatego limit 5GB mnie nie dotyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:45
                Obawiam się, że to nie ja powinienem odwiedzić psychoanalityka, i to prędko.

Mój post dotyczył faktu nierzetelnej informacji w tekście oraz irracjonalnych
                reakcji dotychczasowych użytkowników neostrady, którzy w związku ze zmianami
                zapowiadają przerzucenie się na konkrencję (podczas gdy w rzeczywistości limit
                5 GB ich nie dotyczy).

W opowiedzi dostaję txt o pradziadach budujących sieci telekomunikacyjne.
                WIELKI ROTFL. A propos - używałem modemu (tak, nawet po kilkaset złotych
                miesięcznie) i miałem SDI (tak, za 1000 zł, i nie za dzierżawę, a za
                instalację - dzieliłem się z sąsiadami, więc po podziale wydatek przesadnie
                duży nie był).
                • Gość: Prawa Reka Kata Cwaniactwo nie poplaca. IP: 63.227.76.* 14.09.04, 20:21
                  wobec tego powinienes tym bardziej optowac za tym aby polski monopol
                  nie krzywdzil Twoch Kolegow i Kolezanki. Egoizmu sie uczysz za mlodu?
                  Podalem historie polskiej telekomuny bo i ja w Polsce zylem i ja na
                  nia bulilem, az ja UKRADLA grupka cwaniaczkow drobnych do ktorych Ty
                  sie zachowaniem upodobnic probujesz. Cwaniactwo nie poplaca. Uwierz.
                  Nie tylko w Polsce, nie tylko w komunie, w nazizmie. wszedzie MUSIMY
                  byc solidarni. Bo nas zniszcza "cwani" (swoim zdaniem). Pozdrowka
                  • Gość: Mati !?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:11
                    Człowieku, czy Ty coś bierzesz?! Ja się bardzo poważnie pytam. Oczywiście jeśli
                    jesteś chory, a to są skutki, to jest mi przykro i współczuję.

Prostowanie błędnych informacji to dla Ciebie cwaniactwo?!? Czy może
                    cwaniactwem jest posiadanie neostrady, bo się pogubiłem? Co do własności, to
                    TPSA w momencie powstania była spółką skarbu państwa. Uznwawanie państwa
                    polskiego za 'grupkę cwaniaczków drobnych' to też pewna schiza jest jednak.

Nie wiem, gdzie żeś wyjechał, ale zostań tam, proszę - nawiedzonych nam w tym
                    kraju więcej nie potrzeba.
                    • Gość: Prawa Reka Kata Re: !?!?!?!?!? Komunista "Mali" ;-o IP: HTTP1.* / 63.227.76.* 15.09.04, 12:02
                      Koles, nie tylko markacz jestes, ale i komunistow popieracz. Zyj sobie w tym
                      zafajdanym kraiku z zas..nym momopolem na karku, plac ze ten "dostep" po
                      50 tys zl iesiecznie - tego Ci szczerze zycze. Zauwaz ze placisz juz teraz
                      WIECEJ niz obywatel jakiegokolwiek innego kraju. stac cie na to?
                      Ile zarabiasz? Gdybym Ci swoj dochod roczny podal, pewnie bys zbaranial. ale
                      na monopol zgody nie wyrazilbym nigdy. Jesli bym musial - walczylbym zbrojnie.
                      Jesli "panstwo polskie" jest az takim zlodziejem, aby za polowe ADSL-a,
                      ktory w USA $25-28 kosztuje zadac prawie dwa razy wiecej to.. olac bandytow :-(
                      Mieszkam w Atlata, Przyjacielu, i nie zamierzam zamieniac tego miasta na inne.
                      Mecz sie sam ze spadkiem po swoich przodkach: nazistach i komunistach..
                      Dodam, adresuje to TYLKO do Ciebie 'Mali' - niewychowany Kolezko.
                      • m.gregor Re: !?!?!?!?!? Komunista "Mali" ;-o 15.09.04, 12:10
                        Nastepny "wielki patriota" co to czytac ze zrozumieniem nie umie...
                        • Gość: Prawa Reka Kata Re: !?!?!?!?!? Komunista "Mali" ;-o IP: HTTP1.* / 63.227.76.* 15.09.04, 12:17
                          m.gregor napisał:
                          > Nastepny "wielki patriota" co to czytac ze zrozumieniem nie umie...

Widzisz.. 'Cos' dla Polski zrobilem, nie proszac o nagrode. Moze i za malo?
                          Nie wiem. ae zeby mnie jakis obdartus-niewydarzeniec narkomanem nazywal..
                          Oklamuje was wasza propaganda, my (nie jestem tu sam) prostujemy klamstwa
                          waszych wladz. Placicie za Net NAJWIECEJ NA SWIECIE. Czyzby w Polsce
                          byly najwyzsze zarobki na swiecie? Bo ja czytam ze ponad 50% wiecej od Was
                          zarabia statystyczny Litwin. Co zawdzieczacie "geniuszom" komunisty Millera.
                          Ktorego sami chcieliscie..
                          Ide sie zdrzemnac po calej noocy z Q-3 w Sieci :-) (za darmo)
                          • Gość: Mati A co Ty wiesz o Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 17:54
                            'Wasza' prasa Was ogłupia, a nie informuje. W tej chwili dużo większym
                            problemem w Polsce są koszta telefonii komórkowej, gdzie akurat konkrencja
                            jest, a i tak za trzy godziny rozmowy mam miesiąc neostrady.

Gwoli ścisłości - w Polsce internet jest TAŃSZY niż w większości państw
                            europejskich (USA mają zupełnie inny rynek telekomunikacyjny i porównywanie
                            mija się z celem). Oczywiście zarobki są niższe, więc relatywnie jest większym
                            obciążeniem dla użytkwownika. Ale i tak gorzej wypadają tu na przykład ceny
                            elektroniki, która jest FAKTYCZNIE droższa, niż na przykład w Niemczech. Tylko
                            co o tym może wiedzieć ktoś, kto od lat przebywa za granicą, nie ma zielonego
                            pojęcia o sytuacji w kraju, nie rozumie co się do niego pisze i wyzywa
                            wszystkich od komunistów?

W Polsce - o zgrozo! - da się żyć. W Stanach byłem kilka miesięcy, nic
                            specjalnego, w Bostonie dużo polonijnych buraków (często po kilku latach pobytu
                            nie znających angielskiego, byłem w szoku!). Na Litwie - wciąż biedniej niż
                            Polsce. Jedni biorą 'wiedzę' ze zmanipulowanej prasy pseudo-patriotycznej, inni
                            wolą sprawdzać rzeczy osobiście. Ciekawe, kto wie lepiej.
                            • Gość: Prawea Reka Kata Re: A co Ty wiesz o Polsce? Kocham Polske IP: 63.227.76.* 15.09.04, 20:11
                              Sluchaj.. A cofnij sie kilka swoich wpisow wyzej i poczytaj swe wlasne
                              wyzwiska. Przyganial kociol garnkowi. Tak bylo?
                              Cellular mnie wisi. Ja za to nie place, to zmartwienie firmy. Zreszta
                              gubie ta smycz gdy tylko moge. Odkupuja wciaz nowszy model. Najglupsze
                              co moze byc. Ze w Polsce drogie naprawde nie wiedzialem. Bylem w kraju
                              prepaida za jakies grosze wzialem na lotnisku i zapomnialem. Drogo?
                              Jesli zas o statystyki chodzi, nie biore ich z gazet ale z raportow
                              oficjalnych UE. To sie z moim fachem wiaze. Moze Cie to zmartwi ale
                              Litwa ma napraswde wyzszy placony dochod na glowe niz Polska. Oraz
                              nizsze podatki. To paradox, bo jeszcze rok temu bylo na opak. Oto jak
                              nieudolny rzad moze zniszczyc kraj.
                              Wynika z tego ze to nie ja jestem przez propagande oszukiwany. Zglos
                              to do Redaktorow GW.
                              Zas co do wypominania 'co ty wiesz'.. Czy slyszales ze Polska nie
                              zawsze byla wolna? Czy wierzysz ze wyzwolil ja.. Jaruzelski?
                              Nie oceniaj Polonii en`mass. Tez mi sie robi niedobrze gdy slysze o
                              tej z Chicago czy o Jackowie. To skupiska przyglupow.
                              W skupiskach zawsze znajdziesz najgorsza szumowine - nie wiesz o tym?
                              Ale Polacy zyja juz w calym USA. Mieszkalem juz w Arizonie (Phoenix)
                              w Houston/Tx. Teraz w Atlanta. Dopiero tu jakas tam Polonia jest.
                              Place ale nie uczeszczam. Nie wiem dlatego jacy tu ludzie. Poprzednio
                              znalem jedynie Ukraincow, Rosjan i Zydow z Rosji i Polski jesli po
                              polsku chcialem porozmawiac. A to jest potrzeba!
                              Monopol telekomunikacyjny to najgorsze co moze byc1 Tu opowiadaniem
                              o AT&T i jego straszliwych cenach (kilkadziesiat razy drozej niz dzis
                              bylo!) matki strasza dzieci. Czarne i Biale Matki.
                              Dobrze zycze Polsce to moj Kraj. Dlatego chce aby TP zniknela od Was.
                              Bedziecie miec ogromne oszczednosci.
                              Jesli nadal sie boczysz - Przepraszam. Jesli bys jechal do nas napisz
                              tu. Pisuje as 'Szeryf' i "Prawa REeka Kata' od lat.
                              Pozdrowka
                              • Gość: Prawa Reka Kata A psychoanalityk to nie byla obraza! IP: 63.227.76.* 15.09.04, 20:35
                                Sam czesto bywam. Jesli byles w US powinienes wiedziec. To nic wspolnego
                                z mental nie ma. Pamietam jeszcze co znaczy psychiatra. O nim Ci nie
                                pisalem. A dobry psychoanalityk (slono kosztuja) potrafi poukladac mysli.
                                Ale nazywanie narkomanem?
                • Gość: stary Re: Nie jestem, dlatego limit 5GB mnie nie dotycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 04:19
                  Może jeszcze nie dotyczy ale będzie. Ja też jestem starym użytkownikiem,
                  sprawdzałem, po wygaśnięciu dotychczasowej umowy musisz przejść na nową!!!
                  Mnie to spotyka już drugi raz!
                  • Gość: Mati A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:56
                    Nie wiem, skąd masz takie informacje. Cytat z oficjalnej strony Neostrady:
                    "Opcje będą nadal dostępne dla dotychczasowych Abonentów tych usług, którzy nie
                    będą mieli obowiązku zmiany wariantu usługi na jedną z opcji obowiązujących od
                    1 września 2004 r."
                    Czyli NIE MA takiego obowiązku, niezależnie od okresu umowy.
                    • Gość: Dorota Re: A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 20:29
                      Tydzien temu przedluzylam stara umowe na nastepne 12 miesiecy, wiec
                      potwierdzam: nie ma obowiazku przechodzenia na nowa Neostrade (dla
                      dotychczasowych uzytkownikow). Ja mam dalej Neo 640 bez limitow.
            • Gość: JOKER Re: PRZECIEŻ TO TYLKO DLA NOWYCH JEST!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:19
              Cytat ze strony tepsy w kwestii informacji dla użytkowników neo na starych
              zasadach...
              "Opcje 320 i 640 będą nadal świadczone dotychczasowym Abonentom tych usług.
              Klienci Ci nie będą mieli obowiązku zmiany wariantu usługi na jedną z opcji
              obowiązujących od 1 września 2004. Zmiana taka będzie jednak możliwa na
              zasadach ogólnych, zawartych w Regulaminie świadczenia usługi neostrada tp oraz
              w Cenniku usługi."

Ostatnie zdanie można rozumieć dwojako, możliwa ze strony klienta, czy może tp
              sa? Poza tym w nowym regulaminie jest, cytuję par.17:
              "TP ma prawo wypowiedzieć Klientowi Umowę z zachowaniem 30 dniowego okresu
              wypowiedzenia."
              Bez podania przyczyn... W zasadzie powinien dla starych użytkowników
              funkcjonować poprzedni regulamin, ale tak natomiast było, że "TP SA zastrzega
              sobie prawo zmiany warunków technicznych usługi..." itp. itd.
              Suma sumarum, jak będą chcieli to zrobią manewr, że starzy użytkownicy będą
              musieli przejść na nowe opcje neo, bądź z niej zrezygnują.
              Brak równości w traktowaniu klienta. Jakoś to tepsa odczuje i będą albo musieli
              wycofać się z limitów, przynajmniej w dwóch wyższych opcjach, albo wszystko
              zrównać.
              Poza tym cała gadanina o tym, że tepsa chce kontrolować użytkowników
              rozdzielających połączenie jest bujdą. Planują od nowego roku wprowadzić opcję
              dokupienia dodatkowego porcji ściaganych danych na miesiąc. Sądzicie, że długo
              się utrzyma stara opcja neostrady przy takich pomysłach na dodatkowy zarobek?
              Może się okazać, że pod koniec roku dostaniesz pismo, w którym tepsa zrezygnuje
              ze świadczenia usługi na starych zasadach i zaproponuje ci zmianę na nowe z
              limitami albo zrezygnujesz. Wiedzą dobrze, że zapotrzebowanie jest duże,
              konkurencja sporadycznie tylko w niektórych miastach, więc jak ktoś będzie
              bardzo chciał to się zgodzi.
              Ja u siebie mam np. Netię, reklamują teraz usługę NET24. Fajnie.. ale jest
              jeden ból, bo owszem telefon mogę założyć, ale infrastruktury internetowej nie
              rozbudowali, więc zostaje mi tylko czekać.
              Korzystajcie, więc "starzy" użytkownicy neo ile się da, bo może niedługo się
              skończyć... Amen

• Gość: ACID Re: PRZECIEŻ TO TYLKO DLA NOWYCH JEST!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 00:45
                DZISIAJ SIE DOWIEDZIALEM OD PEWNEGO MENEGERA TPSA, ZE CI KLIJENCI KTORZY MAJA
                JESZCZE STARA NEOSTRADE, 640 KB/S CZYLI NIBY NIE BEDA MIELI OGRANICZENIA DO 5-
                GB MIESIECZNIE, SA W BLEDZIE. TZN, NAWET ZE PRAWO NIE DZIALA W STECZ, CZYLI NIE
                MOGA NAM ZMIENIC UMOWY, I ZROBIC OGRANICZENIA BEDA INNYMI SRODKAMI ZALATWIAC
                KLIJENTOW. MIANOWICE OD STYCZNIA BEDA DO NAS PRZESYLAC PIEMKA ZE MOZNA PRZEJSC
                NA DSL GDZIE KOSZTUJE 600PLN, I NIE MA PGRANICZEN. A JAK MY SIE NIEBEDZIEMY
                GODZIC NA TAKIE PROPOZYCJE, TE BEDA NAM BARDZO CZESTO ODLACZAC SYGNAL, TAK
                BYSMY SAMI ZREZYGNOWALI. CZYLI TPSA I TAK ZNAJDZIE SPOSOB BY NAS SIE POZBYC
                TAKICH KLIJENTOW. JAK TO BEDA ROBIC WIEKSZOSCI LUDZI TO DOPIERO SIE ZACZNIE...
                CIEKAWE JAK TO BEDZIE WYGLADALO
                OCZYWISCIE TO SA NIEOFICJALNE ZRODLA :)
                POZDRAWIAM WSZYTKICH
            • Gość: ACID Re: PRZECIEŻ TO TYLKO DLA NOWYCH JEST!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 00:44
              DZISIAJ SIE DOWIEDZIALEM OD PEWNEGO MENEGERA TPSA, ZE CI KLIJENCI KTORZY MAJA
              JESZCZE STARA NEOSTRADE, 640 KB/S CZYLI NIBY NIE BEDA MIELI OGRANICZENIA DO 5-
              GB MIESIECZNIE, SA W BLEDZIE. TZN, NAWET ZE PRAWO NIE DZIALA W STECZ, CZYLI NIE
              MOGA NAM ZMIENIC UMOWY, I ZROBIC OGRANICZENIA BEDA INNYMI SRODKAMI ZALATWIAC
              KLIJENTOW. MIANOWICE OD STYCZNIA BEDA DO NAS PRZESYLAC PIEMKA ZE MOZNA PRZEJSC
              NA DSL GDZIE KOSZTUJE 600PLN, I NIE MA PGRANICZEN. A JAK MY SIE NIEBEDZIEMY
              GODZIC NA TAKIE PROPOZYCJE, TE BEDA NAM BARDZO CZESTO ODLACZAC SYGNAL, TAK
              BYSMY SAMI ZREZYGNOWALI. CZYLI TPSA I TAK ZNAJDZIE SPOSOB BY NAS SIE POZBYC
              TAKICH KLIJENTOW. JAK TO BEDA ROBIC WIEKSZOSCI LUDZI TO DOPIERO SIE ZACZNIE...
              CIEKAWE JAK TO BEDZIE WYGLADALO
              POZDRAWIAM WSZYTKICH
        • Gość: Marcin Re: Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 09:49
          W większości miast jest konkurencja w postaci kablówek, sieci osiedlowych,
          Dialogu, Netii, Tele2 itp.
          Większy problem jest w mniejszych miejscowościach. Ja myślę że wiele osób nawet
          nie wie że jest w zasięgu działania konkurencji.
          Ja mam internet z kablówki, jest nieco drożej niż w TPSA, ale nie ma żadnych
          problemów ani ograniczeń ;-)
          • chilum Re: Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szcz 14.09.04, 13:08
            Gość portalu: Marcin napisał(a):

> W większości miast jest konkurencja w postaci kablówek, sieci osiedlowych,
            > Dialogu, Netii, Tele2 itp.

IMO trochę przesadziłeś.
            Dialog tylko określony rejon Polski
            ,Netia nawet w miescie niemałym jak Jaworzno mimo wysłania ulotek o usłudze providerskiej nie jest w stanie zapewnic dostarczenia owej.

Sieci osiedlowe są skutecznie przez Zarządy Spółdzielni i administracje ograniczane,przez niewydawanie zezwoleń na tzw"dachu,ciągnięcia kabli,etc".
            Motywują je skutecznie TV kablowe ,któr mają w swojej ofercie dostęp do Netu.
            Tak jest w Katowicach,gdzie UPC "zmotywował" Spółdzielnie do niewydawania zezwoleń do "Wejścia na dach"

> Większy problem jest w mniejszych miejscowościach.

W mniejszych miejscowościach jest &TP i w zasadzie nic więcej.

>Ja myślę że wiele osób nawet
            > nie wie że jest w zasięgu działania konkurencji.

IMO osoby,które chcą mieć połączenie wyzej modemu i usługi Dial-Up interesują się jakie są możliwości w jego miejscu zamieszkania.
            Nie sądzę,że są to osoby,które nie mają świadomosci co do tego co by chciały i kto może im to zapewnić.

Jeśli &TP tak zależy na limitach(nie powstawaniu sieci na bazie Neo),to mogliby chociaż zwiększyć limit do 15GB.
            Ani z radia,ani trailerów i innych streamingów nie korzystam,bo mocno obciązają limit.

Nie o to chodzi w "szerokopasmowym"(piszę w "",bo 128kbs to nie jest szerokie pasmo;-) dostępie do Netu.

--

"Talk is cheap"
            • Gość: Prezes TPSA Re: Gdyby byla konkurencja posikalaby sie ze szcz IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 15:41
              Chuj wam w dupe klienciki, chwala nam i naszym kolegom!
      • Gość: wkurzony porąbało żabojadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:37
        mam płacić 139 zeta miesięcznie za 32kb????? Bo limit po 2 tygodniach
        wyczerpię. Żabojady!!!!!!!!!!!!!!!! Niech ta telekomuna się wreszcie skończy.
        Dowiedziałem się że dotychczasowych użytkowników te ograniczenia nie dotyczą.
        Ale jeśli by tak było, to chyba trzeba by umowę wypowiedzieć albo do sądu iść.
        Wrrrrrr niestety nie mogę zkorzystać z Chello ani Netii24. SZKODA DAWNO BYM SIĘ
        ROZSTAŁ Z TĄ ....... (epitety dopiszcie sobie sami)
        • Gość: obserwator Re: tez wkurzony ale z innego powodu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:23
          A zastanowiles sie, ze wiekszosc obywateli PRL placi ok. 35 pln za raptem 3,4
          kb/s? taka wlasnie jest przepustowosc telefonii glosowej analogowej!
          to jest wlasnie dranstwo, gdyby zastosowac oplaty za szerokosc pasma i ilosc
          pobieranej informacji (jedynie sluszne) to za neo placilbys 10.000 pln
          miesiecznie! a tak zerujesz na tych ktorzy neo NIE maja ale placa horrendalne
          (w porownaniu do pasma) rachunki.
          To tak jak gdyby benzyna do samochodow osobowych kosztowala 1 gr a do autobusow
          ktorymi musi jezdzic wiekszosc ludzi 3 pln. Czyli ta mniejszosc jest
          subsydiowana przez reszte!!!
          Nie zmienia to oczywiscie mego negatywnego zdania nt. TPSA i jej prywatyzacji
          jak rowniez zawyzonych oplat. Uwazam ze wylano dziecko z kapiela, zamiast
          zostawic siec i centrale w zarzadzie panstwowej spolki zarzadzanej przez
          fachowcow i dzierzawiacej linie operatorom podarowano kumplom kure znoszaca
          zlote jajka a potem sprzedano jej kuperek zabojadom i do tego innemu
          monopoliscie!
          To nawet nie jest skandal tylko sprawa do trybunalu stanu o dzialanie na szkode
          narodu. i to solidarnie WSZYSTKIE rzady od Mazowieckiego poczynajac.
          milych rozwazan ;-)
      • Gość: kot Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 08:51
        TO NARUSZENIE WARUNKÓW UMOWY !!!!!
      • Gość: wojtek objaśnienie do skrótu TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:46
        TP-to jest Telekompromitacja Polska S.A. - jakby ktoś nie wiedział pozdrawiam
      • Gość: paolo NETIA -konkurencja NIE MA LIMITÓW trzeba zmienić IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 14:57
        operatora, jak nie chcą mieć klientów to nie inni czekają z otwartymi rekami!
      • Gość: nwitas sugeruję zmianę... IP: *.crowley.pl 15.09.04, 08:14
        ...przebrzydłego monopolisty na inną firmę i już. Ja od kilku miesięcy
        korzystam z internetu radiowego (operatorem jest GTS, a umowę podpisałem z
        dzierżawcą ich sieci). Ceny są ludzkie (od 50 zeta), wszystko działa i żadnych,
        o ile wiem, ograniczeń. No i niepotrzebny telefon tpsy - jak ktoś ich
        przypadkiem nie lubi:)
    • Gość: MariaN Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: 148.81.141.* 13.09.04, 16:45
      buhahahahha, co tu wiecej mowic
      • Gość: gość Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:50
        Mam propozycję a może niech wszystkie nowe samochody bedą miały automatyczne
        ograniczenie prędkości do 120km/h gdyż w Polsce szybciej jeździć nie można.
        Ciekawe kto je wtedy kupi. TPsa jak zwykle robi sobie jaja z klientów
    • Gość: michał Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:45
      Autor moglby wspomniec ze limit dotyczy tylko nowych abonetow neostrady.
      • Gość: b Nie tylko nowych, ale tez tych od 128 i 3xx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:11
      • Gość: ja Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:46
        Czy Ty nie rozumiesz, że umowa podpisana na rok kiedyś wygasa i wtedy dotkną
        Cię te kretyńskie ograniczenia pasma??????????????
        • Gość: b Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:13
          Nie, nie dotkna jezeli masz 640, chyba ze tpsa rozwiaze umowe. Trzeba najpierw
          podpisac aneks do umowy. Raczej Ty jestes kretynem, jezeli myslisz, ze tpsa
          bedzie z kims rozwiazywac umowe.
    • Gość: dj max Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 13.09.04, 16:46
      tpsa to zwykłe głąby i dlatego nie korzystam z neostrady.
    • Gość: BarteM Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.04, 16:46
      Ale się ubawiłem, ponieważ otwierając stronę z tym artykułem wyskoczyła
      akurat reklama Neostrady :))))

Całe szczęście że nie kozystam z TE-PSY wogóle (ani służbowo, ani z domu)
    • Gość: winn^ Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:47
      zaskoczyła mnie pozytywnie prędkość, ale przy 10 użytkownikach sieci to 5g
      chyba okaze sie za malo.... przekonamy sie za pol miesiaca
      • joly.roger Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 15:02
        Gość portalu: winn^ napisał(a):

> zaskoczyła mnie pozytywnie prędkość, ale przy 10 użytkownikach sieci to 5g
        > chyba okaze sie za malo.... przekonamy sie za pol miesiaca

Przy jakich 10? Przypominam ze Neo nie wolno dzielic i robic na jej bazie
        sieci. To jest w umowie. Mimo ze nie jestem fanem tepsy, to jednak pretensje ze
        firma nie daje sie "rabac" sa nieco smieszne.
        Dla zastosowan biznesowych jest DSL, bez ograniczen, wiec jak ktos chce sie
        bawic np w siec to ma rozwiazanie. A ze drozsze? Biznes is biznes.
        • user0001 Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 15:45
          joly.roger napisał:

> Przy jakich 10? Przypominam ze Neo nie wolno dzielic i robic na jej bazie
          > sieci.

Chyba mamy inne teksty umowy, w mojej jest tylko zakaz wyprowadzania łącza poza
          lokal. A w lokalu mam mojego kompa, na parterze komputer rodziców, a na strychu
          starego złoma którego zapuszczam gdy w nocy chce coś ściągnąć.
          Wszystko to mam najzupełniej legalnie, zgodnie z umową. Jeśli to nie jest sieć,
          to znaczy że się nie znam.
          • joly.roger Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 16:01
            user0001 napisał:

> joly.roger napisał:
            >
            > > Przy jakich 10? Przypominam ze Neo nie wolno dzielic i robic na jej bazie
            >
            > > sieci.
            >
            > Chyba mamy inne teksty umowy, w mojej jest tylko zakaz wyprowadzania łącza
            poza
            >
            > lokal. A w lokalu mam mojego kompa, na parterze komputer rodziców, a na
            strychu
            >
            > starego złoma którego zapuszczam gdy w nocy chce coś ściągnąć.
            > Wszystko to mam najzupełniej legalnie, zgodnie z umową. Jeśli to nie jest
            sieć,
            >
            > to znaczy że się nie znam.

nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi. Nie bede za kazdym razem tlumaczyl, ze
            chodzi o tworzenie sieci np na klactce schodowej. I ze to jest powszechne.
            Wiadomo ze w lokalu mozesz sobie dzielic. no ale musisz sie liczyc z tym jezeli
            masz kilkoro uzytkownikow to limitu nie starczy. Zwlaszcza jak puszczasz
            zasysanie na noc. Coz mozna tak conoc zasysac? (oczywiscie zakladam ze nie
            sciagasz pirackich filmow?). A jezeli masz jakies specyficzne wieksze potrzeby,
            to trudno musisz zaplacic wiecej.
            • Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 14.09.04, 20:27
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: qwert Spadaj głąbie z tym elaboratem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:34
                Zamiast ciągle wklejać te wypociny, podałbyś tylko link. Przynajmniej nie
                zajmowałoby to tyle miejsca na serwerze i na ekranie.
    • Gość: radiowiec To se załatw łącze radiowe :) IP: *.crowley.pl 13.09.04, 16:48
      zero problemów i żadnych limitów. Na pohybel z monopolistom!
      • Gość: qwert Niestety, nie wszedzie można... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:36
    • Gość: Wizard Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:48
      ...a może wezmą pod uwagę ściąganie także innych rzeczy ?
      Ściągnięcie zwykłego Slacka 10.0 ze źródłami) to już około 2,4 Gb, a
      zakładając że używam jeszcze innych rzeczy, to chyba trochę
      przesadzają...przy moim wykorzystaniu łącza 5 Gb to będzie około 3-4 dni
      pracy (neostrada jest wykorzystywana do dwóch komputerów w domu, no i serwer
      który nic nie ściąga, tylko trzyma sobie stronkę...) i to bez ściągania
      jakich kolwiek filmów, mp3 i innych bzdurek...
      • joly.roger Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 15:08
        Gość portalu: Wizard napisał(a):

> ...a może wezmą pod uwagę ściąganie także innych rzeczy ?
        > Ściągnięcie zwykłego Slacka 10.0 ze źródłami) to już około 2,4 Gb, a
        > zakładając że używam jeszcze innych rzeczy, to chyba trochę
        > przesadzają...przy moim wykorzystaniu łącza 5 Gb to będzie około 3-4 dni
        > pracy (neostrada jest wykorzystywana do dwóch komputerów w domu, no i serwer
        > który nic nie ściąga, tylko trzyma sobie stronkę...) i to bez ściągania
        > jakich kolwiek filmów, mp3 i innych bzdurek...

Wybacz ale jezeli az tak intensywnie wykorzystujesz net jak sam piszesz do
        zadan zawodowych to nie dziwie sie ze dostawca "delikatnie" sugeruje Ci
        wykupienie uslugi dla biznesu. Bo neo z zalozenia jest przeznaczone dla domu. A
        podejrzewam ze 90% oburzonych albo niezgodnie z umowa robi siec, albo
        niezgodnie z prawem ssie muze i filmy. Mnie jakos zawsze te 5GB zawsze
        wystarcza, choc nigdy nie uwazalem, zeby go nie przekroczyc i zawsze co mi bylo
        potrzebne to sciagalem.
        • Gość: Roman Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:16
          To nie ma nic do rzeczy czy ktoś ściąga rzeczy niezgodnie czy zgodnie z prawem.
          Przestępstwami powinna zajmować się policja, a nie TP. Jeśli Ci wystarcza 5GB
          to chwała Ci za to, ale nie musi to odpowiadać każdemu.
          • joly.roger Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 15:34
            Gość portalu: Roman napisał(a):

> To nie ma nic do rzeczy czy ktoś ściąga rzeczy niezgodnie czy zgodnie z
            prawem.
            >
            > Przestępstwami powinna zajmować się policja, a nie TP. Jeśli Ci wystarcza 5GB
            > to chwała Ci za to, ale nie musi to odpowiadać każdemu.

A tepsa nie ma konstytucyjnego obowiazku zapewnienia Ci lacza bez limitu. Jesli
            Ci za malo masz DSL bez limitu. No dziwny cud, ze firma za mniejsze pieniadze
            daje mnieszy limit a za nielimitowany dostep chce wiecej... :P
            • Gość: qwert Boże... Jak można bronić tepsy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:02
              Pracujesz tam, czy co? Limity to krok i to bardzo duży do tyłu. To, że gdzieś w
              Zachodniej Europie są jakieś limity na ADSLu, to wcale nie znaczy, że jest to
              wzór do naśladowania. Dlaczego tepsa nie zrobi tak jak w USA.

Tepsa w bardzo prosty sposób mogłaby sobie poradzić z dzieleniem łącza, poprzez
              odczuwalną obniżkę cen, zwiększenie przepustowości łącza i stałe IP. W końcu to
              dostęp "szerokopasmowy". Wtedy każdego byłoby stać na neostradę i nikt by jej
              nie dzielił, bo i po co. Dlaczego Dialog może a tepsa jak zwykle nie?

Już ś.p. Józio Stalin mówił o pożytecznych głupcach. Jak będziesz tak w tyłek
              tepsie wchodził Ty i Tobie podobni to w Polsce zabraknie wazeliny.

Nawiasem mówiąc, jakiś czas temu neostrada była reklamowana jako STAŁY I
              NIELIMITOWANY dostęp do internetu.

Nie pozdrawiam
            • Gość: jawa Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:57
              Misiek nie mądruj się tyle i nie broń tak tej świetnej firmy, za dużo się rozpisujesz, ale wiemy obaj dlaczego... A ja mam dzielonego DSL-a i te wszystkie limity pier...ę!
    • Gość: internauta moze to sposob na walke ze SKYPE????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:48
      • Gość: tubu5000 Re: moze to sposob na walke ze SKYPE????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:38
        Nikt Ci nie przegada przez Skype 5GB! Tu chodzi o to, ze ten limit tylko odbije
        sie na sciagaczach filmow/muzyki przez Kazaa czy eMule.

Zreszta to jest najprostszy sposob zeby zapewnic uzytkownikom duzy transfer w
        umowie, malym kosztem, bo sie zaklada, ze tak naprawde wykorzystujesz go w 1%
        czasu. (5GB/30dni/24godziny/3600sekund = ok. 2kB/s, uwzgledniajac ze w szczycie
        jest wiecej naraz ludzi, powiedzmy srednie minimum = 5kB/s, czyli zalozmy 10
        lacz po 2Mbit wystarczy na 400 uzytkownikow, a wiec jakies 6000pln za 1 lacze
        2mbit - niezly wynik, prostym sposobem - podejrzewam, ze nie doszacowalem
        zreszta...)
    • Gość: aw Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.bdo.pl 13.09.04, 16:48
      No coz - skonczyla sie wolna amerykanka dla oszczednych :(
      telekomuna nie pozwoli sie robic w balona (ale innych dalej robi)
      i jak ktos chce dzielic lacze to niech wykupi pakiet profesjonalny
      a nie produkt skierowany dla amatorow
    • Gość: Roman Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:52
      Wlaśnie zamówiłem N.512 kb nie informowano mnie o limitach kazali mi odebrać
      za 3 dni modem . Kiedy się dowiedziałem o limicie zrezygnowałem, byłem
      wzbórzony nieuczciwością sprzedającego a już myślałem że w TPSA coś się
      zmieniło. Ta firma nadal kpi sobie z klienta, o jednego ma już mniej. Mam
      nadzieję, że następni też zorientują się, że są okradani.
      • Gość: piter Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:54
        dlaczego piszesz ze kupiles neostrade skoro korzystasz z dsl - co widac przy
        komentarzu ( w dslu nie ma takich ograniczen)
    • Gość: powh Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:53
      czy doczekamy się wreszcie jakiejś sensownej konkurencji, czy też już zawsze ta firma będzie się do nas zwracać słowami: "Jeśli się okaże, że limity wpłyną na spadek sprzedaży, to możliwe, że się z nich wycofamy" BO PRZECIEŻ NIE PONOSI ŻADNEGO RYZYKA TESTUJĄC SWOJE "LIMITY" BEZPOŚREDENIO NA NAS, PRAKTYCZNIE NIE MAMY ALTERNATYWY!
    • Gość: Marcin Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: 213.17.165.* 13.09.04, 16:54
      Błędy merytoryczne (znowu) !!!

1. Limity są od dawna !!! - jedynie w Noe 640 nie było limitów.
      2. Po drugie TePsa nie zwiększyła transferu tylko wprowadziła nowe prędkości.
      Dotychczasowe transfery 320 i 640 zostały zachowane (istnieje możliwość
      bezpłatnego przejścia z Neo 320 na 512 i z 640 na 1024).
      • Gość: qwert Przyganiał kocioł garnkowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:46
        Sam popełniasz błąd merytoryczny.

1.
        > istnieje możliwość
        > bezpłatnego przejścia z Neo 320 na 512 i z 640 na 1024
        Mało tego istnieje możliwość BEZPŁATNEGO przejścia TYLKO z mniejszego transferu
        na większy ale tylko w NOWYCH OPCJACH, czyli 128kb/s na 512 i na 1024, 512 na
        1024, 320 na 512 i 1024, 640 na 1024.

2. To nie jest wprowadzenie nowych prędkości ale zwiększenie transferu, dlatego
        że nie można już zawrzeć umowy na neo w opcjach 320 z limitem i 640 bez
        limitów. Opcje te są dostępne tylko dla dotychczasowych użytkowników po
        zawarciu aneksu do umowy (na czas określony - taniej), bez aneksu umowa
        automatycznie jest przedłużana na czas nieokreślony (drożej) ale 640kb/s dalej
        jest jako 640kb/s i bez limitów. Gdyby było tak jak piszesz, aktualnie dostępne
        byłoby 5 opcji neostrady (stare i nowe prędkości) a są tylko 3 (nowe prędkości).
    • Gość: ventura Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:54
      z dupy wziete te limity... w ogole to nielogiczne...jezeli jest zrobiona
      siec..na kilka uzytkowników to wiadomo ze jak nałozą na nich limity..to oni
      zrezygnuja z neostrady..i kazdy nie wezmie osobno tylko beda szukali innych
      rozwiązań niekoniecznie z TP..i nie beda płacili nic telekomunikacji..a chyba
      jepszy jeden abonamet płacony niż zadny????? moim zdaniem to stek bzdur..i
      niedługo zniosa limity...bo nikt nie bedzie brał tych pakietów...
    • Gość: Obywatel Re: TPsa NAJDROŻSZA W EUROPIE TELEKOMUNIKACJA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:56
      Nie dosyć, że płacimy za rozmowy telefoniczne najwięcej w Europie, a może niż
      na całym świecie, to ta monopolistyczna, bezwzględna w drenowaniu Polaków
      z pieniędzy jeszcze chce nam utrudniać życie.
      Te barany Balcerowicze sprzedali telekomunikacje i Banki, zamiast traktować je
      jako strategiczne przemysły narodowe.
      Oby Giertych jak najszybciej przegnał tą krzywdę narodu polskiego tam, skąd
      przyszła. Razem z jej komunistycznymi wspólnikami.
      • Gość: Amber Re: TPsa NAJDROŻSZA W EUROPIE TELEKOMUNIKACJA IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 16:59
        > Te barany Balcerowicze sprzedali telekomunikacje i Banki, zamiast traktować je
        > jako strategiczne przemysły narodowe.
        > Oby Giertych jak najszybciej przegnał tą krzywdę narodu polskiego tam, skąd
        > przyszła. Razem z jej komunistycznymi wspólnikami.

Hyhy, jaki słodki bełkot. :)))
        • Gość: Andy Re: TPsa NAJDROŻSZA W EUROPIE TELEKOMUNIKACJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 23:31
          To nie jest belkot. Osobiscie smieszy mnie zarowno LPR jak i inne oszolomy ale
          juz znacznie mniej smieszy mnie fakt, ze rzad polski sprzedal tpsa wraz z
          infrastruktura. O ile latwiej byloby wprowadzac konkurencje gdyby cala ta
          infrastruktura (okablowanie itp) pozostala w rekach panstwa?
      • Gość: Kalkulator Wolałbyś żeby Cię skubała f-ma państwowa, matołku? IP: *.nas3.vienna1.va.us.da.qwest.net 13.09.04, 17:02
        Jedyne rozwiązanie to nie nacjonalizacja tylko KONKURENCJA!!! Gdyby była
        prawdziwa konkurencja na tym rynku to byś sam decydował od której firmy kupić
        usługę.
        A jakby TPSA pozostała państwowa to byś płacił tyle samo albo i więcej, tylko
        szło by to (pośrednio lub bezpośrednio) do kieszeni polityków!!
        • Gość: Obywatel Re: Wolałbym, żeby nikt mnie nie skubał ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:23
          Wyższość prywatnego nad państwowym jest bezdyskusyjna, gdy chodzi o warsztat
          szewski. Natomiast takie sprawy jak energetyka, ciepłownictwo, sieci transportowe,
          telekomunikacja, kopalnie surowców i kluczowe zakłady przemysłowe powinny być
          państwowe. Jeśli ktoś chce prywatną telekomunikację niech ją buduje, nie będzie
          monopolu, będzie musiała konkurować z państwową, a tak narzekasz na monopol.
          Głupie Balcerowicze sprzedają energetykę i kto ją kupuje, ano szwedzka firma
          państwowa. Jeździsz dobrym samochodem 'Renault'? A to produkt firmy państwowej.
          Najpierw stanowiskami obdziela się niekompetentnymi gościami, którzy mają
          udowodnić, że państwowe to gorsze, zamiast zwolnić uprzywilejowanych
          nieudaczników.
          • Gość: Kalkulator Jeżdżę dobrym samochodem Ford i nie jest to firma IP: *.nas3.vienna1.va.us.da.qwest.net 13.09.04, 17:54
            państwowa. I nogdy bym nie kupił francuskiego samochodu. No i firmy francuskie
            to nie najlepszy przykład bo właśnie one nie mogą egzystować bez pompowania w
            nie pieniędzy podatników.
            A Twoja wyliczanka, co jest branżą strategiczną to czysta komuna. Rozumiem, że
            zostawił byś prywatne tylko warsztay szewskie, a cała reszta by podpadała
            pod "kluczowe zakłady przemysłowe". Państwo powinno być REGULATOREM, a nie
            inwestorem. I powinno dbać o to, aby była konkurencja.
            Jeżel wierzysz, że możliwa jest konkurencja firmy prywatnej państowej to jesteś
            bardzo naiwny. Państwo może pomóc swojej firmie a konkurencję zgnoić. To tak,
            jak kopać się z koniem.
            • Gość: tpsa kicha Re: Jeżdżę dobrym samochodem Ford i nie jest to f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:32
              O rany dobry samochód Ford ???? a znasz to Opel i Ford g.... wart ??? a koledzy
              mają racje monopol prywatny zabija wszystkich cenami !!!!! i to jest prawda .A
              w tym kraju ceny na usługi telkomonikacyjne to normalnie jest kooooooooszmar
              nigdzie takich nie ma i standart tych usług woła o pomstę do nieba jesteśmy 15-
              20 lat za Europą .
              • Gość: tiggy Re: Jeżdżę dobrym samochodem Ford i nie jest to f IP: *.wroc.bauer.pl / 195.94.215.* 15.09.04, 09:54
                ale nie kazda morda pasuje do Forda :P

Uzytkownik piekngo oldtimera Forg Granada 2.8 Ghia :)

ps. nowe Fordy sa do dupy ;)
          • Gość: Guzik Re: Wolałbym, żeby nikt mnie nie skubał ! IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 13.09.04, 17:59
            Nie no to nie tak, przeczytajcie najpierw jakas ksiazke z ekonomi a dopiero
            pozniej teoretyzyjcie. Jak by TP byla panstwowa to by w zyciu w Polsce nie
            pojawila sie konkurencja. Pragnę zwrocic uwage ze panstwo jest tez prawodawcą
            więc stworzyloby takie prawo zeby sie sie konkurencja pojawić nie mogla (no bo
            jaki by mialo w tym interes skoro samo ma firme telekomunikacyjna??).
            A Zabojady sprzedaly ostanio 8% France Telekom i ma mniejszosciowy udzial, tak
            ze teoretycznie to juz nie jest panstwowa firma.
            • Gość: Kalkulator Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Pisz do Towa- IP: *.nas3.vienna1.va.us.da.qwest.net 13.09.04, 18:03
              rzysza, przepraszam, Obywatela! To on jest fanem monopolu państwowego.
            • Gość: Obywatel Re: Wolałbym, żeby nikt mnie nie skubał ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:20
              Rezultat czerpania wiedzy z ksiązek o ekonomii to widać w Polsce, po tym jak
              został rozłożony potencjał gospodarczy naszego kraju i po nędzy w Polsce.
              Nie brak tylko wedukowanych ekonomistów, na dziełach z ekonomii.
              Państwo to my, więc nie stworzylibyśmy takiego prawa o jakim piszesz.
              Zamiast sprzedawać np ELWRO firmie SIEMENS, która zamieniła ten zakład w zaorany
              ugór, należało sprzedać Siemensowi właśnie ugór, niech buduje swoją
              fabrykę. Byłyby dwie konkurujące fabryki.
              Wystarczyło przyjąć zasadę niedopłacania do państwowej fabryki i nieudolny
              zarząd wyjechałby na taczkach raz dwa.
              Podobny los spotkał TORMIĘS, tu nawet nie pozwolono sprzedać zakładu
              pracownikom. Jakiś ekonomista wymyślił rozwój poprzez niszczenie.
              Podobnie z fabryką kabli itd.
              A wiesz jakie jest uzasadnienie wyprzedaży? Ano takie, że brakuje pieniędzy
              na 6-cio milionowe odprawy dla dobrze ustawionych cwaniaków, bo braknie na
              wynagrodzenia dla gości bioracych 200 tys zł miesięcznie.
              Każdy nonsens da się uzasadnić naukami ekonomicznymi.
              • Gość: Kalkulator Pamiętasz wyroby ELWRO w latach 80-tych? IP: *.nas3.vienna1.va.us.da.qwest.net 13.09.04, 19:01
                Pracowałeś na nich? Bo ja tak. Dobrze, że ich już nie ma. Bo jak by było to by
                produkowało złom, a nas by ustawowo państwo zmusiło do kupowania go, bo to
                przecież NASZ państwowy zakła przemysłowy. A na modernizację produkcji nie
                byłoby tych miliardów dolarów w budżecie. To już wolę, że zaorali tę ziemię, a
                mamy w Polsce nowoczesne komputery.
                • Gość: Obywatel Re: Pamiętasz wyroby ELWRO w latach 80-tych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:41
                  No i jaką masz korzyść z zaorania Elwro? 2000 ludzi nieźle przygotowanych
                  zawodowo straciło pracę i ich potencjał został zmarnowany.
                  Przypominam, że komputery PC powstały w USA dopiero po roku 1980, a do Polski
                  dotarły kilka lat później i pierwsze modele PC XT były nowsze technologicznie,
                  ale nie wyższej mocy obliczeniowej niż ODRA1305.
                  A przyczyną technicznego niedorozwoju Elwro, był partyjny beton, który obsiadł
                  wszystkie kierownicze stanowiska z nadania PZPR. Nadal stanowiska w zarządach
                  polskiej gospodarki traktowane są jako synekury. Wygórowane płace tych gości
                  nie są uzależnione od osiąganych efektów. Po prostu grupa uprzywilejowanych kolesi.
                  Zarzut niedorozwoju jest słuszny, ale zastosowana kuracja jest szkodliwa.
                  Masz nowoczesne komputery z Hong Kongu i Singapuru, a nie z fabryki Siemensa,
                  której niema.
                • Gość: bacha Re: Pamiętasz wyroby ELWRO w latach 80-tych? IP: *.uk.onetel.net.uk 14.09.04, 16:17
                  A Gdanski Browary? Kupil go Heineken, z rzadowym blogoslawienstwem, zeby ponoc
                  rozwinac produkcje. No i gnoje zamkneli wszystko. To nazywasz zdrowa
                  konkurencja? W Kornwalii chcieli wykupic lokalne browary ale im powiedzieli
                  zeby na dzrzewo spadali.
                  To nie na Telekomunikacje sie jezcie ale rzad, ze pozwala obcym kapitalom
                  kompletnie przejmowac polskie firmy. A czemu gnoje nie startuja od zera? To
                  bylaby konkurencja wtedy, a tak z jednego monopolu (komunistycznego) zrobil sie
                  drugi (kapitalistyczny). Panstwo ktorkowzroczne, pieniazki do kieszonki
                  zgarnie "lump sum" a reszta sie moze bujac: klienci (nabijani w butelke) i
                  pracownicy owych zakladow (zwalniani grupowo).
                  :)
              • Gość: darek_w1 Re: Wolałbym, żeby nikt mnie nie skubał ! IP: *.lan.pop.pl 14.09.04, 10:55
                > Zamiast sprzedawać np ELWRO firmie SIEMENS, która zamieniła ten zakład w
                zaoran
                > y
                > ugór, należało sprzedać Siemensowi właśnie ugór, niech buduje swoją
                > fabrykę. Byłyby dwie konkurujące fabryki.

Z ELWRO to sprawa wyglądała tak, że SIEMENSa zaszantażowano i wciśnięto im
                ELWRO na siłę. Oni wcale nie chcieli tego zakładu i nigdy nie mieli żadnych
                planów wobec niego. Na początku lat 90-tych telekomunikacja w Polsce była w
                stanie skrajnie zaniedbanym, do wymiany były praktycznie wszystkie centrale
                telefoniczne. SIEMENSOWI powiedziano - kupimy wasze centrale jak weźmiecie
                ELWRO i (chyba, nie pamiętam już dokładnie) warszawski ZWUT i utrzymacie tam
                zatrudnienie przez dwa lata. Taka sprzedaż wiązana. TPSY jeszcze wtedy nie było
                tylko państwowa PPTiT i mogła coś takiego zaproponować. No i SIEMENS
                przekalkulował i wziął. Co miał zrobić? Ale nie ma się co dziwić w tej
                sytuacji, że postarał się zlikwidować te zbędne mu strupy na głowie przy
                najbliższej okazji. Zwalniać pracowników nie mógł więc zaoferował im duże
                odprawy i sami odeszli. Pamiętam jakiś płaczliwy wywiad w gazecie z
                przewodniczącym związku zawodowego, który biadolił, że lada chwila będzie
                jedynym członkiem związku, bo wszyscy się zwalniają z pracy ;-) I takie są
                efekty jak się próbuje na siłę majstrować w gospodarce. Gospodarką kieruje
                ekonomia, a nie rozporządzenia, ustawy i uchwały. Gdyby było inaczej to
                socjalizm by się miał dobrze do dzisiaj. Uchwały to był jedyny produkt jakiego
                było tam pod dostatkiem.
              • joly.roger Re: Wolałbym, żeby nikt mnie nie skubał ! 14.09.04, 15:31
                Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> Zamiast sprzedawać np ELWRO firmie SIEMENS, która zamieniła ten zakład w
                zaoran
                > y
                > ugór, należało sprzedać Siemensowi właśnie ugór, niech buduje swoją
                > fabrykę. Byłyby dwie konkurujące fabryki.

Nie rozsmieszaj mnie jak jem... sugerujesz ze Elwro mialoby kiedykolwiek szanse
                byc jakakolwiek konkurencja dla Simensa? ROFTL.
                Na panstwowym garnyszku, to nie tylko by nie uzyskano ani grosza ze sprzedarzy,
                ale jeszcze latami podatnicy musieliby doplacac. Az do szczesliwego bankructwa.
                Widac ze ostatnie ksiazki ekonomiczne jakie znasz powstaly dlugo praz 1989r :P
        • Gość: Obywatel Re: Wolałbyś żeby Cię skubała f-ma państwowa, mat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:49
          Powiedzmy, że masz rację. Sprzedałeś TP 10 lat temu i gdzie jest ta konkurencja?
          • Gość: darek_w1 Re: Wolałbyś żeby Cię skubała f-ma państwowa, mat IP: *.lan.pop.pl 14.09.04, 11:06
            > Powiedzmy, że masz rację. Sprzedałeś TP 10 lat temu i gdzie jest ta
            konkurencja
            > ?

1. TPSY nie sprzedano 10 lat temu.
            2. TPSie dopiero niedawno (chyba w ub.roku) wygasł ustawowo zagwarantowany
            monopol na połączenia międzymiastowe i międzynarodowe.
            3. Konkurencji trochę już ma - Dialog, Netia, Tele2 i inne. A będzie więcej.
            Także sieci komórkowe odbierają im dużo klientów. I warto pamiętać, że TPSA
            robi bardzo dużo żeby konkurencję dusić w zarodku. W sądzie antymonopolowym
            było już bez liku spraw przeciwko TPSIE o utrudnianie działania konkurencyjnym
            firmom (nieudostępnianie łącz, niepodpisywanie umów rozliczeniowych z innymi
            operatorami, zawyżanie cen w rozliczeniach międzyoperatorskich itd).
      • Gość: ewa Re: TPsa NAJDROŻSZA W EUROPIE TELEKOMUNIKACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:43
        zapomniałeś jeszcze dodać Obywatelu, że wszystkiemu winien jest Michnik i żydzi
        i masoni oraz cykliści oraz że Giertych się z nimi wszystkimi rozprawi.
        • Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 14.09.04, 20:41
      • Gość: mm Re: TPsa NAJDROŻSZA W EUROPIE TELEKOMUNIKACJA IP: *.crowley.pl 14.09.04, 16:16
        Pocieszę Cię. Meksykański monopolista jeszce wyzsze ceny ma. Choc w to trudno
        uwierzyć to rozmowa telefoniczna jest tam około trzech razy droższa niż w
        Polsce. Ale wilece prawdopodobne, że w Europie to my mamy najdrożej.
      • Gość: nipoch Re: TPsa NAJDROŻSZA W EUROPIE TELEKOMUNIKACJA IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 22:41
        Moze ktorys z przytepionych gosci z Wiejskiej zrobi to, co jankesi z AT&T.
        Rozbili molocha, a dzisiaj nikt tego nie zaluje, a klienci napewno. Tylko
        trzeba myslec, a naszym chlopakom z wiejskiej to nie grozi i Giertych nie pomoze
    • Gość: Kalkulator Jak się zgadzacie na monopol Franc no to macie!! IP: *.nas3.vienna1.va.us.da.qwest.net 13.09.04, 16:58
      Dopóki nie złamiecie monopolu tej cholernej TPSY dopóty żabojady będą was
      robiły w konia i goliły ze szmalu że ho, ho!
      A swoją drogą tak idiotycznej argumentacji to już dawno nie slszałem. A jak
      ktoś ma w domu np. dwa komputery, które chce mieć podłączone do internetu to
      co, ma wykupywać dwa łącza? A co ich to g...o obchodzi czy mam 1 czy 10
      komputerów?
      • joly.roger Re: Jak się zgadzacie na monopol Franc no to maci 14.09.04, 15:45
        Gość portalu: Kalkulator napisał(a):

> Dopóki nie złamiecie monopolu tej cholernej TPSY dopóty żabojady będą was
        > robiły w konia i goliły ze szmalu że ho, ho!
        > A swoją drogą tak idiotycznej argumentacji to już dawno nie slszałem. A jak
        > ktoś ma w domu np. dwa komputery, które chce mieć podłączone do internetu to
        > co, ma wykupywać dwa łącza? A co ich to g...o obchodzi czy mam 1 czy 10
        > komputerów?

Zanim zaczniesz sie madrzyc przeczytaj umowe. Wolno Ci dzielic ile chcesz W
        OBREBIE JEDNEGO LOKALU.
    • Gość: em Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 17:01
      lol, 234 dni sufrowania non stop po WWW na 5gb limicie, zycze powodzenia, jakim
      trzeba byc idiota zeby cos takiego napisac
      • Gość: em Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 17:06
        poza tym stwierdzenie "Limit ma zapobiegać dzieleniu sieci - tłumaczy Barbara
        Górska, rzecznik TP SA. Bo operator zamiast kilku klientów ma jednego, który
        dzieli się łączem z sąsiadami." jest stwierdzeniem klamliwym, wszyscy
        dotychczasowi uzytkownicy moga przedluzac umowe na starych zasadach bez limitow,
        a wiec tez ci ktorzy dziela neo

• Gość: graczyk82@wp.pl Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:08
      5GB to po prostu smieszny (lub tragiczny) zart!!! przy opcji 128kb/s wystarcza
      na ok tydzien intensywnego korzystania z zasobow internetu, przy nowej, 1MBit
      na 11 godzin.... Wiec po co te wszystkie reklamy multimedialnosci neostrady -
      jesli owa multimedialnosc jest zachowana przez 12 godzin w miesiacu:(

TPsa to po prostu monopolista, bezczelnie wykorzystujacy (praktycznie) brak
      konkurencji na rynku. Ale my to zapamietamy! Niech tylko na rynek wejda inne
      firmy (a to juz bliska przyszlosc), a z monopolisty pozostanie upuszczony przez
      wszystkich bankrut...
    • Gość: Internauta Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.net.ban.pl 13.09.04, 17:08
      wiecie co...
      1. co do dzielenia lacza to absolutnie sie zgadzam, dla tepsy to kradziez
      2. co do limitu i jego uderzenia w sieci domowe moj znajomy admin ma siec okolo
      100 osob. miesieczny transfer DO sieci wynosik okolo 262GB (nalozone limity
      szybkosciowe na uzytkownikow) co daje okolo 2.6 gb na uzytkownika - wiec sieci
      raczej ucierpia i to dosc mocno...
      3. co do wprowadzenia limitow transferow absolutnie sie z tym NIE zgadzam, jest
      to bzdura i okradanie klientow. kiedy mialem SDI potrafilem miesiecznie wiecej
      niz 5GB danych LEGALNEGO softu z sieci pociagnac...
      4. Propozycja dla TPSA: wprowadzmy ograniczenia dla dostepu via ppp, unikniemy
      wtedy sytuacji w ktorej kilku uzytkownikow sklada sie na jeden rachunek
      telefoniczny za to niewiarygodnie szybkie lacze...
    • Gość: Puchatek Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.crowley.pl 13.09.04, 17:16
      Szanowni państwo,
      myślę, że nie widzicie tu zasadniczego problemu. Wszystkie opowieści o tym, ile
      filmów albo ile godzin surfowania to gadanie obok tematu.

A temat zasadniczy jest taki, że Neostrada miała być "sztywnym łączem", a
      właśnie przestaje nim być.
      "Sztywne łącze" jest wtedy, kiedy za daną opłatę miesięczną (roczną,
      jakąkolwiek) ma się STAŁY dostęp do sieci (24h/dobę, nielimitowany).

W momencie, kiedy jest jakiś LIMIT, a za nadwymiarowy czas trzeba dopłacać
      ("pakiety" i tak dalej), to w grucie rzeczy niczyn się to nie różni od
      abonamentu telefonicznego, w kórym (oprócz opłaty za sam fakt bycia pdłączonym
      do sieci telefonicznej) zawiera się iles ta, "darmowych minut". A jak się te
      darmowe minuty wykorzysta - za następne trzeba płacić.

Czyli - IMHO - jest to zwykłe oszustwo. Proponują ci "sztywne łącze" - suuuper,
      6 dych miesięcznie i internet jest twój. A pod spodem - małym druczkiem - że w
      ramach tych 6 dych masz prawo do 5 GB. A jak więcej - płać więcej.
      A za rok, jak będziesz podpisywał kolejną umowę, to ci napiszą, że już nie 5
      GB, tylko np. 3 GB. A po kolejnych 3 latach okaże się, że miesięczna opłata to
      tylko "abonament", a za czas połączenia trzeba płacić (jak z telefonami - bo w
      podstawowym abonamencie TP nie ma "darmowych minut").

Przesadzam?
      To zauważcie, że to chyba jedyna usługa na rynku, gdzie abonament przy
      podpisanej umowie na czas nieokreślony jest DROŻSZY, niż przy umowie na rok!
      (odpowiednio 99 zł i 59 zł).
      Każda normalna firma kusi klienta: podpisz umowę na dłużej (...bezterminowo...)
      to zapłacisz taniej. Firma ma wpływ mniejszy, ale pewny na dłużej.
      A tu - jak na stałę, to płać więcej.
      Dlaczego?
      To proste. Bo jak podpiszesz umowę na stałe, to nie będą mogli za rok
      zaproponować ci kolejnej umowy MNIEJ KORZYSTNEJ DLA CIEBIE. Czyli - podpisujesz
      na stałe = nie możemy cię za rok orżnąć.

Ostatnio nawet się zastanawiałem na neostradą (mieszkam pod Warszawą, na net
      przez kablówkę czy sieć osiedlową nie mam szans). Ale w takim układzie - nic z
      tych rzeczy.
      Jakaś firma u mnie oferuje dostęp do netu drogą radiową. Niby trochę wolniejsze
      niż neo, ale porównywałem u znajomych - de facto (przy normalnym użytkowaniu)
      róznicy nie ma. A cena ta sama.
      A zatem: adieu Tepso. Na mnie nie zarobicie.
      • Gość: Amber Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 18:19
        > A tu - jak na stałę, to płać więcej.
        > Dlaczego?
        > To proste. Bo jak podpiszesz umowę na stałe, to nie będą mogli za rok
        > zaproponować ci kolejnej umowy MNIEJ KORZYSTNEJ DLA CIEBIE. Czyli -
        podpisujesz
        > na stałe = nie możemy cię za rok orżnąć.

Celna uwaga; tez sie zdziwilem, ze abonament staly jest drozszy. :) No coz,
        wszystko jasne. ;)
      • Gość: ok! Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 20:45
        Zgadza się!
      • Gość: niustajl Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:46
        Po pierwsze, na czas nieokreslony, to znaczy, ze mozesz sie wycofac kiedy
        chcesz i dlatego jest drozej - to jest b.proste.

Po drugie, co do stalego lacza - masz stale lacze, a surfujac po necie i
        okazjonalnie sciagajac legalne programy nie jestes w stanie przekroczyc 5gb na
        miesiac! Limit jest zdroworozsadkowy i umozwli malym kosztem zapewnienie te
        1024kbit uzytkownikom zgodnie z umowami.
      • joly.roger Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 16:32
        Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Przesadzam?
        > To zauważcie, że to chyba jedyna usługa na rynku, gdzie abonament przy
        > podpisanej umowie na czas nieokreślony jest DROŻSZY, niż przy umowie na rok!
        > (odpowiednio 99 zł i 59 zł).
        > Każda normalna firma kusi klienta: podpisz umowę na dłużej
        (...bezterminowo...)
        >
        > to zapłacisz taniej. Firma ma wpływ mniejszy, ale pewny na dłużej.

Wybacz ale w tej kwestii mylisz sie CALKOWICIE!
        ZAWSZE umowa na czas okreslony (im dluzszy tym lepiej) jest BARDZIEJ korzystna
        od tej na czas nieokreslony. Bo tej pierwszej NIE MOZESZ wypowiedziec przed jej
        uplywem (lup lacisz duza kare), a ta druga mozesz chocby po miesiacu. A firmie
        opalca sie mniejszy zarobek, ale pewny przez rok niz wiekszy ale absolutnie
        nieprzewidywalny.
        Dokladnie tak samo postepuja sieci komorkowe, oferujac telefony za 1pln, jesli
        podpiszesz "cyrofraf" na 2 lata. Oczywiscie przy umowie na czas nieokreslony
        takiej mozliwosci absolutnie nie ma. Bo oplaca im sie dac Ci telefon w zamian
        za dlugofalowe i pewne zyski. Tu wystepuje ta sama i to akurat jest calkiem
        normalne.
    • Gość: Amber No to SDI szybsze od neostraty ;) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 17:17
      Hmm, policzmy:

neostrada = 5GB przez (powiedzmy) 1 dzien, a potem 32 kbps przez 30 dni, czyli
      jeszcze okolo 10GB; w sumie okolo 15GB miesiecznie

SDI = 115kbps caly czas; w sumie okolo 35GB miesiecznie. :)

Oczywiscie pisze to przez lzy (niestety na moim osiedlu jeszcze nie funkcjonuje
      Netia), ale i z nadzieja, ze marketroidy w TPSA wykaza sie inteligencja.
      Pamietacie jak to bylo kiedy NASK probowal wprowadzic oplaty "od megabajta"?
      Nie? Nie dziwie sie; NASK tez blyskawicznie zrezygnowal z tego genialnego
      pomyslu. ;)
    • Gość:   limity na czas rozmów telefonicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:22
      Proponuję wprowadzić limity na czas rozmów telefonicznych. Czasami dzielę
      telefon z sąsiadem...
      R.
      • Gość: Kalkulator żebyś nie wypowiedział w złą godzinę, TPSA czuwa.. IP: *.nas3.vienna1.va.us.da.qwest.net 13.09.04, 17:57
      • joly.roger Re: limity na czas rozmów telefonicznych 14.09.04, 16:36
        Gość portalu:   napisał(a):

> Proponuję wprowadzić limity na czas rozmów telefonicznych. Czasami dzielę
        > telefon z sąsiadem...

Kiepski przyklad - placiz za impulsy, wiec im zwisa kto dzwoni, zaplacone jest.
    • Gość: b25s@gazeta.pl ok! wszyscy na raz rezygnujemy z abonamentu tpsa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:24
      sa komórki, jest gprs ponad 100kb/s za pięc dych miesięcznie, są sieci radiowe,
      ten moloch padnie bez abonamentów :) i tyle
      • Gość: r. Re: ok! wszyscy na raz rezygnujemy z abonamentu t IP: *.rezist.com 13.09.04, 19:08
        Tylko sie nie zesraj, najpierw sie zapoznaj z umowa na Neostrade i okresem jej
        obowiazywania
        • Gość: b25s@gazeta.pl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:28
    • wpia skarga do uokiku 13.09.04, 17:29
      www.uokik.gov.pl/ - po prawej stronie, sa wzory formularzy, napiszcie do
      tej instytucji. Ze jako konsumenci czujecie sie pokrzywdzeni.
      • Gość: marbak APEL DO UZYTKOWNIKÓW NEO+ oraz GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:17
        napisałem 31,08,2004 zaraz po komunikacie

ale niech zrobią to wszyscy!!!!!!!

może GW udostępniła by stronę do wpisywania skarg przez podanie danych
        odsobowych tak aby złożyć zbiorczy protest!!

UWAGA !!!!!!!
        Na każde powiadomienie UOKiK musi odpowiedzieć na piśmie a to zablokuje tą
        instytucję!!!!!
        A lepiej żeby miała czas działać niż tracić czas na odpisywanie na nasze pisma!

Nie trudno będzie myślę zebrać w krótkim czasie 3-5 tysięcy podpisów i przesłac
        zbiorczy PROTEST!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka