Dodaj do ulubionych

Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu

25.01.06, 14:17
Sądzę, że powoływanie się na wyniki niezależnych testów, tutaj na podstawie
rankingu w komputer świata jest jak na najbardziej na miejscu. Może twórcy GG
zostaną zmobilizowani przez ten atak i poprawią aplikację, która ogólne rzecz
biorąc jest słaba.

---
www.kurczeblade.pl
Obserwuj wątek
    • yulek_cezar A świstak siedzi i zawija... 25.01.06, 14:19
      GG ma wiele wad, jest dziurawe i praktycznie zintegrowane z przegladarka IE
      (wszelkie błędy IE sa błędami GG). Powyższe rankingi nie uwzględniają sytuacji
      w której osoba korzystająca z innych lepszych komunikatorów łączy się z siecią
      GG bo tam jest większość ludzi. Jest to możliwe prawie we wszystkich
      komunikatorach.

Moim skromnym zdaniem Jabber kładzie wszystko.
      • Gość: hert Re: A świstak siedzi i zawija... IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.01.06, 15:39
        bo każdy chwali swoje, a chodzi o zwykłe pogaduchy do poduchy, ludzie :-D

pozdro
        a-tapety.xx.pl
      • Gość: zeleusz Re: A świstak siedzi i zawija... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:24
        czy są jakieś inne komunikatory niż tlen, co mają powiadomienie o pisaniu przez drugą osobę w danej chwili? to jest superprzydatne.
        jeśli są, to w jakich sieciach?
        z góry dzięki
        • Gość: Grzegorz Ogrodnik Re: A świstak siedzi i zawija... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 01:19
          Tak , spik. Gdy ktoś pisze do ciebie ikonka w oknie rozmowy zmienia się z szarej
          na kolorową. Spik obsługuje jabbera, GG i ICQ. Używam go, ma kilka błędów ale
          programiści o nich wiedzą i po ich reakcjach na forum spika sądzę że nie śpą nad
          klawiaturami tylko pracują nad ich poprawą
        • Gość: Ooi Re: A świstak siedzi i zawija... IP: *.icpnet.pl 27.01.06, 08:01
          Również AQQ posiada tę opcję
          informuje o ilości znaków w AQQ i GG; informuje o pisaniu w pozostałych trzech komunikatorach, które obsługuje (Tlen, Spike i ICQ) po za tym rozwija się bardzo dynamicznie. Fantastyczny kontakt z twórcą przez forum, masa pluginów (np. współpraca OrangeGO, Boty, Autostatus (współpraca z WinAMP, Foobar i inne) i zastanawia mnie tylko dlaczego w tabelce powyżej nie wymieniono go (chodzi o ilość userów, ma ich ponad 100.000, więc więcej niż Spike). Współpracuje z Wapsterem (nota bene właścicielem) i za każdy dzień korzystania dostaje się 10 Wapsterów), po za tym jest wersja dla telefonów komórkowych, a wogóle to polecam przetestować go...
          • Gość: Ooi Re: A świstak siedzi i zawija... IP: *.icpnet.pl 27.01.06, 08:09
            i bym zapomniał Rozmowy głosowe (VoIP) jakości Skypa, a wymagające Uwaga!... 2kB/s transferu... tak, tak, tylko 2 (słownie dwa) :)
            Polecam testy aqq.amnezja.org
      • Gość: zuluseq Im więcej wodotrysków tym gorzej IP: 80.51.253.* 26.01.06, 09:22
        i to też powinno być jednym z kryteriów oceny. MSN ma więcej możliwości, tylko
        człowiek dostaje rozstroju nerwowego próbując cokolwiek znaleźć.
        Gadu Gadu jest genialne w swej prostocie ! jedynym mankamentem jest to że się
        wiesza gdy jakiś pseudo-grafik zrobi reklame we flashu, która pożera 99% czasu
        pracy procesora
    • Gość: X1000 Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.broker.com.pl 25.01.06, 14:27
      Tonący brzytwy się chwyta.Tlen wypada z rynku i to niestety w szybkim tempie.
      Przeskoczył ich już dawno skype, który w tej chwili zaczyna być tak popularny
      jak GG i to będzie starcie gigantów. Tlen spadł do grona małych komunikatorów
      niszowych, zaczynają go już podgryzać komunikatory działające w technologii
      jabbera. Przypuszczam, że w tym roku wszystko się wyjaśni i będziemy świadkami
      starcia Skypea i GG, trzecim graczem, ale juz ze znacznie mniejszynm
      potencjałem pewnie będzie komunikator jabberowy, ale trudno powiedzieć jaki
      (może ten zrobiony przez googla). Co do tlena, przewiduje dalszy spadek
      popularności i pewnie w tym roku spadnie na 4 miejsce.
      • Gość: Gall Anonim Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:52
        Tlen to jest kuriozum na skale swiatowa - publiczny, zamkniety serwer Jabbera, bez mozliwosci komunikacji z innymi serwerami. Jestem ciekaw kiedy te ciemniaki z Tlena zrozumieja, ze ich jedyna szansa jest otwarcie na innych. Pisal juz kiedys o tym Tomasz Nidecki, w "magazynie www". Google Talk jest od tygodnia otwarte na inne serwery jabberowe, WP jest serwerem jabberowym, jest jeszcze popularny chrome.pl. W ciagu roku IMO zostanie dwoch liczacych sie graczy na polskim rynku: Skype i Jabber (niewprawionym polecam pandion.be). Znaczenie innych bedzie sie zmniejszac.
      • Gość: a. Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.aster.pl 25.01.06, 18:35
        Jak mozna porownywac skype, ggadu i tlen, przeciez skype tutaj w ogole nie
        pasuje. VoIP to inna dziedzina komunikacji przez internet. Wiec niech skype
        walczy z tlenofonem, a gg z tlenem. I niech tak zostanie.
      • Gość: KOPACZ właśnie instaluję GG i co?? i nic !! IP: *.devs.futuro.pl 25.01.06, 21:20
        czytam i czytam te posty i muszę przyznać, że trafione są te komentarze o
        przyzwyczajeniu i popularności. przed chwilą również stanąłęm przed dylematem
        jaki komunikator zainstalować i co wybrałem - GG 1. znam go b.dobrze, już bardzo
        długo 2.wszyscy znajomi też go używają. Ściągnąłem najnowszą instalkę z www GG
        7.0 build 23 i windows nie chce tego instalować bo podobno uszkodzony plik !!
        Ściągnąłem "zwykłe" 7.0 i teraz próbuję się zalogować na serwer - od kwadransa
        próbuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        czas jednak ruszyć łbem i poszukać czegoś innego...
        • Gość: buba Re: właśnie instaluję GG i co?? i nic !! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 26.01.06, 09:21
          wobec tego serdecznie polecam Ci tlen ! no chyba, że należysz do grona
          osób 'poszukujących' i łapiących rozmówców na chybiłł-trafił...
          dla mnie tlen to nr 1; zresztą możesz tu również mieć kontakty do gg
        • Gość: t Re: właśnie instaluję GG i co?? i nic !! IP: *.lukas.com.pl 26.01.06, 17:18
          Zainstaluj klienta jabbera - masz GG, Tlen, ICQ czy MSN w jednym. Bardzo
          praktyczne. Programów klienckich do jabbera też jest dużo, wystarczy w
          wyszukiwarce wbić "jabber client" i można przebierać jak w ulęgałkach :)
    • Gość: ja Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: 212.160.137.* 25.01.06, 14:38
      wszystko pieknie, ale uwazam ta gazete za brukowiec komputerowy
      • Gość: mp Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.mtp.com.pl 26.01.06, 07:46
        zgadza się - komputer świat to taki fakt na rynku pism komputerowych
    • Gość: orfant Reklama porównawcza RULEZ! IP: *.echostar.pl 25.01.06, 14:38
      Jeśli reklama porównawcza jest dozwolona w Polsce to dlatego, że powoduje wzrost
      konkurencyjności i wiedzy konsumentów o produktach. Powoływanie się na
      nietyczność tego typu reklamy zakrawa na brak innych argumentów, lobotomię
      marketingu w danej firmie i syndrom ofiary :>
    • Gość: Ozon Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.crowley.pl 25.01.06, 14:42
      A co to w ogóle jest ten jakiś "Tlen"? Kto o tym słyszał i co kogo obchodzi
      jakiś gadżetowy programik napisany pewnie przez kumpli redaktora na zaliczenie
      sesji?
      • looney1 Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 14:49
        Prawda, Skype ciągnie do góry jak potępiony. Podobno jesteśmy największym
        zagranicznym dla tej firmu rynkiem. A od czasu jak się związali z Onetem, to
        pozycja lidera za jakiś czas murowana.

--
        fotografujesz?
      • wroob_l Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 14:50
        Taaaa. A Padu-Padu zostało napisane przez prawdziwych "profi". Szkoda słów.
        www.konnekt.info
      • Gość: ADAM Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: 80.55.181.* 25.01.06, 14:52
        Ozon tylko takie ogony jak Ty nie slyszaly o tlenie. Wiec nie zabieraj glosu,
        ucz sie.
        Co do gadu, to niestety tworcy osiedli na laurach, program ten dawno juz
        ponioslby porazke, bo stal sie zbyt awaryjny, gdyby nie to ze konkurencja
        zaspala w odpowiednim czasie i gadu bylo samotne jakis czas, dzieki temu wielu
        przeszloby gdzie indziej ale zasiedzieli sie na gadu. Po za tym przyciaga to ze
        gadu "ma kazdy". Na zasadzie IE. Badziewie chodzi byle jak ale sie czlowiek
        przyzwyczail.
        Tworcy gadu do pracy a nie wymyslac durne tumaczenia, ze testy tendencyjne
        • Gość: aga Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:20
          a ja mam tlena, głównie dlatego, zę moge od razu sprawdzić pocztę oraz jest znacznie mniej awaryjny i można rozmawaiać z osobami z gadu
      • Gość: sloppeth Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: 213.134.183.* 25.01.06, 15:15
        dlaczego nie wiesz zatem o czym piszesz, taka impertynentna postawa olewnicza
        ugruntowuje jedynie Twoja pozycje ignoranta. Zupelnie nie rozumiem natomiast o
        co caly szum teoretycznie, poniewaz zarowno GG jak i o2 ma funkcje grzebania w
        katalogach konkurencji i komunikowania sie z osobami uzywajacymi kazzdego z
        tych komunikatorow.. sic!!
        • Gość: haha Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:38
          a od kiedy to gg obsługuje tlen?
          bo tlen obsługuje gg od.. początku istnienia

(dzieki temu moglem zapomniec o istnieniu tego badziewia)
      • Gość: kosa Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.reja.osiedla.net 26.01.06, 00:36
        1 000 000 (milion) uzytkownikow?
    • mamablues Do luftu ta sonda 25.01.06, 14:48
      Używam obu komunikatorów, ale w sondzie mogę zaznaczyć tylko jeden. Dla ludzi,
      którzy muszą często kontaktować się z wieloma osobami, a ich praca polega m.in.
      na zdobywaniu informacji, jest to minimum. Najwyraźniej nie dla dziennikarzy
      GW. Dziwne.
      • trueskawka reklama porownawcza 25.01.06, 14:56
        operatorzy pre-paidow juz od dawna walcza ze soba i nikogo jakos to dziwi, gg
        zamiast sie oburzac powinno podjac rekawice i walczyc, w koncu jest bardziej
        popularny niz jakis tam tlen
    • Gość: ogon Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: 212.160.172.* 25.01.06, 14:59
      niestety ale taka prawga GG (szczególnie nowa duża wersja) to kał totalny.
      Ciągle się wiesza, albo nie do końca odpala, proces na 100% obciążenia
      procesora, ale interfejsu nie widać. Problemy po wprowadzeniu obsługi kamer
      internetowych - gryzie się toto z kartami TV. Ciągle padają serwery i trzeba
      kombinować i przełączać się na te działające o ile jakieś są. Archaiczny
      interfejs, znikome bezpieczeństwo. Generalnie żenada. Inna sprawa, że peany na
      cześć Skype też są delikatnie mówiąc przesadzone.
      Jeszcze inna sprawa to powoływanie się na "artykuły" z KomputerŚwiata. To
      "czasopismo" nie nadaje się nawet do podtarcia (za słabe właściwości zbierające
      papieru). To, że gazetka jest dla początkujących nie znaczy, że powinna być
      pisana przez początkujących, a niestety większość artów tak wygląda - błedy
      przekłamania i totalne głupoty.
      Generalnie dziadowski program, dziadowski test i dziadowskie czasopismo.
    • Gość: asdf Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.acn.waw.pl 25.01.06, 15:00
      rzeczywiści gadu-gadu to technologiczny syf, nie wiele gorszy od tlena
    • flicek Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 15:00
      a ja nie lubię tlenu, bo nie lubie go2 - kasują pocztę i olewają użytkowników;
      • Gość: 123 Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.chello.pl 26.01.06, 15:34
        Tu masz rację jeśli chodzi o pocztę o2.pl Administratorzy ją czytają, i
        zmieniają hasła od tak dla zabawy. Ja ostatnio miałem taki przypadek, który jest
        nawet na publicznym forum opisany, jak pracownik tego protalu zablokował mi
        dostęp do mojej skrzynki zmieniając hasło do niej i pochwalił się tym na orum,
        po czym gdy zrozumiał swój błąd zaczął zaprzeczać, że to on, na szczęście wątek
        na forum jeszcze wisi, więc niech ludzie sobie poczytają co się dzieje z o2.pl!
        NIE ZAKŁADAJCIE TAM SKRZYNEK! Jeśli będzie jakiś problem z pocztą to
        administrator najzwyczajniej usunie wam skrzynkę i założy nową, bo to jedyne co
        potrafi zrobić. Cała Wasza poczta pójdzie w diabły, takiej olewki nie widziałem
        na żadnym innym portalu!
    • Gość: anty KŚ Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:01
      Witam, poziom publikacji w KomputerŚwiecie stopniowo (gdzieś tak od 2003
      roku)się obniża. Wielokrotnie ich "testy" doprowadzały mnie do śmiechu. I otóż
      Opera przegrywała z IE, Norton AntiVirus z AntiVirenKitem, itd. Wiele dobrych
      gier przegrywało ze słabszymi grami z powodu jakichś pierdółek. Miałem Tlen
      przez 3 miesiące, później wyrzuciłem, bo wg mnie jest niefunkcjonalny.
      • Gość: Aule Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.koba.pl 27.01.06, 18:42
        Ty, co do AVK to akurat mieli rację, Norton AntiVirus jest beznadziejny. AVK był
        lepszy nie tylko w testach KŚ.
    • flicek Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 15:01
      A ja nie lubię tlenu, bo nie lubię go2 - kasują pocztę i olewają użytkowników -
      ODRADZAM WAM GO2

• Gość: haha Re: oj biedaku, kasują ci poczte :-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:36
        a zauwazyles moze, ze gg nie ma zadnej poczty?
        skoro ci nie potrzebna, nie korzystaj z poczty tlenu i już;-)
    • Gość: eeeps A wygra SKYPE IP: 212.122.214.* 25.01.06, 15:03
      Zwłaszcza że ma wsparcie w onecie (onetskype), obsługę kamerek w wersji 2.0,
      oczywiście darmowe rozmowy i przechodzi przez firewall'e (tego ostaniego brakuje
      tlenowi moim zdaniem dlatego przegra bo przyszłością są rozmowy głosowe i
      videokonferencje). A TLEN JEST OCZYWIŚCIE LEPSZY OD GG. GG troszkę się ostatnio
      podciąga (videokonferencje itp) ale jeszcze mu brakuje...

A wygra skype jak mówiłem ;)
      • Gość: sloppeth Re: A wygra SKYPE IP: 213.134.183.* 25.01.06, 15:17
        hehe pozdro. elo. prawie ze racja . w kazzym razie sluszna uwaga .. !!
      • Gość: Aneta Re: A wygra SKYPE IP: *.adsl.hansenet.de 25.01.06, 15:40
        Ja tez uwazam ze Skype polozy na lopatki wszystkie komunikatory. Wyprobowalam
        juz prawie wszystkie komunikatory i musze powiedziec, ze Skype jest w sumie
        najlepszy a w szczegolnosci gdy mieszka sie za granica i chce sie miec staly
        kontakt z rodzina w kraju przez videokonferencje. Uzywalam tez MSN Messenger,
        ktory tez nie jest zlym komunikatorem, ale Skypa mozna traktowac jak telefon
        stacjonarny bo gdy ktos dzwoni to slysze dzwonek w innym pokoju i przychodze
        aby odebrac rozmowe a w innych komunikatorach trzeba byc przy komputerze bo
        dzwonek zadzwoni raz lub dwa i koniec.
        Jezeli chodzi o Tlen to ten komunikator ma duze opoznienia w videokonferencji,
        uzywalam go jakis czas, ale bylo to bardzo denerwujace gdy byly te
        parosekundowe opoznienia.
        Skype is the best!!!

Pozdrawiam!
        Aneta z Hamburga
        • untochables Re: A wygra SKYPE 25.01.06, 15:52
          w pełni zgadzam sie z Anetą
          pracuje w firmie która ma klientó za granicą i dzięki sype rozmawiamy za
          darmoche ;)
          do tego wszystkie luźne potwierdzenia które nie wyamgają formy pisemnej są
          pisane na czacie skype
          zdjecia załadowanych towarów wysyłąne są też skype
          to samo w rynku krajowym
          myśle że twórcy Skype już powinni dołączyć moduł z możliwościa podpisu
          elektronicznego i opcji przesyłąnia dokumentó typ WZ lub FV - wtedy stałby sie
          to już naprawde kombajn do współpracy

gg - używamy tylko na rynku krajowym ;)

> Skype is the best!!!
          • Gość: yohan Re: A wygra SKYPE IP: 212.33.82.* 25.01.06, 17:41
            tiaaa to spytaj administratora własnej sieci firmowej co sądzi o bezpieczeństwie
            skype.. dziwne połącznia z całym światem, dodatkowo przechodzenie przez
            firewalle zamknięty kod... skype to koń trojański
            • tymon99 A tlen czy gg mają otwarty kod?? 25.01.06, 23:39
              i jeszcze: czy tlen i gg mają klienty na inne systemy operacyjne niż Win$??
              nie pisz, że takie klienty istnieją, to to ja wiem, ale regulamin gg wyraźnie
              zabrania używania ich..
          • Gość: mik p IP: 195.175.37.* 26.01.06, 07:54
            pracujesz w onecie? wy ponoć macie specjalną drużynę do kryptoreklamy na forach
            hehehe
      • Gość: areq Re: A wygra SKYPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:48
        Tyle tylko, że tlen miał rozmowy głosowe na długo przed wejściem skype'a na rynek.
        Widać nie używałeś tlena.
        • araya Re: A wygra SKYPE 25.01.06, 16:17
          Gość portalu: areq napisał(a):

> Tyle tylko, że tlen miał rozmowy głosowe na długo przed wejściem skype'a na
          ryn
          > ek.
          > Widać nie używałeś tlena.

A Ty ICQ
          • lavojtek Re: A wygra SKYPE 25.01.06, 16:31
            araya napisał:

> Gość portalu: areq napisał(a):
            >
            > > Tyle tylko, że tlen miał rozmowy głosowe na długo przed wejściem skype'a
            > na
            > ryn
            > > ek.
            > > Widać nie używałeś tlena.
            >
            > A Ty ICQ

Z calym szacunkiem ale co sie przyssales do tego ICQ? Myslisz ze zablysnales
            czyms? Uzywalem kiedys ICQ. No i co z tego? Teraz to przezytek, muzeum! Popatrz
            na cyfry, ile ludzi uzywa GG i Tlenu! ICQ odeszlo i trzeba sie z tym pogodzic.
            • araya Re: A wygra SKYPE 25.01.06, 16:49
              Muzeum to jest GG i to od samego początku.
              Cyfry? ICQ: ponad 150 milionów zarejestrowanych użytkowników (fakt, że trochę
              kont jest "martwych",- ale i tak jest ponad 30 razy więcej niz GG i przeszło
              100 razy więcej niż Tlen)
              Pokaż mi tlena na Handheldy, Symbiana czy Communicatora.
              A ICQ jest.

W innym moim poście napisałem czemu W POLSCE tylu ludzi używa GG i tlenu.
              A czemu ty nie masz już ICQ? Podejrzewam, że nie potrafiłeś go skonfigurować i
              to cię załamało. GG i tlen są po polsku i prościutkie. W sam raz. :-/
              • lavojtek Re: A wygra SKYPE 25.01.06, 19:40
                Nie rob z siebie jedynego sprawiedliwego i nie przeinaczaj moich slow. Moze
                rzeczywiscie nie jestem taki madry-przemadzaly jak ty. Po prostu Tlen jest dla
                mnie wygodniejszy a poza tym nikt z moich znajomych nie uzywa juz ICQ. A swoje
                podejrzenia wsadz w buty, bedziesz wyzszy!
      • araya Re: A wygra SKYPE 25.01.06, 16:18
        Może za 10 lat <lol>
      • Gość: CH Najlepsza jest Miranda IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.01.06, 18:21
        Przez kilka lat zajmowałem się Internetem w największym wtedy
        piśmie komputerowym i mogę się uważać za eksperta w tej sprawie:

- argumentu Pokrzywy z GG są śmieszne, ale to typowe dla przegranych w testach
        - nie widziałem testu KŚ i choć często ich porównania nie były na najwyższym
        poziomie, to akurat te cechy, o których mówił Pokrzywa, są zupełnie na miejscu.
        - GG zawsze było badziewne, a siłę czerpie z liczby użytkowników

Najlepsza jest Miranda www.miranda-im.org, choć początkującym jej nie polecam.
        • Gość: ASD Re: Najlepsza jest Miranda IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.01.06, 19:02
          IP: *.kom / *.os1.kn.pl
          Niech zgadnę - pracowałeś dla Chipa? ;-)
          • Gość: Yunnan Re: Najlepsza jest Miranda ??? IP: *.wh.uni-hannover.de 25.01.06, 19:54
            Trzeba jedynie zauwazyc ze Miranda to nie siec, a jedynie multi-komunikator.
            Wiec korzysta z badziewnych serwerow Tlena i GG.
            Zdarzylo mi sie korzystac przez dluzszy czas z mirandy i jest banalna w
            obsludze, jedynie trzeba dosc czesto updatowac pluginy.
            Teraz dzialam na jabberze... jedynie drobne problemy z transportami gg i tlen,
            ale oprocz tego to nie do zajechania.
    • alkud TLEN OBSLUGUJE G-G 25.01.06, 15:11
      :)

religiapokoju.blox.pl/
      • Gość: smuter Re: TLEN OBSLUGUJE G-G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:53
        ale do działania wymaga własnego konta GG, stąd liczbę zarejestrowanych użytkowników GG można by spokojnie zmniejszyć o liczbę Tlenowiczów. Mam numerek w GG bo muszę (by pogadać z nieszczęśnikami, którzy się nie przesiedli na tlena). I nabijam im statystyki.
      • tymon99 może i obsługuje.. 26.01.06, 12:50
        ..ale używanie usługi gg przy pomocy innego programu niż gg jest naruszeniem
        regulaminu!!
    • Gość: brt Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: 82.160.4.* 25.01.06, 15:19
      A i tak Skype jest najlepsze.
      • lavojtek Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 15:34
        Olaboga! Ale panowie z GG czuja sie pokrzywdzeni. Zupelnie jak PO po
        przegranych wyborach. Trzeba spojrzec prawdzie w oczy: GG to kupa! I nie
        dlatego ze beznadziejny KS tak testowal. Po prostu! Z kaszaniastym GG ciagle
        cos jest nie tak. Tlen jest praktycznie niezawodny. Obsluguje GG i jest przez
        niego (przez Tlen) dostep do konta pocztowego w o2. Komunikator idealny. Moze
        rzeczywiscie przyszlosc nalezy do Skype ale napewno nie do GG. Tak jak napisal
        autor artykulu: jedyna przewaga GG to czas istnienia.
        • araya Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 16:11
          lavojtek napisał:

> Olaboga! Ale panowie z GG czuja sie pokrzywdzeni. Zupelnie jak PO po
          > przegranych wyborach. Trzeba spojrzec prawdzie w oczy: GG to kupa! I nie
          > dlatego ze beznadziejny KS tak testowal. Po prostu! Z kaszaniastym GG ciagle
          > cos jest nie tak. Tlen jest praktycznie niezawodny. Obsluguje GG i jest przez
          > niego (przez Tlen) dostep do konta pocztowego w o2. Komunikator idealny. Moze
          > rzeczywiscie przyszlosc nalezy do Skype ale napewno nie do GG. Tak jak
          napisal
          > autor artykulu: jedyna przewaga GG to czas istnienia.

Jeśli chodzi o czas istnienia, to przodują IRC i ICQ. Polska lameriada ICQ nie
          uznaje. Bo przeważnie nie potrafi tego nawet zainstalować bez znajomości języka
          obcego, więc dalej tkwi w zadupiu jeżdząc polskim fiatem zamiast zagranicznym
          SAMOCHODEM.

Tlen jest również zawodny, vide: dzisiaj około południa.

używam mirandy
    • Gość: videonauta a kamerke to ktuś prubował???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:31
      Ja mam i gg i tlen i skype i wengo.Tyle mi styknie zeby sie porozumiewać.
      Szkoda ze wengo plikuf nie posyła ale nie rwie dzwieku.Tlen ma jedno dobre-
      mozna posłać obraz do drugiej osoby choć tamta kamerki ni ma.Skype tysz tak
      może ale spróbujcie to na gg hehe.W gadulcu ikony prymityw i jusz mi sie
      znudziły w tlenie tysz ogólnie bedzie lepiej za rok
    • Gość: komputer Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.futuro.kielce.msk.pl 25.01.06, 15:38
      akurat komputer swiat nie jest dla mnie zadna wyrocznia jesli chodzi o testy nie
      da sie wszystkiego opisac liczbami :)
      uzywam tlena
    • howcan Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 15:45
      Mam pytanie.Który polsko języczny komunikator jest bezpieczny.Używam tlenu,bo
      ktoś mi kiedys powiedział,ze jest bezpieczniejszy od gg.
      • pdaborowski Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 16:50
        Hej

Co do gg to fatalnie z bezpieczeństwem - na sniffingu było wszystko widać całe wiadomości, nie wiem czy to poprawili. Pod windowsem polecam konnekt. Naprawdę wyśmienity produkt.
        Ja sam używam ekg2 - jest genialny poprzez niego korzystam z gadu, tlena, jabbera (mojego ulubionego) i z 3 sieci IRC naraz.
        Jeżeli zależy ci na bezpieczeństwie, to sprawdzaj czy jest szyfrowanie wiadomości - to takie minimum. Każdy klient jabbera to umożliwia.
        • howcan Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 18:50
          Dzięki.Pozdrawiam.
        • Gość: sercowiec Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.it-net.pl 25.01.06, 19:32
          tak ekg jest najlepszy, przynajmniej ma ładne kolory i głupie mordy nie wyskakują :)
    • tomek854 Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 15:47
      A ja używam gg. Dla tych, co nie korzystają z IRCa. Nie wiem, jak aplikacją, bo ja się podpinam za pomocą Kadu lub ekg...

IRC jest starszy niż wszystkie komunikatory razem wzięte, ale na moje potrzeby - idealny. Tylko sesję sobie powiesić na jakimś serwerze i problem z głowy :-)
      • Gość: sw Kadu rulez! IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 04:06
        Kadu jest najlepsze, niech tylko powstanie wersja na Qt4 i ją przepiszą pod Windows i od razu zdobędzie rynek. Albo nie, jak ktoś chce mieć jakość to niech korzysta z Linuksa.

PS. A te wszystkie tleny itp. mają obsługę gg tylko dlatego, że protokół gg rozpracowano dla programu pod Linuksa.
    • soulworm To Chuck Norris wymyslil Gadu-Gadu 25.01.06, 15:50

• Gość: sprytny_rolnik nikt nie postawi tamy fali bzdetu IP: *.net136.okay.pl 25.01.06, 16:20
        dowcipy o czaku norisie zalapaly sie na taka sama fale popularnosci tandetnego bzdetu, jakim byly dowcipy o blondynkach, czy tez noszenie kretynsko-pedalskich gumowych bransoletek z cyklu "nike - pomoz sobie".

niedlugo wogolenieplastikowy duet janiak+molek beda je (dowcipy) opowiadac na wstepie swojego programu, a potem analizowac fenomen tego przyglupawego zjawiska.

pozdrowienia dla wszystkich przylaczajacych sie do "trendidzezikul" nurtu opowiadania dowcipow o czaku. zdrowia zycze.

ps. co do komunikatorow: konnekt wymiata na calej linii.
        • krakow konnekt.info 25.01.06, 16:34
          konnekt, konnekt, konnekt, kocham konnekta, www.konnekt.info
    • Gość: abhaod w Tlenie jest GG zintegrowane, ma poza tym kilka IP: *.pools.arcor-ip.net 25.01.06, 15:58
      wygodnych funkcji i bardziej zroznicowane ikonki
    • Gość: pea-nut Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.pl / 212.203.133.* 25.01.06, 16:06
      Tlen to shit. Uzywalem i odinstalowalem, bo shit nie dzialal. Od lat korzystam
      z GG a teraz jeszcze Skype. I wystarcza...
      • araya Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu 25.01.06, 16:14
        Tlen to shit, GG i Skype również.
        • Gość: haha Re: a moim zdaniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:42
          shit to shit
    • magdalene76 niech sie GG tak nie piekli... 25.01.06, 16:09
      po pierwsze w usa np wszedzie jest reklama porownacza i nikt sie nie przejmuej
      wszyscy zyja a po drugie wszystki komunikatory sa lepsze niz GG kprzytsam bo
      musze a nie bo lubie... a na pewno przesylanie plikow w nowym GG to juz
      kompletna kaplica. wiec drodzy admini z GG nie jeczcie jak stare panny tylko
      ruszcie tylki i udoskonalcie to GG zeby wreszcie chodzilo jak nalezy, bo jak na
      razie to pierwsza wersja GG byla lepsza niz obecna
      • lmblmb Lepsze od GG? 25.01.06, 16:25
        > po pierwsze w usa np wszedzie jest reklama porownacza i nikt sie nie przejmuej
        > wszyscy zyja a po drugie wszystki komunikatory sa lepsze niz GG

Szczególnie MSN, który... nie przyjmuje wiadomości jeśli ktoś jest off-line. Po
        prostu, jeśli drugiej osoby nie ma przy komputerze, to sobie człowieku maila
        napisz. Cóż, przecież to Microsoft.

• lmblmb Jabber obsługuje GG, Tlena, MSN, Yahoo, AIM, ICQ 25.01.06, 16:23
      Jabber obsługuje GG, Tlena, MSN, Yahoo, AIM, ICQ - i Jabbera oczywiście, ale już
      się w temacie nie zmieściło.

Dowolny klient Jabbera, np. Psi Ψ, potrafi obsłużyć każdy istniejący obecnie
      standard IM. Jest to oczywiście emulacja protokołów, stąd nie wszystkie funkcje
      działają (np. przesyłanie plików), ale za to mamy spokój od reklam i kilka
      użytecznych funkcji Jabbera, np.
      * możliwość logowania w wielu miejscach na jeden login - zalogowanie się na GG w
      pracy "wywala" domowy GG i odwrotnie

* funkcja informowania o tym, że użytkownik pisze - niby drobne, ale bardzo
      przydatne, unika się sytuacji, w której dwie osoby piszą na raz i wątek się
      "rozchodzi"

* Unicode (w GG nie można wysłać komuś tekstu w języku innym, niż polski, np.po
      francusku już nie przejdzie, nie ma też szans na لا إلاه إلا الله ومحمد رسول
      الله , ポーランド czy זה אני שמי קולרגול (języki pisane od prawej do lewej).

* JEDEN program - jak wyżej, obsługuje każdy system
      • araya Re: Jabber obsługuje GG, Tlena, MSN, Yahoo, AIM, 25.01.06, 16:26
        Miranda
      • tymon99 Re: Jabber obsługuje GG, Tlena, MSN, Yahoo, AIM, 26.01.06, 12:52
        lmblmb napisał:

> Jabber obsługuje GG, Tlena, MSN, Yahoo, AIM, ICQ - i Jabbera oczywiście

ale w regulaminie gg czytamy, że korzystanie z uslugi gg przy pomocy programu
        innego niż gg narusza regulamin
    • Gość: discordia Re: Reklama porównawcza: Tlen atakuje Gadu-Gadu IP: *.chello.pl 25.01.06, 16:41
      Tylko Tlen!!
      GG to badziew, który musiałam sobie zainstalować, jako że większość ludzi,
      niestety, go używa. Znam mnóstwo osób, które musiały postąpić analogicznie.
      Smiało więc można założyć, że te statystyki są mocno zawyżone i wielu spośród
      użytkowników GG jest "niepraktykujących" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka