persona_grata 02.08.07, 12:17 Witam, Czy mozliwe jest przegranie zawartości kaset magnetofonowych na dysk w postaci mp3? Jak to zrealizować fizycznie? Jakie oprogramowanie jest potrzebne? Używam Mandrivy 2007. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Alicja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fk Re: Z kasety na mp3, pod linuksem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:37 Postara sie odpowiedziec na to pytanie ale tylko w kwesti spzetowej Po pierwsze potrzeby Ci magnetofon wierza co kolwiek co ma wyjscie sygnałowe i kabel naj prostrza spraw odpisnasz wokmena do kabla jack + jack. Jeden kabel wpinasz do wyjscia do sluchawek a drugi do wejscia in w kompie w karcie muzycznej. Wlanczasz wokmena i włanczasz sobie jakis programik do nagrywania dzwieku. Rejestrjesz dziwk a po tem przerbaiasz go na mp3. Tyklo pamietaj zebys mial dobrej jakosci nagranie i ustaw wolkmena jak naj glosniej. To tyle mam nadzieje ze jakies z mojich informaji Ci sie przydadza:) Milego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Z kasety na mp3, pod linuksem :-) 21.08.07, 14:23 1. Nie polecam ustawiania walmana na max, pojawia się ryzyko przesterowania wzmacniacza w walkmanie lub wejścia karty muzycznej co wprowadziło by dodatkowe zakłócenia. 2. Programowo: - Do nagrania można użyć na przykład mhwaveedit (należałoby doinstalować). - Powyższym programem można podzielić nagranie na poszczególne utwory. - Następnie Lame z linni poleceń do zamiany wave na mp3 - id3v2 lub coś podobnego do wrzucenia tagów. Jeśli jest ktoś kto aktualnie używa KDE to napewno poda lepszy zestaw programów (graficzny i stwarzający mniej problemów). Ja podałem to czego ja użyłbym (gdyż to znam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Z kasety na mp3, pod linuksem :-) IP: 85.219.142.* 05.10.07, 01:23 Ja polecam Audacity. audacity.sourceforge.net/ komputery.katalogi.pl/Search.asp?wczym=tytul&search=Jak+z+kasetywww.linux-muzyka.ixion.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś