GoĹÄ: kuxter
IP: *.adsl.inetia.pl
22.08.07, 17:38
nieco z innej beczki.
zauwazylem, ze ranga gier komputerowych, ostatnimi czasy bardzo dynamicznie wzrasta. mozna powiedziec, ze rozpoczela sie jakas kampania medialna dot. zmiany wizerunku gier komputerowych, ktore do tej pory traktowane byly po macoszemu jako zjawisko kulturowe i biznesowe.
co to znaczy?
ze rosnie nam kolejny biznes wokol ktorego jest wiele szumu, kazde targi, premiery gier, rozdanie nagrod, zapowiedzi nowych sprzetow, beda rozglaszane rownie doniosle co rozdanie oscarow, czy premiera nowego filmu spielberga.
dla mnie to dobrze bo w przeciwienstwie do 90% procent ludzi z mojego otoczenia nie traktuje rynku gier w sposob lekcewazący.
nie zamierzam przegapic okazji jaka daje boom na rynku gier i zamierzam zarobic troche grosza w growym swiatku.
dla dociekliwych- polecam sledzic jak czesto w najblizszym czasie pojawiaja sie info o nowych wydarzeniach ze swiata gier w tzw. powaznych serwisach informacyjnych (dzienniki, portale, prasa społ-polit.), o tym naprawde zaczyna sie pisac i podchodzic do tego powazniej.
mam nadzieje, ze trwale zmieni to sposob patrzenia wielu na gry komputerowe